Godmorgon måndag!

Sista november och det är fortfarande lika regnigt och snöfritt. Me like!

Då Ludvigs sömnminuter igår eftermiddag/kväll var lätträknade, så bestämde vi oss för att när klockan var halv 11 och vi ville sova jag och M, så sa vi att vi tar han med oss och lägger honom mellan oss och så får vi se hur det går. Slutade med att han somnade i M´s famn medan jag borstade mina tänder... sen var det bara att lägga ner honom mellan oss och så sov han! Visserligen gnylade han till 2 ggr, men då hade han bara tappat tutten... härligt natt! Sov ända fram till klockan 8.

Kvällen igår var också helt okej och skön, så länge Ludvig inte behövde kolla på El Classico.....

Nu ska vi äta lite frukost här, sen ska vi busa en massa.

Under dagen ska jag göra en rövare och försöka få mig en spruta..... hoppas!
M gick upp tidigt i morse, så han kommer nog komma hem skapligt tidigt ikväll i varje fall!

Grattis broder, Ante och kusin på era namnsdagar! (och alla ni andra så klart....)

Söndag

Toan är städat, julkortsadresserna är uppletade på hitta och Ludvig har sovit middag så pass länge nu att det nog inte står på förrän det är bus som gäller...

Köksgardinerna är fortfarande lika osydda, men va tusan, det är ju några veckor kvar till självaste julafton....

Jul i vårt hus.

Japp, så har julpyntet hittat fram även i det Enstlundska hemmet. Lyckades sy klar julgardinerna till hallen ikväll, tack vare en mycket snäll liten junior. =) Lite ljusstakar och stjärnor kom också fram. Bara julgardinerna till köket kvar att sy då... för det känns väl sådär med rosa gardiner och en röd ljustake...

 

Igår kväll fick vi besök av mamma och pappa. Mötte dem när vi var ute och gick, så det blev att vända och gå hem igen! Lite bus och tjo och tjim med dem till Idol. Lite hårt kämpande som vanligt att få L att somna för natten.. men sen sov vi till kvart i 9 i morse.

På förmiddagen idag blev Ludvig sååååå trött att han sa inte ett knysst i M´s famn, inte heller när vi klädde på honom och så fort vi la honom i vagnen så slog han igen. Sen sov han i 2½ timme. Varför kan det inte vara så lätt att sova när det är kväll?

På eftermiddagen har vi varit på kalas hos fam F med fika och busiga kusiner. Hem för att L skulle få sova lite middag. 20 minuter, yeah! Ett snabbesök av mamma och pappa som varit hit på julmarknad och som lämnade av en trunk (nummer 2!) full med barnkläder från faster Britt... dock är det mesta tjejkläder, men man vet ju aldrig i framtiden! Ska ta och gå genom den i varje fall, när tid ges (om tid ges), för att plocka fram de könsneutrala plaggen och slita på!

Under kvällen har vi pysslat, busat, sett på Robinson och fått L att somna, utan några som helst problem, men ÄN kan saker hända... gått över en halvtimme nu, så det kanske inte står på...

Det finns en hel del saker på TODO-listan i morgon också. Måla hylla, ändra tv-antennen, skruva upp tavlor och hyllor i Ludvigs rum + gardinstång, städa toan, plocka ihop från pysslet idag... och sen skulle jag vilja ha lite ris.. ris att dekorera med, men det hinns nog inte med just i morgon..... men vem vet.

Just ja. Idag har jag tagit beslutet att ge det en chans. Testar vi inte, så vet vi heller inte om det funkar. Jag vet kanske inte direkt vad jag gett mig in på, men det får visa sig. Jag känner mig sugen och motiverad åtminstone, det är en bra början. Sen har jag ett enormt stöd från M, mina föräldrar och M´s föräldrar, som alla tycker jag ska ta chansen och testa, så varför inte. Jag menar, funkar det inte så funkar det inte, men då har vi åtminstone försökt. Gäller bara att få in en bättre rutin på L´s läggdags... när jag pratade med motparten i det hela nu ikväll, så är deras inställning vi gör så det fungerar. Det känns ännu bättre, att de är förstående och ändå vill ge mig en chans. Jag ska göra mitt bästa för att inte göra dem besvikna. Så let´s go!

Om man busar tillräckligt länge, så blir man trött.

 

 

Mörkt som natten.

