En fixardag!

Gårdagen var rent ut sagt en fixar dag. Pappa fixade och donade i Ludvigs rum med lite av varje, la klart golvet och gjorde klart ytterligare ett fönster. M hjälpte pappa en del, sen satte han i dörren in till L´s rum + rödmålade. Svärfar putsade spackel och satte upp en easy cover i vardagsrummet som förberedelser inför element-flytten idag (alt img?) och svärmor rödmålade. Snacka om att jag hade alla i arbete. =) Tro nu inte att jag bara låg på latsidan, det gjorde jag faktiskt inte! Jag busade med Ludvig alla hans vakna stunder, fixade lunch, bakade en sockerkaka till fikat, plockade bort alla blommor ur vardagsrummet och tömde apotekardisken upptill så den gick att flytta.

Så nu är Ludvigs rum i praktiken klart... det fattas bara en liiiiiiten list runt vindsluckan. Japp, Ludvig får precis som sin mamma, stå ut med att vägen upp till vinden (på nya delen iaf...) går via hans rum när han är liten. Blommorna fick sig en dusch och två fönster i nybygget fick sig en tvätt, så nu ser det nästan beboerligt ut utifrån vägen! Apotekardisken är intryckt i köket, där den såsmåningom också ska stå, bara det att vi ännu inte fått ut hyllan från köket... så vardagsrummet innehåller numer bara soffan (dock itu delad!), tv:n och så skötbordet.

Om allt går som det ska, så är tanken att vi ska slå upp hålet mellan delarna till helgen! Visst har det gått snabbt? Så inför det, så lär vi ta ur madrasserna och skruva isär sängen och tömma väggarna i sovrummet. Sen får Ludvigs rum bli tillfälligt sovrum för hela familjen. Soffan skall bäras in på sin plats i hörnan i det nya.. och på så vis blir det nuvarande vardagsrummet tomt, så vi kan påbörja projekten där. Att dra bort fyra lager (!) gammal tapet, spackla och fixa till för att vi ska kunna få upp de nya tapeterna och så småningom få klart det nya sovrummet. =)

Projekt hallen sen blir det sista. Ett fönster skall bytas och sen skall det även slås upp ytterligare en vägg... + att vi nog ska lägga in ny matta på golvet där.... Just det, det absolut sista, är nog ändå att slå igen dörröppningen mellan köket och kommande sovrum.... så vi är en bra bit på vägen, men ändå långt i från slutet. Haha. Jag ser dock en ljusning.


Idag händer det inte så mycket. Ska ta och fortsätta fixa lite av det jag kan medan L sover. Kan alltid börja städa upp i apotekardisken och göra lite mer plats för annat som skall i, fortsätta riva tapet borde jag väl klara också?

Om det är hyffsat väder tisdag och onsdag, så planerar M att ta semester dessa dagar... så att vi kan fortsätta fixa lite här hemma. Eftersom han tycker det är rätt tråkigt att måla och jag tycker det är kul, så har jag erbjudit mig att jag kan rödmåla hela dagarna bara han tar uppdrag Ludvig. Så det är en deal.

Skåprensning!

Gårdagseftermiddagen och kvällen spenderades i Nås tillsammans med hela familjen E. Var tjo och stim och bus och skrik vart om varandra. Näst intill kaos ibland kanske med saker överallt och en Oscar som ville visa sig på styva linan, men finns det hjärterum så finns det stjärterum. =) Huvudsaken vi har trevligt och det har vi alltid. =)

Kom inte i säng förrän vid halv 12 igår, eftersom vi fick lov se ett inspelat program först. Spelade in det i måndags när det gick, men av någon anledning så strular våran hårddisk när vi spelar in på kanal 3 och den inte är avslagen när inspelningen börjar. Alltså du kan inte spela in på 3:an och samtidigt se på en annan kanal via den, då låser sig inspelningen. Detta är ett mysterium, för det är bara trean som strular med detta. Så vi fick spela in reprisen igår som gick. Teknikens under.

Har börjat dagen med skåprensning. Om inte vårt köp varit ett allmänt kaos innan, så är det åtminstone det just nu. Har dragit ut allt ur skafferiet, för att försöka få lite ordning i skåpet igen och kanske kunna slänga en del gammalt. Fast det visade sig bara vara två saker jag kunde kasta. Ett gammalt såspaket och sådana där rispuffar man gör julgodis av. Inte illa faktiskt.

 

Hmm... syns det att jag gillar ananas?

Så var det lördag igen.

Jag överlevde fotbollen utan att somna, men jag överlevde inte friidrotten. Jag la ner huvudet på kudden, i samma veva som Jelena Isinbajeva helt oväntat hoppade 5.06 i stavhopp och satte nytt världsrekord. Jag var överlycklig när vi fick Ludvig att somna redan vid 21.15, för då kunde jag också gå och lägga mig! Så fast det var fredagkväll, så somnade jag före 22! De efterföljande 5 timmarna sov jag som en stock, den sjätte timmen lite mer knackigt fram till att jag och Ludvig var upp en sväng vid 03.45. Sen blev lillgrodan trött och somnade i famnen på mig, tog med honom till vår säng och la ner honom försiktigt. Då kom hickan. Vette sjutton hur länge den satt i, men han hicka och prata och joddra fram till klockan var 05.15..... inte så att han var ledsen eller något, men det var ett konstant kackel bredvid en + att nappen slang ur titt som tätt... Vid halv 7.45 tog vi sedan morgon.

Jag och Ludvig har tagit en promenad i vagnen. Lagomt när vi kom tillbaka och L hade somnat, så kom regnet... bingo liksom. Så det var bara att dra in vagnen det, så nu sover han i hallen.. jag som hoppade han skulle kunna ha fått lite frisk luft idag.

Grabbarna har nyligen påbörjat dagens arbetspass. Vet inte riktigt vad de har tänkt att göra, finns massa att välja på just nu. Fixa med fönsterbänkar och det som sitter i och runt, lägga klart golvet, skruva upp element och flytta, riva tapet och spackla, rödmåla.... bara att välja med andra ord.

Jag själv får försöka fördriva tiden på egen hand med Ludvig under dagen. Funderar på att kanske ta en tur till Nås under dagen. Kanske träffa stor-pysen?

Jag är rädd att...

...det inte blir så mycket sova av för min del idag... så frågan är om jag kan hålla mig vaken under fotbollen som börjar redan vid halv 5?

Rörmockarna svängde in på gården klockan 08.20, samtidigt som M egentligen fick lov åka för att hinna hämta upp en kollega runt 09 i Blge och sen bege sig ut till Torsång på deras "friluftsdag" eller vad man kallar det... men M hängde med dem runt allt som skall göras och hörde hur de tänkte lägga upp allt.. så typ tjugo i nio kanske åkte han hemifrån... hoppas farbror blå höll sig borta.....

Det verkar inte som att de skall göra något åt vardagsrummet idag, men ändå känns det inte som att jag har ro att vila. De springer ju ner i källaren här emellanåt + att det låter rätt bra när de borrar i väggarna här och där... dessutom har L en mindre bra dag, åtminstone har den innehållit en hel del skrik redan. Har efter att vi gjort ett litet träningspass på golvet, fått honom att somna i vagnen, men då jag tror det började stinka lite regn ute, så står han numer i hallen... hungrig är jag också. Klockan är inte ens elva, men har man varit uppe sen halv 6, så kanske det är läge för lunch nu?

Skulle verkligen behöva en middagslur jag med idag, men när ska jag hinna? M slutar sin dag vid 16, så han är nog inte hemma förrän tidigast 17.. mitt i matchen och när matchen är slut, så är klockan typ halv 7.. är det inte lite sent att sova middag då? Fast samtidigt, nöden har ingen lag, för just nu har jag fyrkantiga ögon.

Uppe före tuppen!

Jag har i runda slängar varit vaken sen klockan fyra, men varit uppe sen halv 6. Ludvig började knöla redan vid 4 tiden och jag fick upp och stoppa i nappen några gånger. Tänkte att det inte alls står på förrän han vill äta. Tjiii fick jag liksom. Han hade ingen som helst lust att gå upp förrän vid halv 6, vilket i sig är helt underbart, men har man legat på halvspänn och sovit sen fyra så känns det sådär i ögonen just nu.

