Inget guld till norr

En sak som är säker, är att damallsvenskaguldet inte kommer att hamna i Norrland. Linköping var idag totalt outstanding och Umeå hade inte en chans. Jag tycker det är bra att något annat lag än Umeå tar hem allt nu, för det skapar spänning inför nästa säsong!

Junior har haft en mindre bra dag idag med. Vaknat på fel sida och är allmänt gnällig, fast största problemet är nog att han inte har ro att sova middag som han borde. Han somnade precis innan vår lunch, vilket gjorde att jag hann tänka åh inte alla dagar man får äta mat utan att slänga i sig den... sagt och gjort, för guess what. Tuppluren var över och hade varat en halvtimme!

Mitt i första halvlek fick jag dock honom att somna igen och hann precis fika och göra ordning en tekopp för att bänka mig i soffan för andra halvlek. Guess what, det hade återigen gått en halvtimme och L tyckte det var färdigsovit... vilket inte humöret direkt visade, så det var bara att stoppa i honom i overallen och ta en promenad, för M....för jag fryser som en gnu och har noll energi. Sen skulle jag ju inte gå ut på hela dan....

Lördag 31/10

Jag är så trött trött trött. Gårdagens idol var det tråkigaste jag varit med om på länge, så att jag somnade i soffan gjorde inte ett dugg. Dock tyckte junior att det var matdags både vid 01 och 05... trött.com. När pratkvarnen sedan var igång igen efter 7 fanns det ingen möjlighet att ligga kvar längre... suck.

Inför förmiddagssömnen fick jag kämpa en del innan de blå slogs igen, liksom mina. Nästan 2 timmar senare när vi åter slog upp dem, kände jag mig än mer förstörd. Jag går som i dvala idag och har inte den minsta energi. Tror inte jag ska gå ut ett endaste dugg idag. Få i mig lite ris och kyckling och sen ligga i soffan och se på damfotboll.... fast jag vet väl hur det slutar. L kommer inte vara intresserad ett smack på att se på fotboll och jag får ge upp även det. Fast sånt är livet ibland.

Just nu längtar jag tills det är dags att sova för natten igen. Fast dit är det låååångt.

Bilder

Till en början var det ett skeptisk badpojke...

 

Tills han insåg att det var hur varmt och skönt som helst, och till och med slog igen sina blå!



Efter bad blir man så trött och slut, så då kan man till och med sitta i bilstolen och mysa utan protest..





Nu på kvällskvisten gjorde vi ett besök hos Oscar. Fick mat av syster och sen blev det lite bus och mys innan vi drog oss hemåt igen.

Kusinmys!

 

Bara L behagar slå sig till ro för natten, så blir det att titta på idol. Tacka vet jag inspelningsbara makapärer!


Fredag 30/10

Så var det fredag och fredagsmyyyys igen då!

Gårdagskvällen var trevlig och tiden gick hur snabbt som helst. Hade ju räknat med att dra mig hem efter 1-1½ timme ungefär... blev kvar till 21.30 nästan, dvs 2½ timme! Fast det berodde ju helt och hållet på att Ludvig var så snäll att det gick vägen!

Vi kom dit till 19. Fick lite info om kvällen. Sen fick vi byta om, fick badrockar och handdukar. Uppdukat bord med nötter, pinnar och vatten. Sen var det bara att ta för sig. Simma i bassängen med 33.5´c, bubbla, basta, sola och få massage! Inte alla kvällar man kan det liksom. Jag lyckades till och med få en kvarts massage utan att det bekom Ludvig ett smack. Han roade sig bland damerna och det var först när jag precis var klar som han blev ledsen! Skapligt. Det trodde jag inte. Efter massagen så hoppade jag och Ludvig i bubbelpoolen, men utan några bubblor på så klart. Var varmt och sköööönt. Till en början var Ludvig lite skeptisk och truttläppen kom lite, men rätt snabbt gick det över och sen njöt han som sjutton! Det var till och med så skönt att ligga och flyta i vattnet att han somnade en stund! Tror vi låg i i över en halvtimme! Sen blev det dusch och på med pyssen och lite mat. Efter detta var Ludvig så trött så trött så trött, att han utan protester satt snällt i sin bilstol och mös med snutten, medan jag fick äta lite pastasallad i lugn och ro! Vet inte när han var nöjd att sitta i bilstolen en längre stund sist.... i bilen slocknade han direkt, för att när vi kom hem vakna till liv lite och få en sista matslurk innan han somnade om och sov ända till 04.20....

Ska ge er lite bilder sen, fast inte just nu. Kameran är i ett annat rum och de spacklar i hallen, vilket gör det oframkombart... så på återhörande!

Torsdag 29/10

Det är antingen eller här som gäller. Antingen sover vi till klockan 6, eller så väljer vi att vakna vid 02.30. Imorse valde vi det första... så det har varit varannan dag nu ett tag. Lyckades sedan somna om också ända till efter 8! Nice. Bus och frukost innan vi la oss i sängen igen för förmiddagstuppluren. Det är så skönt att bara ligga där och vara. Ingen klocka att spana på, jag har ingen aning om hur lång tid vi sovit, ingen aning om hur länge vi legat och bara varit... men det gör inget, för det är just det som är det bästa. Att bara vara utan tid.

Hur jag ska lyckas hålla L vaken tills vi ska bege oss mot Leksand strax efter 17, det har jag absolut ingen aning om, för det kommer inte gå. Min fundering nu är istället om jag ska gå ut en sväng med vagnen redan nu eller ska jag försöka busa ett tag till... eller regnar det kanske ute? Hmm....  Ska i varje fall ta och packa klart badväskan så vi är redo att åka sen.

Ser ut som junior är en tröttis nu igen.. så kanske det dags för en siesta redan nu....

Att fördriva tid.

Att vara vakna sen klockan halv 7 och sen inte vänta hemma pappan i huset förrän typ 19.30 gör att man lätt kan få lite spunk på att bara sitta hemma. Om sedan sonen i huset är lagomt road av allt jag försöker hitta på att sysselsätta honom med, då blir det ju ännu roligare att vara hemma... så vad gör man inte? Man våldgästar sina föräldrar och får några timmar att flyga iväg. Dessutom fick magen sig en matbit. Inte dumt. Så tack snälla mamma!

Ludvig gallskrek heeeeela vägen hem, så den kvarten det tog att åka hem var nog den längsta kvarten på länge.... lite mat i magen innan vi tog ett bad för att tvätta bort lite matrester från dagen lite. =) Lite tv och mys innan junior slockande i famnen vid 21.45.

I morgon blir det en lång dag igen. Vet inte riktigt hur det kommer gå, men det får gå precis så som det går. Hela familjen är ju ändå lediga på fredag (=M är hemma med oss!) så det gör detsamma när vi kommer till ro och i säng. Det är nämligen så att jag och Ludvig ska iväg med mitt jobb och några fler damer till Leksands simhall på lite bad & massage. Vi har stället för oss själva och får bada, basta, få massage och så lite pastasallad... det har dessutom varit rehab-badning under dagen där, så vattnet är extra varmt. Därför passar det ju utmärkt att jag kan följa med och ta Ludvig med mig! Dock börjar detta vid 19.... så vi får väl se vilket humör L är på.. men förhoppningsvis så sover han större delen av resan dit, så då är han om jag har tur på lite gott humör under tiden vi är där. Jag har inte planerat att stanna så länge, 1-1½ timme max... kan aldrig tänka mig att vi kommer ligga i badet särskilt länge och Ludvig har ju en tendens att trötta på saker och ting efter ett tag... men vi får hoppas han kan charma damerna lite i varje fall. Sen hoppas jag att han kommer gilla att plaska i mycket vatten och inte bara i lilla karet här hemma.... ska försöka komma ihåg kameran få se om jag kan få någon bild på det hela..

Dags att borsta tänderna och ta kvällen, tjing!

Onsdag 28/10

Återigen en sisådär natt. Var uppe redan vid halv tre, så vid halv 7 var det dags att gå upp, men lyckades få junior att ligga kvar till nästan sju i varje fall. Såg sååå framemot förmiddagens tupplur, så jag också skulle kunna få mer sömn. Den varade i lite mer än en timme, så än känner jag mig sliten.... men jag ser framemot eftermiddagen nu... fast då ska jag nog ta en promenad istället och få lite frisk luft. Det kan få en att piggna till det med.

Idag fyller järngängs-Bengt hela 23 år. Stort grattis!


En helt motsatt dag.

