Solen nästa.

Så var dagen här, dagen det bär av till solen.

Vi åkte till Gran C även förra året, vid ungefär samma tidpunkt. Då var det i samband med SAS (?) flygstrejkningar, vilket gjorde det länge osäkert om vårt plan skulle gå eller inte, dessutom när vi vaknade på morgonen, så var det några centimeter snö ute och allmänt kaos på Arlanda.... vad händer just nu? Får höra på radion att sterling gått i konkurs, visserligen inte det bolaget vi ska åka med men iaf, och titar man ut genom fönstret, så snöar det! Helt sjukt. Allting upprepar sig liksom. Scary.

Har så gott som packat klart, men det känns så konstigt, för jag har massvis med plats kvar..... hmmm... vad har jag glömt?

Angående maxi-Y, så finns det inte här hemma. Lyckligtvis så hittade vi ett "20 tärningsspel" där bl a maxi-Y fanns med, så vår semester är räddad!

Ska få lite pannkaka eller våffla av svärmor innan vi åker, härligt. Slipper man tänka på mat också. Dock är jag lite orolig över hur det skall gå..... jag menar, är ju kanske på hotellet runt 23 om vi har tur.... är jag inte hungrig och helt förstörd då? Maten som bjuds på planet, brukar ju inte vara någon höjdare direkt, så det är inget jag räknar med att bli mätt på.

Så kära vänner, nu kommer jag antagligen inte uppdatera något här på cirkus en vecka. Jag drar till Gran C och njuter av lite frihet, ledighet, god mat, härligt hav, och en varm sol. Tillbaks i vårt avlånga land, på onsdag eftermiddag. Vi hörs då.

Ha det så bra allesammans, så ses vi om en vecka!

Puss å kram, E.

Ett litet dilemma....?

Är det verkligen så illa att vi har lyckats ta med Maxi-yatzy till Dammsjön under den s.k sommaren, och sen inte tagit det med oss hem igen när vi packade ihop för året......????

Vill det sig illa, så lär det bli en tur till Dammsjön img..... för en vecka på Gran C utan Maxi-Y, det funkar inte. Det är våran favoritsysselsättningen ute på balkongen på kvällarna....

Hmm....

Packningen fortskrider....

Verkligen kaos på vardagsrumsgolvet just nu... men väskan börjar ta sig nu.... inte allt för mycket kvar för min del....

Ser på Äntligen Hemma nu och får lite tips och idéer. Står ju inte på förrän det är vår tur...
Ska ta en promenix bara det är slut på tv:n och sen fortsätta packa...

Har ju ingen större brådska att krypa till kojs ikväll, eftersom jag är ledig hela dagen img.... och vi kanske inte åker förrän typ 13......

Jag känner mig nöjd.

Till slut så tog vi oss så till pysen. En aningen lite sena kanske, men vi kom iaf dit. Hann busa med O ett bra tag ändå innan det började bli övertid och läggdags för honom, och vi begav oss hemåt igen.

Idag har det varit små kallt och väldigt mycket regn och rusk. Ryktet har även sagt att det snöat på några håll i vår närhet... vet inte om det är sant riktigt, men det skulle tydligen ha varit något vitt... bläää för snö. Vill verkligen inte ha vinter. Vi fick ju ingen sommar i år....

Idag har jag haft lönesamtal. Var lite smånervös inför det och visste inte riktigt vad jag skulle säga. Men som vanligt så löser sig allt bara man väl är i situationen.... en summering av resultatet skulle man kunna säga att jag är nöjd, eller kanske mer än nöjd. Jag får vara nöjd iaf. % mässigt är det en super höjning. Bara att ligga i kommande år också, så kan det skjuta till mer... jag har en god löneutveckling i framtiden iaf tycker chefen. För jag är väldigt diktig på det jag gör. Så från och med januarimånad, blir det klirr i kassan!

Vad jag däremot inte är nöjd med just nu, är min packning. Har visserligen börjat plocka fram lite kläder och så, men de ligger typ i en stor hög bara... så vad mina kommande timmar består av är spikat och klart. Packning. Skulle även behöva packa klart, så vi kan åka upp till M´s föräldrar och väga väskorna.. men det skulle vi visserligen hinna img innan vi åker också.... men packat och klart skall det vara idag.

Dock ska jag nog börja med att dammsuga lite, så det är skapligt rent när vi åker iaf...


Att vänta.

