Lördag 31 januari.

Nyss hemkommen från Blge. Sett på fotboll hela dagen och fått sån träsmak i baken att det nog kommer ta en månad innan den mjuknat upp. Ändå ser det ut som jag åker dit img igen. My team tog sig vidare till semifinal, som då spelas i morgon eftermiddag... så man lär ju ge sitt stöd, + att Bengt kommer finnas på plats vad jag har förstått då!

Har direkt jag kommit hem tagit tag i städningen. M har fixat och trixat medan jag varit borta, så jag lär dra ett strå till stacken jag med.... byta sängkläder och dammsuga + plocka ihop.... finns ett litet problem bara.... våra sängkläder sitter ute vid M´s föräldrar på vädring, vilket de gjort i snart 4 timmar... och jag har ingen nyckel så jag kan ta mig in, och M är inte hemma... och jag vill gärna att de ska ha tinat upp tills jag ska sova.... hmm... kanske får stamklättra upp längs "pelarna" till balkongen... vore något det...

Ska kanske ta och ta tag i strykhögen också som ligger i botten av min garderob och tar plats... det tråkigaste är att det mest bara är M´s tröjor.... och det är inte det roligaste jag vet... men tillslut kommer man ju till en gräns när det inte får plats mer....

En lugn kväll på hemmaplan ikväll?

Fredagen.

Idag har det varit jobb, en tur till Insjön för att kolla kläder åt pysen, men blev nada. Lite smått å gott på Klasse bara som alltid... inhandlade lite kvällsmat, som vi sedan tog med och bjöd syster på. Dessförinnan hämtade vi också upp Oscar hos sin farmor och tog med honom hem till sig. Så kvällen har tillbringats med syster och Oscar. Anton hade som vanligt match på en fredag...

Ska ta och krypa till kojs nu och sova några timmar, ska spendera morgondagen i Blge med att kolla på inomhusfotboll. Kanske inte hela dagen, men åtminstone in en bit på eftermiddagen, sen får vi se hur det blir på söndagen, om vi går vidare eller inte.

Skulle behöva dammsuga och byta sängkläder också, men vet inte när jag ska hinna... men jag brukar vara rätt effektiv, så det löser jag.

Godnatt.

Tröööööööött.

Har varit en lång dag som gått i hundra knop. Längesen det var så skönt när klockan närmade sig 18 och vi kunde packa ihop för dagen. Lite halvt kalabalik nästan idag. Sjutti-saker på gång samtidigt och inget blir klart, skapar kaos och orda i korgen, minst sagt. Men, det kommer en dag img också då man får försöka städa upp...

Gårdagen slutade inte allt som jag planerat. Hade tänkt mig en kväll i soffan framför massa tv i min ensamhet, men så blev det inte. När mamma och pappa fick akut-utrycka som barnvakter, så gjorde jag mig en tur dit jag med, så det blev lite bus med pysen innan han skulle sova. Hemma runt halv 10, så då började jag se massa program, så det blev läggdags vid halv 12 snåret. Inte så värst trött idag ändå.

Dock har jag planer för helgen som gör att jag måste upp "tidigt", åtminstone ha klockan på ringning så jag kommer i tid... så jag vet inte riktigt när jag skall sova ikapp eller sova ut. men man har väl framtiden på sig ändå. Ska antagligen spendera helgen i Blge med att hejja på mitt lag när de ska spela en inomhuscup... kommer kännas konstigt att inte vara med själv på plan, men sånt är livet. Man får se vad framtiden har att erbjuda. Kanske blir en heldag på lördag vad vet jag.. tror vi spelar runt 10 och 13, sen är det färdigt för den dagen, går man vidare är det mer matcher på söndagen... sen är det massa herrlag med också, så det blir kanske att kolla på några sådana matcher också. Om vi går vidare till slutspelet, så kanske det finns en chans att man får träffa Bengt också och prata lite skit!

Lutar åt en sväng till Insjön img efter jobbet för att kolla efter en eventuell overall åt pysen.

Tack och godnatt för idag. Lite tv tittande, en smörgås och sen läggdags.

Sopbilen som försvann....

.....men som nu hittat hem till oss. Japp, så är det. Igår kväll skicka M ett litet halvt argt mail till dem.... idag när jag kom hem nu, så var tunnan tomm och det satt en lapp på den. Inget konstigt med lappen i detta läge, för jag vet att svärföräldrarna också fick en i måndags på sin tunna då det var ordinarie hämtning, och de bad dem flytta tunnan till ett annat ställe, vad jag förstod pga halkan som råder i backarna hos dem... helt förståeligt. Ta en titt på vår lapp;Ser ni vad det står?
"På tömningsdagen, placera Ert kärl på den sida av vägen vi nu har ställt det, om möjligt".

1) Kunde de inte ha tömt tunnan i måndags och satt på lappen då?
2) Har de gjort om sopbilarna nu? För tunnan har stått på samma sida i över ett års tid och det gått bra (ibland iaf....), grannarnas står på samma sida som vår och de blir tömda. Står de också fel? Borde de inte meddela alla att man ska byta sida tidigare?
3) "om möjligt" innebär inte det att om det inte är möjligt att ställa tunnan på den sidan de önskar, så får man ställa den på den andra sidan, men ändå bli tömd?

Men till det verkliga dilemmat. Nog kan jag ställa tunnan på andra sidan om det är det de vill, MEN.... ni som vet vart vi bor, vet kanske också att vägen förbi oss inte är allt för bred... och speciellt inte det här halvåret då plogen lyser med sin frånvaro... och på andra sidan är det ett dike.... om vi nu ställer ut vår tunna där, så hamnar den liksom mitt i vägen.... vad tusan ska grannarna tycka om att krocka med en soptunna varannan vecka, och kan sopbilen själv ens passera? Hallå kom liksom. Jag förstår inte hur de tänker.Hmm..

Smultronmärket...

...som jag berättade om för kanske en vecka sedan, som dykt upp i/på min panna, befinner sig där än! Det röda märket har funnits där i 2 veckor nu.... det vägrar försvinna som det verkar.

Godnatt.

Vad är det för fel på oss?

Alltså jag förstår inte, det här är säkert 4:e av 5 :egången som inte vår soptunna blir tömd. För två veckor sedan när det var tömning, så kom sopbilen visserligen 3 dagar senare och tömde.... igår skulle vi haft tömning, men icke. Lät soptunnan stå kvar, men det är fortfarande sopor i, MEN denna gång så är grannarnas tunnor tömda, men inte vår. Jag kan verkligen inte förstå, för vi kör ut tunnan så den i stort sett står på vägen, sopbilen MÅSTE passera tunnan oavsett från vilket håll den kommer..... grannens tunna är tom, och för att komma dit, måste man köra dit, man liksom passerar den inte utan vidare... så hur är det möjligt? Sen får man faktura efter faktura där man ska betala dyra pengar för ingenting. Helt sjukt ju. M får ta och skicka ett argt mail eller ringa. Det går ju bra nu, när vi liksom åstadkommer att lägga 3 påsar på 2 veckor i den, så det går ingen nöd på oss, men senare i år så, skulle jag tro att den svämmar över... men själva principen. Betala för en tjänst som inte utförs.

Gårdagens blogg tillägnades helt åt pysen. Det var hans dag helt och hållet. Hade heller inget kul att berätta, jag var mest frustrerad...... om man säger så här. Jag är kung på att grädda pannkaka. Det är kanske det jag har fått tillaga hemma åt familjen från att jag var 14 år kanske, (ja, när mamma kom hem sent från jobbet vill säga.....) så det är nemas problemas. Och väldigt gott. Men från att jag träffade M, så har saker och ting förändrats. M är laktosintolerant, vilket gör att vi inte äter pannkaka så ofta som jag skulle kunna. När vi sedan äter det, så måste jag göra en smet utan ägg. Igår blev det verkligen pannkaka av allt. Fick inte riktigt till smeten, så det bara fastna i pannan heeeela tiden.... bytte till och med panna, men det hjälpte inte... det blev små smulor av allt så det räckte till en dosa till mig, sen fick det bli korv med bröd. Vilken loser jag är. Knäckande. Svärmor har gett mig "receptet" som hon brukar använda, MEN det är liksom "hötta som du tycker och tills det verkar ok, den ska inte vara allt för tunn".... jag gillar inte recept som inte är exakta. Bättre lycka nästa gång eller vad säger man? Eller är det så att det är äggen som gör pannkakan....?

