Full kontroll.

Än så länge har vi läget under kontroll. Salladen är klar, liksom skagenröran, bordet är dukat och gratängerna i ugnen... sen återstår bara kycklingen, såsarna och att lägga upp förrätten och duka allt det andra som skall ätas...
men det blir bra i slutändan är jag säker på!

Blir nog inget mer inlägg idag, kanske i natt efter att gästerna åkt.... men jag ska försöka ta lite kort på balunsen. =)

Passar på att önska er alla Ett gott nytt år och gott slut på detta.

Får inte glömma att tända marshallerna ute!

The last day this year.

Årets sista dag idag, och  vad gör väl det? Inte känns väl det nå speciellt med det heller? Det enda positiva är väl att när vi vaknar img, alternativt när vi lägger oss igen ikväll, så är det januari och en dag närmare snöns försvinnande och vårens intåg.

Gårdagens jobb dag blev inte allt så kaotisk som vi trott. Måste säga att måndagen var betydligt mycket värre. Kanske var det så att många trodde vi stängde klockan 13..... så det var skönt för oss. Kom iväg i skaplig tid. Svängde förbi Ica för att handla. Och vilken tur vi avverkade bolaget dagen innan! För det var massa folk i butiken och securitas-vakten stod till och med i ingången och höll på folket tills några lämnat butiken.... irrade runt på Ica och letade allt vi skulle ha, inte det lättaste när man inte känner sig hemma i butiken.. sprang runt samma hyllor säkert 5 ggr innan vi hitta rätt... men sånt är livet ibland. Omväxling förnöjer. Bara hem och plocka upp allt, sen ut i ladan och leta tag på ett bord att ta in och värma tills idag, sen åkte vi till Floda och tände ett ljus på graven.... och så vidare till M´s mormor där det blev pizza och bingolotto... med en massa nitar bara. Rätt värdelös gala måste jag säga, måste de ens ha haft ett bingospel?

Så idag har jag bara hunnit med att vakna och äta frukost, och just ja, satt i motorvärmaren i bilen. Gick faktiskt upp redan halv 10 idag! Ska ta och plocka ihop lite här hemma och dammsuga... det är det mesta till städning jag tar mig för idag.. skulle tro det behöver dammsugas och så img iaf... för ikväll kommer pysen hit! Pysen med familj och så min mamma och pappa. Skulle tro broder ärä hungrig också, men nå längre än så tror jag inte han stannar, han har nog blötare planer på programmet skulle jag tro. Ska bjuda alla på mat, 3-rätters av en mösterkock som mig...eller av M skulle jag mer tro.... jag kommer kunna skala potatisen, fixa förrätten (hoppas jag), fixa sallad, duka och skära potatisen.. men resten vet jag inte ens om M släpper mig på.... MEN nu fick jag ju en brilijant idé! Att jag inte tänkt på det tidigare.... för vi får ju lite problem när allt ska tillagas i ugnen, 3 grejer och vi har en ugn.... men det får bli fix hela dagen lång.. sen står Anton för älgköttet, för det är vårt hem totalt väck inom.... så jag tror kvällen kommer bli trevlig. Hoppas bara pysen har rast och ro att sova i min säng också sen, så de inte behöver åka hem före tolvslaget...

Ska ta och dammsuga nu, sen göra en tur till Nås. Ska tömma mammas förvaringar på ännu mer grejer som är mina... så hon kommer bliii så glad. Allt som försvinner är ett plus för henne. Så jag ska göra allt för att jag inte behöver ta hem det dit igen, men det ger oss ju samtidigt ett måste att dra hem vitrinskåpet som bara står i en lada i Handbacken och samlar damm..... egentligen M´s morbrors skåp, men vi fick låna det på obestämd tid... så varför inte? Sen så min brilijanta idé, för att slippa skära alla potatis för hand med en kniv, ska vi ju låna mammas maskin som gör det åt oss! Varför har jag inte tänkt på det tidigare? Pucko.

Så eftersom jag har lite att stå i... så lär jag sluta för denna gång...

Ha en trevlig dag och kväll iaf. Njut av det sista som 2008 kan ge dig.
Termometern här visar endast -9 dessutom.

De hemliga julklapparna!

 

Har jag inte återigen lyckats hitta DET, så säg!

Vilken dag!

Precis som befarat så var denna dag snudd på en mardröm, men det är inget som komma skall.... img är dagen med stort D. Sista arbetsdagen innan årsskiftet med allt vad det innebär img... inte så att jag längtar precis. Men ack så skönt när jag får gå hem!

Så sen hemgång idag har det inte hunnits så mycket, en sväng förbi systemet, för att undvika en befarad större kö img, sen fixa lite mat + dosa och så lämnat forden till svärfar som skall ta den till besiktningen img....

Ser nu på 90210 och det vankas hockey på en annan kanal snart så jag ger vika, men jag trycker på rec knappen. =) Så jag får ta och hoppa i duschen och kanske sen dricka en kopp te innan det är dags att krypa ner.

Att stiga upp i morse var inga som helst problem, nemas problemas liksom, var dessto svårare att somna igår kväll... hur länge låg jag och tvinna, 2 timmar?

Dags för refrängen.

Klockan börjar närma sig godnatt för lilla Ems. Ska ta tag i tandborstningen, krypa ner och läsa några sidor och sen släcka lampan och blunda.

M kom lika snabbt som han åkte, hem igen. De var bara 3 st, så det blev ingen träning. Så vi slog på en av våra 10 osedda filmer typ... "made in Manhattan" eller på svenska "kärleken checkar in"... den var kalas!

Tagit en promenad runt kvarteret efter det och här är vi nu. Kl 21.53 på söndagskvällen.

Sov gott!

Vill inte.

Börjar närma sig kväll här. Är iaf kolsvart utanför fönstren. Trist.

