Gårdagen.

Gårdagskvällen spenderades hos syster med familj, så det blev massa bus med en snorig Oscar, hembakad pizza, hockey och lite chirre. Hemma efter 22 någongång och då blev det i stort sett bara läggdags.

Så är huset städat, sängarna nybäddade och tvätt-diskmaskinen går för fullt... visst är helger för fantastiska?


Snart dags för Kalla nu, hoppas hoppas hoppas!


Lördag here I come!

Har sovit rätt kasst i natt, men har ändå sovit, så jag är nöjd ändå. Vid kl 10 fick jag nog och steg upp, då fick M göra som han ville om han ville vakna eller inte... började med tvätthögen och byta av sängkläder direkt... varför vila när man man kan dra igång direkt? Ska ta och hoppa i duschen nu för att göra mig redo för dagen, sen lite frukost på det. Sen är dagen fri.

M kom med förslaget nyss om vi skulle göra någon fiskgratäng...... Hmm... fisk kan jag väl äta, men fiskgratäng, nej tack.

Blir att hejja på Kalla i eftermiddag, sen dras det nog iväg till Ludvika efter det. Umgås lite med Jenka först, innan det blir mat (pizza+) med laget innan vidare färd till klubbstugan som det verkar för lite festligheten. Kommer bli trevligt. Jag träffar dem ju inte så ofta för tillfället... =(

26 februari.

Mastodont-dagen för denna vecka är snart till ända. Pjuu. Överlevt har jag också gjort, utan problem. Ska fördriva någon timme i soffan med bilförare och lyxfällan, sen blir det snark och godnatt.

Fortfarande inget bygglov i lådan. Vad f*n håller gubben på med?

Idag är det 3 månader exakt kvar till Liten beräknas komma till oss. Och cirkus 48 arbetsdagar för min del innan jag tar långledigt. Måste nog erkänna att veckorna går rätt fort ändå. Det står inte på.

Funderar på vad helgen har att erbjuda. Lördagen kommer som det ser ut att spenderas i Ludvika, vet inga direkta tider än, men kanske från eftermiddagen någongång och fram till jag väljer att lämna lagfesten.. ska bli skoj att träffa Jenka igen, var någon vecka sen sist nu, vi som har träffats en 4 ggr i veckan förut...

Längesen man fick träffa pysen också, men han är väldans upptagen och är han inte det, så är vi. Men någon minut kanske det kan bli i helgen, har ju några shoppingkassar till honom att leverera! =)


Inte bara löningsdag.

Efter jobbet drog jag till Blge och kupolen för en snabbvisit. Tyckte lite synd om pysen som lortar ner sina långkalsonger på löpande band, eller så är det kanske mer synd om hans mamma som  måste tvätta dem vareviga dag? Bestäm själva. Gjorde iaf en liten snabbvisit dit, för att även kunna kolla om det om möjligt skulle kunna finnas någon snygg kjol... men som vanligt finns det absolut ingenting...kläder för gravida, vart finner man sådana?

Shoppingen slutade iaf med att pysen fick sig två par nya långisar med både djur, hus och traktorer på... samt en ny och fin vinterjacka! =) Dessutom, så tog jag tag i en sak, som legat och slarvat här hemma i flera flera veckor, kanske tom månader? Jag besökte Duka och bytte/köpte en ny kolsyrepatron till Soda Streamern, så nu är vi äntligen på banan igen! Det var på tiden..men är man lat och seg, så är man.

Fortfarande inget byggnadslov i postlådan, trots att kompletteringen måste ha varit gubben tillhanda typ i torsdags, och bara han fick den, så skulle det ju vara att skriva ut det enligt honom... så frågan är om det inte behövs ett mail till och fråga hur det går... vem vet, han kanske har skickat en till komplettering utan att posten har nått Björboland...?

Idag har vi lyckats. Vi har äntligen lyckats med pannkakssmeten utan ägg, så ikväll har vi käkat hjärt-plätt. =) Och som ni säkert redan har listat ut, så var det inte jag som gjorde smeten denna gång... så ännu ett bevis på att någon mästerkock kommer jag aldrig att bli. Fast, för min del så gör nog det inte så mycket ändå.

Ska fortsätta kvällen med att se på lite televison, sen är det läggdags och en ny dag img. Veckans längsta dag är återigen snart här. Pust.

Äntligen!

Sitter framför tv:n och kollar på direktsändningen från Stockholm och dagens stora händelse!
Jag säger bara, äntligen! Det var väl på tiden att Viktoria & Daniel får och ska gifta sig! Jag menar, efter 8 års kärlek, så måste man väl vara på det klara med att de har valt varandra! Viktoria verkligen strålade av lycka och var så glad, och sen Daniel... vad nervös han måste ha varit. Första gången i offentlighetens centrum, men han är så stilig och elegant. Vilken vacker kronprinsessa & prins Sverige nu kan uppvisa! Önskar dem all lycka!



I övrigt så är jag i princip bara hemkommen från jobbet. Har nu överlevt 2 lite halvt tunga arbetsdagar med halv personalstyrka.... dvs, jag har fått tagit hand om de flesta besökande kunderna, eftersom chefen har lite annat för sig för det mesta... så det ska bli skönt att få lite förstärkning resten av veckan nu!

Bara M kommer hem från jobbet så ska vi ta en promenad. Sen behövs det lite mat i magen, lutar åt blodpudding idag... lär ju se till och få i mig lite extra järn... sen är det tv för resten av kvällen.

Sen läcker passaten något... frågan är bara vad...fan.

Önskar tillsist M grattis på namnsdagen!


Från gårdagen...

...dock får ni ta lite hänsyn till alla starka lampor och strålkastare..

   


Vill inte ha måndag.

