Sunday.

Vaknade faktiskt av mig själv i morse, strax före halv 10. Så det var lagomt att gå upp bara, för det var sagt att vi skulle komma till baket till typ halv 11. Slängde fram lite ljusstakar också innan vi traskade upp. Sen kan man väl säga att vi varit borta större delen av den här dagen också. Men jag vill ändå inte påstå att jag har bakat så mycket. Nja, det kändes som att jag inte riktigt behövdes där, så det blev mest lite stoppa i påsar och sno igen... men frysen fick sig en påfyllning iaf.

När vi anlända hemmet igen, så var det bara att plocka ihop och röja i röran, dammsuga huset och stryka en gardin. När jag ändå hade strykbrädan och järnet framme, var det lika bra att stryka sängkläderna som låg på stryk-vänt också.

Har fixat en dosa till morgondagen, bestående av makaroner och korv. =) Duschat och gjort det jag måste innan läggdags. Så jag funderar på om jag inte skulle ta och sova lite kvälls-middag nu, så jag orkar se hela Wallander sen....

Img är det måndag. En ny arbetsdag och nya friska tag. På kvällen ska jag vara hos pysen och busa med honom, medans hans päron är på möte/träning... får väl allt se om jag lyckas få honom att sova innan mamma kommer hem... tror jag får M med mig också.

Under dagen så har det plaskat ute. Snön har kommit ner, men det har varit slask. Typ på nollan hela dagen, så om Anders slaskar, ska nu julen braska...... hmm... för mig kvittar det. Jag vill ha vår och sommar.



Just ja, lovade er en bild från veckan på jobbet. Man skulle kunna säga att  vi blev bombhotade. =)
En liten kille i kanske 7 års åldern kom in, och ville växla till sig lite större sedlar i utbyte mot bomben som han fått av sin faster i födelsedagspresent. Den består som tur är, av 6 st enkronors rör och lite hemmafixande. Men visst är den cool?



Dagens bild.


En hel dag.

Gick upp vid halv 9 i morse,  åkte vid kvart över.. och är fortfarande inte hemma.

Kl 10 var det klippning och färgning hos Tet i Vansbro. M satt snällt i en stol och läste i cirkus 2½ timmar... =)
Sen blev det en lunch på Selins, väldigt smaskigt. Började sen göra byn och invänta övriga familjemedlemmar.
Inga inköp blev det förutom 4 lotter och en gratis glögg kopp. Familjen skulle ta med pizza hem, så jag och M fick oss måltid nr 2 från Selins idag... beställde 2 familjepizzor till 5 personer.. och det blev säkert en halv över ändå.. Så nu får det vara slut flötat med pirra innan julafton.

Så nu sitter vi i Nås, grabbarna spelar kort, och jag ska nog göra mamma sällskap i soffan. Kanske koka lite glögg?

Img ska vi baka mjukbröd hela dagen, men det verkade som att jag skulle få lite sovmorgon ändå. Jippi!

Men, jag blev iaf jätte nöjd med håret, precis som alltid när jag besökt Tet... så i fortsättningen får jag jaga henne land och rike runt för att få bli klippt av den bästa. Tet är inte bara en kompis, utan även M´s släkting på nå vis,


Till alla Er där ute...

..jag ber er nu, att ställa upp och rösta under Idol här, oavsett om ni kollar på programmet eller inte. Det är inte en dag för sent nu att vi får ut Johan, grabben skämmer ju ut sig och kan bara gapa. Så jag ber er, att ringa eller sms på Alice, Kevin eller min egen favvo Robin B. Det spelar mig ingen roll, vem utav dessa tre ni röstar på, bara ni gör det. Jag orkar inte med fjortisen nå mer. Hans fans går ju typ på dagis och fattar inte vad Idol går ut på---> att kunna ta en ton rätt iaf och kunna sjunga! Så ett liiiitet samtal eller ett sms, skulle sitta bra.

Sitter och ser på daladerbyt mellan Mora-Leksand. Mora leder... hmm... ska spela in På Spåret och kanske även Idol om inte den här matchen avgörs relativt snart... sen lär det bli en relativt tidig kväll ikväll med. Måste ha klockan på ringning img med och gå upp tidigt. Tette väntar på mig i Vansbro redan vid 10. =) Dags för peruken att få sig en uppfriskning.
På söndag är det bakning på schemat, så då blir det heller inge sova av... hmm..

Idag har vi ätit grillad kyckling, pommes och bea. Jag skulle kunna äta kyckling jämt. Jag äter kyckling typ jämt. Utan kyckling vore jag inte hel.

Arbetsdagen gick så trögt och segt idag... men vi överlevde tillslut. När jag orkar lägga över en bild från kameran till datorn så ska jag visa er en rolig sak som hände på jobbet i veckan... var så cooolt. Vi kunde bara skratta.

Julskyltning är det i Vansbro och Björboland img också, så vi får väl se vad som händer.. en tur runt Vbo blir det, mer tveksamt om hemmabyn. Finns väl inget här att se?

Sliten.

Idag har jag ingen lust att skriva. Känner bara bläää. Och dessutom är jag inte helt pigg och alert. Är trött och slut. Dessutom har det härjat magsjukor runt om oss denna vecka, så man inte vet vart man ska ta vägen.. syster med familj har legat och även hela M´s bror med familj... halleluja liksom eftersom vi har umgåts med båda familjerna under helgen.. men det går liksom inte att undvika... åker man dit så gör man. Gör man det inte, så är det ju super.

Idag kom nyheten ut på radion att Gry Forsell ska ha barn igen. Jag som fått uppfattningen av att de var mer än nöjda med bara Vincent.. men åh så kul! Dock kommer jag sakna henne nå enormt på radion. En dag utan Adam och Gry är ingen bra dag! Jag hoppas verkligen att de tar in en ersättare som INTE heter Katrin Zytomblabla.. det pallar jag inte med. Förslag till tjej är Sonja Aldén, eller om Hansa får mer förtroende. Det skulle vara toppen.