Eftersom M sedan hade klockan på halv 7, så vi skulle vara uppe när rörmokarna dök upp vid 7 snåret + att Ludvig inte var så sugen på att somna om, så var det liksom ingen idé att försöka få någon mer blunder just då. Ludvig har nyss somnat om, M måste åka till jobbet om typ en kvart och än har vi inte sett till några rörkrökare..... så det innebär att så länge som de inte har kommit, så känns det heller inte som att jag kan göra L sällskap hos John Blund. Skulle ju behöva veta vart de hade tänkt börja idag, ifall vi lär flytta soffan inne och lite så.... men eftersom det är hantverkare som vi pratar om, så ska man väl inte vara speciellt förvånad.

Det är åtminstone fredag idag. Planerna för dagen är som sagt att hålla mig hemma så krökarna kan arbeta här, invänta eftermiddagen så det är ny match för Sverige och efter det blir det friidrott igen på tv:n, så det ser ut som jag har min dag räddad även idag. Fredagsmys var ordet.

utan rubrik.

Har varit en lång dag. Steg ur sängen för att göra morgon redan vid 7. Det resulterade senare i att både jag och Ludvig tog oss en blundis igen redan vid kvart i 9.... vaknade sedan 1½ timme senare i soffan och Ludvig i vagnen en minut efter mig... snacka om tajming! Då var det bara att äta, klä på oss och packa in oss i bilen för att bege oss mot dalarnas städer. Först anhalt Blge för att hämta upp M, sen en burgare på max och sen vidare mot Falun.

På passaten så är det airbag fram. Denna kan lätt stängas av med hjälp av nyckeln. Vi har dock valt att ha basenheten till Ludvigs bilstol bak, eftersom vi oftast åker bil alla 3 och en av oss sitter bak med honom. När man sedan åker ensam med honom, så blir det ibland lite problematiskt, beroende på vilket humör grabben är på. För det gäller att han behåller nappen i munnen och sedan somnar. Gör han inte det, utan tappar nappen och han inte räddar upp den själv, som han faktiskt kan i vissa lägen, så ställer detta till problem. Sitter man och kör och han skriker efter nappen, så når man inte hur gärna man än vill. Idag var en sådan dag. Innan vi hade kommit till Djurås, dvs ca 3 mil, så hade jag fått stanna sex gånger för att stoppa in nappen! Efter sjätte gången så slocknade han äntligen.... nu har jag bestämt att vi ska koppla ur airbagen fram, så att man kan ha honom fram om det så skulle behövas när man är ensam... skulle vi sedan ha en medpassagerare till med oss, så kan man ju enkelt koppla i den igen.

Besöket hos sjukgymnasten idag gick bra. Hon visade oss lite övningar som vi kan göra med honom. Allt för att undvika ryggläge så mycket det går och för att han ska gilla magläge mer än typ 5 minuter. =) Ludvig är en stark kille, men att han kanske inte fördelar sin kraft på helt rätt sätt... han är jätte stark på att knipa ihop fingrar och tår, men blir arg när det tex blir jobbigt i magläge... att han då inte använder underarmarna som stöd och att han måste lära sig att inte alltid ha stöd bakom ryggen (som när han är på rygg!). Han var dock väldigt stabil i kroppen och nacken när hon tränade att sitta med honom. Så jag och Ludvig har allt lite att sysselsätta oss med om vi får tråkigt om dagarna. =)

En sväng till Sågmyra för att kolla in Lager157. Rätt mycket större än jag trott det skulle vara, men det var väl i stort sätt bara jeansen som var något.. blev ett par till mig och två till M.

Har efter vi kommit hem ikväll, städat ihop nere i källaren och tvättstugan. För img kommer rörmockarna! Ja, jag tror faktiskt det är 2 som kommer... för de sa förut att det nog tar 3 dar att göra klart.... och de är med all säkerhet här redan klockan sju i morgon bitti, så vad tusan gör jag uppe än?

Återhämtardag.

Det regnar ute, precis som vädernissarna sagt. Förvånad? Icke. När det regnar ute, så försvårar det för mig att få Ludvig att sova när det är dags för vila... i vanliga fall kan man bara lägga ner honom i vagnen, gå en runda (bästa är sten-infarten till gården!) och sen somnar rätt omgående, efter lite protester dock. När det som nu regnar, är det ju ingen höjdare att vara ute med vagnen och lite rått och kallt att sova ute, så det är bara att försöka få honom att blunda inne. Lättare sagt än gjort, för det är ju inte bara att lägga ner honom i sängen och be honom sova direkt. Jag har idag kört vagnen inomhus mellan hall och kök, men gick inge vidare.. fick ta upp honom och gå runt med honom en stund, men nu ligger han i vagnen och snussar så sött. Inomhus. =)

Jag ska ha en återhämtar dag idag vad det gäller sömnen jag med. Fick visserligen sova till klockan 04.30 i morse och så sov vi igen mellan 05-07.30... men jag ligger ändå lite efter, så jag ska lägga huvudet på kudden nu jag med och vila mina blå.

Till lunch sen, när tiden väl räcker till, så ska jag fixa lite våfflor med glass och sylt. =)


Jag är redo!

Jag är fortfarande en vandrande pinne. Trött som tusan, men jag är redo. Jag har bänkat mig i soffan och väntar på avspark. Har fortfarande svårt att kunna förstå, att järngängets Karin liksom är med i Sveriges damLANDSLAG. Det är sjukt, men sååå kul. Hejja Sverige!

Vi fick de nya elementen idag på eftermiddagen, så just nu håller M och pappa på att försöka montera upp dem på väggen + göra hål i golvet så rörmokaren kan komma sen. Wiiiiieee!

Ett vaket dygn.

Klockan har passerat 11 och man kan kalla det förmiddag. Jag går dock fortfarande i nattmössan. Det senaste dygnet har kanske inte varit det allra roligaste precis, men det är bara att gilla läget. Lillkillen är ju för go ändå. Så fort han kollar på en, ler åt en och så kommer skrattat, då smälter man igen och glömmer allt det jobbiga.

Allt började efter några timmars mys och bus igår eftermiddag. Jag bestämde mig för att ta en promenad i samband med att det var dags för en eftermiddagssömn för Ludvig. Tänkte gå över till affären för att köpa expressen med tillhörande Astrid Lindgren film... eftersom ena bron är avstängd, så måste man gå runt den där omvägen igen, istället för 5 min tar det nu kanske 20 min.... Ludvig somnade efter kanske 5 minuter och allt gick så bra. Tills jag stod i kassan och betalade, då slog han åter upp sina blå. Då affären inte hade cd-skivan jag skulle ha och jag tänkte att L måste ju somna om, så fortsatte jag min färd mot macken för att se om den fanns där... M var dessutom på väg hem från jobbet, så han skulle gå emot oss när han kom hem. Efter att ha inhandlat skivan så gick jag en sväng till innan jag vände hemåt, fortfarande med en nöjd, belåten och vaken Ludvig i vagnen. När vi återigen var utanför första affären, så ville inte L nå mer.. började böka och skrika och gråta, så till slut fick jag ta upp honom en stund, men med över 7 kilo på ena armen och en vagn att styra med den andra, så fick jag tillslut lov lägga ner honom igen.. han låg och skrek tills vi mötte M, då blev han så där nöjd och belåten igen och vi kunde ta oss ända hem utan mer protester. Promenaden blev ungefär 1 timme och 45 minuter lång, L sov kanske 30 min av dessa...

Väl hemma skulle M sätta sig med honom i soffan medan jag duschade och fixade lite mat, vilket grabben heller inte riktigt gillade.. men efter att jag fått i honom lite mat, så somnade han i mitt knä... jag gick försiktigt försiktigt in till sängen och la ner honom så mjukt jag bara kunde, med hopp om att han inte skulle slå upp de blå.. jag verkade ha lyckats... tills vi precis hade lagt upp maten på tallrikarna, då var det dags igen... sovminuter nu ca 15.