Under timmarna som förflutit sen jag skrev sist, så har vi sett på massa skidåkning, ätit lunch, sett på "Se upp för dårarna", sett på backhoppning, ser nu på hockey och så har jag städat och rensat i "skafferiet". Så nu har jag gjort/fått plats för tupperware burkarna som tomten kom med. Dock så är de flesta tomma, men jag har iaf fått in dem i skåpet och bort från golvet. =)

Blev lite halvt bjudna på fika idag också på eftermiddagen, men jag är ingen direkt fika människa längre, och M hade heller ingen större lust, så vi skippa det helt. Dagen har som ni kanske märker varit en riktig slappdag. Men det har varit så välbehövligt. Ibland behöver man inte göra något, mer än det som kommer för en.

Kvällen kommer fortsätta med att M ska på bandy och jag blir ensam en stund. Ska fortsätta bara vara och kanske se på en film. Börjar få lite panik över att det är arbetsdag i morgon.

Sista dagen.

Sista dagen på ledigheten, sen är det två intensiva jobbdagar som väntar. Har fortfarande inte förstått hur jag skall ta mig upp runt 7 snåret img bitti... men det problemet lägger vi på framtiden. Ska försöka njuta av den här dagen också.

Dagen började med den obligatoriska sovmorgonen. Sen frukost med te och hembakad macka. Sen har jag och M tagit en lång promenad på nästan en timme! Lite halv kyligt åt ansiktet var det, men helt ok ändå.

Jag berättade väl förut om att jag hade träningsvärk i ena skinkan? Jag har iaf kommit på varför jag har det. Eftersom vårt sovrum inte är sååå värst stort, så måste sängen stå med ena långsidan mot en vägg, och den sidan av sängen är min. Så för att inte få lov hoppa över M varje gång jag ska upp, så kliver jag över sängstommen på kortsidan... denna kortsida sticker ju upp en aning från madrassens höjd...och det är denna gymnastiska övning som har gett utslag. Haha.

Ska ta och se på lite Tour de skii och kanske pyssla lite, få se sen vad dagen har att erbjuda mig.

Hemma igen!

Så var jag så åter på hemmaplan igen, efter en underbar kväll med brudarna. Ätit tacos och massa godis, sett på lite film och pratat massor. Det är så livet skall vara!

Funderade ett tag på att ta en kvälls-promenad nu när jag kom hem, men M banga, så då gör jag det också. Inte vågar jag gå ut själv heller... får bli en sväng img istället....

Får bli en varm dusch och läggdags istället.

   


Kylslaget.

Det är fortfarande svin kallt ute, runt 10 idag med tror jag. Nyss hemkommen från en promenad, och kinderna är stelfrusna! Men med tiden så tinar väl de också. Har fått lite motition i varje fall.

Haft sovmorgon idag med. Börjar bli en vana med att vakna runt 10-10.30 nuförtiden.... kommer bli tufft på måndag det när klockan ringer efter 7...

Ska fortsätta dagen med att se på lite Tour de Ski, steka mig en hamburgare att slänga i magen och sen ska jag bege mig mot stan. Ska träffa järngänget igen. Sist vi sågs var i början av augusti tror jag.... så det är på tiden! Blir kanske lite halv sent innan jag är hemma igen.

Fredag idag?

Har suttit någon timme vid köksbordet för mig själv och löst lite korsord. Skönt att bara vara och så rogivande. Lite tända ljus och något att tugga på. Fortfarande runt -10´c ute, vilket gör att jag konstant går runt och fryser.

Efter den sena lunchen, så gick vi upp till M´s päron och hälsade på. Blev lite kortspelande med hans mamma och mormor, dock med uteblivna framgånger. Men man kan ju inte vara på topp jämt heller.

Ska ta och gå ner en trappa och hänga dagens tredje tvätt (!), undra om jag legat på latsidan på sista tiden vad det gäller tvättning?

Sen ska jag slå mig till ro och vila min lilla rygg lite i soffan framför en film med M. Pax för att välja film! Har suttit lite snett vi bordet nu skulle jag tro, för jag är lite stel.... + att jag har träningsvärk i ena skinkan, utan att ha rört på mig ett endaste lilla dugg, förutom en kall och kort promenad.... konstigt.

Img är det lördag, tror jag... börjar bli lite dagvild här under ledigheten... men såååå skönt!

tack och godnatt kära vänner för idag.

Annandag jul.

Julhelgen börjar närma sig sitt slut, nu återstår bara en vanlig helg. SKönt med ytterligare några dagars ledigt.

Gårdagen spenderades först hos M´s mormor med julmatsrester, kortspel och så lite fika. Medans vi halvvägs var på väg hemåt för att åka till Nås, ringde de och sa vi var bjudna på taco.... inte illa. Dock var vi ju kanske inte så där jätte hungriga, men lite fick vi ju alltid ner. Blev lite spel-spelande och kortspelande innan hemfärd efter midnatt. För en gångs skull, så somna jag inte på stört, utan vi såg till och med på det inspelade cherterfeber innan!

Idag har vi bara planerat för en slappdag. På hemmaplan. Dessutom är ju bilarna rätt igen klakade, så de vill nog inte ut och åka någonstans.

Har vädrat och bytt sängkläder, tvättat några maskiner, frostat av lilla frysen uppe och så sett en film. M ska nu till med lunchen, beståendes av korvstroganoff och ris. Inga köttbullar idag tack.

Vad eftermiddagen/kvällen kommer bestå av vet jag inte. Finns en risk att M ska se på massa hockey på tv, för hanhar lyckats få in canal + gratis idag via datorn tror jag...


Blir nog en promenad i kylan iaf.


Julens sötaste lilla tomtenisse...


...fanns utan tvekan hos oss under julen!





och så en bild på julklappsberget hos M´s firande... visserligen för 20 personer, men det var typ ett helt rum fullt...


Dagen efter.

Det är dagen efter allt ståhej. Varför sån julstress och panik i flera veckor, för att det sen är över på en liten kick? Är inte julen lite väl överskattad? Man kan väl ha det trevligt och mysigt även fast man inte stressar tiden innan? Ta julen som den kommer tycker jag!