Igår testade jag en ny taktik. Att skippa Ludvigs eftermiddagssömn och försöka hålla honom vaken, för att om möjligt kunna få honom i säng till kvällen i skaplig tid. Det funkade. Ett tag. Efter vår promenad i stormen och regnet fortsatte junior att sova ytterligare en timme i vagnen sen vi kom hem, så han vaknade inte förrän 13.45. När han sedan blev tillräckligt trött, så var det nemas problemas att få honom i säng. MEN efter den där förbaskade halvtimmen, så var han vaken igen! Sen var han vaken ytterligare TRE timmar och vi somnade som trötta stockar hela familjen vid halv 12. Hur sjutton orkar en 6 månader gammal liten kille hålla sig vaken i princip 10 timmar??? Det här övergår mitt förstånd, men sova på kvällen, det vill han då rakt inte.

Vid 18 snåret låg jag och junior och myste i soffan medan vi väntade på att M skulle komma hem. Rätt som det var så blev det kolsvart i nya delen av huset. Bäcksvart. Tv:n blev mörk... men i resten av huset lyste det. Hade tur i oturen att farbror Janne precis svängde in på gården, så han begav sig ner i källaren för att kolla till proppskåpet (jag och proppskåp är ingen bra kombination)... men lyckades inte se några fel. Dessutom såg det halvasvart ut hos grannarna också. Ringde svärmor och undrade hur det var hos dem. Visade sig att hon försökt slå igång tvättmaskinen precis, men den var tvärdöd den också, så hon hade också kollat proppskåpet. Ringde Fortum och felanmälde. Antagligen en fas av alla som slutat fungera... fick leta på skarvsladdar lagom till Bonden så vi kunde få igång tv:n.... Två timmar ungefär var strömmen borta. Ugnen blev varm när vi skulle laga mat, men plattan åt stekpannan tog sin tid....

Fick lite mer inside-information angående telefonsamtalet jag fick i tisdags igår... men jag vette katten än.... tänk tänk tänk.

Förresten, Ludvig sover i varje fall rätt skapligt när han väl somnar, så idag vakna vi halv 10 (efter ett snabbkäk strax före 8....)! Så frukosttime nu!

Jag vill ha en spruta nu! stod i bladet nu iaf att från nästa vecka så får man ringa och boka tid.... men jag vill ha en nuuuuuuuu!

Iskall onsdag

Eftersom vi sov rätt så länge i morse, så ville inte Ludvig riktigt sova någon förmiddagslur. Dock visade han trötthetstecken redan vid klockan 10, men icke. Så han fick lite lunch och sen drog jag på mig regnkläderna och stoppade ner honom i vagnen och gick ut. Kallt var ordet. Det regnar och det blåser storm emellanåt. Ute över en timme, så frisk luft har jag fått + röda kinder.

Så man kanske skulle försöka få i sig lite lunch också innan junior vaknar igen? Kan ju åtminstone börja tillaga den...

Regnig onsdag

Igår var det så sprut dags. Var full rulle vid BVC med barn överallt. Ludvig fick spruta, men inte jag. =( Det gick bra att ta den också, bara lite truttläpp vid sticket men sen gick det bra. Har inte märkt av något på honom efter den heller... min förhoppning om att han skulle bli trött igår kväll, men gick då inte in.

Vi trilskades och for igår kväll också innan vi somna. Dock bestämde jag mig för att göra ett försök nu att få honom att somna i sin säng, utan att man ska behöva bära runt på honom först i några timmar... så han gallskrek ett tag, för att sedan bli knäpptyst, sen gallskrik och så knäpptyst.. så höll det på ett tag, men jag gav mig inte. Av en slump bad jag M blanda till lite välling, för att göra ett försök när han låg i sängen. Kall välling blev det denna gång. Vad händer?? Killen dricker! Visst, det är välling lite här och där, det rinner ut ur minnen och det kommer i fel strupe, men han dricker! Nu snackar vi visserligen bara ca 25ml, men det är ju en hel massa om man jämför med våra tidigare vällingförsök.... så kall välling får det nog försökas med igen!

Nu somnade han visserligen inte av sig själv i sängen just igår, men det kanske kommer. Efter vällingen behövdes det bara komma upp en snabbis och  mysa i knät och så sov han i famnen! Sen sov vi från 23.15 till klockan var nästan åtta! Poängteras ska kanske, att jag flyttade Ludvigs säng igår också. Från att den stått vid fotänden på vår säng, så flyttade jag den nu bredvid min sida av sängen... så kan vi ligga bredvid honom när han ligger i sin säng och dels ruska på hans säng, men också att han kan se oss. Hoppet överger mig inte, en vacker dag ska han nog allt somna själv i sin säng...

