Inga planer, men ändå fullt upp.

Igår tror jag Ludvig var vaken från det att M kom hem från jobbet i 17-tiden och fram till han till slut stupa vid midnatt... trött måste han ha varit, men det var något som inte var som det skulle. Antagligen värmen. Tog en kvällspromenad till och med när solen lagt sig lite, men han somnade inte. Sen höll vi på trilskades hela familjen innan vi hela bunten träffade John Blund vid midnatt. Optimisten här sen då tänkte att eftersom han nu inte sovit såå mycket under dagen och varit vaken länge, så måste ju klockan bli 3 åtminstone, kanske halv 4 innan vi behöver vakna igen....Pyttsan heller. Strax före 02 redan tyckte grabben det var dags!

Tog däremot sovmorgon idag med, så vi kanske har tagít igen oss en del av det vi förlorade igår. Ser ut att vara ljuvligt väder idag med,  men jag har ännu inte varit ute. Ska kanske gå och kolla om posten kommit, annars gäller det att försöka få så behaglig temperatur inomhus som det bara går.

Får eventuellt besök här under eftermiddagen av Bengan. Trevligt trevligt. Dessutom ligger Ludvig i sin säng och sover, så jag kanske borde skynda mig att steka mig några pannkakor? Dessutom så tittar Jon förbi med lite cellplast efter jobbet... (fråga mig inte vad det är för något, men är något vi ska ha iaf....) + att svärmor fyller år idag också, så vi skulle ha varit dit och överlämnat lite paket, men det får bli på kvällskvisten.

Det sket sig...

Har fått madrassen nu.... men det var ingenting att ta emot egentligen, så den är redan reklamerad och bara att invänta hämtning på denna och en ny.... om nu det kommer bli nå bättre.... madrassen var endast skyddad av en tunn plast, vilken var sönder på ett flertal ställen och själva madrassen var svart både här och där... chauffören, som också var Björbis, skämdes nästan å ikeas vägnar när han skulle visa mig hur den såg ut... frågan är ju om den kommer vara hel och fräsch nästa gång, eller om man inte skulle häva köpet helt och åka och köpa den direkt i butiken istället... men enligt damen på kundtjänst så "skickar vi massvis med sådana varor sådär, så det är bara otur".... får hoppas för hennes skull att hon har rätt.

Jag och Ludvig får med andra ord dela på min madrass typ en vecka till.


Sovmorgon!

Idag tog jag och Ludvig sovmorgon till närmare halv 10! Ja, vi har ju visserligen varit upp och ätit några gånger, men vi steg iaf inte upp förrän då... härligt! Dessutom har vi sovit i soffan en stund nu på förmiddagen, så det känns som jag är på banan igen.

Solen skiner idag med och det är närmare 30´c tror jag. Dock kommer jag att hålla mig inomhus fram till M kommer hem iaf, för det är alldeles för varmt för L att vara ute. Han ligger just nu och slumrar i sin säng, det ni! Har bäddat in honom i alla nallar och gosedjur så det är trångt åt honom, så nu verkar han trivas.... men än ska jag inte ropa hej...

Väntar på att ikea ska komma med madrassen... men än har jag inte hört av dem,...

Skulle behöva dammsuga, men det får bli först när M kommer hem och någon av oss kan gå ut en sväng med grabben.
Skulle också behöva klippa gräset innan det ser ut som en äng... men det lär också bli senare ikväll när jag har lite hjälp och avlastning... för hur ska jag annars kunna höra när L vaknar om jag brummar med klipparen?

Dessutom lär jag leta på svärmors paket som jag har lagt någonstans för länge sedan... men hon fyller ju först i morgon, så än har jag lite tid på mig...


En dag vid havet

I morse när jag och Ludvig steg upp, så var M redan uppe... han hade fått en låsning i nacke/rygg och hade ont och inte kunde ligga.... så vid 10-tiden tänkte jag ta pysen med mig och åka till Nås för att fira lillebroder (dock utan paket ännu....). M fråga om jag skulle vara där länge, vilket jag inte trodde, så då ville han följa med. Det slutade med att vi varit i Nås i nästan ett klockvarv...

Började med fika ute i skuggan, sen stod det inte på mer än att mamma bjöd oss på lunch... och i samma veva så kom syster med familj för att få fika och gratta broder som typ inte var hemma... dessutom höll familjen Z på att svettas bort och behövde ett svalkande bad... så hela balunsen drog till Nåsen efter maten.. kunde ju stanna en stund iaf... slutade med att vi både fikade och grillade korv innan vi vid 20.30 snåret drog oss hemåt igen.... men ack så skönt och underbart det varit. De andra har badat och plaskat i vattnet, jag och pysrackar´n har varit i skuggan och försökt överlevt för att finna ro till att sova, vilket vi lyckats rätt bra med faktiskt... Ludvig har varit mycket nöjdare nu de här 2 dagarna vi varit vid sjön än han är hemma... så dit ska vi fler dagar!

Medan kusin Oscar plaskar skönt....
 

....sov Ludvig skönt i sin stol....


....innan han avslutade kvällen med ett bad hemma i baljan...


Vår Super-Ludvig

 

Helgen har varit heeeelt helt toppen. M fick dessutom komma till massören eller vad man nu kallar honom och han fixade till låsningen, så nu är han människa igen. 5 arbetsdagar kvar för honom, sen får jag och Ludvig ha honom hemma i 5 veckor!

Img kommer förhoppningsvis IKEA hem till oss med en ny bäddmadrass, yes!

Läggdags inom en snar framtid så jag orkar upp om cirkus 2 timmar...

Snälla låt vädret få vara så här braaaa ett tag till!

En ljuvlig kväll

Vi har spenderat kvällen vid stugan med mamma, pappa och broder. Har njutit av fint och varmt väder utan knott och mygg, hur underbart som helst. Grillat kött och kyckling och de övriga har tagit sig ett dopp i det 24´c vattnet. Ludvig trivdes också vid stugan. Han sprattlade på handduken som vi la på verandagolvet och sen sov han skönt i vagnen resten av kvällen... antar det var lite behagligare klimat för honom nu än under dagen... så vi är i princip bara hemkomna och uppackade. Ludvig sover fortfarande i bilstolen sen färden hem, så jag väntar mest på att han ska vakna så vi kan äta och sen sova igen. =)

Img fyller broder år, men jag har inte haft en möjlighet att köpa någon present ännu, så han får klara sig någon dag till... men han vet säkert inte om att han fyller ens.. han har väl så mycket annat på gång hela tiden att han inte har tid med kalas själv...

Vad söndagen i övrigt har att erbjuda, det återstår att se. Först ska vi ta oss genom natten.

För varmt för oss

Det är fruktansvärt varmt ute idag också. Skönt absolut, men för varmt för Ludvig. har nyss fått honom att äntligen sova en stund... sen klockan 7 har han sovit 20 minuter... och det efter diverse försök, men icke.

M och pappa har varit på taket heeela dagen hittills. Ska här på eftermiddagen ta oss en tur till Nås och nåsen. Blir bad för dem som önskar,  och senare lite grillning på kvällskvisten. Lite skugga finns det där också så jag och L överlever.