Julafton började med att ha klockan på ringning, för att vi med en viss förhoppning skulle hinna i tid till Nås, så vi hann med till kyrkan. Dagen innan, var M säker på att vi kunde vara där till typ 10. No problems. Men vid detta laget känner jag M väldigt väl. Han har minst en obligatorisk kvart. Vid 9.55 hade han ännu inte påbörjat sin frukost ätning och med lite tidningsläsande till, så tar det lite tid.... på vägen till Nås var vi förbi M´s mormor en snabbis med en kamera och de sista julklapparna. Sen ilade vi vidare. Var i Nås strax efter halv 11 iaf, så vi hann. Inte illa. Gick till kyrkan med mamma, syster och pysen. Mycket folk och mycket barn. mycket sång och allmänt trevligt. Ett kyrkobesök på julafton, är inte som någon vanlig högmössa, skönt nog!

Fortsatte sedan hem till mamma och pappa, där det blev dukning och pyssling medan mamma fixade maten. Mormor och morfar kom, liksom farbror Jonas. Samtidigt började M bege sig till Björboland igen för att umgås med sin släkt. Åt och fikade så vi rullade fram, tja, inte jag då, men alla andra. Själv kan man ju mer än gärna stå över julmaten, så jag äter som vanligt, en lagom portion, utan att bli proppens. Och säkert var det jag som mådde bäst av oss alla igår också. Såg på lite Kalle Anka och sen började vi julklappsutdelningen. Var väl kanske ingen större skräll all pysen-Oscar skulle få mest paket kanske, men han var heller inte så värst intresserad av att öppna dem... tror att alla blev väldigt glada över sina klappar, för det var ett stort berg som delades ut. Personligen hade jag inte önskat mig så värst mycket, och undanbett mig att få mass skräp att förvara någonstans, då vår kojja inte är av största slaget just nu och det verkligen inte finns någon plats. Så i år var mina paker lätträknade, kan jag ha fått kanske 5 inslagna (?) och sen mest kuvert och presentkort. Men det ärä jag sååå glad för. Kuvert och p-kort får mer än väl plats hemma. =) Tack snälla tomten för allt!
Hade även lyckats få till några klappar rätt så väl. Har ju den där hemliga att offentliggöra för er också, men den kommer inte just nu, för jag glömde ta ett kort på den... så jag lär göra det först bara jag besöker Nås igen... =) Klockren var iaf ordet.

Efter lite julklappslekande av Oscar, så fick jag lift syster med familj till Björboland, där firandet fortsatte med M´s släkt. De hade ätit och fikat och väntade mest på att tomten. Efter lite väntande så kom de till slut. Några små grabbar som först var en aning rädda, men sen lossnade det till och med för Jon. Julklappsberget i denna släkt var inte heller att leka med (kort kommer....)! Så innan alla dessa julklappar var utdelade och bara papperen och skräpet fanns kvar, så tog det lite tid! Verkade som att alla blev nöjda och glada här med, inga sura miner vad jag kunde se!

Efter att ha städat ihop allt skräp (vart tusan gör man av allt det?), så påbörjade vi julklappsleken! Fanns massvis med paket i år då alla i stort sett var med! Kul och slåss om paket. Lyckades i första omgången att få 4 paket, inte illa! Dock så blev jag bestulen på 2 av dem, vilket inte gjorde något, för det var mina egna! M lyckades också att ha två paket kvar vid slutsignalen. Våra paket innehöll, tandlkräm, plåster och lipsyl, döda-fisk iskubar och så en skrubb-grej... kommer inte på vad det heter... haha. Sen var det bara att städa massa skräp igen!

Kvällen fortsatte med lite fika, jag vet- det är helt sjukt vad man ska äta massa saker i Björboland, innan alla började packa ihop sina tillhörigheter och bege sig sakta hemåt. Vi blev kvar till allra sist, då det höll på att plockas undan och städa det värsta, och ta hand om disken. Hemma efter 23 tror jag.... och det fanns inte en chans att jag skulle hålla mig vaken till 02 när marshallerna skulle tändas, så vi gick upp och satte sprätt på dem direkt, sen stod det inte på förrän vi slumrade sött båda två.

Vad mina paket innehöll var: tupperware-burkar i alla storlekar (det hade jag önskat mig!), kort på pysen, oriflamegrejer, gäst-tofflor, money, presentkort på kupolen, Kollektion, hemligt ställe och Nymodigt, söta små ljusbjörnar, dumlekolor, almenacka på Jon och Filip, en fin snöbolls-lampa och säkert något mer som jag glömt.... men tack tack och åter tack. Jag verkade ha varit snäll ändå.

Måste återberätta en rolig samtals-konversation mellan Jon 3 år och farmor:
Jon: Vem var det som var tomte egentligen?
farmor: vadå, vad menar du?
Jon: Ja, vem var det som var tomte?
farmor: Det var vääl den riktiga tomten så klart.
Jon: nej, det var ju en SÄÄRRING!
Var ju så att de 2 tomtarna som var till oss, var tomtemor och en till tomte-tant, ingen tomtefar så långt ögat kunde nå, så var det verkligen den riktiga tomten då?

Bilder från gårdagen kommer inte just nu. Kanske ikväll om jag hinner. Nu kurrar magen och det är dags att äta lite frukost. Blir te och rostmacka. Framemot eftermiddagen blir det en tur till Handbacken och äta lite rester. Japp, verkar finns massa köttbullar kvar där med! Och framemot kvällen blir det nog en tur till Nås, för att hälsa på igen och hämta julklapparna jag lämnade igår.

Så tills vidare, så får ni ha en fortsatt trevlig julhelg.
Det är fritt fram att slappna av och sluta stressa nu!

A very merry Christmas!

ÖNSKAR ER ALLA EN RIKTIGT GOD JUL OCH HOPPAS PÅ ATT TOMTEN ÄVEN SKALL HITTA HEM TILL ER.


Kallt.

Det är dan före dopparedagen och termometern visar några grader kallt. Riktiga isvindar ute. Jag fryser.

Dagen har bestått av semester från jobb, men varit fullspäckad av annat. Den har hur som helst passerat utan att vi varit hemma. Fick nyss en snabbfika i Handbacken, där vi avlämnade lite paket till morgondagen. Väntar nu på att M ska bli klar, då packar vi in oss i bilen igen med lite klappar och grejs och beger oss till Nås. Ska spela lite bingolotto och äta julgröt och senare kex och ost. Blir ju sent inatt eftersom det håller på till efter midnatt. Bara hem och slänga sig i sängen, för att sedan ha klockan på ringning och sen bege sig tillbaka till Nås img bitti.
Har jag sagt att jag tycker det är kul att åka bil?

