Slut för denna gången...

Det är med vemod som jag måste att nu är OS över.... så när som på hockeyfinalen då, men den är jag inte ett dugg intresserad av... det känns lite sorgligt faktiskt, men vad ska jag nu se på om dagarna och kvällarna? 4 år till nästa vinterspel och 2 till sommarfesten... bara att bita ihop som sagt.

Efter att både jag och L sovit middag och fått i oss lite mat, så åkte vi till Nås och hälsade på. Ludvig visade sina nya färdigheter för mormor och morfar, att krypa. Idag har det slagit till förstår ni. På förmiddagen när jag dammsög, så förflyttade han sig på lite olika sätt... så bara det är något verkligen intressant att jaga, så rör han sig. Han åker på rumpan, lite på knäna och lite så... men framåt tar han sig, så nu får man vara med!

Efter att ha fått lite varma mackor av mamma begav vi oss hemåt för att se på upplösningen av femmilen.... som slutade med ännu ett brons! Skidåkarna har ju varit fantastiska under dessa spel.

I morgon är vi tillbaks i verkligheten igen. M ska tillbaks på jobbet och jag och L ska fördriva dagarna själva. Eventuellt att vi har planer för morgondagen ändå, det beror på lite när vi vaknar. Sportlovsfirarna (dvs mina kusiner (delar av iaf...), mina tremänningar och så Oscar) ska ha en utedag i Uppsälje, med pulkaåkning, skidåkning, bus i snön och så lite korvgrillning. Så om vi vaknar i skaplig tid, så åker vi nog och gör dem sällskap ett tag. Blir det tråkigt och segt för L, så kan vi alltid gå in till farmor som bor i huset bredvid. =) Men det är som sagt i morgon detta.

Måndag, ny vecka och ny månad. Ludvig blir ännu en månad äldre. Shit. Idag pratade vi t o m vad han önskar sig i 1 års present.... tiden går fort som sagt..

Tacofest och busiga killar.








Vinst och trevligt besök.

Dagen idag har bestått av match och trevligt besök med massa tacos. =)

Matchen slutade med vinst 5-0 och det var aldrig något snack om saken. Fanns i stort sett bara ett lag på banan idag och det var vi. Spelade hela matchen som mittback.... kanske inte min främsta position, men jag gjorde så gott jag kunde. Sen kan man inte direkt påstå att vi blev satta på så stora prov heller.... men skönt med en seger!

Mellanlandade på maxi för att storhandla, eftersom vi fått en 10% rabattkupong som var sista dagen i morgon... slutade med en total rabatt på nästan 300 kr, vad sägs om det? Med skuffen fylld var det sen bara att bege sig hemåt... hämta grabbarnas tillhörigheter hos svärmor och svärfar, medan grabbarna gick hem så L kunde sova en stund....

Strax efter hemkomst fick vi besök av syster, Anton, Oscar och Tette & Lars. Bjöds på tacos, så alla var mätta och belåtna, t o m Oscar. Han älskar tacos. Gick t o m bra att ha L och O sittandes bredvid varandra i var sin stol på hörnet... den som var mest intresserad av den andra var Ludvig! Oscar han var så klart mest intresserad av Ludvigs krokar och rån. =) Blev även en hel del bus och lek innan Oscar fick lov åka hem och sova.

Fortsatte kvällen med Tette och Lars framför tv:n. Junior L ville absolut inte sova, så han var vaken hela tiden och mer därtill...

En helt oväntad bronsmedalj i herrarnas slalom inkasserades nyss också... hoppsan liksom. Det var inte illa pinkat.

Läggdags nu!

Tack för idag fredag.

Det ska inte stå på förrän jag gör junior sällskap och häsar på John Blund. Känner mig trött trött trött och lite sliten. Så en god nattsömn nu och sen är det bara att ladda för match. En match som kommer bli rätt intressant.... främst med tanke på att jag kommer spela på en position som kanske inte är just jag... men det är bara att tuta och köra och anta utmaningen!

Jag hoppas innerligt att det är lika VARMT(!) i morgon på matchen som det var på kvällens träning, det skulle vara super.... men det kan ju även komma 1-2 dm snö sägs det..... hur mycket snö finns det egentligen att komma ner på oss?? Aja, vi får hålla en timme i varje fall.

Jag skulle vilja se curlingen i natt, men det finns ingen chans att jag håller mig vaken och jag behöver alla timmars sömn jag kan få... så jag önskar tjejerna lycka till och håller mina tummar i sömnen istället.

Sov gott.

Pust och stön.

Hela gården är nu skottad av mig. Pust och stön vad drygt, mycket och tungt det var! Dagens träning alla gånger, men om 3½ timme är det fotbollsträning som gäller. Snälla låt oss hoppas att planen är grön så vi kan vara ute. Ett strykepass på detta och jag kommer vara dödens...

Ludvig åkte lite pulka innan han blev tröttis och somnade i vagnen på stört, vilket var tur eftersom jag då hann skotta klart.... men lagomt till M kom tillbaks med första lasset pellets, så vaknade han och vi fick gå in. Så M fick bära in säckarna själv.... + att han nu är iväg och handlar mer... bäst att passa på när det finns tid till det.

Allt jobb och slit har börjat gjort mig hungrig också, så bara M kommer tillbaks blir det lunch! Mums.

Fredag!

Igår när jag kom hem från träningen var jag så trött och slut, att jag somnade i soffan ungefär samtidigt som junior! Sen har jag sovit bra hela natten. Ludvig vaknade vid 8, men efter att ha klättrat lite på oss så somnade han om till efter 9.

Började dagen med att gå ut och skotta kanske en tredjedel av gården... var så förb*at mycket snö och tungt var det, så jag fick lov ta en paus i det hela... inte blir det bättre av att det fortfarande kommer saker ner heller... när tusan ska det sluta?

Så jag tänkte klä på mig och L lite vinterkläder och gå ut en stund igen. L kan åka sitta i pulkan och mysa och jag kan kanske fortsätta skotta lite snö... medan M åker i väg och inhandlar lite mer pellets..


Torsdag!

Så var det snart slut på veckan igen. Tiden går så fort. Ludvig är snart 9 månader! Shit.

Vaknade till strax före 5 i morse och upptäckte att M inte låg bredvid och att fönsterlampan dessutom lyste... vid kvart i 6 vaknade L, så då lyfte jag över honom till mig. Han ville dock inte riktigt sova då, så vi gick upp en snabbis för att kolla till M... som då låg och sov i soffan! Han hade t o m släckt alla lampor i huset och så.. han hade blivit fast framför curlingen i flera timmar, sen tyckte han inte det var någon ide att gå in och störa oss i vår sömn om han ändå skulle ha klockan på 6 sen för hockeyn.. så han sov i soffan hela natten... jag och L lämnade kvar honom i soffan, sen gick vi in och lumrade om till ca 8. Skönt.

Efter frukost och lite bus, åkte vi till Nås och hälsade på. Att sitta still är inte juniors favoritsyssla just nu, så under de 1½ timme som vi var där så gick vi mest runt och gick över hela huset. Det har blivit Ludvigs favoritsyssla (förutom gåstolen då!), att få gå gå gå... bara man håller i honom händerna så är han jätteduktig. Ska ta och försöka leta på ett par skor som passar åt honom, så kanske han blir ännu stadiagre... (och går snart kanske helt själv... =))

På vägen hem slocknade L, så det var bara att lägga honom i vagnen när vi kom hem. Ska ta tag i skurtrasan  lite tänkte jag, innan det är dags för lunch. Eftermiddagen kommer sedan att bestå av bus bus och åter bus. Sen är det träning som gäller... hoppas innerligt att tån kommer göra lite mindre ont tills dess...