Att vänta är det värsta jag vet. Alltid är jag klar först, och alltid är M liiiiite seg av sig, varpå jag får vänta, vänta och vänta... Blääää vad jag hatar att vänta. Dessutom speciellt nu, när magen är utsvulten. Men M ska bara först innan han hittar hemåt.... då blir det sprödbakad torsk och ris.

Sen är det tänkt att vi skall åka och busa med pysen en stund... om han är vaken när vi väl kommer dit.....



Hmm... fortfarande går hälften av våra klockor fel. Hur kan vi vara så sega?


Relaxing.

Så var snart denna dag förbi. Eftermiddagen bestod av fika med tjocka släkten i Handbacken... ja jag vet, det är nå sjukt vad det skall fikas hela tiden i släktet jag numer tillhör... men att bjuda mig på fika gör ingen skada, för jag nöjer mig med typ 1-2 saker av de 7 som serveras.... haha

Fortsatte sedan till Nås. Ingen lill-pys hemma, så det blev bara stopp hos mamma och pappa. Lite gos med Saga, pappa bytte till vinterdäck på min bil, och kvällen där avslutades med att vi fick lite korv med bröd i magarna. Sen hemåt igen för att M har innebandy.... och han har nu varit borta i typ 40 minuter, så det verkar nästan som att det kan ha varit folk nog till spel idag.

Själv ska jag sitta här i soffan någon timme innan det blir läggdags.

Får ta och bli en tur till pysen img eller på tisdagkväll.

Söndag.

Vi har fortfarande inte ställt om klockorna här hemma, så det är lite hjärngympa varje gång man kollar... ska sätta det på M´s att göra lista så fort han kommer hem....

Varit vaken sen runt halv 10, så jag har sett lite sporadiskt på herr storslalomen, och sen börjat tvätta lite. Dessutom har jag skrivit en packningslista och även börjat kolla i garderoberna vart jag har allt... börjar närma sig solen nu!

Gårdagens kalas var helt okej, även fast det fanns en del dryyyyyyga Flókärringar som skulle låta högre än alla andra.... maten bestod av Italiens buffé och sen med kladdkaka och tårta till efterrätt. Hemma starx efter halv 12 tror jag, helt färdig. Det var liksom övertid för min del.

Vad som händer idag vet jag inte riktigt, ska äta lite lunch, beöka Nås tror jag och kolla bl a kolla in pysens rum. Men kanske att nästa projekt skulle vara en promenad?


Eftermiddagsfika blev det också...

...dagen fortsatte med att se på andra åket i storslalom, sen har jag även följt Häcken-Landskrona. Härligt spel Häcken bjöd på. Vid halv 4 ringde Filip och undra om vi kunde komma och fika, så det blev en snabbis dit, innan det bar av hemåt igen.

Nu väntar vi på att skjutsen ska komma. Kalas vid kl 18....

Lördag.

Vaknade tidigt för att vara helg, redan strax efter 9, men var ändå utsövd.

Gårdagen spenderades hos mamma och pappa med hela familjen, förutom Anton, med massa taco och bus med pysen. Såg på Idol innan vi drog oss hemåt. Sov sen i soffan i nästan 3 timmar innan jag förflyttade mig till sängen..

Började dagen med att se på lite storslalom. Det är kanske det enda positiva med vintern. Att det blir massa vintersporter på tv:n.... har även dammsugit och haft sängkläderna ute i stormen på vädring. Varit uppe i handbacken och fått förmiddagsfika bland annat.

Ska nu ta och äta lite lunch och sen blir det att göra sig klar för kvällen. 50 års kalas väntar....

Förskräckliga torsdag.

Så var det den här dagen igen då som jag bävar för varje vecka. Torsdag. De är jämt så ofantligt förskräckligt långa, att jag inte vet vart jag skall ta vägen. Inte blir det bättre heller när man har lite mindre att göra på jobbet... men men, vet att det kommer andra tider, så det är bara att vara glad egentligen för varje lugn stund.... Är ensam hemma just nu, M är ute och käkar med jobbet och firar någon tant som fyllt jämt. Inväntar inte honom förrän om någon timme skulle jag tro.

Hade ett tag planer på att åka till Nås och dumpa lite grejer här och där, men nääää. Skippar det idag, finns ingen ork och energi just nu. Bättre att ligga i soffan och jäsa. Så Nås får bli img tror jag...

