När mörkret fallit...

När klockan var 16.15 idag, funderade jag ett tag om jag skulle hinna chansa att duscha medan Ludvig låg och sov, eller om jag skulle avvakta till M kom in för dagen. Jag bestämde mig för att chansa... och jag klarade det. Pysen hade vid denna tidpunkt sovit över en timme... satt sen och löste lite korsord och tog det allmänt lugnt, när tröttheten började komma till även mig. Jag kröp då ner i sängen bredvid Ludvig och slöt mina ögon. Det fick bära eller brista vad det gällde antal minuters sömn jag skulle kunna få... vi vaknade sedan båda två 1½ timme senare vid klockan 19..... Ludvig måste då ha sovit närmare fyra timmar! Dock har han sen fortsatt varit så där gnällig och knölig även nu ikväll med massa skrik. Man känner sig så maktlös. Vet inte vad man ska göra. Vet inte hur man ska kunna hjälpa honom. Inget hjälper. Så det är bara 45 minuter sen ungefär som vi fick honom att ta kvällen.

För några veckor sedan så kastade jag iväg våra solblekta köks-fönsterlampor. Jag valde istället att ställa dit en lampa med fot på fönsterbrädan. Idag togs fönsterbrädan bort tills vidare, så mitt köksfönster saknar numer lampa helt. Jag sitter vid köksbordet med datorn och surfar. Jag tittar ut genom fönstret och möts av det kolsvarta mörkret. Kommunen spara in på strömmen i denna delen av kommunen. Det är med andra ord bäcksvart runt om mig så när som på taklampan (som förövrigt small tidigare under dagen!) som för delen är alldeles för stark just nu... så kanske att mörkrets intågande innebär att även jag borde gå och sova?


Kaos!?

Jag och Ludvig somnade igen strax före klockan 9, sen sov vi till nästan 11... trots att det var full aktivitet med att byta köksfönster... jag lovar att det small och bankades rätt saftigt, men är man trött så är man liksom. =)

Svärmor bjöd hela bunten på köttbullar och potatis idag, vilket var en himla tur. Vårt kök är upp och nervänt och inte direkt dugligt och hyggieniskt för att äta... men för att se det från den positiva sidan, så blir det efter detta rejält städat. Hela vårt hus för den delen är ett enda stort kaos och rätt dammigt och smutsigt, men samtidigt gör det ingen skillnad om vi städar just nu, för det är likadant direkt ändå annars.. så man får hålla undan det värsta med dammsugaren så länge. Jag skulle verkligen behöva börja plocka ihop lite grejer, men har varken plats för det eller något att stoppa det i... dessutom försvann fönsterbräda nummer två idag, så nu har vi överflöd av blommor tills allt blir klart... och ingen direkt yta att ha dem... så kaos var ordet.

Det regnar i stort sett hela tiden ute. Jag som satte på en tvättmaskin med sängkläder. Grattis liksom och lycka till att få dem torra. Fick hänga upp det i tvättstugan tillsammans med allt annat som huspereras i just tvättstugan just nu.... så det är väl torrt framemot måndag skulle jag tro.

Ludvig har somnat i sängen, efter att ha varit gnällig nästan hela dagen. Tror att han har lite magknip, då han inte har bajsat sen i tisdags... stackars liten.

Godmorgon fredag!

Här har jag och Ludvig varit uppe sen efter 7... så jag väntar mest bara på att han ska ta sin förmiddagssömn, så jag också kan ta en till liten siesta... visserligen känner jagmig nu rätt så vaken efter att ha varit uppe ett tag, men jag tror jag skulle behöva någon timme till... så vi får allt se om jag hinner måla något på förmiddagen.... i övrigt så fick jag allt stiga upp redan vid 04 i morse/natt.. =(

Läggdags.

Mina ögon tittar i kors (inte bara för att jag inte har mina glasögon på) och mitt huvud vibrerar rätt krafigt. Vi tog en sväng till stan, för att inhandla lite penslar och saker på Byggmax, men även en baby-vakt vad det nu heter.. trodde vi skulle klara oss utan en sådan när vi bor så trångt, men jag insåg här nyligen att det skulle vara toppen att ha en.. så slipper man liksom ständigt vara på vakt och få lov gå och kolla i vagnen (tex) varannan minut om Ludvig fortfarande sover eller inte... nu kanske man får lite mer lugn och ro i själen, kunna slappna av lite mer... och jag kanske även kan hjälpa till med något i byggandet..

Stadsresan slutade även med en trip till maxi och en subway macka med hem till kvällsmat. =)

Direkt vi kom hem, dvs vid 20.15 så började Ludvig att skrika.... vilket han sedan gjorde konstant i 1½ timme! Fanns ingen hejd på grabben och ingenting hjälpte... men till slut, så lyckades jag få honom att blunda, efter x antal sånger... men jag har f*n glömt texterna på de flesta barnlåtarna, så jag får upprepa de få (läs typ 3...) jag kan flera flera gånger... så egentligen borde jag sätta mig ner och uppdatera mitt sång-förråd.

Img ska det ju som sagt arbetas för fullt... så jag hoppas på att det är regnfritt, så kanske Ludvig kan sova sin förmiddagssömn ute i vagnen och jag kan fortsätta rödmåla lite....

Dags att krypa ner och blunda innan jag somnar här och nu. Uppstigning om kanske 5½ timme skulle jag tro,,

Falu rödfärg.

Japp, så var jag igång med rödfärgandet! Passade på att starta medan Ludvig tog sin förmiddagstupplur på nästan tre timmar! Har börjat måla på den nya delen av huset, medan byggnadsställningen fortfarande står kvar och är till bra hjälp. Ställningen skulle snickarna tagit bort för typ en månad sen, men än har vi inte sett till dem.. så då är det bara att passa på att utnyttja resurserna som finns. Dessutom är det bra för mig som är höjdrädd och slipper stå och balensera på en stege med penseln i ena handen och färgen i den andra.... jag kan inte rå för det, men jag har alltid tyckt om att måla... undra om det är för att det är så kul att kladda?

Jag hoppades ju på att få sova ända till 03 i morse, vilket var helt underskattat... Ludvig sov till 04.15! Min lilla gosgrabb börjar bli en stor kille och lika trött som sina föräldrar, så nu sover han 6-7 timmar innan han vill äta! Underbart! Dessutom tog det  inte allt för länge att få honom att sova igen efter maten vilket är skönt. Vid 08 steg han och jag sen upp för dagen medan M fortsatte slumra en timme till.

Pappa har åkt hem för dagen, för att komma tillbaks img, då det är dags för en byte-köks-fönster dag bland annat... får även lite experthjälp av M´s bror då vilket kan behövas.. så bort med gardinen och lite blommor ikväll då kanske... M är ute och målat klart det röda vi har kvar på den väggen vi började med, sen blir det lite finspackling för honom med svärfar innan vi också tar kvällen i arbetet. Tror det blir en tur till stan för att inhandla lite färg och penslar bland annat framåt kvällskvisten...lär ju ha lite att göra img också ju... =)

Fortfarande vaken.

Jag borde kanske gå och sova nu, men har varken ork eller lust till det. Jag ska bara lite först...

Eftermiddagen/kvällens besök gick bra. Ludvig somnade dock precis innan de kom, men han vaknade till en sväng iaf så han satt med oss vid bordet en stund och Astrid fick hålla honom en sväng. Fick lite kläder i större storlekar. =) Var till och med sådant ljuvligt väder att vi satt ute och fikade och åt lite glass!

Nästan direkt efter att de hade åkt, så kom fam Forslund på besök. Detta kände nog Ludvig av, så han vaknade nästan direkt. Så han fick busa lite med sina busiga kusiner... =) Eller de fick busa med honom iaf.

Ludvig somnade i M´s knä runt halv 10 och har tagit kvällen. Så med lite hjälp av tutten, så kanske jag kan lura honom att sova till klockan 4. Det är vad jag siktar på...

Det magiska klockslaget.

Minuterna som jag har sovit sedan kvart i fem i morse är lätträknade. Lilleman gav upp strax före 22 igår kväll, utan att vi behövde ta en biltur. han började att röra på sig efter 03 någongång, men med tuttens hjälp så kan man nu lura honom att sova lite längre... så kvart i fem var vi upp. Var tillbaks i säng strax efter 05 och då vägrade han somna. Han låg och prata och joddra för fulla muggar... inte så att han är arg och ledsen, men det ska låta heeeela tiden.... inte så kul efter 2 några timmar liksom när man är dödstrött... vid 09 efter 4 timmars pratande så gav vi upp och gick upp. Det resulterade senare i att Lilleman somna i vagnen vid 10 och sov där sen i 3 timmar... men då fanns ingen tid för oss att sova ikapp.

Ni har lagt märke till klockslaget kvart i fem väl? Det är helt sjukt. Otäckt. Läskigt. Antingen sover vi till kvart i fem, eller så har vi varit vakna sen kvart i fem... alltid kvart i fem liksom.