Dagen idag har varit tvärtemot igår. Igår var Ludvig sur och grinig hela dagen, medan han idag har varit snäll som en solstråle! Dessutom varade hans eftermiddagssömn i närmare tre timmar, det har inte hänt på evigheter! Efter 4 timmars bus och mys så har han nu somnat för natten. Hoppas jag. Börjar känna John Blund komma jag med, så ikväll blir det inga pyssla av... =(

I morgon blir en lång dag i vår ensamhet för mig och L. M ska spela bandy med jobbet som vanligt, sen ska han storhandla på maxi innan hemfärd....eftersom han skulle gjort det idag, men glömde plånkan hemma...så jag räknar nog inte att få hem honom förrän tidigast 19.30.... Hoppas på lite fint väder, så vi kanske kan ta lite frisk luft i varje fall, sen skulle man ju kunna kratta lite löv också. Om man vill och om man orkar.

Ha, där fick du!

Dagens besök är nu avklarat. En rätt så lugn och sansad L till en början, vilket gjorde att mormor fick syta en hel del utan protest. Fast efter 1½ timme ungefär, så började tröttheten att komma och det var lika bra att packa ihop och dra oss hemåt. L somnade efter protest i bilen, men lyckades lyfta honom ur stolen, ta av honom väst+tröja och lägga ner honom i sängen, fortfarande sovandes. Jippi! Vi träffade även på brorsan vid mormor och morfar, men det stod inte på förrän telefonen ringde för nya uppdrag.

Idag med posten så kom något positivt. Vi har bestridit en faktura från en av hantverkarna, då vi ansåg den var helt tagen från ingenstans i princip.... och idag dök det upp en kreditfaktura. Ha, där fick du. Oss kan du inte lura. Så på något sätt känns det som vi har vunnit nästan 4000 spänn just nu.

Om jag skulle försöka mig på att pyssla lite innan junior vaknar igen.... eller så kan jag ju sitta kvar här....

Tisdag 27/10

I natt/morse hörde jag inte ett endaste litet pip från junior förrän klockan passerat 06! Kanske gårdagen som satt i och hjälpte till. Skönt. Lite mat och lite knöl innan vi lyckades somna om en stund till och kunde sedan gå upp rätt utvilade vid halv 9.

Hade tänkt besöka mormor och morfar i morgon, men i brist på att göra idag, så funderar jag på att åka dit idag istället. Ska bara få L att sova middag först + att jag ska få i mig lite lunch (kan bli en tidig en, men det spelar ingen roll)... sen efter lite mat i L´s mage så drar vi. Man får liksom passa på att åka så fort det bara går efter att han vaknat, så att han om möjligt kan hålla humöret uppe ett tag medan vi är där..... det brukar gå både bra och dåligt när vi är där.


Tomm i bollen.

Äntligen så är denna dag till ända. Har varit en låååång och grinig och gnällig dag med liiiiiiite sömn. Fattar inte hur han kan orka hålla sig vaken, trots att han är så trött lillpysen.... det övergår mitt förstånd, men så är det. Envis som sjutton. Lyckades få honom att somna tillslut, men klockan hade passerat 22...

Lite mer tapeter har kommit upp på väggarna också, men än är det en del kvar... stackars tapetserare... tur det är sista "rummet" nu.... några remsor varje kväll, så är det snart fixat... =)

Ska ta och dricka lite vatten och sen krypa ner och sova sött jag med. Man vet ju aldrig när pratkvarnen behagar vakna...


Zoombie.

Så klart vaknade Ludvig och skrek efter en timmes sömn, så det var bara att ta upp honom.... slutade med att jag tog med honom och la honom i vår säng och där somna vi! Klockan TVÅ var pratkvarnen i princip klarvaken, hade sparkat av sig täcket och låg och bladdra.... tror ni man var lagomt pigg? Tog en timme ungefär att få honom att somna om och ytterligare en halvtimme för mig.... så lagomt när jag slagit igen (kändes det som i varje fall...) så var klockan 6 och L var åter vaken. Efter lite mat så somnade vi om till klockan 7, men då gick det inge mer....

Så trött, tröttare, tröttast var det bara att kliva upp.... och som jag längtade till L ville sova middag...... vilket skulle visa sig dröja ända till kvart i elva! Han var hur trött som helst, men vägrade verkligen slå igen + att inget var roligt att göra. Vad gör man? Jag vet inte om jag sov så värst djupt, men jag vilade i varje fall tills L vakna 1½ timme senare. Skönt.

Så det här med tidsomställningar, är inget för en liten Ludvig.

En tröttis.



Ändå lyckades han hålla sig vaken en timme till efter denna bild.... envis?!

Ingen ovanlig syn just nu...

Ska ge er en bild som är väääääldigt vanlig i vårt hus just nu....



Nya sysselsättningen är att dra av sig strumporna (främst den högra....) och sen leka med tåfisarna. Dessutom, är det gott att tugga på strumporna också.... Han är så söt!

Tidsomställningen har gjorde Ludvig helt nipprig. Han var supertrött, men ville inte slå igen...+ att han fick en middagssömn mindre än vanligt idag... han slockande inte förrän för en kvarts sen.... så om det hade varit igår så hade klockan varit tio! Stackarn! Han slukade även gröttallriken nu ikväll (var lääänge sen!), så jag hoppas på en lång sovmorgon i morgon...

Efter lunch, så åkte vi en snabbis till Dammsjön medan tapetserarna fortsatte här hemma. Ludvig somnade i bilen, så jag och han satt kvar medan M gick och hämtade barnstolen. Tyckte det var lite onödigt att det skulle stå en matstol där heeeela vintern till ingen användning, när vi inte har någon här hemma... eller jo, vi har ju snott hit stolen som är hos M´s föräldrar, men de behöver ju ha en där snart också ju....Ludvig växer så det knakar! Står inte på förrän han sitter själv!

När vi kom hem, så hade mamma och pappa kommit på besök, lagomt till fikat. =) M och pappa sköt dock upp sin spackling till senare i veckan. Lite bus och lek med Ludvig har vi också hunnit med så klart.

Lite tv nu en stund och vila öronen en stund, sen blir det läggdags. Ska kanske ta och dammsuga mattan innan också...hmm...

Söndag 25/10

Så var det söndag igen. Helgen har gått lika fort som alltid. Tråkigt. Natten som var nu sov vi inte alls lika bra... fast å andra sidan somnade vi om 3 gånger också och steg inte upp förrän kvart i 9.... men då var vi även upp vid 02.45 och 6.45!

Har nu käkat frukost och L busar på golvet. M har börjat spackla och måla lite i hallen och vi väntar på att 2 tapetserare skall dyka upp. Vad som händer i övrigt idag det vet jag inte. En lugn dag på hemmaplan kan jag tro. Eller så lugn den kan bli i varje fall med full aktivitet i husets mitt...

Till kvällen blir det tv och smågodis tror jag. Har varit duktig och inte ätit nååå godis alls under helgen, förutom lite tacochips till maten igår, men det räknas inte.

En busig eftermiddag!

Jag och Ludvig flydde fältet efter lunch och så klart (vad annars??) styrde vi vår kosa mot Nås och mamma/mormor! Alltid välkomna, det tackar vi för. Dessutom så kom syster och Oscar bus, så vi har busat heeeela eftermiddagen och tidiga kvällen. Blev en promenad efter lite fika, så L fick lite mer än en timmes sömn (kan behövas i O´s sällskap).. innan hemfärd så bjöd mamma oss alla på taco. =) Oscar var snäll på Ludvig idag. Inge större beskymmer, förutom att han höll på köra över L med traktorn en gång, men det är smällar man får ta om man är mindre ju...

På hemmafronten så är värmeslingan nu i golvet och easy covern är i princip uppe. Dessutom så kan man nästan gå obehindrat i hallen just nu, det ni! I morgon tror jag att de riktiga tapeterna skall påbörjas sin uppsättning.. bara att hoppas sen att mattläggaren inte grisar mer än på golvet... men sånt är livet. Någonstans där långt borta, så ser jag slutet....

Inte står det på heller förrän vi får städa! Har nog aldrig längtat så mycket efter att få städa som nu.....

Fånge i mitt eget hus.

Just nu är jag rätt isolerad, för att inte säga mycket isolerad. Det börjar bli dags för att fräsa i hallgolvet, för att lägga ner golvvärmekabeln... med andra ord kommer det bli väldigt mycket mer lortigt och smutsigt i vårt hem, varpå garderoberna i hallen är igentejpade, en dörr är uppsatt in till sovrummet, och plast uppsatt in till nya delen... dessutom trängs tapetserarna med golvfixarna i samma hall....

Så som ni förstår, så är det rätt fullt i hallen just nu, varpå jag och L gör bäst i att befinna oss instängda i nya delen... vi hör alla som pratar, men vi ser typ ingen. Dessutom har jag fått L att äntligen slå igen sina små blå efter en morgon full med gnäll. Kanske inte att döma honom, eftersom det är rätt kaotiskt runt om honom just nu... så honom har jag bäddat ner i sängen i hans rum.. så det är jag och vardagsrummet just nu. Hade turen att ha datorn och laddaren här inne redan, sen var det bara att be någon på andra sidan plasten att slå på modemet..... lägg där till att det är säsongspremiär på alpint denna helg på tv, me like!

