Intervallträning ---> plus FYRA

Inatt har jag kört intervallträning. Har sovit i perioder om 1-1½ timme, sen har jag fått lov vänt på mig då arm och ben på den sidan jag legat på helt domnat bort, samt att jag fått lov gå på toa. Halv nio fick det vara nog. Det känns fortfarande som att jag är konstant kissnödig och så, men för tillfället gör det iaf inte ont...

Ska ta och äta en macka tror jag, hoppa i duschen och sen ta en kortis promenad runt kvarteret få se vad kroppen säger.

Ljuvligt väder idag med, dock vette katten vad jag ska ha på mig... känns som att myspys-byxor blir lite varmt i solen idag... hmm... sen bär det av till Nås om några timmar också.

Med all rätt

Alltså, för första gången efter 40 veckor och mer därtill, har jag all rätt att klaga lite just nu. Det gör så ofantligt ont... eller kanske inte ont, men sen lunch ungefär så har det tryckt på utav bara tusan neråt... jag är liksom konstant jätte-kissnöd känns det som, och går jag på toa så kommer det 10 droppar... hur många besök har jag inte gjort idag.. 25?

Tog en promenad till storänget när M kom hem från jobbet, för M ville kolla in de nya fönstren... jag höll på krivera helt innan vi var hemma sen... och det vill sägas att det är inte en allt för lång sträcka... sen vidare upp till M´s föräldrar för att få lite mat i våra magar. Gjorde ont att sitta och var svårt att hitta en skön position... men inte bangade jag för det att följa med på en safari-tur till Älgberget heller... bit ihop och kom igen bara som jag brukar säga... men satan i gatan alltså, var den värsta timmen i mitt liv hittills kanske... nej, att sitta är verkligen ingen hit just nu... så det är bäst jag skyndar mig nu och sen lägger mig raklång i sängen få se hur det känns... och skulle jag få lov gå kring så här i en vecka till ungefär, då vette katten om jag överlever, eller så får någon stackare köra runt mig i en skottkärra...

Är planerat, om inte, att M och svärfar skall börja köra sand/grus kl 8 img bitti.. så ingen sovmorgon för dem inte... sen vankas det Guldbröllopsmiddag och tårta hos mamma och pappa för mormor och morfar vid lunch. Hängde ni med på den? =) Så jag och M får ta varsin bil dit, så han sen kan åka tillbaks hem och fortsätta slita och kämpa med sanden... svärfar drar på jobb på söndag och hela veckan, så det skall helst göras klart img... Dessutom vore det bra om vi fortfarande är hemma img, eftersom Gratulationskortet står i bokhyllan här hos mig..... men inte mig emot om något annat skulle komma emellan...

Gott folk, det blir inte mer än så här idag. Jag lär faktiskt ta och ge upp och gå och lägga mig, försöka hitta en bekvämare position...

Idétorka.

Fick för mig att jag skulle ta och pyssla lite med mitt scraapbooking. Hämtade upp hela backen från tvättstugan i källaren och började kolla och filura lite... men näe. Finns ingen motivation eller idéer idag. Dessutom skulle jag behöva lite bättre foton... så det kanske är en hint om att jag borde framkalla de senaste årets kort också?

Sitter i stället och stoppar i mig lite lunch, samtidigt som jag fördriver lite tid med att tjattra med Jon på msn.

Ska ta en sväng med dammsugaren istället sen och försöka få bort lite dammråttor... bara det att det är ju så trångt här inne, att det är svårt att komma åt överallt...

Svärmor bjuder på tacotårta ikväll, yeah!

Soliga fredag ----> plus TRE

Det är verkligen kanon väder ute. Strålande solsken och klarblå himmel. Termometern visar över +20´, men ändå sitter jag här. Jag har ingen lust att sitta ute, vet inte vad jag ska sysselsätta mig med där heller för den delen... tja, visserligen är ju datorn rätt bärbar av sig, men njae, känns inge lockande. Dessutom svettas jag väl ihjäl om jag sitter i solen... fast det kanske alla gör om jag tänker lite längre... hur som helst, lite sol ska jag se till att få iaf, men bara inte just nu.

Att det ska vara så ofantligt svårt att somna på kvällarna. Jag är liksom inte trött, inte det minsta. Har svårt att koppla av och bara försöka blunda. Har den senaste veckan haft svårt att hitta en sovposition som känns någorlunda bekväm.. så det slutar alltid med att jag ligger och trasslar en timme typ, sen går jag upp och äter något och löser lite korsord. För att sedan göra ett nytt försök en halvtimme-timme senare...

...därför var jag rätt så trött i morse när M´s klocka ringde och en aning senare även min... så under dagen är jag säker på att det blir en siesta eller två.

Besöket hos BM är iaf gjort. Det sista. Tog de ständiga proverna och mätte och lyssnade. Allt ser bra ut, bra blodtryck och jätte bra blodvärde, så nu behöver jag inte ta några järntabletter (få se sen efter födseln om jag ska komplettera mer då...). Jag har funderat en del. Jag måste ha för bra värden för att det ska hända något. Jag har ju inte haft en komplikation eller men under alla dessa 8-9 månader eller vad det är.. förutom halsbrännan i början då.. men inge ont, inge svälld så det är något, klagar aldrig, om det inte hade varit för magen och x antal extra kilon så kunde man ju knappt tro jag var gravid... jag är nog inte helt mänsklig.

Vad som kommer hända nu är att vänta och vänta. Ibland vill bebisarna inte komma ut självmant,  så bestämmer inte Liten sig för att komma ut nästa vecka, så kommer vi få en tid i Falun för kontroll + ultraljud, antagligen måndag 8 juni... Detta görs efter att man gått över 1 vecka+3 dar, vilket för oss skulle bli nästa lördag.. så troligen måndagen därpå sen... DOCK så är det väldigt få (enligt BM) som får lov stå ut så länge, oftast startar allt av sig själv innan denna kontrollen... får vi väl innerligt hoppas, för det är ju mer än en evighet dit....

Sovdags.

Jag väljer att avsluta dagen nu och krypa ner för natten. För en gångs skull, så är temperaturen här inne under 20´c! Jippi! Detta tack vare att jag haft fönstret öppet i sovrummet i stort sett hela dagen + att det ösregnat så klart.. så kanske att man kan sova med täcket på sig i natt till och med.

Tog en promenad nu på kvällskvisten, satan i gatan vad det tryckte på innan man tog sig hem, men det händer liksom inget mer. Känns ju som att man är jätte kissnödig och bara måste gå på toa typ på direkten, och när man sitter där, så kommer det 10 droppar. Hur skumt är inte det?

Img lär jag ha klockan på ringning. Ska vara i Mockfjärd vid klockan 9 redan för kontroll hos barnmorskan. Antar det blir lite stick i fingret, magmätning och hjärtljuds lyssnande som vanligt. Eventuellt också att hon kan ge mig positiva nyheter eller kanske rena dödsdomen typ, "du kommer nog få gå så här i 1½ vecka till är jag rädd"....

Så händer det inget innan klockan nio img bitti, så hör ni med all säkerhet av mig efter att jag kommit hem från Mokkjokk.

Tack och godnatt.

Blogg-pyssel

Sitter här och knapprar och fixar och trixar lite med bloggen, har ni märkt det? Har t o m fått hjälp av icke-bloggande M att få till saker och ting. Han är hajj på datorer min M. =)

Får väl se hur det går, om jag kapsejsar bloggen helt, eller om jag lyckas få till det.

Inbillning....eller?

Är det ren inbillning, eller har jag möjligen suttit lite snett..... men det gör iaf ont i ryggslutet just nu...
kanske skulle ta en promenix nu medan regnet har upphört få se hur det känns sen, om det fortfarande gör ont eller om jag bara hallucinerar (hur tusan stavas det???).

Värdelöst väder.

Nog för att det sägs att det skall bli strålande solsken och varmt nu under helgen, men dagens väder var ju rätt boring. Har ju mer eller mindre öst ner regn sen man slog upp sina blå. Varit ut och hämtat posten, och blev på de 100m rätt så blöt. Visserligen tog jag på mig ett par tofflor, men även M´s regnjacka. Så något promenadväder var det inte att tala om heller.. får nog bli efter 23 ikväll som vanligt.

Har iaf sett på Mamma Mia nu, så nu kan jag även dra ett streck över den filmen. Helt okej film som säkerligen kan ses flera ggr om. Funderar på att ta en liten siesta innan M kommer hem.