Medan Ludvig sov i vagnen, så har grabbarna byggt upp en ställning på gaveln, jag har klippt gräsmattan och börjat sopa lite falurödfärg på huset... så bara Ludvig väljer att ta en längre siesta sen, så kan jag börja måla! Problemet är ju bara att man inte vet i förväg hur länge han har tänkt att sova...

Solen har visat sig idag! Såååå härligt. Blev att grilla lite burgare till lunch. Bäst att passa på liksom. Skulle behöva slänga mig i duschen och byta om lite innan vi får besök av mina kollegor.... hinner jag medan Ludvig sover så sött i soffan......?

En trött lilleman!

Jag har en trött liten kille här just nu, men han vill inte riktigt slå igen sina blå. Han sov eftermiddagssömn medan vi var till Mfjd och hämtade tapeterna och fortsatte en kortis till sedan vi kom hem... men sen kvart i fem har han i princip varit vaken.... så syster, tro inte att han sover jämt...

Idag var första dagen på väldigt länge som vi hade tid och ork både jag och M att ta en kvällspromenad tillsammans. Ludvig brukar dessutom alltid somna i vagnen när den rullar. Så vi hade en förhoppning om att det skulle bli en liten tupplur igen, då var klockan 19.... men guess what, lilleman hade absolut ingen lust att åka vagn och absolut ingen lust att sova i vagnen.. så han skrek nästan konstant ända hemifrån och tills vi gav upp och begav oss hemåt igen... så man kan säga att vi blev rätt så blåsta på den promenaden och sömnen... så när vi så småningom här lyckas få honom att sova, så blir det för kvällen.... så det är nog bara att rikta in sig på en tidig natt.. kanske matdags runt klockan 03?

Tapeterna är hemma och ett tapetserarbord är beställt... så lite slipning och städning under de kommande två dagarna, så ryktas det om att det kommer börja tapetseras redan på fredag! Det hade jag aldrig i hela min vildaste fantasi kunnat tro... att det skulle gå sååååå snabbt. Måste säga att för vår del, så har ju denna regniga semester-sommar varit bra, för då har man inte haft något annat för sig än att snickra, men samtidigt vill vi ju ha sol och bad med grillning och umgänge vid stugan... =( På måndag börjar både svärfar och pappa att jobba igen, så då kommer det bli lite stiltje, eller då kommer vi endast att ha kvälls eller helgarbete... men blir det tapetserat, så börjar ju min del av arbetet snart! Dags att ta tag i vardagsrumshyllan snart med andra ord...

Nu har M fått nog snart på skrik och gråt, så blundar inte Ludvig snart, så blir det med all säkerhet en liten raggarrunda i bilen. Det är ett säkert kort.

Hej Tisdag!

Pappa och M är på vinden och arbetar. Jag sitter här och rekar lite. Lilleman ligger i sängen och sover än. Vi var uppe mellan 7-8 han och jag, sen la vi oss igen och snarka... måste ta vara på timmarna man kan. =)

På eftermiddagen så ska vi hämta tapeterna. Tja, hämta och hämta, visserligen ska vi det, men vi lär väl betala för dem också... och det blir en del det med.. inte är det billigt heller. Ska samtidigt hämta upp Ludvigs farmor vid frissan, som åker direkt dit från Kolmården semestern. Gäller att slå två flugor i en smäll.

Vad vi sedan skall göra fram till det blir allsång på tv:n, det vet jag inte än. Skulle kanske behöva klippa gräset om det är uppehåll, men då behöver Ludvig sova eller ha sällskap så nja.

I morgon kommer mina arbetskamrater på besök bara de slagit igen för dagen. Ska se på junior och även spana in bygget kan jag tro, få se vad de tycker. Tur man har lite bakat i frysen, sen funkar alltid glass, så då har jag fixat det fikat. =)

Over and out för nu.

Kalasat

Nyss hemkommen från 15-års kalas. Träffade hela kusinligan förutomen den stora då vill säga. Alla söta brudar! Ludvig har i princip varit vaken hela kalaset, slocknade direkt vi satte oss i bilen på väg hem... så nu sitter han så sött och slumrar på golvet här bredvid. Dock skulle han kanske behöva vakna snart så han kan vara uppe en stund till... men än är det lugnt, för jag ska se på massa tv innan läggdags...

Varit rätt hyfsat väder idag faktiskt. Bara några regndroppar nu på kvällskvisten, så vi får kanske lov att vara nöjda. Fast samtidigt är det juli och sommar, vilket jag tycker borde innebära värme, sol och kjol... men icke! Borde man bli deprimerad eller har man redan insett faktum?

Ny vecka.

Så var det måndag igen och vi har en ny vecka framför oss. M har två semesterveckor kvar, så än finns det tid att snickra och arbeta. =)

Vi har haft en bra natt där vi sovit som stockar allihopa tror jag. Dock har jag vaknat två gånger av att Ludvig har legat på sniskan på kudden... Vi gick upp strax efter 9. Åt och badade och gjorde oss klara för dagen, som vi egentligen inte har några större planer för. Skall snickras en stund kan jag tro. Jag och Ludvig har precis tagit oss en promenad, så nu sover han så sött i vagnen. Frågan är dock bara hur länge... om jag hinner börja med något projekt eller inte.. skulle behöva måla lite, stryka lite tröjor, läsa tidningen, pyssla med annat.... så hmm.. vad ska jag börja med? Jag tror jag tar strykningen, för den är alla gånger det tråkigaste!

Idag är en stor födelsedags-dag! Kusin-Ida fyller femton och Jon blir tjugofem. Stort grattis till Er!

Kvällen i ord och bilder

  • Familje-tacos
  • Pysslande
  • Bus
  • Mys
  • umgänge
  • älg-tittande

    


Hur tror ni det gick?

Jag har återigen fått det bevisat. Han där uppe finns inte. Det var ju snudd på att vi bad om att slippa regn igår kväll.... och vad blir resultatet? Snudd på konstant regnande varpå hällregn till och från...

Det var uppehållsväder när vi lämnade Björboland. Ju närmare Ludvika och första stopp thaimaten så kom vi närmare regnet och det lät inte vänta på sig... regnade sedan mer eller mindre hela vägen till Hällefors. Höll uppe precis när vi kom fram, så vi hann iaf få på oss stövlar och regnkläder och slå in Ludvig i filt, täcke och regnskydd och paraply. Sen kom hällregnet! Tänkte att det här blir ingen lätt kväll... min förhoppning stod till att han inte sovit allt för mycket, åtminstone ingen djupare sömn under resan dit, så kanske kanske att han skulle kunna slocka av och somna rätt länge....  Min lilla pys är den bästa! För guess what, för det första så lyckades vi hitta ett ställe med tak på, tja lite håligt var det väl, men det var iaf betydligt bättre än att stå under bar himmel. Visserligen lite begränsad sikt mot scenen, men samtidigt så hade vi inte förväntat oss att få den bästa synen heller denna kväll, utan var mer där för ljudet och musiken. (våra medressenärer satt ju på rad 3!). Bestämde oss för att slå till där ändå, för en av oss kunde ju gå längre fram och få bättre sikt också... och vilken lyckoträff vi fick. Ludvig somnade precis innan showen började och sov i princip sig igenom den helt, förutom några gångers flaxande med armarna..men vi ruskade vagnen lite och han somnade om. Nu är ju Ludvig så pass härdad eftersom vi haft snickare hemma som dunkat och hamrat i väggarna här så han kan sova ändå... lyckades få på honom hörselskydden när han somnat, fast efter en halvtimme så rörde han på sig så de liksom flög av.. så då orka vi inte krångla med dem mer... var världens längsta paus, men vi fick sällskap under taket av de andra och hann gott och väl att fika. Det hade regnat bra på dem ett tag där... Strax efter halv 11 när vi tänkte att det inte kunde vara allt för länge kvar, började vi packa ihop oss och gå lite sakta mot bilen. Stannade utanför stängslet en stund och lyssnade och kikade, tills det började röra sig i vagnen och vi fortsatte mot bilen. Hann knappt mer än dit förrän de andra också kom och allt var slut. Så pjuuu för denna kväll trots allt. Vi klarade oss skapligt under taket från allt regn, Ludvig var snäll och sov och behövde inte äta under showen...  hemma igen vid 01.15 ungefär... vilket resulterade i att familjen idag steg upp vid klockan 12. Dock har jag och Ludvig varit uppe mellan 8-9.30 däremellan...

Jag tog aldrig med mig någon kamera in, så jag har inga bilder från kvällen, men kika in hos mamsen så får ni se!
Finns även en bild på Ludvigs kväll här.

Pappa och M är just nu till Floda och hämtar lite taklist och sånt, så det skall nog arbetas en stund nu på eftermiddagen. Sen tror jag vi ska åka till Nås och få hjälp av mamma med lite pyssel. Har tänkt göra en gipstavla med Ludvigs fot och handavtryck. Lär göra det snart innan han har blivit alltför stor... =)

Har lite pyssel att göra här hemma också. Ska klistra lite bilder i Ludvigs böcker, sen har jag ju fått kort så jag kan scraapbooka lite... dessutom har jag lite ramar och en hund till Ludvigs rum att måla.. måste dock få lite färg av mamma först så det får vänta en stund...