Nervöst värre!

Vi har suttit som på nålar här i soffan alla tre och varit sjukt nervösa.... men tillslut orkade inte Ludvig vara nå mer nervös, så han slog i igen sina blå strax innan Hellner kom i sista kurvan... =) Ett tag kändes det lite sådär när stora stygga vargen kom allt närmare och närmare, men de svenska herrarna är kungar. Så grymt bra kört av dem alla 4! Härligt!

Dagen i annars har spenderats på bortaplan, största delen i varje fall. Innan vi drog oss mot Vansbro, så skottade jag och M gården medan L slog igen sina blå i vagnen bredvid.... sen sov han som en stock tills vi parkerade bilen i Vbo. Blev en lunch på Sehlins, där L hade mycket, eller kanske många att kolla på.. mer än proppmätta lämnade vi stället och begav oss till faster Tet. Där var vi helt ensamma, så Ludvig kunde leva loppan om han så ville. Ludvig var rätt så nöjd och belåten till en början och lekte med sina saker, läste lite tidningar (kanske mest åt...) och skrattade åt sig själv i alla roliga speglar som fanns. =) När jag sedan satt med lite färg i håret, kom vi till dagens prövning. OM det var möjligt att även klippa L lite.... till en början var det myror i brallan och mest intressant vad Tette gjorde, men med en egen kam så gick det galant. Lillpysen blev klippt och blev så söt. Trots att det inte var så mycket som togs bort, så kan man se skillnad. Efter denna hårda prövning kom John Blund lägligt, så L slocknade i vagnen och Tette kunde hugga in på min peruk. Så jag måste säga att klippningen gick över förväntan.

På vägen hem gjorde vi ett stopp hos farmor och hälsade på någon timme! Resten av kvällen hemma har vi busat, myst och sett på OS. Precis det som är det bästa. I morgon hoppas jag på sovmorgon till kl 9 (i morse vaknade L strax efter 8...). Sen tror jag vi ska göra ett besök hos min mormor och morfar på förmiddagen, medan M är hemma och fixar lite måsten. Träning till kvällen igen.

Just det ja. Min stortå värkte något fruktansvärt igår kväll när jag lagt mig, att jag bara ville klippa av mig tån... men efter lite voltaren och några timmars sovförsök, kunde jag äntligen slå igen mina blå. Hoppas på en bättre natt nu.

Hos frissan








Ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Jag vette katten om jag kommer att överleva natten.....för det gör så groteskt j*la ont i min stortå just nu.... har inte känt ett dugg på hela dagen... inte ens på träningen... men nu när jag kommit hem..... det gör så ont så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Vill bara lägga mig ner och skrika och gråta. Fan.

En voltaren är på väg ner i kroppen och jag ska ta och borsta tänderna. Junior var riktigt seg ikväll med på att få omkull, så han har inte mer än sovit en halvtimme.... bäst att krypa ner för min del också, eftersom det borde vara min tur att ta med L upp img bitti om han vaknar tidigt... jag hoppas på typ 9. =) Har en del att fixa innan vi vid lunchtid ungefär ska bege oss till Vansbro för att jag äntligen har lyckats hitta en tid hos frisören som passar! Vill inte ens tala om för er när jag klippte mig senast... men img är det dags. Yes. Dessutom kanske även junior ska få sig en omgång, då hans kalufs växt som tusan den senaste veckan... så vi får se vad Faster Tet säger. Ett besök hos farmor blir det också på vägen hem.

Nattmössan för mig och tån var det ja.


Dagens bilder...

Här kommer bilderna jag lovade er, jag var lite snabbare än jag trodde. =)














Soliga tisdag!

Började dagen med att ta lite sovmorgon, men detta efter att L varit vaken några gånger men till slut somnat om. =) När grabbarna gick upp, så låg blundade jag en stund till. =)

Efter frukost så begav vi oss ut i solen! Under -10´c idag så det gäller att passa på! Ludvig fick göra pulkadebut, vilket han såg ut att gilla.... för han höll till och med på att somna där han satt! Stoppade ner honom i vagnen efter en stund och så tog vi en promenad i solen och bara njöt. Har dessutom styrketränat lite lätt genom att skotta bort snökorna som kommit ner sedan sist vi skottade....

Lite lunch om en stund, sen ska nog jag och L busa någon timme medan M ska ge sig ut och försöka åka lite skidor.... sen väntar träning för min del. Måtte det väl ändå bli på konstgräset trots allt?

Ska försöka ge er lite bilder från dagen senare ikväll/natt... ska försöka fixa till dem lite först... =)

Kommande problem?

Ikväll på träningen gick det hål på min blånagel eller hur man nu ska uttrycka det..... så just nu är den inte så vidare blå längre..... vad jag oroar mig för just nu, är att den ska börja göra ont och vålla problem för mig... för sådant har jag inte riktigt tid med....

Det var fullt ös på junior när jag kom hem. Han hade farmor på besök och idag var första gången på länge som han kunde släppa M ur sikte och bara busa med farmor... hon fick till och med en hejdå-kram när hon åkte hem! Efter lite mys och gos, så slocknade junior i mitt knä vid halv 11 tiden.... han är seg på att somna min lilla skrutt... men sen har han ju två nattugglor till föräldrar också, så det finns väl i generna.

En ny OS-medalj till brudarna ikväll och Anna Haag har helt klart rätt: "man kan inte vara missnöjd med ett OS-silver". De där två brudarna hinner vara med i flera OS än och ta sina guld, var så säkra.

Skulle man ta och hoppa i nattmössan och invänta tisdagen?


Måndag

Kallt ute.

Trött och sliten.

M är på tippen.

Jag och L busar och ser på isdans (!).

Träning om någon ensataka timme (turligt nog inomhus).

Läggdags.

Så var söndagen till ända. Nu orkar jag inte vara vaken längre, utan nu stänger jag ner och slår igen mina blå för några timmar.

Dagen har bestått av bus och lek, liiite sömn för L, fika hos mormor G, besök av mamma, pappa och broder, massa OS och ännu mera bus...

Ludvig har sovit rätt exakt en timme nu och jag tänkte göra honom sällskap. Måste försöka sova bättre i natt och komma ikapp lite. M ska dock ha klockan på ringning för att se på hockeyn kl 6 i morgon bitti.... så OM L mot all förmodan skulle vakna tidigt, så kanske jag får sova vidare och grabbarna ser på hockey och äter gröt?

Termometern visar alldeles för många minusgrader och jag är glad vi inte behöver iväg någonstans i morgon bitti. Hade dock hoppats på att det kunde vara max 10 grader kallt, så att vi kanske kunde få göra den där pulkdebuten i morgon.. men det ser väl sådär ut för det.... Soptippenvända för M i varje fall för att kassera det trasiga kylskåpet, sen väntar träning för min del. Det är vad som står på schemat som jag vet nu för morgondagen.

Söndagsslapp.

Jag ligger rätt utslagen här i soffan och har precis sett på killarnas skidåkningsrepris från igår. Fördelen med att se det igen, är att man vet hur det går och man slipper vara så fruktansvärt nervös.... =) Jag såg så klart loppet igår också och satt som på nålar, men fick lov uppleva det igen. Magiskt var ordet.

Jag sov näst intill lika illa i natt som natten innan.... L vaknade dessutom vid kl 7, men somnade efter en stund om och vov till ca 9...! Då tog M med sig honom upp och jag fick ligga kvar, men inte kunde jag somna om för det... dessutom har jag träningsvärk i ryggen idag... sviter från i fredags?