Jag tror inte det blir bättre än så här idag. Jag får återkomma img.

Förresten, M var ju till kiropraktorn idag... det var inte en dag för sent tydligen...

Frisk luft.

Efter att jag kom hem från jobbet, tog jag lite mellanmål och kollade posten. Sen begav jag mig ut på en promenad i min ensamhet. Annars skulle den inte bli av idag, eftersom M spelar innebandy med jobbet i Falun och kanske är hemma strax före 19... då ska vi äta något och sen börjar kvällens tv program. Men se så, nu är jag färdig promenerad och klar för idag.

Såg förresten på charterfeber igår som jag hade inspelat. Såg ni inte på det förra veckan, så är mitt tips att ni ser det ikväll klockan 20 på tv 3. Vilka j*a dårar.. haha.. vilka stjärnor. Vilka norrmän. Jag lovar att ni får skratta i massor, men även skämmas för deras skull...

Tror jag har glömt berätta att jag kommer att agera pilottestare i början av nästa år. Min arbetsgivare skall lansera en ny Internettjänst, eller förbättra och säkerställa den befintlga ytterligare... hur den kommer att utvecklas och fungera, är än så länge oklart, men vad vi vet, så skall en anställd på varje kontor, agera pilottestare med start i mitten på januari, för att testa hur den nya verisionen verkar, ur kundsynhet. Och det är så klart me på vårt kontor. Intressant. Spännande. Men samtidigt lite läskigt, för tänk om det blir sämre än vad det är idag? För jag tycker det är enkelt och smidigt som det är idag.. men om förändringen leder till att det blir ännu mer säkert, så är jag helt klart på. Hur länge denna testing kommer att vara av oss utvalda, det vet jag inte. men jag skulle tro att framemot våren/sommaren, så kommer alla kunder också få tillgång till det nya. Om det vill sig väl alltså.



Efter en massage...

..så kan man tydligen se ut så här....



..och det gör M....

Massören varnade honom för att han skulle bli blå där han hade ont, men man kunde väl inte ana så häääär blå!?
Att det har blivit sådana ringar beror på någon metod de har använt med någonting, M försökte förklara för mig, men jag fatta inte riktigt...

Så det kanske inte är så konstigt att han har problem med ryggen? Kiropraktorn på torsdag och så en omgång till...

Jag kan inte rå för det, men jag tycker det ser ut som typ pricki-korv skivor... haha

Ny smakupplevelse!

Idag har jag och M gjort något nytt. Enchilladas med kyckling, bacon, paprika och lite sånt.. en stor röra, som vi sedan la i tortillasbröd och rullade ihop, över med lite ost och så in i ugnen. Hur gott som helst, men det blev lite väl starkt för min del... jag gillar inte alls stark mat, och detta råkade bli på gränsen, men gott var det! Så nästa gång blir det helt perfekt med lite mindre tacosås och krydda i.

Så har det blivit sådär riktigt kallt igen. Varför? Sen sägs det att det skall bli +¨7'c på torsdag.. kan det verkligen stämma?

Ska ta och slå in lite julklappar nu, ifall man skulle få oväntat besök någon dag, så slipper klapparna iaf ligga framme oinslagna.

Tror jag ska ta och se på Äntligen hemma idag. Var evigheter sen jag såg det, var före vi drog till Gran C... så huset kanske är klart snart? Man kanske kunde få sig lite tips? Fast, egentligen så är ju våran utbyggnad till för några andra.

Img är det onsdag, och då har jag märkt att det är en hel massa på tv kl 20 som jag vill se...
på 3:an charterfeber, på 4:an Bonden och på 5:an ska Roomservice besöka Carro Klûft... allt är ju nästan ett måste. Fast man kanske skulle försöka hinna se det första inspelade charterfeber först, så man vet om det är något att se?

Inatt kom plogbilen kl 02.10 och väkte mig. Nog för att det var på sin tid att den dök upp, men varför just i min sömn?

Bengtssons bravader...

...finns nu att läsa om... mittlivsombengan.blogg.se   (ledsen, men kan inte få länken att fungera som den ska, vad gör jag för fel?)

bruden kan ju!


En liten olycka.

Är trött i ögat. Ska skynda mig knåpa ihop lite här, sen ska jag lägga mig ner och blunda. Tro det eller ej, men jag lyckades hålla mig vaken under hela Wallander igår! Så det var nytt rekord för mig i att vara vaken.

Dagen idag började åt skogen. Öppnade badrumsskåpet, ut flyger en nagellacksflaska, som via tvättställsbänken crashar i golvet..... smack.... skål och grattis. Flaskan gick sönder, allt (dvs så gott som full) innehåll hamna på golvet.... bara att dra fram papper och försöka få bort pölarna så fort som möjligt... sen fram med något skurmedel... men ni vet väl vad som krävs för att få bort nagellack? Så M fick ta en extra skrubbning vid hemkomst.. Som tur är så har jag inga färgade nagellack, utan detta var en genomskinlig stärkelse... hade det varit färg, så hade inte jag suttit här nu. Då hade jag varit dödens död. För det hade inneburit att vi typ fått gjort om badrummet....

Varit till stan för att försöka inhandla några klappar. Några blev det, men samtidigt blev det en nit. Trodde Barnens Hus hade öppet till 19, men icke... 18 stängde de portarna, och vi som valde att ta en sväng på kupan först.... men säg mig, vem i hela fridens namn hinner på Barnens Hus före kl 18 en vardag om man inte bor i stan?

Så har tanten lyckats få till ritningarna också. Änligen! Så nu är det bara att påbörja nästa steg.
svärfar har fått uppdraget att ringa och höra om priset för en grund, med hopp om kunna få ett lite bättre pris...
och min paps, ska vi nog ta hjälp av snarast möjligt att fylla i bygglovs-ansökan, så vi får in den innan nyår.. med hopp att vi kommer tillhära årets taxa för bygg-avgift och inte nästa.. men det vet vu väl hur det blir med det.