Blev en 1-timmes promenad från jobbet och hemåt igår också, innan M kom och hämta upp mig. Skönt.

Sitter och ser på mästarnas mästare, kul program. Härliga människor,  men ack sååååå jobbiga tävlingar.... armgång är ju verkligen ingenting för svaga mig direkt.... varit ute på en långpromenad tillsammans med M ikväll också. Så img tror jag att det får bli en vilodag promenadsmässigt.

Min tjänstledighet är beviljad och klar nu i varje fall. Skönt. Ca 16 månader på hemmaplan ser det ut att bli. Ljuvligt.

Världens bästa Oscar!

Grattis på födelsedagen!


och 4 månader kvar till beräknat nedsläpp.

Söndagstankar.

Jag kommer på mig själv med att se på bingolotto. Inge kostigt med det kanske, men varför kollar man på bingolotto om man inte har någon lott? Är inte det mer än väldigt värdelöst?

Söndagen har varit relativ lugn. Sett på lite skidor så mycket jag hunnit med, tvättat några maskiner och släpat all blöt tvätt upp från källaren... av någon anledning så stinker det sot nere (vilket förmodligen beror på väderförhållandena), så jag vågar inte chansa på att kläderna inte skall dra åt sig lukten... så just nu så är både köket och sovrummet fyllda med "kläder på tork". Positivt med att ha kläderna uppe i själva huset, är att de åtminstone torkar på två röda sekunder.

Har även hunnit med att dammsuga, vilket visade sig vara väldigt turligt, för när vi skulle fixa en tacopaj till lunch, så ville inte M gegga ihop degen med händerna, varpå han fick ta över färs-stekningen så jag skulle kunna kladda... och det första som händer, är att M på något sätt lyckas få i stort sett hela färsklumpen på golvet (!)... den var inte helt tinad, så när han tog i och tryckte på den, så slant den ur pannan..... hade det varit JAG som lyckats åstdkomma det där, då hade det varit hur normalt som helst och ingen hade blivit förvånad.. men nu var det M. Som jag njöt av att det kan även hända den bästa!

VM-final i bandy, som efter en jämn match (ja, stora siffror men det var jämt fram till slutet...) slutade med svenskt guld... men inte är det väl någon höjdare att se på bandy på tv heller? Och jag fick en tanke som jag inte riktigt har något bra svar på, fick lov fråga M också, men han hade heller inget bra svar.... vad som förbryllar min hjärna just nu är HUR GÖR MAN FÖR ATT RÄDDA EN BOLL I BANDY? Jag menar, det kommer en kanonkula i typ 170 km/h rakt emot en från kanske 3 m.... hur stor är chansen att man tar den, och hur ont ska det inte göra? Vem tusan vill bli målis frivilligt i bandy?

Bandyn gjorde att M helt glömde nästan av handbollen som gick på en annan kanal, så när han till slut kom på det, så hade bara andra halvlek nyss börjat... blev lika jämnt och spännande där, men njae, Sverige var väl inte så värst lysande väl? De startade turneringen bra, för att helt fallit ur ramen...

Skulle man ta och se på någon av alla filmerna som vi har i hyllan och väntar på oss ikväll? Får se. Beror på vad klockan blir när M kommer hem från innebandyn och är redo för soffan. Img är det i varje fall måndag igen, och det brukar innebära att man inte är så värst sugen på att gå och lägga sig en kväll som denna.

Snökaos!

Alltså, det här är heeeelt sjukt hur mycket snö det har kommit, bara under natten, och ÄN singlar det snöflingor stora som tefat ner.... så det här blir inte roligt.

Hann inte mer än ta oss upp, förrän svärfar var här med traktorn för att skotta vår gård, så det var bara att dra på sig alla vinterkläder och ge oss ut för att först skotta fram bilarna och kunna göra undan dem, så traktorn sen kunde ta all snö... hur mycket kan det ha kommit i natt, 1½-2 dm? Det sista vi gjorde innan vi åkte till Nås igår, var också att skotta gården med hjälp av traktorn.... och fortsätter det så här, så lär vi nog be om traktorns stöd ytterligare en gång idag.... fan rent ut sagt. Jag hatar verkligen snö och vinter.

Gårdags eftermiddagen spenderades som sagt i Nås på 1 års kalas. Faster Tet kom, liksom kusinskaran från Järna och vår farmor. Så det var fullt ut. Kusin-Stina har en tendens att kunna underhålla oss alla konstans, finns inte en lugn stund i den kroppen. Inte i munnen heller. Födelsedagsbarnet (som fyller img men ändå...) var inte ett dugg intresserad av att öppna några paket, utan tyckte det var mycket roligare att spela cd-skiva och dansa till... kanske ett smart drag av oss att inte köpa något paket, utan gav honom ett ekonomiskt sparkapital på hans konto istället. =) Blev kvar hela kvällen, då det blev handboll och lite annat tv, så det slutade med en pirra också innan hemfärd.

   
M + Oscar                 Vet vart CD´n är              Klart man ska ha tårtaOch för att visa er lite bilder av söndagen den 25 januari 2009:


    


Hujedamej!

När man vaknade i morse för ungefär en timme sen, lite yrvaket kollade ut genom fönstret och insåg att det snöade vågrätt! Helt sjukt, för det var direkt ingen jätte storm, men nog kom flingorna på fel håll ändå... nu har flingorna dock eller lyckligtvis övergått i större flak som kommer som de ska, lodrätt ner.

Så någon promenad tror jag inte att det blir just nu iaf, känns lagomt kul.... blir att sitta kvar och kolla på skidor istället... sen lär vi nog ut och skotta fram trappen och en av bilarna för att sedan kunna ta oss till Nås... kanske man skulle leta på gummistövlarna?

Efter att vi hade ätit kvällsmat igår, bestående av grillad kyckling och pommes, så fick jag ont i magen, och det höll i sig hela kvällen... M kom hem vid 21.40, sen såg vi på sporten och utröstningen av Let´s Dance, men sen fick jag lov krypa ner och försöka sova. Vid halv 2 vaknade jag av att sängen var tom bredvid mig och var mörkt i hela huset.... så M låg och slumra gott i soffan framför tv:n... 

Idag är magen mycket bättre.


Me, myself and I.

Sitter i soffan och ser på siljans derbyt på tv.  Spännande match säkert, som nog inte hade varit helt fel att sett på plats, men denna gång passade det inte riktigt. För M åkte nyss med sina föräldrar och mormor på revy, själv banga jag för andra eller tredje året i rad.... jag är så trög, så jag fattar ändå inte skämten. Då gör jag större nytta här hemma.

Hoppsan. Mora tar ledningen med 1-0. Det är nog bra för matchen det.

Ska inte göra så mycket mer ikväll heller, ligga här och ha det bra. Relaxa, se på tv och kanske äta en och annan godis. Med andra ord, en väldigt behaglig fredagkväll. Längtar redan tills jag får krypa ner och sooooova, väldigt lääääänge. Ska försöka ta en promenad igen img, innan det bär av på kalas.

De två senaste fredagarna har jag och M sett på Let´s dance. Det är inget program vi har följt tidigare, och heller inget direkt program som man längtar efter, bara det att man fått lov se det nu på alla speciella personer som är med... men ikväll, då tror jag att jag bojkottar det helt. Skulle heller inte förvåna mig om jag somnar i soffan... och typ vaknar när M kommer hem och knackar på dörren om kanske 2-2½ timme...

12 september.

Har sett vårt spelschema för denna säsong. Kanske inte fullt så optimalt, för min del. Av någon anledning, så består vårsäsongen av TRE hemmamatcher på rad mot Gävleborgslag, vilket resulterar i att vi får TRE BORTAMATCHER på rad på hösten i slutet av säsongen.... OCH om jag hade tänkt kunna göra någon liiiiiten form av comeback, så finns det i stort sett bara en match att hurra för... i näst sista matchen, hemma på Hillängen mot Huge, den 12 september 2009.