Sen skulle det behövas strykas lite, men det är så boring så det skjuter vi upp...

Och sen skulle man kunna börja plocka ur (rensa, kasta, spara, förvara..) bokhyllan i rummet också.... Jag har kommit på en liten idé för köket sen. Ska nog ta och kasta ut hyllan som vi har inne där just nu. Ställa på framtiden liksom. Sen ställa in apotekardisken där istället med massa lådor (för den har vi ändå ingen annanstans att ha när allt är klart.. passar inte in någonstans just då...) och eventuellt kanske sätta några breda hyllor över den... + att göra städskåp i en garderob ute i hallen istället, för då kan man sätta in hyllplan i köks-garderoben istället och får då massa mer förvaring för diverse maskiner, burkar och annat bröte.... vad tror ni?

Film-tajm!

Dagen har förflutit på i rasande fart. Det har snickrats och donats hela dagen. Dessutom har vi varit till Mfjd och beställt lite tapeter. Vi kom fram till tapeter till Ludvigs rum, stora vardagsrummet och så till kommande sovrummet. Köket och hallen får vi fundera på ett tag och leta vidare. Så på tisdagkväll finns de att hämta... dock är det inte aktuellt att tapetsera just då, men det står som sagt inte på heller. =)

Ikväll har vi hyrt film, vilket var evigheter sen sist. Två Wallander-filmer står på schemat. Härligt! Sitta i soffan och bara ta det lugnt! Dock har Ludvig varit lite grinig på eftermiddagen/kvällen, kanske känner av M´s halsont han med? Var vaken i princip mellan 14-18.30 med några minuters korta sömner... så jag skulle tro att han gör oss sällskap framför filmerna om en stund.

Tänk om det kunde vara sådant här väder img också. Då ska det gå vägen. Jag fryser mer än gärna, bara det inte regnar!

Tack och godnatt för idag kära vänner.


Solen sken INTE i Kallestad

Hela gårdagen spenderades i Kallestad tillsammans med M´s mamma och pappa. Totalt hela dagen kan jag lova. Fast vi handlade ju ju lite också så.... Tog oss i väg runt halv 9 och kom hem 22.40.... Regnet stod som spön i backen från lunchtid och framåt... Ludvig var snäll som vanligt, förutom när han var hungrig och när han ville ha en ny blöja. Dock var han i princip vaken alla timmar som vi spenderade på stan i Karlstad... för att sen slumra en snabbis inne på köpcentrat i Bergvik... vilket gjorde sen att han sov sig genom hela IKEA-besöket på kanske 2-3 timmar och heeeela vägen hem! Han är den bästaste killen man kan ha!

Vi handlade lite regnkläder och M en tröja. Sen hittade jag massa saker till mitt kommande nytapetserade kök... stolsdynor, gardintyg, grytlappar.... kommer bli super! Ni ska väl allt få se ni bara det blir klart... gissa färgen... =)
Ludvig fick en hel del grejer... i princip mest av alla, men det var väl inte så otippat kanske. Dock pröjsade inte jag allt det... Tack snälla farmor och farfar!

Ikea var där vi spenderade mest pengar. Fast vi hittade massor vi ville ha också, så det var lika bra att slå till direkt. Blev en hallbänk+förvaring, ett vitrinskåp (äntligen!), en byrå till Ludvig, gardinstänger, sänglampor, hyllor till Ludvigs rum och så lite små grejer....

När vi kom hem igår kväll så satt jag och funderade på summan som blev på ikea och jag fick det inte att gå ihop... skulle vi verkligen ha handlat små grejer för 1500 kr.. så jag fick lov höra så M hade kvittot kvar.. för det var hans som skötte betalningen och kollade inte så noga på kvittot sen, som man alltid ska göra... visade sig att de tagit betalt för en av vitrinskåpets två delar två gånger.... så vi har betalt 795 kr för mycket... bingo! Det ante mig liksom... så idag har M fått ringa Ikea och försöka få pengarna tillbaka.. för de lär ju kunna kolla lagerstatusen att de har ett skåp mer än vad som står i deras lager... så nu ska vi skicka in kvittot och skriva vad som är fel, så hoppas vi sen att de sätter tillbaks pengarna till oss, men det ska nog inte vara några problem. Så nu vet M att man alltid ska kolla kvittona... man lär sig av sina misstag som sagt.

Idag snickras det igen. Jag tvättar för fullt och hoppas få torrt ute innan regnet kommer tillbaka igen. Ska kolla mer tapeter idag och beställa de vi hittat.. sen vad kvällen har att erbjuda det får vi se.

Img är det Diggiloo i Hällefors som står på schemat. Mamma, pappa, M´s föräldrar och mormor ska med. Tredje året i rad nu. Dessutom ska Ludvig med, vilket gör mig lite nervös. Inte av att ha honom med, men för vädret. Hur sjutton ska det gå om det ösregnar? Vi har två platser i grön gräset och resten på rad 3... får hoppas att han vill ha hörselskydden på sig och att han sover... men om det ösregnar och han blir hungrig.. hur gör man då liksom? Stackarn. Vi har varit med om alla väderförhållanden när vi varit där. Första året så var det konstant ösregn i 4 timmar och vi var totalt genomblöta när vi kom till bilarna... förra året var det så varmt så vi höll på svettas bort... så kanske att det kunde bi något mellanting i år kanske. Skulle vara perfekt med uppehållsväder och kanske 20´c. Åtminstone inge regn. Du där uppe, var snäll, snälla du! I värsta fall så får väl jag och Ludvig sitta kvar i bilen....


Knölkorv

Av någon anledning så har Ludvig börjat trilskas innan han somnar nu, istället för som förut under nattens gång. Visserligen är ju det bättre, eftersom vi ändå är uppe. Fast det tar på krafterna att hålla på få honom att komma i ro i flera timmar. Han kan börja vara jätte trött redan vid 20-21, men somnar sedan inte förrän efter 23... vi får honom att somna i famnen på en, sen när vi ska lägga ner honom i sängen, då är vi vakna igen...och så håller vi på...han måste skrika ut de sista krafterna han har.. men han är ju sen så himla go och underbar, så man kan inte annat än älska honom ändå.

Av någon anledning, så känns det som att det kanske vore bra om han inte sov allt för länge i natt. Jag vet, det låter konstigt, men vi siktar på att ta oss iväg runt 8 img... eller vi får sikta på halv 8-kvart i 8 så kanske M är klar till 8.... =) och om vi är uppe runt 5-5.30 och somnar om vid 6...känns det ju sisådär att behöva väcka honom en timme senare... men samtidigt, så sover han gott i bilen... så bara han får i sig lite käk innan vi åker så är det lugnt. Sen får han ju åka vagn hela dagen också så nog finns det tid att sova om han så vill. Jag hoppas han är lika snäll och tålig som alltid. Sötaste lilla grabben.

Ska ta och borsta tänderna och sen göra honom sällskap hos John Blund.

En dag i Nås

Jag och Ludvig har spenderat i stort sett hela dagen i Nås tillsammans med mamma och Oscar. Var meningen vi bara skulle vara där fram till lunch, men vi blev kvar hela dagen och kvällen då mamma bjöd hela balunsen på kvällsmat sen.

Så M och pappa har fått satt upp tak alldeles ensamma idag, utan att vi har stört. Dock fick de ju lov fixa lunchen själva då jag inte kom hem, vilket gjorde att de fick tre ynka skivor kvar att sätta upp, men de hade en annan tid att passa så de hann verkligen inte... får fortsätta en annan dag.

Img blir det dock en vilodag som det ser ut på bygget. Trippen till Kallestad ser ut att ske img, så de får fortsätta på fredag. Själv är jag inte ett dugg sugen på shopping, eller det blir nog kul att kika lite, men känner inget behov av att handla. Skulle vara Ikea då, men där får det nog mest bli att titta. Finns ingen plats ändå att dra något med oss hem, då vagnen tar upp större delen av skuffen. Kanske lika bra det. =) M har däremot varit shopping sugen flera veckor och vill komma iväg, så vi får väl allt se hur mycket han hittar.......

Nu vaknade junior, bäst att sluta...

Grönt eller blått?

Jag har tittat lite grann i tapet-grejsimojserna som vi har lånat hem. Det här kommer verkligen inte att bli lätt. Det finns ju sååå himla mycket fint. Jag har fått lite beslutsångest vad det gäller Ludvigs rum också. Blått eller grönt? Jag har ju hela tiden varit inne på att hans rum ska gå i grönt. Vilket det ska också. Fast om man har gröna tapeter och sen går allt annat i grönt, blir det inte för mycket grönt då? Därför tänkte jag att kanske att man skulle ha blå tapeter och sen inreda med gröna ting som jag tänkt? Föpr grönt och blått passar ihop. Hur som helst, så har jag hittat de perfekta tapeterna i varje fall till hans rum, nu gäller det bara för mig att bestämma mig för färgen. Grönt eller blått?