Städa vill jag inte göra. Dammsuger gör jag ändå varje dag, så det räknas inte in. Fattar inte hur vårt hus kan dra åt sig så mycket damm...
Putsa fönster gjorde jag för någon månad sedan och är heller ingen idé nu, eftersom vi inom de närmaste månaderna ändå ska sätta in ny fönster...
Baka vill jag heller inte. Dels saknar jag de flesta ingredienser hemma, men främst har jag den senaste tiden haft en tendens att misslyckats varje gång jag tagit mig för att göra något, så nej tack det vill jag inte.

Idag verkar inte Liten komma heller, men skulle denna lillastora krabat ta sig för att komma någon av dagarna som är kvar av denna månad, så kommer det ske på en högtidsdag. Det är ett som är säkert. Fredag är Litens farmor&farfars bröllopsdag. Lördag är det guldbröllopsdag för min mormor & morfar. Söndag är inte bara Antons födelsedag, utan även vår förlovningsdag. Så skulle någon av följande dagar månne kunna passa krabaten i magen att titta ut?

plus TVÅ

Ytterligare en dag med regn och rusk ser ut att ligga framför mig. Hur ska jag spendera denna dag? Funderar allvarligt på att lägga mig i soffan, dra på mig en filt och slå på en film. Men vad tusan ska jag se? Finns väl några att välja på kan jag tro bara jag kollar efter... vet att Mamma Mia ligger i "att-se-högen" i varje fall.

Tog ett tag att somna igår, men sen så har natten varit relativt bra måste jag säga. M tog lite halvt sovmorgon i morse, så jag var i princip färdig soven när han stack iväg strax före 9.

...

Sitter och beställer lite på ellos.se, men jag hittar inte riktigt det jag söker... har 200 kr i rabatt som jag tänkte ta och utnyttja för en gångs skull.

Samtidigt sitter M bredvid och svär och gormar över fotbollen, men innerst inne är han lycklig ändå, för Barca leder!

Har inte hunnit blivit någon promenix än idag, för när jag väl tänkte ta tag i saken, började regnet ösa ner, samt att det blev värsta åsk-blixt vädret... riktigt otäckt och väldigt nära... så efter fotbollen får det bli en runda.

Sms:at med faster ikväll som undrade om det inte var dags snart... hennes tips var 4 juni.... fy fan säger jag bara då.. men gav även rådet att sluta tänka på det typ så kommer det sätta igång, så jag antar det är det jag får försöka göra img.

Nu på kvällskvisten så spänner det åtminstone till i magen lite till och från, vet inte om man kan kalla det sammandragningar, eller om det bara är allmänt bus av Liten.. jag kan ju inte vet, eftersom jag inte vet hur det ska kännas när det händer något... det bästa vore om vattnet kunde gå, så man visste exakt att det var på g...

2-0 till Barca. Nu släpper de nog inte det här... M jublar och är glad.

Det här blir allt för idag.
Sov så gott, så hörs vi nog img.

Fotbollsfinal.

Igår kväll sa M: "jag är säker på att Liten kommer img kväll, för då är det Champions Leauge final. Den vill nog Liten se".
Jag är inte så övertygad längre, mitt nästa tips blir nog fredag.

Har sovit en timmes middag, så nu är jag utvilad och redo för att hålla mig uppe jag iaf och se på finalen. Blir nog en bra match. I vårt hem hejjas det på Barca.

M är på ingående hemåt, så snart är jag inte ensam längre. Blir att fixa något käk, igår pratades det om skinksås och pasta, men vet inte hur det blir... sen ska jag ta en promenad.


Siesta time.

Har precis avnjutit dagens lunch, beståendes av en välkryddad kyckling enchilladas. Kan detta kanske hjälpa till lite på traven?

Stormen har lagt sig lite, men det blåser fortfarande ute.. så jag tar mig en liten siesta och lyssnar på lite musik. Få se sen om det kanske kan bli en promenad också.

plus EN

Here I´m!

Ensam hemma som alla andra dagar de senaste 2 veckorna.... boring!
Natten har varit rätt så lugn faktiskt, har sovit helt okej faktiskt också.... så näe, det blir att vänta och vänta ett tag till som det verkar...

Ute blåser det nästan storm, så där kan man inte vara. Varmt är det inne så där kan man inte vara. Knepigt läge måste jag säga.

Fortsättning följer...

...skoj att se att så många är in och hälsar på hos mig. Idag tror jag ni har slagit rekord!
Ni kanske är lika nyfikna som jag på när Liten ska titta ut samt vem liten egentligen är därinne?
Jag börjar allvarligt fundra på om Liten ens vill komma ut till oss... haha... verkar ju ha haft det bra under dessa månader utan problem, så Liten kanske har bestämt sig för att stanna en evighet till???

Ska se på dagens andra avsnitt av 24 nu, sen ska jag ta mig tusan ta en promenad trots att klockan är 23 då och att det kanske regnar ute... för vem har dött av lite regn? Dessutom ska jag nog dra på mig ett par shorts bara så jag kan svalkas ner och kanske somna relativt snabbt sen... tål att övervägas i varje fall.

Det här blir åtminstone dagens sista inlägg. Vi får väl se om jag återkommer imorgon eller hur det går.. om ni inte hör av mig på en hel dag, så borde ni förstå att jag har annat för mig... och nås då på mobilen... =) Hoppet är som sagt det sista som överger mig.

Tack och godnatt kära vänner för idag.

Mina fötter...

....håller på att koka över av värmeslag....
....de ser en aningens svälda ut....
..får de plats i mina skor utan att de spricker?

Övertid.....

Inte kommer det komma någon Liten idag heller, så det är bara att påbörja övertiden img.

Får spendera kvällen i soffan. Först se på lite Damfotboll, för att sen klicka över och se dubbelavsnitt av 24. En liten tröst i det hela väntandet är att tv:n bjuder på så mycket godsaker. Skulle ha hunnit med en promenad också under kvällen... men det lär ju bli före 19 eller efter 23... får höra få se när M kommer hem från jobbet om han vill med eller inte.. beror nog på om han ska fixa ute eller inte... det behöver täppas igen runt grunden lite och en dräneringsslang skall ner, för att snickarna sen skall ha en möjlighet att ställa upp en byggnadsställning runt om... (det är ju rätt ojämt och stora hål runt just nu....)...

Känns dessutom som att det hänger regn i luften, så man kanske gör bäst i att hålla sig inomhus? bara det att det är å varmt här inne att jag tinar bort... över 25´c inne och det utan att det varit specillt mycket sol idag... jippi vad skönt....

Dagen D.

Idag är det den dagen och datumet som vi gått och väntat på i evigheter, men det verkar inte spela någon roll. Jag sitter fortfarande här hemma vid köksbordet och bara väntar.

Om jag ska sammanfatta natten ur mina två önskescenarion, så skulle jag nog säga att den varit 1.5. Jag har inte haft speciellt ont och jag kan direkt inte säga att det har tryckt på... =(... och det tog inte allt för lång tid heller tills jag somnade + att jag sovit rätt hyffsat bra faktiskt. Så fruktansvärt varmt inomhus bara, men sen bor vi ju i en bastu också och har i dags läget ingen plats för att ta upp AC:n...

Känns som sagt lite tungt om jag ska få lov gå hemma och bara vänta och vänta i typ 2 veckor till.. då har jag nog blivit galen tills dess. Fast jag tror (hoppas?) att det sker denna vecka. Det måste det göra, för farfar åker bort på söndag och blir borta i över en vecka typ.. så Liten lär göra entre innan dess...

Kanske skulle testa en annan metod idag, att inte promenera och röra på sig, utan mer ligga på latsidan och inte göra ett dugg. Hmm.

Dagen går mot sitt slut...

...och Lissel verkar inte få den födelsedagspresent av mig som hon önskat. Skit också. Men det är som jag säger. Liten är kanske lika punktlig som mig?

På kvällskvisten har det burits in fönster och donat, setts på 90210 och så nu senast tagit en promenad... och ja, det trycker på bra när jag går.... men sen händer det liksom inget mer... bara hoppas att natten har lite värkar och smärta att ge mig. Just nu längtar jag efter att få ont. Kan det verkligen vara sant att man kan göra det? Img är det hur som helst dagen D. Så en dag till lär jag stå ut att vänta och hoppas utan att klaga, men efter img, då får man klaga med all rätt...

Om natten har jag två önskningar.

1: att allt ska sätta fart och att det händer grejer.

eller

2: att allt ska vara på det lugna och att jag kan få en god natts sömn.

Njuter av vädret!

Det är närmare +25´c ute och solen strålar! Det är så fantastiskt och ljuvligt! Dock orkar jag inte sitta ute i värmen i allt för långa perioder... men till och från så. Har nyss njutit av en isglass dessutom.

Fått fönster levererade av självaste papsen.

Tagit en promenad för att dels njuta av solen men även för att sätta igång kroppen..

En repris natt.