Efter följande halvtimme var nog århundrades hittills värsta skrik och gråtperiod. Totalt otröstlig och knallröd i ansiktet. Vi fick ta den sista utvägen för att få vila våra öron lite. Bilen. Slutade med att vi tog en tur till Älgberget för med hopp få se några vildsvin. Ludvig tystnade direkt vi satte oss i bilen, men sova det ville han rakt inte. Under  1½ timme som vi var borta sov han kanske 20-25 min! Fast han var åtminstone nöjd. Lite käk när vi kom hem och sen lyckades jag äntligen få honom i säng, nu för natten.

Tror ni det var klart nu?

Klockan FYRA i morse, så ville Ludvig absolut inte sova nå mera. Jag var dödstrött. Vi gick upp för att äta och jag trodde minsann att vi skulle somna om igen, tjiii fick jag. Efter att ha legat och knölat och pratat en timme och M hade fått lov stoppa i öronpropparna fick jag minsann ta med mig grabben upp... Vi var sedan uppe till halv 7! Så jag kan nu berätta för er hur man fördriver tiden mellan klockan 04-06.30, man stoppar i nappen sjuttioelvatusen miljoner gånger, hämtar och läser tidningen i princip samtidigt som den kommer i lådan, man ser på lite inspelade program som skrikperioden kvällen innan gjorde osebara och man tar sig en morgonfika med saft och sockerkaka.

Tillslut kommer även John Blund till Ludvig, oavsett om han så vill det eller inte. Så halv 7 somna han och jag en halvtimme senare.. tills morgonen åter tog fart vid halv 9. Så det kanske är läge för lunch redan nu?

Soliga måndag!

Just nu är det fint väder ute. Solen skiner och det är blå himmel tillsammans med lite moln till och från, men vad katten. Det här får klassas som toppen väder nästan. =) Kom precis in från en liten promenix, så nu har lillgubben somnat i vagnen. Jag ska försöka göra lite sånt jag vill hinna med + att få i mig lite käk innan han vaknar igen. Det kan vara om en kvart och det kan vara om tre timmar. You never know.

Inga planer alls för dagen. Bara vara hemma. Hmm... nu lät det i vagnen, så än har han inte riktigt somnat helt.. dit och stoppa in nappen och ruska lite, sen hoppas att han slår igen de blå igen.

Photoshop

Jag har alltid haft en dröm eller önskan att kunna photoshop. Kanske inte vara super hajj på det, men åtminstone kunna några små detaljer som kan vara bra att kunna... så idag tog jag tag i det. Jag har börjat se på en instruktionsfilm här på nätet. Hittade en perfekt och jätte bra sida för en sådan som mig som kan nada. En kille som berättar och visar och tipsar... den är dock på några timmar tror jag och jag har ju inte de där timmarna på raken, så jag får ta det lite stegvis sådär... idag har jag fått en början i alla fall, så vi får väl se om jag lär mig något eller inte. =)

Idag har Ludvig börjat hålla i saker! Under eftermiddagen så höll han en av sina skallror alldeles själv! Han är så goooo!


Pappa, M och svärfar har lagt golv i stort sett hela dagen, så nu är nästan hela golvet inne också. De jobbar som bara den! Så kanske att vi kan flytta in och är klara i typ oktober? Åtminstone till jul. =) Fick även besök av mamma som kom på cykel och så även Ante & Oscar lagomt till fikat. Så det var trevligt.

Jag är trött och sliten just nu. Ändå väljer jag att se på Barcelona och Zlatan ikväll.. tja, jag ska åtminstone börja se, så får vi se hur länge jag orkar.. och vad pysen behagar göra... men eftersom ingen annan är hemma img, så kan jag ta en sovar dag img. Får passa på att vila och sova jag med när Ludvig behagar sova.

Förmiddagsrast.

Efter att jag och Ludvig har avverkat ett morgonpass, ligger han just nu ute och sover en stund, vilket är detsamma som att jag nu får passa på att göra det som jag borde/ska/vill. Så jag har bänkat mig framför två datorer och fixar med lite kort. Tömmer båda minneskorten och gör ordning sånt som skall framkallas... eftersom jag är lite rädd om byggkorten, så har jag en mapp på båda datorerna utifall att en skulle krassa.... haha

M och pappa har återtagit arbetet med golvläggningen, så det bankas och bultas här.. vilket gör att jag är lite rädd för att lilleman skall vakna tidigare än han borde...

Har efter frukost även hunnit med att slänga ihop en sockerkaka. Inte illa. =)

Läggdags.

Det börjar bli läggdags för oss alla i detta hus. Jag kan faktiskt inte säga vem av oss tre som är mest trött, trot vi går på övertid allesammans... så jag hoppas på en bra natt och lite sovmorgon. =)

Efter lunchen idag så började pappa och M att lägga det riktiga golvet i nybyggnaden! Kommer bli såååå bra. Arbetet fortsätter img vad jag vet...

För en gångs skull, så känner jag mig lite mättad på friidrotten nu. Den är inte alls lika intressant längre och den håller mig inte fast vid tv:n heller. Maraton och diskus är kanske inga jätte favoriter direkt. Nej, nu ser jag mer framemot Damfotbolls-EM!

Ska ta och borsta tänderna och hälsa på hos John Blund nu. Sov gott.

Saturday

Det regnade rätt så kraftigt igår kväll och säkert långt in på morgontimmarna. Under dagen här så har det faktiskt spruckit upp lite, man ser liiiite blå himmel till och med... men nå vidare solsken kan jag inte påstå att vi har. =(

Herrarnas maraton på tv:n just nu, inte ett dugg intressant att följa, så man kan ju undra varför jag har tv:n på?

Har tagit några promenader idag (läs två hittills), dammsugit, tvättat lite och så myst med L när han varit vaken... nå längre än så har jag inte kommit idag, men kvällen är ju ung.....? 

Duktiga killar!

Igår blev en annorlunda dag. Ludvig vaknade efter sin middagssömn vid 14, ,vid 16 var han återigen trött och vi tog en sväng med vagnen, han somnade och sov i kanske 10 minuter. Strax efter att han vaknat fick vi besök av kusinerna F, så då busade de med honom i vagnen ett tag. Han somnade sedan i vagnen vid 18.15.... och vi som skulle till Floda på kalasande.. Både jag och M tänkte att han borde ju sova nu en längre stund, eftersom han varit vaken i 4 timmar (!), så vi bestämde att jag skulle åka själv och Ludvig skulle vara hemma med M. Skulle det krisa så är inte Floda längre bort än 5 minuter, och så fanns det utpumpad mjölk i kylskåpet..... Hur länge tror ni pysrackarn sov? Jo, till kvart i sju, alltså vakna han en kvart efter att jag hade åkt... men M och Ludvig klarade sig själva hemma, så jag hann både äta och fika innan jag fick ett sms vid 21-tiden att det var två hungriga grabbar hemma nu... så jag tackade för mig och begav mig hemåt, efter över 2½ timme i min ensamhet! Stolt över mina grabbar! Dock fick vi inte heller L i säng förrän vid 23, så igår sov han en timme totalt sett från klockan 14 till 23..... Det i sin tur resulterade dock i att han sov ända till klockan 6 i morse!

Eftersom vi skulle vara i Blge vid halv 10 och åka vid 8, ifall att L skulle behöva äta innan jag lämnade av honom på jobbet hos M.. så var vi uppe från klockan 6 och tills vi åkte. Sen har vi fördrivit dagen på kupolen tillsammans med syster och Oscar + M senare... även en tur på maxi, så vi hade överfull bil hem... det efter att vi t o m hade skickat med svärfar massa last hem när han slutade jobbet och passerade.... =) Köpte ett par jeans till mig själv, en bilstol (huxflux bara på rea!) och så massa sandlådeleksaker och en badpool för halvapriset på Åhlens. Det kan behövas nästa sommar skulle jag tro.

Så denna gråa och trista dag vädermässigt har vi lyckats spendera på ett trevligt sätt.

Dags att slå sig ner i soffan och kolla lite friidrott, om nu inte den har regnat bort också...