Kom att tänka på en sak.... som ni kanske vet, så äter jag och M tacos typ minst en gång i veckan.... men tro det eller ej, men vi har inte käkat tacos på minst 3 veckor! Helt galet ju, hur har vi kunnat undgått det? Så img kanske det lär fram med lite grönsaker och sånt.... =)

Skickade ett sms till FK i början på veckan, för de hade 100 biljetter till Leksand-Västerås om några veckor, med få 2 betala för 1. Hade inte dalakortsnumret med mig, så sms:et kom iväg först när jag kom hem.... men det fanns biljetter kvar... för jag fick svar att "betala 180 kr inom 7 dagar"... och idag kom biljetterna! Härligt. =) Inte så värst dåliga platser heller tror jag iaf... får höra med chefen vad han säger om dem när han kommer hem...

Img släpps biljetterna till melodifestivalen.... skall man försöka få tag på en?

Bläää för strykning.

Halva bonden och hela Persbrant, har gått åt till att dela tv-tittandet med strykning..... fatta, nästan 2 timmars strykning... bläää... snacka om att det var ett tag sen jag strök... så jag får väl egentligen skylla mig själv.

Dagen på jobbet idag var det seeegast på länge. Har liksom inge jobb själv på hög längre av någon anledning, har inga måsten... och lite kunder... så det var världens segaste dag innan klockan slog 16.... hem och sov lite middag på det. Haha

Ska ta och plocka ihop för dagen och krypa till kojs. Img är det en ännnnnu längre dag... jobbar ända till 18... pust och stön.... men samtidigt blir det en dag närmare helgen.

Idag gick första turen från Romme till Gran C. Bara en vecka kvar nu tills vi sticker.... är det dags att börja packa snart?

Sakletare.

Idag efter jobben,så drog jag och M i väg på ett sakletarstråk. Hade lite saker att behöva hitta innan avresan nästa vecka.
Blev bland annat ett stopp på Classe, där vi hittade en del, men mest till alla andra. Syrran fick sina fotoalbum och mamma sina efterlängtade gummistövlar. okej, inte från Classe kanske, men från en butik därikring iaf. Dessutom skulle syrran vilja ha en reflexväst till vagnen. Var dock tomt på hyllan där de skulle vara, så jag gick till kundtjänst. Tyvärr var de slut på hela lagret och skulle komma in typ i mitten på november, men killen tyckte jag kunde kolla i fyndhörnan, för där hade han sett för någon dag sedan... så vi gick dit... och vips, där fanns en hel hög! Okej, inte samma artikelnummer som stod i katalogen, men ändå samma grej liksom. Så vad jag har funderat på sen dess är, hur kan man ha en drös av en vara i fyndhörnan för 50%, då det är slut på hela lagret?

Efter lite om och  men så har vi hittat hem med lite kassar. Hittade även det som var prio 1, vet inte vad det heter riktigt, men sådana där band som man sätter runt resväskorna så de både ska hålla ihop bätttre, men framför allt synas när de kommer rullandes på banden!

Ska se på Martin Timell och bara ta det lugnt, sen blir det läggdags.

Måndag.

Veckans första dag är snart till ändå. Haft en normal dag på jobbet med lagomt mycket att göra.
Sen bara hem och påbörja jobbet där, dammsugning. Hade inte ork och energi under helgen, å måstena försvinner ju inte bara sådär...

varit ute på en en promenad i stormen och regnet också. Höll på blåsa bort över bron, men i övrigt väldigt behagligt.

Dåligt på televisionen idag också. Inga program som faller mig i smaken, så nja, det får vara. Blir läggdags om en timme ungefär i ställe tror jag.

Varför vara vaken när man kan sova?

Förresten, M fick brev från radiotjänst idag också. "Vi kan inte se att du betalar tv-avgiften", ungefär så stod det.... men hallååååååå.... hur svårt kan det vara att se om någon annan på samma adress betalar den???? Skulle då logga in på mina sidor på deras hemsida och liksom "koppla till" M till samma hushåll som mig.... och för det krävdes kundnummer och ett lösenord. Detta kan man hitta på sin faktura. Skål och grattis. Radiotjänst fakturor är inget jag prioriterar att samla damm på, så de åker direkt i sopen. Dessutom dras det via autogiro och då kommer fakturan bara fakturan när beloppet är ändrat, vilket det inte varit det senaste året typ... så blääää va jag hatar radiotjänst.

Kusinbus.