Fortsatt strul med sömnen

Dagen har inte löpt på bättre än att jag har trilsakts med Ludvig heeeela dagen, men skam den som ger sig! För en halvtimme sen (!) vid klockan 13 fick jag honom att sova först... det efter att ha varit vaken sen typ halv 8... han var inte alls nöjd utan bara skrek och knylde, så jag stoppade honom i vagnen och traksade en timme.. för i vagnen brukar han alltid somna... men icke denna gång... han var lika vaken när jag kom hem som när jag gick... övertrött stackarn. Dock tror jag att det var rätt så varmt åt honom ute, tja inne också för den delen... måste införskaffa ett paraply att ha på vagnen, för det funkar inte annars. Idag blåste det så pass mycket (läs lite) att handduken som jag försökte täcka solen med bara blåste av stup i ett....

Dock håller jag tummarna nu för att han skall sova någon timme iaf... men det stod inte bättre på än att snickarna kom precis också och drog i gång sina sågar och maskiner.... hoppas innerligt att bullret bara stärker hans sömn... skulle behöva vila lite jag med, men hur ska jag kunna somna... kanske bara ska lägga mig i soffan och lösa lite korsord?

Till kvällen blir det nog köpmat. Lutar åt en pizza faktiskt... första på väldigt väldigt länge, så det är inte mer än rätt.

4 timmar kvar till avspark.


Äntligen fredag!

Det tycker nog iaf M vid detta laget... för i natt eller kanske snarare tidigt i morse så har vi inte sovit så bra någon i familjen... Ludvig har varit vaken fram och tillbaka mest hela tiden känns det som och vi har ätit med de där 2 timmar intervallerna igen... man hinner ju knappt lägga huvudet på kudden förrän det är dags igen känns det som... Sen vaknade både jag och M av att L var så där tät i näsan igen som alltid när vi sover... och nu har lillgrabben lärt sig vad som händer vid detta läge, dvs M försöker spruta i lite renässans i näsan på honom, vilket han inte gillar direkt.. så han stretar emot bra och så är han ur stark också.. så det är ingen lek må jag säga... men det blir bra bara vi bråkat klart... Sen är det frågan om det inte varit lite magknip med i bilden också, för han har bara knytt och knölat flera timmar... så sen halv 7 ungefär när M åkte till jobbet med sin pappa så har vi varit vakna.... =( Dock har jag fått honom att slockna i bilstolen nu, så jag lär nog lägga mig i soffan en stund jag med...

M och svärfar skall till Byggmax idag efter sina jobb och inhandla massa material.. så vi får väl allt se när de tar sig hemåt idag... själv ska jag då med all säkerhet sitta bänkad vid tv:n vid 18-snåret och kolla på fotboll. Var så säkra.

Vad resten av dagen har att erbjuda, det återstår att se. Man får ta dagen som den kommer och planera den så lite som möjligt, fast en promenix skulle sitta fint.

Helgen kommer med all säkerhet att bestå av snickrande och donande här ute... men svärmor undrade om de inte skulle ta en semesterdag img lördag om det var fint väder... kanske att Dammsjön med ett bad lockar någon? Får väl se vad som händer och sker. Jag ska varken snickra eller bada, så jag tar inga beslut. Det är arbetarna själva som får bestämma.


Mera presenter!

M måste verkligen vara omtyckt på sitt jobb, för idag när han satt i Falun för första gången sedan sin långledighet, så fick han masssssa presenter... eller kanske snarare Ludvig fick massa fina presenter. Tack snälla, vad söta ni är!
Spana in dressen, vilken kille det kommer bli! =)




Min lilla groda.

Vi överlevde natten utan problem. AC:n gjorde att vi fick ner graderna en del. I morse efter att vi käkat en andra gång, så somnade jag och L i soffan i två timmar och vaknade inte förrän efter halv 8... vilket i sin tur gjorde att M inte heller vaknade förrän dess... och blev inte allt för tidig till jobbet, men men. Han behöver sova han med. =) Han tänker som så att vi är ändå uppe någon gång och äter så han hör oss, så han behöver inte ställa något klocka... tur han har flextid.. =)

Solen skiner och det är varmt idag med. Härligt egentligen, men varmt åt Ludvig. Vi har därför inte varit ute alls idag... förutom en tur till Mfjd då... visserligen är det kanske lika varmt här inne, men på nå vis svalare ändå... så vi har mest bara ätit, sovit, bajsat och myst idag!

Var till Mfjd som sagt en sväng på eftermiddagen för att väga och mäta. Börjar verkligen bli stoooora killen nu, min lilla groda! Han växer så det knakar... 500 g på en vecka nu i ökning, så idag visade vågen 5430 gram! Han har snart gått upp 1 kilo på en månad... han lär då få mat så han blir mätt... =)

Med tanke på att M kom iväg lite sent i morse, så beräknar jag inte ha honom hemma förrän om ett par timmar, så jag får roa mig själv ett tag till. Ludvig har jag fått att somna i bilstolen efter några timmars vakenhet också.

   

Mormor, ser du att jag håller hårt i leksaken jag fick av dig? /Ludvig



Ni glömmer väl inte att kolla till kojablirslott emellanåt?


Vi rinner bort...

Nog kom solen tillslut allt. Så fruktansvärt varmt och hett det har varit på eftermiddagen/kvällen. Totalt vindstilla. Egentligen ska man inte klaga, men är man inte van värmen så blir det lätt ett problem. Det finns liksom inga mellanlägen, antingen är det svin kallt eller så är det stek hett. Denna värme har också lett till att vi har fått en bastu i vårt hus som alltid när det blir sommar.... vad sägs om +27´c inomhus??? Hett eller hett så säg... stackars lilla pysrackar´n, hur tusan ska vi kunna sova i natt?

M har iaf dragit upp AC:n från källaren och gjort en liten provisorisk grej med den, så det blåser iaf lite frisk luft... men det innebär också att det är ännu trängre inne i vår koja... det är tur de där 37 kvadraten extra inte dröjer allt för länge nu.. shit pommes frites liksom.

Img är det BVC besök igen för att väga och mäta Ludvig. Spännande att se om han fortsätter sin viktuppgång, det känns som så iaf...

Om man skulle ta och borsta tänderna och göra sig klar då, för att sen invänta att L ska äta lite och så ska vi krypa ner tillsammans i min säng och försöka sova någon timme... men jag tror vi skippar bodyn och täcket ikväll... att ha ett duntäcke idag, var kanske ingen höjdare, eller?

Vart är du solen?

Än har det inte blivit någon jätte sol ute, så kanske att det blir en lite mer molnigare dag idag, för att värmen åter kommer till oss img?