L har ätit lunch och slocknat på tvären i sängen... M är ute och skottar bort snön runt bilarna och väntar på att svärfar skall komma med traktorn.... snälla du där uppe, sluta kasta ner snö till oss nu. Jag ber dig.

Trötter.

Att jag inte har sovit min nästan numer ständiga middagssömn (tillsammans med L) idag, det känner jag. Jag är en riktig tröttis. Skulle gärna vilka krypa ner och sova nu, men känner samtidigt att jag måste kolla skidorna på OS. Halva OS har ju gått snart ju och jag känner inte att jag sett tillräckligt än, så jag får försöka härda ut. Ikväll får jag dock inte inta en raklång ställning i soffan, för då är John Blund här på direkten.

Ludvig somnade för en liiiiten stund sen, efter att ha varit tröttis även han ett längre dag. Han sov endast lite mer än en timme på dan, sen fick han en kvart i knät för några timmar sedan... så så vidare utsövd under dagen har han inte blivit... hoppas på en lite bättre natt i natt, att jag kan sova några timmar i sträck åtminstone utan störningar...

Av melodifestivalen såg vi endast sista kvarten så vi såg att Darin gick vidare till globen... tjejgruppen har vi ingen aning om hur lät, men det kommer ju en globenfinal också.

Sov gott allesammans!


Snöiga lördag.

Så fort det blir helg, så sover jag dåligt. Har nog stoppat in nappen i Ludvigs mun cirkus sjuttielva gånger i natt. Så min egen sömn har varit väldigt knackig. Dock bestämde L sig för att sova läääänge i morse, ända till 9.45, så jag kom ikapp en del på slutet i varje fall...

I övrigt så ser det ju ut att bli en innedag alla gånger. Snorkallt ute, snön yr och har sig... rent ut sagt förj*ligt väder, så lika bra att stanna inne. Får försöka busa och sysselsätta oss inomhus istället på nå vis.

Till kvällen blir det nog OS för hela slanten. Festivalen skiter jag blanka tusan i, jag vet ärligt talat inte ens vilka som deltar ikväll.

Om någon vill ha lite snö, så har jag så det blir över till er alla hos mig.....bläääääää!

Roligaste medaljen!

Anna Haag, vad säger man? Den absolut roligaste medaljen hittills. Vilken brud. I princip uträknad några hundra meter från mål, men från ingenstans så flyger hon förbi de andra två och får silvret. Om någon är värd medaljen, så är det Anna Haag.

I övrigt så har dagen bestått av styrketräning. Svärmor kom hit på eftermiddagen, så jag och L följde med henne ut på vår gård och skottade denna, vilket tog över 1 timme och var dryyyygt och tungt. Dessutom syns det inte nu att vi skottat, så så kul är det. När vi vaknar i morgon så är det väl flera dm till. Kul. Bäddade ner L i vagnen så han inte skulle frysa. Först satt han upp och kollade på oss medan vi kämpade, men efter ett tag så blev han tröttis och slog igen sina blå. =)

Kvällen fortsatte med träning, styrkepass. Halleluja efter snöskottningen verkligen, men just nu mår jag toppen. Jag har överlevt detta också. Härligt.

Se på lite mer OS, sen blir det läggdags och sen vaknar vi upp till en det här helvetiska-vädret igen...blääää!

Hej fredag!

Morgonen tog sin början 8.45 då L slog upp sina blå.... eller han vaknade vid halv 7 först, men då lyfte jag bara över honom till vår säng och så somnade han på, halvt ståendes på alla fyra.... så sov han i 2 timmar, gofisen!
Döm om min förvåning, när han sedan återigen var trött 2 timmar efter att vi stigit upp... så han sover redan igen! Jag tänkte jag skulle göra honom sällskap jag med, känner mig lite tröttis.

Något vidare uteväder var det direkt inte... snön yr ner och det har kommit hur mycket som helst känns det som... så för att ens kunna ta oss ut behöver vi skotta... och hur lätt är det när man är ensam med L? I princip omöjligt... speciellt då vädret är som det är och det kanske inte är så skönt för honom att sitta i vagnen och kolla på och frysa... så vi får väl allt se hur det blir... bara det att det hinns inte skottas heller när M kommer hem, för då är det tid för mig att dra och M blir hemma med L... så det får nog helt enkelt bli i morgon....


Stålkvinnan.

Kvällens ord är: Anja Anja Anja. Vilken tjej. Helt makalöst ju. Det där bronset är som ett guld.

M kom hem strax efter 21 när L var jätte trött, men han fick lite ny energi när pappa kom hem och slocknade i min famn i soffan (som vanligt nuförtiden...) runt 22.30.... och med tanke på att han enbart sovit ungefär 1 timmes middag på hela dan, så har jag en förhoppning om att han ska sova läääänge i morgon bitti... säg minst 9. =)

Men dagens kvinna är alla gånger Anja Pärsson!

Frisk luft.

Idag har jag och L fått ordentligt med frisk luft. Vi åkte till Nås när vi ätit lunch, L somnade i bilen som väntat. Stoppade ner honom i vagnen när vi kom fram och tog en promenad med mamma och brorsan. Då ville inte L sova nå mer, han tyckte bättre om att ligga vaken och mysa...

Så vi busade och lekte någon timme till, innan vi gav oss ut på promenad nummer 2 för dagen och hann vi inte gå länge, förrän L slog igen sina blå för en timme.

Blev bjuden på våfflor av mamsen innan vi tackade för oss och drog oss hemåt, lagomt för att se Anja i komben och strax väntar skidskytte....

Middagen M skulle på ikväll var visst inte förrän 18.30 (M trodde 17.30-18 någongång...) så det dröjer nog bra tag till innan han väntas komma hemåt.

OS nästa, och bus så klart!

Hej torsdag!

Det återigen torsdag, runt -10´c ute och små snöflingor kommer ner från himmel... men med lite sol på detta, så kan det nog bli en toppen dag.

Ludvig överraskade med att sova till 9.15 i sin egen säng! Så nu har vi mest bara ätit frukost och börjat busa. Skulle tro vi kommer se på lite OS-repriser om en stund också. Efter att vi ätit lunch, tänkte jag packa in oss och åka till Nås en stund. Fördriva lite tid med mamma med en promenad eller så.

Idag är en dag då våra scheman tyvärr inte går ihop, så ikväll har jag ingen möjlighet att träna. M ska ut med jobbet på någon "avtackningsmiddag" och kommer inte hem förrän 20-21 kanske? Så jag och L har egentligen inte så bråttom hem från Nås som vi brukar ha på torsdagar när vi är där.

Sprinten igår gick ju rätt åt skogen... så vi tar nya tag till kvällens skidskyttetävlingar.

Silvret som blev en krasch...

Ludvigs siesta varade i hela 3 timmar, så jag hann till och med att sitta i soffan och göra absolut nada. Det är inte alla dagar man hinner göra det.

Kvällen har fortsatts spenderats i vardagsrummet framför OS..... Anja som var såååå nära att ta ett silver, fick en istället en flygtur som heter duga... shit pommes alltså.... att hon ställde sig upp är en gåta för mig.. är hon inte blå i morgon så är hon gjord av sten. Stackare.

Följer just nu sprinten, men av någon anledning känner jag mig inte riktigt så intresserad, vilket är konstigt eftersom vi har guldchans.... men tar de sig till final, så ska jag ladda om. =)

Ludvig somnade för kanske 4-5 kvällen på rad i mitt knä i soffan..... så otroligt skönt att slippa trilskas för att somna, även fast det tar sin tid innan John Blund kommer på besök hos oss...