Tvärtom.

I vanliga fall, så brukar det vara dags för Ludvig att läggas i vagnen för lite middagssömn vid 10-tiden. I morse gjorde vi precis tvärt om. Vi gick upp för morgonen efter klockan 10. Detta efter att vi först varit uppe vid halv 4 redan för lite mat, och sen mellan 6.15-7.15... så det är bara en halvtimme sen som L somnade så sött i vagnen.

SItter och ser på lite friidrott, samtidigt som jag lyssnar på lite musik-cds. Ska dock ta och grädda mig några pannkakor innan pysrackar´n behagar vakna igen.

Fick en panduro-katalog idag och en ikea-katalog för någon dag sedan, så man kanske skulle lägga sig och vila i soffan och spana lite fram på eftermiddagen här? Vid halv 7 ska jag vara i Floda sen, det är det enda som jag har planerat för dagen.


Ska ge er en bild som jag döpt till inte utan min snutte!


Fullspäckad dag

Den här dagen har gått i rasande fart, eller jag har åtminstone spenderat den väl. Jag och pys gick upp vid halv 9, åt lite frukost och myste framför nyhetsmorgon. Av någon anledning, så har det blivit så att jag nästan varje morgon slår på tv4 nyheterna (!). Inte så att jag följer det ordagrant, men det står åtminstone på... vid 10 tiden var Ludvig återigen trött, så då tog vi en promenad med vagnen runt kvarteret. Lagomt när vi kom hem igen, så svängde pappa in på gården. Han fortsatte sin snickrande inne med att slå igen ett fönster, medan jag drog på mig målarkläderna. Ludvig sov middag fram till klockan 13, så jag hann förutom att måla även med att fixa lunch åt oss och äta upp min portion i lugn och ro!

På eftermiddagen packade vi in oss i bilen och drog till Nås. Hälsade på min mormor och morfar. Var där i nästan 2 timmar tror jag, vilket jag tror var mycket uppskattat! Blev återigen dags för en tupplur för junior, så vi lämnade kvar bilen och tog en promenad över till mamma och pappa, för att sedan fortsätta promenaden upp till skidstugan för att se på Terränglöpningen.. där Oscar gjorde debut och jag lite av en comeback... haha.. fick hjälpa Anton lite att få O runt de 300 m... i början var O mer intresserad av att vinka till publiken, men bara vi försvann in i skogen så gick det bra. Han var jätte duktig pysrackarn!

Efter ett matstopp för L vid mamma och pappa så fortsatte vi färden hemåt för att kunna göra kvällen. Ludvig har somnat i sin säng, men knölar lite till och från här, så än är vi inte på den säkra sidan att vi inte ska få rycka in mer innan vi själva kryper ner. Sitter och ser på landskampen som jag spelat in, men orkar nog inte se hela. Får fortsätta img annars.

Så som ni kanske förstår, så har jag inte sett så mycket på friidrotten idag, jag har prioriterad annat, vilket jag är nöjd med.


Godnatt

Jag är trött och slut i huvudet, känner mig lite tung, men jag är inte trött så jag vill sova... dock slocknade Ludvig för en halvtimme sen ungefär, så jag måste räkna med en tidig morgon/natt... så senast 23 lär jag försöka sova.. bara jag lägger mig, så ska det inte vara några problem att sova, men det är just de där sista stegen till kudden som jag inte är allt för bra på att ta...

Ska runda av kvällen med lite chokladbollar och kanske se på Lipstic Jungle från igår. Eller så kanske man ska se på sporten? Fast de kommer antagligen mest visa friidrott och den har man ju redan sett.... så hmm...

Börjar inse nu, att de senaste sjuttielva inläggen jag skrivit har handlat och att Ludvig sover och att jag ser på friidrott. Fast det är smällar ni får ta och stå ut med, för det är ju när han sover som jag har tid att blogga! =)

Funderar på att göra ett besök hos mormor och morfar img. Var ett tag sedan nu som de fick se Ludvig. Sen ska O vara med på tränglöpning också vilket jag gärna skulle vilja se.. så jag vette sjutton hur jag lägger upp dagen.

Torsdagkväll ska jag och Ludvig hem till en arbetskollega till mig som fyllt 40. På fredag ska jag till Borlänge för att följa upp och prata om förlossningen, om jag har några frågor och så efter allt det som hände och inte hände.. vet inte riktigt vad vi ska prata om egentligen, det blir som det blir, är mest intresserad av vad de har att säga.. Så då får Ludvig följa med M på jobbet och träffa alla galna tanter en stund. Hur nu det ska gå...

Sov gott allesammans!

Regn regn regn

40 minuter. Det var så länge som Ludvig sov. Så ni förstår kanske att det inte stod på förrän han var trött igen och så klart mitt i lunchlagningen.. men han fick sitta i babysittern tills vi ätit klart.. sen packeterade jag in honom i vagnen med regnskyddet, stoppade regnjackan under vagnen och begav mig ut. Stod inte på förrän regnet var här, men det finns ju inget dåligt väder bara dåliga kläder. Så under eftermiddagen nu, så har han sovit vagnen, men det inomhus! Börjar höra hur det knyler där ute i hallen nu, så det står nog inte på förrän han vaknar...

Det sägs nu att det skall bli bättre väder i slutet av veckan här, upp mot kanske 25 grader till och med... hmm.. jag undrar det jag, men jag hoppas!


Friidrott för heeela slanten!

Har nyss fått Ludvig i säng efter att han kämpat emot tröttheten i över 45 minuter! Jag han precis lyfta ur vagnen ur bilen då det började regna.. så där sket det sig att få honom i harmoni där.. under tiden jag var ute så låg han i soffan och gallskrek... behövde bara lyfta upp honom så somnade han på stört! Så nu ligger han i sin säng och slumrar sött... hoppas att han sover en stund nu också även fast pappa håller på fixar och borrar här i vardagsrummet... vi har liksom ingen dörr att stänga in till sovrummet heller, för en sån får inte plats riktigt.. så det är bara en mörkläggningsgardin som siljer oss åt... men han har ju ända sedan födseln haft snickare vägg i vägg med kudden, så jag hoppas det ska gå bra även nu...

Morgonen började med lite gnäll redan vid 4, men efter att ha fått stoppat i nappen ett antal gånger, slumrade han om och sov ända till halv 6! Sen var vi uppe en stund tills jag inte orkade längre, så då bäddade jag ner oss bredvid M i stora sängen och där somnade både jag och Ludvig utan större problem. När M åkte till jobbet, det har jag ingen aning om i dag heller.

Ska njuta av dagen framför tv:n. Fixa lite käk åt mig och pappa här om en timme eller så, och sen fortsätter dagen med ännu mer friidrott. =)


Pys-bus!

På eftermiddagen, lagomt när det var dags för Ludvigs eftermiddagssömn, så ringde syster och undra vad vi gjorde. Oscar hade frågat efter Memma hela dagen! Tilläggas skall, att Memma är Emma&Ludvig i samma person...Så jag packade ihop mig och Ludvig och så åkte vi dit. Ludvig somnade i bilen, för att sedan vakna igen 5 minuter efter att vi kommit fram. Han har lite problem att sova när han har Oscar i närheten... efter lite gallskrik så fick jag lägga honom i vagnen och gå en sväng på gården...tog inte många minuter innan det var tack och godnatt. Så medan Ludvig sedan sov i över 1½ timme, så busade jag och stor-pysen med lite av varje. Vi kollade i böcker,sjöng imse-vimse och körde lite traktorer.

Hemma igen lagomt till friidrotten hade börjat. Dagens skräll var alla kategorier Jelena Isinbajevas total flopp i stavhoppet.... men så kan det gå om inte haspen är på!

Img är det återigen dags för förmiddagspass på friidrotten, så då vet jag vad jag och Ludvig kan roa oss mig. =)

Ska ta och vila öronen en stund efter en längre stunds gallskrik, men sen ska jag krypa ner och sova.

Hej måndag!