Gårdags eftermiddagen och kvällen spenderade vi hos kusinerna i Äppelbo. Var dags för den årliga älgkötts-lördagen. Packa och mala och skära och dona. Tror de fyllde sina fryser tillslut med lite påsar av diverse köttbitar... själv, hoppar jag mer än gärna över. Under tiden som det arbetades med köttet, så gjorde jag och M vårt bästa för att sysslesätta de två minsta kusinerna. var som vanligt inga problem. M och Selma byggde duplo-torn i flera timmar tror jag.. och Sally var knappt ledsen. Efter att allt kött var färdig packat, så åkte karlarna och hämtade 2 familjepizzor som vi mumsade på alla 10! Det blev till och med pizza över....

Hemma runt 23 tror jag, och då stöp jag i säng direkt.

Vad dagen har att erbjuda idag vet jag inte. Ska inte göra så mycket hade jag tänkt. Blir nog en tur till Handbacken efter lunch för att hela gänget skulle dit och räfsa löv och lite så... så då blir det garanterat en fika där... men i övrigt inga planer.

Den längsta dagen på länge.....

....men ändå en av de kortaste. Jobbade som sagt på hemmaplan idag. Skulle få sällskap framt ill kl 12 ungefär, sen skulle jag fixa de sista timmarna själv. Fast vid halv 12 ungefär när jag hade fått en liten minilunch och vi suttit och rullat tummarna båda två x antal timmar, så skickade jag hem Jenny. Fanns liksom ingen anledning att hon skulle sitta kvar bara för att fördriva tid, kunderna var vääääldigt lätträknade. Kanske 4 telefonsamtal på hela dan och runt 10 kunder. Det snudd på stendött. Varenda bybo verkade vara i skogen och jaga fjuntar. Hade absolut inget annat att göra än att läsa expressen och aftonbladet på nätet.... men man tackar ju och tar emot för att för en gångs skull få  hem från jobbet redan vid 14-snåret. Exakt, verkligen GÅ hem!

M kom också hem relativit tidigt, så vi har spenderat eftermiddagen utomhus med att plantera ljung, räfsa löv och plocka in lite trädgårdsmöbler. Var liksom på tiden.

Sen tänkte vi äta thai tillsammans med M´s föräldrar, men vilken nit. De hade åkt till Thailand på semester typ... kommer hem om en månad... hmmm... har de annonserat? Det gjorde de iaf förra året... besvikelse var ordet. Så det fick bli en grillad kicken och pommes istället. Lika gott det egentligen.

Sitter här och ser på hockey på tv. Leksand verkade visst bara värma upp i första perioden, men nu så är siffrorna rättade och ser bra ut igen... se på lite inspelat Idol sen och sen kanske det är läge att snarka i soffan medan M ser på sina program?


Slavarbete?

Igår morse när jag skulle åka till jobbet, så var det precis som jag befarat. Järnvägen var totalt blockerad av grävare, traktorer och massa arbetande gubbar. Så där kunde man inte passera. Nähä liksom. Bara att leta sig fram på en halvt igenväxt skogsbil väg några hundra meter åt helt fel håll, innan man kunde svänga ut på stora vägen igen och bege sig tillbaka de där alla hundra metrarna åt rätt håll. Pust och stön. Men nu är det iaf asfalterat och klart. Hoppas jag.

Ikväll när jag åkte hem från jobbet så tankade jag. Vilken fröjd det var! Tanken var visserligen inte helt tom, men snudd på och taxametern visade inte ens 400 spänn... när hände det senast? Bensinen är ju nästan gratis. Jihooooo!

Börjar närma sig löneförhandling för oss nu. Ska vara klart inom några veckor iaf. Så idag fick vi lite material om vilken BESTA-kod man tillhör och hur fördelningen i pengar ser ut mellan alla i samma tillhörandegrupp. BESTAn visar typ vilken behörighet och så man har, lite svårt att förklara. Och jag fick det också svart på vitt. Jag slavarbetar. Jag gör verkligen det. Heeeeelt sjukt. Så krävs en förändring. Min lön är mindre än procentilen 10:e. Den innebär att 10% av alla i min grupp har lägre än den summan som står vid 10:e och 90% har mer än den summan... ja, hoppas ni fattar. Jag låg iaf under det beloppet.... Det är jag som sliter och fixar och hjälper och kan på mitt jobb. Jag som lär mig och förstår hur lätt som helst, ingenting är omöjligt liksom.... och vad tusan får jag för det. Inte ett skit. Dessutom ligger prioriteten på de kvinnliga lönerna detta år, allt för att få vår värld lite mer jämnställdhet. Så jag hoppas chefen tar detta till sig hon också. Det är dags att bita ifrån och sätta stopp nu. Lär ta och sätta mig ner och skriva ner lite argument. För jag är bra på det jag gör.