Har varit vaken några timmar faktiskt. Lillgrodan hade ingen som helst lust att sova så länge i morse + att det var nog lite magknip med i bilden, men sånt är livet. Dessutom har vi M hemma idag så det är skönt. Ute är det full aktivitet. Elektrikern är här och drar massa el + att det är en plåtslagare uppe på taket och fixar med något... några snickare har vi inte sett till hittills idag, men en av dem var här i 1½ timme igår kväll och dona lite... han verkar aldrig få nog av att jobba. =)

Har hunnit med att fixa lite här hemma redan iaf. Plockat ihop lite ren tvätt, städat ihop lite, ordnat en ny tvätt som skall tvättas bara elektrikern är klar så jag vet om vi får behålla strömmen eller inte... och så har jag hunnit äta frukost. Dock skulle jag behöva dammsuga också, för det ser för hemskt ut... helt sjukt vad dammigt och lortigt det blir här när det är en arbetsplats utanför.. dessutom är det ju relativt trångt inne här, så det är svårt att komma åt överallt där man vill... Ludvig sitter dock och sover i stolen just nu, så jag kan inte dra igång snabeldragaren, eller jag vill inte just nu... får ta och skicka ut grabbarna med vagnen sen så jag kan dra ett varv...

Planeras för en lång promenad också bara hantverkarna har gjort klart idag. Behöver lite ingredienser till pajen som skall vankas till middag, så det blir nog en lagom tur på runt 7 km... =)

Om jag skulle försöka ta och fixa lite kort snart igen på lillgroden så ni får se grabben, var väl ett tag sen sist?


Jag förstår inte.

Jag och Ludvig började dagen med att ta lite sovmorgon. Sen skyndade vi oss att äta och klä på oss, för att sedan åka till Nås och hälsa på min mormor och morfar. Blev ett uppskattat besök som alltid. Dessutom kom syster och Oscar förbi där efter sitt besök i lekparken. Vi åkte sedan hem till mamma och pappa (fast det var ju bara Saga hemma men ändå...). Oscar skulle äta, så vi hittade lite rester i kylskåpet vi med, så vi blev också mätta. =) Tog en promenad, men det tog ett tag innan grabbarna somnade, fick t o m lov stanna och ge L mat för att han skulle bli nöjd....

En stund efter promenaden så kom mamma hem, så då blev det ytterligare en liten promenad över till Precent. Blev kvar i Nås till närmare 17 innan vi drog oss hemåt för att vänta hem M.

Sitter just nu och ser på fotbollen, så himla bra. De borde visa U21 oftare!

Alltså jag fattar inte det här med min lön..... hur tusan kan jag få lön när jag är föräldraledig? Man får väl lön i förväg, inte i efterhand väl? De har gjort avdrag för föräldraledigheten för dagarna jag var hemma i maj, men ändå får jag ut en rätt bra summa.... hur är det möjligt? Jag fattar inte! Då hade jag ju inte behövt ta ut några F-kassa dagar.... hmm... allt detta överstår mitt förstånd... men jag tackar väl och tar emot.

Jag har lyckats!

Har fått Ludvig att somna i sängen! Det är första gången han sover där förutom när det är natt! Nog för att han tvärdog i min famn i soffan, men ändå. Jag är stolt. Så frågan är nu bara hur länge han sover och vad jag ska kunna påbörja...

M har kommit hem från jobbet nu. Sen har vi haft besök av elektriker, som har kollat lite hur vi har tänkt med uttag och sånt i nya delen... undrade lite när vi ville han skulle komma, för han skulle ha lite semester nu sa han.. M sa han fick komma när han ville, för det var upp till honom... "hur ser det ut på onsdag då?". Det var ingen lång semester det inte...

När M kom till jobbet idag, så hade Ludvig fått present av hans arbetskamrater. Presentkort på Lindex på en rätt rejäl summa... så det borde väl innebära att M är omtyckt på sitt jobb?

Sjusovare

I lördags sov Ludvig i stort sett hela dagen. Jag tror det blev 5 timmar i vagnen (totalt under dan), någon timme i bilstolen, samt några timmar i soffan/knät på folk.... så då var han en riktig sjusovare som slutade med att vi inte kom i säng förrän vid 02..... men de senaste nätterna har han faktiskt sovit helt okej, så jag klagar inte.

Mamma bjöd på grillat i lördagskväll, hur gott som helst. =) När vi var mätta och belåtna så dök Oscar med fmailj upp, trots att det var läggdags-tid för pysen.... han hade dock sovit middag rätt sent och hade pjamasen på sig.... skall även tilläggas att det nog var han som var mest pigg i den familjen... han lekte och hade sig för sig själv mest. Duktiga killen. Något vidare intresserad av Ludvig, det är han inte. Däremot så har han fullständig koll på L´s tutte, som han alltid hämtar (oavsett vart den är så hittar han den!) och så ska han ge den till  Ludvig. Finns ett liiiitet problem bara. Ludvig är inget jätte fan av att ha tutte än... åtminstone så lyckas både jag och M väldigt sällan att få honom att ta den... Sen tog Oscar Ludvigs tröja och gick iväg med.... som senare kunde hittas i mammas tvättmaskin! Där stoppar han allt han ser och kommer åt pysen...

Gårdagen var en slappardag. Var till Blge en sväng på dan och handlade färg... som så klart var fel färg när vi kom hem... blääää... L sov sig genom hela turen, innan vi kom hem och han kunde vara vaken några timmar.

Taket är på och en hel del är målat på huset iaf... men det återstår en hel del... dock har ju vädret varit med oss de senaste dagarna, tack och lov!

Idag jobbar M igen, så jag och L är ensamma hemma. Har börjat dagen med att ta en promenad över och hämta ett paket. Blev en tur på över 7 km, eftersom man måste gå en omväg.... helt helt helt sjukt, fast jag får ju bra träning.
L ligger ute och sover i vagnen sen dess, men det gäller att ständigt vara på vakt, eftersom han inte gillar att sova i vagnen när den inte rör sig.... men ska försöka hinna lägga ut lite bilder på andra bloggen innan han vaknar, får se om jag hinner eller inte...

Håller tummarna!

Jag håller tummarna för att uppehållsvädret kan hålla i sig hela dagen, men jag är inte så övertygad.

Gårdagens midsommarfirande vid Dammsjön var trevligt. Tror vi grillade mat åt hela byn... men mätta och belåtna blev vi hela bunten! Ludvig var hur snäll som helst. Sov först ute i vagnen någon timme, och sen gick han från famn till famn resterande timmar, sa inte allt för mycket... förrän vi skulle hem... men så fort vi kommer i bilen blir vi tysta. Konstigt.

Hemma runt 23-tiden tror jag, så då såg vi på 2:a halvlek av fotbollen vi spelat in medan Ludvig åt. Sen somnade han och jag vid 00.30 snåret och vaknade inte förrän närmare 4! Tror inte vi var uppe en hel timme då heller, utan vi somnade om båda två relativt snabbt, sen sov vi fram till 7... lite käk och sen sov han på min mage i 1½ timme innan det var färdigt för att stiga upp för dagen.