Återigen så har natten varit en bedrövelse. Jag kunde verkligen inte sova. Det spännde i magen, det gjorde ont, det ilade, mådde illa men var inte det minsta trött. Jag tror jag la mig runt 23.30 och somnade första gången efter 04 någongång... satt till och med uppe mellan 2-3 och läste 100 sidor i min bok typ... helt sjukt. Fattar liksom inte hur jag inte ens kunde vara liiiiite trött?

Just nu känner jag inte så mycket heller, men ska ta och gå ut och promenara i lugnan ro få se om det tar ny fart... M vill verkligen inte till jobbet img på något super tråkigt möte, så jag hoppas Liten håller tiden, för pappas skull... och för min. =)

Dagen kommer inte bestå av så mycket annat än vila och slöande skulle jag tro... och så en gnutta hopp om att det äntligen kan vara dags...

En lugn dag.

Idag har jag inte gjort någonting. En sådan där slappar dag nu igen! Sådana gillar vi.
Har varit i Nås större delen av eftermiddagen. Lunch och fika hos mamma och pappa, sen blev det en längre promenad med mams, syster och pysen. Vi var och hälsade på så ofantligt gulliga svarta lamm och hamnade samtidigt i "utkanten" av en bilolycka av nå slag... så Oscar fick se både brandbilen, polisbilen och ambulansen, med blåljus och sirener!

Vet inte om promenaden för kanske 4 timmar sen kommer lite efter och gjort mig trött och andfådd nu? Är det möjligt. Ska nog lägga mig på sängen och blunda lite. M är på bandy så jag är ensam iaf, och skulle jag råka somna, så är jag ju ändå ledig img så jag kan vara uppe hela natten lång med gott samvete.

Har dessutom börjat regna här igen nu och blivit rätt grått och trist, så det finns ändå ingen mening med att kolla ut genom fönstren för tillfället.


Söndag.

Somnade hyffsat på direkten igår, men har vaknat några gånger under natten/morgonen... bland annat 4.45... och så runt halv 8 var jag upp och käka lite yougart medan regnet öste ner och det kom några ordentliga åsksmällar... =( Har inte känt det minsta i magen i natt vad jag kan säga... =( Åhhh... jag som verkligen trodde på söndagen... än finns det ju en chans, men njae... kanske att Liten ska bli lika punktlig som sin mamma och komma på dagen D.. dvs på tisdag?

Nyss blivit bjudna på mat av mamma, så om en stund bär det av till Nås.


Nu finns det bilder inlagda på gårdagen ----> kojablirslott


Mosters Busunge!



Tycker det är gott med korv, precis som mostser. =)

Varierande väder.

Sådär, nu står grunden på sin plats! Så lovely! Dock håller M och våra pappor på att lägga i lite betong här och där för att det verkligen ska stå still där det ska... men sen är grunden helt färdig! Så kanske att det börjar snickras till veckan?

Morgonen började rätt kylslagen, men sen kom solen fram och då blev det super hett. Fast däremellan har det även varit moln, och då har det varit kallt... en och annan regn-skvätt har även kommit över oss, men i det stora hela så får vi nog vara glada ändå!

Blev fullt hus här lagomt till lunchen, beståendes av korv med bröd och diverse tillbehör. Kanske att Oscar var gladast över korven, då han bara käkat ananas mest till lunch tidigare... men det mesta tog slut på bordet iaf, så jag tror de flesta blev nöjda och belåtna.

Stort tack till alla inblandade idag för all hjälp.
Ni får spana in kojablirslott så småningom här, så kommer det lite bilder från dagen.

Om man skulle ta och diska bort lite disk från dagen (för att inte fylla maskinen helt...!), och sen kanske försöka dammsuga huset och få bort lite jord och grus och sten då?

Varit ut på en promenad med mamma och svärmor också, så jag hoppas att det kan ta och sätta igång snart... har varit rätt så dött hittills idag faktiskt... =(

Hard work work

Grabbarna kämpar på utanför här med grunden, den går kanske inte helt klockrent, men problem sägs ju vara till för att lösas. =) Antar det blir jag (eller kanske inte...) som får bli grillmästare om en stund, så vi får lite mat i magen dessutom...  Det här verkar ta större delen av dagen... De har varit igång sen 8 mer eller mindre, och snart är vägg 2 av 4 på plats...

En bedrövlig natt.

Jag la mig runt 23, jag somnade första gången någongång efter 02... jag har så fruktansvärt svårt att somna om kvällarna. Kanske att jag tänker för mycket? Dessutom så har jag sovit som en kratta hela natten, vilket också är ovanligt... vaken långt före 7 när klockan skulle ringa första gången. Dock så har jag haft sammandragningar i natt och kanske någon förvärk...? Eller hur ska jag veta egentligen, jag vet ju inte hur de känns...

Antar grabbarna är på ingång snart en efter en, så det är lika bra jag gör mig färdig jag med. Färdig för att sätta mig i en stol och bara kolla på. =)

Det är inte meningen.

Det är inte meningen att vi ska få se några djur när vi är ute och safari-kör i skogen. På kvällskvisten idag så tog vi oss en tur runt Lindesnäs och runt Nås... och idag så var det verkligen safari träng... man kan väl säga lite smått att vi valde fel väg.. och hamnade rakt ute i skogen... eller vi puttra på på vad man nu kanske mer ska kalla stig... tills vägen helt plötsligt tog slut... så det var bara att åka tillbaka samma väg igen. Skam den som ger sig, tillslut hamna vi rätt. Icke ett djur vi såg.

Nu står det en lastbil parkerad utanför huset med grunden på... så tiiiiidigt img bitti, redan vid 8 (har gubbarna bestämt) så fylls vår gård av karlar och killar som skall börja lördagens arbete med att få just grunden på plats.... så om detta går som det ska, kommer snickarna redan till veckan då?

Idag har jag träffat Jon i "verkliga livet" för första gången på evigheter. Har ju under tiden jag varit hemma nu, msn:at en del, men idag har vi till och med träffats! Det var på tiden liksom. Så som det verkar, så kommer han och hjälper till alternativt kollar iaf hur det går för oss. Trevligt!

Så för att jag ska ta mig upp till klockan 8 img bitti, så borde jag gå och sova typ nu.

Och en sak till. Jag tror att magen har sjunkit ner en hel del under dagen..... jag sätter ett finger på att det kommer en liten på söndag... 

Verkar som....

...att denna dag är en föda bebis dag, för alla utom oss. Svärmor fick sms nyss från en fd jobbarkompis som hade fått en son på förmiddagen, och hon hade samma datum som oss... så en löprunda till kvällen? haha

Har beställt takpannor och massa grejs idag under våryran. Byn har ju resurser! Dock blev det absolut nada på Nymodigt, som alltid. =(

Och så har regnet hittat hit fram och tillbaks också.


Grattis min vän!

Idag fyller Idapida 25 år! Ser fram emot om 3 veckor ungefär när hon kommer hem från Sthlm över helgen och hälsar på... bara Liten har kommit underfund med att ta sig ut också.. men då jävlar. Stort grattis hur som helst vännen!

Det känns som att alla jobbar idag, utom just vi. Eller ja, för många är det ju envanlig arbetsdag, vilket det i normala fall hade varit för mig med, men ändå känns det mysko... vad ska vi göra idag? Svärmor och svärfar kommer snart hit för att klippa gräsmattan... vilket jag personligen känner att hade varit nemas problemas för min egen del att göra.. men jag får inte riktigt för mina närstående..

M ska nog plantera lite sallad och sånt.

Men jag då?
Ska jag sätta mig i en stol och bara glo?

Är våryra i byns affärer idag. Tänkte dra med mig M till Nymodigt iaf, för att se om det eventuellt denna gång som kan falla mig i smaken att jag kan utnyttja, om inte hela så iaf delar av presentkortet jag fick i julklapp... kanske finns några fler fina smycken i annat fall... porslin har jag liksom inte riktigt plats med just nu om man säger så...

Tack och godnatt.

M har skottat grus hela dagen och jag har inte gjort ett skvatt. På ett ungefär iaf. Tog en promenad till Handbacken för att fika på eftermiddagen och höll samtidigt på att bli överkörd av en blind? gammal gubbe. Jag mötte bilen på en raka, så föraren borde ha sett mig på långt håll, bilen snuddade vid min arm när den passerade och det utan att bilen fick möte... jag menar, om gubben hade sett mig, borde han inte ha vejjat lite iaf???

Tog en tur till Nås på kvällskvisten, som sen resulterade i en skogsvända ikväll med.... utan resultat.