Vad som bör tilläggas, är att natten var den bästaste hittills. Efter lite strul igår kväll (igen) som åter slutade med att jag och L fick lägga oss i stooora sängen samtidigt, så sov vi ända fram till klockan ÅTTA!

Hur det blir med lunch och mat idag, det vet jag inte. Jag är hungrig redan nu. Dock är jag ju som sagt isolerad här inne i min ensamhet och de som har närkontakt med köket har fullt upp med annat. Haha. Sen skulle jag tro, att när det börjar bli lunchdags och jag möjligtvis har letat mig fram till köket, så har L redan vaknat. Skulle jag nu bli kissnödig, så vette katten om det inte är bäst att gå ut i regnet och sätta sig bakom en buske....

Överraskning & en ny bekantskap!

Idag kom det en överraskning på posten! Sånt är alltid spännande. Ludvig fick en "doptavla" av bästaste Emma! Hur fin som helst. Ska ge er en bild sen, om jag kommer ihåg det vill säga, bara den har fått en ram och kanske kommit på plats i rummet... men först lär vi ju flytta ut från Ludvigs rum....

Mattläggaren har varit hit idag med lite mattprover, så nu finns det att vraka och välja bland. Dock tror jag att vi i princip redan har bestämt oss för vilken. Han rekommenderade oss nämnligen att ta matta från en viss mapp, för de var slitstarkast... så det fanns 2 alternativ i de färgerna jag/vi önskar.. så det blev bingo direkt kan man säga! Så inte nästa vecka, men veckan därpå kunde han komma. Nice!

Vid lunchtid så skaffade jag och Ludvig oss nya vänner. Vi var ut och gick med Sabina och lilla Agnes! Trevligt med sällskap på sina promenader. Agnes är två månader gammal och väger snart lika mycket som Ludvig när han föddes.... så skillnad är det på dem, men det kommer nog inte märkas bara de blivit några fler månader....

Fredag var det ju idag också. Idol till kvällen skulle jag tro. Känner mig rätt pigg och utvilad idag faktiskt efter morgonens långsömn, så man kanske skulle kunna hålla sig vaken längre än 22 ikväll?

Fredag 23/10

Natten och morgon har varit gryyyyym. Vi sov så länge hela familjen att vi fick häva oss upp till slut för att inte sova när snickar-pappa/morfar skulle dyka upp...

Kvällen dock var lite sisådär... L somnade vid 21.15, för att vakna och gråta en halvtimme senare... fick honom att somna om, innan efter ytterligare en halvtimme vakna och gråta igen. Fick komma upp och mysa lite med oss i soffan, innan han och jag gick och la oss i vår säng. Där sov vi sedan till klockan var sju! Lite käk och så tänkte jag vi skulle lägga oss och mysa lite igen,... vilket resulterade i att vi sov till 9.10 heeela familjen. Tur M är pappaledig idag.

Pappa och M har börjat förberedelserna  i hallen till att lägga ner golvvärmeslingan där idag.... svärfar kommer efter sitt jobb och ska börja sätta upp lite easy cover, för att det sedan kanske kan börjas tapetseras i helgen på riktigt... fast eventuellt också att det kommer ett gruslass under eftermiddagen som han lär köra ut med traktorn... måste ju fylla på infartsvägen lite efter att vi kört ner den lite grann... men efter lite stilleståndstid i bygget nu, så ser vi ut att komma igång igen nu...


Rastlöshets torsdag.

Verkligen grå och trist dag. Känner rastlösheten faktiskt. Jag och L har busat hela dagen, men även junior börjar tröttna ur efter ett tag. Fortfarande ingen lust att gå ut. Vi har precis käkat lite mellis beståendes av mariekex och ost och majskrokar.... väntar på att M ska komma hem, men det dröjer nog några timmar än.

Mitt fynd!


Torsdag 22/10

Denna torsdag har sett ut som följande:

* 04.10 var det dags att stiga ur nattmössan.
* Strax efter halv 5 somnade vi om.
* 07.45 Godmorgon
* Gröt för L och frukost för mig
* bus på golvet
* förmiddagssömn (slutade återigen med vagnen!)
* hann inte mer än somna om själv förrän L var vaken igen..
* mer bus på golvet
* Lunch för oss båda. Majspuré sa bara slurk och så var fatet tomt...
* en trött L somnade återigen i vagnen efter lite vaggande

Ungefär där är vi. Trist grått regn(?)väder ute, så jag känner ingen lust att gå ut. Sitter vid bordet och har tryckt i mig en glassbåt och läst en tidning. Skulle vilja pyssla lite med Ludvigs album som han fick av bästaste Ida i doppresent, men känner samtidigt inte att jag får någon ro till det, då jag inte vet hur länge L sover.... har varit med några gånger då köksbordet svämmat över av papper och fix och det bara varit och släppt allt.... så njae, det  får vi ta sen.


Sov gott!

Nu ska jag äntligen ta och göra kvällen. Ludvig var inte det minsta trött som det verkade ikväll, så han somnade inte förrän efter halv 11.... innebär det att vi sover till halv 8 i morgon??? *hoppas*

Har nu även klickat hem de första julklaparna och de är inte till Ludvig. Till honom har jag en idé om vad vi ska köpa... ska bara hitta på "den rätta".... eftersom han i år inte kommer ha en aning om vad julklappar är och säkerligen bara kommer vara intresserad av alla snören, så ska han inte få så många paket av oss.. dock ska paketet han kommer att få vara av klass. Som sagt, jag vet vad jag söker!

Torsdag i morgon... vad händer då?

Bra med internet!

Fick besök av mamma efter lunch. Busade lite på golvet med Ludvig, innan vi tog oss en lång promenad. Ludvig var (mestadels) nöjd med att sitta i vagnen (sov gjorde han en kortis...), även fast jag fick bära honom några minuter... men efter att ha sett sina kusiner vara ute och busa, så var han åter nöjd att sitta i vagnen resten av vägen hem.

Efter att två bodysar varit blöta (kiss eller svett?) på ett och samma ställe på väldigt kort tid, men främst för att det blev ett lass här på eftermiddagen, så slutade det med ett bad och att L fick på sig pyssen redan innan klockan passerat 17. Kände att det skulle vara lagomt kul att trilskas på med body nr 3 för dagen, eftersom det inte är allt för kul att dra något över huvudet enligt junior, så då fick det bli pjamasen!

Har hittat årets första julklappar idag. Dock, eftersom jag håller mig borta så gott det går från affärer och kupolen och allt vad det är och därför inte kan handla det i butik, så är det ju toppen med internet. Jag älskar internet. Bara att knappra och beställa och vips så har man leverans till dörren. Oftast i varje fall... ibland får man ju åka till "posten"... =) Så än har jag inte klapparna i min hand, men inom några dagar kan jag nog kunna slå in dem och göra fina paket!

Magen kurrar och jag är hungrig, trots att jag åt en mostodont portion till lunch. Väntar dock på att M ska hitta hem från jobbet först innan jag gör något åt saken.

Tv-kväll ikväll.


Segpropp.

Ludvig var en riktig segis att få att somna. Började mitt försök att få igen de blå redan vid klockan 10 då jag såg tendenser till John Blund och humöret började svajja. Gick in och la oss i sängen och sjöng och sjöng och sjöng.. men icke. Till slut gav jag upp, upptäckte att mitt försök hade varat i en halvtimme (!). Satte L i babysittern med tutte och snutte och själv började jag åter rensa i min garderob bland kläderna. Den dag det är dags för mig att åter gå till jobbet, kommer det att svida i min plånbok... min garderob har aldrig ekat så mycket som den gör just nu..... Efter ytterligare en halvtimme var det dags för försök nummer två, men gick lika bet denna gången. Skam den som ger sig, sägs det ju. La ner pysen i vagnen i stället och bäddade ner honom under täcket och så rullade jag vagnen fram och tillbaka, inomhus.... och vips så har han slagit igen sina små blå. Halv tolv. Tog mig alltså 1½ timme.... nicht so gut.

Ska ta tag i lite andra saker nu kanske medan det är tyst och stilla i hemmets lugna vrå. Borde kanske äta lunch medan han sover, men är inte så faslikt hungrig ännu. Dessutom ska jag bara koka ris och värma stroganoff, så det borde kunna klaras av även om L är vaken.... får bli stillestånd i garderobsrensingen ett tag, eftersom vagnen med sovande L står någon meter därifrån... ska försöka leta på en lampa till L´s rum att ha i taket och sen kanske jag antingen skulle ta och pyssla lite eller läsa i min bok.