Efter att ha skottat snö överallt, sett på lite skidåkning så klart, med 2 inkasserade svenska medaljer och några inte helt oväntade taberas, så blev det till att fixa till en helt förträfflig söndagslunch, beståendes av taco. =) Sen bar det av till Nås, där vi mötte fam Z när de kom från deras slalomdag, så det blev inget pysen-bus idag heller, men så är det när man är upptagna på varsit håll ibland. Var i Nås i kanske 1½ timme, så M hann spela lite mas med pappa och broder, mamma visade påslakan hon hade sytt, sen filurade vi lite på min cylinder-kudde, hur man bäst ska sy ett överdrag till den... och jag tror det blir perfa till slut, som alltid. =)

På hemvägen slängde vi på det sista (än så länge) paketet på postlådan med lite kläder som jag sålt... sen var det mest bara för M att packa ihop sina innebandy grejer och ge sig av. Han har varit borta i snart en halvtimme, utan att ha kommit hem igen.... men jag tror jag avvaktar ciurks 12 minuter till, innan jag är säker på att träningen verkligen blev av. Vet inte ritkigt vad jag skall sysselsätta mig med under tiden, mest njuta av lite ensamhet tror jag. Har löst klart korsorden, inget skojsigt på tv förrän kl 21 och inte är jag hungrig heller så jag behöver äta... fast det är klart, koka en kopp te kan man ju alltid göra ändå...

Efter Beck så är det bara att säga tack och godnatt. Ser inte framemot vare sig morgondagen eller tisdagen.. jag och chefen är ensamma på jobbet i två dagar denna vecka.... halleluja va drygt.. men vad gör man inte. Kan ju börja räkna ner mina arbetsdagar jag har kvar snart innan jag tar långledigt över sisådär 2 somrar eller så.... fatta vad nice!


Head*bang

Snön vräker ner utanför fönstret, igår var det lätt snö, men nu är det nog dessto tyngre... så nja, det blir ingen skottning för min del, på sin höjd kan jag hålla sällskap ute.

La mig igår kväll med lite headbang, vaknade imorse med samma värk. Vet inte om det är gårdagens höga musik som fortfarande vibrerar i skallen, eller om det är "vanlig" värk... aja, det går väl över.

Gårdagskvällen var kul. Skoj att se allt på plats, få se hur det går till och hur mycket jobb som krävs. Låtarna var väl av blandad karaktär, men samtidigt så känner jag att denna omgång vad kanske den jämnaste, den omgången som innehöll flest "favoriter till avancemang". För att gå igenom dem en för en.
Velvet gjorde en bra show absolut och låten kommer säkert bli en hit, men nja någon schlager låt att skicka vidare, nej tack. Röda rävarna vad de nu hette, var bland det sämsta jag har hört! Fick lov fråga M om de skämtade när låten började, men han diggade den bara.... fy skrutt. Molly är alltid lika söt och har ju en otrolig röst! Låten kommer att slå absolut, så det var helt klart att hon skulle gå vidare. Men i en stor final kommer den inte att slå, det behövs lite mer fart och fläkt på scenen. EMD var kvällens kungar absolut. Vilken show, bara låt och vilket drag! Hela Ejendals exploderade! Micke R var en av svärmors favorit, men njae... inte riktigt min smak.... Maja var kvällens andra stora skämt... klart som tusan att hon inte skulle gå vidare, man kan inte bara se gullig ut...Sofia, sjöng hon på grekiska? Kanske inget som platsar i vår repertoar, men om det är något som kan slå ute i Europa så är det ju hon! Snacka om att vi skulle kunna få massa grek-poäng och cyp-röster....BWO hade en riktig BWO låt, gick inte att ta miste på.. dock kanske inte en ballad passar dem riktigt... för det kändes som att låten aldrig exploderade, jag väntade på att den skulle ta en annan vändning och få lite driv i sig, men icke. Molly och EMD var de klart bästa.

Efter att ha varit i arenan några ggr, och vet hur kallt det kan vara där inne, speciellt när man sitter nära isen, så proppade vi på oss massa tröjor, ifall man fick lov lämna in jackan/västan.... det behövde vi dock inte sen, det vara bara ett måste på parketten... men det blev totalt tvärt om! Ett tag trodde jag att jag skulle svimma av och ramla av stolen, det var så fruktansvärt varmt där inne att man inte fick luft, vilket alltid resulterar i att jag blir tät i näsan... jag vet, rätt komiskt, men så sant,. Så det slutade med att jag fick bylta av mig alla tröjor och sitta i kortärmat! Tjiii fick jag! I övrigt hade vi rätt så bra platser iaf. Satt på kortsidan av arenan, lite i svängen på rad 8, så vi fick scenen rakt framför oss, så vi slapp få nackspärr iaf. =)

Kul att ha sett kalaset live en gång iaf. De hade pyntat hela Leksand med melodifestivalens färger och var jätte trevligt, MEN hur mycket kostar inte det där kalaset egentligen?

Försökte ta lite bilder och filmade finalisterna, har dock inte sett hur resutatet av det blev än, kanske kommer under kvällen här... kan nästan garantera att bilderna inte blev så bra, med tanke på att scenen hade rätt starka lampor som lyste rakt mot en...

Vad dagen idag har att erbjuda, det vet jag inte. Ska börja med att äta lite frukost få se sen.


Lördag.

Lördagen har spenderats med att dammsuga & våttorka golven, blandat med skidåkningstittande. Rätt boring att städa, men ibland måste man liksom. Finns inga val. Och blandat med lite sport så funkar det bra. Dock blev ju varken skidskyttet eller längdåkningen särskilt spännande ur svensk synvinkel.... att det skulle gå käpp-rätt-åt-fanders på skidskyttet var ju mer än väntat. Jag fattar inte varför de ens ställde upp med ett lag, varför inte spara krafter på Aco och Helena till img? Å Charlotte Kalla var ju aldrig med i matchen.. synd.