Fick Ludvig att somna runt 23, så det kanske är läge att själv göra honom sällskap och sova en stund innan det är dags för nattpasset. Jag hoppas på att vi ska upp efter klockan fyra samt att näsan är snäll.

Godnatt.

Stackars Liten

Ludvig är förkyld. Kanske inte jätte snorig, men åtminstone mycket snorig. Jag lider med honom. Känner mig lite hjälplös när jag inte kan hjälpa honom.. vi försöker allt vi kan att dra ut det med hjälp av näsfridan, men det lyckas inte alltid.. man hör hur det sitter där långt bak, men ändå vill det inte ut... är så jobbigt för honom att andas emellanåt. Usch. Stackars Liten. Tror det är M som har smittat honom. =( Dock så sover han väldigt bra för att vara så snorig... somnar på direkten bara trycket i näsan släpper lite. Det underlättar åtmonstone. Hoppas natten som kommer även den kommer gå bra...

På förmiddagen idag var vi och hälsade på M´s mormor. M skulle hjälpa henne in med en tv och få igång det. Efter det var det lunch dags, så då slängde vi ihop en taco. =) För att sen åka till Mfjd och spana på tapeter. Lånade hem några "böcker" att kolla i och se om vi hittar något.. ska tillbaks med dem på fredag igen... till Ludvigs rum tror jag att jag har hittat några faktiskt, men sen har vi ju några fler rum att välja till....

Varit en ledig dag i byggandet, förutom lite spackling på eftermiddagen/kvällen. Img är det nog på gång igen. För att eventuellt ta en paus på torsdag igen. M är ju så shopping sugen.. och hans föräldrar vill med till Kallestad...så det måste bli denna vecka.. nästa vecka ska de träffa aporna i Kolmården med Filip och Jon..

Antar M ska se på Morden i midsommer nu, så jag ska nog spana på tapeterna jag... kändes som att jag har mycket att säga till om där faktiskt, så det känns skoj! Först ska jag fixa en macka till M bara, som försöker få Ludvig att somna eller åtminstone lugna sig lite. Före sömnen, så har han alltid en skrik-period. Det sista lilla som ska ut liksom.. i det stadiet är vi nu.


Ett första handtag

Medan Ludvig har tagit sina siestor under dagen, så har jag gjort ett första handtag vad det gäller bygget. Tog sin lilla tid kan man kanske tycka... men samtidigt så har jag inte kunnat bidra med så mycket tidigare heller... men idag så. Jag har satt upp någon form av tejp över skarvarna på väggarna inför den kommande spacklingen... så det så. Dessutom har jag hunnit med att fylla på frysen med lite fikabröd...=)

Jag tror att vi har fått in lite sovrutiner nu. Eller kanske att Ludvig har blivit en stor kille, för nu sover han mycket mycket bättre. Igår somna han strax efter halv 11 och vi vaknade första gången vid kvart i fem! Sånt gillar jag. Dock så är han nog lite små snuvig... snoret i näsan gör det svårt för honom att andas och sova samtidigt... så vi får kämpa hela familjen på morgonkvisten för att få ur det vi kan... men lyckligtvis så lyckas vi  skapligt. Dessutom har vi de senaste dagarna lyckats somna om på direkten både jag och Ludvig efter måltid. Sånt uppskattas också. Sen sov vi ända fram till kvart i 10, då M var in och sa vi hade besök av Oscar!

Snickarna har i princip nyss slutat för dagen, åtminstone med insättning av taket. Pappa har åkte hem, medan M och svärfar har åkt till tippen med massa skräp.... Ludvigs rum har nu även fått in taket, så lite spackling nu bara och så lister och karmar... sen är det bara tapetsering och inflyttning!

Ludvig blir idag 7 veckor. Sju hela veckor, stora grabben! Idag jar vi använt vår favorit mys-pys overall för sista gången. Strl 56 är nu helt passerat för denna gång. Bara att lägga ner i kartongen och spara till framtiden.

Sååå typiskt.

Efter en dag i stan (återigen) för att köpa material, så bänkade jag och Ludvig oss i soffan för att kolla på Karin. Ludvig även för stunden till ära klädd i sina Sverige-kläder. Vad händer. Det tar 40 minuter in i matchen innan det blir bilder från matchen! Strömavbrott bland annat gör även att det mitt i andra halvlek blir helt svart... så av matchens 90 minuter, har man kunnat se kanske 20-25... typiskt liksom. Karin har iaf inte gjort bort sig alls, hon är grym! Bra debut.

Kvällen kommer nog fortsätta att spenderas i soffan framför tv:n. Img är en ny dag och en ny vecka. Grabbarna fortsätter antagligen sitt snickrande skulle jag tro. Det regnar ju ändå så det finns inget bättre att göra. Jag och junior får roa oss inomhus så gott det går i vår ensamhet. Skulle behöva baka lite också när grabben tar siesta, för det går hårt på fikabrödet när det arbetas varje dag.... =)


Välkommen söndag!

Det är söndag, det ösregnar utanför fönstret och jag är utsövd. Natten har varit toppen verkligen, kanske till och med den bästa hittills!

Åkte till Nås och hälsade på min mormor och morfar igår. Hade med lite fika bröd till dem. Det är så uppskattat när vi kommer och hälsar på och när de får se på grabbarna. Sen ringde pappa och undra om vi ville ha hamburgare vid Nåsen, för de skulle dit med Hasse och Eva. Så resten av kvällen spenderades där. Blev kvar till närmare halv 12 tror jag... mörkret föll t o m så vi fick ta fram lite ljus. Mysigt och trevligt. Ludvig var lite gnällig och övertrött ett tag, men somnade av runt 21-21.30 någongång i bilstolen. När vi kom hem så bytte vi bara blöja och så la vi oss. Guess what, 04.15 gick vi upp första gången och var bara uppe i en kvart innan vi somnade som två stockar igen. Vid sju var vi återigen vakna då den täta näsan gjorde sig påmind.. lite mat och så somna vi om till klockan 9. Ljuvligt.

Nu är vi på språng till Falun för att köpa lite material igen. Takskivor, osb, gips och lite spackel, sen kan arbetet fortskrida img...

Glöm inte att se på TV4 sport ikväll klockan 18.00.
Järngängets stjärna gör då A-LANDSLAGS debut.

Magknip de lux.

Natten har inte varit den bästa.... iaf inte för min och M´s del. Ludvig har sovit i perioder och har väl egentligen fått sin sömn.. men när klockan är typ 3 och hans ögon är klarvakna och munnen går i ett, då är det lite små drygt... Jag ovh Ludvig har i natt varit vakna mellan 02-03.45...vid halv 4 fick jag nästan nog och bad M försöka hjälpa till... en kvart senare, så lyckades vi få honom att sova... fram till 06.15..då var det kört igen.. jag och pysen var uppe från då till klockan 8. Han hade magknip stackarn och bara skrek. Så har det varit hela natten. Jag tror jag vet varför också. Jag åt lite dillchips igår kväll.... stärkelserna där i skulle jag tro... så det blir inga mer chips för mig åp ett tag.. åtminstone inga med smakförstärkelser i...stackars liten. Vid kl 8 när jag i princip gett upp någon mer timmes sömn och satt mig för att äta frukost, så somnade han i bilstolen utan att jag ens gungade på den! Eftersom man får ta alla tillfällen som ges till sömn, så ställde jag bilstolen och Ludvig på golvet bredvid sängen och så kröp jag ner igen. Sen sov vi båda två som två stockar medans det hamrades och bankades vägg i vägg med oss (!) ända till klockan 11. Hur skönt som helst, och välbehövligt.

Det gick nästan till och med så långt i natt, att jag vid halv 4 funderade på att ta en promenad eller åtminstone gå ut och hämta tidningen... det var inte många minuter i från.

Vi ska nu ta och packa ihop oss lite, fixa ordning ett kort och hänga en tvätt, sen bege oss till Nås för att se om mormor morfar är hemma. Var ett tag sen vi var dit nu, så det är tid att förgylla deras dag lite med ett Ludvig-besök!

Fredagsmys

När arbetarna avslutat sitt arbetspass för dagen, så fick vi besök av M´s kompisar från Säter. Fikade och pratade och hade det trevligt. Ludvig var vaken under hela deras besök, dock blev han ju lite hungrig emellanåt, men så är ju livet för de små.

När de hade åkt, tänkte vi ta en liten biltur, men vi hann inte ens sätta junior i stolen förrän han somnade. Fast jag hade varit så smart och satt på honom pjamasen innan! Där är vi nu. Fortfarande sovandes i stolen och jag antar det blir en natt likt de senaste två.... men vad gör det om jag får en ryckig sömn, jag är ju ledig i hundra år.

Se på lite tv och relaxa innan jag också ska slå igen de blå.