Shit, det rör sig i vagnen..... bara en reflex va?

Onsdag 21/10

Återigen en bra nattsömn! Lillgubben sov mellan 21.45-06.45! Lite käk och sen sov vi en stund till, till halv 9. Skönt!

Vad dagen idag har att erbjuda vet jag inte. Inga som helst planer alls. Lite bus nu, sen blir det förmiddagsvila om en stund... lunch och mer bus eftermiddagen lång.. kanske en promenad när det är dags för lite eftermiddagsvila.. =)

Igår hämtade M och pappa växasängen jag köpt på blocket! Har ännu inte haft tid att syna den på nära håll, då grabbarna ställde in den i ladan när de kom hem och jag typ inte varit ut sen dess.. jag har bara sett den genom fönstret än, men enligt M så var den jätte fin! Bra köp för 400 kr vill jag säga! Kommer bli toppen när den blir vit dessutom. Ska se om jag kan ge er en liten bild på den under dagen....


Tisdag 20/10

Godmorgon världen!

Igår kväll hade Ludvig ingen som helst lust att gå och sova. När klockan var 22.30 fick jag göra mig redo jag med och så kröp vi ner båda två i stora sängen. Sjöng och sjön och sjöng... närmare 23 slog L igen sina tvåsmå blå.... för att en timme senare lika fort slå upp dem igen och gallskrika en stund.... goddag nattmössan! Blev en liten matpaus och sen somnade han om i sin säng! Sen sov vi ända till 06.40! Efter lite mat så somnade vi åter om och sov till kvart i nio!

Det är kallt ute. Ingen lust att ta någon promenix på förmiddagen, så den skjuter vi på. Ska försöka få L att somna inne när det blir dags. Under den tiden sen ska jag fortsätta rensa i röran i köket och kanske äntligen ställa lite blommor i sovrumsfönstret... på tiden kanske? Ska även passa på att få i mig lite lunch, så att vi sen när L har sovit och ätit kanske kunna dra till Nås en sväng och hälsa på min mormor och morfar. Tänkte överraska med att göra ett tisdagsbesök istället denna vecka.
'
Förresten, igår smakade vi potatis och morotspuré också. Det var även det smaskens!

Omväg var ordet.

Nyss hemkommen från promenaden till "posten". Passade samtidigt på att kalibrera censorn. För er som inte vet eller har förstått vad jag menar, så har jag en liten censor under sulan i mina nike träningsskor, samt en mottagare i ipoden. Denna censor mäter sedan hastighet och tid på mina "träningspass" och jag kan även se hur många kalorier jag har förbränt. För att få denna mätning än mer exakt, så har jag nu kalibrerat den så den är utefter mina steg... Gick en sträcka på 700m samtidigt som censorn läste mina steg typ... =)

Sträckan till "posten" och hem igen blev cirkus 6 kilometer. Dock skall det poängteras att hälften av den sträckan, dvs ungefär 3 kilometer, är ren omväg pga att bron är avstängd! Så jag har haft rätt, det är ungefär 3 km extra sträcka för oss att ta oss till andra sidan av byn... det kan man väl snacka omväg? Promenaden tog knappa timmen, hade en hastighet av lite drygt 10 min/km och förbrände 308 kalorier. Onödigt vetande.

L somnade i stort sett på direkten och sover fortfarande..... så jag ska ta och unna mig en mockaruta under tiden.

Nya upptäckter.

Ludvig valde att sova förmiddagstuppluren i 2½ timme! Så nu har vi åter fått i oss lite lunch och nu är det bus och lek som gäller någon timme. Sen tror jag vi ska klä på oss och ta en långpromenad... kanske gå ända till "posten" och lämna paketet?

Ludvig har upptäckt en ny sak att leka med. Sina fötter. Det är superkul att dra av sig strumporna och att dra sig själv i tårna....  lättroad? Dessutom, har han 4 månader gammal förstått sig på hur man "knäpper upp" blöjan själv. Inte så illa som det låter, men innan man har hunnit knäppt bodyn igen efter blöjbyte, så har han lyckats dra upp ena fliken på blöjan... smart kille vill jag lova det kommer bli. =)

Vilken kille!

Jag glömde berätta igår. När klockan var 9.30 igår förmiddag, så hade jag och Ludvig redan hunnit sova förmiddag i 1½ timme.... L kom i säng strax före 22, så då pysslade jag lite fram till 23.30..... när L sedan vaknade trodde jag som vanligt klockan var runt 4.... döm om min förvåning när jag sätter mig i soffan och inser att klockan står på 00.56..... snacka om yr i nattmössan.... efter lite mat sov vi sedan vidare tills pratkvarnen återigen var vaken vid 06 snåret....

Igår kväll var helt magisk. Medan jag och L såg på Ensam mamma söker (mellan typ 21-22...) så ligger L i mitt kvä heeeela tiden och är tyst som en mört och bara myser.... sjunger lite emellanåt och ögonen blir mindre och mindre. Tillslut så somnar han! Sen var det bara att flytta över honom till sängen och där sov han till klockan hade passerat 05 idag! Vilken kille. Dessutom somnade vi om på stört nästan efter lite mat och tog inte morgon förrän klockan var åtta!

Efter lite gröt och plommonpuré och frukost för min del, så har vi tagit ett bad. Har kommit på att det är skönare att bada L på morgonen. Visserligen blir det lite bökigare eftersom jag lär göra är ensam, men samtidigt mindre stressigt på kvällen att få lov hinna med badet innan läggdags....

Efter detta var L så trött igen att han somnade mitt i maten och var återigen bara att lägga över honom i sängen....

Själv har jag plockat upp lite ren tvätt från källaren och vikt ihop i högar, städat badrummet och plockat ihop. Nu ska jag hitta lite instruktioner på nätet till min ipod nike plus, hur jag kalibrerar sensorn.... sen ska jag se om jag fått nå kosing från två tradera försäljningar, så jag sen kanske kan åka och lämna in paketen på posten...

Förresten, jag har äntligen fått tag på en växasäng! Yes! 400 kr på blocket. Dock är den i furu och jag skall ha den vit, så jag har lite arbete framför mig att putsa och måla.... =) Ska vi bara passa in en dag då M kan åka förbi och hämta den också...

Söndag 18/10

Inte mycket kvar av denna söndag. Inte mycket kvar av denna helg. Inte mycket kvar av denna vecka. I morgon är det måndag, en ny vecka och nya möjligheter... men man får ta en dag i sänder.

Eftermiddagen spenderades hos M´s mormor med fika tillsammans med hela fam F, med andra ord så fick Ludvig busa med kusin F och kusin J också. Alla tre kusinernabus på en och samma dag! På vägen hem somnade L i bilen, så när jag kom hem lyfta jag bara över honom till vagnen, men den sömnen varade i kanske 10 minuter... sen var det skriiiik i en timme medan M var ute och proppade babben full med skräp som ska till tippen i morgon... Hade sån tur att M tog junior med sig ut på en promenad nyss för att han skulle få sova en stund och jag vila öronen en stund. Passade även på att dammsuga köket.... hur tusan kan det vara så rogivande och avkopplande att dammsuga nuförtiden???

Funderar på om kvällsmaten ska bestå av en flötig pizza eller om det får bli den vanliga helgkvällsmaten... dvs fil och macka..... hmmm... jag gissar på filen.

Innan jag ska lägga huvudet på kudden, ska jag även se på Ensam mamma söker, dock inte säkert att det blir just när det går på ordinarie sändningstid.. det beror helt på pysen... lite pyssel ska jag nog försöka hinna med innan dess och tömma hjärnan på lite ideér.



Förmiddagsbesök av kusin O

Vill du ha lite vatten kusin?




Ha, trodde du ja... jag tar först!


Debut i sittvagnen.

Efter att Ludvig hade sovit sin förmiddagssömn i 2½ timme (varav jag gjorde honom sällskap i 2!), så gick vi ut en sväng för att dels sälja sofforna, men även för att städa ihop lite ute. Eftersom L nyss sovit, så var jag lite tveksam till att få honom att trivas att ligga i vagnen en stund.. det är heller inte så enkelt att hålla i leksaker med vintermundering på... så vi gjorde helt enkelt debut i sittvagnen! Tog ur liggdelen, fällde upp ryggstödet lite och stoppade ner honom i åkpåsen! Där satt han och myste och sa inte ett knysst!






Ludvigs favoritsång

Knäpp en tiger på nosen,
stångas hårt med en tjur,
trampa på krokodilens tå,
klarar du det har du tur.


Denna sång om och om igen, är ett säkert kort för att få honom att somna!

Finns inga ord.