På något vis, av någon konstig anledning eftersom jag varit hemma i 1½ vecka nu, så har det hela dagen känts som att det var lördag idag... har hela tiden gått och väntat på att Robinson ska börja vid 20-snåret... men icke liksom. Det är bara torsdag... kan vara många dagar kvar tills Liten kommer... =(

Fyra:Fyrtiofem

Det magiska klockslaget. Det slår aldrig fel. Jag ständigt varje morgon vid detta klockslag och får lov gå upp... eller får lov och lov, lika bra att kissa medan man ändå är vaken.

Jag har inte varit uppe så himla länge än idag. Har legat kvar i sängen och dragit mig i en evighet, kanske med hopp om att jag ska känna något.... men icke, det är bara full fart där inne med rörelser... får allt stå ut i 5 dagar till...

M har åkt i sin ensamhet för att få hem lite sand... ska typ skotta några kubik för hand upp på släpvagnen, för att sen köra hem och fylla ut gropen lite med... fast det var sagt att vi skulle få 3-3½ kubik sand som de skulle lägga ut åt oss som vi kunde hämta, igår kväll när vi var dit, så visade sig vara kanske max 1... så vi får väl se hur långt det räcker... Typiskt nog så direkt M gav sig iväg nästan, så öppnade himmelen sina portar... han är nog rätt blöt nu med andra ord...

Första rubriken på aftonbladet idag man fick syn på var: Misstänkt mord i Mockfjärd. Vadå läskigt?

Snart läggdags.

Tog en biltur med svärmor och svärfar för att kolla in vart M ska hämta grus img. Detta resulterade sen i en längre tur runt om i byns utkanter och vidare på skogssafari. Som vanligt utan resultat vill säga. Varför kan man aldrig få se något roligt?

Känner mig inte direkt trött i ögat, men samtidigt vet jag inte vad jag ska hitta på, så kanske att man skulle försöka blunda ändå. Detta var min sista semesterdag som jag plockar ut. Från och med fredag är jag tjänstledig och kommer få leva på försäkringskassan ett tag framöver. Yeah. Men hur kul är det att plocka ut föräldradagar utan att vara förälder?

Siesta.

Ska ta mig en liten siesta nu tror jag, innan jag stiger upp och slänger ihop lite taco till M kommer hem!

var ut och tog en tur på cykeln på middagen, för att slänga lite återvinningsskräp och lägga på ett brev.... fy satan va drygt det var, och ändå blev det ingen lång tur... känns på nu att man inte tränat på hundra år... fast samtidigt så måste jag ju vara rätt så vältränad i grunden, eftersom jag mår så bra som jag gör och inte har ett dugg ont någonstans... fast om jag ska erkänna det, så ser jag faktiskt framemot den första löprundan jag kan ta om ett tag... och det är inte dåligt för att vara lata-Ems... =)

Flextid.

Det är bra med flextid på jobbet. Att man får komma och gå som man vill mellan typ 06-21, bara man gör sina timmar. För är man trött en morgon, så kan man liksom utan problem sova lite längre... och vaknar man och inte kan sova, så kan man ju åka tidigare. M har flextid på sitt jobb och det är nog tur det. I morse var han så trött så han tog sig inte hur sängen förrän efter 8 någongång, och när jag vaknade till lite vid 9, så satt han i godan ro och åt frukost och läste tidningen...när han sen hade tagit sig iväg, tog det kanske 10 minuter, så var han hemma igen pga något han glömt... var inte riktigt hans dag idag kanske... men han hinner göra sina timmar iaf, för han är inte hemma förräb efter 18.30 iaf...

Så med andra ord har jag några timmar under dagen här i min ensamhet att spendera på bästa sätt. Antagligen med att göra absolut ingenting.

Dubbelavsnitt.

Av en slump slog jag på text-tv:n för att se exakt när 24 började (har en tendens att börja lite olika..), och insåg dåatt det var dubbelavsnitt idag + att det redan gått en kvart av det första... men det var bara att hoppa in, hade ju sett framemot detta hela dagen, så att vänta in reprisen om någon dag hade jag ingen lust med.. så den där cykelturen jag planerade mellan fotbollen och 24, den fick skjutas upp.... typ till img eller så..

Jag känner mig lite trött just nu, inte trött i ögat, utan mer trött på att vara stor och tung och otymplig... önskar så innerligt att det är max en vecka kvar. Liten jag ber dig.

Eftermiddag utan måsten.

Var ju som sagt till Mokkjokk på förmiddagen. Var ett snabbt besök som var över på en kvart ungefär. Slapp ta massa prover idag eftersom de var så bra sist, så vi kollade bara blodtryck, hjärtljud och mätte. Allt ser bra ut. Fick en tid nästa fredag utifall att, men jag planerar att inte behöva dyka upp då...

Eftermiddagen har bestått i absolut ingenting, precis som man måste få ha det ibland. Det sägs ju att man ska vila upp sig inför det som komma skall.

Väntar på att M ska komma hem från jobbet, men det dröjer nog någon timme till skulle jag tro... såg att det var Damfotboll på tv ikväll, då ska jag sitta bänkad och kolla och fortsätta att göra absolut ingenting. Efter det, 24.

En vecka återstår...

...OM Liten inte önskar visa sig tidigare... *hoppas*

Ska ta och bege mig mot Mockfjärd snart, ska besöka BM för en sista (?) kontroll innan det är dags.... det är iaf min förhoppning, men man kan ju aldrig vara säker.... blääää...

vad dagen i övrigt har att erbjuda är inte mycket. Ska bara vara idag och inte göra någonting speciellt.

Gårdagen spenderades ju åt städning, städning och lite mer städning och tvättning, så på den fronten får jag ta ledigt med all rätt idag.

Tog oss en liten safari-tur igår kväll till Älgberget, med förhoppning om att kanske få se en skymt av vildsvinen, en älg eller helst björnen som de sett där nyligen... men inte ett jota vi fick se... bättre lycka nästa gång som man säger!

Bilder från helgen

Mina gröna fingrar:



Min nya japanesiska racer:


Regn och rusk.

Det sas att det skulle bli regn idag. Idag regnar det. Jag är inte förvånad, och egentligen gör det ingenting, för jag tror vi behöver lite vatten i planteringarna och även i tunnan att kunna vattna med sen. Så varsågod himmelen att öppna dina hål...

Detta gör ju, att vädret är som gjort för att vara inomhus och städa och tvätta. Jag kan ju ändå inte ha tvätten ute på torkning pga M´s enorma allergi.... dessutom har jag fått för mig att jag ska storstäda idag.. dvs damma och torka allt som kommer i min väg, dammsuga och plocka ihop... får väl se om energin finns heeela dagen eller inte..

Sovit lite halvknas inatt. Hade problem att somna, varit uppe och sprungit massor, vaknade av att snickarna var utanför och pratade och mätte... men det gör egentligen ingenting, för det borde ju innebära att de är sugna på att komma hit snart och börja sitt arbete. =)

En slappar dag.

Idag har det varit en lugn, varm och helt ljuvlig söndag. Har inte haft några måsten, utan bara gjort det som fallit oss in. Dvs efter frukosten begav vi oss mot Classe för att köpa ett växthus till M, och som så klart slutade med lite fler saker, men sånt är livet.

På eftermiddagen har jag "lagt" ut ny jord i syrénhäcken, få se om den tar sig något mer detta år... fikat i solen, sett på när M har monterat ihop min nya racer-cykel... och sen har jag legat på sängen och vilat. Funderar på om vi ska försöka oss på en liiiiten cykelrunda för att testköra, men jag är lite osäker på om det är luft i däcken än eller inte...

Avslutar kvällen med lite tv skulle jag tro, innan det är läggdags och ny vecka igen.
Sådana här söndagar borde det vara oftare!

Och förresten, vad var det jag sa igår, minns ni?
HEJJA NORGE!

En riktig utedag.

Idag har vi verkligen varit ute heeela dagen lång och arbetat och slitit och verkligen fått saker gjorda. Så idag får vi vara stolta och glada. Detta firar vi med att jag har ätit en super god räkmacka och M har ätit en stor tonfiskmacka. Detta skall vi sedan toppa med lite chips ikväll! Var faktiskt länge sen jag åt chips nu, tro det eller ej men jag har haft ett mindre sötbehov nu under dessa 9 månader än innan... så det är bara att hoppas det håller i sig så även de kommande 9 månaderna typ....

För att se lite vad som vi gjort under dagen här, kolla in byggnads-bloggen: kojablirslott

Dessutom har jag planterat mina nyköpta pelargoner, så jag kanske ger er en bild under morgondagen. =)

Trevlig kväll allesammans vad ni än tar er till.
Och en sak till: Sverige vinner inte ikväll.

Mina gröna fingrar.