På vägen till Mfjd igår, så fick jag ett telefonsamtal. Ett väldigt intressant och otippat må jag säga..... men skulle det verkligen kunna fungera med allt runt omkring? Är det värt det? Det är frågan det. Har några dagar på mig att fundera.  Hmm...

Vädret ute är riktigt höstigt med regn regn och regn, men det bekommer nog inte mig och junior så mycket. Vi tar nog en promenad på eftermiddagen i varje fall vi.

Snabba puckar.

Pratade med BVC imorse, för att se om vi kunde skjuta på Ludvigs 6-månadersvaccination och prioritera flunsasprutan istället.... sagt och gjort. Om cirkus en timme är det dags för junior att få ett första stick i armen..... plus att jag hoppas att det finns en till mig med, men det får vi väl allt se... skönt i varje fall att L får!

Varit i Nås och hälsat på som vanligt idag när det är tisdag. Åkte sedan hem för att L skulle få sova lite innan vi ska iväg... men det verkar han inte vara så sugen på själv, så jag har gett upp den saken. I morse bestämde jag mig dessutom för att skippa min förmiddagssömn och hinna göra något istället. Resultatet av det undrar ni? Antal minuter söm Ludvig: högst 40. Hur mycket hann jag göra: inte mer än påbörja nålningen av en gardin....

Dessutom så trilskades vi med en icke trött junior igår kväll tills vi höll på få spader. Både jag och M hade nog kunnat lägga oss tiiiiidigt båda två, men junior tyckte inte han ville slå igen sina blå förrän 23.45..... gasch!

Ska kanske ta och busa lite med junior då när vi ändå kan vara vakna tills vi åker.... men han kommer ju somna i bilen garanterat och sen får vi lov väcka honom efter 20 minuter...men det tillsammans med sprutan kanske gör att han blir lite pömstrött ikväll och kan gå och sova i hyffsad tid? Kanske kan försöka få i honom lite mat igen innan vi åker....

Tacka vet jag regnkläder!

Regnkläder är snudd på den bästa investeringen man har gjort. Det är 5 grader varmt, slutet av november och det ösregnar ute! Dessutom älskar jag det! Det får regna hur mycket det vill, bara jag slipper pulsa i snön!

Jag och junior var ute och traskade i regnet i 1½ timme. Eller jag gick och junior sov eller myste i vagnen. Fick sällskap av Agnes och Sabina sista 45 minutrarna också, så det var trevligt.

Måndag

Kvällen och natten var visserligen bra med tanke på att junior somna före 22 och vakna 05.45... men han började knöla redan vid kvart i 3... då mellan 03.45-05.45 låg jag i fotänden på min säng utan kudde och halvt sov och halvt ruskade på juniors säng... man skulle kunna säga att jag sov som en knubbad säl........

Har i varje fall sovit middag båga två och fått i oss lite lunch. Sytt klart gardinen från gårdagen också! Plus att vi har busat en massa, vilket vi gör än.... regnet det kommer ner tror jag än, men vad bekommer det mig och pysrackar´n? Inte det minsta, om en timme eller så är det dags att dra på oss regnkläderna och avverka dagens friska-luft-promenad!

Väntar inte hem M förrän runt 18 idag, så det är några timmar kvar. Ska försöka hinna måla lite ikväll, men jag kan inget lova.....

Ullared är ett måste!


I sytagen!

Japp, jag har faktiskt lagt ner x antal timmar på mina julgardiner idag! Fast klar är jag långt i från... eftersom jag absolut helst inte vill göra fel.. så får jag lov att tänka efter en stund först och filura lite hur jag ska göra, men än så länge går det bra! Har snnnnnnnaaaart sytt klart den lilla till hallen.... =) Så bara köket och det normala fönstret i hallen kvar....

Ser på paradiset innan det är läggdags. Junior har sovit i en halvtimme.... peppar peppar.....

Å i morgon är det måndag igen....någon syning hinns nog inte med i allt bus förrän M kommer hem kanske... kommer inte att utmana ödet och sy på maskinen när L sover.... ska nog göra honom sällskap i stället och försöka ta igen lite sömn...

Skulle ha grundat hatthyllan och alla dess delar också, men det hans inte heller med idag... men målet är att den skall sitta på plats till helgen.....


Söndag.