Ingen friidrott idag förrän kvällspassen börjar, tråkigt. Jag och Ludvig tog sovmorgon till halv 9 ungefär, efter att ha varit upp en vända vid 5 och vid 6. Ja, han hann med att sova en blunder på en halvtimme innan det var dags igen.. jag däremot, han knappt med att lägga huvudet på kudden igen... men sen låg vi och knöla i stora sängen ett bra tag tills vi somnade om, så jag hörde inte ens när M drog till jobbet..

Ludvig har efter lite knölande med att spotta ut nappen och sen skrika efter den, äntligen lyckats somna djupt i vagnen. Ska om en liten stund försöka fixa till lite lunch åt mig och pappa innan han drar vidare hemåt igen.

Gjorde ett tappert försök att boka dop idag, men hon kunde inte svara idag hur det såg ut den dagen jag ville, för det stod ett stort ? i kalendern där, så hon skulle be en annan dagm ringa mig img... så jaja, verkar inte vara meningen att vi skall ha något dop tror jag..

Har inte så mycket planerat alls idag. Ska ta dagen som den kommer, mysa med L vid hans vakna timmar, kanske plocka lite vinbär, spana in lite resor, sova middag?, vänta på friidrotten och dammsuga...

Nattmössan nästa!

Kvällen har spenderats i Nås hos mamma och pappa. Mamma bjöd på hempizza, medan M checkade och grejsade med deras dator... jag fixade ihop och sydde några snuttefiltar till Ludvig, närmare bestämt 5 stycken (!), så nu hoppas jag bara att de duger åt honom också. Fast, det är kanske en vane sak? Om vi alltid ser till att en är med överallt från och med nu, så borde den väl bli ett måste för honom? Just nu så sover han sött i sin säng med snuttisen lite över huvudet... så än lever hoppet.

Jag ska ta och göra honom sällskap i nattmössan jag med. Kommer ihåg hur trött jag var i morse och jag skulle tro att jag skall upp runt 4 eller så... M som ska upp och jobba img, han visar ingen som helst tendens till att ta kvällen...

Får antagligen besök av pappa img förmiddag. Han skall fixa lite med fönstret som de bytte här i fredags.. förbereda för att slå igen det invändigt så det kan tapetseras senare... innan det blir aktuellt så ska även rörmokaren hit, men det står inte på... jag börjar se ett liiiitet slut i renoveringen, trots att det är en del grejer kvar än... men bra blir det!

Usain Bolt, kvällens man alla gånger.

En smygtitt...

Jag tänkte jag skulle ge er en liten smygtitt på tapeterna som kommit upp i det kommande vardagsrummet samt Ludvigs rum. =)
Hej gråa trista söndag!

Vädret idag verkar inte bli någon höjdare. Det har regnat hela natten, det vet jag... men just nu blåser det rätt bra faktiskt. Hoppas att vädret håller sig borta, för då kanske jag kan få en tvätt urblåst och torr ute om en stund?
 
Har börjat dagen med att se på friidrott, vilket jag kommer göra heeeela dagen. =) Dock har jag varit vaken rätt så mycket i natt också, men till slut orkade jag inge mer, utan la Ludvig mellan oss i stora sängen, så M också kunde hjälpa till att roa honom lite... slutade med att vi somnade av hela familjen tillslut igen och vaknade strax före halv 10!

Dagens första nyhet som möter mig på text-tv är att Petra Larsson kallas in till EM-truppen! Det här blir ju bara ännu coolare! Petra är ju nämligen även hon en fd lagkamrat till mig från Ornäs tiden! Mäktigt. Pyttelilla Ornäs liksom, har nu lanserat två landslagsspelare till A-truppen och jag har spelat med dem båda. Då var jag också rätt hyffsad va?

Verkar som mamma har hittat på en snuttefilt till Ludvig, så det borde bli en tur till Nås under dagen för att hämta hem den + att M skulle behöva reparera deras dator lite... lär ta och ringa och se om de ska vara hemma eller om de ska till Mora en sväng..

En tv dag!

Jag har sett på friidrott totalt hela dagen. Man får ha sådana här dagar ibland. Jag har njutit av den här dagen, av att bara få vara utan massa måsten. Dock har Ludvig återigen varit gnällig och knölig på kvällskvisten, men det är bara att kämpa på, för han orkar inte hur mycket som helst... man lär sig för varje dag som går.

Har även under dagen suttit och letat och bestämt lite doplåtar. Vet ännu inte hur många låter som kan bli aktuella att hinnas med, men jag hoppas på två. Har i princip bestämt mig också. M har ingen åsikt, så detta bestämmer jag själv. Dessutom ser det ut som vi hittat en ny dopdag, ska bara ringa kyrkan igen på måndag för att kolla och boka. Sist jag ringde, så skulle iaf denna dag gå, så vi hoppas hoppas. Dock är inte M så sugen på att ha det under en högmässa, men vi får väl se vad de har att erbjuda för tider åt oss..

Sitter här på nätet och letar efter snuttefiltar. Vart tusan ska jag hitta en gosig och bra sådan.... hmm... känns som att Ludvig är i stort behov av en.. för inte kan man väl lägga en halvt nerspydd handduk över huvudet varje gång han börjar knälla heller.. visserligen går det bra, för han tystnar, men ändå... fast i och för sig så går det ju att ta ut en ren handduk och ha.. men en riktigt gosefilt är ett måste. Snarast möjligt.

Ska ta och plocka ihop lite, gå och brosta tänderna och krypa till kojs. Har ingen som helst lust att gå upp vid klockan 4 i natt, men har man inget val så har man inte... man får överleva i ungefär max 1½ timme, sen kan man sova igen... =)

Godnatt på er!

More pictures!

       

Skillnad eller skillnad?

Ska visa er tre bilder från fönsterbytet igår. Visst är det skillnad på storleken? var först när fönstret kom bort som man insåg hur stort det gamla egentligen var!

Före:Ett hål i väggen:Efter:


Hej Lördag!

Morgonen (natten) började vid halv 4 när Ludvig började knöla. Stoppade in nappen femtioelvagånger innan jag gav upp och steg upp vid klockan 4.... men hade sådan tur att han somna direkt efter maten, så halv 5 var vi i säng igen... för att starta dagen på allvar igen vid halv 8. Jag och Ludvig roade oss själva fram till klockan 9, när sömnen återigen gjorde sig påmind, så M steg upp och vi tog en promenad hela familjen. Så nu sover pysen en stund och jag har bänkat mig framför friidrotten.

Jag lyckades med kabeln till kameran också så jag fick upp bilderna på datorn, men då dog batteriet istället i kameran innan jag hunnit kopiera.... och på denna kameran lär man ta ur hela batteriet för att ladda, så det sket sig med bilder till er nu med... skam den som ger sig, får göra ett nytt försök senare idag.

Har inga planer alls för dagen än. M ska försöka att måla lite. Jag tänker nog sitta kvar här större delen av dagen. Får mysa med Ludvig hela dagen i soffan! Me like. 


Ett hål i väggen.

Så där. Nu har M, pappa och Frippe fixat fönsterbytet. Under några timmar så hade vi ett stort hål i väggen, så det var fritt fram för både mygg och pippisar att komma in oinbjudna, men jag tror vi klarade det rätt så bra. Dock började det HAGLA (!) och det inte nådigt heller.... hur sjutton kan det hagla i augusti??? På utsidan så är fönstret nu tätt, däremot på insidan så saknas det en del... liksom det gör i köksfönstret... väntar på att morbror O ska göra klart lite fönstertillbehör vad nu allt heter... så tills det sker (någon gång i nästa vecka är det sagt det är klart....) så lever vi utan både gardiner och fönsterbrädor. Insikt? JA.COM. Det är också tur att våra grannar lägger sig så tidigt så det inte hinner bli mörkt ute, för vi har ingen möjlighet att ha någon fönsterlampa i något av fönstren utåt sett... skulle vara i nybyggnaden då, för det har vi ju nu ström, men det skulle nog se rätt roligt ut....

På sen eftermiddagen så kom även mamma hit och busade med Ludvig. Sen blev det fredags-mys med taco!