M har planterat om lite blommor, men lär nog fortsätta med det img när han kan få hjälp av mamsen sin... eftersom han vet hur icke-gröna mina fingrar är, och föredrar plastblommor, ber han mig inte ens om ett försök att hjälpa honom... han vet nog att det är rätt onödigt, det ger honom bara mer besvär. Haha, men sånt är livet. Man kan inte vara bäst på allting.

Klockan har precis passerat 15, och vi ska försöka fixa lite lunch att äta. Kyckling och pommes får det blir. Så vi står oss hela kvällen lång. Vet inte riktigt när vi ska bege oss av ikväll, men skulle tro någonstans runt 17.30.... och det är samma problem och funderingar som alltid när man ska till Ejendahls, hur mycket kläder behöver jag ha på mig.... hmm...

Hoppas ni får en trevlig kväll allesammans vad ni än er tar er för... själv ska jag försöka att ha det toppen och njuta av lite skön musik. Ska ladda kameran, ifall man får knäppa lite kort undr kvällen..

Utmanad!

SÅ FORT DU LÄST DETTA HAR DU BLIVIT UTMANAD!
Regler: Du måste svara på alla frågor!

DU:
1. Hur lång är du? 168 cm
2. Vad vill du bli när du bli stor? Ekonomiskt oberoende
3. Vad pluggar du? Nada, har skjutit upp de sista 15 poängen på obestämd framtid.
4. Har du långt hår? Jadå, skapligt. Det  ligger långa hårstrån överallt iaf..
5. Vilken hårfärg har du? hmmm... svårt att säga, "Tet´s blandning" =)
6. Sminkar du dig? Never.
7. Vad har du för färg på dina underkläder just nu? Svart
8. Har du kysst någon idag? Nix, har inte mer än vaknat än.

FAMILJ:
1. Bor dina föräldrar ihop? ja
3. Hur många syskon har du? två
4. Vad är det senaste du sa till din mamma ? Något i stil med "ha så kul i morgon"
5. Hur många ställen har du bott på ? 6, kan det stämma? Nås*3, Västerås*2, Björboland
6. Vem i din familj stör du dig mest på? Ingen direkt, sen har väl alla olika dagar. Min bror har för det mesta alltid rätt.
7. Vilken familjemedlem är snällast? De är underbara allihopa, men Saga är nog ändå den bästaste, min bästis!
8. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? Min bror hjälpte mig köpa pellets, men det räknas nog inte? I övrigt är det nog förra helgens promenad, med M, mamma, pysen, och syster...

KOMPISAR:
1. När var du senast med nån kompis? För någon helg sen då jag besökte Maserhallen och kolla fotboll.
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? Hmm.... Lissel???
3. Har du kysst nån kompis? nix.
4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med? Nej
5. Vem känner dig bäst? Jag själv.
6.Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det? Frågas de så skulle jag nog svara, men jag skulle nog inte påtala det själv först.
7. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar? Nej, jag har en egen vilja.

VÅGAR DU:
1. Skrika åt dina föräldrar? Varför skulle jag behöva?
2. Klä dig annorlunda? -
3. Vara dig själv? Det är så här jag är!
4. Visa dig i bikini/badbyxor? Ja
5. Fisa inför din pojk/flickvän? Ja
6. Pierca dig? Nix, räcker med hål i öronen, men har heller aldrig örhängen i...
7. Ha sex på offentlig plats? verkligen inte
8. Vara omogen? Ja, säkert.
9. Äta småkryp? Never!

DIVERSE:
1. När tuggade du tuggummi senast? i torsdags
2. När var du på semester senast? okt/nov på Gran C
3. Vilken färg är det på din tandborste? Vit och rosa
4. Är ditt hår tråkigt? Till och från, oftst raaaaaakt och platt...
5. Vem såg dig naken senast? jag själv
6. Hur ofta duschar du? varannan dag typ, nu tränar jag ju inte varje dag...
7. När ska du gå och lägga dig Ikväll? Det vet jag inte, någongång när jag kommit hem från festivalen skulle jag tro.

Jag bor på landet.

Idag fick jag återigen ett bevis på att jag bor på landet.
Var till vår livsmedelsbutik här i byn för att lämna in/skicka 2 st paket med lite kläder till snälla köpare.
Problemet, eller vad vi ska kalla det, var att de hade aldrig gjort det tidigare! Mottagit paket hade de gjort för att ge ut till rätt mottagare, men inte tvärt om... så vi fick göra så gott vi kunde tillsammans och det tog sin lilla tid, men nu är paketen på väg bort från mig iaf..... någongång ska väl alltid vara den första. =)

Tog en tur till Nås för att få en skymt av pysen vid mamma och pappa, bara det att pysen var inte där! Tjiii fick vi. Fast vi skulle ändå lämna min bil till pappa, som ska fixa och trixa och dona med den under helgen... börjar närma sig besiktningsdags igen för pärlan, och det finns lite små detaljer som måste spännas åt och lite så.. rikta om extra ljusen... bästaste pappa fixar allt! Hungriga som tusan blev vi inte så långvariga, vilket heller inte var meningen, På spåret final vid 20 ändå ju. Får ta en längre visit på söndag... eller ja, det får bli till mamma och pappa det, för pysen med familj ska till Säfsen och åka slalom...

Morgondagen har heller ingen tid över. Massa sport sport sport på tv:n + sovmorgon först och främst förstås, SEN är det ju melodifestivalen live som gäller! Det ni.

Lagt ut en annons på blocket med lite jeans också.. så bara att hålla tummarna igen.

Tack och godnatt för idag!

Tack och godnatt!

Nu ikväll gick min auktioner på tradera ut, med resultatet att jag blev av med 2 par jeans, 1 par byxor och 1 par shorts. Rik kan man direkt inte påstå att jag blev, men någon krona ska det väl bli över + att jag blir av med dem! Det är ju prio 1!
Så nu är det bara att invänta betalning från alla köpare, sen ska det paketeras och skickas iväg!