Just nu känner jag lite tomhet igen. Aldrig aldrig aldrig ska något kunna vara som man önskar det hade varit... just nu orkar jag inte fundera så mycket, för jag blir bara ledsen. Samtidigt som det hjälper en för stunden att gråta lite.

Har hur som helst busat hela eftermiddagen lång med O. Ludvig har varit nöjd och belåten heeela dagen, trots att O har varit runt honom hela tiden. Lite små gnälligt nu på kvällen, men magen som spökade lite igen... han sover just nu sen 20 minuter tillbaka i sin säng, efter att ha varit vaken sen ca 16...

I morgon är det fredag och helg igen. M flexar och är hemma med oss. Härligt. Ev blir det att hämta matsalsbordet och tapeterna till hallen.... men främst tror jag det blir en utedag, om vädret tillåter... tvättning av cyklar (som har stått i garaget tillsammans med alla maskiner till bygget, dvs sågspån överallat....) eftersom man inte ser vilken färg de har.. och så kanske man skulle ta och gratta lite löv. Skingra tankarna lite.

Torsdag 15/10

Det är kylslaget ute. Nyss inkommen från en promenix och kinderna är iskalla. Börjar bli riktigt ruggigt nu, ändå har jag snart haft vinterjackan på mig en månad....

Igår spenderade jag och junior eftermiddagen i Nås. Först hos mormor och morfar och så en sväng förbi hos mamma och pappa för att busa med Oscar en stund. Oscar tyckte bland annat att Ludvig skulle sitta på traktorn  och åka han med.... om han bara visste hur osams de kommer bli om kanske 1 år om den där traktorn...

Dagen idag ser likadan ut nästan den med. Vi packar och åker till Nås efter lunch. Syster är på kurs i Gävle och Anton pangar (försöker åtminstone se någon) älg, så Oscar bor hos mamma och pappa några dagar... och idag har pappa ledigdag och mamma slutar tidigt från jobbet, vilket gör att hon även plockar med sig O hem direkt då... så därför åker vi dit på eftermiddagen och busar några timmar med dem. Samtidigt som jag passar på att få hjälp av pappa att sätta på vinterdäcken. =)


Härliga minusgrader!

Idag blev det inte lika lång sovmorgon, men ändå till 04.40... sen sov vi vidare och gick inte upp förrän 7.45, men då hade pratkvarnen varit igång en stund redan.... =)

Var runt -6´c här på morgonkvisten, så inför morgonpromenaden så fick Ludvig inviga sin nya fina vinteroverall.... visserligen rätt stor, men det gör ju detsamma, för det är ju bra om han slipper ha händer och fötter utanför overallen, för då blir det ju liite mer värme i varje fall..

Bara L vaknar igen och har ätit, så ska jag fixa lite lunch till mig och sen väntar Nås på oss!


Yes!

Stadsbesöket idag gick bra. Ludvig var nöjd och belåten (trots att han var vaken större delen av tiden från vi åkte tills vi kom hem...)... men i Mfjd började han tröttna och skrek resterande väg hem... rätt varmt i stolen, så han var dyngsur på ryggen...

Vi kollade på lite tapeter och yes jag hittade ett par! Blev tillslut de som jag sett på nätet när jag provtapetserat ett rum... var ju lite svårt att veta exakta färgen när man satt vid datorn, eftersom det beror på färginställningar från dator till dator.... men jag är såååå nöjd.

Lilleman har snart sovit i en timme, så det börjar bli dags att tänka på refrängen för mig också. Hoppas på en låååång nattsömn...

I morgon blir det nog onsdagsbesök hos min mormor och morfar och kanske en snabbis till mamma och pappa för att säga hej till Oscar innan de ska på terränglöpningsavslutning... så vi får ta en busdag på torsdag istället när han och mamma slutar tidigt från dagis...


Tisdag 13/10

Börjar bli dags att göra oss klara för att bege oss mot stan. Svärmor kommer om en dryg halvtimme och L ligger och sover..... men det får han göra så länge han kan, har han inte vaknat när det är dags, så får jag bara lyfta över honom i bilstolen...

Vi sov ända till kvart i 6 i morse med. Vad är det som händer? Efter lite mat, så sov vi vidare till klockan 8! När det sedan var dags för morgonpromenaden så sov L under den timmen vi var ute, men så fort vi kom hem så slog han upp de två små blå... klockan var då halv 11 och att försöka hålla honom vaken till nästan 14 och vi ska iväg, var ju mer än en omöjliget... efter att L mumsat i sig lite potatis och palsternacka, så fick jag slänga i mig min lunch, då humöret inte längre blev på topp hos junior.... på med all kläder och i vagnen och ta en runda. En runda runt kvarteret med konstant skrik. Gav upp. Gick hem, tog av oss alla ytterkläder och så la vi oss i stora sängen istället. Låg och kollade på varandra medan jag sjöng genom mitt barnsångsförråd några gånger, sen slog han så igen de söta små blå... jag lyckades få honom att somna i sängen! Utan att gå runt och bära på honom först! Yes!


Hollywoodfruarna.

Sitter och ser på Hollywoodfruarna. Väldigt speciellt program, eller väldigt speciella brudar kanske man ska säga... men kul att se en andras liv...dock gör inte alltid pengar en lycklig, så jag vill inte byta liv med dem.

Lite trilskandes har det varit nu på kvällkvisten innan L kom i säng.. men beror nog till stor del på att magen "krånglar" lite på honom nu när han börjat äta fast föda.. stackarn, men gott med mat är det ändå. Gröten nu på kvällskvisten slukade han som aldrig förr. Kladdigt var det, men portionen tog slut. Vilken sötnos!

Imorgon ska jag och L lifta med svärmor/farmor till Blge på eftermiddagen, för att sedan möta upp M när han slutar jobbet och så ska vi göra ett försök att hitta en halltapet..... önska mig lycka till.

Hoppas på att få sova till närmare 06 i morgon också... hoppas hoppas hoppas..

Jag la ut mina soffor på blocket igår kväll runt 22.30..... idag på eftermiddagen ringde en tjej och ville köpa dem. Hon kunde dock inte komma förrän på lördag, men hon ville ha dem. Så gärna för mig! Blir en bra affär från min sida... *klirr klirr*. Hade ju förmånen att få köpa den av min kusin för x antal år sedan till ett braaa pris... =)


Gott men kladdigt....

Ludvig fullkomligt älskar mat. Åtminstone det vi testat hittills. Han måste brås på pappa...

Majskrokar är smaskigt:



Undra vad jag ska få nu....



Haklapp, är det allt jag får så får väl det gå lika bra!



Jag kan äta själv!



Mums med potatis och majspuré:



Kladdigt?



Efter maten får man leka lite





Har jag sett fler än självaste jägarna?

Idag började älgjakten. Många karlars (även kvinnor jag vet) favoritvecka på året. Att sitta i skogen och frysa och hålla vakt, ifall att man skulle kunna få se en älg och kanske även få pang panga. Jag har aldrig riktigt förstått mig på tjusningen med det där, men det ger ju mat till frysen i varje fall. För dem som gillar kött då vill säga. Inte jag.

När jag nu var ut på morgonpromenaden och tog den längre rundan, via en cykelväg i "skogen" bland annat. När jag kommer från byn och är ca 25 m från korsningen (för er som känner till city, mot Gybäcken och ut på Ludvikavägen) så hoppar det fram TRE ÄLGAR från "skogen", hoppar över vägräcket, korsar Ludvikavägen och så mot Gybäcken.... eftersig har de en hund springandes... alla 4 försvinner sedan in i skogen längre bort... snacka om att jag fick lite panik. 3 rusandes älgar 25m i från mig...shit pommes liksom... tänk om jag mött detta sällskap när jag var på cykelvägen! Så vad jag nu sitter och funderar över, är om inte jag kan ha sett fler älgar mitt i byn idag, än vad självaste älgjägarna sett i skogen???
Ett tag tänkte jag ta med kameran ut, ifall jag kunde få någon fin naturbild, men jag lämnade den hemma i sista stund... fan. Hann heller aldrig upp med mobilen innan de var för långt borta, annars kanske man hade kunnat gett afonbladet en "läsarbild"... haha!


Förresten, gårdagens minimala sovningar för junior resulterade i att vi sov ända till tio i sex i morse! Trodde aldrig att vi skulle lyckas somna om igen då, men efter en stund somnade då jag om och det blev även tyst bredvid mig... tills vi vaknade strax efter åtta av att M kom på att han hade ett besök klockan 9..... så nu vet jag, att M kan vara snabb bara han vill.. haha... så kan det gå när man räknar med att sonen skall vara väckarklocka. =)

John Blund är här.