Så ha en trevlig kväll gott folk.

Idag fyller Jenka år! Och järnjänget återförenas på lördag för en middag och myskväll.

Stackars lilla tomten.

Jag tycker synd om tomten just nu. Tomten måste ha ett rent h-vete just nu. Om vi tycker det är hektiskt, stressigt och allmänt jobbigt just nu med allt vad julen hör till, hur tusan ska inte tomten tycka att det är? Och hur tusan hinner han med allt? Hur hinner han med att besöka alla? Kanske allt bra tur att han har sina nissar.


Dagen idag har också varit hektisk. Julrush på jobbet, men det är bara att gilla läget, för det kommer bli värre. Jag är så säker. Förbi apoteket på vägen hem och inhandla lite bra-att-ha grejer. Sen direkt till M´s mormor på lite fika.

Har sedan fixat och trixat med lite julklappar. Fått dem i papper och lite "julpåsar". Jag menar, svärmors ljuslyktor var ingen lek att slå in... för att inte tala om vilka problem det kommer bli att få dem hela och friska ända fram till slutstationen... men men, det är en annan femma. Får nog ha de på ett eget ställe tills de ska fram, för så mycket folk som det kommer att springa fram och tillbaks under den julklappsutdelningen, det vill ni inte veta. Och heller inte se. Den ena mer uppstressad än den andra. Men det är ju det som hör julen till.

Hur julafton kommer att se ut, det får visa sig. Vi börjar dagen med att åka till Nås. M stannar med oss fram emot lunchtid. Jag förblir i Nås några timmar till, med julmat (dvs potatis, köttbulle och kanske julkorv om jag varit snäll...), Kalle Anka och lite julklappsutdelning. Sen verkar det som att jag kan lifta med fam Z till Björboland igen och fortsätta kvällen med M´s tjocka släkt. =) Och som sjukdomstillståndet ser ut hos Äppelbo-kusinerna, så blir det garanterat ingen tur dit för mams och paps (som tradition varit..), så kanske vi beger oss tillbaka till city framemot senkvällen. På julafton behöver man väl ändå inte lägga sig tidigt?

Men men, det är först och främst en dag img också. Har semester från jobbet, men har lite andra planer för dagen.
Sen blir det uppesittarkväll i Nås. MIljoner skall inkasseras. Eller inte.

Läckerheter i massor.

Idag har jag verkligen gjort ett försök till att få till lite julgodis. Hur slutresultatet har blivit, det vet jag inte... så än kanske jag inte skall säga för mycket.... någon super bakare är jag ju inte. men det har iaf blivit lite "smörgåsrånrutor med choklad och strössel", rischoklad,  tvärtom-mintkyssar och så lite choklad och mintkola. Höll inte på att få ihop kolan där ett tag, så jag fick ta lite hjälp av M... men till slut lyckades vi. Kolan blev kladdig och seg iaf, inte ett dugg hårt. Dock kan vi ha förstått vad problemet var varför vi inte höll på lyckas... vi hade inget smör i.. men det beror inte på att vi glömde, utan för att receptet var lite felskrivet.. och vi upptäckte först nu på kvällskvisten en lös lapp i receptboken, där de bad om ursäkt att ett av recepten blivit lite fel.... så klart just den kolan vi gjorde. I receptinnehåller stod det, grädde, sirap, socker och kakao. Sen under hur man gjorde stod det, "blanda, grädde, sirap, socker och smör". Vilket smöt liksom? Och de nämndes inget om någon kakao. Så vi tog lite förgivet att det skulle vara kakao där de stod smör... men som sen visade sig skulle innehålla både kakao och smör... men jag tror det blev bra utan smör. Så vi kanske kan kalla det en light-kola?

Tagit en biltur med mamma och pappa och kollat på lite julbelysningar runt om i kommunen. Väldigt mysigt med ljus och så, men hur kan man orka krångla? Jag är imponerad. Det tråkigaste jag vet, är att betala elräkningen, så varför hjälper man liksom till att gångra summan några gånger medvetet?

Någon söndagsfilm blir det inte för min del. Känner att idag ska jag inte hålla mig uppe till över 23.. man har ju ett jobb att gå upp till img.... en av få som skall jobba, men efter img tar jag lite julledigt, för att vila upp batterierna till 29-30 när helvetet bryter lös.

3 dagar till julafton liksom. När ska jag inse att det snart är dags för tomten att komma?

A Halleluja moment!

Igår inträffade mitt livs halleluja moment.  Kan fortfarande inte fatta att det är sant. Spenderade ju kvällen hos M´s bror med familj. Gick inte dit förrän kanske 19.30, men en litet hopp om att vi inte kom och störde i läggdags-tiden... visade sig att grabbarna fortfarande var uppe faktiskt, men de var lugn och ro som gällde. Heller inga protester när de sa det var läggdags strax efter 20. Såg på Jul med Ernst och lite på slutet av Dansbandskampen.... de är ju så j*la töntiga så jag skäms. Haha. Svensson, svensson var ju lika roligt som vanligt. Gustaf är min idol. Sen gav vi oss på lite kortspel.

Chicagon blev ett evighetsspel. M var upp på 45 och vände, för att han bytte när han hade köpstopp, Frippe låg länge och väl på 7 poäng tror jag, jag låg hopplöst efter och Maria var upp på köpstopp och vände när hon misslyckades med en chicago. Vid 39 poäng kände jag att det var läge att sätta in stöten. Hade ett par i ess inför sista bytet och tog 3 nya. Första kortet jag såg var ett ess, och tänkte yes, triss i ess!... sen fortsatte jag smyga med mina kort..... and guess what, jag hade fått fyrtal i ESS! Mitt livs första fyrtal, och det liksom i ess! Helt otroligt. Dessvärre var det 5:e kortet bara en 4:a, så någon chicago vågade jag inte ta... men 8p för fyrtal och 5p för seger, gjorde ju att jag tog hem det! =) Sen blev det några 7:or innan hemgång.. och man skulle ju kunna säga att det inte var Frippes dag direkt...