Nähä, nu får det vara bra för idag.
Nu börjar ögonen klibba ihop.


Full pott.

3 av 3 favoriter blev valda. Jag var inte helt ute och cyklade alltså.
Alex & Johanna, Rikard & Anette.. sååååå söta ihop båda paren!
Jag önskar dem all lycka!

Wallander nästa!

Fortfarande kallt...

Inte fullt -15, men närmare -10'c iaf. Har inte blivit mycket med frisk luft idag. Tyvärr. För kallt för en promenad. Så det enda jag har varit ute idag, är när jag var ut en snabbis och satt i motorvärmaren, och sen när vi var till Nås... i övrigt har jag hållt mig inomhus.

Gardinerna kom på plats. Efter lite ilska. Varför skall färdigsydda gardiner alltid vars så ofantligt snesydda??? Var liksom bara att leta tag på den minst sneda längden och sätta den på platsen som syns mest typ...bläää.

Efter lunchen så tog vi oss till Nås och hälsade på. Lill pysen var också på besök, så vi fick lite bus idag med. Såg på reprisen av Dansbandskampen, sen bjöd mamma på lite hembakad pizza! =) Hem igen för M skulle på bandy... och det var nu en timme sen han åkte, så idag verkar det som grabbarna ställde upp, så det blev av!

Under timmen jag har varit ensam, så har jag sett på den inspelade smygpremiären av 90210. Guuu va jag gillar Beverly Hills! Som jag var frälst redan för 10 år sedan när det gick med  Donna, Kelly, Brandon, Dylan, Brenda och Steve... och nu är det tillbaks i ny modernare tappning! Jag kommer sitta som klistrad, det kan jag lova!

Nyss påbörjat säsongsavslutningen av Ensam mamma söker också... idag skall det avgöras vilka som blir valda.. jag har mina favortier som jag hoppas på, men det är ju bara Rikard man kan vara säker på blir den rätte. =)

Kvällen till ära ska det ju bli en ny Wallander också som jag inte har sett. Kul. Så jag ska be M poppa lite popcorn åt oss tror jag och så ska jag göra mitt bästa för att hålla mig vaken..... men kan inget lova. I värsta fall finns det ju en inspelningsknapp...

I helgen har jag varit duktig vad det gäller godis och sötsaker. Jag har inte haft något sug eller begär, så det har faktiskt bara blivit lite tuttifrutti hos syster i fredags. Medan M inte har kunnat hålla sig från sina lättsaltade skruvar. Han är frälst i dem. Ni skulle se hur han njuter när han har en påse. Och vill man ha några, så gäller det att hänga med.... som tur är för honom, så är det ingen hit från min sida, så jag står mer än gärna över.

Img tror jag att jag skall ta en tur till stan för att julklappshandla lite. Tänkte det var på sin tid att börja i tid i år och slippa stressen i slutet... sen dag före löning, så kanske det inte är så mycket folk heller. Men vad tusan ska man köpa till alla?

Burr!

Tror det är köldrekord för denna vinter idag. När jag gick upp för en timme sen, stod den på -15,3'c!
Heeelt sjukt. Har inte den minsta lust att gå utanför dörren idag....blir ingen promenad just nu iaf...

Ska ta och stryka och byta gardiner i vardagsrummet istället tror jag, så slipper jag fixa det nästa helg om det blir fullt upp då. Fast ljusstakarna och det, de får allt vänta till advent det. Lär fortsätta med dammsugningen också, som av en viss anledning fick ett stopp igår...

Gårdagseftermiddagen/kvällen spenderades som sagt på kalas. Fullt ös i flera timmar. Sen när vi kom hem, så slockna jag i soffan på stört typ... och då var inte klockan allför mycket. Efter 2 timmar i soffan, fixade jag till sängkläderna i sängen och la mig där istället. Kl 10 imorse, så hade jag sovit närmare 14 timmar.....

Skidor på tv idag med, men har inga större förhoppningar på några toppplaceringar idag..

Satans perkule!

Aj aj aj. Hände en liten olycka nyss.... höll på dammsuga, och eftersom jag hade en strykbräda i vägen bl a och inte orkade flytta den, så kröp jag typ längs golvet för att komma under den med dammsugaren, när jag sedan skulle resa mig..... så visade sig att jag hamnat under delar av bokhyllan, så jag medan jag försöker resa mig, följer bokhyllan med uppåt..... kyunde inte annat än skrika rakt ut... gjorde så ofantligt ont... rätt vass var kanten också kan jag säga. M kom springande och trodde jag dött... så jag har fått haft en fryst kassler på ryggen en stund, medan M uttryckt "satan vilket märke", "du kommer bli rätt blå" "klara du njuren iaf?"... Tack för stödet liksom. Så vi får se hur märket utvecklar sig, just nu upptar det hela vänster sidan av nedre ryggen iaf... känns det som... pucko mig liksom!

Började morgonen med att dra ur sängkläderna, för att sedan hänga ut dem på vädring... men, såklart var jag lite sen med det också, så snön började komma ner från himmelen och har så gjort sen dess... så än ligger täckena bara i en hög på golvet.... lite problematiskt liksom när man inte har något ställe med tak över ute... så jag håller tummarna för att snövädret slutar upp.

Blev en promenad i snöyrandet iaf, och då hade graderna sänkts en del, vilket var bra för mig min lilla fryslort.

Har även tagit hand om mostodonthögen vad det gäller strykning. Det är heeeelt sjukt vad mycket tröjor M har som ska strykas, de tar liksom aldrig slut!

Vad tusan är det som händer med svensk längdskidåkning just idag? Kalla liksom, var inte så oväntat, men Markus Hellner liksom, vilken överraskning! Men ack så kul!

Ska ta och äta lite lunch nu, hänga en tvätt och plocka ihop lite.
Sen väntar det kalas resten av dagen skulle jag tro.

Fredag!