Jag är lite lat...

...och orkar inte skriva så mycket om gårdagen. Jag ger er lite bilder istället. Hur som helst så var gårdagen ljuvlig. Fick se en fantastisk show som alltid, följt av lite fika, bad för barnen och så korvgrillning hos farmor. Trevligt att umgås allesammans på det där viset. Ludvig var snäll och belåten som alltid.

        

Det skall börjas i tid...Min cooling!

I can´t belive it!

Dagens rubrik syftas inte på det helt underbara vädret som vi har idag. Nog för att jag inte kan fatta det heller, men läs fäljande länk -------> Järngängets stjärna

Fatta, A-LANDSLAGET!!! Hur coolt är inte det??? Vår Lissel liksom, järngängets egna superstar. Jag är stolt. Det här är magiskt!


Duktig kille!

Nyss hemkomna från läkarbesöket på BVC. Ungefär samma kontroll som gjordes innan hemfärd på BB. Ludvig var som vanligt hur diktig som helst och sa inte ett ljud, trots att läkaren tryckte och klämde på ljumskarna och lite sånt. Killen väger numera 6310 gram och är 60 cm lång.

Vet inte vad det var med honom igår kväll, han kvälls lade sig i princip vid klockan 20. Han somnade då och sen fick vi i princip väcka honom för att byta på honom och för att försöka ge honom lite mat. Blev en väldigt kortis måltid innan han lade i gen de blå igen. Vid 23 så la jag honom i sängen, med tanken att antingen vaknar han och ska äta, eller så sover han ett tag till. Ett tag till, skulle kunna vara en halvtimme, timme, två timmar... med tankte på kl 20 alltså... Vi vaknade 02.15! Resten av natten spenderade vi sovandes i soffan, som alltid. =) Vaknade igen kl 06.... och sen dess har jag i princip inte sovit nå mer, förutom en 20-30 minuter strax före 8... När klockan var 7, så gick jag in och la oss i sängen igen, men då vill junior inte sova nå mer, utan pratade och skrek mest...halleluja va trött jag var då... efter en halvtimme fick M nog och tog med honom upp, men där fortsatte gnölkalaset och jag fick återigen kliva upp... men efter en liten måltid somnade han i famnen igen... gjorde ett nytt försök att sova vidare i sängen, lyckades en halvtimme max... så det känns i kroppen att det varit två tidiga morgnar nu. Dessutom finns det ingen tid för midagssömn just nu heller.

Ska slänga i oss lite lunch, rester från grillningen igår, sen bege oss mot farmor och Uppsälje... hoppas vädret är med oss så vi kan sitta ute nu... föreställning och picknick med hela tjocka släkten och fler därtill. Trevligt trevligt!


Jag börjar fundera...

...om M har blivit knäpp eller så? För han håller fortfarande på att tvätta bilen...... hur länge har han hållt på, 2½ timme?
Hmm....

...

Jag kommer inte på någon bra rubrik på detta inlägg. Det står liksom still i planeten.

Det har snickrats och hamrats här hela dagen i stort sett. De gav upp för en timme sen, då det stod lite annat på schemat sen. Så då fick M ta tag i det han skjutit upp alldeles för länge, att tvätta bilen!

Eftersom det varit riktigt härligt väder idag, så passade vi på att grilla till lunch. Strax innan det, så kom mamma hit och tog med sig Ludvig på en promenad, så att jag iaf skulle hinna äta.... och det var inte mer än att jag hann heller... men så är det. Ludvig känner av när vi (åtminstone jag) skall äta. Då är han också hungrig. Får hoppas det håller i sig i något år till bara...

Tog dessutom en promenix på förmiddagen med honom i vagnen, som gjorde att han sen sov i 2 timmar...så idag har vi iaf fått frisk luft. Tur att vi åkte till Björnparken igår måste jag säga. Vette katten om vi pallat att vara där i denna värme, varken jag eller Ludvig...

Har inte så mycket mer på schemat idag. Lite tvätt ute på tork som skall in och antagligen en liten disk (som inte får plats i diskmaskinen) som måste diskas... och så kanske lite tv på det sen innan läggdags? Börjar kännas nu att jag varit uppe sen kvart över 7...

Img är dagen räddad. Vid halv 9 så kommer åtminstone den anlitade snickaren hit för att sätta in altandörren och hur många fler att familje-snickarna som kommer då, det vet jag inte. Sen ska vi till Mfjd på läkarbesök med Ludvig till halv 12...och vid 15 så är det Uppträdande i ladan i Uppsälje. Det är mina kusiner och tremänningar som bjuder på en föreställning, oftast en gång varje sommar, och de är så himla härliga! Riktiga teaterapor och sångfåglar allihopa. Så det är ett måste! Sen har vi picknick efter det sen. Ska försöka ge er lite bilder från föreställningen...

Just ja. Idag kom fakturan som vi bävat för en längre tid. Den från snickaren. Vi var osäkra på vart den skulle sluta någonstans och befarade det värsta... men vi blev positivt överaskade! Den var inte alls nå dyr och dessutom så får vi tillbaka 15-20´ nästa år på den med hjälp av ROT-avdraget.... så det kunde faktiskt inte bli bättre... vi ser ut att kunna dra projektet i land. Känns bra. Dessutom jobbar mina familje-snickare så kopiöst bra och fort, så snart står det inte på förrän vi kan tapetsera och flytta in! Enligt svärfar så kanske sep-okt någongång.... nice! Ska bli kul att titta på massa taeter snart... men ack så svårt att välja det måste vara. Lär ju finnas hur mycket som helst... och vi ska tapetsera om överallt... och vilka färger ska man ha vart...hmm...usch... svårt.... men.... skoj!

Sommarvädret på g igen?

Igår blev det återigen en dag på bortaplan. Destinationen denna gång var Orsa Björnpark tillsammans med familjen Zäta och faster Tet. Åkte hemifrån vid 8.30 och var inte hemma igen förrän strax före 20.

Ludvig var hur snäll som helst under hela dagen igår också. Han är för underbar och för snäll att ha med sig. Han äter, sover och bajsar, ungefär det enda bebisar gör... Besöket hos björnarna var skoj. Dock såg man lite dåligt med djur kan jag tycka, men så är det ju ofta när man är på djurpark. Vi fick iaf se tigrarna, björnarna och isbjörnarna på nära håll, så det får väl anses rätt okej ändå kan jag tro.

Efter besöket hos djuren blev nästa stopp mat. Jag slog till med en hederlig barn hamburgetallrik, vilket var så mycket man så t o m M hade säkert kunna blivit mätt.... så underskatta aldrig barnportioner! Bestämde oss för att åka längs Siljan hemåt och stanna någonstans där solen sken så vi kunde fika. Siktade på långbryggan i Rättvik, men där var det mer än kalabalik i hela stan så där drog vi snabbt förbi och siktade in oss på Tällberg istället. Jag har inget minne av att jag sett Tällberg annat än när vi var dit på julbord för hundra år sedan och då sov jag säkert hela resan dit och hem iaf... Stannade till vid ett fik, dock en bit från vattnet men ändå underbar utsikt! Fick en glass i våra magar och lite fika. Njöt av fint väder och en trevlig dag. Här skiljdes vi sen lite åt, då vi drog oss hemåt "på varsitt håll". Vi åkte upp till hotellen för att spana på utsikten och sen även kollade vi in Hjortnäs brygga innan vi sussade vidare mot Västerdalarna. I mfjd när vi stannade och tankade, så fick pysen nog. Första gången under dagen tror jag som han blev riktigt arg. Fast det var nog inte tristessen på att åka bil hela dagen som gjorde den gråten, utan mer att han helst vill ha en ny blöja typ direkt...

Just ja, icke att förglömma att berätta. Anton ville besöka en jaktaffär i Orsa, vilket vi slog in adressen till på gps:en och sen körde vi efter den... och eftersom vi hade den inställd även på skogsvägar (sen senast vi använde den över Björbo-Lindesnäs...) så fick vi vara med om en bra märklig väg.. som till slut ledde oss till en kraftstation där vi möttes av skylten "tillträde förbjudet"... men skam den som ger sig ju, till slut hittade vi fram.

Allsången igår besöktes ju av min favorit Alexander. I love Fairytale!

Strax efter 22 skulle jag lägga Ludvig i sängen... för att sen stiga upp och se på lite tv igen med M... slutade med att M somnade i soffan och jag somnade i sängen...så det var tack och godnatt det.


Idag skiner solen igen, underbart! Jag har varit vaken sen kvart över 7.... vid kvart i 9 la Ludvig återigen igen sina blå, så då la jag in honom till M igen.. själv hade jag ingen ro att sova just då... finns tvätt som behöver tvättas och så behöver det plockas ihop... så sova middag får bli sen.

Dessutom kom snickar-pappa hit precis, så nu börjar nog dagens skift i bygget. Själv skulle jag behöva klippa gräset också medan det är uppehållsväder någon dag, men det får bli en annan gång när någon kan sysselsätta Ludvig.