Jeansen jag inte fick sålda denna gång, ska jag lägga ut på blocket för ett försök där istället!

Nu är det tack och godnatt här!


Minnet är kort.

Många säger att minnen försvinner med åldern.... men jag har f*n inget minne nu heller och är endast 24, M har lika kasst han... så hur tusan ska det bli när vi blir 97 år?

För kanske 2 veckor sedan fick vi ett brev i brevlådan om att de skulle komma och byta ut vår "vattenmätare" eller något sådant, och de uppmanade att man skulle vara hemma, eller ringa och säga att man lämnat dörren olåst. Eftersom tiden de skulle vara här är mitt på dan, typ mellan 13-16 och det finns inte en möjlighet att någon av oss skulle vara hemma och passa, så ringde M i början av veckan och sa att dörren till källaren kommer vara öppen så det är bara att traska in. Så långt var minnet med. MEN hur tror ni det gick, kom vi ihåg att låsa upp dörren? Vid lunchtid ringde M´s mamma honom och undra om vi hade kommit ihåg det, för det hade inte de gjort, så hon hade fått smita från jobbet och så hade M´s pappa fått ringa upp killen, som hade återvänt dit.... och så klart hade ju vi inte heller kommit ihåg det + att svärmor var på väg tillbaka till sitt jobb... så M fick ringa 112 och få akuthjälp typ.. mormor Gerd blev räddaren i nöden, då hon först fick åka hem till svärföräldrarna mina för att hämta en nyckel så att hon tog sig in hos oss, sen ner till oss och låsa upp för gubben... som sen gjort sitt på typ 4 minuter...Tack kära mormor! För om man inte varit hemma och heller inte lämnat dörren upplåst, så har man ju fått betala dubbelt eftersom de fått lov komma tillbaka igen..... MEN hur många jobbande människor mellan 20-60 år har en möjlighet att vara hemma mitt på dan för att  passa en tid som är en cirkatid på 4 timmar? Inte alla, men rätt så många jobbar ju, och det på annan ort eftersom byn här inte har allt för mycket att erbjuda.... varför inte ta en kväll och åka ut mellan kanske kl 16-20 till folk? Jag menar, om jobbet tar 4 minuter per hus.... för inte kan vi väl ha varit ensamma om att hållt på glömma?

Långdag idag, men den har faktiskt gått förvånansvärt snabbt. Kanske beroende på att jag vaknade före kl 7 imorse och var utvilad, efter att ha slockant på direkten strax efter halv 10 igår kväll....  en arbetsdag kvar, sen helg! Jippppi!

Fått inbjudan till årets första lagfest också. Skoj! Står inte på förrän matcherna börjar heller...

Idag mår jag faktiskt bättre. Lite smått ont i halsen fortfarande, men det är sånt man kan behärska och överleva, så det går ingen nöd på mig.

Krasslig?

Jag fryser. Jag känner mig lite hängig. Jag är trött. Funderar på att gräva ner mig under täcket inom en snar framtid, för att vakna upp till en lång, seg och dryg torsdag...

Inte gjort så mycket sen jag kom hem från jobbet. Legat i soffan och tagit det lugn, relaxat, kollat lite skidskytte. Bara varit. Sitter just nu och ser på lite friidrott, men inte är det så värst roande väl?

Det står still i hjärnan idag. Det finns ingen ork. Det kommer inte fram några ord, så jag ger upp för idag.
Hoppas på att morgondagen känns lite bättre.

Mästarnas mästare.

Mitt favoritprogram alla gånger är Mästarnas mästare. Sååå klockrent. Så härliga personer! Dessutom börjar det hetta till nu, när tävlingsmänniskorna börjar komma på att de ska bilda pakter. Vill aldrig att programmet ska ta slut.

Idag var det skönt att vara hemma redan vid halv 5 ungefär. Gårdagen var riktigt seg, så idag skulle jag bara hem och göra absolut ingenting! Jo, svara på lite tradera-mail frågor om några jeans! Och dessutom så är jag på väg att bli av med ett par shorts och ett par byxor iaf.... visserligen inga summor att prata om, men jag blir av med grejer!

98 beräknade dagar kvar till Liten beräknas kunna komma till oss. Helt sjukt, antalet dagar är inte tresiffrigt längre!

Och Faster Britt, vi mottager mer än gärna allt som erbjuds och vills bli av med... i princip allt iaf... =)

Förresten...

...sa jag att jag hade hosta och ont i halsen och inte kan få bli sjuk de kommande 3 veckorna pga personalbrist i samband med Thailandssemester?




Seg-måndag

Usch vilken dag, nyss hemkommen. Efter jobbet så drog vi iväg allihopa hem till en gammal kontorschef för att kolla in deras nybyggda hus... ett pensionärspar sisådär 70+... blev fika och ett långtbesök... lite svårt för M att beräkna när jag behövde hämtning, så han har fått vänta x antal kvartar... men som han själv sa "nu har vi jämnat ut det snart mot mina"... så nja, inte helt, men en del tog jag in...

Plockat ner tvätten från gårdagens tre maskiner, samt startat en fjärde. Behöver jag säga att det var ett tag sedan jag tvättade? Detta har nu också resulterat i en mostodont hög att stryka.... yeah... men varför måste det vara så fruktansvärt boring att stryka??? Skulle ju vara bra att ta tag i det redan ikväll, så kanske man skulle roa sig (!) med det medan man ser på 90210....?

Dessutom behöver jag dammsuga... hann inte alls med det igår + att hemmet fortfarande ser ut som en enda stor röra efter min rensa-i-röran dag igår... och ingen verkar vilja ha mina jeans på tradera heller... så kanske lär jag testa blocket? Om man ändå kunde bli en bra försäljare... hmm...