Ludvig har haft en skrikar-dag idag. Det känns i huvudet just nu. Har nog inte haft huvudvärk på flera år, men just nu så ekar det rätt bra. Lyckligtvis så har vi fått honom att somna utan större problem. Lägger vi en liten handduk över huvudet på honom så blir han tyst och så somnar han... så jag måste fixa honom någon form av snuttefilt tror jag....

Img är det lördag och då börjar friidrotts-VM... lovely! Jag och Ludvig kommer att sitta bänkade hela dagarna! Det är guld att vara hemma vid stora mästerskap! =) Det spelar ingen roll att Sverige är helt värdelösa just nu i friidrott, för friidrott är skoj att se på ändå. Dock klarar jag mig utan gång, 10000m, och typ kulstötning...

Ska nog försöka hoppa i säng så snart jag bara kan jag med, för jag är rädd för att det kanske blir en knöl-natt även detta. I natt stöka Ludvig mellan 03-05 och jag var upp och stoppa in nappen igen kanske sjuttioelva gånger... snark.

Jag är stolt!

Jag har nyss fått det bekräftat av Bengan, det blir LISSEL som blir ersättare i EM-truppen! Hur stort och mäktigt är inte det? En spelare från Borlänge liksom och en nära vän till mig. Jag är såååå stolt. Grattis bruden!
För att spana in lite kort på stjärnan, så besök gärna Järngängs-Bengt för bilder!


Fick samtal från sjukgymnasten precis angående Ludvigs platta-huvud. Lite på vad vi ska tänka på och vad vi ska försöka undvika, men det var ju i princip det vi redan visste. Fick dock en tid i Falun om 2 veckor så vi kan träffa henne och hon får se hur det ser ut, samt att hon kan berätta mer.

Bilder

Skulle ge er lite bilder tänkte jag, men jag fattar faktiskt inte vilken sladd jag ska ha till kameran, så de bilderna får ni vänta på tills M kommit hem från jobbet och kan visa mig... men jag leverar några andra istället som jag hittade.

   

Jag klarade det!

Jag överlevde löpturen! Kändes bättre än väntat i kroppen, men flåsigt var det. Kändes emellanåt som att jag stod still på samma fläck.... har en del att jobba med vad det gäller lår-vad muskler tror jag.. fick nästan kramp i vaderna efter 300 m... haha. Hur tyckte Ludvig det var att vara ensam hemma med pappa? Så fort jag stängde dörren gallskrek han....till 3 minuter innan jag öppnade dörren igen, för då lyckades han somna. Så M fick känna på att han lever. =) I fortsättningen, eller de kommande löpturerna får nog ske när pysen har lagt sig...

Under kvällen har vi dessutom fixat ordning, eller ordning kanske var fel ord att säga.. för hela vårt hus är fortfarande ett stort kaos nästan, men vi har iaf flyttat runt soffan till andra hörnet och gjort fri fart till fönstret. Undrar hur sjutton de ska lyckas få ut det där schabraket till fönster och få i ett nytt..... ett nytt som dessutom är bra mycket mindre än det som är i nu.... ska försöka komma ihåg att ta ett kort på det gamla som sitter i nu, och sen ska ni få ett på det nya, så ska ni få se skillnaden... Detta är ju dock planerat, att fönstret blir mindre, men ändå. Skillnaden är bra mycket större än jag hade trott. Dock ska ju vardagsrummet bli sovrum bara allt är klart här, och det vore ju lagomt kul om alla människor som gick förbi här kunde se hur jag ligger i sängen och dregler på kudden när jag sover....

Det blir inga bilder på Ludvig idag. Har tagit bilder med kameran som jag måste använda sladd till för att få in i datorn, så det får bli i img...

Ludvig har somnat i sin säng för en timme sen ungefär, på nya kudden som skall hålla honom på sidan och underlätta för honom... så jag hoppas han kommer trivas med den och sova sött. Vill helst inte upp före 05.30 img, men det är inget jag kan bestämma. Bäst att hoppa i säng på direkten.

Förresten, så har Björbolands befolkning utökats med en liten tjej ikväll!

Läser på text-tv nu att Linda Sembrant tvings avstå Dam-EM pga av skada.... min första tanke är nu, vad gör Dennerby nu????? Kallar han in en mittback som ersättare eller väljer han en spelare på en helt annan position? Ni vet vem som spelar mittback va och som gjorde landslagsdebut för några veckor sedan??? Jag håller tummarna och hoppas att kanske kanske turen finns där...  det vore för skoj för att vara sant.

Funderar på...

...om jag skulle ta och lämna grabbarna ensamma hemma en stund på kvällskvisten och snöra på mig löparpjuxen... det blir garanterat inget maratonlopp varken kilometer-mässigt eller tids-mässigt, utan mer en kortare tur för att se om kroppen ens lever. Har inte tagit ett riktigt löpsteg sen sista matchen i september förra året vad jag kan komma på.. så vi får väl allt se hur det går... har ju lyckligtvis inga extra kilon kvar att släpa runt på, men jag har å andra sidan tappat ett antal kilo muskler istället, vilket känns mindre bra...

Dock får vi allt se hur det går med dessa planer just ikväll, för nyss bestämdes det att fönstret i vardagsrummet (kommande sovrum) skall bytas img eftermiddagen, vilket resulterar i att vi måste flytta runt/om soffan ikväll för att detta skall bli möjligt... lägg där till en liten pysgrabb som gärna vill ha uppmärksamhet tills han stuper i säng av trötthet. =)

Förresten, så har jag fått paketet idag också som jag beställde med kuddarna till Ludvig bl a... måste dock bara ta mig till utlämningsstället och hämta hem det före 19 också... så det får bli prio ett bara M kommer hem från jobbet efter 18 någongång...

Jag har inte alls hunnit med någon målning idag, dessvärre. Däremot har jag faktiskt gjort två klipp-klister sidor i Ludvigs album.. inte illa ändå. Har bara lite dålig fantasi just nu att komma på några bra layouter... ser framemot att dekorera lite olika kort istället, men det var som sagt det där med tiden också. Jag kan inte dra fram alltför mycket på en gång, ifall att Ludvig skulle vakna, för hans hunger kommer oftast akut....

Nytt rekord igen!

Efter två timmars gallskrik igår kväll, somnade Ludvig till slut helt utmattad i sin säng vid 23.20. Detta efter att ha varit på fotboll och varit vaken heeela matchen och även skrikit en del där med. Kan inte påstå att han var värst hungrig varken under matchen eller när vi kom hem, så innan han la sig så åt han senast vid 17 tiden. Ändå resulterade allt detta i att han tog sovmorgon med nytt rekord. 06.40 började han vrida och vända på sig och började prata!

Vi var sedan uppe och åt frukost medan M gjorde sig redo och drog till jobbet. Vid halv 9 var vi återigen så trötta att vi hade en liten skrikperiod igen innan de blå slogs igen. Dock har jag ju lärt mig, att han alltid måste knöla och skrika lite innan han somnar på dagarna. Så är det när vi lägger honom i vagnen också. Då kan hann gallskrika för att sen tvärt somna och bli tyst... idag var det dock inget vagnväder, åtminstone inte just nu. Det har regnat lite under morgonen här och det känns lite grått och kallt. Jag steg upp för en halvtimme sedan då jag hörde att papsen kommit hit och börjat snickrat. Pysen slumrar vidare en stund till.

Dagen kommer att spenderas på hemmaplan. Bara gosa och mysa med L. Är nog tveksamt om jag hinner med någon målning idag, åtminstone inte före lunchen. Lär nog invänta eftermiddagens sovning först. Till lunch slår jag nog på stort och bjuder på korv och makaroner. Vilken skräll va? =)

Var ett tag sen ni fick se kort på godingen nu har jag för mig... så jag ska försöka se om jag kan ge er ett senare under dagen eller ikväll. =)

Ute pyssel.

I morse/natt vaknade Ludvig redan vid 4-snåret, men han har sovit i sin säng hela natten och morgonen! Så jag är nöjd ändå.