En dag kvar, sen är det helg ledigt. Super. Det känner jag att jag behöver. Just nu är livet en pers, på många sätt och vis.

Img har jag dock en liten kortare arbetsdag. Jag ska nämligen göra ett gästinhopp här i byn! Jag har gångavstånd till jobbet! Jippppi!!! Dessutom får jag plocka ihop och gå hem direkt efter stängning, dvs vid 13.30 (redan!), så jag är förhoppningsvis hemma runt 14 img. På en fredag och allt. Kommer bli skoj att se vad byn har att erbjuda, om några har saknat mig, eller om de minns mig överhuvudtaget... var ändå över 2 år sen jag var här sist och jobba....


Snart läggdags.

Ska om en snar framtid hoppa i säng, är trött. Har varit ute och tagit en promenad, och samtidigt fotat hålen vid järnvägen.... för bevis ska vi ha ifall banverket inte vet vad M pratar om och förnekar. Sen kan jag passa på att visa er också.... det är verkligen helt sjukt.





Så vad säger ni? Vore det inte på sin höjd med en varningsskylt?
Speciellt när det är mörkt dessutom större delen av dagen.. + att dessa hål finns på BÅDA sidor om järnvägsspåren...


Så jag nöjer mig med skrivande idag.

Passar på att ge syster ett Grattis igen.

Panik!

Nyss hemkommen från jobbet. Å vilken panik jag fick nyss... några hundra meter från hemma, så måste man passera en järnvägsövergång. När jag kom en bit innan så var bommarna nere och det dundrade ett timmertåg förbi. Sen gick bomamrna upp och det blinkade gult. Upptäckte att i "vägarbetet-som-de-hållit-på-med-i-hundra-år" så hade de grävt större hål i den redan trasiga asfalten.. jag skojjar inte om jag säger de har grävt kanske 1 dm djupa skåror  i asfalten på båda sidor om järnvägen. Det sägs att de gör om signalsystemet, men jag vet inte. Så det var bara att börja smyyyyga över hålet för att om möjligt klara bilen... precis när jag är på väg över första skåran, så plingar det igen och bommarna ska ner! Vilken panik jag fick, skulle ju inte finnas en chans att jag skulle hinna ta mig över hela övergången och de två skårorna innan bommarna kapat bilen, så fort i med backen och gasen i botten... som tur så kom det ingen bakom heller.... men varför i hela fridens namn måste de upp med bommarna om det direkt efter ett tåg skall passera ytterligare ett?

Det värsta av allt, det är att det finns inte en endaste pytteliten skylt, som talar om att det är stora skåror i vägen heller... inte en varning... så nu blev M så arg så nu ska han skriva en insändare. var ju lika för några veckor sedan när de hade grävt av vägen helt och M kom och skulle till jobbet. Arbetarna såg ut som frågetecken när han kom för det fanns inte en chans han skulle ta sig över där..... hallå liksom, nog för att vi kanske bor på landet och inte är så högprioriterade kanske, men vi måste väl ändå kunna få leva som folk? Vi har också ett jobb att ta oss till. Det minsta man kan få begära är väl ändå lite varningsskyltar???

Tårtkalas.

Nyss hemkommen från tårt-kalas och massa pysen-bus.
Syster fyller 26 img, men eftersom både hon och några andra hade annat inplanerat img,
så fick det bli lite kalasande idag istället. Å eftersom jag har träningsledigt, så kan  jag vilken dag som helst. Det ni.
Hembakad marängtårta med egen plockade trädgårdshallon, super! T o m pysen åt hallon så det såg ut som han gjorde hallonsaft innan han fick dem i munnen... men så sööööt han är. Godingen. Glömde kameran hemma, så det blir tyvärr inga kort idag.

Ska ta det lite lugnt i soffan kanske en timme, sen ska jag tänka på refrängen. Kommer en dag img också.

Blåsiga söndag.

Tog sovmorgon. Skönt. Efter frukost tog vi en tur till Dammsjön för att se resultatet efter skogs avverkningen. Inte så tokigt ändå. Hem och fortsätta städandet. Har våttorkat golven och lite så. M får fortsätta med fönstren, medan jag ska ta mig an och stryka och sätta upp gardiner i köksfönstret.