Läggdags direkt vid hemkomst runt midnatt.

Idag ska jag inte göra några måsten. Har haft sovmorgon till halv 11, ätit frukost och ser på vinterstudion. Ska nog koka lite knäck och göra lite julgodis, men det är nog allt.

Ser lite halvkallt ut ute, men jag tror det blir en promenad i vilket fall som helst.

Kvällens planer.

Väntar på att M ska ta sig ur duschen. Han har sotat pannan och städat toan hela dagen typ... har knappt sett röken av honom sen jag kom hem. Var tydligen på tiden med en pann-sotning... pelletsen fixar sig själv, men trots det så lär man ju sota ibland... dessvärre tycker M.

Under tiden så har jag hackat och skärt massa grönsaker, och så klart stekt färsen. Nu fattas bara löken, men det får den som skall äta skära.... men i övrigt är allt klart. Magen kurrar.

Har fått planer för kvällen också. Fick en förfrågan från M´s bror med familj, att hade vi tråkigt ikväll fick vi titta förbi. Så, så blir fallet. Skulle tippa på lite tv  och kortspel. Dock skriker vårat skåp av tomhet vad det gäller snask (faktiskt helt sant), så det bästa vi kan erbjuda ikväll, tror jag är en blossa glögg.


Det lappar ner.

Vintervädret är här igen, efter några dagars slaskande. Jag vill inte ha nå snöööö, jag vill ha sommar och sol!

Gårdagen spenderades först med jobb, och arbetsdagen avslutades med att vi fick en julklapp av jobbet. Eller 2. En blomma som ser väl sisådär ut, typ ett träd... och så presentkort på kupolen. Vilken skräll. Nog för att det går åt alla gånger, men hallå liksom, vart är fantasin? 3:dje året i rad. Yeah.

Bara hem och byta väska och sen vidare till Nås. Förbi precent för att leta lyktor åt svärmor, men icke. Hem till mamma och pappa där även pysen befann sig. Nu har han blivit så stor att Saga har börjat blivit rädd för honom, kanske inte så konstigt heller, när han nu börjar jaga henne i full fart krypandes... och det första han gör är när han kommer in i vardagsrummet, är att krypa till fotöljen, reser sig upp för att kolla om Saga ligger där. Så söt. =) Fick mat av mamma och M fixade lite data åt dem, så vi blev kvar till efter sporten tror jag.... och som befarat så gick jag och la mig direkt vi kom hem.

Klockan ringde strax före halv 9 i morse, men faktiskt så var jag inte så trött! Sen har jag varit i Ludvika på skincup. Vi kör en liten turnering sista gången innan jul, där segrande lag får en julskinka. Skoj, även fast jag mer än gärna avstår just skinkan... haha.
Förbi stan en sväng på vägen hem.... och blää va mycket folk det var, knappt så det fanns parkering i lagomt avstånd. Men guess what, jag hittade lyktor! Nu får det bära eller brista att de duger, de är iaf hittade! Har dock ännu inte fått M´s omdöme om dem, så vi får väl se....

Har även hunnit med att bädda, dammsuga och slagit igång tvättmaskinen. Just det, plockat fram typ 5 tomtar också... det får ta mig tusan räcka... de ska ju bort också....

Ser på lite skidskytte, och ska slå in de sista julklapparna nu. Härligt. Ska sen ta tag i lunchen och göra lite taco...

Sen tror jag eftermiddagen får bestå av knäck-kokande.


Närmar sig helg.

Nu står det inte på förrän det är helg igen. Och snart står julen i dörren och knackar på... 2 arbetsdagar kvar, sen tar jag julledigt, för att sen få slita de två arbetsdagarna i mellandagarna.... Ser framemot många dagars ledighet så jag verkligen hinner sova ikapp. På lördag blir det att ha klockan på ring igen...

Jobbat till 18 idag, sen har jag varit duktig och tagit hand om jul-strykningen.. eller snarare kanske så att jag tog hand om strykningen så jag skulle slippa en julstrykning...

Ska ta en en tur till precent img, med hopp om att hitta svärmors julklapp... att det ska vara så himla svårt.

+5'c och slask. Vilket julväder, men sooooom jag trivs! Orkar inte med nå snö och skit.

Så till bonde-snacket. Läste en artikel på expressen.se om hur böndernas liv såg ut idag... Så ni som inte vill veta, läs inte mer av detta inlägg. Jag skriver bara om bönderna i resten av inlägget....

Det blev ju precis om jag har trott, och mer därtill.
Att Magnus och Emma planerar bröllop i januari, var ju kanske en rejäl överraskning, men men. Kärleken består iaf.
Hanna och Elias har glidit ifrån varandra, kanske var 60 mil lite för långt avstånd ändå...
Per tröttnade på Åsa, eller kände kanske inte att det var rätt, så han lever som singel...
Och Peter, ångrade sig också och tyckte nog han gick för fort fram och tog fel beslut, kärleken med Wille varade inte länge, och Peter lever som singel. 3 av 4 bönder är singlar. Och här har vi suttit och slösat hela hösten på ingenting?
Men jag är inte förvånad.

Flax och fläng.

Ska skynda mig att skriva av mig lite, sen lär jag hoppa i säng och sova mina skönhetstimmar.

Varit en relativt lugn dag på jobbet, skönt nog. Bjöd på julfika idag, så vi hade ju lite pensionärer på besök, men det är trevligt.

Direkt vidare till Blge och vänta på M. Spenderade en timme själv på kupan innan han kom. Var mest en massa flax och fläng mellan butikerna och allt letande. Utträttat lite julklappar till mamma och lite till syster. Tur de har mig. =) Sen bestod den mesta tiden av att leta efter ljuslyktor till svärmor. Hon önskar sig 2 lyktor i olika storlekar, och det tyckte jag och M skulle vara en baggis att hitta. Tjiiii fick vi. Det finns inte en fin lykta på hela kupolen. Och hur många butiker finns det, 70-80 stycken? Så det ser ut att bli en panikletning på tisdag när vi ändå är i krokarna. Antar vi inte är ensamma, dagen innan julafton. Men nöden har ingen lag.