Har tagit en promenad i solskenet.... tja, det var iaf lite sol när jag började gå... och promenaderna nu förtiden blir "rätt" långa, eftersom de har stängt av en bro här under några veckor, så man måste liksom ta en rejäl omväg för att ta sig någonstans.. helt sjukt... kanske 1 km extra... enkel väg... ? Så nu ligger pysrackar´n ute i vagnen och sover, vilket jag hoppas han gör någon timme till. Grabbarna är ute och arbetar. Det vitmålas medan vädret tillåter och resterande tegel skall läggas på. Jag har skyndat mig att dammsuga av golven, ser verkligen för j*ligt ut mest hela tiden här, men det är kanske inte så konstigt eftersom man bor i en arbetsplats heller?

Ska nog ta och fixa lite käk till grabbarna om en stund så de orkar med att slita någon timme till.

Vad som händer till kvällen det har jag ingen aning om, kanske en tur till Nås?


Förresten, jag vägde mig igår igen... ALLA gravid-kilon är borta. Tre veckor tog det. Jag är förvånad. Dock så är ju en hel del av alla dessa kilon muskler också som försvunnit.. så dessa lär jag ju försöka träna tillbaka... men hur som helst så är jag nöjd att jag är tillbaks i matchvikt igen.

En dålig dag.

Gårdagen var inte hemsk, men däremot väldigt frustrerande och väldigt jobbig. Ludvig var vaken mellan 15-19.30 och var inte nöjd med något. Han vägrade sitta i stolen (som han annars älskar...), vägrade ligga i sängen, ville direkt inte äta... men skrika, det kunde han. Jag kände mig sååå maktlös och visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Nästan så man kände sig ensamast i världen. M och pappa var ute i späregnet och började lägga tegel på taket.... slutade med att mamma kom hit och gav mig lite avlastning... och hur slutar det... Ludvig sover tre timmar i hennes knä!

Natten har däremot varit bra måste jag säga, så det känns som vi är på banan igen. Vi somnade runt midnatt, sen vaknade vi inte förrän strax efter 3 första gången... var uppe en timme ungefär, sen sov vi nästan 3 timmar till.. sen började vi böka lite, men fick L att somna på min mage tillslut så vi fick en timme till....

Strax efter att vi tagit oss upp för dagen, så anlände pappa igen, så nu är grabbarna återigen ute i spöregnet och lägger tegel.... när sjutton ska vi få se lite sol?

Midsommar väder är det ju alla gånger, så varför är man förvånad?

Framemot sen-eftermidagen så ska vi bege oss till dammsjön för lite firande. Blir grill-knytis med M´s föräldrar, bror med familj, mormor och moster med familj. Idag är nog också dagen då vi ska få bevisat att "Jesus" verkligen finns på riktigt.... eller hur Carro? =) "Jesus" är Carros pojkvän sen en evighet sen tillbaka nästa, men som jag och M inte har fått (=haft möjlighet) att få träffa ännu... vilket ledde till att M döpte honom till Jesus, av den anledningen att "alla pratar om honom, men ingen har sett honom"... nu förtiden så stämmer inte det där riktigt, för nu har nog alla träffat honom x antal gånger utom precis vi.... men ikväll så... kommer bli en trevlig kväll skulle jag tro. Dock vore det ju bra om det kunde bli lite uppehållsväder under kvällen så vi dels tar oss från bilen med alla tillbehör och fram till stugan utan att vara dyngsura, men även så att inte grillarna slocknar av regnet och vi blir utan mat....

Jag provade precis mina jeans. De enda jeansen jag har sparat i garderoben sen tiden innan graviditeten. Oh yes, jag kom i dem! Underbart. Dock var det inte direkt något häng på dem som det varit tidigare, men jag kom i dem och det var huvudsaken. Känns bra. Jag är ändå lite tveksam till om jag ska ha dem på mig ikväll eller inte, för byxlinningen sitter ju i höjd med såret och jag är rädd för att det kommer skava och göra lite ont... men samtidigt så kan man ju ta ombyte med sig... hmm.. får fundera lite.

Berättade jag förut om att jag känner mig mindre? Som att jag börjar "minska" lite? Sist vi var ut och gick iaf, så satt gympaskorna inte alls taight, utan det fanns tom lite svägrum i dem, vilket gjorde att jag inte blev fullt så varm och svettig om fötterna som innan... lovely! M tycker jag har försvunnit en del i vikt, att jag blivit liten igen... i sådana fall har jag rätt tur, för än kan man ju inte säga att jag kommit igång med träningen... jag gick upp ca 20 kg under graviditeten, när vi kom hem från BB så fick jag lov väga mig igen.. då återstod det bara 9 extra kilon.... och det var 2 veckor sen... lär ta och ställa mig på vågen igen snart.... men det är väl säkert de sista kilona som är svårast att få bort, eller?

Trevlig midsommar allesammans!

Och så kom regnet....

På förmiddagen höll det uppe, men nu så öser regnet ner. Rätt grått och trist måste jag säga, men sånt är livet.

Har i praktiken slagit från mig fotbollen i Blge iaf, det funkar inte i detta väder. Så är det bara. Får se på fotboll på tv:n istället. Det kommer fler tillfällen, även fast de är färre nu för tiden, då järngänget kan samlas igen...

Var till distriktan idag igen och fick såret rengjort och omplåstrat igen, men snart så är det läkt. Eftersom vi trilskades under natten/morgonen som vanligt, så "sov" vi rätt länge på morgonen, vilket gjorde att vi inte hann få klar pysen i tid, så jag åkte själv och lämnade M och L hemma.... vilket resulterade i att Ludvig började gallskrika direkt jag hade åkt i princip.... så pappa fick ta en tur med vagnen tills jag kom hem... sånt är livet...


Återträff med gänget!

Img har järngänget återförening i samband med matchen Kvarnsveden-Sundsvall, då delar av ligan möts.... frågan är dock hur sjutton jag skall göra.... eller kanske främst, vad kommer det bli för väder? Jag vill gärna se matchen, men regnar det, så tänker jag inte utsätta L för att få lov vara ute.... så egentligen hänger allt på vädergudarna. M ska lägga på takpannorna med pappa dessutom, vilket innebär att jag och L får åka på fotboll själva...... hur som helst, beslutet kan inte tas idag iaf.... men det vore skoj att träffa brudarna igen!

Det här med natt...

....i familjen Enström/Forslund är ingen lek och heller inget man direkt längtar efter.... det är ett trix och fix.... inte lätt med en pys som vägrar att sova rätt som det är.... får hoppas det blir bättre med tiden, annars vette sjutton hur M ska orka jobba nästa vecka...

Idag har vi varit ute på utflykt. Först ett stopp i Mfjd för att väga och mäta L. 4940 gram tung och 56 cm lång, snacka om att Ludvig växer!

Fortsatte färden med ett snabb-besök på banken, hälsade på mina kollegor och satte in lite pengar. =)

När vi ändå var i farten, så åkte vi en sväng om Clas Ohlsson (som vanligt körde vi fel där.... helt omöjligt att köra rätt... haha) och fixade lite "rör" att dra elkabler genom för att dölja kablarna... blev även ett par solglasögon till M..... efter 1½ års väntan.... men bättre sent än aldrig.