Igår var det bakning på programmet, även fast jag inte kan påstå jag hjälpte till något... hade fullt upp med junior som väntat. Mot kvällskvisten åkte vi till mamma och pappa. Fick lite kvällsmat och med oss nya hatthyllan hem (som nu ska målas vit!) + att Oscar var där så det blev en del bus. Såg på halva Robinson innan vi begav oss hemåt med en trött lilleman. Ludvig somnade innan vi passerat grannhuset till mamma och pappa.... sen vakna han till liv hemma när jag tog av honom overallen och satte på honom pyssen. Lite käk och så somna han i famnen runt halv 10.... utan att vakna nå mer under kvällen! Vilken skön kväll! Dock skulle det bli andra bullar...

Klockan halv 5 var jag och junior upp och åt och sen ville inte han sova nå mer...... så familjen låg vakna fram till klockan 6! Behöver jag säga att jag och M var rätt döda? Till slut fick vi nog och M tog med L upp på en liten bära-promenad och vips så sov han igen.... sen somnade vi om hela familjen och vakna vid 9.... men hur sugen är man på att gå upp och busa klockan 5 på morgonen?

Ett snabbeslk av pysen med familj och nu sover L middag igen. Ska försöka ta tag i julgardinerna och klippa till lite tyg... få se om det blir några gardiner eller ej.....

Skidor på tv också!


Lördag

Lite halv soligt ute, klockan är 11 och jag och Ludvig har precis vaknat efter 75 minuters middagssömn. Skönt. Av någon anledning så är vi tillbaka i vrålet och skriket ett tag efter att han somnat, igår la jag honom tre gånger... + att det var ett tag sen vi sov mååååånga lååååånga timmar... igår var hon halv 5 och idag halv 6.... skulle sitta fint med en kvart över sjua nu alltså.

Vad M gör har jag ingen aning om. Vi gick i princip om varandra när jag och L skulle sova middag, då steg han upp... det låter dock i källaren, så jag tror han gör något med källarmonstret. Kanske skulle höra om han skulle kunna skruva upp en gardinstång och hyllor i Ludvigs rum, så har jag något att pyssla med under dagen.

Just ja, bakning var det också och en massa skidor på tv.....

Rent hus.

Hej där ute!

Ni har inte hört av mig på heeeela långa dagen av den anledningen att jag inte haft tid att slå på datorn förrän nu.

Jag har städat heeela dagen lång, från att jag slog upp ögonen och fram till för en stund sen... med lite break för en promenad och en rännvända till Blge för att M skulle förbi sitt jobb. Så nu skulle man nästan kunna säga att det är kliniskt rent här hemma. Kanske inte fullt sååå rent, men rent är det och fiiint. Öppna och rena ytor, I love!

Junior har varit go och glad hela dagen, men har inte haft någon vidare lust att sova middag, knappa timmen både förmiddag och eftermiddag (läs kl 13!).... vilket gjorde att jag och junior följde med M till stan (vilket inte var tänkt från början....) och guess what, Ludvig sover från att vi lämnar gården och tills vi kommer hem igen! Sen dess har vi busat och ätit och gapskrattat och busat ännu mer, innan han äntligen slog igen vid halv 11.....

Jag känner mig mer än nöjd med dagen. Har till och med fått upp gardiner i sovrummet. Inte illa.

I morgon står det brödbakning på programmet, men jag skulle tro att jag och junior inte kommer vara särskilt delaktiga... utan vi är nog mer hemma och busar. Svärmor bjuder dock på lunch. =)
Min plan är annars att fortsätta med uppsättning av gardinstänger, gardiner och tavlor...


Flyt för en gångs skull!

Min vapendragare på promenaderna, min kära ipod gav upp idag! Helt plötsligt bara mitt i en låt så blev det helt tyst och det gick inte att trycka på någon knapp..... när den en timme senare blev strömlös så kom knapparna igång åtminstone, men det går inte att spela musik. Kul, det är ju för musiken man har den.... letade på kvittot från när vi köpte den, för att se hur lång tid som passerat.... upptäckte till vår förvåning att vi INTE köpt den på nätet OCH att vi av någon anledning tecknat en försäkring på 3 år! Alltså, vi köper allt på nätet och vi tar aldrig några försäkringar..... så yeeeeeeees äntligen har man lite flyt med sig någongång! Det var fan inte igår. Så nästa veckan får M ta den med sig och lämna in den.. men hur ska jag klara mig utan min musik tills dess?

Ikväll har vi gjort tre försök att få L att somna...... men nu tror jag äntligen att han har slagit igen.... imorgon är det fredag och då är M hemma med oss hela dan! Kanske man kan försöka få något gjort?

Nu har jag passerat!

Japp, nu har jag och Ludvig entrat den nyöppnade bron!


Yeeeeeeeees!