Ser tungt ut för OS-guld just nu...... godnatt.


Det ska börjas i tid.


Myror i brallan.

Idag har jag och Ludvig varit ruskigt duktiga. Vi har storstädat heeeela huset, så nu skiner det och blänker det som aldrig förr. Ludvig sprang hur nöjd och belåten som helst runt i gåstolen och jagade dammsugaren och körde över mina hälar X antal ggr medan jag polerade.... men det är smällar man får ta. Jag är bara glad städningen kan göras när han är vaken, så slipper jag göra det när han sover... vilket jag heller inte kan göra eftersom jag ínte vill dammsuga när han sover och riskera att han vaknar... ni fattar.

Sakerna som jag däremot tänkte göra medan L sov sin middag, de har vi också hunnit göra INNAN siestan. Det har varit så mycket myror i brallan idag.... varje gång (läs 5 gånger) då jag försökt lägga honom i sängen så har han bara satt sig upp, snurrat och härjat som aldrig förr... så jag gav upp varje gång. Så L fick även hänga med under min golvtorkning, tvättupphängning, stekning och ätning av pannkakor...

Så när han så tillslut gav upp vid 13.40, så har jag gjort allt jag borde, så jag kan lugnt sitta här och relaxa lite, läsa lite tidningar och kolla på OS från igår. Jag klagar inte.

Det var tur att vi inte hade något planerat idag, för det visade sig nämligen att M har BÅDA nycklarna till passaten i sin jackficka! Att han har reservnyckeln också, beror på att låsen krånglar ibland och bilen kan låsa sig bara sådär, vilket är mindre bra om bilen är igång och Ludvig sitter själv där i... så reserven är alltid med... dessutom har det ju snöat i stort sett hela dagen lång, så för att ta oss ut måste vi skotta också, vilket känns mindre roligt. Mycket och tungt ser det ut att vara också... får nog vänta och se om svärfar förbarmar sig över oss ikväll med traktorn... =)

Insåg att det var en bra OS-dag på televisionen idag... ja, kanske inte så vad det gäller superduper medaljhopp, men mycket skojsigt att se på. Skidsprint (där det finns en och annan medaljchans), störtlopp för damer (om det nu inte blir inställt....?) och lite sånt. Härligt. Hoppas bara att junior också är på OS-humör. =)

Från frustration till OS-guld

Hade jag inte fått en sölkorv (körde max 70 på 90 och när det sen var 70 gick det knappt 60) till bil framför mig från Djurås-Mellsta, så hade jag faktiskt hunnit i tid till träningen, men nu blev jag som beräknat 10-15 minuter sen.

På vägen hem hörde jag både via M och på radion att det strulat på skidskyttet med bl a ACOs start.... inte blev det bättre av att herrarnas tävling började på samma sätt fast tvärt om, här lyckades man starta upp till en halvminut för tidigt. Hur är det möjligt liksom? Hur tänker funktionärerna, kan de ens klockan? Så ett tag satt man rätt uppgiven och var sur på att det återigen blev en missvisande tävling och man hade noll koll på postitioner, men ju längre tävlingen led, ju mer spännande blev det.... och tillslut så blev det huxflux ett oväntat OS-guld till Ferry. Coolt.

Att få L att somna för kvällen är i princip en omöjlighet. Han har myror i brallan och flänger och far överallt och ingenstans, gör allt för att inte sitta still så pass länge att han ska hinna känna av hur trött han egentligen är... så jag har lärt mig att vi får vänta ut John Blund. Tillslut så ger han med sig och vips så sover han i famnen och man kan bara lägga ner honom i sängen.... dock blev klockan 22.50 idag... vadå nattuggla.

Det bästa med att gå hemma på dagarna är att om man inte orkar sitta uppe hela nätterna och se på OS, så visar de sammandrag av allt på förmiddagen dagen efter! Dock har jag varit så pass trött på förmiddagarna att när L somnat så har jag gjort honom sällskap.... så mitt OS-tittande är faktiskt väldigt begränsat. Jag har inte alls sett så mycket som jag hade trott och velat... men det är ju långt kvar än och det bästa har ju inte kommit igång än.

Onsdag imorgon och inga planer. En träningsfri dag och M kommer hem sent... så jag och L får busa, leka, skratta, äta, sova och ta en promenad och fördriva tiden.

Sov gott.


Charmtrollet


Tisdag 16/2

Jag kunde inte ge er någon uppdatering igår kväll, pga tekniska problem. Det gick helt enkelt inte att ta sig in på sidan ens.

Medan jag var på träning igår, så hände det en hel del grejer. Den stora händelsen var såklart att Kalla tog sitt efterlängtade guld, vilket är hur coooooolt som helst. Snacka om grym tjej! Det hände dock andra grejer också! Ludvig tog sina första krypsteg! Dessutom när han och jag var nere i tvättstugan och hängde tvätt igår kväll, så visade han även mig, inte hur man kryper,men hur man kommer upp i krypposition! Så snart händer det nog grejer ska ni se! Han kan numer gå från liggande magposition och resa sig till knästående + att han kan lyfta knäna så han står på alla fyra... hur söt som helst!

Idag är det tisdag och vi har inga planer alls, förrän det är träningsdags flr min del. Även ikväll blir det lite pysslande, då M har klipptid kl 17... jag har träning kl 18... och farmor har möte... så jag och L får helt enkelt åka till Mfjd och vänta in tills M är klar.. efter det får grabbarna åka hem och busa och jag får gasa iväg på träning... och ev bli några minuter sen. Sånt är livet.

Haft en bra natt inatt med. Ludvig somnade rätt så ovaggad i knät i soffan igår! Var bara att lägga ner honom i sängen sen och så snarka han vidare... till kl 6.30 då jag lyfte över honom till oss, då sov han i 2 timmar till!

Gröten är klar och väntar på oss.

Strålande sol!

När solen tittade fram, så blev det ju kalasfint väder! Så jag och L har nu tagit oss en liten promenix. L ligger kvar ute i vagnen och sover, medan jag tänkte försöka bakat något smaskens!

Måndag 15/2

Vi vaknade strax efter 8 i morse, efter att jag lyft över L till oss vid 6-snåret. Så vi har mest bara intagit vår frukost och tagit av oss pjamasen. Nu blir det bus och lek några timmar. Just nu känns det för kallt för att gå ut på promenad också när det är dags...

Trevlig måndag!


Envis busunge.

Om det tog två snabba sekunder att få L att somna igår kväll, så tog det dessto längre tid ikväll. 1½ timme, om inte mer... och det efter att vi fått sluka vällingflaska nr 2!

Dagen har annars bestått i att jag sov uruselt under natten. Ludvig knölade och hade sig och tappade natten hela tiden, utan att direkt vakna så... turligt nog, men jag sov nog inte ens en timme i sträck under natten... vid 06 vakna L, men då kunde jag bara lyfta över honom till vår säng och så sov han i 2 timmar till! M tog sedan med sig honom upp, så jag kunde sova en stund till. Tack snälla.

Efter en promenad så snussade L ute i drygt 3 timmar........ lite lunch för oss alla och så åkte vill till Nås. Oscar ringde precis när vi var på väg att klä på oss, "Ludde, kom!". Innan vi drog oss hemåt tog vi en liten biltur för att spana efter vargarna som har setts några gånger... men det var för disigt och dimmigt att det var omöjligt, MEN vargspår längs vägen, det såg vi nog allt!