I övrigt kan jag säga att de hemliga klapparna är på ingående.... och de är såååååå bra!

Så har bönderna gjort sina val också. Nja, var väl inte alla som jag höll med om, men de följde ju sitt eget hjärta... personligen tror jag att Per kommer bli dumpad av sin tjej, och Peter kommer inte orka med Wille. Men jag håller tummarna.

Time to say good night...

..ja, kanske inte direkt så ordagrant precis nu, men snudd på. Eftersom jag har varit ensam hemma hela långa kvällen, och kommer så att vara i kanske 2 timmar till ungefär.. så bestämde jag här och nu att jag kryper till kojs och läser lite. Passar på att ta mig i säng i tid och kanske till och med somnar runt 22. Det vore toppen. Och välbehövligt. Våra tidiga helger aktiviteter med turer till Örebro och lite sånt har satt sina spår. Att bara få sova ut på söndagen räcker inte för mig. Igår var jag helt väck när klockan ringde, liksom idag.

Har iaf hunnit med att sett på lite tv idag, spenderat några timmar framför datorn i brist på annat, men har även tvättat en maskin och hängt upp den tvätten. Det är nog det jag kan kolla nyttigt idag.

Img ska vi bjuda på julfika hela dan på jobbet. Kan tro att pensionärerna kommer. Har ni vägarna förbi, så titta in vet jag.

Blir en tur till stan img, med hopp om att kunna slutföra julklappsinköpen. Är lite orolig inför 2 julklappar, de där jag fick lov göra lite förarbete på.. har lyckats fått i väg mitt iaf, så nu hänger det inte på mig längre.. men har inte fått någon som helst respons än... men en leverans innan jul lovades..... mer kan jag inte säga. Mer vill jag inte säga. Går allt som det ska, så kommer detta bli årets julklapp. Jag kan nästan garantera det. Och ni ska få se resultatet. Ha bara tålamod. Spännande är det i varje fall. I övrigt så är det svärmors som skall fixas och sen ska jag sätta ihop lite "allt-möjligt-korgar" till några. Sen ska jag anse mig klar. Om det riktigt skiter sig med de där hemliga klapparna, så har vi som tur är tisdagen på oss att fixa något, men då är vi nog inte ensamma ute i svängarna.

Sov gott mina vänner.

Dagens värsting.

Invånarna på orten där jag jobbar, har ett rykte om sig att vara snåla. Om jag någon gång tvivlat på om detta verkligen var sanning eller bara lögn, så har jag idag fått beviset. De är mer än bara snåla.

På förmiddagen idag kom det in en äldre dam som vill eavsluta ett konto på ett dödsbo. Eftersom hon önskade både få en del av pengarna cash och en del in på ett konto, så gjorde jag "kontantutbetalning" som vi kallar det, och sen satte in de pengarna hon ville ha in på ett konto.

På eftermiddagen ringde tanten och undrade vart örena hade tagit vägen. De visade sig att jag hade glömt (eller snarare missat) att slå ut örena som fanns på kontot, jag hade bara slagit jämna kronor. Hon poängterade att örena var vääääldigt viktiga för henne. Så det var bara att korrigera den tidigare insättningen och sätta in det rätta beloppet.

Så här kan det vara med kunder. De ringer och börjar klaga. vad de däremot inte tänker på, är att själva telefonsamtalet kostar en massa pengar. Dels betalar man säkert 60 öre i uppkopplingen och sen på det tillkommer samtalsavgiften.

I dagens fall med tanten, hade jag glömt 20 öre!

Säg mig någon,
hur kan man ringa och strii om 20 öre???? Vad kan man få för det liksom, inte ens en ettöres kola.

Dags för de blå...

..att slå igen och vila några timmar. Har fördrivit kvällen med att se på 90210 och nu den senaste tiden löst korsord. Jag bangade promenaden ikväll. Jag hade verkligen ingen som helst lust, ork eller energi. En annan dag.

Ett tag hade jag planer på att börja läsa en bok ikväll, men jag ger upp det med. Med tanke på hur död jag var i morse när klockan ringde, så måste jag ge upp nu direkt. Blir inte ens sporten. Tandborstning och krypning till kojs.

Natti natti.

Monday.

Har precis ätit stuvade makaroner och falukorv. Plockat undan, fyllt diskmaskinen och även tagit det sista för hand. Så klockan är strax efter halv 7 och vi är klara med köksbestyren. Kors i taket. Kanske beror på att vi samåkte idag, så M kom hem samtidigt som mig.

Img blir jag home alone på kvällen som det verkar, när M ska på "julfest" med sitt jobb.

Har satt M i arbete med att skriva klart sina julkort som han ska skicka.. men det går seeegt som det verkar. Minnet är inte allt för långt.. men img ska de på lådan iaf. De som är klara åker med och resten blir kvar hemma. Punkt. Haha

Ska nog ta en promenad bara jag sett klart  på televisonen. Hygglig temperatur ute nu iaf.


This day.

Är snart till ända. Lite tv-tittande och något att stoppa i magen, så är det sen mest bara läggdags kvar.

Eftermiddagen bestod av lunch bestående av kyckling och pommes, sen direkt upp till M´s föräldrar, där busungarna bjudit in till fika. De höll dessutom på att baka pepparkakorna när vi kom upp. Sen dök tomten upp på ett oväntat besök också utanför fönstren och smög. Filips lilla kommentar efter att ha återhämtat sig från rädslan "jaa, nu ser vi ju att tomten finns på riktigt".

Sitter här och ser på den inspelade idol-finalen. Lite sent kanske, men vad tusan. M har åkt på bandy, och varit borta snart en timme, såå jaaa, det verkar ha blivit av iaf.

Wallander om en timme, sen är det läggdags och måndag.

Söndag.

Fredagens vistelse i Ludvika gick över förväntant lugnt och stabil till. Var direkt aldrig någon jätte rusning, så det blev aldrig någon riktig panik. Skönt. Hemma redan vid 02, så det var mer än great! Fick ju lov kolla vem som vann Idol och lyssna på vinnerlåten, sen ta en snabbdusch. Somnade vid 03, sen dundra snöplogen förbi vid 05, och 08 ringde klockan igen.....yeah.