Idag öppnas bron igen! Det är rent ut sagt inte en dag försent! Jippppppppiiiiiiii! Man slipper gå 3 kilometer trökväg helt i onödan! Nu kan man gå 3 km rolig väg extra istället!

Dock är jag rädd för att jag inte hinner med att inviga den idag, då vi var uppe redan vid 7 och vid 10.15 hade vi redan sovit klart middagen.... bron invigs kl 14 med bandklipp och fika... så man kanske kan passera vid 14.30... och då är nog inte junior vaken... så det lär nog bli tråkvägen först på vägen bort och kanske bron hem....


Lyckad läggning!

Återigen en kväll utan skrik och gråt när det handlar om att få Ludvig att somna. Det är så sköööönt! Det kan visserligen ta sin lilla tid, innan han ger med sig och somnar, men den tid det tar är det värt med tanke på att han är så go, glad och nöjd innan! Han är som en helt annan liten kille just nu!

Ska se på lite tv, betala lite räkningar och knappa in lite på försäkringskassan... sen är det dags att slå igen mina blå!


Långpromenad

Idag har jag och Ludvig haft en slappardag. Vi steg upp vid klockan 8, men då hade vi sovit en stund till efter att vi varit upp och ätit.

Dagen har bestått av bus, mat, middagssömn, en promenad på 7 km och så ännu mera bus!

M är nog inte hemma förrän runt halv 7 ikväll, så än har vi några timmar kvar att slå ihjäl själva. Det får bli bus, mat och ännu mera bus!

Hur orkar han?

Vi började dagen med att för andra morgonen i rad, sova ända till kvart över sju! Frukost och lite bus innan vi tog oss en förmiddagstupplur (som alltid). Dock varade den bara i 1½ timme, så det fick bli en tidig lunch för oss båda, innan vi begav oss mot Nås.

Spenderade nästan 2 timmar hos mormor och morfar. Ludvig var mestadels go och glad idag med, men ändå kom det en och annan truttläpp. Mellanlandade hos mamma och pappa en sväng, så Ludvig fick sova lite middag igen. Lite bus på golvet och visa våra sittfärdigheter, innan vi åter begav oss hem.

Idag har vi gjort debut på matburkarna nivå 2. Dvs inte bara puré utan nu med lite mer mat i. Idag blev det Biff Stroganoff. Ludvig var till en början lite skeptisk, men slukade allt på ett nafs. Dessutom upptäckte han idag att maten som hamnar på fingrarna när man kladdar, den kan man äta upp!

Kan meddela er att junior fortfarande är vaken. Han slog igen redan vid 20, men den sömnen varade i 10 minuter och efter det var han hur pigg som helst. Är det det man kallar powernap? Så sen klockan 15-10 så har han sovit 10 minuter i bilen och 10 minuter vid kl 20... hur tusan orkar han? Det är inte så att han är arg och ledsen, vilket är tur, men som jag sagt innan, man hinner inget... vi får allt se om det blir nå julgardiner till jul eller om det blir till påsk.


Jag kan själv!


Bingo!!

Gårdagskvällen var magisk. Vet inte om det var lördagens kalasande som spelade in, men det gör detsamma. Hur som helst så fick vi Ludvig att somna vid kvart över nio. Vi satt på helspänn större delen av kvällen ifall han skulle vakna och skrika. Det var som vi bara satt och väntade på att det skulle ske liksom. Det kom ett pip efter en timme, men det var mest tutten som ramlat ut, så efter lite sång och rusk på sängen så fortsatte han att sova! Sen sov vi heeeela natten och heeeeeela morgonen ända fram till kvart över sju! Så man kan säga att junior sov i 10 timmar!

Att junior sedan inte var så intresserad av att sova vidare efter lite mat, det gjorde inte så mycket efter en sådan natt. Efter frukost och lite bus, så gick vi sedan och sov middag båda två tillsammans. Skönt. Jag klev upp två timmar senare och Ludvig efter ytterligare en halvtimme! Han sa dessutom inte ett pip när han vakna, utan när jag kollade in till honom, så låg han och flina och drog i strumporna!

Vi har under dagen idag tränat på att sitta. Han har blivit riktigt stabil faktiskt, även om det blir en och annan tipp, vilket inte bekommer honom ett dugg, för då skrattar han bara! Hur go får man bli?

Ikväll somnade Ludvig återigen heeelt tyst och belåten efter en stor portion gröt och lite mjölk vid 20.45. Jag hann tom duscha i lugn och ro innan han vaknade till igen. Lite gråt vart det ikväll, men vi myste lite och så somnade han om i famnen. Så nu ligger han återigen i sin säng och slumrar sött. Håller tummarna för att det är för natten. Skulle det gå vägen så här bra idag med, så börjar jag nog allt att se en liten ljusning med det här med läggdags....