Har varit till Lindesnäs en sväng med mamma och handlat lite i växthuset. Fick med mig lite pelargoner hem, samt att M fick några tomatplantor av mamma i försenad födelsedagspresent. Så jag har faktiskt tagit fram mina icke gröna fingrar här nyss och planterat pelargonerna i en låda... återstår att se vad M tycker om resultatet, om jag får godkänt eller inte... är liksom han som är blom-skötaren i vårt hem...

Sen bjöd svärmor oss hela bunten, dvs mina föräldrar, mig + M och så M´s bror på mat. Tack snälla! Papsen och M är ute och fixar med plattorna... har hållt på sen i morse någongång, men snart så är de på plats.. ska ta och sätta på lite kaffe åt herrarna och duka upp lite fika. Antar det kliar i pappornas kaffekroppar nu...

Till kvällen blir det nog stillsamt hemmasittande i soffan bara jag och M. Ska se på Robinson som är ett måste, och sen kanske det blir att klicka över på Euroviionen... men det intresserar oss inte så mycket, det är egentligen bara Norge-Alexander jag vill höra för han är min favvo... och kanske att vi följer rösterna, men i övrigt var det skit samma. Det är alltid fel låt som vinner iaf. Hejja Norge!

Lite justerad...

I torsdags när jag skulle hämta lite frukostbröd nere i frysen, nådde jag inte riktigt ner till botten av frysen, dels pga att armarna inte var så långa som jag trodde, men även att magen tar emot överallt.. så jag fick hänga mig lite halvt över kanten, och vips så högg det till i nacke och axel... lite halvt nackspärr.com absolut... men själva nacksmärtan släppte efter någon timme... dock kom smärtan tillbaks på kvällen och igår var den hemsk... har blivit knådad av M i 2 dagar nu, men det gör så ofantligt ont... hela muskeln i axeln vad den nu heter är off... kanske en sträckning vad vet jag... men inte gör det bättre heller att jag inte får använda tex voltaren eller något sådant heller pga mitt tillstånd... "skall ej användas under graviditetens tre sista månader"... härligt att läsa när man typ har 10 dagar plusminus några kvar... yeah... och inte vet jag hur det är med linementet heller jag har heller, om det är ok eller inte... men det är väl bara att bita ihop och komma igen antar jag. M tror att jag behöver åka någonstans... men då är vi ju där igen. Hur tusan ska jag kunna ligga på mage på en massagebänk? Och får jag genomgå sådana behandlingar? Bara att kämpa på ändå, Ems!

Måste berätta något roligt. Jag önskade mig en hushålls-assistent i födelsedagspresent. Dels en sådan maskin som kan skära potatis och sånt till en gratäng och dels en bakmaskin som kan göra bull/bröddegen... (vad jag inte har förstått är att man kan ha dessa i en och samma maskin, bara lite olika tillbehör....).. Så av mamma och pappa fick jag pengar att köpa mig en valfri assistent. Igår var M´s mamma, pappa och mormor hit på eftermiddagen och fick fika, samt lämnade ett stort paket. Paketet innehöll en hushålls-assistent! Är inte det otroligt egentligen? Denna assistent var bakmaskinen. Så nu har vi redan själva grunden till alla de här apparaterna, så av pengarna jag nu fick för att köpa själva maskinen, får jag nu använda till att köpa till diverse tillbehör och komplement till denna, dvs åtminstone delen som behövs för att vi ska kunna stycka potatis och sådant. =) Jag får nog vara mer än nöjd med min 25 års dag!

Igår eftermiddag blev det ju kanon-väder ju om man får säga så... sol och värme! Var lite rastlösa både jag och M efter att besökarna hade åkt hem, så det slutade med att  vi tog en tur till vansbro och gjorde Tette sällskap på en dunder-fotbollsmatch, eller jag tror inte ens man får kalla det för fotboll men vi såg på eländet iaf. Jag har iaf övertygat M att jag aldrig kommer göra någon comeback i just ett speciellt "lag"... och jag behövde inte ens säga det själv, det var han själv som i princip förbjöd mig... man får iaf skratta under en sådan där match... och kvällen slutade sedan med en matbit på Sehlins... (jaaa, det var kanske därför M var så på att följa med....). Det var en trevlig kväll med Tet det.

Hemma igen, så somnade jag nästan på stört.

Idag är det lördag och solen gömmer sig. Det har varit fullaktivitet på gården här sedan en timme tillbaks... tryckplattorna eller vad de nu heter, har hämtats hem och skall nu läggas på plats..  och jag fattar som vanligt nada.

Godmorgon fredag!

Av någon anledning så har jag fått in en rutin på att sova till cirkus halv 10 om morgnarna. Nog för jag vaknar några gånger under natten/morgonens gång, men somnar alltid om lika fort igen... men det sägs ju att man ska passa på att vila, så jag gör väl det.. har ju ändå inget planerat att göra.

M har tagit tidningen med sig till jobbet idag, så idag fick det bli lite korsordslösning till frukosten, Solen ser ut att skina ute, fast samtidigt blåser det, så det kanske inte är så varmt ändå? Ska nog vänta med att ta en promenix till M kommer hem så jag får lite sällskap. Skulle tro han inte blir alltför sen idag, när det är fredag och snart helg och allt. Vad helgen har att erbjuda återstår att se.

Min tårta!


Jag tackar och bockar!

Jag vill tacka alla nära & kära, vänner & bekanta som kommit ihåg min dag och grattat mig på alla sätt och vis. Ni är underbara!

Spenderade några timmar hos Tette idag med att bli klippt och få lite ny färg i håret, sååå behövligt! Frisörskan tyckte jag hade fått jätte långt hår! Fast eftersom det antagligen kommer dröja ett tag innan jag har tid att besöka henne igen, så klippte hon av en hel del och tunnade ur det rejält, så det blev en liiiten tunn tofs kvar bara... + att hon som alltid fick fria händer att exprimentera med färg och så.. jag litar fullständigt på henne, sätter mig i stolen och säger: "gör som du vill och tycker". Det blir alltid super bra när jag går därifrån!

Eftersom det var min 25-årsdag, så slutade M i lunchtid och begav sig hemåt. Idag fick jag välja vad jag ville äta, så skulle han fixa..så jag valde kycklingenchilladas! Dock fick han hjälp med att hacka lite grönt iaf...

Fortsatte med att fixa ihop en tårta, innan fam Forslund juniors kom på besök med paket. Ett jättefint pilgrim halsband precis i min färg.. ska ge er en bild img om jag kommer ihåg det... Jon var fundersam var de andra gästerna var, för när man fyller år har man ju kalas.... gullungen, lär ta och bjuda hit honom igen bara det passar oss alla och bjuda på lite glasstårta. Filip var tom ut och plockade en stoooor bukett med vitsippor åt mig! Så himla sött, 7½ år och kommer på den idén själv.. jag är imponerad!

Sen dök närmast sörjande upp, mamma&pappa samt pysen, syster och Anton. Blev lite kaffe och tårta i all enkelhet. Pysen var på bushumör så han tog muffinsen i båda händerna och kramade den till smulor och så slängde han den på golvet.... så där fick moster fram med dammsugaren igen.. men han är ju för go ändå!

Kanske lite fika på schemat img kväll med svärföräldrarna också, i övrigt får firandet vänta tills Liten har ankommit och övriga släkt och vänner kan slåtvå flugor i en smäll + att solen gärna får visa sig.

Men jag är nöjd med min dag trots att Liten inte ville dela den med mig.


Födelsedagskramar----> Emma 25 år ung.


14 maj!

Almenackan visar torsdag 14 maj, eller med andra ord, min födelsedag. Idag fyller jag 25 hela år... ska man nu börja kalla sig gammal? Tiden går iaf fort när man har roligt! Blir inte så stort firande just idag, lite kaffe och tårta till kvällen med mamma, pappa och kanske svärmor om hon är hemma... vi får fira dagen om några veckor i stället, dels när det har hunnit bli lite varmare ute + att Liten har kommit till oss. För än verkar det dröjja.

Lär ta och sätta fart nu. Hoppa i duschen, sen äta frukost och läsa tidningen lite halv fort och sen bege mig mot Vansbro. Idag är det äntligen dags att besöka Tette igen och bli klippt och få lite ny färg i skallen!

Halva dagen har passerat...

...och jag har fått en del gjort iaf.
Har bakat muffins, men inte vågat provsmaka dem ännu...
lagt över korten ur kameran på båda datorerna ifall någon av dem kommer på att den ska krascha,
så finns det en backup tänkte jag.. rätt smart va?

Tänkte försöka mig på att koppla igång ipoden med den där nike-grejen så jag får lite tränings-feedback
av ipoden sen... men så klart fanns det inge batteri i den, så det var bara att börja ladda och skjuta upp det projektet...