Återigen en dag med väldigt liiiite sömn för junior, vilket direkt leder till att jag inte heller får någon rast och ro. Jag hinner inte göra något medan han sover och jag hinner heller inte ta igen mig samtidigt... att ha varit halvvaken sen halv 5 i morse, det känns kan jag lova. Dessutom har det varit 2 kvällar på rad nu då det inte gått som en dans att få honom i säng....

Jag och mamma tog ju en promenad på eftermiddagen här för att L skulle somna. Det gjorde han också... men vaknade en stund efter att mamma hade åkt hem, så jag tror inte han sov en timme ens. Får vara glad jag hann med att äta upp maten som kom levererad från svärmor....

På kvällskvisten när vi busat några timmar och det återigen började komma lite trötthetstecken, så orkade jag bara inte pylsa på honom overallen och kämpa med alla ytterkläder (L är måttligt glad att klä på sig....) men främst så hade jag heller ingen energi själv att ta en promenix.. så jag gjorde allt för att han skulle somna inne i sängen och det var såååå nära.... tillslut la jag honom i vagnen i hallen och då slockna han! Jag skulle nu ta tillfället i akt och vila en stund jag med, kanske sova en sväng... Tror ni jag hann somna? Efter max en halvtimme så var han återigen pigg som en mört.... dock inte jag...

Så totalt idag sen klockan halv 11, så har junior sovit knappa 1½ timme...

Jag vet vart morgondagen skall spenderas i varje fall. Varje minut på hemmaplan och jag ska sova sova sova så fort L slår igen sina blå...

Hallen här hemma börjar se ut som en hall nu. Två av garderoberna är på sin nya plats nu, fattas att skruva upp en ny från Ikea. Golvet har fått på sig lite spånskivor och det är städat och rensat på "bröte". Dock återstår en hel del... lägga i golvvärme, in med ny matta, spackla på väggarna, upp med easy cover och sen nya tapeter (tapeter som jag ännu inte har.....), fönsterfoder och bänk, dörrkarm och allt vad det nu heter... sen en ny hatthylla och lite pyssel.. men sen så är det finito inomhus! Fatta, snnnnnnarrrrt är det klart! Vad tusan ska vi göra på våra lediga minuter då?

Söndag 11/10

Snart har även denna dag passerat i ett nafs. Vi vaknade visserligen till liv vid halv 5 (skönt nog), men ändå var pratkvarnen i gång vid 06.... vadå trött? För minutrarna mellan halv 5 och 6 som jag sovit,pga av napp-insättning och snorutblåsning (ursäkta ordvalet) är lätträknade...

Någon timmes förmiddagssömn för L gjorde dock att jag han plocka ur halva garderoben åtminstone.. Mamma tittade förbi på eftermiddagen här och höll oss sällskap en stund. Svärfar är under grunden (!) och isolerar och pappa och M håller på i hallen med diverse uppgifter....

Pysrackarn är vaken nu igen, så dags att ta tag i honom! Blev det typ en timmes sömn??? Inte hinner man mycket direkt...

Denna lördag....

Happ, så var det så finito. Sveriges chanser att nå slutspelet är visserligen mikroskopiska sägs det, men jag anser det är kört. Om jag är förvånad? Inte det minsta. Kan heller inte tycka att det är denna match som de förlorade slutspelet på, för det gjorde de för länge sedan... bara att gratulera Danmark och önska dem lycka till.

På eftermiddagens kalas var det fullt ös, trots att det bara var två små pysrackare och resten vuxna. Fick massa fikabröd och så marängtårta. Mums.

Ludvigs tupplurar under dagen är lätträknade. En halvtimme innan kalaset och 40 minuter under kalaset... så han stälpte i säng vid 21.15 och har inte hört av honom sedan dess.... jag hoppas innerligt att vi sover längre än till tre...... och helst skulle jag inte vilja ta morgon förrän klockan 8 i morgon... åtminstone inte före 7....

Eftersom man inte riktigt kan veta när man måste gå upp, så ska jag snart ta och krypa ner jag med.. men först måste jag rensa i min garderob.. eller rensa var kanske fel ordval.. jag måste tömma en av mina garderober i hallen, för i morgon skall denna förflyttas... en del av det som den innehåller skall in i nya garderoben i sovrummet, men kanske inte allt... så vart tusan ska jag göra av det andra så länge tills jag vet?


Som en ny garderob!

Inte nog med att det nya klädskåpet är monterat i sovrummet och redo för inflyttning av kläder, så tog jag upp jenasen från källaren som jag sorterat ut... eftersom jag inte trodde jag skulle komma i dem något mer... döm om min förvåning när jag provade dem igen nu. Jag kunde ha tre av fem stycken! De satt dessutom mycket bättre nu.... hmm... kan det ha att göra med att mina fotbollsvader krympt en del när jag legat på latsidan en säsong? Så huxflux har jag fyllt på mitt jeansförråd bara sådär igen. Lovely!

Uppe FÖRE tuppen.

Jag befarade redan när Ludvig behagade vakna klockan 03 att detta skulle bli en tidig morgon. Sagt och gjort. Klockan 06.05 så babblades det för fulla muggar bredvid oss... gjorde ett tappert försök att ge honom lite mat och sen kanske kunna somna om igen.... det lyckades i kanske en kvart... för 07 var pratmaskinen återigen i full gång och det var bara att stiga upp. Så vid halv 9, när det hade varit skönt att gå upp, då var det läge för Ludvigs förmiddagssiesta!

Lite fix och pul här på förmiddagen med att fixa klar alla fönster bland annat. Själv ska jag rensa lite i mina kläder igen, se om något skall levereras till kusiner eller om jag ska göra ett försök på tradera igen. Varför spara på sådant jag inte kan ha?

På eftermiddagen bjuder systeryster till kalas. Till kvällen antar jag det blir fotboll.

Överkänslighet.

Jag har prickar på magen. Jag är knallröd på en vad och på baksidan av ena låret. Det kliar. Jag har kännt det några dagar nu.

Jag har funderat lite på vad det är jag kan vara överkänslig mot. Det enda som jag kan komma på, är att jag nyligen bytt kulörtvättmedel. Senast köpte jag Neutral, dels för att det skall vara fritt från parfym och sånt och  därmed kanske också skulle vara bättre för Ludvig. Det är det kanske också, men jag pallar kanske inte med det.

I mina yngre år, låt oss gå tillbaka till tidigt 90-tal... så kom Änglamark ut med massa miljövänliga produkter (det var i varje fall väldigt inne med Änglamark då...), däribland tvättmedel. Min mamma var inte sen med att haka på trenden och änglamark fanns snart i vårt hem. Detta miljövänliga och så skonsamma tvättmedel. Vad händer tror ni? Jag får allergiska besvär. Prickar överallt och klåda.

Så vad jag nu funderar över är: är det bara en tillfällighet att jag har fått klåda och prickar precis nu, eller är jag verkligen allergisk mot alla parfymfria och miljövänliga produkter?

Mitt nästa projekt: återgå till VIA.


Aldrig kan det gå som jag vill.

Det mesta av dagens att göra är gjorda. Har besökt gammelmormor och varit till Mfjd...

Eftersom jag inte kom ihåg vad tapeten jag sett förut hette, så var det bara att hugga in i alla pärmar med prover och försöka minnas vad pärmarna kan ha hetat eller hur de hade sett ut... efter x antal pärmar så lyckades jag hitta dem, till min lycka! Vi hann inte ens svänga in på uppfarten här hemma förrän de ringer från affären... bården har utgått ur sortimentet. Happ. Utan bården så är ju tapeten värdelös. Så nu är jag tillbaks på ruta noll. Får sätta mig på nätet och klicka och se på massa tapetprover och försöka hitta en ny..... FAN rent ut sagt.


Halkbana.

Hela familjen har nu avverkat morgonpromenaden i det härliga höstvädret som råder. Dock var det svinhalt på sina håll och kanter där solen ännu inte kommit åt.. men vi lyckades hålla oss på benen..

När L vaknar efter sin tupplur, så tänkte vi göra ett nyttförsök att åka och se om Gammelmormor nr2 är hemma idag...

Vidare mot Mfjd för att köpa lite färg och beställa tapeter... vilket också innebär att vi måste hitta och bestämma oss för en tapet....

Sen raka vägen hem för att fixa lite lunch...


Godnatt allihopa!

Nu tackar jag för denna dag, går och borstar tänderna och kryper ner på kudden.

Ludvig har nyss vaknat igen, eller jag tror det är en sådant där "dröm-skrik" nu igen... lillgubben! Ska gosa lite med honom nu få se om han somnar om...

Imorgon har jag och L M hemma hela dagen. På schemat står bl a att hämta fönstergrejsimojserna och att beställa tapeter till hallen!

Tjing!

Godnatt allihopa!

Nu tackar jag för denna dag, går och borstar tänderna och kryper ner på kudden.