Torsdagstankar.

Har haft en lång arbetsdag vad det gäller antalet arbetstimmar, men på något sätt så har dagen ändå gått relativt fort. Vet inte varför, men just nu är jag inne i en period, då jag inte riktigt tar mig i säng i tid, jag sitter hellre uppe en stund till och ser på tv.... vilket så klart resulterar i att man är dödens på morgonen när klockan ringer... man får ju skylla sig själv absolut, men ändå är det drygt att vara så trött. Hänger ni med? Så därför är det hur skönt som helst att det bara är en dag kvar och sen helg!

Helgen kommer bestå av 1 års kalas någon av dagarna, förmodligen lördag för vår del. I övrigt finns inga planer. Förutom sovmorgnar då. Och så är det säkert massa Vinterstudion, sånt gillar jag.

M är på bandy, så jag sitter här i min ensamhet och ser på handboll. Går ju sådär.

Har de senaste kvällarna haft problem med att gå och sova. Jag sitter hellre uppe och kollar på tv "en stund" till.. och så är klockan mycket... och när klockan sen ringer på morgonen så är man as kalas trött. Självförvållat jag vet, men ändå. Aldrig lär man sig.

Idag lämnade jag in min tjänstledighetsansökan. Så som det ser ut nu, om allt går som det ska, så gör jag min sista arbetsdag omkring fredag 8 maj. Sen ska jag spendera 15 månader på hemmaplan. Så, jag har bara lite mer än 3 månader kvar att jobba...Smultronmärke.

Gårdagens promenad mätte jag i morse till 4,5 km. För er som inte vet, så ska jag berätta hur de där 4,5 km ser ut. Tänkt er världens längsta raksträcka, sen några små kurvor, följt av raksträcka, små kurvor och så rakt igen... typ världens tråkigaste väg, men den är ju också en liten genväg. Vad jag också måste berätta för er, är att längden på den längsta raksträckan är 1500 meter, fatta 1,5 km rakt fram! Hur boring låter inte det? Inte undligt att det kändes som ett varv runt jordklotet...

Nyss avverkat dagens promenad också, lika härligt väder idag med, men en aningens lite för halt. Stod på benen iaf, vilket som är huvudsaken.

Väntar på att  M ska hitta hem från jobbet så vi kan äta något, och sen är det nog tv hela kvällen. Handbollen och lite andra program.

Vad i hela fridens namn höll snöplogen på med i morse? Nog för att det är super att plogen hittar ut till oss, MEN den skramla och skråla utanför i säkert en kvart.... höll på bli vansinnig mitt i sömnen... hallå liksom... klockan var 04.50! Vägen är ju rätt smal förbi här, så det måste nästan ha varit en vikarie som kört, som var extra noga.. för inte tar det en kvart att få bort snön utanför här heller, möjligen på vår gård.... på en kvart borde denne väl åtminstone ha kunnat låta bli att ge oss en stor snövall in? Men icke.

Är det möjligt att man kan få ett smultronmärke vid 24 års ålder? Har haft ett rött märke i pannan i flera flera dagar, så det ser skumt ut iaf.... men i ärlighetens namn tror jag det är någon form av skorv....

.

Jag kommer inte på vad jag ska skriva. Det står helt still. Verkligen. Är det nu jag har bloggtorka?

Efter jobbet idag så skulle jag ta en promenad hemåt, och sen skulle M hämta upp mig längs vägen... bara det att M hamnade mitt i en olycka och blev lite försenad... så min promenad blev varianten längre på typ en timme.. men det gjorde detsamma för det var skönt väder och bra musik i öronen. =)

Andra dagen i rad som vår brevlåda var överfull..... brevbäraren måste ju tro jag är galen... haha.. men sånt är livet. Jag tror att det här var sista paketet som jag väntat på iaf...

I posten låg även info från posten om att vi under våren skall få nytt postnummer. Varför liksom, vad är det för fel på det befintliga?

Sitter och ser på 90210 från igår. Jag får så ont i magen, alltid ska det finnas någon elak svartsjuk person som ska förstöra det fina och vackra. Bara hoppas att det löser sig till slut......

Och vädret, jag hade en liiiiten förhoppning om att denna säsongs sista snö hade fallit... jag vet, chansen till det var väl minimal men den fanns ändå där. Tjii fick jag. Typ 1 dm senaste dygnet eller något? Jag blir så less och bitter. Bara massa besvär. Bara massa jobb. Och inte kan jag, ja inte får jag göra något åt det heller.

Idrottsgalan.

Sitter och slöar i soffan framför idrottsgalan, har poppat lite popcorn. Ja, man får äta popcorn mitt i veckan, om det är speciella tillfällen. Och det är det idag. Dock så är jag kanske inte så road av själva galan, men man får ta den för vad den är. En del tacktal är ju för fjantiga, för mesiga, sååå pinsamma så jag dör.. finns de som inte vill säga ett ord utan skrattar bara och säger tack, sen finns det dem som tror det är ett måste att tacka alla som man känner, och sen finns det dem, som skulle kunna prata i all evighet utan att komma egentligen någonstans. Ibland har man liksom bara lust att försöka dra ur dem orden så det där tacket kommer till sist.

Vem får jerringpriset egentligen, Kalla, Sanna eller Rolf-Göran?

Testpilotande.

Idag när jag loggade in på Internetbanken så hade jag fått ett meddelande om att inom de närmaste 2 veckorna, så kommer jag få ett paket hemskickat till mig med lite grejer, så jag kan börja provköra Handelsbankens nya Internettjänst. Skoj! Inte illa, att man som speciellt utvald, (dvs enda datanörden på vårt kontor) är bland de första att få testa. Så jag vet inte riktigt hur det kommer att gå till och hur lång tid det tar innan alla kunder också kommer att få denna lösning. Målet var att alla under 2009 skulle få lite nya grejer hemskickade iaf. Man byter ut alla succesivt. Vad jag kan förstå, så är det bara själva inloggningen som kommer förändras, dvs man kommer få en kortläsare och någon form av bricka som är personlig och visar att jagÄRjag typ. I övrigt kommer det nog se likadant ut som vanligt. Det kommer bli toppen. Åtminstone ännu säkrare än vad det är idag. Och det är nog det viktigaste. Om jag lyckas övertala svärmor att börja använda sin Internetbank, här i framtiden, då har ni fått ett säkert bevis på att tjänsten är mega säker.

Var hur pigg som helst i morse när klockan ringde, även fast jag inte somna förrän efter midnatt. Dock så har jag blivit tröttare och tröttare ju längre dagen har passerat, och ska jag vara helt ärlig, så skulle jag kunna lägga mig och sova just nu.

Mycket på tv ikväll. Handboll just nu, sen 90210 och Idrottsgalan. Jag vet inte varför, men jag har inga förväntningar eller förhoppningar om kvällens gala, stjärnorna vågar ju inte åka dit med risken att bli sjuka efteråt, så det är ju lite dö-läge, men jag förstår dem absolut! För inte skulle jag chansa och åka dit och eventuellt få ett pris, om jag hade säsongens höjdpunkt, dvs VM runt knuten.... men det senaste jag hört är att Kalla kommer trots allt. Efter idrottsgalan så blir det iaf godnatt.

Eftersom gårdagens lunch och dagens lunch tillika enbart bestod av blodpudding, så lyxar vi på ikväll med hemgjord pizza. På en måndag. Men vad tusan. Så bara M kavlar ut degen, så fixar jag resten. =)

Bakat liten kaka.

Efter att ha sett på damernas skidskytte och ätit lite lunch bestående av blodpudding och hallonsylt, så åkte vi till Nås och hälsade på. Kom lagomt till herrarnas skidskytte. Blev kvar så mamma bjöd på räkmacka och tonfiskmacka till M, innan vi drog oss hemåt för att M skulle spela bandy. Förbi hos pysen en snabbis för att kolla läget, och där var det fullt ös i badbaljan och rätt blött på golvet efteråt.... coolingen.