Men först av allt, lunch. Och det hos svärmor som bjuder hela balunsen på mat eftersom Maria jobbar.

Proppmätt.

Shit va mätt jag är just nu! Precis hemkommen från Ludvika och världens supergoaste thaibuffé! Hur tusan kan thai vara så smaskigt? Nudlar, kycklingspett, friterad kyckling och friterade räkor + jordnötssås, mums! Fick sällskap av mamma, pappa, syster och Oscar, som också har blivit frälsta i thaien där. Kan tro att Anton är lagomt avis på oss nu, han kunde ju inte följa eftersom de skulle äta med älglaget, grillad fisk typ eller något sånt... den där thaibuffén är ju som gjord för Anton.... men det borde ju även innebära att det blir fler besök. Tack mamma för maten!

Dagen på förmiddagen bestod av stääääädning. Putsning i köket på djupet. Inte allt för roligt om man säger så, men det känns bra när det är gjort.... dock kvarstår lite jobb img med, med golvtorkning, rensning i hallen samt lite fönsterputsning. Så idag var vi mer än värda god mat.

Img väntar nog också en tur till Dammsjön, för att se hur det blev efter att de har gallrat klart skogen.... intressant att se...

Ska se på lite fotboll nu, sen blir det en lååång promenad för att gå ner maten lite.
Ska fylla på kroppen med lite Loka smultron också. =)

Saknat mig?

Har ni saknat mig?

Jag har de två senaste dygnen haft annat för mig. Eller jag har inte haft kraft och ork till att ens slå på datorn efter hemkomst. Det ni. Full rulle på jobbet just nu, med en kollega på semester och en annan hemma med sjukt barn, så det är jag och chefen... det tar på krafterna. Tur man vet att man drar till sommaren om 3 veckor! I måndags tillbringade vi dessutom hela kvällen hos M´s mormor. Var inte planerat att bli kvar så länge, men så blev det. Började leta efter hennes fotavtryck som är spårlöst borta, sen skulle gardiner ner och tv-program skulle ses på, och så klart kom det fram lite fika också. =) Igår försvann kvällen också på nå vis.

Det blir heller inte mer skriva av idag, för nu väntar Ejendahls arena på mig! Hockeyderby mellan Leksand och Mora. Jag räknar med en fullsatt arena, så det kan nog bli en rejäl stämning. Svärfar kommer och hämtar upp oss om en kvart, så jag lär se till och vara ready då.

Ikväll börjar bönderas äventyr. Kanske man kan få sig ett gott skratt emellanåt på onsdagarna framöver då. =)


En lista till...


KLÄDER
Skor: Puma eller foppa. Så ska stå nära marken som möjligt.
Sneakers: yes.
Jeans: Storälskar ett par från MQ, men som jag inte kommer ihåg namnet på.
T-shirt: används under träning.
Underkläder: Bekväma.

ACCESSOARER
Väska: 
Plånbok: Inköpt på shell för x antal år sedan. Viktigast är att det finns 9 kortfack i den så att jag får plats med mina 50-11 kundkort.Rosa Björn Borg eller en grå Puma.
Solglasögon: ett par från HM för 49 Kr, samt en kopia från Italien på något märke..
Klocka: Rosa tjockt band med lite silver och rosa runt "rutan". Me like!

BADRUM
Tandkräm: Aquafresch alla gånger.
Tvål: från Oriflame.
Parfym: en beckham och en som luktar gröna äpplen
Medicin: Kortisonspray och magnesium piller.
Vitamin: Mitt val kvinna
Huvudvärkstablett: Alvedon enbart.

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: många olika sorter.
Vin: never.
Bröd: Så ljust och onyttigt som möjligt typ.
Glass: är ingen last jag har.

HEMMA
Säng: Vit hemnes från IKEA
Lakan: Vita och blå-
Espressomaskin: Asbolut ingen.
Kylskåp: kanske 5 år gammalt, funkar hur bra som helst.

Med chans till miljoner.

Så var jag hemma igen efter en sväng till Blge och lite fotboll. Det gick hela vägen för KIK, som vann matchen med 3-1 helt rättvist och har nu tagit en plats i div.1. Bara att gratulera!

Ska fortsätta kvällen jag med att äta lite grann, och spela Bingolotto. Japp, ni hörde rätt. Jag har faktiskt köpt en lott, så jag hoppas på lite tur sen bara. haha. Blir kanske lite klickande på några andra kanaler också, det visar sig.