Har haft pappa/morfar här under dagen. Vi har målat och fixat. Jag hann rödmåla en bit under Ludvigs förmiddagssömn, men sen är det pappa som har fått agera målare mestadels. =( Det är ju dock inte jag som styr över detta tyvärr, utan en söt liten gofis. =) Vi fick gå in och grädda pannkakor istället och nu på eftermiddagssömnen var det ingen idé för mig att dra på målarkläderna, utan jag placerade mig i vinbärsbuskarna istället. Åtminstone i trakterna av dem. Så nu finns det några liter till i frysen som jag inte vet vad jag ska göra med. Jag plockar av buskarna för att jag tycker det är hemskt att låta de gå till spillo, men jag är inge intresserad av att göra något av dem själv... haha...

Om vädret håller i sig som det är nu, så lutar det åt att jag och Ludvig åker på fotboll ikväll. Skulle tro att M inte hänger på, då han har varit borta på jobbet hela dagen.

Så har vi då fått ett närmare besked. Som sagt, vi tar allt en dag i taget.... men ska börja ta upp de där dopplanerna igen och försöka hitta en dag som kan passa... risken finns ju annars att grabben växer ur klänningen innan... i måndags när vi var till Falun, så hade han passerat 7 kilo...

Allt och ingenting.

Som ni ser, så är jag tillbaka! Jag hoppas ni har saknat mig. =) Jag mår för tillfället rätt så bra faktiskt, jag har åtminstone tagit in allt som hänt i hjärnan tror jag och har landat igen. Jag hoppas på lite positiva besked nu under veckan, men får samtidigt vara beredd på att ett bakslag kan komma... men som sagt, jag tar en dag i taget.

Igår var vi dessutom mitt i allt, till Falun med Ludvig för kontroll om fosterkärlet stängt sig som det skulle. De befarade ju ett blåsljud på BB, men visade sig vid ett ultraljud vara ett fosterkärl som inte hunnit stänga sig... lyckligtvis så hade det nu stängt sig och vi kan pusta ut. Inget ingrepp behöver göras med det. Pjuuu. Däremot så tyckte läkaren att han hade lite platt bakhuvud... och när vi kollar, så ser man det rätt tydligt. Vet du dock inte om det, så tänker du inte på det. När vi tänker efter lite, så vill Ludvig gärna ligga med huvudet åt ett och samma håll..... så nu har vi fått börja försöka lägga honom på sidan istället när han ligger, eller bulsa under massa filtar och täcken typ som gör att han tvingas ha huvudet åt andra hållet... stackars liten, jag lider med min pys faktiskt, men samtidigt är det ju för hans bästa. Jag hittade dessutom en bra sida på nätet tidigare idag när jag sökte lite om detta och beställde där (bland annat) en kudde som skall göra det bekvämligare för honom att ligga på sida och som håller honom på plats, den ska göra det svårt för honom att vrida sig till sidan han skall undvika att ligga på.. hänger ni med? Jag hoppas att grejerna kommer denna vecka. Jag kan ge er en bild sen så kanske ni förstår mera.

Idag var första dagen efter semestern. Dvs M skulle tillbaka till jobbet och jag och Ludvig skulle vara ensamma... den dagen spenderades hos mamma och pappa... hela eftermiddagen/kvällen iaf... =) Hade hantverkarbesök hela morgonen och middagen. Först var rörmokaren här och kollade ut vart och hur mycket element vi kommer ska behöva i nya delen + lite hur vi ska flytta i befintliga.. så om 2 veckor ungefär kommer han tillbaks... sen dök den efterlängtade och efterlyste elektrikern upp och fixade klart med elen, jipppppppiiiii! Så det händer massvis med grejer i bygget fortfarande. Vi har rensat ur och tagit ut hyllan ur vardagsrummet, så nu ska vi bara vända och flytta på soffan till andra hörnet, så kan grabbarna ta tag i fönsterbytet även där + att göra väggen tät där man tagit bort ett fönster.. sen kanske vi kan tapetsera om även där! Så det som jag länge trott varit omöjligt, dvs att kunna bo kvar här hemma medan allt sker, kanske trots allt skulle kunna fungera! Visst kommer det att bli rörigt och vi får leva i lite damm och flytta madrasserna från yta till yta men det fungerar antagligen.

Måste berätta vad som hände igår kväll. Jag har kanske inte fobi, men jag hatar verkligen alla flygfän som är innanför mina väggar.. allt måste dödas eller ut... igår var det en stor harkrank inne, vilket jag omedbart gav M i uppgift att få ut. Jag är mer en dödare, men han vill hellre fånga i en burk och häva ut igen... han fixade det och samtidigt som han frisläppte kranken, så stängde han ytterdörren och låste. När vi sedan sitter i soffan och ser på tv:n så prasslar det liksom till i hallen. Vi hoppar till båda två och tittar på varandra. Bådas ansiktsuttryck skulle nog kunna avläsas vad tusan var det? M säger att han inte tänker (läs vågar!) gå och titta utan det får jag göra. Det prasslar till igen. Hmm... funderar på om det kan vara en av grannens alla katter.. men borde inte den visa sig längre in i huset då? Funderade ett tag, för jag visste att jag hade en kartong med scraapbooking ståendes i hallen, kanske var den som ramla? När jag går för att titta i hallen, så står den kartongen upp, så den var det inte. Frågade M om han ställt Ludvigs badbalja på golvet eller lutat den mot något. Han hade ställt den på golvet, precis som den nu stod... så jag kunde inte förstå vad som lät.... förrän jag tar stegen mot toadörren.. då prasslar det till i mygg-draperiet som hänger i dörren och jag ser en fågel inne! Blir som alltid livrädd och får hjärtat i halsgropen, låser in mig på toan och skriker till M att vi har en fågel inne. Turligt nog, så är jag sambo med en fågelälskare, så han får efter lite jobb ut fågeln igen... pjuuuu! Men frågan vi ställer oss är ändå, hur länge har den varit inne? Och vart var den när M kasta ut kranken? Scary!

Ska nu ta och göra mig redo att krypa ner och sova. Just ja, glömde ju berätta. Ludvig sov för första gången på väldigt länge i sin säng hela natten i natt! Så nu ska vi försöka få honom att fortsätta sova där.... i morse var klockan kvart över 5 när han vakna, men den senaste veckan har den varit runt 6 och det oavsett om han somnat 20.30 eller 22.30. Då får man vara mer än nöjd väl?

Är det fint väder img, åtminstone inge regn, så kommer nog pappa hit och snickrar lite. Eller rödmålar. Så jag planerar att bjuda honom på panncakes img till lunch. Det var längesen jag åt nu. Håller vädret sig i schakt fram på kvällen och Ludvig har en bra dag, så åker jag nog till Gagnef och kollar på lite boll. Fick sms av Jenka idag att de skulle dit och spela, så det vore skoj att se mina gamla lagkamrater (som numer spelar i Smedjebacken...).

Tack och godnatt för idag.Det kommer en dag...

...då jag återfår min geist att skriva och blogga igen, så ha överseende och tålamod.

Just nu, så kantas mitt liv av både skratt och gråt. Jag tar en dag i taget tills vidare. Har återigen fått det bevisat för mig att man inte ska börja planera saker. Då händer det alltid oss något. Det finns en mening som upprepar sig och som ekar i mitt huvud om och om igen. Dessutom så finns det en fråga som har cirkulerat inom mig sen lite drygt 7 år tillbaka och som jag vet att jag aldrig kommer att få ett svar på, hur gärna jag än vill. Det värsta är att jag tycker den har haft anledning att ha stärkts för många gånger i våra liv nu. När ska allt vårt lidande ta slut? När ska vi få njuta av livet utan några bekymmer?

Jag vet att vi är starka tillsammans och att vi kommer ta oss genom allt, som så många gånger förut, på ett eller annat sätt denna gången med, men jag kan inte förneka att det gör ont just nu.

Jag vet inte hur lång tid det tar innan jag får motivationen att blogga tillbaka. Det får ta den tid det tar, för jag tar bara en dag i taget.

Solen som försvann?

Vart tusan tog solen vägen????


Soliga onsdag!

Sovmorgon två dagar i rad! Ludvig är fantastisk! Vi gick upp vid klockan 10 idag, efter att återigen sovit till klockan 6 första gången. =) Vi möts av ljvuligt sommarväder. We like! Så på eftermiddagen/kvällen blir det aboslut grillning och mys vid stugan.