Och främsta tiden har jag suttit här och tjajat med Jon på msn, fördrivit hans arbetsdag lite. =)

Ska ta och rensa lite på bänken efter bakningen, och sen ska jag fixa mig en delikatess lunch,
makaroner och falukorv! Det bästa jag vet.

Sol idag?

Vaknade av ett ryck imorse, då M stormade in, dvs ett tag efter att han åkt till jobbet en gång... visade sig att han glömt linserna hemma (vilka han behöver för att kunna spela bandy på em...), så han hade fått vänt och kört hem igen, liiiiiite fortare kanske än vad som är tillåtet... och vad händer, han möter sin mamma som också är på väg till jobbet, vilket leder till att hon tror att M är på väg hem igen pga att det är dags.... HAHA. Nej då, om det ändå vore så väl, men här sitter jag utan det minsta känningar, än....

Ser ut att kunna bli en rätt så fin dag med kanske lite sol?

Ska ta och äta frukost och läsa tidningen i lugn och ro, sen ska jag ta-mig-tusan baka lite muffins. Det är mitt första måste för dagen, det andra är att ta en promenad upp till svärföräldrarna och lämna tre kompostpåsar (!) som vi har ståendes ute på trappen... är nämligen så att vi delar kompost-tunna med dem, och vi glömmer alltid att ta med oss påsarna när vi är dit... så det ligger på min att-göra-lista idag. I övrigt så får dagen bli som den bli. Väntar inte hemma M förrän närmare 18.30, så jag har några timmar i min ensamhet att bara vara.

24

Dygnet har 24 timmar. 24 är också mitt favoritprogram, det är sååå spännande! Det hinner hända hur mycket som helst på de 24 timmarna kan jag lova! Bara 10 minuter kvar tills det börjar för denna gång... jag är bänkad och redo!

Pappa tittade förbi på kvällskvisten för att hjälpa M med någon mätning och uppsättning av trådar till grunden.. trodde det skulle ta någon timme, men jag vette katten om de han mer än ut förrän de var klara... funderar fortfarande om det var tur eller skicklighet att få till det direkt... Visade sig dock att vi har fått ett litet problem till uppställningen av grunden här i helgen eller om det är till nästa helg... Broder drar iväg på STCC, och det var ju tänkt vi skulle låna "hans" lastbil för att få väggarna på plats... men, problem är till för att lösas!

Hur det gått med min att-göra-idag vet jag inte ens om jag vågar tänka på. Eller jooo, ni vet ju redan hur det gått med bakningen... (muffins kanske jag vågar försöka göra img...), strykt har jag gjort och tvättat, samt gjort ytterligare ett bröllopskort, vilket jag blev riktigt nöjd med faktiskt.. (dock kommer ni inte få se resultatet riktigt än...). Mamma tycker förresten att jag ska starta ytterligare en blogg för att visa mina alster, samt kanske rent av börja sälja... hmm... Resterande tid har jag bara varit, och så vilat liiiite förstås.

Kommer en ny dag img med nya möjligheter. Har ännu inga större planer för dagen heller. Eller jo, några finns ju.. men bäst att inget bestämma förrän jag ser vilket humör jag vaknar på, vad jag orkar ta mig för. Haha.

Två veckor kvar tíll BF nu bara... men om jag ska kunna få någon födelsedagspresent redan på torsdag, så borde det väl sätta igång att kännas något redan img tycker man.. så jag skulle tro jag inte har sådan tur att få en sådan efterlängtad 25 års present.

Återigen ett misslyckande...

....någon tårtbotten-bagare kommer jag aldrig att bli. Misslyckades återigen. Denna gången var jag noga med att vispa ordentligt och allt såg bra ut... stod att den skulle vara i ugnen i 30-40 min.. jag ställer klockan på 27 minuter.... och när jag ska kolla till den är den bränd. Jag ger upp. Blir så less. Tur det finns färdiga bottnar att köpa i affären.

Tisdag 12 maj.

Har varit vaken och uppe i lite drygt en timme. Har en hel del att göra här hemma om jag bara orkar och vill. Dessutom känner jag att jag kan lika gärna göra det idag, så slipper jag img. Så det är lite både och det där.

Natten som var, var den första natten på länge som jag inte var uppe och sprang något... men sen tog det närmare hundra år att somna också.

Planerna för dagen är att först äta frukost och läsa tidningen och bara vara. Sen tänkte jag ta tag i bakningen, ifall någon önskar gratulera mig senare i veckan... en tårtbotten och så massa muffins är vad jag planerar... sen finns det lite att stryka, plocka ihop lite, pyssla ihop ett kort eller två, ta en promenad kanske, äta lunch.... så vi får väl allt se hur mycket av detta jag hunnit med när dagen är slut.....

Kvällens fix!



Det är slutresultatet av mitt försök till ett Guldbröllopskort... tror ni det duger?

Har ett kort kvar och lite tillbehör att för att göra ytterligare ett bröllopskort.. funderar på om kanske syrran är spekulant på ett homemade kort.. ja, nu ska inte hon gifta sig, men däremot gifter sig hennes bästa kompis i juli... får ta och fixa ihop ett först innan jag vågar fråga. =) Dock törs ja nog tyvärr inte visa er det föörän efter bröllopet, om det är så att hon vill ha det... för kanske att Anna läser min blogg, det vet jag inte...


Tack och godnatt för idag!


Förresten, ikväll var vi ute och jagade glassbilen. Eftersom den inte passerar vårt hus, så får man helt enkelt ut och leta på den själv. Skam den som ger sig.


Hemma igen!

Det blev en lite längre tur än vad jag först hade tänkt, men vad spelar det för roll när man ändå inte har något annat för sig. Anledningen till att klockan drog iväg, var att M hörde av sig och var på Biltema för att köpa en gardinstång (ja, för igår skulle vi äntligen leta på den jag tjatat om en längre stund och sätta upp den, då vi inser att vi tagit den till Dammsjön....) och där fanns det jätte många cyklar att välja på.... så jag drog dit jag med, och slutade med att vi bestämde oss för en som vi gillade skarpt båda två! Damcykel med pakethållare, cykelkorg och styre/sadel som gör att man sitter rak i ryggen! Priset var också mycket bra, åtminstone om man jämför på de vi kikat på... så nu har jag snart fått min första födelsedagspresent... den behöver bara skruvas ihop också, för nu ligger den i en kartong, men samtidigt är det heller ingen panik, för jag tog en liten cykeltur igår när vi var i Nås, och det var i mitt tillstånd ingen större hit kan jag säga..

I övrigt hittade jag det jag skulle: ipod kit till skorna, spegel till bilen, smått och gott på panduro till min korttillverkning, och en hel del bakingredienser på Kvantum.

Sitter nu och tar det lugnt en stund, vilar fötterna lite grann. Funderar på om jag redan nu skall börja fixa och trixa ihop ett kort, eller om jag ska skjuta på det en stund... för skulle tro att M är hemma strax efter 17 någongång, och då ska nog jag ha skalat lite potatis och börja med fisken innan dess, så det i princip är klart när han kommer hem.. så det kanske får vänta tills senare ikväll... 90210 ikväll också, icke att förglömma.

Day number one

Första dagen av min semester, eller egentigen så har jag komp både idag och img. Fast ledig är jag hur som helst.

Första dagen i min ensamhet började med att jag låg kvar i sängen och halv sov till halv 10. Sitter och äter frukost samtidigt som jag bloggar. =) Ska ta och packa ihop lite tomma mjölkkartonger och sånt skräp som ska till återvinningen, samt plocka ur diskmaskinen. Sen ska jag ta och göra en tur till kupolen. Ska ju göra ett eget designat "Guldbröllopskort" till mormor och morfar är det tänkt, och för det saknas det lite smått och gått. Sen ska jag besöka Bengan på Team S och köpa en i-pod grej att lägga i löparskorna, så att jag får respons av denna på min träning sen.. =)
Avslutningsvis ska jag  nog handla lite bakingredienser på kvantum innan jag beger mig hemåt igen. Jag lär ju någon dag här ge mig på det där med att få till en hyffsad tårtbotten... vet att sist jag försökte, så gick första försöket rakt ner i soporna, medan andra blev liiiite bättre... men skam den som ger sig ju.

Grattis Tet på din födelsedag!
(Tyvärr tror jag inte du får dela din dag med Liten...)

Varg och älgsafari.

Hamnade i Nås på kvällskvisten, där även pysen med familj dök upp. Så mamma bjöd oss hela balunsen på pommes och korv. Full bordet med folk och en Oscar som tycker det är skoj att kladda. Fast sånt hör ju samtidigt till. Han är ju för go trollungen.