M drog på bandy, men kom åter hem igen efter 45 minuter... det hade fattats en liten stackars spelare.

Själv drog jag gång med ett bak direkt vid hemkomst, efter att ha snott lite kafferester av pappa, så jag kunde slå till och ge M de efterlängtade mockarutorna.... och jag trrrrroooooor jag lyckades denna gång. Ska ta ett smakprov jag med, tillsammans med lite glass. =)

Ser lite smått på en dokumentär om Stefan Holm, vilken karriär han haft alltså. Helt otroligt.

Sprint-stafett klockan 22 på tv. Jag tror jag blir uppe och ser den med. Men det går säkert ingen nöd på mig eftersom jag sovit så mycket som jag gjort de här dagarna. =)

Sen verkar det som att "skatten" i magen kommer få några jämngamla kompisar i byn också.

Söndag.

3 timmar kvällsmiddag igår kväll, sen 9-10 timmars sömn i natt, så nu borde jag väl ha återhämtat mig, och klara en jobb vecka utan problem.

Har sett på lite slalom och fyllt ännu en maskin med lort tvätt. Ska dra på mig lånigsarna och ta en lång promenad. Få lite frisk luft,

Drygt egentligen att det redan är söndag. Varför går helgerna jämt så fort?

Jag är offside.

Idag har det varit en sådan dag, eller det är en riktigt OFF-DAG. Har inte haft någon ork, inte haft någon energi, inte haft någon lust. Så det var himla tur att jag städade igår. Sov fram till halv 10 ungefär, men låg kvar till 10 eftersom M fortfarande sov. Käkade lite frukost och stoppade i en maskin med tvätt. Såg på lite tv, innan vi åkte till källsorteringen med en skuff full med skräp. Sen hamnade vi direkt efter det hos M´s föräldrar där vi blev kvar i kanske 4½ timme, utan att egentligen göra något. Visserligen så blev det både mat och fika, men i övrigt ingenting. Satt vid köksbordet och bläddrade i kataloger, löste något korsord, men i övrigt var vi väldigt rastlösa alla 4. Hade ett tag planer på att åka till Ludvika och käka thai, men lunchen blev rätt så sen, så man var liksom inte riktigt hungrig. Dessutom var jag väldigt trött.

Vid 17-tiden åkte vi hemåt, för att åtminstone hänga tvätten som legat klar i maskinen i typ 4 timmar.... sen var jag så off, så jag kröp ner under täcket, och där låg jag och snarkade till klockan var 20.....hoppsan hejsan. Är fortfarande frusen och hängig. Men ska försöka hålla mig vaken någon timme, innan jag kryper ner igen...

har ätit lite yougart så magen har fått lite mat, sen har jag min allra största tekopp full med grönt te. M´s kommentar var nyss: "så liten tjej, men såå stor tekopp". Jag älskar mina tekoppar.

Skid-sammandrag vid 22.30, eventuellt att jag kan orka hålla mig vaken. Igår somna jag mitt i....

Let´s dance.

Av någon anledning, så sitter vi för andra veckan i rad och ser på Let´s Dance. Inte för att det är något direkt favoritprogram på så sätt, utan mer för att vissa människor som deltar är så himla crazy, knasiga, töntiga och cooola. Jag menar, Hasse Aro är kanske inte den bästa dansaren just nu, men han är ju så härlig som person. Han kan verkligen säga precis vad som helst. Han är stört skön. Hasse A. Sen finns det ju några stycken som man skulle klara sig utan, och som det inte gör så mycket om får lov lämna programet. Jag nämner inga namn nu, vi får se efter utröstningen vad svenska befolkningen tyckt. Jag röstar inte.

Har tagit en kortis promenad, ätit mat och suttit still i soffan. Nä just ja, jag har städat huset också! Har dammat och dammsugit, samt strukit bort klädhögen! Känns så brrrra. Jag menar, lika bra att göra det direkt när man kommer hem på en fredag, så slipper man ju göra det under helgen! Jiiiiippppiiii!

Ska se på lite eftersänd skidåkning efter det här och sen tror jag det är läggdags. Både lördag och söndag skall bestå av sovmorgon! Som jag längtat!

Bäste byggare!

"Vi har noterat att Ni fått `bygglov och utgår därför ifrån att ett visst behov av byggmaterial kommer att uppstå. I vårt sortiment finns bl.a..... osv"

Intressant.
Vi börjar få drösvis nästan ju med matrial och broschyrer från massa företag och så inför vårt bygge. Kul i och för sig.Men hur lång tid tar det innan kommunen meddelar oss?

Isgator.

Idag har det varit en lång arbetsdag. Fruktansvärt lång har det känts. Fram till lunch gick det hur fort som helst, men efter det stod minuterna stilla. Strax före halv 6 när vi satt och fika lite, så sa chefen att nu packar vi ihop och går hem..... inte mig emot, bara det att jag sagt 18 till M och han var kvar på jobbet i Blge.. så det fick bli en liten promenad i sakta mak hemåt, så fick han hämta upp mig längs vägen. Dock tog min promenad slut i höjd med att gatlamporna (inte) lyste med sin frånvaro. Men nu har jag kommit på en sak. Den senaste tiden har jag & M samåkt till våra jobb, de dagar som M sitter i Blge + torsdagar, för då jobbar jag ändå sent.... det innebär också att M normala dagar hämtar upp mig vid 16 och då måste åka från sitt jobb vid halv 4... dock har ju han flextid den lyckosten så det gör inget. MEN jag har nu kommit på, att jag ska ta reflexvästen med mig dessa dagar, för då kan jag ta min promenad direkt från jobbet och hemåt, sen hämtar M upp mig på vägen, kanske 30-45 minuter senare, då kan även han jobba några minuter längre dessa dagar. Fiffigt va? Då har ju jag gjort dagens träning också när jag kommer hem!

Sen när vi väl hittade hem, så var det isgata på gården... det lutar liiiiite uppför här, men inte så fasligt mycket. Dock så blev det lite för halt för lilla corre så vi bara slira, hade vi haft högre fart hade vi  nog brakat in i Passaten, nu lyckades vi inte ta oss upp, utan kanade neråt, och där stod vi... kanade sakta men säkert mot vinbäräsbuskarna och grääsmattan, M försökte få fäste så vi skulle ta oss upp, men icke, hämtade till och med granris (trapp-dekorationen!) med hopp om att lyckas, men icke... tillslut så lyckades vi iaf gasa och glida så pass att vi kunde vända bilen helt och åka nerför uppfarten igen... och var det tur att vi gjort om infarten (gjort en ny som inte används ÄNNU), för då kunde vi åka runt istället. Så nja, jag vill helst inte köra på vår gård just nu, lite sand skulle sitta på sin plats.

Tog en kortis promenad båda två, men det var rätt kallt, ca -12´c och snor halt, M höll på trilla på näsan X antal ggr.... tycker det är rätt otroligt, att man inte ramlar fler ggr än man gör egentligen. Vi måste ju ha bra reflexer och balans, för oftast hinner man ju reparera och stå trots allt.

Med posten idag så vi fick massa kuvert med broschyrer och info om utbyggnationer och renoveringar från VillaÄgarna, med adresskälla "Kommunens byggnadsnämnd".... Intressant, för borde inte det innebära att vår bygglivsansökan måste vara godkänd och på ingående?

Ska ta och stoppa lite mat i magen och sen se lite tv.

I morgon måste klockan ringa massa massa minuter före klockan 7, så hur i hela fridens namn jag ska ta mig upp då, det vette sjutton. Bläääää verkligen. Vet ännu inte hur vi gör heller. Ska lämna in bilen vid 7 för att de ska ha hela dagen på sig för service och i sättande av motorvärmare, så vi måste åka upp båda två med varsin bil och lämna Passaten. Så frågan är, ska vi åka upp och lämna bilen för att sen åka hem och fixa lite frukost och packa väskorna och göra oss ordning för att sen åka till jobbet strax efter halv 8, eller ska vi göra oss klara och åka till jobben direkt vi lämnat bilen? Det sista innebär dock att jag är på mitt jobb redan strax efter halv 8, vilket känns sådär lockande. Då måste vi även upp före halv 7 säkert.... så nja, jag tror jag vet svaret redan.