Äntligen helg! haft en tuff dag på jobbet, med en del duster. Varför är allting alltid bankens fel? Blir så trött. Hade iaf kunden på vår sida.. men problemet återkommer nog på måndag...tyvärr...

Är hos systeryster och pysen just nu, men vill pysen vill inte sova.... har ätit thaimat, så även faster Tet dök upp. Men jag gjorde en nit matväg, valde något nytt för en gångs skull, risnudlar med kyckling och nötter...men nu när jag tänker efter, vart var nötterna? Utseende mässigt såg det ut som lasagne... och smakmässigt smakade det ingenting.... så nja. Äggnudlar hädanefter.

Ska åka hem här vad det lider och se på idol som vi spelar in tror jag. Ta en sovmorgon img. Eftermiddagen/kvällen består av kalasande.


utan rubrik.

Torsdagkväll. Denna dag är både bra och dålig. Den är dålig på det sättet att det är en för himla lång och seeeg arbetsdag. Den är bra, på så vis att man mår så bra på kvällen när man sitter här i soffan. Så glad att man överlevt ännu en lång dag och att det bara är en dag kvar sen är det helg.

Varit hemma i lite drygt 2 timmar. Inte gjort så mycket, duschat, ätit och börjat sett på lite inspelat från igår. Skönt att bara vara hemma för en gångs skull.

Har hjälpt Bengan att fixa en blogg nu... startat upp den åtminstone, sen får vi se om hon vill pula lite med den själv först, eller om jag ska stå till tjänst med en del... skoj iaf. Ni ska få adressen bara den kommit igång lite mer på allvar. =)

vad händer i helgen då?

Tack och godnatt.

Nyss hemkommen från Leksand och hockeyn.
Blev tillslut en vinst efter förlängningen.
Anledningen till att jag skriver ett inlägg nu, är att jag måste kolla ett mail från
syrran och eventuellt svara på..... det ska gå himla snabbt, för nu somnar jag snart...

Så vi hörs img.

Godnatt.

Så har vi då en vinnare...

....i Frida Östberg.Oväntat, men ändå skoj. Tänker man efter så, jaa, det var nog rätt. Men om man blir utsedd till Sveriges bästa damspelare under året, borde man inte vara nominerad i kategorin för sin position också? Frida Östberg vann diamantbollen, men hon var varken nominerad som årets back, eller som årets mittfältare. Hur kommer detta sig?

Finns inga tvivel på att någon annan än Zlatte tar hem guldet.

Årets höjdpunkt!

Japp, jag är bänkad och klar för årets höjdpunkt, fotbollsgalan! 2 timmar med massa fotboll, Adam Alsing, musik och säkert lika mycket reklampauser. Har inte så jätte stor koll på vilka som är nominerade, och heller inga direkta hopp om vem som ska vinna vad. Att Zlatan tar guldbollen, det är väl ingen idé att ens spekulera i någon annan. Ingen annan har väl gjort något extra detta år, och om inte detta, vem tusan skall kunna slå Zlatan annars? Mer fundersam och osäker är jag på Diamantbollen. Vem har varit bäst på damsidan? Hmm. Inte en aning. Det känns som att Caroline Seger kan ligga bra till, men vad har hon gjort som gör att hon skulle få den? Bara för att man är vice lagkapten i landslaget, så  kan man väl inte få den bara sådär.. och matcherna i Linköping som jag sett på tv, så har man knappt märkt av hon funnits på plan.... Spännande.

Så har tanten gjort klar våran ritning till utbyggnaden. Härligt. Trodde vi. Jag min lilla okunniga sate satt och kolla lite hastigt, och vad inser jag.... hon har ju byggt in köket totalt, det finns ingen dörr till köket! Och när M kollar mer, så ser han lite små fel här och där han med..... halllå lillla tant, kan du lyssna på oss någon gång och inte bara på dig själv? M har till och med gjort en liten ritning själv, där han har exakta mått och sånt, den har tanten snott, och ändå har hon fel mått. Blir så less. Dessutom var hon rätt kaxig i ett mail igår, som hon sedan bad om ursäkt för efter att ha läst det igen. Skål och grattis. Det gick typ ut på att hon var den kunniga här och att det inte alls var så lätt med de där dataprogrammen som man skulle kunna tro...... men om hon nu är så jävla bäst, varför ska det då vara så svårt att göra det rätt, och speciellt så svårt att göra det som vi önskar och ber om? Tanten tar dessutom åt sig allt som att alla idéer M kommit med, det har hon gjort till sina ideér.... På ritningen som kom igår, så hade hon på altanen, bara "ben" på yttersidorna av den, liksom inget stöd i mitten och så, vilket M påtalade att det måste det vara. Svaret han fick idag var: j"a, jag låg och tänkte på det i natt jag med när jag skulle sova".... Säkert att hon gjorde. Hon kan lixsom inte ta att någon annan kommer med de rätta/braiga ideérna. Nu önskar vi bara att tanten kunde ta och göra ALLT rätt, så vi kan betala henne för arbetet och bli av med henne. Men om hon liksom hade lyssnat på oss från början och våra önskemål, så hade det inte behövt ta sådan tid.

Nu börjar galan, så nu lär jag krypa ner under filten!



Förresten, direkt efter galan så är det läggdags här. Inatt har jag knappt sovit. La mig vid 22, somande inte före 00, sen har jag bara leget och vritt och vänt mig heeeela natten. Dödens img när klockan tillslut ringde...


Ready.

Har bänkat mig i soffan, ska dra över filten och bara vara. De kommande timmarna skall jag se på tv. Först Ensam mamma söker och sen upplösningen på Linda Rosings Sanningens Ögonblick. Sen har klockan blivit läggdags.

Eftermiddagen har bestått i av att Jon ringde och frågade om vi kunde hämta honom vid ishallen, för han hade trättnat på matchen.... och det slutade ju med att Filip också förljde med, för annars blev det ju orättvist. Så kan man också se på saken. Upp till M´s päron och spelade lite bandy medan vi väntade in dem från matchen... sen tog vi en tur till Handbacken för att kolla in pepparkakorna. =)

Och M åkte på bandy, men kom lika snabbt hem igen... så nu får vi se på tv och bara vara båda två.

