Har jag sett fler än självaste jägarna?

Idag började älgjakten. Många karlars (även kvinnor jag vet) favoritvecka på året. Att sitta i skogen och frysa och hålla vakt, ifall att man skulle kunna få se en älg och kanske även få pang panga. Jag har aldrig riktigt förstått mig på tjusningen med det där, men det ger ju mat till frysen i varje fall. För dem som gillar kött då vill säga. Inte jag.

När jag nu var ut på morgonpromenaden och tog den längre rundan, via en cykelväg i "skogen" bland annat. När jag kommer från byn och är ca 25 m från korsningen (för er som känner till city, mot Gybäcken och ut på Ludvikavägen) så hoppar det fram TRE ÄLGAR från "skogen", hoppar över vägräcket, korsar Ludvikavägen och så mot Gybäcken.... eftersig har de en hund springandes... alla 4 försvinner sedan in i skogen längre bort... snacka om att jag fick lite panik. 3 rusandes älgar 25m i från mig...shit pommes liksom... tänk om jag mött detta sällskap när jag var på cykelvägen! Så vad jag nu sitter och funderar över, är om inte jag kan ha sett fler älgar mitt i byn idag, än vad självaste älgjägarna sett i skogen???
Ett tag tänkte jag ta med kameran ut, ifall jag kunde få någon fin naturbild, men jag lämnade den hemma i sista stund... fan. Hann heller aldrig upp med mobilen innan de var för långt borta, annars kanske man hade kunnat gett afonbladet en "läsarbild"... haha!


Förresten, gårdagens minimala sovningar för junior resulterade i att vi sov ända till tio i sex i morse! Trodde aldrig att vi skulle lyckas somna om igen då, men efter en stund somnade då jag om och det blev även tyst bredvid mig... tills vi vaknade strax efter åtta av att M kom på att han hade ett besök klockan 9..... så nu vet jag, att M kan vara snabb bara han vill.. haha... så kan det gå när man räknar med att sonen skall vara väckarklocka. =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0