Skidskyttet nu ikväll på OS gick ju rätt så käpp rätt åt skogen som igår... men sånt är livet ibland. Även sett på Kalla Fakta och nu lite Barcelona... ögonen har varit dödströtta sen flera timmar tillbaks, men känner ändå att jag måste sitta här en stund och andas lite.

Imorgon är det måndag och en ny vecka igen.

Hoppsan sa!

Varken jag eller M kan tro våra ögonen just nu.... men Ludvig slocknade i soffan utan några som helst omständigheter! Hann satt i mitt knä i soffan och drack sin välling. När flaskan var tomm, släppte han den bara, kunde stoppa in nappen och sen slog han igen sina blå! Det var bara att luta omkull honom och så var det godnatt. Jag är fortfarande i chock!


Festivalen är slut och det var väl snudd på att Kalle Moraeus var bäst.... men nu laddar vi som tusan för snart har vi medaljchanser i spelen! Heja Helena och heja ACO, låt det vara er dag just idag. Heja!


match, tv och chips.

Så var debuten och comebacken vad det gäller matchning avklarad. Kallt var det absolut, det kan jag inte säga något om, men det var bara att springa så höll man sig varm. =) Slutresultatet skrevs till 0-0. En helt klart godkänd första match för vår del tycker jag. Nu har vi något att bygga på och satsa vidare! Personligen är jag mer än nöjd med min match, okej lite felpass och kanske ett och annat felbeslut, men i det stora hela så är jag grymt nöjd. Ca 82 minuter som vänsterback efter att ha tränat endast i en månad ungefär, jag är imponerad och stolt över mig själv. Haha.

När jag åkte till Blge på eftermiddagen här, så gick M och L ut på en promenad... som sedan resulterade i att L sov bort 3 (!) av de 5½ timmarna jag var borta. Resterande tid ägnades åt kusinbus med Jon.

Kvällen kommer nu spenderas framför tv:n. Festivalem skiter vi blanka tusan i om ett tag, här är det OS för hela slanten, oavsett sport. Dessutom ska jag lyxa på med lite chips.

Kalla lördag.

Jag hade hoppats på att det skulle vara strålande solsken och ungefär-5´c idag. Det hade nog varit det ultimata att göra första träningsmatchen för säsongen i.... men det blev nog snarare tvärtom. Okej, det är visserligen solsken, men termometern visar strax under -20'c för tillfället.... yeah. Enligt Bengt så har hon bara -10 och hon säger det ska bli -8´c under dan här..så vi får väl hoppas på det.... kallt kommer det bli i varje fall.

Det positiva med natten/morgonen var att Ludvig sov ända till klockan 06 utan att vakna. Det lite mer negativa var att han inte ville somna om efter lite välling, så det vara  bara för mig och L att kliva upp någon timme innan vi återigen kunde lägga huvudet på kudden för 1½ timme till. Vid klockan 06 var det dessutom-27´c, så det har åtminstone gått åt rätt håll.

Litre bus och lek nu en stund innan det är dags att fixa lite käk, sen packa väskan och bege sig mot matchen...

Nu kör vi.

Jag och L åkte som sagt till Nås efter lunch. Spenderade några timmar hos min mormor och morfar. L var på sitt bästa humör och blev inte trött och grinig förrän strax innan vi begav oss av... (just därför kanske...). Skulle mellanlanda hos mamma och pappa med en tidning, men innan vi hann hem dit så mötte vi pappa gåendes. Han var på väg till dagis för att hämta Oscar (på boben) och mamma.. så vi skjutsade ner honom och sen fick vi ju lov att följa med dem hem och busa lite. Var ju hundra år sedan vi träffade och busade med Oscar ju. Vi hann busa en timme innan vi fick lov bege oss hemåt, då jag skulle vidare på träning.

L somnade som väntat i bilen hem, så honom var det bara att lyfta över i vagnen och så fortsatte han slumra.. jag slängde i mig lite mackor och bytte om och så var det träning nästa. Den snorkallaste träningen hittills. Alla kategorier. Vi fick frost i håret till och med.

Sett på lite tv och fått L i säng.. återigen i sin säng, men vi trilskades lite och han somnade faktiskt i M´s säng.. men skyndade mig att lyfta över honom till sin och än har jag inte hört av honom. Vällingen slurpade han i sig utan problem även nu ikväll. Nice!

Ska ta och ta kvällen jag med och försöka sova länge (hoppas) och djupt. I morgon gör jag debut i KIK-tröjan... nu smäller det.

OS-INVIGNINGEN i natt också ju, nu j*lar kör vi! Två (eller är det fler??) veckor fyllda med sport på tv och säkert en och annan sen kväll/natt för oss... men är det OS så är det. =)


Resultatet

Ett hål i väggen:



Resultatet:


Fredag!

Så var helgen i princip här! Snön ligger kvar och det är en hel del grader kallt. Funderar på om vi kanske under helgens lopp här, skulle försöka oss på att dra Ludvig i pulkan lite, få se vad han tycker om det. Så får det nog bli.

Natten har varit toppen! Vid 02 började L att knöla, så då var jag rädd för att det var vällingdags snart, MEN utöver några knyst så hörde jag inte av honom förrän 5.40! Var det vällingen igår kväll han svepte som gjorde honom trött och mätt? Efter knappt nå välling alls, somnade han om på stört i princip och sov till 7.45.

Sen morgonen började har vi ätit frukost, plockat in lite saker i nya kylen som stått nere matkällaren.... och så har vi busat och myst i massor! Nu väntar vi bara på att John Blund ska komma lite närmare igen så vi kan vila en stund till. Sen blir det lunch och en tur till Nås.


Gott gotti gott gott

Helt plötsligt så tycker Ludvig nu att välling är jättegott! Han slukar den kall som den är och vill helst ha mer. Jag klagar inte, men hur tusan kunde han vända bara sådär? De gånger vi testat tidigare har han ju grinat riktigt illa och inte velat ha, nu slukar han! Underbara unge!

Junior hade dock ingen som helst lust att sova ikväll, trots att han varit trött sedan långt innan jag kom hem... men det är först för en kvart sedan ungefär han gav upp... men det finns en liten hake. Han ligger i M´s säng, så han lär bäras över till sin.........

Träningen är avklarad och det känns braaaa. Konditionsbana och en massa styrka. Åh yes, det blir bättre och bättre för varje vecka... snart ska motståndarna se upp för mig. =) Bara två dagar till första träningsmatchen nu också, som dessutom har blivit flyttad till en hemmamatch! Det tackar vi för. Jag menar, skillnad att åka till Blge bara mot Karlstad...

Så var det återigen fredag snart. Härligt. Planerar nog att göra et besök till mormor och morfar efter siestan och lunchen, men det återstår att se.. allt beror ju som vanligt på natten och morgonen och hur vi sovit...

Problemet kylskåpet är nu löst! Det står nu ett nytt och fräscht och glänser i köket....

Yes!

Andra natten i rad nu som Ludvig sover i sin egen säng och som han tar vällingen! I natt somnade han dessutom om på 10 minuter! Visserligen har han knölat lite fram och tillbaks hela natten, så jag har säkert fått stoppat i nappen 5 ggr fler gånger än vanligtvis... men sånt är livet. Vi sov t o m till klockan 8!

För kallt för att gå ut på någon promenad idag. Åtminstone just nu. Över 20 grader när vi vaknat, usch och blä. Blir bus och lek, vila och ätande innan vi väntar hem M så vi kan försöka lösa det problemet kylskåp....

Vart ska jag börja?

Det har hänt en del det senaste dygnet, eller sen sist jag skrev, så vart ska jag börja? En summering av natten kanske?