Dessutom (igen) så ringde M till kommunen idag för att höra hur det går med vårt bygglov... till svar får han "vi skickade brev till er 2008-12-19 för komplettering, och eftersom ingenting inkommit, så ligger ärendet vilande. Har vi fått någon post från kommunen av tomten? Nix. Halleluja. Poängteras kan också, att det som allt skulle kompletteras med, dvs någon form av karta över allt där man markeringar vart byggnationen ligger... beställde vi i samband med att tanten som gjorde ritningen behövde denna och även skickades med... men men... kommunnissar som inte har något bättre att göra. Om man inte får någon komplettering på 2 månader, skulle man inte kunna skicka ut en påminnelse då? Jag menar, posten kan ju komma bort på vägen.... jag menar, det är ju iaf ca 3,5 mil mellan Gagnef och Björbo..... får skicka in kompletteringen img och så kunde han skriva ut bygglovet.... men varför ska aldrig något kunna få gå som på räls utan komplikationer?

Om man skulle ta och dra täcket över huvudet rätt tidigt ikväll. Eller inte.

Helgen.

Har ni saknat  mig? Av en anledning så har jag inte skrivit något på hela helgen förrän nu, jo det är klart, ett snabbis inlägäg igår morse, men sen dess har jag inte haft tid. Blogg tidsbrist har rådit, då jag har prioriterat annat.

Gårdagens shopping gick alldeles lysande, hittade allt som stod på lappen, och lite till. Dock så var det ju inga större grejer vi skulle ha, utan mer lite smått och gott. Så jag tror den dyraste saken landade på 400 kr, en madrass till spjälsängen... rätt skönt att få ärva och få grejer. =) Blev även en storhandling på maxi innan hemfärd. Hemma strax efter halv 7... då var det bara full rulle och in med allt, (jag lovar, hallen blev överfull), plocka upp all mat och sen göra oss färdiga för ny avfärd... melodifestivalen sågs hemma hos M´s bror med familj. Kvällen avslutades med ett chicago. Som valigt (!) gick jag segrandes ur striden, efter att ha halkat efter rätt rejält, de andra tagit sig upp på köpstopp, då jag slog till med ett fyrtal och drog ner de andra på noll igen... sen var det en enkel match. =)

Dagen idag började med att vi sov-över Helenas VM-guld.... men sånt är livet. Behövde verkligen sova, även fast det inte var någon skönhetssömn direkt.... sett på lite skidåkning, bjöd in oss på mat hos mamma (!), gått på promenad med mamma, syster, pysen och M, fikat... och sen så har jag haft storstädning hemma, i mina garderober. Har rensat ur i stort sätt alla jeans utom ett par, fyllt en kasse med kläder som kusinerna får slåss om, packat ner kläder som jag inte kommer använda den närmaste tiden i en låda... plockat ihop alla träningsställ och lagt i lådor... gjort plats i garderoberna för Litens tillhörigheter.

OCH så har jag registrerat mig på tradera och lagt in lite annonser... ska se om jag kan få någon krona för alla mina jeans, eller om jag får skänka dem till bättre behövande...

Ny vecka img igen... en vecka närmare ledigheten...

Godnatt..

På språng....

.....ut i shoppingvärlden är vi.... väntar bara på att M ska äta klart och bli klar...
Vi siktade på att komma iväg klockan åtta, men både jag och M själv vet vid det här laget att det slutar allti med att den blir kvart över..... av någon anledning så är det mer en regel än ett undantag,... visst blev det rätt nu? Och vem av oss som inte är klar i tid, det behöver jag väl inte ens nämna? =) Själv hinner jag som mest på morgonen de få minuter jag är uppe innan jag lär åka.... som nu, har jag tom slagit på datorn för att se om det finns pengar på M´s kort så vi klarar oss idag.... andra dagar inann jag åker till jobbet kan jag tex dammsuga, plocka ur diskmaskinen... och då är jag vaken en halvtimme innan jag åker + att jag klär på mig och äter lite rostade mackor... jag är effektiv.

Dagen idag kommer bli super! Göra slut på massa pengar..... yeah!



Förresten, i torsdags innan jag la mig så såg vi på sporten, och då slog det mig, det är vinter-OS nästa vinter! Ni vet vad det innebär va? Konstiga tider när det går på andra sidan jordklotet, men vad gör det, när man är mammaledig???? Det första kommentaren till detta som M hade var: "bara så du vet så tar jag semester då".

Ha en bra alla-hjärtans-dag gott folk. Men kom ihåg, det är lika viktig att vara lika kärleksfull alla andra dagar också och inte bara idag.

CARPE DIEM.

Freeeeedag!

Äntligen helg. Att det skulle vara kallt när man vaknade i morse, det visste man ju på förhand, men -21,5´c var kanske i värsta laget.... hujjedamejj va kyligt.. på med täckbyxor och vantar och mössa och allt...

På kvällskvisten nu har vi spenderat lite tid på storänget och hälsat på grabbarna. Fick även spjälsängen med oss hem... som vi nu har kollat måtten på...

Img väntar en dag full med shopping.... eller åtminstone försök till. En alla hjärtans dag då jag och M, INTE ska ge varandra nå presenter, vi ska istället  inhandla lite smått och gott till Liten, äta gott och njuta av dagen. Göra det som kommer oss för liksom. Ta dagen som den kommer. Ska bli skönt. Inte helt hundra bestämt vart vi ska, men så gott som iaf... finns en liten nackdel med det hela, ingen sovmorgon... men det kommer en söndag också..

Inatt har jag faktiskt sovit som en stock! Mycket välbehövligt.....


Nu lär jag ta och stänga ner, dels för att batteriet snart är slut och jag orkar inte leta på laddaren, men framför allt för att M snart har tömt popcorn skålen....

Torsdag 12 februari.