    

Kudden...

 

Är den inte perfekt, så säg!

Hur man fördriver en dag...

Nu ska jag tala om för er hur man lättast fördriver en hel dag, man åker till stan. För då försvinner timmarna oavsett om man vill det eller inte.

Idag skulle vi bara till Byggmax och handla massa byggmaterial + coop för ventiler + lunch någonstans + hitta födelsedagspresent till Jon och så handla lite mat. Det slutade med att vi åkte vid halv 10 och kom hem vid 18.... inte så konstigt att snickar-pappa började fundera vart vi höll hus någonstans. Både jag och M hade ju i princip räknat med att vara hemma runt 14 sådär...

M, svärmor och svärfar spenderade nästan 1½ timme inne på byggmax.... medan jag och Ludvig satt kvar i bilen och sov båda två..... sen åkte vi vidare till Coop, där L fortsatte att sova så jag och han satt återigen kvar. Vidare till Barnens Hus  för att leta present, vilket vi fick tag på och mer därtill! Hittade lite grejer till Ludvigs kommande rum! En kudde i exakt de färgerna som jag önskar rummet skall innehålla... ni ska få en bild på den sen, måste hämta kameran vi glömde hos svärföräldrarna igår bara... några väggdekorationer till rummet och så fick Ludvig en ny stol att sitta i och förhoppningsvis lika i. Jag hoppas att han kommer trivas i den... nu slipper han iaf sitta i bilstolen och svettas om han inte vill...

Sen drog vi vidare in till stan och åt lunch på grek-restaurangen. Kolgrillat. Mums! Jag behöver väl inte nämna vad jag åt? En snabbis in påLindex för att se om de hade nå rea, men som vanligt mest på tjej... =( Jag och Ludvig tog en promenad till maxi sen medan M och svärmor fixade en present på kupolen och svärfar åkte och hämtade den liiiiiite för överlastade släpvagnen som vi ställde av vid hans jobb under tiden vi fixade det andra... och på maxi springer ju tiden iväg.... dessutom åkte vi på en matpaus vid Statoil i Kvarnsveden innan vi nöjda kunde fortsätta färden hemåt.

Ludvig har varit jätte snäll idag med. Trots att han fått sitta i stolen och vagnen heeela dagen. Älsklingsgrabben. Han har dessutom sovit riktigt bra inatt. Somnade i våra knän i soffan redan vid 22... sen la vi över honom i sängnen efter 23 och så vaknade vi inte förrän 04.15 igen, sånt gillar jag!

Dags att höra med syster med familj sen hur vi ska göra img, om vi ska dra till Björnarna eller om vi ska skjuta på det tills på onsdag. Matsäcksfikat är inhandlat och klart i varje fall. Och alla matkassar är upplockade... bara släpvagnen kvar nu, men där gör jag ingen nytta i varje fall. Kanske skulle lägga mig i soffan och pusta ut ett tag. Fast då somnar jag nog.

Tredje gången gillt.

Det hände en liten olycka under kalaset... så vi fick bada Ludvig för tredje gången idag.... och handduk nummer 3 för dagen fick slängas på tvätt.... men så kan det gå. Vi får rotation på vårt handduks förråd åtminstone. =)

Efter kalasandet, så åkte vi vidare till Nås för att hälsa på Oscar med familj en sväng. Var ett tag sedan vi såg honom nu.
Busungen!

Ska ta och äta lite kvällsmat och hoppa i duschen innan läggdags... jag vet att klockan är mycket för att äta, och jag kommer att äta mjukt bröd.. men nöden har ingen lag och man hinner inte alltid allt man vill när man har en liten Ludvig. Mat får liksom äta när det hinns med tyvärr... många GI-äter ju också just nu, men inte jag... hur sjutton skulle jag kunna låta bli att äta pasta? Och hur ska jag kunna undvika mjukt bröd? Dock har jag ju kanske heller inte några viktproblem just nu.

Img blir Ludvig 6 veckor.  Det är också deadline för jag får inte bära tungt. Jag kan/får även nu göra sit-ups om jag vill, vilket borde vara detsamma som att jag nu får träna igen ordentligt... så man kanske skulle ta en löptur någon dag.. åtminstone runt kvarteret här för att känna hur det känns, men hur ska jag hinna? 03.30 på morgonen kanske?

Img blir det en sväng till Falun/Blge för att inhandla massa byggmaterial av olika de slag. Dock insåg vi precis att vi inte får med oss allt vi önskar hem, eftersom det väger massvis mer än vad vi får dra.... så det ser ut att få lov bli en vända till någon dag...

Björnparken på tisdag eller onsdag som det ser ut!

En trött kalas-kille!


Ludvigs rum...

....börjar nu ta form....Där inne, är Ludvigs kommande krypin. Fast speciellt litet vill jag inte påstå att det kommer bli. För vi har kommit fram till att det är större än mitt rum  som jag hade hos mamma och pappa, numer deras datarum. Jag hade både en 90-säng, en stor byrå och ett skrivbord i det rummet + 1 m att gå på kanske, och det klarade jag mig mer än väl med. Så det kommer nog inte bli några som helst problem för Ludvig att trivas och få plats i sitt.


Besök kojablirslott för nya bilder

Regniga söndag!

Oavsett om jag vill ha regn eller inte och oavsett om jag vill ha söndag eller inte, så är det en regnig söndag man vaknar upp till. Är jag förvånad? Inte det minsta.

Natten har varit bra, förutom att vi varit vakna jag och Ludvig mellan 03.30-05.15.... men det tog vi igen sen med att sova ända till halv 11 innan vi gick upp! Sista timmarna spenderades i soffan dessutom, så M hade fått smyga för att inte väcka oss... ja,våra 50 fullsmockade kvadrat gör det ju inte helt lätt att kunna göra något ostört...

Efter att M sotat pannan, så fick Ludvig sig ett bad så att han skulle vara fin när vi ska på hans farmors försenade födelsedagsfika på eftermiddagen. Det firade Ludvig med att så fort jag lagt honom på skötbordet efteråt, kissa rakt ut över handduk och allt. Dagens andra nerkissade handduk på en halvtimme! (Japp, han gjorde likadant innan badet...). Efter lite mat nu, så har han somnat med sina kalaskläder på sig i soffan. Bara att hoppas att vi håller oss rena och fina tills vi skall iväg.... ska ge er ett kort under dagen på kalaskillen!

Pappa dök upp på förmiddagen, så han och M är ute och snickrar. Hur ens Ludvig kan sova just nu det förstår jag inte? För de håller på (vad jag tror iaf...) att såga upp väggen mellan det nya/gamla, vilket gör att det bankas och bullrar rätt så bra här innte + att glasrutan och porslinet klirrar emellanåt.... det kanske är dags att fixa fram lite flyttkartonger snart och börja packa ner allt? Sovrummet + vardagsrummet skall ju tömmas helt.... vardagsrummet kommer flyttas till nya delen och sovrummet blir det befintliga vardagsrummet... men inget rum blir klart före något annat, så vi kan liksom inte börja flytta över några saker i ett rum först och ta dem pö om pö sen... så hur vi ska lösa allt, det är för mig en liten gåta utan något direkt svar just nu.


En shoppingtur

För att komma i från husets fyra väggar ett tag, så åkte jag, Ludvig och mamma till Ludvika idag för att shoppa och se något annat. Shoppa var kanske att ta i, men se oss omkring och eventuellt shoppa lite. Var liiiite rea, men det mest på tjejkläder tyvärr... men några påsar fick vi allt med oss hem. Lunchade på vår favorit-thai och blev hur mätta som helst.
Ludvig var hur snäll som helst, tjaaa han sov kanske mest hela tiden, men de stunder han var vaken så var han super snäll. Det sista jag gjorde innan vi åkte i morse, det var att lägga i en ren tröja åt mig själv. Det var tur. För efter att Ludvig käkat hände en liten olycka..... som upprepade sig när vi kom hem och hade ätit.. så idag har jag avverkat två tröjor hittills....

Tiden i stan gick fort. Åkte vid 10 och sen höll vi ut tills affärerna nästan stängde utan problem, så vi var hemma runt halv 5. Grabbarna har snickrat hela dagen, så nu har Ludvigs nya rum börjat tagit form och fått "väggar"... måste ta och visa er med en bild sen.. kanske img...så jag måste snart börja hitta tapeter, gardiner, matta, tavlor.... skoj!

När ska regnet ta och ge sig? I stort sett har det regnet i en vecka nu.....boring!

Rastlösheten är stor

Efter X-antal dagar med boring-väder, så är det kanske inte så konstigt att man börjar känna sig rätt rastlös. Jag kan våran koja utan och innan känns det som. Ge mig lite bättre väder, så jag och pys åtminstone kan gå ut och ta en promenad utanför dessa 4 väggar...

Snickarna har gett sig för någon timme sedan. M har varit och fått lite massage och knådning. Jag och Ludvig har myst i soffan och frödrivit dagen.