I övrigt är det väl bara att invänta läggdags, måndag och en ny vecka. Blää!

Bilder.




Jag och min bästa vän!

Natten har varit bra, trots att jag har fått stå till tjänst åt min bästa vän x antal ggr. Jag och Sagis är ett bra team vi. Vi gillar varandra skarpt båda två. Hon låg på soffan med mig hela kvällen medan jag läste och såg på tv. =) När jag sedan gick och la mig så kom hon en sväng och delade säng med mig också. Sen försvann hon någon gång. 02.50 hörde jag hur hon rev på tamburmajoren, så det var bara att stiga upp och öppna dörren. Vips så var hon ute. Gick och somande om på direkten, vaknade lite till och från men tänkte ähh, lite till får hon vara ute. När jag sedan bestämde mig för att gå upp och öppna, hade klockan hunnit bli 05.45.... och när jag öppnade dörren möttes jag av storm och verkligen ösregn... gissa om katten på trappen gav mig en utskällning efter 3 timmar i det vädret.... Tog inte lång tid sen hon kommit in innan jag hörde hur hon rev igen, men vägrade gå upp 2 ggr, eftersom jag inte tyckte hon skulle ut i det vädret just då... tillslut kom hon till mig och hoppade upp i sängen igen. 7.40 fanns ingen nöd, då skulle hon ut. Jag sov vidare till närmare halv 11.

Väntade på att broder skulle vakna, som jag heller inte hörde när han kom hem i natt. Men han verkade aldrig vilja komma upp, så jag började laga lunchen istället. Blev makaroner och korv, även en dosa var till papsen och broder. Själv fick jag makaroner med hem, så nu behöver jag bara steka lite köttbullar ikväll.

Ska ta och byta lite kläder och göra mig redo. Ska åka till Blge och se på fotboll. Se om KIK klarar av att kvalificera sig till div 1 redan idag... spännande. Hoppas innerligt att det inte blir nå regn, för deras läktare har inget tak..... bläääää..
Tyvärr får jag inget sällskap, så jag blir själv. Men men, jag är inte den som är den.

Såg att det kommit en ny lista att göra också... men det får bli ikväll när jag kommit hem, nu hinner jag inte... ska lägga ut lite kort från igår/idag också sen...

Glömde ju berätta...

..dessutom tyckte jag det var lite små kyligt här inne, så jag började elda! Var inga som helst problem att få upp en brasa, lyckades på första försöket! Och skulle jag ha fått några problem, så hade jag kunnat läsa på pappas instruktion om hur jag gör, som sitter på väggen bredvid pannan... och där den suttit i minst 10-12 år... då jag och syrran skulle vara ensamma hemma en vecka, så var det Emmson som fixade eldningen.. runt 14 år gammal kanske... takterna sitter i!

Här är jag!

Har ni saknat mig? har haft lite bloggtorka, åtminstone ingen ork eller energi att skriva. Igår när jag kom hem från jobbet var jag helt färdig, så jag fick lov vila lite. Sen var jag och M upp till hans mamma och käkade lite pizza med henne och M´s mormor. Såg på dobbidoo också innan vi drog oss hemåt. Väl hemma la jag mig i soffan, och vips, så är det inga problem att blunda. Hann nästan se på hela Singing Bee...

Idag började dagen med att M hade klockan på ringning. Han åkte ju som sagt till Sthlm idag med en arbetskompis för att se på NHL-hockey både ikväll och img kväll. Så han kommer hem först på måndag. Själv gick jag upp strax därefter för att göra mig ready och dra på 5 års-kalas. Har spenderat dagen med syster, Anton och pysen. Efter lite kalasande drog vi oss vidare till Vansbro och hämtade upp kusin-Edit. Letade på lite mat och stoppa i våra magar, sen blev det fotboll. Fy skrutt va kallt det var. Tror knappt det regnade på hela matchen, men att sitta still på läktaren var verkligen buuuuurrrrr! Img vet jag att jag ska ha ännu mera kläder på mig.

Just nu är jag hemma hos mamma och pappa. Ska sova här i natt, så jag ska snart sätta mig i soffan och se på lite tv. Hungrig är jag också lite, så jag ska se vad mammas skåp har att erbjuda mig... såg iaf att det fanns ett korvpaket när jag skulle ta fram fisk åt Saga förut, så jag ska nog överleva... =) Får se sen i natt då om jag får sällskap av Saga eller inte, om hon letar på mig och ser att jag är här, eller om hin tror hon är ensam. Broder är hemma en snabbis nu han med, men det är mest för att duscha och byta kläder innan det skall ut på byn.