I morgon är det tisdag och jag skulle tro att vi gör vår tisdagsutflykt till Nås för att hälsa på mormor och morfar. Mormor väntar alla gånger på att vi ska komma, så det är ett måste. Hoppas bara att vi sover så pass länge i morgonbitti att förmiddagstuppluren sker i direkt anslutning till lunchen, så att vi rätt snart efter sovning är redo för Nås. Fast det bestämmer inte jag, det gör junior så klart. Ser det ändå svårt att slå förra veckans goa och glada besök helt utan skrik och gråt... men hoppas kan man alltid göra.


Hmm....första och enda försöket?

Lyckades få Ludvig att somna i famnen till min skönsång för ca 20 minuter sen... lyckades dessutom lägga ner honom i sin säng utan att han slog upp sina blå och flina....men än kan det hända mycket.... men jag håller mina tummar! Vällingen ville han inte ens lukta på ikväll tror jag....

Kvällen är här...

....och vi undrar alla när vi ska komma i säng ikväll.... tänkte göra ett försök med vällingen igen...

I övrigt har dagen varit lugn och skön. En riktig slappardag. Sånt behövs ibland och var länge sen. fast det kanske spelar in också att vi sover sisådär just nu... eller sover gör vi ju, men vi är uppe sent på kvällarna utan att hinna koppla av innan läggdags..

Haft besök av både mamma och pappa, och M´s föräldrar + kusin Jon, dock inte samtidigt.

Plockat lite här hemma, spacklat lite och skruvat lite. Nice!

Pratkvarnen kallar på mig...


Så var det söndag igen....

När vi har besök och när vi är borta, så är Ludvig hur snäll och go som helst. Sen så fort det blir dags för kvällsläggning så är det heeeeeelt makalöst omöjligt att få honom att sova. Det gick kanon bra natten mellan fre-lör när Emma sov här, då blev det bara lite skrik i 10-15 min när vi skulle lägga oss... sen sov han dessutom till halv åtta på morgonen!

Igår var vi på 30-års kalas hela eftermiddagen/kvällen och Ludvig var hur lugn och snäll som helst. Var vaken heela tiden förutom precis innan vi skulle åka hem och vi tänkte lite att det blir väl en enkel match ikväll, för nu lär han ju vara trött.... tjiiii fick vi. Han sov hela vägen hem nästan, men så fort vi kom hem så var han vaken och det i 2½ timme innan jag också fick krypa ner för att göra ett försök. Klockan närmade sig midnatt innan vi slog igen.... vad tusan är det med pojken?? En timmes sömn innan vi åkte, en timme i bilen dit och en timme i bilen hem, det var allt på hela dan... snacka om att han har energi och egen vilja.

Idag är det söndag och jag har inte så mycket planerat. Just nu får man försöka hinna få i sig lite mat åtminstone, några andra måsten får inte finnas. OM man skulle hinna något, så vore det bara en ren bonus.

6 grader varmt idag och all snö är borta. I Love!

Två datanördar.

Så sitter vi här som två datanördar, jag och Emma. Fast är det fredagsmys så är det.

Började dagen med att skjutsa M till jobbet så han skulle få lite sovmorgon. Hem och fixa lite innan Emma dök upp runt 12 tiden. Lite bus på golvet innan det blev en promenad så L fick sova.. och som han sov, nästan 3 timmar! Ännu mera lek och bus och en väldigt snäll Ludvig! (håller tummarna),... fixat gooood mat så vi är proppmätta och relxat lite i soffan framför tv och så pratat massor. Skoj med besök! Ludvig somnade i vagnen (!) för en stund sedan, så vi sitter här och tar igen oss lite vi med.

M beräknas inte vara hemma förrän runt halv 10 tror jag, så vi har några timmar i vår ensamhet än. Kvällen kommer nog fortsätta med tv, snack, bus och lite godis! Tänk om det kunde vara ett kortare avstånd mellan oss än typ 16 mil.... 

När John Blund närmar sig...

....och mörkret har gjort sitt intåg, det är då det verkliga jobbet här hemma närmar sig. Att få Ludvig i säng. Det är banne mig ingen lek, funderar starkt på att hyra hit faster-Britt en vecka eller två. Den senaste veckan blir det nog snart, så har vi fått kämpa och kämpa och kämpa för att junior ska somna... det har visserligen gått bra redan vid 20 vissa dagar, men det står inte på förrän han är vaken igen... klockan har passerat 23 de flesta av dagarna på slutet nu.... gasch säger jag bara.