Sen har jag och L vilat lite i soffan på sen eftermiddagen, innan vi fick besök av Jon.

Vad kvällen som återstår kommer bestå av vet jag inte. M planerar att måla lite ute, men väntar på att hans föräldrar ska komma hem från stan med lite färg.. så han är lite rastlös just nu.... själv väntar jag bara på att Ludvig ska vakna ur bilstolen och vara hungrig... det är mitt liv just nu. Att ständigt vara beredd. Fast det är klart, en gång i tiden var man ju scout, så jag har ju vanan inne...

Tisdag

Igår var en sådan där dag då jag inte hann slå på datorn, ja, det fanns heller ingen ork till det.

Upptäckte på dagen att det var fukt i taket i vardagsrummet.... sviter från ösregnet och att takpannorna var borttagna... attans skit liksom, men tror det har löst sig rätt bra ändå.... men alltid ska det till mer-jobb... =(

Vid lunch/eftermiddag drog hela familjen till Falun för att handla lite på Byggmax. Ludvig var jätte snäll hela tiden och sov bort större delen av vistelsen i stan. Dock blev han lite hungrig när vi var på väg därifrån, så vi fick göra ett litet stopp längs vägen för att stilla den största hungern. Sen satt han snällt och tyst vaken hela vägen hem! Min bästa!

Såg på massa fotboll på kvällen och mös med L. Blev satans trött och halvsov lite i soffan innan jag tog pysen med mig in för att sova strax före halv 11.... dock tyckte inte sonen det var dags att sova.... så vi trilskades och for och åt och krånglade till strax efter 00..... och jag tänkte, yes, då kanske vi kan sova till närmare 4 åtminstone.... men nope... 02.50 var det dags att stiga upp...... vid 4 slockande vi igen och sov fram till före 7.... och sen dess har grabben hållt hela familjen vaken... vette katten vad det var om det var magknip eller bara allmänt less på att sova, för L fick verkligen ingen ro.... ja, inte vi heller... så vi fick till slut ge upp, klä på oss och ta en promenad i vagnen, för då slocknar vi direkt.. och där är vi nu. L ligger ute i vagnen än och sover, medan snickarna arbetar och låter för fullt runt om honom...

Kors i taket, nästan så man kan kalla det en vårdag ute idag! Vi får se en skymt av den där s.k solen iaf och inte allt för kallt..... men hur länge får vi ha det så här mån tro?

Till kvällen blir det att se på fotboll på tv och så är det säsongsavslutning på 24, hur tusan ska det gå för dem???

Söt som socker!

   

Vem har snott solen?

Alltså det har regnat konstant här sen i fredags em/kväll.... heeeeelt sjukt verkligen. Tack det räcker med vatten nu, vi har så vi klarar oss och mer därtill....

Gårdags eftermiddagen bestod av besök av syster, Ante, Oscar och så Idapida! Var mycket trevligt. Längtar redan tills Ida kommer hem igen.... men tyvärr är det långt mellan gångerna... =(

När gästerna lämnat oss, kom rastlösheten ikapp oss. Packade in oss i bilen för att åka till Nås och hälsa på mamma och pappa. Dock var de inte hemma när vi kom, så vi hamnade tillslut i Järna hos faster med familj (där mamma och pappa befann sig...). Blev kvar där i nästan 3 timmar tror jag, innan vi vände kosan hemåt för att komma i säng.

Vi somnade hela familjen redan vid halv 12! Sen sov jag och L till kvart över 4.... men sen var vi vakna ända till kvart i 7 också innan vi slocknade igen och sov till strax efter 9.... sen sa det swisch och så var hela huset fullt av arbetare och besökare...

M, pappa, svärfar och Ante har varit ute i regnet heeeeeela dagen och pulat med tegelpannorna på vårt nuvarande hus. Man skulle kunna säga att de var rätt blöta när de var in för fika och lunch och vid hemgång... men taket är klart för att läggas om iaf... men det tog hela dan.

Mamma tog sig en tur hit också på eftermiddagen för att titta till taket.

Själv har jag inte varit ut på hela dan, förutom den minuten det tog att köra ut soptunnan till infarten..... blääää va jag är trött på regn! När ska vi kunna få ta en promenad i solen med Ludvig?

I morgon blir det nog en tur till Falun för att inhandla lite smått och gott på byggmax...

Resten av veckan är också fullbokad i princip med något varje dag... det är BVC, distriktan, optikerbesök (?) och så skulle vi ha hälsat på på mitt jobb en sväng också och fixa lite fonder och konton till grabben.... hur ska man hinna allt, när man knappt hinner få i sig lite frukost innan klockan har slagit 12? Det övergår mitt förstånd.

En regnig lördag

Till slut så kom väl så regnet igår eftermiddag/kväll och som det regnat. Jag tror det har öst ner konstant sedan dess... för än regnar det ute. Så vad denna dag har att erbjuda, det vette katten. Var ju tänkt att grabbarna skulle ta ner tegelpannorna och lite sånt idag, men det är uppskjutet tills img, få se då vad vädret säger.... men det kanske blir ett besök av IdaPida under dagens lopp kanske iaf, när hon äntligen är hem på lite kalas från storstan... minns inte ens när det var vi träffades senast.... =(

Jag och L bökade återigen i natt innan vi kunde sova. Halv 1 slocknade vi båda två rätt utmattade. Ska vi aldrig komma i säng före kl 00.30 unge man?  Fattar inte varför det är så svårt att få ro när det blir kväll/natt, för på dagarna är det ju nemas problemas att sova.... hur som helst så bestämde vi oss för att testa att ha honom i vår säng igen, få se om det gick bättre. Så jag och L har delat madrass hela natten lång. Väntar på att få en leverans från ikea nu med nya madrassen... fast jag lär beställa nya lakan också först innan den går att använda....

När vi väl somnade, så sov vi ända till klockan var 04.20! Strax efter 5 var vi klara att sova igen och denna gång sov vi som två stockar fram till efter 8.... så bara vi kommer till ro och somnar för natten, så sover vi hur bra som helst...

Inte verkar det bli någon marknad för oss heller... vi får nog dra täckena över huvudet och vila hela dagen lång.

Ljuger vädergudarna?

I natt somnade jag och L vid halv 12, sen sov vi till kvart i 2 innan det var matdags nr 1. Satt uppe en timme ungefär innan vi slockande båda två i våra sängar. Kvart i 6 var det dags att stiga upp igen, och det var då trilskheten började... efter att ha ätit och ätit i omgångar och vägrat få ro att somna om, så var vi vakna i 2 timmar till... men kanske var det lite ont i magen, för under natten/morgonens lopp hann vi göra två stora lass... till slut fick vi L att somna igen och kunde sova fram till nästan halv 10.