Så denna helg är en helg när alla flyr fältet. M är till Sthlm, mamma och pappa likaså, M´s pappa är i Irland på jobbresa... så för ett tag sedan skojjade jag och svärmor om att kanske vi skulle ta en weekend till Mallis vi då eftersom ingen annan var hemma... fatta vad varmt och skönt det hade varit. Sol och bad och värme. Men det står inte på förrän Gran C väntar heller! Wiiiiiiihiiiii!


Seeeegt.

Den här dagen har varit låååång och lite halv seg. Hade aboslut ingen invändning när chefen tyckte vi skulle åka hem, en halvtimme före egentlig sluttid. Bara att tacka och ta emot. Varför skall torsdagar vara så himla sega jämt? Pga att man jobbar så länge, eller för att man så gärna vill ha helg?

Kvällen som följer kommer inte bestå av ett endast dugg. Förutom att vara latmask i soffan. Jag längtar redan till sängen. Ska se på lyxfällen om en stund, sen tror jag det blir läggdags. Idol är jag fortfarande inte så värst intresserad av, så det får vara ikväll. Det får gå som det går och så kommer jag tillbaka till fredagsfinalerna.

Img är det äntligen fredag! Guuu så härligt. Sen åker M till Sthlm på lördag f.m och blir borta tills på måndag, så jag blir home alone typ hela helgen. Dessutom åker mamma och pappa också till Sthlm på lördag, så det ser ut som jag sover i Nås på lördag, så jag kan vara både sällskap till Saga och katt-utsläppare nattetid. I örvigt består helgen av kalas och massa fotboll. Helt ok med andra ord. 

Väderomslag.

Det är ett underligt land vi lever i, säkerligen på  många sätt och vis, men nu syftade jag främst på vädret. Igår morse var det typ -5´c ovh skit kallt, imorse var det regn och +5´c! Det skiljer liksom 10 grader! Det är helt sjukt juuuu!

Dagen idag på jobbet har varit hysterisk. Helt sjukt vad mycket det är just nu i dessa oroliga dagar. Men för vår del känns det bra, min arbetsgivare är inte inblandad i den ekonomiska krisen världen över. Istället blir vi allt starkare. Att jobba på Swedbank i dessa dagar måste vara en mardröm. Att bara se alla miljoner fladdra förbi en och ut ifrån en. Jag är otroligt glad att jag jobbar där jag jobbar och att vi har skött våra kort bra. Hittills iaf. Telefonsamtal typ varannan minut om vad vi kan erbjuda för ränta, och hur man smidigast gör för att flytta lite pengar till oss FRÅN en annan bank. =) Dessutom på detta, så har jag haft en fastighetsaffär på plats + en affär på distans som bara vill krångla och skapa problem. Eller problem och problem, allt går att lösa på ett eller annat sätt, man får bara fixa och trixa lite. Men guuu va jag känner mig bra och kunnig. Jag kan ju faktiskt fixa själv! Medgång är det just nu.

På hemvägen var jag förbi Ica och fixade de sista ingredienserna till tacosen, vilket vi har käkat framför tv:n. Helt super. Vid 19 kom jag på att det kanske var hockey på tv 4 Sport, så jag slog på för att kolla, då var det ju damfotboll! Det hade jag helt glömt bort. Hur kunde jag ha gjort det? Men matchen var totalt värdelös. Varför kämpar man inte? Blev lite klick mellan fotbollen och Idol. Idol ja, ännu är jag inte ritkigt såld. Tjejerna är skapligt bra, men killarna, de är ju rena katastroferna... eller nja, nu kanske jag tog i lite.. men ännu har jag inte blivit imponerad. Så, det är bäst att alla rycker upp sig lite och kommer igen. Och Jihde, han är väl för go han. Men ack så jag stör mig på när han säger "juryn". Han har sitt ursprung neråt i landet vad man kan höra, så det blir ju lite skrållande på R... så det blir liksom "jurrrrryn". Det låter så kul så man kan skratta i flera minuter.

Nu ser vi på kungen av skådespelare, Micke P. Helt fanatastisk människa. Man kan bara inte hata honom, oavsett vilken typ av karaktär han spelar. Han är kung. Helt klart.

Img är en låååång dag. Det finns roligare dagar än torsdagar må jag säga. 

RSS 2.0