Ludvig knölade lite fram och tillbaks i sin säng, men jag hörde inte av honom förrän 03.43. Gick och hämtade lite välling och tog upp honom, för han hade naturligtvis snurrat runt och låg på mage och sprattlade. Vad händer tror ni? Killen dricker! Nu ska ni dock inte tro att det är en full flaska han drack, men allt mer än två små små små klunkar är ett stort framsteg för oss! Så jag är nöjd. Det tog sedan visserligen 45 minuter att få honom att somna om igen, men han var inte ledsen och han somnade i sin säng igen. Där sov han sedan till klockan var halv 8! Så sammanfattningsvis så gick natten över förväntan! Hoppet lever vidare...

Efter frukost och bus, så var det sedan dags för en liten siesta. På det sen lite lunch och sen begav vi oss ut på en solig promenad med Agnes och Sabina. Det var verkligen solsken idag! Hur härligt som helst. Direkt vi kom hem från promenaden packade vi in oss i bilen och åkte till min farmor och hälsade på några timmar.

Medan L sedan sov som en stock i bilen på vägen hem, så mellanlandade jag hos mamma och pappa med lite grejer. Gjorde även ett stopp hos syster med familj där jag dels lämnade en present, men även fick med mig lite arvegods hem.=)

Nu till kvällens merjobb. Igår kände jag hur det luktade pyton ur kylskåpet och då menar jag verkligen pyyyyton. Så vi gissade på att det var några gamla mandariner som möglat, så vi slängde ut dessa och ställde in lite ättika för att få bort lukten. Idag var lukten fortfarande kvar och vi slängde då bort all frukt och grönsaker och skulle göra en ordentlig rengöring av kylskåpet... vad upptäcker vi när skåpet är tömt... det är trasigt! Det rinner liksom någon äcklig sörja längs ena väggen och det är detta som luktar. Spelar ingen roll att vi torkar, det kommer bara mer och mer och mer... får tipset av pappa att dra ut skåpet och kolla bakom så det inte är stopp liksom, men ser inget konstigt där heller... lukten är så hemsk att det går inte att ha inne.... känns tveksamt att det kommer gå att laga... så nu har M och svärfar lyft ut det på gården.... Det som är, är ju att det är kyl-frys och det är ju inget fel på frysen.... så i morgon lär vi köpa nytt. Rolig utgift. NOT. Det spelar heller ingen roll hur mycket vi har städat och putsat, den där stanken sitter kvar i näsorna våra...den förföljer oss och jag är rädd att vi kommer drömma mardrömmar om den i natt...

M får åka hem tidigare från jobbet i morgon så vi kan åka och se ut ett nytt innan jag lär dra på träning... så det är bara att hoppas att de har något hemma som passar in i de speciella måtten som vårt kök har......intressant läge liksom. Kuljul utan kylskåp. Fortsättning lär följa....


Visst e jag cool?

Måste visa Elajza och er andra, hur cool jag blev i kläderna jag fick!




Bustrollet.

Idag har det snöat i princip heeela dagen, igen. Vad kan man göra då om man inte kan vara ute? Busa så klart!









Ett träningspass i snöyrandet är också avklarat. Dagens inriktning var försvarsspel. Börjar närma sig första träningsmatchen nu.... fy tusan vad fort det har gått... och är vi redo? Är jag redo kanske mer jag ska fundera på? Tur det är 3 månader kvar till serien börjar! Kul är det i varje fall.

Har kämpat med att få L i säng i nästan 1½ timme... eller kämpat och kämpat... gjorde ett försök att få honom att somna i sin säng, men det blev mest en massa bus och skratt... till slut somnade han i vår säng, men rätt snabbt lyfte vi över honom i sin.. och där befinner han sig nu... vilket jag även hoppas han gör i morgon bitti när han vaknar. I natt när/om L vaknar, vilket jag förmodar att han gör, så ska jag testa något nytt. Han ska få drickfärdig välling ur tetra... tveksam på om det kommer funka, men det är åtminstone värt ett försök. 3 olika sorter finns hemma, så någon kanske kan passa unge herren trots allt? (Lisa, Muksu är en variant...). Låt oss hoppas att det går vägen....

Just ja, idag har JUNIOR visat även mig hur man reser sig upp!

Vart tusan...

...kom snön ifrån??? Vaknade i morse och det var typ 5 cm nysnö och det singlade fortfarande ner... what liksom??

Så nu har jag snabbskottat haaaalva gården, men känner mig lagomt motiverad att fortsätta utifall att det skulle komma ännu mer, då har jag ju skottat i onödan liksom.. får avvakta någon timme och se... tänkte jag skulle göra junior sällskap på hans siesta istället nu... snacka om lyx att gå hemma om dagarna. =)

tjing!

Hej snödriva!

Ikväll när M kom hem från jobbet var de första orden som mötte mig och L: "hej jag är hemma men jag har kört fast". Visade sig att han bara kanat på vägen och hamnade rakt in i snöplogkanten... och tog sig inte loss. Så det ser nu ut som att M skottat en mötesficka längs våran lilla väg runt området här... haha... men upp kom han till slut efter att svärfar fick komma och dra upp honom. Så kan det gå! Jag har dessutom själv känt att jag varit nääääära flera gånger att kanat in där jag med... däcken liksom bara släpper och man glider allt närmare snön, men haft turen att lyckas hålla mig kvar på vägen... så hej snödriva!

Nya upptäckter!

Jag glömde berätta för er igår.... när vi kom hem igår kväll, så sprang L runt i gåstolen en stund. Han lärde sig då hur man öppnar kökslådorna och köksskåpen.... dessutom fick han känna på hur det är att klämma sig i en låda.... så nu är det haspen på som gäller för klåfingret. =)

Idag har vi en slappardag. Vakna redan vid halv 8, men det har ju i och för sig med att göra att L somnade redan vid halv 9 igår kväll... så vi har busat, sovit middag och ätit redan. Ska ta och åka och handla lite om en stund, sen om någon timme ska vi gå ut och ta en promenad i det fina vädret! Jag ska samtidigt få min träning och L en siesta.

För idag blir det ingen fotbollsträning för min del, den får vänta tills imorgon, vilket kanske är bra för mina skavsår men ändå. M sitter fast i jourtelefonen på jobbet och tar sig inte från jobbet förrän tidigast 17.30, dvs när min träning börjar... så idag gick schemat inte ihop.


Home sweet home.

Så har vi så varit på hemmaplan i lite drygt 4 timmar. Vi har haft en toppen helg helt enkelt och en superdupersnäll liten junior!

Vi tog oss iväg igår morse och anlände staden runt 11 snåret. Drog oss ganksa omgående mot Donken för att stilla vår hunger en aning. Sen blev det några timmar på stan med att kolla i affärer... ja, för så vidare till shopping här blev det rakt inte. Efter en stund somnade L i vagnen och sov så sött en stund. Man kan i varje fall säga att vi åkte i näst intill varenda hiss som fanns i stan... kändes det som i varje fall. =)

Efter att ha checkat in på 6:e våningen i skrapan begav vi oss vidare hem till Emma och Patrik, där även Lisa och Alen hade anslutit. Blev fika och massa snack. Var evigheter sen jag och Lisa såg i varje fall... timmarna sprang i väg och vi fick kasta oss iväg till stan för att hinna till matbordet vi bokat till 18.