Av någon anledning så har det inte regnat något idag. Det sas ju att det var idag det riktiga regn-vädret skulle komma... men icke... inte än iaf.... lovely! För i morse vid 7 var snickarna återigen på plats, så nu har de snart täckt igen taket! Dessutom sägs det att takpannorna är på ingående under eftermiddagen här... så morgondagen kommer bestå av (inte för mig kanske men för grabbarna....) att plocka ner de gamla pannorna från den befintliga delen och lite sånt.... skoj att se att det händer saker. Nu kan man liksom se att det börjar ta sig, att det blir en utbyggnad. Skulle behöva ta mig tid och uppdatera på byggnads-bloggen också, men det får bli en annan tid.. lär plocka ur lite kort och visa er och så... så en annan gång när L sover sött.

I övrigt kommer eftermiddagen/kvällen bestå av en tur till Djurås för att inhandla lite blommor att plantera i krukorna som fortfarande står tomma här.... och L gillar att åka bil, så då kommer han nog somna gott.

Fredag var det också för den delen, men alla dagar är ju som vilken dag som helst för mig, så jag känner knappt av att det är helg. Kommer nog bli annorlunda sen när M börjar jobba igen och jag & tjabo ska vara ensamma hemma.

Marknad är det i Järna också. Antagligen absolut ingenting att se, men ändå känns det som man skulle varit dit och tagit ett varv åtminstone. Dock blir det inte img, och inte idag, så vi får se på söndag.

Blombud.

Natten som var, var faktiskt väldigt bra. Dessutom höll vi på att sova över i morse. Skulle ju ta ur stygnen vid halv 11, så vid 9.40 fick jag slänga mig ur sängen, fixa ordning mig själv och slänga i mig en macka. Sen väcka Ludvig och försöka få honom att äta, vilket inte gick, så lillgrabben fick förbli hungrig ett tag.... så när jag äntligen var klar sen så slukade han maten i typ 45 minuter!

Gick bra att ta ur stygnen, eller det var snarare stift som de stiftat ihop mig med... 13 st.... sved lagomt skönt när de plockades... men såret såg fint ut, och jag fick det lite omlagt, sen ska jag dit om en vecka igen och ta bort "skyddet" så ska det vara läkt sen... rätt så bra iaf..

Haft besök på eftermiddagen av min farmor, faster och kusiner. Fick lite paket och blommor och hade det trevligt. Tack ska ni ha! L sov när de kom, men vaknade till liv lite åtminstone innan de åkte, så de hann iaf gosa lite med honom.

På kvällen blev vi så rastlösa att vi slängde in oss i bilen och tog en tur... hamnade hos Oscar som var ensam hemma med sin farmor och faster. L sov sig genom hela besöket som vanligt. Syster kom hem sent från jobbet, sen kom även mamma och pappa förbi när de var på väg till oss... så när det var läggdags för Oscar drog vi hem till oss..

På byggsidan så har det i dag stått helt still. Inga snickare har varit här, eftersom regnet i princip har öst ner hela dagen... så än finns det inget tak på...

Dags att se vad L säger, om han ska äta en gång till eller om vi ska sova en stund...

Godnatt.


Just ja... rubriken ja... fick blombud idag! Från mina arbetskamrater... Tack snälla!

Min kärlek!


Regn och rusk

Idag har jag och L haft en riktig mysardag. Helt perfekt med tanke på att det varit rätt grått och trist i stort sätt hela dagen, även fast det mesta regnen har fallit nu under kvällen... ja, det faller fortfarande.

I natt lyckades vi somna på direkten, men det efter att jag och L inte kommit i säng förrän vid 01, då herrn äntligen vaknade till och ville äta... men sen sov vi ända fram till klockan 5! Var då uppe i 1½ timme ungefär innan vi slockande båda två och sov till kvart i 9, då M åkte till jobbet. Då klev vi också upp, käkade lite mer, sen slockna vi båda två i soffan till halv 11.

Vid lunchtid kom brorsan hit med kranbilen och hjälpte snickarna att lyfta upp takstolarna till taket, så då gick jag och tjabo ut i vagnen och kollade och tog lite kort. Sen lyckades jag få L att slockna i sin säng, så jag äntligen kunde få lite mat i magen själv också. =)

På eftermiddagen fick vi besök av BVC-sköterskan... 20 min innan utsatt tid dök hon upp, så M hann inte riktigt hem tills hon kom... besöket gick bra och L var så snäll och duktig. Han vägde idag 4640g, så han äter och växer som han ska. 300 g på en vecka (vägde 4350g när vi lämnade BB)! Känns bra.

Nu ska hela familjen ta och ta en biltur i regnet. Har tröttnat lite på att sitta inne i det här gråa vädret och uggla. Visserligen börjar fotbollen redan vid 19, dvs väldigt snart, men den kan man alltid spela in och se på i efterhand. M kommer vara hemma med oss nu till 22 juni eller vad det blir... så han behöver inte heller upp så tidigt på morgonen.

Img lär vi dock ta oss upp och vara klara så jag kan ta ur stygnen vid 10.30...

Nu finns han "på riktigt"

Loggade in på F-kassan precis, och insåg att Ludvig har fått ett personnummer! Så nu finns lill-grabben med i registren! Bara att invänta papper från skatteverket, så namnet även blir officiellt. =)

Det tar sig!

Spana in kojablirslott vettja, det händer grejer vill jag lova!

Dagen har förflutit på i rasande takt som vanligt. Jag och Ludvig har myst i soffan och sovit (åtminstone L) i flera timmar, medan M fick nöjet att fixa oss lite taco. Mitt i maten så blev det även ett bajskalas av grabben, som gjorde att vi fick ta ett snabb bad i handfatet... nöden har ingen lag som man säger.

Just nu har L besök av farmor och farfar, så jag passar på att blogga lite, hänga lite tvätt och plocka ihop... det finns ingen tid till sånt.... tvätten var säkert klar vid 13, först nu blev den hängd...

Pratat med faster Lisa i telefon på eftermiddagen också, så på torsdag eftermiddag får vi besök!

Img blir första dagen för mig och L att spendera på egen hand, men det ska nog gå bra. Förhoppningsvis så kan vi vila och ta igen oss... vilket kanske kräver en promenad, men det är lugnt. Så img kanske det blir dåligt med update... åtminstone före kvällen...

När Ludvig kom till världen

Tänkte ge er en kort resume av dygnet då Ludvig kom till världen.

Jag vaknade på söndagmorgon den 31 maj vid 05, var kissnödig som vanligt. Gick på toa och medan jag var där, så kändes det som att vattnet gick. Fast samtidigt var det ingen större mängd, så jag var liksom osäker på om det verkligen var "det" vattnet. Gick därför och la mig igen. En timme senare vid 06, vaknade jag av att det bubblade till i magen, så jag gick återigen upp på toa, och då gick vattnet på riktigt. Det var inga tvivel om. Ringde förlossningen vid halv 7, där de tyckte vi skulle avvakta en stund eftersom jag inte hade några värkar, men komma in under förmiddagen för kontroll.

Värkarna lät inte vänta på sig, utan redan vid kvart i 7 var de igång... och herregud säger ja. De kändes som att de kom heeeela tiden och det gjorde sååå ont. Så det var bara att slänga ihop det sista som skulle med och slänga oss i bilen och dra mot Falun. Kom fram strax före halv 9.... och värkarna bara tilltog och tilltog och kom allt tätare. Här var det inte frågan om hur jag skulle fördriva några timmar innan allt satte igång, det var bara att tuta och köra.