När han väl somnar sen, så då är det inga problem för honom att sova 7-8 timmar i sträck om det är så, men det är just den där sträckan fram till John Blund. När M ska hinna sova ikapp det vette sjutton... men jag försöker ta alla minuter som jag bara kan nu när L sover middag... därav min datafrånvaro och halvt kaotiskt hem igen med saker överallt, men det är smällar man får ta just nu.

Gjorde ett test igår att börja ge Ludvig lite välling, med förhoppning om att han ville ta den och sen somna utan problem. Man kan säga att det gick inte det minsta. Han är lagomt intresserad av att dricka ur flaska och särskilt gott såg han inte ut att tycka att det var... gjort ett försök idag med, denna gång med att spä ut den med lite mjölk, vilket gick lika mycket åt skogen som igår... han vill verkligen inte. Ett försök skall dock göras med att köpa en annan sorts välling för att se om den funkar bättre... skam den som ger sig ju.

Har inte hört av Ludvig på snart en kvart tror jag, så han kanske har lyckats somna helt trots allt och jag kan ta en dusch... Ikväll har han dock varit nöjd och belåten och vi våra öron har klarat oss undan massa skrik, tack snälla! Lite gnöl och gnäll har det varit, men det räknas inte... dock passerade klockan 23 idag med... men är han glad och nöjd så får han väl vara uppe, men det är de där otröstliga gallskriken som gör ont....

I morgon ska M på "gravfest" på jobbet. Sista veckorna nu innan de flyttar över till Falun allesammans, så det skall de fira med mat och underhållning, så jag och Ludvig skulle ha fått vara ensamma hemma hela dagen och kvällen, fast det slipper vi! För vad passade inte bättre av än att Emma hade "vägarna förbi" och möjlighet att komma och hälsa på! Perfekt tajming ju! Dessutom har vi nu så pass stort att jag till och med kan erbjuda en sängplats över natten, innan hon drar vidare på sin roadtrip. Så fredagsmys är vad vi skall ha. Nice!

Pust...

Gårdagen var sååååå bra tills det var dags för läggdags....

Efter att ha sovit middag igår både jag och L i nästan 2 timmar, åt vi lite lunch och sen begav vi oss till Nås för att hälsa på  min mormor och morfar. Ludvig var snäll och glad i nästan två timmar medan vi var där, så mormor kunde ha honom i knät större delen av tiden, vilket hon njöt av. När tröttheten började komma, så tackade vi för oss och åkte hem till mamma och pappa, där det visade sig att även Oscar var. Så lite bus innan jag och Ludvig tog en promenad över till Precent för att handla lite. Ludvig somnade på stört och jag kunde till och med lämna honom i vagnen utanför affären och han fortsatte sova!

Kvällen såg sedan såå ljus ut när L kom i säng strax efter 20, men det blev helt andra bullar... Vid 21 var han återvaken, för att somna om vid 22... för att sedan vakna efter kanske en kvart igen och sen mer eller mindre gallskrek han konstant till kvart i tolv.... behöver jag ens nämna hur trötta och slut jag och M var både i kropp och själ?

Vi sov sedan till halv 6 och sen vidare till halv 8... efter en snabb förmiddagstupplur på NÄSTAN en halvtimme, ligger vi nu på golvet och busar och är återigen lite sura. Härligt...  vilken bra start på dagen... not.

Ludvigs krypin!

Så ska ni få en tjuvtitt på juniors rum, som inte är klart ännu, men snart sååååå...
ska bara in med lite mer grejer först... =)

 Välkomna in!

 Tills gardinen har kommit på plats, så får rullgardinen fungera som gardin. =)

 En leksaksback utan leksaker. Får hoppas tomten kommer med några!

 Skötbordet har nu stått i vartenda rum snart, men nu har det fått destination Ludvig för ett tag.

 En byrå att ha lite kläder i.


Hallen

Så tänkte jag då ge er ett litet smakprov på vår nya hall, men först en bild på hur det såg ut före, färgmässigt sett.



Och nu ser det ut som följer!

 

Väggarna har blivit ljusgrå och golvet mörkt.

 
Nya hallmöbeln, som skall få på sig en "sittdyna" bara jag hittar den rätta. Korgarna skall stå uppe på den kommande hatthyllan (som är under produktion, snart i varje fall...), men skall även dekoreras med våra bokstäver så vi vet vem som är vems. Problemet är bara att jag inte vet hur jag ska få fast dem...