Img är en ny vecka.

Mätt och belåten.

Tog en promenad vid middagstid, och då slutade det att snöa. Fast det var lite halv kallt. Minusgrader har det dessutom blivit så.

Har nyss ätit tacopaj med grönsaker, så nu är magen mättad för en stund. Ser även fram emot morgondagens dosa.. =)

Ska här vad det lider åka upp till M´s föräldrar, ska ge lite råd angående hur de ska göra med räntan... och skulle tro att grabbarna bus även är där... ska dessutom försöka få bort locket jag har i örat. Nej, det har inte försvunnit, så mitt hopp är att svärmor har en sådan där rensare till öronen....

Sen tror jag det blir en tur till M´s mormor, för att se om ungdomarna får till några pepparkakor.


Ensam några timmar under kvällen (eventuellt iaf..) när M ska på bandy, så då blir det tv för hela slanten.


snöiga söndag.

Sov isådär inatt med. Vaknade kvart över 7 och var klarvaken i princip, men vägrade gå upp, så jag lyckades tillslut somna om... och sov till typ 10. Prima. Vaknade och kollade ut genom fönstret, snön vräker ner. Fan.

Blev inget mer bloggandes i fredagskväll, för jag orkade aldrig slå på datorn. Blev en räkmacka, Idol, lite godis, oskyldigt dömd och mer Idol. Blir så störd på all fjortisbrudar som röstar kvar Johan. Killen är ju värdelös och kan inte sjunga, han gapar och skriker ju bara. Och hur tusan kunde Robin B hänga löst? Snälla Sverige, på fredag ställer vi upp allihopa för tävlingen och röstar på alla utom Johan. Det är på tiden att de bästa blir kvar nu.

För en gångs skull en fredagskväll, så somnade jag inte i soffan! Jag höll mig vaken fram till 23 då jag kröp ner i sängen istället.

Gårdagens blev en lång dag på bortaplan. Hade klockan på ringning för att ta oss till Vansbro och simma lite. Som vanligt, kan jag väl säga, så är M så ofantligt trög när vi ska iväg, så man får minst alltid lägga på en kvart på tiden vi sagt vi ska ta oss iväg... jag hatar att vänta. Till slut tog vi oss iväg iaf, förbi och hämtade upp mamma. Simmade 1250 m innan jag gav upp, så det kändes bra. Känner inte av någon trääningsvärk idag.... inte än iaf... Blev kvar i Nås sen i rätt många timmar, när mamma bjöd på lunch, sen var pysen där också så det blev mycket bus. Faster Tet kom också på besök och blev kvar i någon timme. En fika hans även med. Fortsatte sedan hemåt, men vad skulle vi göra hemma? Så vi tog en tur till Handbacken för att se om det var nå liv och rörelse där. Så där hamnade vi sedan i 3 timmar, med att lösa korsord, äta pizza och se på lite dansbandskamp. Vid 21 var vi så hemma. Mitt i Svensson, svensson så somnade jag i soffan..... snark.

Idag är det söndag. Snön vräker ner, så en promenad just nu känns sådär. Har sett på lite slalom, käkat frukost, dammat, tagit upp torr tvätt från strecket, slagit på en ny maskin.... och ska härnäst ta tag i dammsugningen.


Bengan, det är bara bra! Klart du ska ha en blogg! Gå in på blogg.se och fixa en på direkten!


Ett nytt problem...

Hittade en ny telefon när vi var på Åkerströms. I princip likadan som den förra, men en annan färg och lite andra knappar. Dock uppstod det ett problem när jag skulle sätta den i väggen, kontakten passade inte i uttaget! Så nu vet jag inte hur det går.... i väggkontakten sitter bredbandet, och i det sen skall telefonsladden sitta... men sladden är alldeles för liten för hålen, den räcker inte till... hmmm.... orka krångla en fredag?

Ikväll ska jag göra mig en rejäl räkmacka. Det är jag förtjänt av.

Idol och smågodis efter det. Och sen somnar jag säkert stabilt i soffan...

Eventuellt att det blir en tur till Vansbro img fm för att simma. Får se.

Nätverkkrångel.

Idag är det äntligen fredag! En arbetsdag kvar, sen är det helg!

Igår blev det inge skriva av, då jag inte fick igång Internet hemma. Var antagligen nå tillfälligt, hoppas vi... för i morse lyste alla lampor som ska på vad man nu kallar det där nätverkstjossan..

Samåker med M idag. Bra att spara lite bensin. =) På hemvägen ska vi slinka in på Åkerströms och se om de har någon ny telefon åt oss. Den fasta alltså. Den vi har nu börjar bara krångla och vara seeeeg, den fattar inte när man trycker på en knapp, utan man får trycka och trycka.... men sen har den varit med sen tiden i Västerås också...

Mindre E, tack.

Jag och M har gjort upp en deal. Eller deal och deal. I vårt hem, ska vi nu ändra lite kostvanor. Eller ändra våra inköpsvanor. Vi ska från och med nu, äta hälsosammare. Vi ska undvika så mycket E som det bara går. Ibland kan det ju vara svårt att hitta vissa produkter helt utan E, men vi ska åtminstone köpa så få som det är möjligt. Mindre E:n, mindre aspartam, mindre ohälsosamt socker, mindre tillsatser..... osv. Så mycket krav som det bara går. Detta gäller dock hemma. Blir vi bortbjudna och så, så äter vi det som bjuds.... men, så klart så äter inte jag allt som serveras, men det vet nog de flesta....

Hockeyn var väl ingen höjdare att se på. Bönderna är ju bra speciella, ändå måste man se. Bara osyldigt dömd att se idag. sen är det läggdags. Hoppas på en bättre natt idag. Img är det  drygar-torsdag igen..... ska bli bjudna på sushi img av några kunder.... men nähe tack, det skippar jag mer än gärna. Pyttipanna för min del.

