När tomten kom...

...så tittade även Ludvigs första tand fram. Den syns inte ännu, men den känns. Vi har sett att det är tänder på gång ett tag och så igår på självaste julafton så får jag känna att det är vasst i munnen!

Gårdagen var som sagt julafton och denna spenderades från morgon till kväll, på två ställen. Efter att ha tagit oss upp på morgonen och ätit lite frukost så begav vi oss till mamma och pappa. Ludvig somnade så fort han sattes i sin bilstol, så det var bara för M att lyfta över honom till vagnen när vi kom till Nås och sen sov han i två långa timmar. Under tiden åt vi massa julmat (läs alla andra) och umgicks hela bunten + mormor och morfar. Fika på det, massa bus, lite Kalle och drösvis med klappar. Ludvig och Oscar fick så klart mest.

Efter paketöpppning och inspektion av varandras nytillhörigheter, tackade alla för sig och drog vidare. Ludvig somnade på stört även denna gång så fort han sattes i sin bilstol (tilläggas ska ju att han var megatrött mitt under paketöppningen och myste mest med Ante..), flyttades över till vagnen när vi kom fram till Björboland och så sov han i en timme till.

Runt 19-tiden dök det upp två tomtegubbar. En säck med julklappar delades ut innan tomtarna drog vidare till andra barn och vi fortsatte med de resterande klapparna som tagit upp hela mormor Gerds sovrum (!). Ännu mera klappar inkasserades för junior och även något till för mig och M.

Vi höll sedan ut med lite fika och julklappsleken fram till klockan 22.30 då vi tackade för oss och begav oss hemåt. Fick Ludvig i säng nästan på en gång, men innan han slocknade så låg vi och myste och rullade runt i sängen i ungefär en halvtimme.

Jag och M satt uppe och prata och inspekterade Ludvigs alla klappar till närmare 01, då gick jag och gjorde junior sällskap, medan M gick ut och tände lite marschaller.

Nu kanske ni undrar vad tomten kom med till junior? Ska ge er lite bilder från julen, men det blir inte idag... men det blev en och annan ny leksak, det mesta med ljud, kläder, ny vinterjacka, pjamasar, lära-gå-vagn, nå-upp-pall, bilmatta, pengar, nallar, sits till cykeln, böcker.... mm...

Vad jag lyckades inkassera var lite presentkort, pengar, handdukar, Westlifes nya skiva, schampoo, muffinsbok, powerstövlar, lite godis och en duk... har jag glömt något? Det kan hända.


Idag har det så varit juldagen. En promenad när det var dags för Ludvigs förmiddagslur, vilket resulterade i lite skavsår för mig (vilket var väntat, men baaaara under fotknölarna så det är lugnt!), upp till M´s mormor för att se om de ville ha hjälp att städa, men där var det redan kliniskt rent.... lite fika innan vi traskade hemåt med en fortfarande sovandes junior.. lite lunch för honom och sen tillbaks till mormor för att äta rester från gårdagen.

Vidare till Nås för bus hos mamma och pappa. Fick även ett snabbesök av Oscar med familj. Oscar är så duktig, han hämtar nu kuddar för att lägga bakom Ludvig i fall han ska ramla när han sitter. Dessutom verkar Ludvig mer bekväm och litar mer på Oscar nu än innan... han låter honom nu vara på honom... och Oscar vill göra precis likadant som lilla Ludvig. Han kan nu även säga Ludde är bäst.

Ludvig har sedan vi kommit hem suttit på golvet och lekt med lite nya grejer. Dock har vi inte öppnat så mycket nytt än, utan han får ta lite i taget. Han fick en sådan där grej som om man trycker, vrider och lite olika så "flyger" det upp olika djur som man sedan kan trycka ner igen. Ludvig har lärt sig att stänga och trycka ner djuren. Dessutom har han kångar hela den där grejen fram och bak och runt sig och hållt på. Han var så duktig att leka och hålla på. I morgon ska videokameran fram! Han var så inne i leken att han inte somnade förrän 23.30, men inte var han ledsen och arg för det heller. Gofis var ordet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0