Har dessutom insett, att även denna månad är en dyr månad med mycket utgifter. Då har jag heller inte räknat med morgondagens bil-service som kommer gå på cirkus nio tusan. Tur löneförhöjningen kommer från och med denna månad. Sen skulle man behöva spara massor också, för att ha något att leva på från juni-månad och framåt också.

Kvällen som varit.

Kvällen har som jag jag förutspått tidigare, bestått av en lång promenad med härlig musik i öronen, hängt en tvätt, fixat matdosor till morgondagen, ätit kvällsmat, suttit i soffan.... that´s life liksom. M hittade hem först vid 20-tiden.

Har inte så mycket mer uppdateringar att ge er idag, ska ta och borsta tänderna och sova. Img är det jobb 8.15-18.15.....

Beviset på kylan.

Om man inte märkte att det var dunder kallt för ett tag sedan här i flera veckor, så har man då fått beviset för det nu. En elräkning på nästan 1800 spänn damp ner i brevlådan idag... härligt. Det är typ 800 kr mer än i vanliga fall.... guuuuu va jag älskar räkningar! Not.

Nyss hemkommen från jobbet, har kört in soptunnan (som de skulle tömt i måndags!), hämtat posten, bytt kläder, slängt i lite lortkläder i maskinen och nu ska jag bege mig ut på en promenad. Med min ipod. Sen blir det att fixa käk med 2 tillhörande dosor och sen tror jag det får bli soffan.

M beräknas inte vara hemma förrän halv 8 kanske... först jobb i Falun med tillhörande innebandy, sen klippning vid halv 7...Grattis Carro på födelsedagen!


Teve tisdag.

Har avverkat en dag på jobbet. En dag som direkt inte innehaft så mycket att göra, men ändå har det blivit fullt upp. Så jag vet inte hur jag har lyckats. Haha.

Direkt vid hemkomst, så bytte jag kläder och tog en promenad. Tänkte få lite sällskap av ipoden, men det batteriet var ju stendött, så det var bara att sätta den på laddning.... så den får bli min kompis först imorgon... Var skönt väder att promenera i, men det var lite små halt och lurit på asfalten, men jag lyckades hålla mig på benen. Har fortfarande ont/öm i handleden sen helgens vurpa...

Skurit upp lite grönsaker och fixat det jag kan vad gäller kvällens mat, i väntan på att M ska komma hem från jobbet och med resterande tillbehör. Ikväll skall det serveras kyckling enchilladas igen! Men ska påminna M om att inte gör det så starkt som det råkade bli sist....

I övrigt kommer kvällen bjuda på tv, tv, och tv. Kommer från och med idag vara tisdagar som är min tevedag. Och 3 program är det samtidigt klockan 20. Så det får bli inspelning och livetittande om vartannat. men sånt är livet.

Trasiga lampor.

Det är något som händer just nu. Något skumt. I lördags small lampan i hallen, ja inte small på så sätt, men den gick sönder, så det blev kolsvart i hallen. Idag när vi åker hem från jobbet, så är det jääätte dåligt halvlyse på älsklings corre... så vid stoppet vid Ica fick vi lov slå en kik, och yes ena lampan var kaputt. Bara att ringa PAPPA, räddaren i nöden. Sen om inte det vore nog, så när vi kommer hem och håller på med maten, så upptäcker jag att det bara är en av två fönsterlampor i köket som lyser.... retas någon med oss, eller är det verkligen så illa att de råkade hände samtidigt?

Så efter att ha fixat lite mat, bestående av torsk och ris, så fick det bli en snabbis till Nås för att ta hjälp av papsen... och 3 minuter senare, så ser man vägen igen. Yes. Har sett på 90210. Känner mig som 16 igen, eller inte. Har de senaste veckorna även fått M att sitta bänkad framför tv:n. Det är kul. Nog för att 90210 kanske är lite ungdomligt, ja jag vet, men ibland måste man få vara 16 igen.

Idag har vi varit till barnmorskan igen. Var ett tag sen sist nu. Hemska sex kilo har jag gått upp.... inte hemska på så sätt att de syns så där värst mycket mer än på magen kanske, men jag har liksom aldrig i hela mitt liv vägt så här mycket. Aldrig någonsin. Och det här är bara början. Det kommer bli fler. Att hoppas med att få nöja mig med 10 kr känns ju nu väldigt avlägset...... man kanske får ta och tänka så här, "okej om man går upp x antal kilo, bara man inte sväller upp och blir som en padda"... det räcker om jag får en mage och inget mer. För allt ska ju senare bort också- innan september... hmm. Idag fick vi höra hjärtljuden för första gången! Spännande. Starka slag och en lite kluckande innifrån... sjukt att man kan höra egentligen. Jag har väldigt bra värden just nu iaf.

Och så det där med vagnen, vi kunde göra en ändring i vår beställning, så det gjorde vi. Det skiljde 300 kr i pris.  

Tror jag ska avsluta dagen med en liten glassbit, sen ska jag ta mig tusan gå och sova. I morse var jag dödens. Jobbigt med måndagar.

Californication ikväll också, men det får vi spela in!

Icke att förglömma..... morgondagen kommer vara den första dagen i mitt liv, då jag startar upp en relation med Försäkringskassan på egen hand. Dvs då inte min mamma ringer och tar en VAB-dag på mig. Img ska jag lägga på intyget på lådan om att jag är gravid och att jag om några månader framöver, önskar få liiiite pengar av dem. Så från och med img, skulle jag tro, att jag har fått en ny vän att bråka med. Skål och grattis.

Allt för idag.

Har suttit ensam här hemma i soffan i över 1½ timme. M hade bestämt sig för att inte åka och spela någon bandy, eftersom han varit lite halvkrasslig den senaste tiden.... men vid halv 8 ringer jultomten och det fattas en spelare.. så M kan inte riktigt säga nej, utan lovar att komma men det får bli en "kortis"... klockan är  nu över 21, de har spelat i 1½ timme och än har jag inte sett till honom. Hoppas bara att inte sjukan tar om nu. För vi hara återhämtat oss bra både han och jag.

Ska ta och äta en smörgås och dricka lite glögg. Jag älskar glögg! Hemma dricker jag inte glögg i de fina glögglasen, hemma dricker jag glögg ur tekoppen! =) Lite knäck finns det kvar också, så så får det bli.

Tror inte jag ska krypa till kojs så där jätte tidigt ikväll, utan kanske runt 22.30-23 någongång. Skiter i om jag är trött img bitti. Sånt är livet. Ska till barnmorskan img klockan 16 också. Icke att förglömma.

Dessutom funderar vi på vagnen vi har beställt. Ifall vi kan ändra lite i beställningen, men tycker inte att det borde vara några problem, för det är ju ändå samma vagn i grund och botten...

En shopping tur.

Har tillbringat dagen på kupolen med mamma, syster och så pysen. Måste säga att pysen klarade dagens alla shopping-timmar galant, för han började lessna ut först i bilen hem!

För en gångs skull så fick vi rätt många kassar med oss hem också, hör inte till vanligheterna direkt... lyckades till slut hitta ett par jeans också, inte illa! Sen lite "bra-att-ha-snart" grejer för halvapriset på Kid! Men framemot slutet av dagen så gjorde fötterna rätt så ont... Positivt var iaf att det var relativt lite folk ute, så det var knappt några köer alls!

Har bytt sängkläder sen jag kommit hem och slagit igång en maskin, ska även ta en runda med dammsugaren, så kan jag iaf säga att jag har gjort något vettigt denna helg.

Innan vi åkte på fm, så hängde jag ut sängkläderna på vädring... och vips så åkte jag kana och satt mig på rumpen... lyckades även, eller mer kanske försökte ta tag i räcket samtidigt, men jag kled bara av, så jag fick mest ont i handleden faktiskt... lite små blå, men det är lugnt ändå. Inga större skador skedde.

Img är det måndag igen. Ny vecka och nya möjligheter.

Back home.