Gårdagen spenderades sen i Örebro, med att gå på Ikea, shoppingcentret Marieberg och så lite på stan. men det blev dåligt med shopping faktiskt, var mest ikea som fick lite kosing av oss... ja, förutom bilfirman sen då där M köpte ny bil... hmm...  Direkt vi kom hem till byn igen, så plocka vi ur den lilla handeln, tog syrrans gardiner vi köpt på Ikea och drog till Nås. Hann med att busa med pysen lite innan det var läggdags där. Blev även lite glögg och pepparkakor. =) Fortsatte resan till de centrala delarna av Nås och hälsade på mams och paps. Blev en biltur och så lite dansbandskamp + en tekopp och lite macka. =) Sen hem till sängen och slå igen de blå.

Så man skulle kunna säga, att vi lyckades återigen spendera en lördag överallt utan just hemma.

Idag var det en behövlig sovmorgon på schemat. Underbart. Upp och slängde i en tvättmaskin, slog på vinterstudion, käkade frukost och dammsuga. Så det är i stort sett vad som åstadkommit hittills. Och inte blir det mycket mer än så heller skulle jag tro. Laga lite lunch, åka till återvinningen med skräp och fortsätta se på tv. Nå högre krav har jag inte igår.

Förresten, artisterna till melodifestivalen har nu blivit offentliga. Och även i vilka delfinaler som vilka är med. Som ni kanke vet har vi biljetter till Leksand... och har hela tiden tänkt att där kommer väl den sämsta tävlingen äga rum, med alla operadivor och så.... men icke. Vad säger man om BWO, Molly Sandén och EMD.....jag tror jag överlever mer än väl!


Ludvika natten lång...

....hemma runt halv 3-3 skulle jag tro...

Så jag lär lägga mig i soffan nu och slå igen mina blå en stund. M skjutsar mig och hämtar mig. Skönt. Blir nog en donk innan också..



Pust och stön....

...vad det är drygt med julklappar. Har kommit på värsta braiga idén till en person, men det krävs lite merjobb först, och det var f*n inte lätt må jag säga.... ögonen börjar bli små.. men lär få det klart innan jag lägger mig..

Dagen idag har rullat på bra faktiskt. Ovanligt mycket göra för att vara på det kontoret. Så klockan blev faktiskt 18 rätt snabbt. Img är jag tillbaks i vanliga vardagen igen. Och morgondagen blir en dryyyg dag. En lång dag. Ska vara i Ludvika vid 20.30 tror jag och sen natten lång till säkert 02 snåret... men M har frivilligt erbjudit sig att skjutsa och hämta mig, för att han inte vill jag ska vara ute själv och köra.. så det tackan man väl inte nej till direkt.

Nu lär jag fixa vidare..

Snart slut.

På dagen alltså. 22-snåret har blivit mitt klockslag att krypa till sängs. Och som jag ser fram emot det varje dag. Hur kan det vara så skönt att sova? Helt sjukt. Haha

Har avverkar bonden och är nu inne på oskyldigt dömd. Det får räcka idag. Kommer fler dagar för resten.

Jag har eksem. På ett  av tio fingrar.... varför just bara på ett? Hmm.

Hemska sjukan härjar i familjen E tydligen igen nu... så nu vette katten om vi vågar göra något besök där i helgen.... vill inte ha, vill inte ha, vill inte ha.... men vad göra man. Får man så får man.

Tack och godnatt.

Onsdag.

Har gjort en arbetsdag till. Den rullade på rätt så bra faktiskt. Varit hemma en knapp timme snart. Har käkat lite mellis i väntan på att M kommer hem, så vi kan äta riktig mat...

Sen är det tv-kväll eftersom det är onsdag. Bonde, Roomservice, Charterfeber och sista oskyldig dömd.
Ja, jag tror minsann jag somnar gott ikväll med.

Nice med sovmorgon img!

Fryser på.

Har nyss tagit en promenad i de små minusgrader som det blivit. Var lite små kyligt om kinderna och näsan, men skönt med frisk luft. Dagen började även med en promenad när vi kom till jobbet, så idag ligger jag på + kontot.

Har ätit hemgjort mos och julkorv idag. Hur super som helst. Lär göras om, om en vecka eller något... =)

Inte mycket att se på tv ikväll som det verkar. Kanske man skulle ta och lägga sig ännu tidigare för att försöka sova i kapp timmarna jag halkat efter de två senaste helgerna... för inte blir det bättre denna helg heller. Hua.

Fast nu kom jag på. På torsdag ska jag göra en gästutflykt till Mfjd och jobba, så då får jag ta sovmorgon. Härligt. =) "Du kan ju komma till 9, eller halv 10 eller vad du vill".... haha, inte mig emot. Men senast 9 tror jag är ett måste, för annars är det inte säkert datorn hinner logga på mig... av någon anledning när man sitter på ett annat kontor än sitt vanliga, så tar det evigheter innan man kommer in och alla program har hittats. Närmare till jobb, och närmare hem när jobbet är slut.

Hur tusan kan plogaren vara så dålig på att ploga? Det är ju helt sjukt som det är nu ute, när det dessutom börjar frysa på....


Någon som önskar sig en Ford Focus, så finns det en till salu.


Läggdags.

Så var måndagen snart förbi. Ännu en dag närmare julafton.Inte många dagar kvar nu. Ska bli skönt med lite ledigt.

Har käkat våfflor under kvällen, sett på lite tv, och varit up till M´s päron och fixat lite.

Inte blivit någon promenix idag heller, men vädret är inte okej. Inte för att jag tror att det kommer någonting ner, men modden som existerar på våra oplogade vägar här på landet är skandal... åker man bil så blir det sladdikuvinen. I hate. Dessutom har det regnet till och från under dagen, så jaaaa, det är lite blött ute.

Har dessutom slagit in alla paket som vi har haft liggandes oinslagna. Ännu fattas det några innan alla är klara, men än känner jag ingen panik. Det löser sig. Inte för att jag har en aning om vad man ska köpa till vissa, men men.. det löser sig.

Våffeldags.