Igår satte vi in en annons på blocket om våra gamla tegelpannor. Det tog inte lång stund förrän det ringde på dem, så i eftermiddag kommer det en från Bäsna och ska köpa rubbet. Dessutom la vi in en gammal dörr för någon vecka sedan, som stått i förrådet och skräpat och tagit upp onödigt mycket plats + att den vägde ton.. den försvann typ direkt den med! Sa jag rensa i röran?

I detta fantastiska väder så kan vi inte riktigt måla, men samtidigt så har man ingen lust till det heller + att man ska passa på att njuta av solen när den väl är framme. Att fortsätta rensningen inne känns också sådär kul, men samtidigt mer nödvändigt. Först av allt, så tror jag då att det får bli en promenad till elaffären, dels för att höra när elektrikerna behagar komma och göra klart (vore ju toppen om de kom medan M fortfarande hade semester....) + att kolsyretuben till soda streamern tog slut igår igen.

Rensning i röran.

Om ni tycker ni har lite plats, mycket grejer och trångt hemma, så är ni Välkomna hem till oss för att se om ni har något att klaga över. Den senaste tiden har vi haft saker precis överallt tror jag i våra 52 kvadrat eller vad det är.. så fort man ska göra något, så har man fått lov flytta en massa grejer fram och tillbaks först.. men samtidigt så har det ju varit en liten charm med det hela! Dock tycker jag att det skall bli mycket skönt när vi slår upp porten in till den nya delen och vi kan ta de 37 nya kvadraten i bruk också. Idag har vi tagit tag i städningen på allvar. Utrensning av hyllan i vardagsrummet. Den är så när tom nu, bara lite böcker kvar (men de får följa med hyllan upp till M´s föräldrar....) och sen kan vi ställa bort den på obestämd framtid. Kökshyllan är också halvtom, men där återstår de tråkigaste gå-genom grejerna..  =(

Bara kökshyllan är tom, så skall den flyttas ut även den. Sen skall vi flytta in apotekardisken som står i vardagsrummet nu till köket i stället. Kruxet med den, är bara att den till större delen består av Ludvigs alla kläder.... så dessa lär jag flytta på... och vart tusan gör jag av dem tills hans rum blir klart och vi får upp hans nya byrå? Jag behöver verkligen gå genom hans kläder också, så det passar ju i och för sig rätt så bra. Nu är ju jag rätt så finurlig av mig (åtminstone enligt mig själv), så jag har nog kommit på en tillfällig lösning med detta också... =)

Man måste ju ändå säga att det är bra att man ska flytta runt ibland, för då måste man verkligen gå igenom allt man spar på sig och kan då även passa på att rensa ur saker och ting. Jag har, för första gången i mitt liv kommit till den punkten i livet, då jag faktiskt KAN slänga saker. Jag behöver inte spara, "utifall att". Det är inte illa va, mamma? 

Men dagens 2 meningar blir alla kategorier Rensning i röran och Saker öööööööver allt.

M försöker få Ludvig att somna, men på kvälls-skriket att höra så går det nog sådär... lär nog gå och höra om jag ska ta över så han kan vila öronen en stund.... tck gode gud att man är två säger jag.
Älsklingsgrabben vår.


Nytt rekord!

I morse tog Ludvig nytt rekord i att sova. 06 var vi upp för första gången! Dock slog han nog också rekord i skrik-arg-perioden innan han somnade... igår var det riktigt riktigt tufft, men skam den som ger sig.. vid 23 så fick vi äntligen honom att somna. Sen fortsatte vi sova fram till halv 10!

Tog en promenad på förmiddagen, trots att Ludvig somnade av nästan innan jag ens hunnit lägga ner honom... fick besök av två arbetskamrater till M som var ute på kundbesök, plockat av 1½ liter vinbär (om någon vill ha?),.. rensat nere i källaren, påbörjat ihop plockningen uppe.... och det är ungefär där jag skall ta vid nu...

Funderar på att åka till Nåsen någon kväll och grilla lite korv, om vädret nu vill hålla i sig någon dag till... vill ha sommar och sooool.

Ska bjuda er på en bild från igår.


9 veckor

Idag är det 9 veckor sedan Ludvig kom till oss. Känns som han varit med oss hela livet, våran lilla skruttis. Igår kväll befarade jag att det skulle bli en hemsk natt vad det gäller antal sovtimmar, då grabben behagade ta kvällen redan vid klockan 20..... men han överraskar igen och sover ända till klockan 4! Förstår ni, Ludvig sover mellan 20-04, åtta långa timmar! Han är magisk. Älskade lilla Ludvig.

Vi har sedan varit vakna sen klockan 7... så för en timme sedan slocknade han utan några problem i vagnen. Ska ta och passa på att få lite gjort jag med. Tänkte rödmåla lite, men då det är tänkt att mitt nästa stycke på huset är på solsidan, så skjuter jag upp det ett tag. Tja, nu är det kanske inte så mycket till sol, men den kommer då och då iaf en kort sekund och faluröd-färg skall helst inte målas-torka i solsken då den torkar lite för snabbt.. så jag får nog invänta regnet... Ska istället ta itu med ihop plockandet här inne. Som jag nämnt tidigare så har jag ju några rum att tömma... men först måste jag nog rensa upp lite i förvaringsrummet i källaren, så jag har någonstans att klämma in allt under tiden som flytta-runt-tiden infinner sig... Dessutom så fick jag hem två kartonger med kläder i strl 68-86 av syster i lördags, vilka fortfarande står i hallen. Dessa skulle jag behöva ta och gå i genom och plocka fram 68 åtminstone.. så kanske skulle börja med källaren, sen kläderna och sen plocket.

Ringde kyrkan på förmiddagen här också för att planera in ett kommande dop. Det sket sig dock med dagen jag hade tänkt, så vi lär tänka om lite... attans.

En härlig helg!

Helgen har varit toppen, på många sätt och vis. Igår hade vi på förmiddagen en arbetsdag, då jag och M rödmålade hela förmiddagen medan Ludvig sov middag. När vi gav upp för dagen, så kom mamma och pappa på besök. Dessutom så hade M´s föräldrar börjat tapetsera i nya delen! Fatta alltså, vi har börjat få tapeter på väggarna! Det trodde jag verkligen inte skulle ske redan nu! Efter den sena lunchen, så kom även syster med familj på besök (senare även broder!). Vi tog en promenad, medan de övriga höll koll på tapetserarna. Sen blev det fika-kalas för hela balunsen. Kunde nästan tro vi firade Ludvigs 2 månadersdag... Fick hjälp av mamma att hänga massa tvätt och senare även plocka in den samma. Tack! Kvällen avslutades sedan med thaimat hos syster. Oscar var hur pigg och busig som helst och ville absolut inte sova när Ludvig var på besök...

Dagen började tidigt här idag. Efter att ha fått lov varit upp redan vid 03.20, så började Ludvig att prata och gnöla vid 7-snåret,... lyckades ligga kvar till närmare halv 8. Efter maten där, så kom det stora lasset som vi väntat många dagar på.. så det var lika bra att ta ett bad direkt... vid 9 började Ludvig återigen bli trött, så vi sängde i oss lite frukost och sen tog vi en promenix i fina vädret. Ludvig sov sen ända till klockan 13, så vi hann rödmåla en hel del!

På eftermiddagen kom pappa och hjälpte M att fortsätta måla, M´s päron fortsatte tapetseringen, medan jag tog Ludvig med mig och åkte på fotboll med mamma, syster och Oscar! Det var ju hur länge sen som helst som jag såg en match ju... och väldigt länge sen jag själv rörde en boll... sugen blev jag absolut.. men jag måste ta minst ett löppass först innan jag vet om kroppen överhuvudtaget lever.

Vädret under helgen har ju varit ljuvligt. Låt det vara så här några dagar framöver nu. Vi behöver det här. Tråkigt för dem som ska återgå till sina jobb img dock.... men jag önskar oss lite mer sol. Snälla!


RSS 2.0