Dagen idag har varit lång, men ändå har jag tagit mig genom den på något vis. Började städa lite på jobbet för att vi ska få ny skrivare-kopiator-fax (allt-i-ett) inom en snar framtid, och därför behöver vi göra om lite med hurtsar och så. Slutade med att jag fick med mig en kollega och vi verkligen slängde massvis med papper som damerna en gång i tiden tyckt vara bra att spara.... blanketter från 80-talet, hur aktuella tror ni de är? Allt ska sparas, "kan vara bra att ha"... jo visst, allt finns i datorn att skriva ut, när de väl ska ha något så vet de ändå inte vart de lagt det... så vi passa på och slängde typ allt.. för att sen börja möblera om i hela lokalen.... men i slutändan kommer det nog bli bra....får väl se på måndag vad chefen tycker.... Hemma vid 18.30...

4 natten i rad som jag sov bedrövligt. I natt var jag uppe och fördrev lite tid tom vid 04 snåret.. och sen bara ligger jag och tvinnar... börjar det sätta sig på pysket nu, att jag inte kan sova och det låser sig? Något mystiskt är det. Jag menar, jag brukar vanligtvis kunna sova var som helst och nästan hur mycket som helst...men nu varken somnar jag eller sover bra.. så fort huvudet kommer på kudden så blir jag klarvaken. En jobbdag till, sen lite ledigt iaf.

Vad säger man om de rysska dopade skidskyttarna? Inte ett dugg förvånande, det kunde man ju räkna ut med baken... skönt ändå att fuskarna åker fast, och även innan VM.. så kanske världsmästarna får fira på riktigt sätt, och inte få sin guldmedalj 3 månader senare då det framkommit att segraren varit dopad. Stäng av hela Ryssland.

Se på lite tv och stoppa något i magen, sen måste jag göra ett försök att sova. Ska passa på medan M kommer sitta i soffan och återhämta sig efter bandyn, så kanske jag har somnat innan han lägger sig och ska läsa en stund med lampan tänd.. det brukar inte störa mig ett dugg att lampan är tänd, men nu är det ju något knas med hela sömnen...

Ta det lugnt under morgondagen, ni vet väl vad det är för dag?

Skönhetssömn, nej du...

La mig och vilade för ett tag sedan, ja efter att jag satt och skrev här sist, men inte somnade jag av något heller... inte det minsta. Jag återhämtade mig åtminstone med att ligga still och vila, men hade gärna tagit några minuters sömn..

När M kom hem så sa han att det var en bra match senare ikväll på tv också... Spanien-England... så då lär vi nog se första halvlek av den också.. och jag menar, jag somnar ju ändå inte, så då kan jag lika gärna se en halvlek och gå till sängs vid 23 snåret.... dock en låååång dag på jobbet img, men sånt är livet. Jag får sova på söndag, eller något.

Ser på semestersvenskar nu, man blir så avis på alla som är i Thailand just nu och har det hur bra som helst.... fast ändå lockar inte just Thailand mig så speciellt, jag skulle hellre resa till typ Hawaii, Mauritius, Barbados, Maldiverna eller något sånt ställe....

Jag har lite små ont i ett revben. Någon Liten som ligger och trycker?


Liten

Besöket hos barnmorskan i morse gick utomordentligt. Litens hjärtljud var bra och växer som Liten ska.
Jag själv mår också hur bra som helst. Blodtrycket var helt som det skulle, och blodsockret och allt vad ett stick-i-finger kan visa var alla tiders. Så än behöver jag inte komplettera med något extra järn eller sånt. 3 veckor till nästa besök.

Ska ta och lägga mig och vila en sväng, få se om jag slumrar till en sväng innan M kommer hem... sov risigt i natt också, och från kl 06 som jag knappt en blund... så jag lär försöka få några minuter nu...

Tydligen fotboll på eurosport ikväll också. Me like. Inte för att Sverige kanske är såå bra, men det ska ändå bli kul att se på lite lir!

Stiltje i hjärnan.

Idag vet jag inte vad jag ska skriva. Annars brukar det bara rulla på och komma från ingenstans, men idag är det låst. Det kommer ingenting ur mig.

Imorse hade vi besök av tjejen som skall vikariera för mig under min ledighet. En tjej i min ålder som nog ska kunna passa in bra och ha koll på damerna och se till så kontoret står kvar när jag återvänder... bara hoppas hon blir kvar under hela tiden, vilket jag inte är helt säker på.. känns som att kommer det en tjänst så kommer hon söka den, när hon ändå lär någon annanstans nästa höst, men not my problem.

Varit ute och tagit en promenad i kylan. Visserligen betydligt varmare än de -16 det var i morse, men ändå kallt.... när kommer våren och när blir det grönt?

Mästarnas Mästare är det bästa tv-programmet som gjorts det senaste seklet. Så klockrent. Sånt gillar jag. Ser på inspelade Top M nu, sen är det läggdags. Sov inget i natt heller, så jag känner mig än mer sliten....

Img är det dags att besöka barnmorskan igen. 4 veckor sen sist, helt sjukt.

Sliten.

I natt sov jag bedrövligt. Det sägs att det även var eller är fullmåne. Många människor sover dåligt när det är fullmåne, men jag har aldrig haft några problem med det förut, så tveksam om det är det denna gång heller. Bättre lycka i natt istället.

Varit lite halvseg hela dagen, men tog mig igenom en jobbardag. Hade lite tur att alpina-VM gick på svt 2 idag samt att text-tv:n inte ville vara med idag... inte för att jag har kunnat följa åkare för åkare direkt, men jag har iaf haft tv på...

Skickade en förfrågan till broder om han kunde och hade lust att köpa pellets åt oss under veckan, om han hann dit innan de stängde.... slutade med att han drog till Vansbro på stört och köpte en pall.... nog för att vi hade lite kvar, men såååån panik var det kanske inte. haha. (kom på vi ska ju till Mfjd på onsdag, så vi kunde köpt några säckar då...) Men nu har pappa levererat den sista biten till oss iaf, så han och M har konkat en sisdär 52 säckar.... Så tack snälla broder och papsen! Bara att betala och göra rätt för sig snart...


Dags att fixa käk, sen 90210!