Jag har hela tiden sagt att jag inte vill ta någon ryggbedövning, vilket jag promt vidhöll de första timmarna. Förlossningen löpte på bra och det gick i en rasande fart. Tog inte allt för många timmar innan jag var öppen helt, och tänkte att det här var ju inga problem. För jag har hela tiden tänkt att, bara man öppnar sig de 10cm, så är det okej att krysta sen. Det var nu bekymren började.... av någon anledning, så ville inte Liten komma ända ner... Liten låg mot en "kant"... så det var bara att fortsätta kämpa och hoppas.... Lustgasen var det bästa jag hade den dagen. Jag tror jag sniffa den konstant... så man skulle kunna säga att det var där och då som jag fick mitt livs första fylla. =)

Vid 18-snåret (typ 3-4 timmar senare...) var läget fortfarande likadant... den där "kanten" var i vägen och Liten kom inte neråt..... Barnmorskan lyckades vid denna tidpunkt även övertala mig att ta ryggbedövningen, för annars skulle jag aldrig klara av detta.... och M höll med. Så här i efterhand och bara bedövningen var lagd, så var jag barnmorskan evigt tacksam att hon lyckades övertala mig...

M hatar sjukhus och allt vad det hör till. Så det var liksom med blandade känslor som han såg framemot den här förlossningen... och inte blev det lättare för honom heller av att allt drog ut på tiden och att jag led och hade ont... men han var min tappra kämpe. Han var så stark.

Vid 21 tiden var allt fortfarande som tidigare. De höjde "droppet" eller vad det heter för att öka värkarna ytterligare, men det hjälpte inte. Liten ville verkligen inte och mina krafter började ta slut. En läkare var in och kollade till allt och jag hörde bortom dimman som jag var i "vi ger det en stund till annars lär vi kanske gå andra vägen...". Ju längre tid som gick utan att det blev någon utveckling, ju mer led M med och han började bli riktigt frustrerad på personalen... till slut fick han i princip kräva ett snitt. Jag fick liksom aldrig några krystvärkar.

Vid 22.45 så kom läkaren tillbaka och då togs även beslutet att ett akut kejsarsnitt skulle ske. Jag skulle göras ordning för detta, samt att vi bara skulle invänta att läkaren blev klar med en tidigare operation. De slog av "droppet" igen så att värkarna skulle avta... det dröjde till strax efter midnatt innan läkaren var klar och de kunde hämta oss för förlyttning...

Jag fick lite instruktioner om hur snittet skulle gå till. Jag skulle vara vaken, men de skulle fylla på ryggbedövningen. Orden som sades var även: "Det här går fort. Du kommer att känna att de gör något, men det gör inte ont." Underbart tänkte jag. Med M vid min ena sida och hållandes i min hand, och en narkosläkare vid den andra sidan så satte de sedan igång..... och här kom nästa problem. Liten låg ju redan så långt ner.. så det ställde till problemas när de skulle ta ut honom.. de ryckte och slet och drog, fick t o m lov trycka från "fel håll", dvs nerifrån och upp... det gjorde sååååå ont att jag bara skrek och skrek...kändes som en evighet.... och jag hörde bara de där orden i mina öron "du kommer känna att de är där, men det gör inte ont....."

Till slut var det så äntligen över. En pärs för oss alla. Inte minst kanske för våra familjer som väntat otåligt på att höra av oss sen klockan 08 på morgonen... 00.36 den 1 juni kom en Liten stor krabat till världen, 52 cm lång och 4600g tung. Jag fick se en snabb skymt av Liten innan han och M försvann iväg. Själv blev jag kvar vid operationen ett tag för att sys ihop och sen vidare på uppvakning. Så de första timmarna i Litens liv, fick M klara på egen hand. Det tog ungefär 2 timmar innan hela familjen kunde återförenas på BB. Vi fick ett eget rum, det lyxigaste de hade (!), enda rummet med egen toalett. M fick stanna med oss, eftersom jag var ett vrak det första dygnet, samt att jag de kommande 6 veckorna inte får bära tungt...

Det var sååå skönt att ha M där. Det var ju han som fick ta det första ansvaret för Liten det första dygnet. Jag tog mig inte ur sängen på långa vägar.

Det blev kanske inte som vi hade tänkt oss från början, men vi tog oss genom detta också, och till oss kom ju världens bästa Ludvig, så det var värt alla de där fruktansvärda 16 timmarna.... 

I en dimma

Andra natten i rad nu som Forslund junior inte haft någon lust att sova när det är natt, vilket har gjort att hans mamma och pappa varit lätt trötta och slitna ett tag nu... Natten till måndag var hela familjen vakna mellan 00-03.30 och natten till idag mellan 00-02.30..... den lille herren har absolut ingen lust att sova och bara skriker och skriker... så han har under dessa timmar varit rätt så billig...

....men bara natten är över, så är han hur go och glad och underbar som helst. Det är bra konstigt. Hur gör man för att han ska sova på nätterna? Det värsta är att M måste till jobbet img, så han skulle behöva få sova i natt... det hjäler ju liksom inte att vi lägger oss samtidigt som Ludvig, när grabben ändå inte somnar. Han är nyäten och mätt, så det är inte det... så frågan är om det är magknip? I natt gjorde han 4 lass på direkten innan vi la oss till och med.. härligt.

I natt har vi dock bara varit upp en gång och ätit efter att vi somnat runt halv 3.. och det var vid 05.40-snåret.. sen sov vi ända till strax före 9.... och obeservera att snickarna var på plats 06.52 och drog igång, det kändes som de höll på riva hela huset ett tag (utbyggnaden är liksom vägg i vägg med sovrummet) men när det låter som mest, sover Ludvig som bäst.... funderar på att fråga om de inte kan arbeta nattskift medan de är här....

Imorgon på eftermiddagen så får vi besök av BVC-sköterskan. Så jag hoppas att M har jobbat klart och hunnit hem igen tills hon kommer.

Ringde distriktan idag också för att få en tid till att plocka ur stygnen... var riktigt fullt på torsdag, men hon klämde in mig vid 10.30 så det var bra. Var tydligen inte så bra heller om stygnen satt längre än de där 10 dagarna.

Var till min mormor och morfar och hälsade på igår. Mormor hade väntat heeela dagen på att vi skulle komma, och så tog vi oss inte dit förrän vid 18.30 tiden.... men man får inte planera så mycket just nu, utan bara ta dagen som den kommer. Har inte riktigt förstått riktigt än när man ska få tid före kl 12 att klä på sig själv och äta frukost, men det kanske kommer. Mormor blev iaf jätte nöjd över besöket, även fast Ludvig sov större delen av tiden.