Japp, så fick man det så svart på vitt. Inte ett dugg förvånande, snarare väntat. Dagens sportnyhet har varit: Ornäs BK lägger ner sin seniorverksamhet. Skål och grattis. Ni har grävt er egen grav.

Väntar på att M ska ta sig hem från jobbet. Håller på och fixar sallad-matdosor... jepp, ni hörde rätt! Sen så fort M kommer, blir det våfflor på menyn.

Slutspurt.

Snart börjar sista halvan av Wallander, sen vankas det läggdags. Usch va jag storhatar nyheterna. Och kvällens film känns sådär... Jakob Eklunds karaktär är ju nja, vet inte vad den är.... dryg... är inte lika bra som annars tycker jag... men jag lär ju ändå se klar den.

Eftermiddagen blev inte som tänkt. Visade sig att M´s mormor och alla skulle på hockey, så dit var det ingen idé att gå. Så vi tog bygglovsansökningspapperen med oss och åkte till Nås, var vi sedan blev kvar i massa timmar.

Så vi har spenderat denna dag också... men det skulle ha varit en promenad också...iofs så tog jag och mamma en promenix till shell, men det är ju ingen sträcka att skryta med.. så kanske bättring img?

Tack och godnatt. Så var denna vecka till ända.

Fixar dag.

Har hunnit med massor idag, trots en lite sovmorgon.

Har dammsugit hela huset (så nu får M torka golven....), tvättat, vädrat sängkläderna, bytt sängkläder och plockat ihop... ska försöka slå in lite mer julklappar, men tejpen är slut, så vi lär knycka lite av svärmor.

Dessutom är det ju massssssa skidor på tv.

Ska äta kyckling och ris.

Ska hälsa på M´s mormor så M kan plocka ihop lite papper.

Wallander till kvällen iaf.

Klirr i kassan...

...eller inte bara. Fick 25% tomerabatt denna helg på stryktipset av svenska spel. Så jag som är icke de minsta intresserad av stryktipset eller att försöka få till en egen rad, tog hjälp av M att få lite info om hur jag ens gör... och så gjorde jag typ något "hux flux" system.... and guess what.... Jag betalde 75 kr själv, och vann 207 spänn. Yeah. Man kanske borde spela oftare....

....dessto mindre klirr i kassan har det också blivit idag, men det är en annan femma och en större investering. Så det kan inte räknas.

Har varit i Nås på julbasar och julmarknad eller vad man nu kallar det.. köpte lite lotter och vann....en skit stygg väska och chokladpudding..... jag som hatar chokladpudding.... så den fick pappa ta med sig hem....sen blev det ett lång besök hos mormor och morfar. Uppskattat. Tiden gick så fort också, så jag tror  vi var där i närmare 2 timmar. Får göras om.

Sen när vi ändå var ute i svängarna och inte varit hemma på hela dan, så var det väl ingen idé att åka hem heller, så vi åkte till M´s föräldrar, som haft Jon hos sig hela dan... så M fick dels ta en bandymatch och så fick vi även lite te och macka. Men nu är vi äntligen hemma. Medans vi varit borta så har gården blivit skottad också... + att plogbilen hittat ut... det var på tiden liksom...

men idag blir det inge fix gjort här hemma, det får vi ta img... då får det bli städning och tvättning och så vinterstudion. Fast först och främst så ska vi sooooova ut. Förra helgen hade vi klockan på ringning hela helgen och idag var vi uppe vid 7... så nu behöver vi söööömn.

Frusen.

Snön ligger fortfarande kvar. Ingen ny har kommit idag. Något positivt. Sitter inne och kurar under en filt, fryser.

Har haft en lååång dag på jobbet, men som gick ovanligt fort för att vara torsdag, så egentligen kan man inte klaga. Img är det fredag! Bara en dag kvar på jobbet för denna vecka. Jippi! Blir en tur till stan img som det verkar, ska dels hämta M men även äta något gott med M´s föräldrar. Så jag och svärmor ska försöka passa in varandra någonstans mellan Floda och Gagnef och bara ta en bil... sen åker M med sin pappa till jobbet... för annars skulle vi typ ha haft varsin bil. Miljövänligt, nja, knappast.

Sen är det lördag och då är det andra planer. Förmiddagen blir en utflykt, och eftermiddagen är det jul-stå-hej i Nås.

Ska försöka se på lite inspelade program innan läggdags tror jag. För en gångs skull, valde jag ikväll att hoppa över skidskyttet på tv, för min tanke var, det går väl inge bra för dem ändå. Och vad händer, Jonsson går och vinner! Fan. Tjiii fick jag liksom.

Offside.

Igår funkade inte internet. Tänkte att det löser sig tills img, det har det gjort förr. Idag funkade det inte heller. M ringde och felanmälde det n ikväll, men de kunde inte se nå fel mer än att vi inte hade någon kontakt med masten typ... som tur (?) var, så fick vi nya modemet från telia i måndags, då vi om 10 dagar skall  övergå till dem... så M bytte modem och vips så sitter jag här. Halleluja!

Onsdagar är en tv-dag. Andra dagar är det knappt något att se, men just onsdagar är fullproppade. Allt kl 20.

Vad ska vi med så mycket snö till egentligen? Det ställer bara till en massa besvär.....

Läggdags...

Sicket busfrö.

I morse när klockan ringde var jag dödens. Snoozade t o m X antal ggr. Varför måste det vara Wallander på söndagar? Det blir ju så sent innan man kommer i säng... bläää

Överlevde jobbdagen iaf, som gick i rasande fart. Hem och fixa till lite mat. Potatisbullar och bacon. Sen vidare till Nås för att vara lite barnvakt åt pysen. Åh vilket busfrö, men samtidigt ett sånt charmtroll. Aldrig ledsen och aldrig, men full rulle konstant. Roligt med tv:n och alla apparater och sladdar runt om... sen var det dags för lite välling och sova. Så fort vällingen var slut, så var det bara tack och godnatt hos O. Sen hörde vi knappt av honom nå mer.

Har sett på mina favorit S, Shirley, Sonja och Sanna. Mina favoritbrudar. Så bra.

Men nu är det tack och godnatt hos mig också. Nu har jag gjort nog för idag.

RSS 2.0