Beck time.

Söndagsfilmen har precis börjat, ser ut att bli lika spännande som vanligt. Ska nog ta och poppa lite popcorn sen så vi har något att stoppa i munnen.

Eftermiddagen bestod av en tur till syster med familj, för att dels hämta corre som varit på service/tvättning... men även hade mamma bakat semlor åt oss alla, ja tom pysen fick en egen! Godingen där. Det sa swisch och så var den slut.. dock glömde jag kameran hemma, så det blev inga kort... =( Sen så fick vi vara med om när han tog sina första TVÅ steg! Han hade lärt sig att stå på egen hand, så det visade han oss stolt... sen så tog han två små kliv innan han stöp i mammas famn... så snart så!

Har börjat planera för ett ikea besök snart också... så det gäller att komma på och skriva ner vad som skall inhandlas. Mest smått och gott som behövs, inga större möbler iaf,  men sen drar det väl iväg med kronor ändå..

Efter Beck så blir det läggdags, sen vaknar man upp till måndag och en ny vecka. Sophämtning img, få se om de ser tunnan nu... och så väntar vi fortfarande på att plogen ska hitta hit.....

Karta och kompass?

Hur mycket snö har det inte kommit under natten egentligen? Och det fortsätter dessutom att vräka ner... bilen är översnöad, trappen är borta och det är vitt vitt vitt överallt... blir så less. Behöver dessutom ta en promenad till affären för att komplettera dagens lunch lite... så behöver man leta tag på karta och kompass för att hitta dit?

Somnade i sängen vid halv 11 snåret igår, sen har jag inte sovit alls lika bra som i fredagsnatt. Varit upp några ggr och varit på toa, druckit vatten och lite sånt.... M sov som en stock vad jag har kunnat se, så när klockan var typ 10.45 kunde jag inte ligga still längre utan bestämde mig för att ge upp och gå upp. Inte går det att smyga sig upp heller, för ag ligger in mot väggen och måste klättra över fotänden för att ta mig ur... och han vaknar alltid när jag reser mig upp... men det var väl på tiden iaf.

Dagen kommer antagligen bestå av lite snöskottning (åtminstone för M....), lunch, se Anja köra ur för 3:dje gågnen i rad, hämta min bil i Nås, M spela bandy och sen Beck....


Vad händer?

Jag har veeeeerkligen tröttnat på programledaren... jag klarar inte av det... jag klarar inte av henne... skämten hon tror är sååå roliga, alla klädbyten... vem bryr sig? Det är ju låtarna man vill höra... och nu då efter "första" utröstningen, så försvinner både Shirley och Marie... ???? och kvar blir bl a Ugglas, jag menar, stå där i nattlinne och gummistövlar och bara skrika "snälla snäll", det kan väl vem som helst göra. Eller?


Vem tusan ska man heja på, Scotts?


Förresten..

...festivalen har hållt på i knappa kvarten, och jag har redan tröttnat på nya programledaren! Jag klarar inte av humör-personer som tror de är så roliga... och kan hon inte prata nå fortare????

Oväntat besök.



Kolla vad som satt utanför vårt fönster idag! Helt sjukt nära juuuu!

Eftermiddagen har (efter lunchen) spenderats hos M´s föräldrar. Fikat och de andra spelade kort, medan jag roade mig med att lösa massa korsord. Såg på lite barnprogram på tv:n. Har ont i ryggen och stel i axlarna. Vette katten om det är för att jag har suttit snett, eller för att jag inte är van vid att bära extra kilon.

Meldodifestival dags nu, samtidigt som vi ska äta lite varma mackor i järnet. Trött är jag också, så frågan är om jag orkar hålla mig vaken.

Lördag 7 mars.

Gårdagskvällen bestod av taco-kalas för pappa, men familjen och farmor. Anton var på match så han saknades. Åt tacos tills vi sprack, för att sedan avsluta det hela med kladdkaka. =) Vid 21-tiden följde jag och M med mamma och pappa när de skulle skjutsa hem farmor. För att slå två flugor i en smäll-så fanns en förhoppning om att farmors granne, Moster-Karin som vi säger (fast hon är egentligen pappas moster....) skulle vara vaken och kanske ville kolla Newbody-katalogen. Hon ringde för några månader sedan och undrade om jag sålde något då, för hon ville ha igen... och både och hon maken var vakna. Satt vid köksbordet och lyssnade på "Gangs-radion". Slutade med att Anders tog fram Jägern och bjöd M på en jävel... och efter ett tag ringde han över även mamma, pappa och farmor. Så vi blev kvar hos dem till klockan nästan var tolv.... så grabbarna fick lite wiskhy och jäger. Så Emmson blev chaufför hem.

Blev även bus med Oscar under kvällen.... går fort när han kryper, men gå själv vill han inte riktigt än... men det har gått framåt för nu kan han iaf ta och gå några kliv om man håller i honom, förut sa det bara pang bomm när man försökte och han var nere på knäna och kröp iväg... gosungen!

Så gårdagskvällen slutade med sängdags runt 01 snåret. Sen vet jag inte hur trött jag har varit, för jag sov konstant till halv 9 då jag vaknade första gången (!), jag har inte ens hört snöplogen i natt/morse!!!!

Har börjat dagen med att starta en tvättmaskin, som säkert nu väntar på att bli hängd... dammsugit huset, ätit frukost och bakat en kladdkaka..... som jag bara den svalnat ska garnera med vit choklad.... så vi får se hur resultatet blir under eftermiddagen...

Ikväll är det melodifestivalen igen. Spännande startfält känns det som, bara massa kända artister. Så man kanske har ro i kropp och själ och se hela tävlingen idag??? Om två veckor finns jag på plats live, yeah.

Trött.

Idag blir det inge mycket skriv av. Har haft en lång jobbardag och var inte hemma förrän efter 18.30... så efter lite te och macka, så har jag nu placerat mig i soffan. Blir en tidig kväll ikväll tror jag. Det känns så.