Ludvig vill tacka Emma & Patrik för paketet som kom på posten igår! Det kommer passa perfekt sen! Kram Ludvig

Söndag

Som vanligt nu förtiden, så fattas det X antal timmar på dygnen. Man hinner absolut ingenting, inte ens att få en minuts middagssömn. Men det är bara att bita ihop och komma igen. En vacker dag, så ska jag nog kunna sova någon minut mer än just nu... men vad spelar det för roll egentligen, den bästaste Ludvig är ju här!

Varit uppe några timmar i natt också och ätit och bökat. Ska nog prova att lägga honom i sin säng efter att vi ätit första gången, för han får inte riktigt någon ro och kan somna om på stört igen... eller så har vi kanske inte hunnit äta klart... men hur spenderar man 1-1½ timme i soffan runt kl 4 på morgonen när ens son först äter en stund och sedan somnar i ens famn?

Fick besök på förmiddagen av mamma och pappa. Sen var det i stort sett dags för lunch, för att precis få bort disken innan fika gästerna anlände. Forslunds*2, där Ludvigs farfar också hittat hem från mässan och kunde få se sötisen för första gången. Dessutom fick kusinerna för första gången se skymten av Ludvigs ögon, samt även ha honom i knät en stund...

M är ute och sliter med sanden vid grunden, som han egentligen skulle ha gjort i söndags, men då det kom annat i vägen... och nu har även svärfar kommit hit med traktorn för att försöka fylla igen rännorna och hålen som varit.... för img bitti kommer snickarna och då sätts bygget igång på allvar. Det ni!

Det här kommer inte att bli någon lång kväll, det känner jag det. Fast samtidigt är det inte jag som bestämmer i familjen längre. Bara M kommer in för kvällen, så ska vi iaf bada Ludvig, sen får vi se vad grabben säger efter det...

Img planeras ett besök hos min mormor och morfar, så att det ska få se lill-pysen en första gång. Ska även hinna med att ringa BVC, för att boka in ett hembesök....


Tack och godnatt för idag!


Kvällspromenad

Vi tog en kvällspromenad vid halv 7 snåret, för att besöka kusinerna Bus en kortis. Ludvig somnade i vagnen på direkten och han sover fortfarande. En riktig tröttis. Antar det är dags att vakna och äta snart, för att sen lägga sig och sova för natten. =)

Vi sitter i soffan och kollar fotboll. Svär och dormderar. Hur tusan kunde Kim lägga straffen? Vad hände med Henke eller Zlatan? Vad tusan håller Nilsson på med? Och Daniel på mitten... say no more liksom... skål och grattis Sverige!

Ska ta och krypa till kojs bara matchen är slut jag med. Känner mig lite sliten sen föregående natt. Jag har inte riktigt kommit in i svängningarna än. Jag la mig på eftermiddagen här en sväng medan Ludvig sov, men efter ett tag lät det som han var på g att vakna, så jag steg upp.... sen sov sötisen i typ 2 timmar till.... men det kan man ju inte veta innan...

Världens bästa Ludvig!




Mina favorit pojkar:


Heja Sverige!

Idag är det Sveriges nationaldag, så ni har väl hissat flaggan? Dessutom är det kvalfotboll på tv:n, det är ju kanske det jag mest av allt ser framemot av denna 6 juni.

Våran lilla goding ligger just nu i sin säng och sover så himla sött. Ska passa på att få ihop ett inlägg, men främst kolla in ikea.se få se om man kan beställa en bäddmadrass på postorder... för vi behöver verkligen en hel... alltså nu har vi två stycken så det blir en skåra i mitten, vilket gör att Ludvig måste dela sänghalva med någon av oss.. som i sin tur gör att man inte ligger helt skönt kanske och ryggarna ömmar... så det är ett måste snarast. Finns även fler saker jag "måste" göra på datorn, men det finns så lite tid över till datorn i dags läget. Jag priorierar annat.

Natten har varit bra, men morgonen lite sämre. Vi gick och la oss och åt vid midnatt ungefär, vilket gjorde att Ludvig vaknade först vid halv 4 i natt! Dock satt vi uppe och åt i omgångar till närmare 5. Somnade om båda två till klockan 7 för att äta mer... och sen kom han aldrig riktigt till ro igen... verkade mätt och belåten för att släppte taget och somnade i famnen, för att när jag sedan la ner började skrika lite och ville ha mer... höll på trillskas till efter 9... Vid halv 10 tog M med sig honom upp, så jag fick en timmes sovning extra. Sen var det matdags igen.

På eftermiddagen idag så kommer nog farmor på besök, och även kusinligan kan jag tro. Vart kvällen sen kommer att spenderas det vet jag då inte, kanske  hemma kanske någon annanstans?

Heja Sverige!

Första dagen på hemmaplan.

Vi har överlevt första natten helt ensamma. Varit uppe och ätit några gånger, men även sovit gott. Vi har haft Ludvig i vår säng hela natten. Stackarn har varit så tät i näsan också, så det är så jobbigt att höra. Dock verkar det ha släppt under dan nu.

På förmiddagen idag tog vi den första promenaden med vagnen hem till M´s mormor. Fick förmiddagsfika och så fick mormor gosa med lill-grabben. Var kanske lite väl optimistiskt av mig att gå sååå långt det första jag gjorde.. det är inte så fruktansvärt långt egentligen, men det kostar på i mitt tillstånd kan jag säga.. så tempot var liiite bättre än en snigels.. men skam den som ger sig. Ju tidigare jag kommer igång, ju bättre är det ju!

Haft lite besök på eftermiddagen av Ludvigs farmor, sen kom "faster"-Maria och kusin-Jon och spanade lite, samt lämnade massa kläder till Ludvig! På kvällskvisten kom syster, Anton och Oscar med thai. Var en riktig vilde som hälsade på, han var mer vild än tam idag, så det blev tyvärr snabbt hemfärd för läggdags där, men nu har de iaf fått sett på lill-pysen. Kommer ju fler dagar.

Sitter just nu i soffan och bara kopplar av. Låter Som Ludvig har vaknat, så jag antar det är dags att göra en insats.

Jag lovar att det kommer en bild på underverket snart, men ska bara få ork till att ta tag i kameran också...

Tills vidare får ni spana in familjen här... ------>Familjen


Hemma igen!

Kära vänner,

jag antar väl att ni har saknat mig? Undrat om nu äntligen Liten varit på g? Och svaret är JA JA JA JA JA. Lördagens blogg-torka bestod dock av att jag spenderade hela dagen i Nås hos mamma och pappa, när vi sedan kom hem blev det att se den inspelade Robinsonfinalen och sen var man för trött för att orka tänka.

Söndagen började redan klockan 05 med att vattnet gick... och sen dess har jag varit på annat håll så att säga. Tills idag. Nu är HELA familjen äntligen hemma i vårt hus, och ska nu gå och sova och snussa så sött alla tre.

Det kommer en uppföljning bara jag får tid och ork och fått ordning på röran här hemma.

Tills vidare kan jag berätta, att efter många timmars slit och hård kamp, en "mardrömsdag" för både mig, men främst för M... så kom han så äntligen till oss måndagen 1 juni klockan 00.36, vår älskade lilla prins, Ludvig.


RSS 2.0