Lunchen är uppäten och magen är belåten. Ska nog ta och packa in oss i bilen och åka och handla lite. Känns som att jag skulle vilja ha lite godis till kvällens friidrotts-tittande. Det är man värd efter en vecka i tristess. Helg är det också.


Sovmorgon!

I morse fick jag sovmorgon! Så jag har bara varit uppe en timme ungefär. Igår kväll var Ludvig så gnällig och knölig och bara gallskrek. Absolut ingenting hjälpte... så vid 23 tog vi en sista utväg och bäddade ner honom i bilstolen och så tog vi en tur till Mfjd och tankade. Visade sig också att Mfjd hade strömlöst, för det var totalt bäcksvart och bensinpumpen stendöd... så vi tog en sväng runt där för att se om alla var utan el och efter ett tag så kom strömmen tillbaka och vips så lyste alla gatlampor och rondellampor igen.. rätt coolt. För Ludvig blev det i stort sett tack och godnatt direkt och vi fick pusta ut och vila våra öron. Hur kan det vara så skönt att åka bil?

När vi kom hem flyttade vi över honom till sängen och där sov han vidare till efter 04! Efter att vi varit upp och käkat så la vi oss i soffan och sov i 3 timmar....åt en stund till och så la vi oss i sängen... vilket resluterade i att han börja knöla och skrika igen... så till slut tog M med sig honom upp och jag fick sova vidare. Slutade också med att L somnade i bilstolen när de var ut för att hämta tidningen...och där sitter han än.

Snickarna har hållt på någon timme redan. Det sägs att fönstret mellan gamla/nya skall ur idag. Det innebär antagligen att hela vardagsrummet kommer bli rätt dammigt och lortigt men det tror inte M..... jag förstår liksom inte hur man gör för att det inte ska bli det... ett fönster ska liksom ur + att man ska spika upp en skiva som täcker... hmm.... och där kommer vi vara ett tag sen.. får hänga för gardinen bara så den täcker skivan.... yeah!

Vädret är fortfarande lika värdelöst, så det blir en innedag igen. Kanske se på en film idag med?

Jag hann måla mina pyssel-bokstäver igår kväll iaf! Jag hoppas de blev bra. Jag hann ända till sista bokstaven innan Ludvig blev otålig hos M...men det hjälpte ju som sagt inte fast jag försökte sen...

Jag har haft M´s vinterjacka liggandes i tvättstugan sen i april tror jag. Den ligger i väntan på att bli tvättad, men sen skall den helst torkas i ett torkskåp och något sådant har vi inte... så jag lär först höra med svärmor om deras är tomt innan jag tvättar den.. och det glömmer jag ju hela tiden... tills nu... men frågan är om det är någon idé att tvätta bort den... Vart är sommaren och solen?

Det har till och med gott så långt i vädret, att M har börjat lessna och önskar ta en shoppingtripp någon dag när det blir semester i bygget. Så det lutar åt en dags-tripp till Kallestad. Fast först, ska vi nog försöka få in Björnparken.


Såååå rätt såååå...

Ludvig fortsatte gårdagskvällen med att sova och sova... så jag var ju rätt säker på att vi skulle få vara uppe halva natten.... och såååå rätt fick jag... vi var till Nås en sväng och kom inte hem därifrån förrän kanske halv 12 (L var vaken frånca 22)...men sen fördrev vi 3 timmar framför tv:n innan vi slog igen våra blå vid halv tre.....

Behöver jag säga något mer än att vi sovit middag större delen av denna dag jag och han?

Dags att laga lunch till M och paps.

Tack för besöket!

Idag ska jag bespara er hur natten har varit och hur vi har sovit. =)

Runt halv 11 i förmiddags så fick vi besök av Emma och hon har så gott som nyligen fortsatt sin lilla roadtrip in Dalarna. Har haft en trevlig dag med mycket "goda minnen" snack och vad alla gör och inte gör, fikat, ätit tacos, tagit en promenad, sett på regnen... ja lite allt möjligt. Ludvig har dessvärre kanske man ska säga, varit en riktig tröttis idag, så han har sovit sig igenom större delen av Emmas besök.... och så fort hon skulle gosa med honom, så kom han liksom på att han var hungrig och gallskrek.... nicht so gut kanske, men hoppas hon inte blev allt för avskräckt....

M och svärfar tog sig en inhandla-material vända på förmiddagen och fixade lite mer virke.... som sedan pappa högg in i direkt han kom på efter lunch... så sen dess har han och M snickrat och hamrat fram tills för en stund sen,.. men det händer grejer hela tiden kan jag lova! Snabba hantverkare är vad jag har... =)

Ska ta en sväng till Nås om en stund bara M är klar. Mamma har eventuellt en grönfärg som jag kan använda till mitt pyssel... vilket skulle kunna vara toppen i sådana fall, för img sägs det ju bli skyfall hela dagen, så då lär man hålla sig inomhus..,. skulle ha framkallat lite kort också så jag kan scraapbooka och pyssla lite där med.. men men... får ta  mig i kragen och rensa och radera lite kort och bränna på en skiva först också....hur ska tiden räcka till åt allt man vill?


Shopping sväng

Efter att arbetarna arbetat klart för dagen och Ludvig lagt det största lasset hittils (gick till och med genom hans säng... ja lakanet alltså...), så tog vi en tur till stan för att stilla tristessen lite. Samt att jag skulle få se något annat. Fick nästan 1½ timme på kupan innan de stängde och vi vände kosan hemåt.

Hittade en hel del faktiskt. Fick tag i mitt kommande pyssel också, men ingen färg... så det blir mitt nästa måste att fixa fram på nå vis.... hittade en på panduro som påminde om den som jag är ute efter, men enligt killen i affären så "finns den bara i liten burk".... men det var inte så att han sa att de hade några småburkar eller ville sälja något heller, så jag sket i det helt... får leta vidare..eller kolla med mamma vad hennes lager har att erbjuda...

Läggdags nästa, så vi är vakna och uppe när vi får besök i morgon!

natti natti

Tisdag.

Ludvig var vaken mellan 20-23 igår kväll, vilket gjorde att jag fick en förhoppning om att han kanske skulle kunna sova länge i morse..... men icke. 01.20 var vi vakna för första gången.... sen hade vi även en matrast vid halv 6.. sen låg Ludvig vaken och gnölade fram till klockan 8... jag och M somnade iaf av, så hur L har roat sig det vette katten... haha

Fick fikabesökare på förmiddagen av mamma, syster och Oscar + Ludvigs farmor och kusiner. Lägg därtill M, pappa och svärfar som arbetat sedan i morse.... nu har de flyttat in arbetet in i utbyggnaden... påbörjat arbetet med golvet... kolla in..

Fick Ludvig att somna i sin säng runt 11.45.... och där sover han fortfarande! Jag har t o m hunnit baka och fixat lunch till M och pappa, inte illa!

Känner mig lite rastlös av att sitta inne i den här kojan dagarna i ända och regnet bara öser ner. Visserligen inte nu, men till och från. Skulle vilja ha lite pyssel... men för det behöver jag antingen skicka in och framkalla lite kort, eller så behöver jag besöka panduro... img får jag iaf Västerås-besök, det blir trevligt!

Sommaren är kort

Om förra veckans väder var mer än kanon, så verkar väder-gudarna ha mer än rätt nu med.
Molnigt, regnigt och ca +12´c. Finns det inget mellanting? Jag menar, för en vecka sen så var det närmare +30´c... inte konstigt att man fryser nu förtiden.

Igår eftermiddag/kväll var vi till mamma och pappa. Var fullt hus till slut. Hela våran familj + 6 Sthlmare på trevligt besök. Totalt 15 personer och en katt. Åt tacopaj och käkade kladdkaka. Kunde inte bli bättre. Ludvig var lite knölig under kvällen och skrek en timme eller så... till slut somnade han i mammas knä vid 21 och där sov han tills vi skulle dra oss hemåt vid halv 11... flyttade över honom till bilstolen och han fortsatte snarka. När vi kom hem såg vi klart på filmen vi påbörjade i Nås... och efter den var det läggdags. Jag tog en chansning vad det gällde  Ludvig. Han hade inte ätit och fick ingen ny blöja... utan jag flyttade över honom från stolen till sängen och tänkte antingen vaknar han och ska äta nu, annars sover han vidare och vi får gå upp om kanske en timme.... (kl var nu 23...)...men grabben snarka vidare han... när jag vaknade av att han var hungrig, så var klockan 01.20! Så jag hann få 2 timmars sömn innan det var dags!

Sen har vi krånglat lite under natten också. Efter första måltiden så var ville han inte riktigt somna i sängen, så vi gick upp han och jag igen, sen la vi oss i soffan och sov där till halv 5...åt en omgång till och sen började krånglet. Mellan 5-6 så gallskrek han.. tills M slutligen fick tyst på honom och de somnade både två utmattade på M´s sida av sängen. Sen steg vi inte upp förrän efter 9 när snickaren kommit på plats.