Img fyller papsen så ojämnt som det bara går, så det ska firas med lite tacos! Lär införskaffa ett paket också...så det blir nog lite bus med pysen skulle jag tro, få se om han överlevt sin första inskolningsvecka på dagis.

En skadad sambo.

Vanligtvis så brukar M inte komma hem förrän runt 18.30-tiden på onsdagar, då de spelar innebandy med jobbet i Falun till 17... fick ett sms här för ca 20 minuter om att han var på väg hem, för han hade "dragit ryggen sned" igen.. och kunde knappt gå.... Stackarn... så det blir att hoppas att kiropraktorn har någon tid åt honom img, annars kanske jag lär ta honom akuten direkt....? Allt bara fortsätter liksom..... blir så trött... aldrig ska något bara få vara bra.

Skulle ha tagit en promenad hade jag tänkt, men jag känner mig lite sliten och hängig, så det blir ingen. Får dessutom inget sällskap efter som M nu är lite justerad, så nja.. det får bli en annan dag. Ska stoppa lite mat i magen istället och bara sitta och dega i soffan.

Idag har jag döpt krabaten i min mage, han/hon kommer fram till sin ankomst, gå under namnet Liten. En sisådär 111 dagar kvar tills Liten beräknas entra världen.


När ska det ta slut?

Så idag har det varit dags igen.... för ytterligare ett sjukhusbesök i släktskapet, men denna gång har iaf personen fått komma hem igen... verkar aldrig som att allt ska få vara bra.

Efter jobbet idag, så hämtade jag upp M på hans jobb, förbi och fick en max i magen, sen var vi på bio. Senast vi var på bio så såg vi "Offside", när var det? Nittonhundrafrysitfast? Denna gång såg vi nya Wallander filmen, var riktigt spännande och bra som alla andra sådana filmer, fort gick den också...

Ska ta och se på lite inspelade program innan läggdags. Kanske ska ta och äta en glass också? Faktiskt så såg vi en hel biofilm utan något som helst tilltugg... det ni.


Tillsist, om ni är intresserade av att köpa strumpor-trosor-kalsonger av super-duper kvalitét, tveka inte att höra av dig till mig inom de närmaste 2 veckorna. Jag kan lova dig, du blir inte missnöjd. =)

Måndag 2 februari.

Så var kylan här igen. Varför? Vaknade i morse och termometern visade -15... pust och stön.. skulle tro att det är i de trakterna nu med...

Arbetsdagen gick hyffsat fort, men eftermiddagen bestod av att vara skuldsanerare och ringa runt till höger och vänster för att lösa massa lån. Och jag blir så himla frustrerad. Dels på hur man som person kan dra på sig så mycket skit och hamna i vissa situationer som man kan göra, hur man kan sätta sig själv i en sådan sits, men man kommer väl in i en ond cirkel.... det slutar ju allt som oftast med att man hela tiden får ta nya lån för att lösa de gamla som förfaller till betalning, och så där rullar det på. Fast vad som irriterar mig mest är när man sitter i dessa förbannade telefonköer och det mitt i väntemusiken kommer in en röst som säger "du vet väl om att du kan ansöka om lån, HÖJA ditt befintliga lån hos oss genom att besöka www......" . Snacka om att lura människor ännu mer in i skiten.....gaaaah va sur jag blir. Jag som aldrig ens kan tänka mig att ha en liiiiiten kredit (som reserv ifall att) på något av mina bankkort... jag menar, har jag inte pengarna, så ska jag fan inte handla heller. Då får man spara.

Tog en promenad i kylan när vi kom hem. Tog ett tag innan man hade tinat någorlunda. Burr verkligen. Var meningen vi skulle äta fisk och potatis idag, men det blev uppskjutet, då vi insåg att vi hade ett jästpaket som snart gick ut + ett skinkpaket, så det fick bli hempizza istället. =)

Img ser det ut att bli en biobesök faktiskt. Har 2 fri-biljetter som snart går ut, läs onsdag, så vi lär passa på... har redan låtit 2 biljetter passerat bäst-före-datumet.... så img ser det ut att bli nya Wallander. Dessutom är den kl 18, så vi behöver inte vänta så länge. Ska också lämna in Passaten på lackbehandling, så jag måste i vilket fall som helst hämta M i Blge... så varför inte slå 2 flugor i en smäll?

Sen måste vi hålla alla tummar vi har, så hårt vi bara kan, och skicka en tanke ner till Göteborg. Img är ett avgörandes dygn därnere. Jag hoppas innerligt att det blir positiva besked... åtminsonde det första, sen får man ta det därifrån i nästa steg.

Söndag 1 februari.

Jaha, så var det inte mycket kvar av denna dag. Spenderade förmiddagen i soffan framför massa skidor som alltid på helgen... sen fixade vi lite lunch bestående av köttfärssås och makaroner. Efter det var det hög tid att åter igen dra sig mot Blge, där jag nu spenderat eftermiddagen och kvällen med att kolla på fotbollslir. Dessvärre åkte vi ut i semin, men vi var kvar och såg  på både dam och herrfinalen. Bengans KIK tog hem det som väntat.
 
Om ett rykte kommer från en dunder säker källa, kan man då säga att det är helt sant det som sägs, utan att "det"  egentligen är helt offentliggjort?
Hur som helst så är det jag pratar om här ovanför såååå himla cooolt. Det kunde man inte tro för bara ett litet tag sedan, men så här idag hur klockrent val som helst. Så det är dags för järngänget att besöka huvudstaden inom en snar framtid. Jag berättar senare, bara det är bekräftat och offentliggjort.

Om man skulle ta och bänka sig framför tv:n återigen och se på Beck. De närmaste 8 veckorna kommer jag sitta bänkad denna tid. Äntligen filmer som jag inte sett förrut! Me like.

Over and out.

RSS 2.0