Ludvig slocknade i bilen på väg till stan, så honom la vi bara över i vagnen och tog med in på restaurangen. Blen en liten siesta innan han vaknade och gjorde oss sällskap vid bordet. Han hade nog mer än gärna ätit våra räkor och mitt kycklingspett. =) Magarna blev mätta med både lite förrätt och huvudrätt, men efterrätten den rann liksom ut i sanden kan man säga, så vi tackade för oss och lämnade stället istället. Mätta, men inte supermätta. Tog en promenad runt stan innan vi gick tillbaks til hotellet och Emma och Patrik åkte hem.

Kollade melodifestivalen lite smått, men var det inte urdåligt såsäg! Ludvig var snäll och belåten heeeela dagen och sa inte mycket. Strax före 23 slocknade heeela familjen utmattade i hotellsängen. Jag och L delade säng i natt och myste tätt tätt tillsammans. Vi hade en spjälsäng, men vi kunde lika gärna dela. =) Sen sov vi som stockar i princip fram till halv 9.

Efter att ha fått i oss lite frukost, som kanske inte alls uppnådde våra förväntningar och förhoppningar men vi blev i varje fall mätta. Letade oss till net on net där vi gjorde lite inköp. Den butiken kommer vi tillbaks till! =) Drog vidare till Emma och Patrik igen, där jag bara var upp och värme lite mat till L att ta med och så hakade Emma på oss vidare ut till Ikea. Spenderade över 1½ timme där (L var vaken HELA tiden!) och där brände vi stålar. Fast, vi hittade det vi skulle också. Var ett tag lite osäkra på om allt skulle få plats i bilen, men vi har nog större bil än vi tror... Tackar Emma att hon hängde på oss, för hur hade vi annars tagit oss runt med vagnen, kundvagnen och kärran?? 

Innan vi styrde kosan hemåt, gjorde vi ett besök på Pizza Hut för att återigen äta. (japp, vi gjorde inte annat än äta... haha...). vad händer där? Vi stöter på Linda & Veronica med familjer! De kommer bara sådär och dyker upp vid bordet bredvid... världen är liiiiiten! Så jag har nu fått se liiiiillllla Livia också. Sötis. Kusin Oliver var mäkta stolt och vaktade henne hela tiden. =)

Ludvig slockande direkt i bilen hem och förutom att öppna ögonen en snabbis i Sörvik, så sov han heeela vägen hem. Dessutom kom han i säng för ungefär en timme sedan!

Sammanfattningsvis av denna helg är att: till Västerås ska vi ta oss OFTARE!

Tackar Lisa för paketet Ludvig fick (du ska få se kläderna på snart!) och för gröten! Vi har slukat en ikväll också! Jag hoppas vi ses snart igen!

Tackar Emma för en fantastiskt rolig och trevlig helg. Vi kommer snart och våldgästar er igen! För att se lite bilder från vår helg rekommenderar jag era titta in hos henne, för jag är ingen flitig användare av min kamera...


Nu drar vi!

Västerås here we come!

(lär bara hämta bokningsnumret för hotellet eftersom M glömde skriva ut bekräftelsen... eller det gjorde han men det ligger kvar på jobbet..... )

Fredagskväll.

Så var snart även denna fredag till ända.

Ludvig har somnat för en stund sedan, så nu hoppas jag vi får en bra natt, eftersom jag med all säkerhet lär väcka honom i morgon runt halv 8 sådär... vi har ju sovit till halv 10 två dagar i rad nu så.... men jag hoppas han somnar i bilen bara vi tar oss iväg sen...

Ska ta och se på sammandraget från herrarnas skidtävling som börjar strax, sen ska jag hoppa i kojs. Packade gjorde jag det mesta förut idag, så resten tar vi img bitti.. står en hög på bänken här med Ludvig mat, dryck och gröt... just ja, jag ska slänga ihop en ryggsäck med rätt mycket leksaker i, det ska jag göra ikväll.

Så ha det så trevligt kära vänner i helgen.

Grattis på födelsedagen pappa (mamma du får vidarebefodra...) i morgon också.. Hälsa farmor, mormor och morfar också! Lär nog ta och göra ett besök till min farmor snart också, kanske på onsdag när jag är ledig? Får se vad vädret säger..

Sov gott.



Så tyst och stilla...

Jag sitter här, ensam vid köksbordet tillsammans med P4. Ludvig sover fortfarande. Hade inte fullständig koll på när han somnade faktiskt, men det är då minst 2½ timme sedan, snart tre... så jag har hunnit ALLT jag skulle och mer därtill! Detta innebär också att L inte behöver sova någon mer siesta, utan kan busa med pappa tills jag kommer hem.. sen gör det inget om han lägger sig tidigt ikväll eftersom vi lär upp tidigt i morgon...

Härliga fredag!

Nyss inkommen från en liten promenad i det vackra vädret. Lagomt många grader och ljuvligt. Faktiskt. Det saknas bara lite solstrålar, men att få se en skymt av dem två dagar i rad, det vore nog för mycket att be om. L slocknade i princip på direkten vi kom ut, så han ligger kvar ute och sussar så gott.

Under tiden jag är ensam här inne, ska jag försöka hinna med att klistra klart fotona i Ludvigs album och sortera lite i L´s klädbyrå. Se vad det finns för smått och gott där i, om något skall plockas ur eller möjligtvis tas fram, just nu är det en salig röra..men kläder det har han.

Om någon timme är det dags för lunch och så kommer det nog bli bus och lek fram till att jag åker på träning vid 17-snåret. Åter hemma igen runt 20.30 och då är det fredagsmys. Eller kanske inte. Ikväll blir det i varje fall ingen Wallander. Här skall det packas lite och fixas inför helgen. För i morgon bitti drar vi mot mina gamla trakter Västerås! Blir lite shopping (åtminstone ett försök till...), träffa Emma och Lisa, god mat, övernattning på hotell, innan vi på söndagen besöker IKEA innan vi beger oss hemåt igen. =) Intressant att se hur Ludvig beter sig när vi skall "sova borta"... om han får ro till att somna överhuvudtaget... och om han somnar så hoppas jag innerligt att han kan sova trots att vi kanske har tv:n på en liten stund också... det sägs ju att det är melodifestivalen redan i morgon...inte en susning om vilka som tävlar, men det var väl detsamma, man kan slå en kik på det ändå.

Jag såg solen!

I natt hade vi en vaken natt igen. Mellan 03.30 och 04.30 var vi mer än vakna hela familjen. När L sedan till slut somnade om, gjorde han det med besked och jag hörde inte av honom förrän halv 10!

Mestadelen av dagen har spenderats i Nås. Gjorde först ett besök hos min mormor och morfar, där Ludvig hade tid och lust att vara i 2 timmar innan tröttheten kom ikapp honom. Mellanlandade hos mamma och pappa för att L skulle få äta lunch innan vi drog oss hemåt, eftersom han med 99.9% säkerhet hade somnat i bilen hem annars, hungrig. Slutade med att vi blev kvar någon timme till, då SOLEN (japp, ni hörde rätt!) tittade fram och vi bestämde oss för att ta en promenad med mamma som slutat tidigt. Ett problem bara. När jag åkte hemifrån yrde snön ner, så jag valde att lämna vagnen hemma.... MEN mamma letade på gamla Bettan från 80-talet, som gjort sina bästa dar visserligen men ändå, bädade ner L i massa varma filtar och sen begav vi oss ut. Efter 50 m hade L slocknat, så än funkar vagnen. =)

Lite busande när vi kom hem och ännu mera matätande, innan jag mötte M i dörren när han kom från jobbet och stack på träning. Ett träningspass beståendes av ren fys. Lite mer löpningar idag än tidigare, men ack så skönt efteråt. Det kommer bli bra det här.