En promenix har det blivit iaf.

Dimmiga onsdag.

Varit hemma i typ 1 timme. Var sådär äckligt dimmigt också på vägen hem, så man knappt såg någonting. Dessutom får man ju alltid sådana bilar som knappt vågar ha styrfart vintertid... blir så less. Står det 90 på skylten, så åker men 90. Mörkt är det också.

Har hunnit sortera lite lorttvätt i rätta högar och fyllt en maskin. Hoppas även hinna med en andra innan det är läggdags. Dammsugit köksgolvet (varför blir det alltid mest damm där?), slängt in mig lite lättare mellanmål, läst lite reklam och så bänkat mig här.

Väntar på att M ska komma hem från jobbet så vi kan ta en promenad. Sen visar de Malmö-Leksand på tv, så det får kombineras med kvällsmaten, innan det är dags att byta kanal och se på lite bönder och lite oskyldigt dömda.
Så det ser inte bättre ut än att jag lyckats sysselsätta mig denna kväll också....

En ond cirkel?

Den senaste veckan har jag vaknat varje morgon någon gång mellan 04-04.30,
och sen bara legat och vritt och vänt mig hela tiden. Liksom jag somnar aldrig riktigt igen...
Börjar fundera om det är en ond cirkel, att det är pysikiskt.

I slog jag upp mina blå 03.49.....

Tack och godnatt.

Ska bara se klart på sporten, sen ska jag sova.
Varit en lång dag det här. Jobb som vanligt, sen vidare till Blge för lite "kurs",
med en mellanlandning på kupan... hemma vid 21.15 ungefär.... pust.

Ätit en macka och stillat hungern. Tur det blev en dubbeldosa av gårdagens flygande jakob.

Så idag blir det inte mer skriva av än så här... =(

Öron problem.

Sedan en vecka tillbaka, har jag haft snudd på konstant lock i vänster öra. Jag blåser bortet och det försvinner, för att sekunden efter komma tillbaka igen... när vi sitter och äter ikväll och jag nämner mitt problem för M, frågar han om jag är snorig. Min röst låter annorlunda, så det kanske är snoret som sitter i örat.... jag känner mig inte snuvig på så sätt att det rinner, men det är ju möjligt att det är det som är på g.... eller så har jag Kanariskt saltvatten i örat, alternativt en vaxpropp. Lär nog försöka spola örat få se om det hjälper.

Fick sms av min f.d arbetskollega om att det var tv-match ikväll. Så jag och M har efter maten suttit i soffan och sett på innebandy. Falun-Storvreta. Herrar. Falun var kanske inte riktigt med i matchen de första 2 perioderna och låg under med 4-1,.... men vilken 3:dje period... helt sjukt va bra de var. Slutresultat, vinst 7-5. Snacka om vändning!

Ska ta och läsa lite bloggar och göra mig klar för natten. Sen blir det läggdags.

Img blir det en lång dag. Först en vanlig arbetsdag, sen ska vi till Blge på "peptalk" med jobbet på kvällen... så jag vette katten när jag kan vara hemma img.... hoppas på senast 21, men det kan jag nog drömma om..

Snart är iaf denna hemska måndag förbi.

Sega måndag.

Varför är alltid måndagar så tröga och sega? Dessutom är man dödens när klockan ringer och man måste kliva upp...
pust och stön vad jag gärna hade hoppat över måndagar.

Sitter här och kikar lite. Väntar på att M ska hitta hem från jobbet så vi kan fixa lite mat.

Kanske skulle försöka ta mig ut på en promenad efter maten?

Denna dag.

Sådär. Då har jag gjort allt som ska göras idag. Nu har jag bäddat ner mig i soffan och inväntar lite tv-program bara. Har precis duschat och plockat lite. Ätit lite korv med bröd och mos också. Hur gott kan inte det vara då och då? Det är underskattat. Har tänt massa ljus också för att få upp lite värme... och vad upptäcker jag när jag kommer in i sovrummet... jo, fönstret är öppet, vädringsfönstret alltså. Det öppnade M när vi gick upp typ 10.... och så klart så har det glömts att stänga igen, till min stora förtret, men till M´s sanna glädje..... han önskar han fick ha det öppet dygnet runt, men då har han träffat fel andra hälft. Fryslort är bara mitt förnamn.

Åkte till Nås på förmiddagen för att gratta pappa. Där var det fullt hus, med mormor och morfar och Oscar med familj. Blev kvar över lunch också. Var inte planerat, men det man tackar väl inte nej när det bjuds. Hem och steka upp lite kyckling, som vi hade planerat att göra en flygande jakob av, men som vi nu skjutit på tills img kväll. Sen upp till M´s päron där det också var fullt ös medvetslös som vanligt när det är 2 grabbar där.... och vilken ljudnivå de kan ha... den är inte att leka med. Fikade och grattade pappa nr 2 för dagen. M fick hjälpa sin mamma att sortera lite kort från Rom, för att veta vad de föreställde och även vilken dag allt var.....det skulle jag aldrig orka. In med dem i ett album, sen räcker det väl...

Sitter nu och väntar på Ensam mamma söker. Sen ska jag även se Sanningens ögonblick med Linda Rosing ikväll... kan tänka mig att det blir x antal hemska frågor hon utsätts för...

Img är det måndag igen. Ny vecka. Blä.

Söndag.

Helgens sista ledig dag, varför går tiden jämt så fort när man är ledig?

Gårdagen bestod av besök i Handbacken, med kortspel och fika. Fortsatte kvällen till grabbarna på Storänget, där det var full fart som vanligt. Blev kvar till 21 tror jag. Hemma och se på Svensson, svensson, sen somna jag i soffan, så det var bara att krypa ner runt halv 11...