När vi var på väg hem skulle mamma och pappa ta en biltur för att kolla efter vargen (2:a nu på kort tid som visar sig...) eller kanske någon helg,.. så vi hängde på. Tog en tur i skogen med bil + att det även blev en promenad i jakten på "Björnkorset" som vi inte riktigt hittade fram till... men denna lilla safari slutade helt utan resultat. Inte ett djur vi såg. När vi sen är på väg hem till Björboland igen, vad händer då, jo älgen står vid vägen. Här åker vi ut i skogen på älgsafari utan resultat, när det enda man behöver göra är att åka hem från mamma och pappa längs riksvägen...



Ska ta och se på Robinson från igår nu, sen blir det nog läggdags. M ska upp och jobba och jag ska ha semester.

Söndag.

Full fart idag med trots att det typ spöregnar ute.
Har städat och plockat och fixat inne, medan de andra har varit ute och flyttat sten...
Ska inte göra så mycket mer avancerat under dagen heller, utan bara vara.

Gårdagens fotbollsmatch var blåsig och lite halv kall, men det blev 3 KIK poäng ändå. När jag kom hem, så visade sig att huset saknade ström efter dagens arbete... vilket slutade med att vi fick ringa hit byns elektriker.... sånt är livet ibland.. tur alla känner alla i små samhällen...

Nu är M mega hungrig, så det är dags att röra ihop en tacopaj så han blir tyst.... återkommer senare ikväll skulle jag tro... en annan har ju semester img... =)

Lördag.

Efter att ha varit uppe och sprungit några varv i huset under natten och morgonen, så lyckades jag faktiskt ligga kvar och slumra till efter halv 10!

Vädret ser ut att vara betydligt bättre idag, men dock väldigt blåsigt som det låter.. så det kan nog bli en kall eftermiddag på Kvarnsvedens IP det här... och jag har ju ett liiiiitet problem om man säger så... jag får inte på mig hur mycket kläder som helst och jag har heller inte hur mycket olika kläder som helst som jag går i..... kan man kalla detta ett problem?

Ska fördriva några timmar nu innan syster kommer hit och vi drar iväg. Bland annat fixa lite lunch beståendes av stuvade makaroner och bacon....

Var är du John Blund?

Än känner jag inte av John Blund ett skvatt, så jag tror jag ska försöka vara vaken ett tag till, med förhoppning om att jag inte kommer vakna allt för tidigt img bitti och bli rastlös... för av någon anledning när jag försöker smyga mig upp, så vaknar M och går upp han med... verkar inte som han har ro att ligga kvar och sova om jag redan är vaken.. så jag håller tummarna.

Var ju på koll till BM i morse. Fortfarande bra värden på alla prov. Dessutom var Liten nu fixerad och redo, så det är bara att veeenta å veeenta å veeenta (som M får höra rätt ofta...) på nedsläpp... Idag var även dagen då jag fick lov ställa mig på vågen... och man skulle kunna sammanfatta det som så att: det räcker nu. Det blir hårdträning så fort jag bara återhämtat mig igen... ska tillbaka till matchvikt snarast möjligt. Så är det bara. Får försöka få lite pli på mig själv sen... hmm...

Img blir det fotboll med syster, och kanske en liten pys. Ingen shopping innan, men lite mat på maxi efteråt.. ja, åtminstone för syster, för jag fyllde ju skåpen tidigare i veckan... hoppas bara på lite finare väder, åtminstone inge regn.

Tack och godnatt.

Vemod?

Är det nu man ska känna vemod? När man gjort sista arbetsdagen på en längre tid... är ju tänkt att jag skall tillbaks först i september 2010...  men jag vet inte, jag känner inget speciellt. Det är precis som vilken fredag som helst. Jag tror inte jag har förstått det riktigt än. Skulle tro att det kommer kännas konstigt på söndagkväll, när jag inte behöver ställa klockan till måndagmorgon...

Vi avslutade arbetsdagen med att ta en fika på Flottbrocafét, det var trevligt. Synd bara att det är snorkallt, blåsigt och till och från lite regn, så det var liksom inte läge att sitta ute och fika.. jag tror att mitt jobb kommer sakna mig massor. Haha.

Idag ska jag inte göra så mycket mer. Var och kollade på en eventuell 25 års present från M idag. En cykel. Har ju en killcykel som jag gillar, men skulle behöva en damhonda också.. ja, både jag och M är i behov av en, åtminstone från och med nästa vår... men nja, det var ingen som riktigt föll mig i smaken.. och för att vara en komplement cykel till de vi har, var kanske prisklassen på de vi såg rätt mycket högre än jag tänkt... det räcker liksom med en skraltig liten damhonda för min del.

Antar, eller jag är helt säker på att M ska se på hockey ikväll, vilket jag inte är så värst intresserad av, så jag ska roa mig på egen hand med pyssel tror jag. Men först ska vi äta pommes och korv. =)

One day left.

Det ska faktiskt bli skönt att få gå hem på "semester" ett tag nu. Skönt att det bara är en arbetsdag kvar som jag måste ta mig upp till och genomföra. Inte så att jag är trött i kroppen och så, men huvudet är tungt och slitet.

Dagen idag har varit lite halv seg den med, men det beror kanske mest på att jag har rensat bort det mesta i korgen redan, och det var faktiskt lugnare med folk idag.. så det blev lite segt ett tag.

Inatt var det 3:dje dagen i rad tror jag som jag fick lov gå upp och äta... i tisdags var klockan typ 6 när jag bara fick lov gå upp innan hungern tog kål på mig, i går var klockan 5... och i natt var det dags redan vid 01.45... så idag tänkte jag avsluta kvällen med lite mat innan jag kryper ner, med hopp om att jag kanske slipper upp i natt....

Helgen kommer bestå av jobb ute på gården, åtminstone för alla andra... ska fixa stenarna och det som ska jämna till utgrävningen, för att sen kanske få grunden på plats nästa helg... det är iaf förhoppningen. På lördag blir det en sväng till Blge med syster för att kolla på lite fotboll och eventuellt lite shopping före.

Hockey på tv just nu, fast jag är inte så värst intresserad.. så jag ska nog ta och pyssla med annat en stund innan jag ska slå igen mina blå.

En vecka till födelsedag & 19 dagar till BF.

Tidsfördriv.

Pust och stön, just nu känner jag mig rätt färdig faktiskt. Ont lite överallt och är trött. Fast samtidigt så har det gått i hundra knyck den senaste tiden också och speciellt sista veckan... så det är kanske inte så konstigt.

Igår blev det en hel dag med jobbet. Jobbade först över ett tag innan vi åkte till Blge på kundträff, där bl a Thomas Gutsafsson, skridskoåkaren ni vet, höll ett föredrag och berättade lite om sin karriär och så.. han var grym! Så rolig att höra på och vilket äventyr han haft alltså... blev dock lite drygt och obekvämt att sitta så länge med.. höll på till strax efter 21.. så igår lyckades jag skrapa ihop en hel dags komp. Bara hem och sova och sen iväg idag igen.

Imorse, typ vid halv 7, vaknade jag med sendrag i vänster knä (!) och höger vad.... gjorde så fruktansvärt ont att jag började grina ett tag och M väcktes från de döda för att ge mig ett handtag... har aldrig i hela mitt liv haft kramp i knät förut, men tydligen så kan man det också...

Efter jobbet idag, så åkte jag återigen till Blge, nu för att möta upp M för att vi sen skulle storhandla på Maxi. Först fick jag fördriva 1 timme på kupan i min ensamhet, innan vi möttes upp vid Subway för att ta en macka. Om ni har tråkigt någon gång, eller vill fördriva tid utan problem, så åk och storhandla på Ica maxi. Det är inga som helst problem att spendera 1½ timme därinne... helt sjukt egentligen det med, men tiden går fort när man har roligt sägs det ju. Idag blev det även dyrt... fast å andra sidan så har vi inte handlat på ett tag heller + att vi inte behöver handla på ett tag heller..
Så hemma strax efter 20.30 idag med...

Så nu sitter jag här i soffan och försöker ta några djupa andetag innan det är dags att sova igen.
Img är det återigen en lååååån dag. FAST å andra sidan så är det sista långa arbetsdagen på länge... om man ser det det "ordinarie arbetet" iaf... sen är det bara fredagen kvar....

Kom ihåg..

..spana in min utbyggnads-blogg också... ---> Kojablirslott




Och som svar till Tet: Om Liten önskar komma den 11:e, så är det helt ok för min del också. =) Så du kan ju vara beredd på att min klipptid kan få lov att ställas in med kort varsel.... =)

Så man skulle kunna säga att Liten har fleras födelsedagar att pricka in under denna månad... först Tettes den 11:e, sen min den 14:e, sen kommer Idapida den 22:a,  Lissel den 25:e och så avslutningsvis Antons, men när hans dag kommer så hoppas jag att allt redan är klappat och klart.... vad tror ni?

