Stora födelsedags dagen.

Äntligen fredag och lite ledighet, även om denna helg kommer försvinna fortare än jag hinner blinka. Är trött som jag vet inte vad, så någon sen kväll ikväll lär det inte bli.

Idag är det stora födelsedags dagen i vår familj/släkt. Det är 1 års kalas i Äppelbo för kusin-Sally, och här i mitt eget hus har jag också ett födelsedagsbarn. Älskade M fyller ojämt. Och ett barn förblir man alltid. Så det så.

Lite oplanerat sådär, när vi ändå inte hade något för oss och var hungriga, så drog vi efter jobbet tillbaks till Blge (för M´s del iaf...) och införskaffade ett paket till honom, samt bjöd honom på thaimat. Har liksom inte haft tid eller möjlighet att köpa något paket till honom innan.. finns inte så mycket valmöjligheter och alternativ på landsbygden, men det löser sig alltid ändå. Så nu är M´s lååååånga väntan på att få ett Monopol över. Idag blev det hans. (han har tydligen önskat sig detta sen han var en liiiiiten liiiiten grabb...). När jag var yngre så fanns det ett enda Monopol, jag menar, ett hederligt monopol. Idag finns det typ 10 olika att välja på (det var världen, barn, på dvd osv... helt sjukt)... så det var faktiskt tur att M själv fick följa med in i affären och välja precis det han ville ha. Och eftersom det hänt en del sen det gyllene åttiotalet när man spelade det som mest, så föll valet tillslut på ett lite mer uppdaterat Monopol Sverige (dvs var inte bara Stockholm nu utan massa Svenska städer och dylikt som svenska folket varit med och röstat fram...).

Sen hemkomst har jag slängt ihop lite bak. Gjort lite havreflarn och en sockerkaka... men vi får väl se hur jag lyckades eller inte.. .det känns sådär, men men...


Igår ringde jag till vår löne-avdelning för att kolla upp hur många semesterdagar jag var berättigad till detta år nu när jag snart går hem, samt hur mycket innestående komp jag hade kvar... jag har räknat med 8-10 semesterdagar i år, så jag har sparat dem och snålat för att kunna gå hem nu i maj... och vad får jag till svar... ut efter föräldradagarna du planerar ta ut och så, så har du 24 dagar och du får spara 4 dagar. Grattis liksom. 4 får jag spara och 8 har jag planerat att ta ut, det är 12 st. Det innebär att jag har 12 semesterdagar kvar att ta ut i år, och sen endast 14 arbetsdagar kvar.... ser man på. Hade jag vetat det här, så hade jag ju kunnat planera lite annorlunda kanske, men det gör det samma. Jag får de där 12 dagarna utbetalda i pengar istället, i februari 2010... säkerligen en bra förstärkning i kassan då. Man blir ju inte rik på F-kassan direkt.

Img fm får vi besök av våra föräldrar. Ska höra och kolla efter hur vi ska göra med snickarna och så.. alltså hur mycket vi ska lejja bort, och hur mycket VI (läs våra fäder och bröder + M) kan göra själva... så passar vi samtidigt på att bjuda dem på lite födelsedagsfika. På eftermiddagen tänkte jag följa med övriga familjen till Uppsälje på 50 års kalas och träffa tjocka släkten.

På söndag planeras det för ett Örebro besök. Anledningen till att vi drar dit är för att jag är sugen på att se Lissel lira boll (att åka till Sthlm känns lite långt att göra "över dagen", men Örebro är ju bara runt hörnet!)... och kan ju samtidigt passa på att göra ett liiiitet Ikea besök när vi ändå är där... Så jag har sms:at med Lissel under kvällen för att kolla av så vi hade rätt matchtid.. och vad visar det sig... stjärnan fixar in oss på "VIP-listan" gratis.... ibland är det bra med kontakter! =) Hoppas på att få en möjlighet att prata några minuter med henne också för att kolla läget med allt, och kanske samtidigt ta ett idolkort och autografen. Viktigt. Hon har liksom gått från lilla Ornäs till att bli lagkapten i Hammarby (!) i damallsvenskan... om vi hade vetat det under våra bussturer till de norrländska skogarna brudar.... jag är stolt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0