Idag kommer nog dagen också bestå av lite besök, fars dag som det är. Är bjudna på fika på eftermiddagen uppe i berget, så vi planerar en resa till Nås redan nu, så kan vi slinka in på Shell och handla lite ingredienser till lunchen.
Kanske är pysen hemma också så vi kan få se hans rum?

Lördag.

Varit uppe en stund iaf. Tagit sovmorgon. Jag älskar helger utan måsten tidigt på morgonen.... =)

Har käkat frukost, dammsugit, fyllt en maskin med lorttvätt och duschat. Funderat på vad som skall serveras till lunch. Eftermiddagen kommer nog bestå i att hälsa på skulle jag tro.

Igår spenderade vi kvällen i Nås, då mamma bjöd hela balunsen på tacos. Pysen var där, så det blev även lite bus. Såg på massa tv, innan vi strax före 23 tackade för oss och åkte hemåt. Stupade i säng direkt jag kom hem, vet inte ens om jag hann lägga huvudet på kudden innan jag sov....

Bilder....

          

Veckan som gått.

Jag gör så ett försök till att berätta om veckan som varit, men utan bilder. De får jag ta i ett eget inlägg när jag blivit sams med min ovän.

Har funderat lite om hur jag skall lägga upp strategin för min redogörelse, men vet inte om jag ska ha någon strategi. Jag struntar nog i en dag-för-dag berättelse och tar allt som det kommer och dyker upp i minnet, för minnet mitt är inte alltid det bästa.

Landade på Gran C runt 20-20.30 i onsdags, kom till hotellet vid 22, döds hungriga. Så vi slängde bara in väskorna på rummet och sprang iväg till shoppingcentret och beställde varsin pizza! Veckan har bestått av sol hela veckan, men inte alls sån konstant tryckande hetta och sol som förra året (då det visserligen var värmebölja, men ändå...)... solen blandades varje dag med moln och blåst. Kalla vindar också. Så min fleccetröja blev mycket väl använd under veckan. Graderna har legat runt +25-30 under soltimmarna iaf... men redan vid 15 snåret började solen att ge upp tyvärr... så det gällde att passa på och vara ute i tid.

Vi bodde på samma hotell som förra året, så vi hade bra koll på läget liksom. Amadores ligger intill Puerto Rico, vilka båda består av mycket varierande höjder och inte alls så platt, om ni förstår hur jag menar. Från hotellet och fågelvägen är det kanske 400m till stranden, men för att ta sig dit, måste man gå en kringel-i-krok väg för att ta sig ner för sluttningen, dvs till stranden är det ca 1-1,5km nerförsbacka, vilket ni kanske kan räkna ut vad blir på vägen hem från stranden. Precis. 1,5 km uppför! Dessutom har vi promenerat till Puerto Rico några ggr under veckan, vilket också är enorma nivåskillnaderna. För att underlätta gång-vägen mellan dessa ställen, så har man byggt en "trapp-väg", som  är lite genare. Så klart var vi tvungna att räkna antalet trapp-steg. 665 st. Tänk er, 665 trappsteg neråt med liten rakare väg emellanåt, men ändå... när du senare ska ta dig hem samma väg, ja då har du 665 trappsteg uppför att besegra. Så att kalla detta för semester, vet jag inte om är riktigt sant. Det här har varit ett av de jobbigaste träningslägren jag varit på. Det känns i vader, lår och skinkor att klättra upp och ner sådär. Jag lovar Er. Men är man för snål för att ta taxi och tycker att det är onödigt att lägga pengar på, ja då tar man lite svett i pannan.

Under denna semster gjorde vi även annat än att ligga på stranden. Vädret var ju inte alltid det allra bästa sola-på-beachen hela dagen, så det blev några utflykter faktiskt. En dag tog vi en båt ut till Puerto Mogán, båten ut var även en tur där man åkte en extra sväng för att eventuellt få se lite delfiner. Så klart, så lös de denna gång med sin frånvaro... jag som så gärna vill se delfiner live! Puerto Mogán är en söt liten fiskeby, och denna dag var även marknadsdag här, så det blev att gå runt och kika lite. M hittade en Barca-handduk han ville ha, men vi ansåg priset var lite väl högt för en handduk, visserligen var den äkta, men ändå.... och som han ångrade sig sen när han såg priset på dem på andra ställen sen under veckan...

I måndags gick vi upp och drog oss ner på stranden så fort vi kunde. Solen sken och värmde på oss i kanske 40 minuter, sen blev det totalt grått och molnigt och solen bara försvann. Kände båda två att det var sådär kul att ligga kvar med hopp om att molnen skulle försvinna, så vi packade ihop igen, begav oss de den där 1 km långa uppför-vägen till hotellet igen, bytte om och packade om.Maspalomas väntade på oss. Maspalomas som är en öken typ. Dessutom sitter Maspalomas stranden ihop med Playa Inglés, vilken vi också tänkte passa på att besöka... tog oss ner för de där 665 trappstegen till Puerto Rico, letade på busstationen, lyckades komma på rätt buss, betalade 4 euro enkel väg för 2 vuxna, ca 2-3 mils resa. Vad kostar det att åka mellan Björbo-Nås, säkert 50 spänn per person..... Väl framme i Maspalomas var det lunchdags. Så vi hittade en trevlig liten restaurang vid stranden, så vi kunde få i oss den obligatiska lunch-toast/baguetten. Började sedan våran resa i öknen. Var så coolt att se dessa sanddynor och klättra i dem, men ack så drygt. Bestämde oss sedan för att ta strandvägen från Maspalomas till Playa Inglés, vilket vi trodde var en enkel match, att Inglés låg typ runt en udde. Det var så vi uppfattade det i reseguiden iaf, när det stod att stränderna gick ihop med varandra.... vi gick och vi gick och vi gick, men det kom aldrig något slut. Passerade även en x antal lång nudiststrand, vilket var lite halv otäckt, men ändå. Vi hade redan gått så långt att det var lika bra att traska vidare, var för långt för att vända. Det var tur kan jag säga att vi åt INNAN vi gick mot Playa Inglés, för annars hade jag avlidit. Promenaden vi tog mellan dessa städer/stränder ekker vad man ska kalla det, visade sig när man kollade på en karta, vara ungefär en sisådär 6 kilometer. I sand liksom! Halleluja! Men fram kom vi, tillslut.