Så sitter man här hemma i sin egen soffa igen. Skönt på något sätt. Varit lite trött och sliten under kvällen.

Förmiddagens match var inte ett dugg spännande, men som förväntat ganska kall. Vad slutade matchen, 19-3 till Björbo eller något sånt.... men det visade sig att 2 av mina tremänningar var med VAIK och spelade.

Runt 14 kom syster och Anton och vi drog oss mot Leksand. Blev lunch på Bosporen, med nordens godaste pizza. Blev kalasmätt. Jag var nog även den enda som inte länsade tallriken av oss, men det fixade Anton till utan besvär. =)
Matchen vi såg var ingen vidare match. Domaren var värdelös och Leksand var inte mycket bättre... Borås däremot var riktigt bra. Slutade till slut 4-3 efter förlängning till Leksand, men Borås ledde ett tag med 3-1...

På vägen hem tog vi lite byvändor och kollade in massa hus... hemma runt 21...
nu har jag och M slagit på en film, får se om jag somnar eller om jag kan hålla mig vaken hela tiden.. jag kan som vanligt inte lova någonting!

Eventuellt att det blir en shoppingvända img också med mamma, syster och pysen. Det visar sig.

Tack och godnatt.


Lördag!

Tänka sig, jag vakna innan klockan ringde! Klockan 9 var vi vakna båda två, har sen dess proppat på mig massa kläder,  eftersom det verkar vara -12´c ute, så måste det ju i denna ishall vara typ -20.... helt sjukt.

Ska ta och kolla in bosporens meny hade jag tänkt, sen blir det frukost och så match med Tre Kronor.

Underbara!

Äsch... ni får en bild direkt, så slipper jag känna stressen..Visst är de för söta?

Jag är en riktig hyll-länsare!

Snart står det inte på förrän maten står på bordet. Ikväll serveras det tacopaj! =) Mums.

Har varit full fart sen vi kom hem. Strax efter hemkomst kom mamma och pappa med släpvagnen full med pellets, sen bara den kommit in i källaren, så blev det en tur till Nås och Precent. M behövde en försenad julklapp till sin bästa kompis, och jag ville komplettera min kron-samling.. ska visa er bilder bara jag orkar plocka upp dem ur påsen och ta fram kameran... men jag ska försöka ge er en bild under kvällen.... Av någon anledning, jag vet inte varför, men lyckas jag allt för ofta och typ alltid tömma Precents lager på en viss vara... jag menar, just det som jag tänker köpa, är alltid det sista hon har på lager, så efter att jag har gått gapar hyllorna tomma. Nu är ju detta inget problem för Susanne på så sätt, för hon får plats att ta in lite nytt... men själva principen liksom... alltid jag.

Ska ta och skära lite sallad nu och bänka mig framför tv:n. Lurt att man lär se på Let´s Dance för en gångs skull ikväll,  få se på galningarna som ställer upp...

Planerna för morgondagen är hockey. Filip har match mot Vansbro här hemma redan 10.15.... så det känns som vi lär ta oss dit för att se på honom... så klockan lär nog ställas för väckning.... och eftermiddagen kommer bestå av mat på Bosporen med syster och Anton, samt match i Ejendahls mellan Leksand och Borås.

Äntligen fredag!

Somnade som en stock igår kväll, dock lite senare än tänkt, men ändå i helt ok tid. Sov hur bra som helst, men som synd var så ringde ju klockan även i morse. Fredagar brukar oftast innebära att jag och M samåker, och då behöver han vara i Blge senast halv 9, så han får lite frukost... så det leder i sin tur att vi får åka lite tidigare än vanligt, och att jag kommer på plats på mitt jobb en stund före min egentliga början.

Men en dag på jobbet till ska jag överleva utan problem, sen får jag lite helgledigt.

Blir en sväng till Nås direkt vi kommer hem, för att hämta lite pellets och lasta in hemma... ifall det blir kallare igen...

Hörs nog till kvällen!

Half time.

Idag är jag inte särskilt snorig. Jo, okej det är något som sitter i näsan och stör, men det rinner inte. Dock så nyser jag varannan timme och har nästintill konstant lock i öra, men som sagt- jag kallar mig inte sjuk.

Dagen idag har bestått av jobb, så mycket mer har inte hunnits med. Ätit lite kvällsmat och sett lite på tv. Sen var Carro och Janne hit och hämtade hem Carros ford. =) Så nu har vi en bil mindre iaf... skönt. Dags att ta tag i passaten, med att fixa motorvärmare, service, recond.... finns att göra som sagt.

Ska ta och ta en promenad över till återvinnings containerna nu och slänga lite glas, samtidigt passera en gul postlåda och lägga på ett brev, sen blir det att sova. Jag fattar inte, jag har jobbat i mellandagarna och så nu i alla klämdagar, och tagit mig upp utan problem när klockan har ringt. MEN både igår morse och i morse, så var det en pärs.. fick lov snooooozaaaaa..... fy verkligen. Skönt med helg nu igen.

Nu har jag & tjabo passerat halvtid. Dvs vi har kortare kvar till målet än vad det är till starten!

Snorig, men inte sjuk.

Så där, nu blänker och skiner forden som aldrig förr. =) Gick relativt snabbt också att städa den eftersom vi var två... jag dammtorka och M dammsög... snacka om teamwork.

Ska se klart på Top M nu, sen ska jag stoppa lite mat i magen och se klar på filmen från igår tror jag. Runt en halvtimme kvar kanske..

Idag är jag snorig. Mycket snorig och nysig, men jag står på benen och har jobbat, så jag kallar mig inte sjuk. Fast jag har mått bättre.

Blir en relativt tidig kväll ikväll tror jag, för i morse var det tröttsamt att gå upp + att jag jobbar till efter 18 img...

Nästa pass.

Nyss hemkommen från jobbet. Har slängt ner alla ljusstakar i källaren, så nu är även min jul borta för denna gång. Ska bli intressant att se om M märker något.. men det skulle jag tro, för fönsterbrädorna gapar tomma... och jag vette katten vart han har ställt alla blommor.... för blommorna är hans avdelning, jag föredrar plast....men kan även vara så att vi fåttlov kasta ett par stycken pga spinn.... lär kanske besöka våra inredningsbutiker få se om de kan erbjuda något annat skojsigt att pryda med. Har ju presentkort lite här och där som ligger i lådan.

Ska slänga i mig lite mellis tror jag, och sen invänta att M ska komma hem. Han borde vara på ingående. Sen är det bara att hoppa på nästa arbetspass... ska total städa forden så den blir bländande ren (läs invändigt)... för img lämnar den vår gård.=)

Resterande tiden av kvällen innan läggdags ska spenderas i soffan framför tv:n.

Sex and the city

Har precis slagit igång en film, sex and the city- the movie. Fast med tanke på att den är över 2 timmar lång, så är jag inte så säker på att slutet kommer att ses just idag..... och sen får vi se hur det går, har knappt sett enda avsnitt av serien på tv:n, men det sägs ju att det inte ska hänga ihop, så vi får hoppas på det.

Kvällen har mest bestått av ingenting. Kollat pellets priser och varit upp till M´s föräldrar och lånat lite gerderobsutrymme. =) Resten av tiden har spenderats i soffan framför tv:n, men sen är det ju söndag idag också. Eller hur det är då.

Ska ta och bre mig en macka kanske och sätta mig bekvämt i soffan.

Tack för idag!

Slut på helgdagar.

Nu är det alldeles strax slut på dessa helgdagar hit och dit, så nu är det dags för alla andra att också komma tillbaka till vardagen igen. Själv har man ju jobbat och stått i mest hela tiden (dvs de vardagar som varit....). 3 vanliga arbetsdagar innan nästa ledighet, men det ska man väl klara.