Har precis lyckats få L i säng igen, efter att han vaknade av mardrömmar och gallskrek vid 22-tiden, ungefär 45 minuter efter att han somnat... han skrek och gröt och var otröstlig i en timme, men skam den som ger sig. Nu sover han igen och det är bäst jag gör detsamma, man vet aldrig om man lär vakna i natt.

Trött på vinter och snöööööö....

Jag låter bilderna tala för sig...








Stackars lilla Ludvig...

...febern verkar inte vilja ge med sig. Lillskrutten är varm, trött och hängig. Vi vaknade efter förmiddagssiestan vid 13.10, sen var han återigen trött redan TVÅ timmar senare... så sen dess har jag försökt fått honom att sova utan resultat.

Problemet var bara att han ville heller inte leka, sitta, busa, springa i stolen, äta mat... fick t o m avbryta kvällsmatsintaget efter 2 tuggor då tårarna sprutade på honom... La honom i vagnen och gick fram och tillbaks i hallen med honom och medan jag pratar i telefon så slocknar... Det tog BARA 2½ timme att få honom att somna... pust! Sen ska han helst inte sova för länge nu heller, för då lär vi ju få vara uppe ett tag i kväll.... men farfar kommer med traktorn under kvällensgång här, så jag antar vi ska fördriva lite tid med att se på den. =)

Allt trilskandes beror helt på febern. Stackars min Ludvig.

Tacopaj härnäst!

Med lite hjälp på traven...

...så har han nu visat mig hur duktig han är. Det är det där med att fötterna kommer lite för nära backen ibland och det blir lite för baktungt... (eller att backen är för lätt och tippar....).




Sviter av vaccinet.

Igår kväll när Ludvig skulle sova, så kändes han varm. Lika så var han i morse och termometern visade 38´c, då det är lite sviter av 6 månaders-vaccinet igår och det blir därför en innedag här idag. Det gör i och för sig inget, för det snöar på tvären och yr utanför fönstret just nu... så det känns inge lockande att gå ut ens.

Ludvig somnade för en liten stund sen och jag ska ta och göra honom sällskap en stund. Har sovit lite dåligt några nätter nu, när jag drömmer så himla knasigt och vaknar hundra gånger.

Än har inte junior visat sig sina nya färdigheter, mer än att han kom halvägs upp till fötter när han tog tag i mig och försökte.. så jag väntar fortfarande. Han har dock hela förmiddagen velat stå lutad mot lekbacken (den han drog sig upp mot igår....) men inte att han vill dra sig upp själv. Eller jo, han har försökt lite smått, men inte lyckas... men vi testar vidare under dagen. Ska se om jag kan ge er något kort på klättraren också om han lyckas.... återstår att se.


Nu ska ni få höra!

Medan jag var och körde ett pass ute på konstgräset, så hände det saker här hemma... Ludvig har under kvällens gång rest sig till ståendeposition  ett tiotal gånger, HELT själv! Som bevis finns M, farmor, farfar och videokameran... så nu hoppas jag bara att han vill visa lilla mig sina färdigheter under morgondagen också. Världens bästa Ludvig!

Under träningen så försvann blodblåsan under stortån, men jag fick jag fick dubbelt skavsår på samma häl, vilket är mindre bra.... MEN tänk så länge jag klarat mig utan, en hel månad. Jag tackar för det! Så på hemvägen var det raka vägen in och handla lite ägg. För ni kommer väl ihåg knepet mot skavsår? Om inte så ska jag ge er det igen. Koka ägg. Skala sedan ägget så pass att du kan få lös SKINNET som finns i skalet. (jag brukar skala så jag kan dela skalet i två halvor, varpå jag då kan få ut stooora skinnbitar.. ). Sätt skinnet över skavsåret. (detta måste sedan torka innan du sätter på dig strumpor..). Upprepa vid behov. Vad det är som gör att det hjälper, det vet jag inte, men det är effektivt, jag lovar.

Onsdag i morgon och en ledig träningsdag för min del. Kanske att det blir ett besök hos mormor och morfar, eller så blir vi kvar hemma. Det återstår att se. Allt beror på vår mat-och sovklocka. Och humöret så klart.

Paradisfinal om en stund. Må bäste man eller kvinna vinna. Det blir nog bra vilket som, bara inte Pontus vinner. Han är ju från en annan planet och väldigt skum, men det är en annan femma.

Snö=styrketräning

När ska det sluta att snöa? Jag har i varje fall gjort ett liiitet handtag nyss vad det gäller detta... när L slocknat i vagnen, skottade jag i princip heeeela gården för hand... men är rädd för att det är till ingen nytta och att det om kanske en timme ser lika oskottat ut igen.... fan.

Dagens BVC-besök gick bra, även fast Ludvig blev rätt så ledsen när han fick en spruta i vardera lår... men det går snabbt över och så är han sådär flirtig med tanterna igen, tur är väl det. Vad det gäller vågen så hade jag nästan helt rätt. 10,6 kg och 73,5 cm lång.

Efter att vi kommit hem blev det lite bus innan vi intog lunchen... en lunch som L inte var ett dugg intressead av, utan bara mast satt och grina... så det slutade med att maten får vara till senare och L hamnade i vagnen där han slockande på två sekunder....

Kvällens träning blir antingen ute på konstgräset eller ett fyspass i mini-gympahallen. Jag vet inte vilket jag föredrar just idag.. för blir det ute idag, så blir det ordinarie fysträning på torsdag inne i hallen.. så vilket är bäst? Träna fotboll ute i snön idag eller träna fotboll inomhus i hallen på torsdag? Det sistnämnda väl?

Eftersom M sitter fast på jobbet i någon telefon till rätt sent, så får junior följa med mig en bit på vägen idag igen. Igår mötte vi M i Floda redan, men idag skulle jag tippa på att han får åka med ända till Djurås... men sånt är livet ibland.

I natt var vi vakna lite igen. Inte så att vi var uppe och gick och skrek eller så.. men vi var vakna och myste lite i sängen runt halv 4 snåret... så om någon vill veta när tidningsbilen åkte förbi hos oss i morse, så har jag svaret... exakt på minuten. Hade turen att L somnade om efter kanske 15-20 minuter och sen sov vi som stockar resten av morgonen, om lite på tvären och utan täcke och kudde, men det verkar göra detsamma för junior.

snön vräker ner......än....

Träningen är avklarad.
Hemläxorna är redovisade.
Magen fick sig en pizzabit.
Blodblåsa under ena stortån.
Jag har återigen kommit hem.

Hem till ett hem där junior hade somnat! (dock vakna han efter 1 timme så vi fick mysa lite!)
Skar mig i tummen när jag skulle öppna en kartong-paket.. rätt osmart...
hunnit pyssla lite i Ludvigs album.
Ser på paradiset.
Planerar att sova så fort det är slut.

Ny dag i morgon med BVC besök halv 11, ICKE att glömma av!


Sött eller hur?



Ludvigs avtryck 8 veckor gammal. Hur söta som helst, eller hur?



Ludvig idag, 8 månader gammal.



Förövrigt så har natten återigen varit bra. L har sovit heeeeela natten igen utan att vakna, men han har snurrat och knölat runt i sängen, så jag har fått lyft upp honom på kudden X antal ggr under natten... men sånt är livet.

Snön vräker ner ute, så det är inte tal om att gå ut förrän det är dags för träning... ja, förutom turen till postlådan om någon timme då... bilspåren efter M när han åkte till jobbet, kanske 1 timme efter att han åkt såg man inte röken av när vi kom upp..... vart ska detta sluta?

RSS 2.0