Efter att ha utforskat Playa Inglés lite grann, bestämde vi oss för att ta bussen tillbaks till Maspalomas och ett stort shoppingcenter som skulle finnas där. Det visade sig att ta bussen skulle innebär en lång väntan för oss, så det fick bli en taxi faktiskt. 5 euro betalade vi för kanske 1 mils åkning, helt sjukt billigt med taxi egentligen där. Shoppingcentret var ingen höjdare för vår del, eller jo förretsen, M lyckades hitta sin Barca-handduk mycket billigare än på marknaden- och ångesten kunde försvinna. Tog sedan bussen tillbaka till Puerto Rico. Bilvägen vi åkte var heller ingen höjdare, krokigt, kurvigt, brant och smalt... både jag och M både pyton när vi väl fick kliva av.... haha

I övrigt blev det sol och bad, en mini-golfrunda som jag så klart förlorade, men var ju heller inget oväntat eftersom jag är helt värdelös och M är proffs. Ätit god mat har vi gjort. Kört baguetter/toast till lunch, vilka serveras med lite pommes till på Gran C... på kvällen har det blivit kyckling, pasta och pizza.

I övrigt skulle jag vilka säga att vi verkligen har tagit igen oss. Vi har verkligen haft semster. I början av veckan, så somnade vi både två runt 21-snåret och sov sen 10-11 timmar båda två.... men det kanske även var ett tecken på att vi behövde vila upp och återhämta oss?

Hur som helst så är vi nu tillbaks i ruskiga vintriga Dalarna igen. Som jag längtar tillbaks, och som jag fryser just nu.

Har redan börjat längta till nästa resa..... som det ser ut nu, kanske april 2010 om vi får följa familjen Erkers.....?
En 50 års firare och en 75 års firare finns då, så då började vi spekulera här för någon helg sen, om vi inte skulle dra hela tjocka Erkers/Forlunds släkten....

Bilder kommer....

Jag har en ovän.

Det är helt sant. Jag börjar i varje fall tro att så är fallet. La in lite bilder på den äldre datorn, sen när jag skulle börja skriva både i min blogg och lite kommentarer till andra, så blir det bara fel på sidan heeeela tiden... det vill sig inte. Sen tar M datorn för att se vad som är fel, och så klart så funegrar det. Alltid när M gör någonting så funegrar det, men sällan när jag vill, varför.

Dock så är jag inte alltid vän med den nyare datorn heller, den kan bara avsluta massa program jag kör och börja uppdatera och startas om... gissa om jag blir less...

Jag och datorer.

Kalla, snöiga, ruskiga Sverige!

Härligt väder som väntar på en när man tar sig hemåt igen. Eller NOT. Fy skrutt vad kallt det är, och vad mycket snöööö.... kan liksom inte fatta, igår var det +30, idag -3..... hur ska jag överleva denna vinter som typ knappt börjat? Vill inte ens tänka på när våren väntas komma.... men det är bara att bita ihop. Det finns kläder som gör en varm.

Landade i Blge strax efter 15 idag, fick hämtning av svärfar, som vi sedan skjutsade tillbaka till jobbet och så tog vi hans bil hem. =) Blev dock ett stopp och fick i oss lite mat i magarna och sen in på maxi och handla lite bröd.... gick upp vid halv 6 (svensk tid) i morse, och efter X antal timmar utan mat var korv och mos hur efterlängtat som helst.... mådde inge vidare på planet, och maten som serverades blev jag att må ännu mer dåligt av, bara av att kolla på... så jag rörde inte min matbricka...

Sen hemkomst har jag laddat en maskin med lorttvätt... hur tusan kan vi ha lortat så mycket kläder på en vecka? packat upp allt och kollat posten. Sett på lite inspelade program, bl a Bonden, så vi kan sitta och kolla på dagens avsnitt just nu... efter detta väntar duschen och sen tror jag det är läggdags. Veckans längsta dag img jobbmässigt.

Vet att ni väntar på en rapport från veckan, och det ska ni få. Men inte idag. Jag skall försöka img, men kan inte lova er någonting... lite bilder ska jag se om ni inte kan få se också. =)

Startar bilen img, det är den stora frågan.... 

Hola!

Skickar Er en rapport fran Gran Canaria och solen. Blev lite besviken pa att inte ha fatt nagra kommentarer av Er som jag skickat inlagg till tidigare i veckan... hmm..

Hur som helst sa har vi det hur bra som helst har. Ryktet sager ju att ni dar hemma har nagra centimeter snö och typ -10 grader..... vilket vi inte ar ett dugg avundsjuka pà!

Vadret har varierar en del, lite blasigt och molnigt, det skall jag erkanna att det ar, sa jag min lilla fryslort sitter en del i min alsklings fleeces! Men trots detta, sa skiner och steker solen pa oss. Runt +25 grader. Idag har det nog varit den varmaste dagen hittills, med narmare 30 grader skulle jag tro..... lite farg har vi allt fatt, och faktiskt inte sa röd heller! Emmson, ar bara liiiite röd, i övrigt ar det solbranna! För att svalka av oss i bland sa ar det super att slanga sig i havet.... det ar inte allt för varmt, men bara man tar sig i sa ar det lugnt...

Sa vi spenderar vara dagar har nere med sol, bad, relax, promenader i massor (=bergsklattring) och god mat förstas.


Nagra dagar till har vi kvar, sa vi ska fortsatta njuta av var vistelse har....




men hall med om att det ar otroligt, 3dje resan i rad nu som vi gör och det börjar snöa hemma...
Gran C i nov-07,  Rom i maj-08 och sa nu, Gran C nov-08.... vi klagar förstas inte, men kanske ni?

RSS 2.0