Ludvig har nyss vaknat igen, eller jag tror det är en sådant där "dröm-skrik" nu igen... lillgubben! Ska gosa lite med honom nu få se om han somnar om...

Imorgon har jag och L M hemma hela dagen. På schemat står bl a att hämta fönstergrejsimojserna och att beställa tapeter till hallen!

Tjing!

265 kronor fattigare.

Morgonen gick bra, trots att Ludvig behagade att vakna redan vid 04.40... efter att ha varit uppe en kvart kanske, så gick vi och la oss igen och somnade efter en stund... fick en timmes sömn till ungefär, sen smet jag upp vid 06.15 och gjorde mig ordning och åt lite frukost innan jag gick in och växte grabbarna. De låg så söta och sov båda två huvud mot huvud. Ludvig hade trillat av sin kudde lite, varpå han låg lutad mot M... gosar!

Ludvig hade nog gärna sovit ett tag till, men det gick inte för sig just idag. Jag åkte mot tandläkaren själv, sen kom M efter med L och vi bytte bil när jag var klar. Det hade gott bra utan mig. L hade somnat i bilen innan de hann till Floda...

Gjorde ett besök på mitt jobb där det var full fart fastän de inte hade öppnat ännu. Ludvig fick charma damerna en stund innan vi begav oss hemåt igen. Lite bus på hemma plan och en lunch för mig, sedan en promenad i solen (!) och dit har vi kommit nu. L sover ute och jag njuter av lite ensamhet i lugn och ro.

Just ja, tandläkarbesöket gick alla tiders. Inga som helst hål och jätte fina tänder... och ja jag använder tandtråd typ 1 gång/vecka.... not..... lite öm i tandköttet dock, men det tror hon beror på att jag sover med öppen mun och att det då blir så torrt.... kan inte rå för det, men jag kan verkligen inte sova med stängd mun och andas genom näsan... kanske har att göra med att jag under kanske 10 års tid varit tät i näsan på nätterna....?

Igår kväll när vi hade en lite period av rastlöshet (hos L) och Ludvig gick mellan oss för att försöka hålla skriket borta, så hände en liiiten olycka... som M befarade några minuter innan....



Och sen så ska jag visa att Ludvig kan sitta i soffan själv...


Kudden nästa!

Även denna dag har passerat i ett rasande tempo. Vart tusan tar tiden vägen?

Gjorde superba våfflor till kvällsmat idag. Fick beröm av M. Jag är en jäkel på pannkakor och våfflor må jag säga... haha...

Blev en promenad i bäcksvarta mörkret för att L skulle få en sista liten powernap innan några timmars bus och så kvällsläggningen. M började att skruva på garderoberna... för vi har kommit på att det är smartast att skruva ihop dessa först, innan vi skruvar ihop sängen och flyttar in i sovrummet.. för vart ska vi annars få plats att skruva? Till helgen kan det hända ytterligare saker här hemma, då antagligen fönstertillbehören som saknas ser ut att bli klara.... i like! Lampor och gardiner yeah! Sen behövs det isoleras längs de nya rören, för just nu eldar vi åt kråkorna....

Börjar bli dags att söka upp kudden. L har sovit en halv 10 ungefär. Funderar lite över hur natten kommer att bli och när junior har tänkt sig vakna och vara hungrig.. för jag har en tandläkartid i Djurås 7.50 i morgon.... jag vet, super tidigt eftersom det tar typ en halvtimme dit... men eftersom jag behöver ha någon med mig som kan passa L, så fick det bli då eftersom M ändå kör den vägen till jobbet... så får han roa L medan jag är inne och pinas. Nej då, någon tandläkarfobi har jag inte, då jag har haft x antal tandställningar och tandläkarbesök har hört till min ungdom. Efter besöket där, tänkte jag svänga förbi mitt jobb och säga hej en sväng, när vi ändå är i krokarna liksom.

Så tack och godnatt.


Orkanvindar.

Sitter hos mamma och pappa just nu. Ludvig ligger i vagnen och sover, så jag passar på att låna datorn lite så jag fördriver lite tid.

Vi har varit hos min mormor och morfar i några timmar på eftermiddagen här. Busat och myst och haft oss, så när tröttheten började komma, så tackade vi för oss. L somnade i bilstolen innan vi ens hunnit ut i bilen... vadå trött? Lyfte bara över honom till vagnen sen och tog en promenad till Shell för att inhandla lite mjölk och smör. Lättare att ta med lilleman in i vagnen än att konka på bilstolen när vi ska hem... bra tänkt Emma.

Ska låta honom sova tills han vaknar av sig själv. Visserligen har han gnällt lite redan, men tror han somnade om. Sen ska vi be ge oss hemåt vad det lider här. Har gosat lite med Saga också, det var längesen!

Ute blåser det storm kan man säga. Bäst att hålla i hatten!

Onsdag 7/10

Jag funderar på om jag börjar bli bortskämd vad det gäller sömnen nu. Det har verkligen slagit om helt för junior. Klockan passerar numer 8 innan vi går upp och tar morgon. I natt sov han till och med konstant mellan 21-06! Ja, lite mummel vid midnatt, men han somnade om av sig själv.... sköööööönt.

Har avverkat en timmes morgonpromenad nu. Ska invänta till junior vaknar, då ska vi ta och göra våran onsdagstur till mormor och morfar. Lite tidig lunch för min del först bara.

Tjing!

Tisdag 6/10

Igår blev en lång dag i vår ensamhem för mig och L. Fast vi busade och hade oss hela dagen, så det gick bra ändå. Klockan hade passerat 20 innan Ikea-handlarna var tillbaks hemma. De hittade det mesta av vad vi fick lov ha i varje fall, förutom en hylla jag tänkt ha i Ludvigs rum.... fast svärmor tänkte skicka in svärfar någonstans på Ikea idag istället, för han skulle till Linköping på jobb... =)

Var härligt väder i morse när jag och L var ut och gick en långpromenad. Visserligen -3´c ungefär, men solen var framme och det var ljuvligt. Precis inkommen efter dagens andra tur, men nu är solen spårlöst borta och betydligt kallare, trots att det är plusgrader.... konstigt va?

Min chef ringde idag och kollade läget. Dags för den årliga kunskapsuppdateringen tydligen och det gällde även de som var tjänstlediga. Eller gör man den inte, så hamnar man liksom vilande... men eftersom man kan göra den från datorn hemma, så är det ju lätt att fixa, skulle ta typ 2-3 timmar ungefär. Nu har ju inte jag den tiden på en gång, men det som är så bra är att man kan göra lite åtgången. =)

Beställde lite "dekorationsmaterial" till Ludvigs rum på nätet igår... döm om min förvåning när paketet ligger i lådan idag! Snacka om snabbleverans.


Hokus pokus!

Steg 1.
Spika igen ett fönster, samt spackla i massor så att det blir någorlunda jämt.



Steg 2.
Upp med Easy cover på väggarna för att om möjligt jämna ut väggarna ännu mera och för att det skall bli lite enklare att tapetsera sen.



Steg 3.
Upp med tapeterna!




Ni såg att bilderna visade en och samma vägg va? Det kan man väl kalla hokus pokus?

Fullt upp.

Dagen som varit idag har även den varit fullspäckad. Tapetserarna gjorde klart sitt och pappa och M la in nytt tak i hallen, jag fixade lunch och busade med Ludvig. Har även tagit två kortare promenader i regnet.... för det har ösregnat till och från under större delen av dagen... bläääää... men samtidigt är jag glad över att det är regn och inte snö...

Mamma tittade förbi på eftermiddagen, så jag fick hjälp med lite tvätt och städning... tack. =) Sen blev det polering av det nytapetserade sovrummet med dammsugning, våttorkning samt boning av parketten. Rummet står just nu helt tomt. Fatta, vi har möjlighet att ha ett rum helt tomt... det ni! Om det hinns med, så skall sängen skruvas ihop igen i morgon, för att senare flytta in madrasserna och allt in dit på tisdag....

Direkt efter städningen drog vi till Nås för att fixa lite med mamma och broders datorer.. uppdatera lite säkerhetsprogram och så... + att mamma bjöd oss på specialmaten när vi kommer, taco. Mums! Brorsan hade fällt följande kommentar när mamma höll på fixa maten.... "jaha, nu ser jag vilka det är som kommer". Haha!

Ludvig har varit en snäll kille idag, förutom att han blev lite trött innan vi tog oss hemåt. Gröt är riktigt gott dessutom! Känns bra att vi fått i honom gröten sååå snabbt liksom. Inga tveksamheter där inte... gofis!

Lite tv nu, sen blir det läggdags!

I morgon åker M och svärmor till Ikea på eftermiddagen, så det blir en lång dag i vår ensamhet för mig och L.

Godnatt lördag.