Läggdags.

Usch va klockan tickar iväg. Har egentligen inte haft något att göra ikväll, inga direkt måsten utan mer, vore bra att fixa, men det har kommit saker emellan.

Direkt när vi kom hem från jobben så åkte vi till M´s mormor för att lämna lite deklarationspärmar och papper som M haft hemma någon vecka, sen när vi kom därifrån skulle vi börja med maten beståendes av mos och korv, men då fick vi besök av snickarna. Så vi hamnade ute med dem ett bra tag medan de mätte och kollade lite för att kunna beställa takstolar... och tydligen så är grunden på g, bara tillverkarna av denna hört av snickarna igen så sätter de igång, så kanske att den är klar till nästa helg?

Till slut så hade vi fixat färdigt maten och ätit upp lagomt till kl 20 när mitt favvo-program 90210 började... och sen efter det så har jag pysslat och fixat lite med lite Liten-kläder och sånt.... för guess what, ikväll blev spjälsängen komplett! Så nu är det mer än fullt i sovrummet skulle man kunna säga...

Hinner nog inte så mycket mer idag heller.. är nog tid för att borsta tänderna om jag ska orka med morgondagen. För den kommer bli låååååång. Har kundträff img kväll i Blge tillsammans med bl a Borlängekontoret... beräknas hålla på mellan 18.30-21, så vi jobbar över fram till ca 17 då det är tid att bege sig dit... vilket i sin tur resulterar i en massa övertidstimmar... som i sin tur leder till att jag kan ta ytterligare en dags mindre semester än vad jag tänkt... men jag klagar inte. Blir en bra påfyllning i kassan i februari det här. Under kvällen img så kommer Thomas Gustafsson, ni vet gamle OS-guldmedaljören i Skridsko att hålla ett föredrag, det tror jag kommer bli riktigt intressant. Jag tar nog egen bil dit img, ifall jag inte orkar vara kvar heeeela kvällen. Jag känner mig ju pigg och alert, men man vet ju aldrig. Ska kämpa mig genom de sista 4 arbetsdagarna.

Äntligen skall snart alla deklarationer vara inlämnade. Vilket hysteri det skapar allt det där.... folk ringer ner oss i sista minuten och tror vi är självaste skatteverket.... förstår inte hur folk tänker, fast det är väl just det som är problemet. Det tänks inte längre än näsan pekar.

Tack och godnatt.

Nya tag, ny vecka!

Den här dagen har sprungit iväg den med. Har städat och donat och fixat som jag sa förut. Dessutom har jag tagit mig tid till att pyssla lite. Sååå skönt att bara vara. Plus att svärmor har bjudit på både lunch och fika under dagen... det gäller att ha det bra ibland...

Hade ju två mål med dagen. Ni kan ju gissa hur det gick. Gardinstången har jag inte ens försökt leta tag på, så där är det verkligen fy skäms på mig själv.... men med sängen är det inte vårt fel.Vi gjorde iaf  ett försök till att skruva ihop den, men så klart så fattades det någon form av mutter/skruv, så det sket sig... måste införskaffa en ny img eller så.. för annars blir sängen bara hållbar i 3 av 4 hörn och det känns ju sådär... så till mig själv får jag nästan lov säga, bättre lycka en annan dag.

Ska ta och se på lite tv innan det är dags för läggdags. Tänkte se på 24 (om vi nu fick det inspelat ikväll...) bara M har deklaraerat klart.. just nu sitter han vid köksbordet och pratar med sig själv... men sen är det kanske 4:e deklarationen under helgen han gör också... dock är han ju en riktig skattmas så...

Img börjar en ny vecka. Min sista arbetsvecka på ett tag. Borde man känna lite vemod? Jag vet inte, jag har nog inte riktigt fattat att det verkligen är nääääääära nu... cirkus 23 beräknade dagar, lite drygt 3 veckor.... dock hoppas jag att mamma har rätt, att min kropp inte kommer orka gå över något.... vore ju skoj att få deeela min 25 års-dag, men det är nog för mycket att begära... är ju ändå 12 dagar innan det... sen har Lissel sagt att hon delar mer än gärna med sig av sin födelsedag som inträffar 25:e maj... så varför inte...allt före 26:e vore ju guld... känns som att Liten har förflyttat sig längre ner i magen iaf... men det är bara vad jag tror... full aktivitet är det iaf.. får se vad BM säger på fredag, om jag har rätt eller inte... hoppas!


Paus i städningen.

Ute på gården råder det full aktivitet. Själv fixar jag och donar lite inomhus. Håller på och städar ihop lite, dammsuger och våttorkar golven.. men jag kör ett rum (har ju inte så många, men iaf...) i taget i brist på plats... hallen är full med spjälsängsdelar, vardagsrummet förvarar det mesta, kartonger med kläder och barnvagn och lite allt möjligt, köket är fyllt med tvätt (eftersom M´s allergi gör att vi inte kan hänga den ute..).. nästan så jag lär ta ett kort så ni får se på oredan.... så för att det ska fungera att få fram golvytorna, så måste jag liksom ta ett rum i taget och flytta alla grejer fram och tillbaks.. kanske inte det effektivaste sättet precis, men vad gör man.

Har två mål för dagen, men vet inte hur väl jag lyckas få till dem. För, jag är nog inte fullt så händig själv tyvärr, så de kräver hjälp av andra... 1. Skruva ihop spjälsängen och få bort den från hallen. (för det känns ju inte som någon idé att ställa ner den i källaren just nu... bara 3 beräknade veckor kvar, sen kan det ju hända och ske saker typ snart och när som helst egentligen...) 2. Få upp mörkläggningsgardinen mellan sov- och vardagsrum, men för detta krävs det att en gardinstång kommer upp.. och kan jag verkligen borra och sätta upp denna??? Eller, jag kanske först av allt skulle gå ner i källaren och leta på den, för att ens se att den passar....

Jag håller mig vaken!

Än har ögonen inte fallit ihop med John Blund. Jag kämpar på.

Fick ett snabb-besök av pysen med familj på kvällskvisten, men han var inte ett dugg sugen på att krama moster, var mer M som var mer intressant... för att inte tala om sten-högen som gick att klättra på...

Tog en tur till Dammsjön för att hämta och lämna grejer... verkligen olikt sig nu efter massa trädfällning, men blääää va dålig vägen var... där vågar inte jag köra om de inte gör något åt den....

Väntar på att fotbollen ska ta slut så vi kan se på Robinson. Är en bra match just nu, men jag har ingen ro att se den.. då somnar jag bara.. så jag löser korsord och äter oboy och rost macka.... =)

Trött.

Har varit till Rättvik en sväng på marknad. Rätt mycket folk som alltid, men ändå inte alltför trångt. Såg ut ett tag som att vi skulle komma hem tomhänta, men det slutade med att M hade köpt tunnbröd, teflon bakplåtspapper.. ja och sen fick vi ju lov ta det vanliga, kolor & remmar. Fick i oss lite mat också innan vi styrde kosan mot Insjön där det blev ett stopp. In på klasse för att löpa en ny grill till M´s föräldrar, men jag banga och satte mig på en bänk i solen.

Jag är askalas trött just nu. Lite halvt ont i benen dessutom... skulle kunna sova middag nu faktiskt, vilket man kanske skulle ta och göra för att orka vara vaken ikväll. Är tänkt vi ska se på "El classico" vid 20.00 och efter det lär vi ju se på Robinson.. så det ser ut att bli sent ikväll med.

Gårdagskvällen spenderade vi hos mamma och pappa där pysen var på sova-över-besök. Käkade tacos innan pysen skulle ta ett bad..som i sin tur slutade med att även M och badrumsgolvet var lika blöta.. men sånt är livet ibland.


Månaden maj!

Jag välkomnar månaden maj med glädje! Solen skiner och det ser ut att bli en härlig dag! Skönt med 3 dagars vila.

Har börjat dagen med att tagit en promenad. Ljuvligt. Verkar som att många är lite bakis idag, för det var inte många kottar ute mer än vi. M är dunder allergisk och har det nästan jobbigare än vad jag har det just nu. Dessutom är svärfar i sådant arbetstag (trots att hans rygg krånglar ännu...) att han nu sett till så det kommer 6 kubik singel hit snart, som lär skottas för hand. M är mindre förtjust i detta, men har väl inte så mycket att välja på än att gå ut och skotta...

Själv ska jag ta och sy/laga två tröjor medan jag kommer ihåg det... sen är det väl läge för lite grillat, så vi sen är hungriga till kvällen då mamma bjuder på tacos. =)

5 arbetsdagar kvar.
13 dagar kvar till födelsedag.
25 dagar till beräknat.

RSS 2.0