Under den här ledigheten har jag eller vi inte gjort så mycket vettigt egentligen. Mest bara varit, tagit det easy och samlat krafter. Kört ett varv med dammsugaren emellanåt och lite så, men mer är det inte. Och vem säger egentligen att man måste göra något? Dock verkar det ju som att de flesta redan städat bort julen... alla utom jag. Visserligen så åkte tomtarna och det ner i källaren igen för flera dar sen, men ljusstakarna finns kvar. Ska man plocka ner dem nu också menar ni? Några julgardiner att skryta med har jag heller inte att behöva ta ner.... det lilla juliga i mina gardiner, är likadana vinda, krokiga och sneda panellängder som systeryster också har... men mina sitter i vardagsrummet, och där satt de till långt in i mars tror jag ifjol, så det får de nog göra i år igen... orka krångla med gardinstängerna mer än nödvändig.... nix. Får se sen också när de tas ner och är tvättade, om svärmor skall förbarma sig över dem och försöka sprätta och sy om dem.... hon har iaf erbjudit sig att göra det, trots att jag förklarat att de är vääääldigt sneda... så jag tror hon får göra ett försök iaf. Jag gillar dem för mycket för att slänga dem.

Idag är det jag som har varit kock, för M mår inge bra... han snorar och snörvlar och säger han har ont i hals och lite överallt.... är jätte synd om honom..... på mig själv rinner snoret också lite till och från, men jag känner mig inte ett dugg sjuk. En förkylning överlever man väl utan besvär. Fick iaf med honom ut på en promenad, och trots att det var -5´c bara, så frös han! För en gångs skull så var det inte jag!

Ska nog gå och ta en dusch och byta lite kläder, så jag sen är redo för lite tv program till kvällen. Först Unga mödrar och sen är det säsongsstart på Top Model. Dags för bitcharna att vara störst, bäst och vackrast igen. Kanske även just därför som det är så kul att se på dårskapet.

Heja Sverige!

Det blev aldrig något mer skrivande igår, fast jag hade väl kunnat, men var lite för lat för att orka slå på datorn.

Var borta på vårt besök i över 6 timmar tror jag. Åkte dit till 18.30, då det blev lite bus och lek innan maten serverades. Sen blev det kyckling med kroketter och klyftisar och sås. Jätte smaskigt. Sen är ju dessvärre (eller hur man säger) den familjen Färjestadare, åtminstone delar av dem... så det blev en hockeymatch på  tv. Sen började vi se på filmen på 3:an som vi sett x antal ggr förut.... men när grabbarna bus slocknat båda två åkte kortleken fram och blev två stycken chicagon.... men utan något som helst resultat att skryta med för min del... drog oss hemåt strax efter midnatt.

Av någon anledning var jag inte ett dugg trött, fast klockn var närmare halv 1. Så jag bestämde mig för att se första perioden av hockeyn innan läggdags. Så tiden fram till dess fördrev jag med att se på det inspelade unga mödrar och 90210. Sen var klockan hockeydags. Och vilken start liksom på matchen. Puckon. Men men, hade nästan räknat ut slutresultatet.... gick och la mig efter första perioden, men M stannade uppe och såg även den andra.... så idag har vi knappt mer än gått upp för dan.... tror M vakna vid 11..

Har en tvättkorg som har svämmat över och mer därtill, men det har tagit några dagar att få hjälp med att få ner den i källaren.... trots att jag nämnde de i helgen nu, att jag skulle behöva ha ner den... och igår hade det fortfarande inte hänt... men du får ju säga när du ska tvätta så bär jag ner den. Jojo, men jag sa redan i lördags att den skulle ner, och vem säger att jag ska behöva tvätta bara för att jag ska ta ner den och tömma den? Om locket har rest sig 2 dm över själva tunnan, är det inte läge att göra plats för mer lort då? Men nyss så tog den sig ner iaf, så nu har jag även lastat maskinen full.

Jippi, bara -3,5´c! Våren är ju snart här!

Vad är det som händer?

Imorse när klockan ringde och jag steg upp, visade termometern strax över -24´c. Burr. Vid 13.30 när jag var på väg hem från jobbet, var det runt -12´c..... och nu, vid 16.30 står termometern på cirkus  -7´c! Vad är det som händer liksom, är det verkligen sant som de säger att det skall bli en aningens varmare img?

Har suttit och spelat lite backpacker precis, var ju hur många år sen som helst sen sist man spela det, men fortfarande lika kul. =)

Ska inte göra så mycket mer vettigt idag, än att invänta att klockan ska bli lite mer, så ska vi ta en promenad till M´s bror med familj, där vi skall bli bjudna på mat. Ryktet säger kyckling och pommes. Perfa. =) Men äter verkligen M´s bror det? Hur sen kvällen blir där, det vet jag inte.... men med tanke på att JVM finalen går först vid 01.30, så blir det då verkligen ingen sådan match för min del.... jag väljer hellre att få min skönhetssömn.

Får väl se vad klockan blir när vi kommer hem igen, ifall det blir nå mer databesök idag eller inte.

Tjing!

Läggdags.

Klockan har passerat 22, vilket innebär att det är läggdags för mig. Ska ta och ställa in smöret och osten, borsta tänderna, krypa ner och sen snarka. Strax efter 7 img bitti ringer klockan, och då ska jag helst vara alert och ta mig upp utan problem.

Vi hörs säkert i morgon.

Sov gott.

utan rubrik.

Fortfarande lika less på den här kylen. Den vill verkligen inte ge sig. Snarare bara tvärt om. Några grader över 20 strecket där... och jag börjar undra hur f-n kallt det ska vara img bitti när man ska åka till jobbet,.... vill bilen fungera överhuvudtaget?

Precis när vi var på väg att åka till Handbacken, så ringer familjen Forslund junior och undrar vad vi ska göra. Klockan är då runt 16.30 och de hade planer på att bjuda oss på mat på kvällskvisten... .men eftersom M hade innebandy några timmar senare, läs nu, och jag är en av väldigt få som ska upp till verkliga vardagen img och göra ett arbetspass, så passade det inte så bra, inte just idag. Så det får bli img istället. Så har vi den kvällen räddad också. =)

Spelade 20 omgångar 7:an och trodde mitt i spelet att jag skulle bli totalsist. Fast jag skärpte till mig och klättrade lite, så till slut hamna jag på en 3:dje plats. Mitt i smeten. M har nu varit borta för innebandyn i 45 minuter, och än har han inte kommit hem igen, så jag skulle gissa på att de blev tillräckligt många idag. Så jag har ungefär 75 minuter  plusminus några minuter att njuta av min ensamhet. På de minuterna ska jag göra mest ingenting. Ska bara sitta här och surfa lite och sen kanske slå på televisionen och se på lite sport.

Äta en smörgås här vad det lider och dricka en varm kopp te skulle inte heller vara så dumt.

Bara -20´c

Det blir några grader varmare iaf. Är det nu man ska skutta och hoppa och vara överlycklig?

Den knappa promenaden på kanske 1 km tur och retur max, var bland det kallaste jag varit med om, och då var jag inte ens den av oss två som klagade mest på kylan. varför utsätter man sig ens för att gå ut dessa dagar?

Väntar på att potatisen ska koka klart, så ska vi fixa till lite korv och mos. Samtidigt se på herrarnas bergsbestigning på tv:n. Vad jag och M satt och funderade på under damernas lopp var, hur sjutton förberder man sig för en sån etapp? Är man riktigt klok, liksom har man alla hemma om man utsätter sig själv för en bergsbestigning på över 3 km rakt upp på längdskidor? Vart finns tjusningen liksom?

verkar som att eftermiddagen sedan bjuder på lite kortspel och fika hos M´s mormor. men det innebär ju att vi måste på med alla hundra ton kläder igen. Och ut genom dörren, IGEN. Då kan man ju samtidigt undra, är jag verkligen nå mycket klokare än skidåkarna som tävlar upp för Mount Everst idag?

Kaaaaaaalt.

What´s going on, liksom?

 

Igår eftermiddag stod termometern på runt -5,7´c. Vi åkte till Nås efter lunch, runt kl 16 och när vi sen åkte hem X antal timmar senare, så var det närmare -20´c. I morse när man vaknade såg termomtern ut som ovan..... vad är det som händer liksom? Varför måste det vara så jävla kallt så jävla länge? Jag är less på kylan! Det värsta av allt, är att jag måste börja dagen med att gå ut för att köpa mjölk om vi ska få någon lunch idag.... har ju planerat att äta upp julkorven med hemgjort mos... och igår drack jag upp mjölken vi hade hemma..... varför köpte vi inte en liter i Nås när vi ändå var där..... tjiiii fick jag liksom. Bara att klä på sig och hålla andan det.