Har precis duschat och pjamasen är på, med andra ord redo att ta kvällen. Har varit en lång och intensiv dag, men även trevlig, mysig och lite skrikig.

Efter kalasande och lunch hos mamma, så fortsatte vi vår kosa mot Blge för att hämta hem M. Höll på att krocka utanför vid systeryster i kurvan... fick möta av en lastbil som säkert körde 100 på 70 vägen, dessutom höll han inte sin innerkurva, utan var en bit in i min vägbana... blev att tvärnita och försöka smyga mot kanten med bilar bakom mig... snacka om hjärtat i halsgropen.

Här hemma har M´s föräldrar tapetserat heeeela dagen lång medan vi varit borta. Det tackar vi för. En liiiiten bit kvar bara som skall tas i morgon, sen är det rummet redo för inflyttning.... jippppppiiiii! Det blir så bra... ska visa er kort snart på förvandlingen... =)

Mamma och pappa tittade också förbi, nyfikna för hur tapeterna blev + att gardinuppsättningen igår blev ju inte av... så M fixade hembakad pizza till oss alla. Myspys och trevligt.

Ludvig höll sig vaken från när vi kom till Blge vid 14.30, hela tiden där och hela vägen hem + hela kvällen lång framtill strax efter 20 då han äntligen kom till ro och vi kunde äta i lugn och ro. Efter en timme kanske, så börjar han gallskrika och så har han en sån där period igen då han är otröstlig och bara skriker..... efter att till slut fått i sig lite mat så somnar han om vid 22.... så frågan är när han vaknar nu... passerar klockan 3 möjligen i varje fall... ? Som ni förstår, mer än hög tid för mig att krypa ner.

Finns mycket på schemat i morgon också.
Tapetseringen fortskrider.
Golvet skall bonas.
Sängen skall torkas av och skruvas ihop igen.
Nytt tak skall läggas i hallen.
En del tvätt som behöver en omgång.
Gå igenom de två backarna med Ludvigs kläder ( + ärvegods från Oscar) i en storlek större.
Bäst att börja använda innan det är för litet.... det här med vinteroverall är ju ingen barnlek direkt.
Busa och mysa med L.

Behöver jag fortsätta?

Godmorgon lördag!

Här har man varit uppe och skuttat sedan halv 7. Så här har man hunnit med mycket bara hittills.
Vad sägs om räkmacka till frukost, läst FK, gett L både gröt och mjölk, bylsat på oss vinterkläderna och med musiken i öronen tagit en timmes morgonpowerwalk i några få minusgrader. Lite små kyligt åt kinderna, men ack så härligt! Njuter nu förtiden av att kunna ta morgonpromenader, tro det eller ej men det är sant. Helt tyst ute, lite små kyligt och frosten ligger kvar på marken.... bra start på dagen åtminstone! Ger lite ny ork och energi.

Ska ta och se om L vill vakna ur vagnen, annars får jag försöka lyfta över honom till bilstolen.. vilket kanske inte är det enklaste eftersom han ser ut som en liten miccelin(hur tusan stavas det?)gubbe i overallen...

Kalas nästa!

Godnatt.

Mamma och pappa åkte för lite drygt 20 minuter sen. Fick superba räkmackor och hjälp att mäta ut mitten på väggen. Dock gick vi på en nit vad det gäller gardinen... rundstaven var visst kvar i pappas snickarbo, så det får bli en annan dag. L slocknade redan vid halv 9, efter att ha varit trött en längre stund, men han vägrade sova när jag försökte ge honom en tupplur vid halv 7 snåret... så med lite tur, så kanske han sover till över 4 åtminstone... Vi fortsatte kvällen med att se på lite Idol, Doobidoo och så Skavlan.

Ska ta och dra på mig pyssen, borsta tänderna, släcka lite lampor och krypa ner i den stora ensamma sängen. Längtar nästan tills jag och L varit upp i natt, för då får jag sällskap bredvid mig i sängen. Min gosplutt.

Godnatt kära vänner!

Ensamma hemma.

På förmiddagen skjutsade vi M till hans jobb, så att han därifrån sen skulle ta tåget till Sthlm för att se på NHL-premiären ikväll. Live. Så jag och Ludvig är ensamma hemma fram till i morgon eftermiddag då vi ska åka och hämta honom igen.

Blev en snabbis in på maxi + på kupan för att träffa Bengt och sen uträtta några snabba ärenden. Ludvig var hyffsat lugn och snäll, förutom en skrikperiod precis när vi köar på HM för att få betala... men sånt är livet.

Till kvällen kommer mamma och pappa och håller mig sällskap. Blir räkmacka, bus och lite fix tror jag. Ska försöka att få upp en gardin i köket nu äntligen + att jag ska försöka få hjälp av pappa att mäta ut mitten på en vägg.... för i morgon skall det börjas tapetseras i sovrummet och då kommer min fondvägg äntligen på plats! Jippi! Dock ska den inte sträcka sig över hela väggen, så jag måste hitta mitten på väggen samt mäta ut vart exakt den mittersta våden (heter det så?) skall sitta... annars kan det lätt bli lite snett och vint kan jag tro...

I morgon förmiddag blir det kusinkalas för Stina som fyllde 6 år i onsdags.

Förresten, glömde berätta att vi har sovit bra för andra natten i rad! Visserligen hade vi en gallskrik period innan han somna... så dryg att jag efter ett tag lämnade över honom till M så han fick försöka... jag tog en dusch och när jag var klar så sov Ludvig! Klockan var dessutom "bara" 21. Strålande. Sen sov vi till och med så bra hela familjen i morse att vi höll på att försova oss.... kollade på klockan och då var den kvart i 8 (jag och L var uppe vid 5.20 också!)... och bara en timme tills vi fick lov åka.....!


Dagens namnsdagsbarn...

... är ingen mindre än min älskade LUDVIG.

Ludvig kommer från tyskans Hloudwic och betyder berämd och kämpe.


Grattis min lilla busunge!

Förresten...

...idag blir LUDVIG 4 månader!

Med facit i hand...

Igår fanns det varken ork eller lust att ens slå på datorn. Jag var totalt slutkörd. M var helt slutkörd. L var mer än slutkörd. Så med andra ord var hela familjen slutkörda innan vi kom i säng.

Ludvig hade en mindre bra dag igår med. Igår var nog droppen. Hälsade på mormor och morfar efter lunch, men vi var bara där 2 timmar ungefär, för L bara skrek och knöla och hade sig. Fortsatte sedan lika vid mamma och pappa och någon mat ville han direkt inte ha på hela dagen.... Från klockan 10 och fram till klockan 18 så sov han totalt 45 minuter! Så på vägen hem, så slocknade han ganska omgående, varpå jag bara åkte förbi hemma och hämtade upp M och sen tog vi en sväng så L skulle kunna sova ett tag... blev åtminstone en timme. En snabb visit hos M´s föräldrar, men sen fick vi dra oss hemåt efter som L var mindre glad igen.....

De kommande två timmarna var kanske de värsta i mitt liv. Nja, kanske inte fulls så illa, men jag var såååå slut. Huvudet höll verkligen på att sprängas i bitar och L bara gallskrek och grät. Han ville inte på några vägar ha mat, varken bröstet eller ersättning i flaskan.... men hungrig var han, för när jag stoppa in ett finger i munnen på honom så sög han som bara den! Tillslut fick vi honom att ta flaskan och då krängde han i sig en hel del ersättning + att han efter tredje försöket att lägga honom men misslyckats tog han även bröstet ett tag... så kvart i tio stupade han i säng och vi snart därefter.

Klockan 05 i morse vaknade jag och var upp och drack vatten och var på toa. Fortfarande inte hört av att L var vaken... smög tillbaks in och la mig igen... och vaknade sedan av L 06.20!!!

Så med facit i hand, så kan man nog säga att de griniga dagarna vi haft den sista veckan, med all sannolikhet beror på att L inte har fått tillräckligt med mat så han blivit mätt. Stackarn. Så händanefter kommer vi absolut att komplettera med ersättning på kvällen och kanske även lite under eftermiddagen. Han är ju som sagt en stor kille våran Ludvig, så det är klart han vill ha mat.

Dessutom prövade vi gröt för första gången i morse! Han spottade inte ut det direkt, men han såg lite fundersam ut allt på vad det var han fick. Sötisen! Ska nog göra ytterligare ett grötförsök senare idag. Vore ju guld värt om han kunde komma igång med gröten relativt snabbt...

Så om Ludvig sover ungefär 8 timmar i sträck och inte vaknar förrän klockan är sex, då kan jag mer än väl gå upp och ta morgon efter det.....

Vi får väl dock se om detta var en engångsföreteelse eller om vi kan få det till en vana... men håll tummarna!

RSS 2.0