Ska nu ta och göra mig och pysen klar för att åka till Vansbro en sväng. M ska bli klippt av Tet och så ska vi utföra lite ärenden innan vi lär brassa på hemåt igen för att åka X antal vändor till soptippen med massa skräp.... så nästa steg för dagen blir att väcka Ludvig!

Trött....

I natt sov inte Ludvig alls lika länge. Han sov visserligen några timmar i vagnen igår kväll, men fick honom ändå att slockna i sängen till slut runt 23 snåret... sen var vi upp och åt vid 02... för att sedan vakna för dagen vid kvart i fem...... efter att ha ätit lite då, så vägrade han att somna om. Försökte med allt, men han bara skrek och skrek och skrek... vid 06 orkade jag inte längre, så då slängde jag honom i vagnen och tog en promenad. Naturligtvis somnade han på stört och sov hela promenaden. Körde in vagnen i hallen för att han skulle få fortsätta sova där och jag kunde hoppa i säng igen... vad händer? Han blir klarvaken och vägrar somna om igen... fortsätter skrika och skrika... Efter ytterligare 1½ timme, vid 8.15 så tar M med honom ut på morgonens andra promenad... och jag får äntligen sova några timmar. Ludvig somnar även denna gången i vagnen, men lyckligtvis så sover han kvar trots att vagnen står still ute. Härlig start på lördagen. Yeah.

Det är full aktivitet på gården här. Snart dags för lunchrast, innan jag tror att arbetet fortsätter ett tag till.

Vädret är lite blandat idag. Inte fullt så varmt tror jag, inte direkt strålande sol och det har regnat lite grann. För mig spelar det ingen roll, Ludvig trivs bäst inomhus ändå.


Hemmadag

Idag har det varit en riktig hemmadag. Har bara varit hemma och fått massor gjort, tack vare en snäll Ludvig. Har hunnit med att dammsuga, klistrat i hans bok, bakat, ätit mat, rensat i Ludvigs kläder och sovit middag.

Japp, jag har rensat ur de flesta bodysarna i storlek 56 nu och tagit fram drösvis med 62. Har insett att 62 inte är allt för stort, så då kan vi lika gärna börja använda dem. De sitter dessutom lite slappare och ledigare och pysen kanske inte blir fullt så varm.

Pappa kom på förmiddagen och snickarade i sin ensamhet fram till lunch. Nu på kvällskvisten ringde han och fråga vad vi gjorde, om det blev något bad för oss, eller om han skulle komma och han och M skulle ta ett kvällspass. Eftersom regnet kom när vi var på väg till Nåsen, så blev det att vi grillade här hemma och sen tog vi oss aldrig iväg. Lika bra var ju det, för nu arbetas det ju på bygget istället.

Har tagit en kvällspromenad med pysen nyss så han somnade. Ska se om han är vaken snart igen så vi kan mysa framför tv:n och se på lite friidrott.

Img är det nog arbete på bygget som gäller.

Jippi!

I natt sov Ludvig ända från klockan 23 till halv 5! Dessutom somnade jag med kläderna på och oborstade tänder bredvid honom vid samma tidpunkt när jag försökte få honom att slå igen de blå efter en timmes krånglande och knölande. Vaknade till vid 01-snåret och insåg mitt "misstag"... så det var bara att knata upp och borsta tänderna och på med pjamasen. Ni anar inte hur skönt det var att få sova i stort sett 6½ timme i streck! Älskade lilla Ludvig! Dock ska vi ju inte ta ut något i förväg här att det kanske kommer hålla i sig så... men det var skönt med en hel natt iaf! =) Kanske gjorde besöket hos kusin-tjejerna honom utmattad?

Igår var vi som sagt till kusin-ligan och hälsade på. Det var trevligt. Var inte hemma igen förrän vid 17 ungefär efter ett litet stopp i Vansbro på hemvägen. Just ja, nu kom jag ihåg... igår morse gjorde ett hemskt magknip att jag och Ludvig gick upp runt 7 redan.. så kanske detta spelade in på nattens sömn också?

M och svärfar var in och köpte rännor till huset efter jobben, så de var inte hemma förrän vid 18 ungefär.. och då var M genomblöt, trött och sliten och ville ta ett dopp. Så vi drog till Nåsen så han fick sig sitt icke så avsvalkande dopp men iaf. Mamma och pappa tittade förbi, sen åkte vi förbi hos dem på vägen hem. Stockholmarna har kommit på semester nu, så vi stannade så att de fick se på lill-pysen en sväng.

Idag är det lite mulet. Det regnade och åskade till och med en sväng i morse när jag var vaken. Vi som eventuellt tänke ta en tur till stugan ikväll och kanske ta med lite korv att grilla.... hmm... bada kan man visserligen göra fast det är mulet, men lät inte så kul att grilla kanske... men dagen har några timmar på sig än att förändra vädret, så vi får se. M måste jobba till minst 15 idag iaf innan han får ta semester i 5 veckor!

Finns en del jag skulle behöva göra idag. Plocka lite papper, klistra lite i Ludvigs bok, dammsuga, baka.... men jag hinner i princip absolut ingenting om dagarna, så man får inte göra något till några måsten. Prio 1 får vara att försöka få i sig lite mat medan Ludvig slumrar.

Sol, vind och vatten

Tänkte ge er lite bilder från dagen, men insåg rätt snabbt att de ser i princip likadana ut som systers och mammas, så jag bespar er dessa och ber er kolla in hos dem istället. =) Bjuder på två andra bilder istället på kusinerna bus.

 

Besöket hos syster och Oscar blev inte så jätte långvarigt, då temperaturen i deras kök översteg 30´c vilket inte var någon hit hos Ludvig. Så efter att ha fått lite pannkakor i våra magar, packade vi in oss i våra bilar, hämtade upp mamma och pappa och så bar det av till sjön. Medan övriga gänget badade, så satt jag och Ludvig inne i svalkan och åt. Det drog ihop sig till både åska och regn som hetta duga... packade in all vår packning i stugan och på altanen, dvs 2 vagnar, en pool, massa påsar, fikakorgen och så bord och stolar att sitta på... medan regnet fullkomligt vräkte ner (regnade till och med in!), så sov grabbarna lite middag och vi andra tog och spelade lite kort. Dock blev jag lite "störd" i spelande då Ludvig vaknade och var hungrig, men vad gjorde det. Vem vann ändå tror ni? =)

När regnet tillslut upphörde var det bara att packa ihop och skynda oss hemåt. Där kom precis en bil fullastad med farmor, faster*2 och 2 kusiner, så vi blev kvar i Nås över en timme till... så det har blivit en hel dag på borta plan idag med, men vad gör väl det. Trevligt har vi haft. Ser framemot när alla får semester och vi kan göra vad vi vill när vi vill.

Fick kallelse till lasarettet idag. Eller Ludvig fick. Vid den första riktiga läkarkontrollen på BB så trodde man att han hade ett litet blåsljud på hjärtat, vilket gjorde att vi fick åka ner på hjärtavdelningen och göra ett ultraljud på. Detta visade dock att det inte var något blåsljud, men däremot någonting vad det nu hette som inte hade "stängt sig". När fostret är i magen så får det ju mat genom navelsträngen, när barnet sedan föds, så skall denna kanal (vad den nu kallades) stängas, vilket den inte hade gjort på Ludvig. Så det är detta vi skall in och kolla. Förmodligen så har den stängts nu, men skulle den inte ha det, så måste man lite enkelt gå in och täppa igen den... hänger ni med? Så klart, så var detta på M´s första arbetsdag efter semestern.... men han är mer än gärna ledig en dag till... haha

Img blir det en dag i Äppelbo. Jag, Ludvid, syster och Oscar drar till faster med kusiner och hälsar på. Det blir trevligt, så nu är det läggdags. M och Ludvig sover redan i soffan....


Bus med stor-pys!

Igår eftermiddage fick vi trevligt besök av järngängs-Bengan och Markus. Skoj att de hittade ut på landet från storstan. =) Dessutom hade de glass och jordgubbar med sig som vi festade loss på. Ludvig var som vanligt heller inte helt nöjd med att bara ligga i vagnen, så Bengan fick rycka in och öva lite, men klarade det med bravur!

Idag blev det ingen sovmorgon, men känner mig rätt klar ändå, för jag och pys somnade i soffan vid halv 10 medan M såg på Morden i midsommer... och sen vaknade vi 2 timmar senare... men så kan det gå!

Nu ska vi ta och göra en tur till M´s mormor och se om hon är hemma. Hon åker till Norrland på fredag och vill se Ludvig en gång innan hon åker, så det lär bli nu. Img är det tänkt att vi ska åka till faster med kusiner i Äppelbo och hälsa på tillsammans med syster och Oscar, så det är den dagen det.

Efter besöket hos mormor, så drar vi vidare till Nås för att tillbringa lite tid hos syster och stor-pysen för lite bus.

Det är redan julimånad nu! Och Ludvig är över 1 månad nu... tiden går fort!


RSS 2.0