Som sagt, igår hamnade vi i Nås. Hade lite lngtråkigt på dan där och M var rätt rastlös, så vi åkte till mamma och pappa för att hälsa på. Visade sig att hela Äppelbo-ligan var på ingång också, med 5 söta kusiner. Så vi var mer än roade hela kvällen fram till 21 snåret då de begav sig hemåt. Glömde så klart kameran hemma, så det blir inga kort på charmtrollen.... funderade sen länge och vääl om vi skulle dra oss hem innan hockeyn började, eller om vi skulle åka i första pausen. Efter att grabbarna klickat en varsin öl och matchen blev rätt spännande + att bilen behövde tinas lite, så sluta det så klart med att vi blev kvar hela matchen....

Har sovit sisådär i natt också. Kommit in i en period då jag drömmer konstigt och där jag även tror jag är på g att bli förkyld.... för jag vaknar av min egen andning typ som låter skit högt. Helt sjukt. Haha. Inte direkt snarkning så, men väldigt hög andning, kanske för att näsan är full av snor och samtidigt tät.

I vilket fall som helst, så är jag glad att halsbrännan har lyst med sin frånvaro ända sen jul tror jag! Efter att ha levt med halsbränna i kanske 10 veckor i sträck, så känns det faktiskt lite konstigt att den inte är med mig längre. Men ack så befriande. Dock vet jag ju att den kan komma tillbaka, men den dagen den sorgen.

Om man skulle ta och klä på sig allt man kan få fram då och traska iväg till affär´n..... säg mig, varför fryser jag redan nu?


Frukosttime.

Har duschat och satt mig här vid köksbordet, plockat fram frukosten. Så långt har jag kommit idag iaf. Vaknade med lite huvudvärk av någon anledning.... har inte hat huvudvärk på flera år... men sen har jag drömt mardrömmar också. Men det går över.

Har inga som helst planer för dagen. Se på lite tour de ski tror jag och sen hockey till kvällen.

Allas födelsedag?

Fredag 2 januari 2009. En dag då det känns som är allas födelsedag nära på.
Emma fyller 25 ---> stort grattis!
Tremänning Ronny och gamla klasspolaren Änkypänky fyller 25 även de.... lägg där till sen Arvinge-Casper som blir strax under 40 någonstans... så det är en riktig födelsedag det här.

Har avverkat en dag på jobbet, en dag som gick dunder fort. Faktiskt. Så nu är det helg och ledighet ett tag igen. Bara halvdag på måndag sen. Sånt gillas. Dock så har vi en lite för snåååål hyresvärd. De senaste veckorna när det varit massa helgdagar och sånt som gjort att ingen rör sig på nedervåningen, så verkar det som han slår av värmen för att spara in lite kosing.. så när vi kom till jobbet i mellandagarna nu, så var det 16 grader inne. Idag slog dock alla rekord, det var 13 grader INNE.... och han skyller på att något med pannan är sönder.. men hallå, då ska man väl ha hunnit laga det? Nja, vi tror mer på snålheten... vore ju en sak om han kunde slå på värmen åtminstone dagen innan vi ska dit igen, men icke.. det gör han typ  någon timme innan vi kommer... så idag har  vi haft ugnen i köket på hela dan, en fläkt med varmluft har cirkulerat, samt att vi har fick ta in kupévärmarna från bilarna,.. så framemot 15 när det började närma sig hemgång, hade vi nått upp till kanske mer normala 20 grader.Tur man vet hur det är, så man har fleecetröjan med i fall att....

Funderade ett tag på att åka till Ludvika och äta thaibuffé ikväll, men har ställt in det lika snabbt, då det visade sig att en bil med husvagn kört av vägen mellan Björbo och Malingarna och att ekipaget skall börjas runt kl 18, så vägen blir avstängd ett tag... så nej, tack och godnatt med det. Får inte på nå annat istället.

Funderar på om man skulle åka till Blge img och kolla på lite inomhusfotboll... eller det kanske inte är i Blge... hmm.. lär kolla runt lite få se vart det skall spelas... och eventuellt om jag kan få någon med mig...

Snart helg?

Den här dagen har varit en riktig slappardag. Eftersom vi var så duktig redan i natt att diska och städa ihop en del, så var det inte så mycket kvar att få lov göras idag. Ta ner och bära ut en dörr i ladan igen, (fick ju lov in med den så pysen kunde sova....), ut med trädgårdsbordet, tvätta dukarna (eftersom M råkade spilla rödvin det första han gjorde igår...) och bära bort lite tomburkar. Men allt detta var ju snabbt fixat.

Så efter det har vi inte gjort så mycket. Sett på skidsprint och tagit en svin kall promenad. Termometern visar ungefär -13´c och det kändes som att det var -30... så någon lång promenad blev det rakt inte...

Det sägs att det är torsdag idag men samtidigt söndag. I morgon är det en vanlig fredag och med andra ord en vanlig jobbardag, sen är det helg igen. Sen finns det ju några lyckostar som är lediga ett par dagar till... men icke jag. Heldag img, helg, halvdag på måndag, en röd tisdag och sen är riktiga vardagen tillbaks igen tror jag... men vi går ju iaf mot våren.

  

Skorna i garderoben.

Vi har nu nått ett nytt år igen. Känns inge annorlunda mot igår, då det var december och 2008, men det känns mer än bra att det är januari och 2009.

Gårdagen var förträfflig tror jag. Maten var super och räckte gott och väl, tror de andra tyckte detsamma. Jag lyckades med förräten! Suuuper blev det! Så på menyn stod:
Förrätt:  Toast Skagen
Huvuidrätt: Potatisgratäng (pommes för mig..), honungs-citron marinerad kyckling, porterstek, diverse såser, sallad
Efterrätt:
Tobleroneglass & Colaglass
Sen så klart lite drickbart och lite snacks.

Pysen höll sig vaken till närmare halv 10 tror jag, innan han slumrade sött i min säng, sen sov han snällt där ända tills de begav sig hemåt hela bunten runt 01... Fick se lite maffiga fyrverkerier lite här och där i byn. Trevligt att någon tycker det är kul att inhandla och avverka, själv funderar jag inte ens på tanken, men det är fint att se på. =)

Jag tror inte jag kommer att bjuda på någon årskrönika alá 2008, för det innebär ju att jag måste sätta igång hjärncellerna på högvarv, och det känner jag är sisådär lockande just nu, men ni klarar er nog ändå. I annat fall kan ni ju alltid läsa er tillbaks i tiden i arkivet. =)

Dock så kommer jag istället att rikta in mig på det nya året. 2009. Ett år då det kommer att ske hur mycket som helst.
Först och främst så skall jag meddela er att jag lägger skorna i garderoben, på obestämd framtid. Jag har inte tränat ordentligt sen i slutet på september, jag har inte rört en boll. Det jag åstadkommit är ett simpass och en hög med promenader. Det är även så mitt liv kommer att se ut några månader framöver. Dock finns det, en liten förhoppning eller kanske man säger hopp, om att jag ska kunna göra en liiiten comeback i september månad. Åtminstonde att jag ska knyta på mig skorna och röra gräset en gång. Vem vet, jag kanske gör ett inhopp på 2 minuter i sista matchen och hjälper oss klara nytt kontrakt? Men detta är inget jag kan sia om egentligen, framtiden får utvisa vad som händer och sker. Men som sagt, hoppet finns. Anledningen till allt detta är, att jag har en litet liv i min mage.

Dessutom mitt i allt detta, och bara kommunen gett oss bygglov, tjälen gått ur marken och banken sagt ja, så ska det börja grävas och byggas och fixas. Utbyggnationen skall ta sin början och förhoppning finns om att den också kommer bli färdig innan nästa nyårsafton. Och sen får vi väl se om det bli en flytt under året, eller om det sker under 2010. Men som sagt, det kommer bli ett händelserikt år, men ett år jag ser framemot.


RSS 2.0