Isgator.

Idag har det varit en lång arbetsdag. Fruktansvärt lång har det känts. Fram till lunch gick det hur fort som helst, men efter det stod minuterna stilla. Strax före halv 6 när vi satt och fika lite, så sa chefen att nu packar vi ihop och går hem..... inte mig emot, bara det att jag sagt 18 till M och han var kvar på jobbet i Blge.. så det fick bli en liten promenad i sakta mak hemåt, så fick han hämta upp mig längs vägen. Dock tog min promenad slut i höjd med att gatlamporna (inte) lyste med sin frånvaro. Men nu har jag kommit på en sak. Den senaste tiden har jag & M samåkt till våra jobb, de dagar som M sitter i Blge + torsdagar, för då jobbar jag ändå sent.... det innebär också att M normala dagar hämtar upp mig vid 16 och då måste åka från sitt jobb vid halv 4... dock har ju han flextid den lyckosten så det gör inget. MEN jag har nu kommit på, att jag ska ta reflexvästen med mig dessa dagar, för då kan jag ta min promenad direkt från jobbet och hemåt, sen hämtar M upp mig på vägen, kanske 30-45 minuter senare, då kan även han jobba några minuter längre dessa dagar. Fiffigt va? Då har ju jag gjort dagens träning också när jag kommer hem!

Sen när vi väl hittade hem, så var det isgata på gården... det lutar liiiiite uppför här, men inte så fasligt mycket. Dock så blev det lite för halt för lilla corre så vi bara slira, hade vi haft högre fart hade vi  nog brakat in i Passaten, nu lyckades vi inte ta oss upp, utan kanade neråt, och där stod vi... kanade sakta men säkert mot vinbäräsbuskarna och grääsmattan, M försökte få fäste så vi skulle ta oss upp, men icke, hämtade till och med granris (trapp-dekorationen!) med hopp om att lyckas, men icke... tillslut så lyckades vi iaf gasa och glida så pass att vi kunde vända bilen helt och åka nerför uppfarten igen... och var det tur att vi gjort om infarten (gjort en ny som inte används ÄNNU), för då kunde vi åka runt istället. Så nja, jag vill helst inte köra på vår gård just nu, lite sand skulle sitta på sin plats.

Tog en kortis promenad båda två, men det var rätt kallt, ca -12´c och snor halt, M höll på trilla på näsan X antal ggr.... tycker det är rätt otroligt, att man inte ramlar fler ggr än man gör egentligen. Vi måste ju ha bra reflexer och balans, för oftast hinner man ju reparera och stå trots allt.

Med posten idag så vi fick massa kuvert med broschyrer och info om utbyggnationer och renoveringar från VillaÄgarna, med adresskälla "Kommunens byggnadsnämnd".... Intressant, för borde inte det innebära att vår bygglivsansökan måste vara godkänd och på ingående?

Ska ta och stoppa lite mat i magen och sen se lite tv.

I morgon måste klockan ringa massa massa minuter före klockan 7, så hur i hela fridens namn jag ska ta mig upp då, det vette sjutton. Bläääää verkligen. Vet ännu inte hur vi gör heller. Ska lämna in bilen vid 7 för att de ska ha hela dagen på sig för service och i sättande av motorvärmare, så vi måste åka upp båda två med varsin bil och lämna Passaten. Så frågan är, ska vi åka upp och lämna bilen för att sen åka hem och fixa lite frukost och packa väskorna och göra oss ordning för att sen åka till jobbet strax efter halv 8, eller ska vi göra oss klara och åka till jobben direkt vi lämnat bilen? Det sista innebär dock att jag är på mitt jobb redan strax efter halv 8, vilket känns sådär lockande. Då måste vi även upp före halv 7 säkert.... så nja, jag tror jag vet svaret redan.

Har dessutom insett, att även denna månad är en dyr månad med mycket utgifter. Då har jag heller inte räknat med morgondagens bil-service som kommer gå på cirkus nio tusan. Tur löneförhöjningen kommer från och med denna månad. Sen skulle man behöva spara massor också, för att ha något att leva på från juni-månad och framåt också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0