De två vita garderoberna är flyttade från nya "dörröppningen", samt en ny spegelgarderob insatt från Ikea. Därtill finns det ytterligare två vita som står kvar på sitt gamla ställe. =) I love förvaringsutrymme!

 
Nya dörrhålet som gör hallen stoooor och rymlig!

 
Om du tycker det är kallt på golven, så kan du alltid låna dig ett par tofflor under ditt besök.

Så för att hallen skall bli komplett, fattas nu bara gardiner, sittdyna, tavlor på väggarna och ikoppling av golvvärmen, lite barnkrokar och en barnskohylla... samt lite målning...


Varmt välkomna hem till oss!


Dags att ta tag i trasan?

Så har junior återigen slocknat. Undra bara hur länge, men eftersom man aldrig kan vara säker på en halvtimme eller tre timmar, så kanske jag borde ta tag i trasan i stället för att sitta här? Skulle ju behöva rensa upp det sista från golvet i vardagsrummet, samt torka av allt inklusive vitrinskåpet, så att även glasen kan få flytta in. =)

Emma efterlyste precis lite bilder från huset.... som ni kanske har märkt, så har jag legat på latsidan vad det gäller byggbloggen och känns väl inte särskilt troligt att jag kommer återuppta den nu.... jag ska ge er all uppdatering på denna. Jag lovar. Dock kan jag nog inte ge er allt på en och samma gång, men ett rum i taget skulle väl kunna gå för sig... eller åtminstone över det som är klart.... dock skulle jag ju behöva homestyla lite kanske innan bilderna tas... haha... homestyla=få upp gardiner i fönstren.... ska göra ett försök att ge er ett smakprov redan ikväll.

Ikväll är det dessutom en av årets höjdpunkter på televisionen, Fotbollsgalan. Dåligt insatt egentligen vilka som kommer att ta hem utmärkelserna, men det gör detsamma. Det roligaste är att se alla fina fotbollsbrudar som klätt upp sig, men som nog helst vill vara kvar i sina träningskläder. Måste dock hålla ett öga uppe för Järngängs-Lissel är så klart på galan! Man kanske får se en skymt av henne i varje fall.

Det gråa och trista novembervädret håller i sig, vilket gör att jag trivs bäst inomhus.... vilket inte gör så mycket i sig kanske, eftersom jag har en del att göra...

Nej, trasan och hinken var det ja...


Dagens Hoppsan!

Det var som tusan ---->! (tryck på pilen)

Skoj skoj skoj liksom!

Hard work work

Oj, vilken dag! Har städat, städat och städat ännu mera! Det blir så braaaaaaaa!

Jag har inte varit utanför dörren idag, inte ens varit till soptunnan med en blöjpåse... bara jobbat, jobbat och jobbat. Hade turen att farmor tog med sig Ludvig ut i vagnen, när hon ändå skulle ut och få sina steg. De var borta i två timmar. Han hade slocknat direkt de gick och sen sov han till en halvtimme efter de kom tillbaks hem! Så under den tiden hann vi massor! Förmiddagstuppluren varade knappt en timme bara, så det var kanske välbehövligt.

Fram på kvällskvisten nu så blev han sååå trött igen och jag lyckades få honom i säng före åtta.... dock vaknade han till liv igen vid 21.15 och har varit vaken sen dess... så frågan är när vi nu lyckas få honom att somna om... för jag räknade ju med att han tog kvällen redan då, men det gjorde nog inte han.... hade inte gjort mig något att få gå upp 3-4 i natt om han hade sovit nu... men men. Än finns saker att städa och göra, så mig går det ingen nöd på.

Har städat i hallen och sorterat i garderoberna. Vi har t o m hyllor över just nu! Sovrummet är kliniskt rent och sängarna är placerade där inne och nybäddade. Första natten i nya sovrummet! Ludvigs rum är urstädat på allt damm från sängarna.. och inställt är istället skötbord, byrå och lite lekbackar. Golvet i vardagsrummet börjar tömmas på allt och vi börjar åter se golvet... dock får nog den dammsugningen och våttorkningen vänta tills i morgon. Planen är i varje fall att våttorka kök och hall innan läggdags.

Någon pappa har jag direkt inte firat idag. Jag älskar min pappa lika mycket varje dag istället. Har visserligen bjudit M´s mamma och pappa på fika, men det hade vi gjort även fast det inte hade varit fars dag. Någon present till M har det heller inte bjudits på, han får nöja sig med min och Ludvigs kärlek.

Puss!

Nu ikväll när John Blund höll på göra intåg, så fick jag en riktig blötpuss på munnen av L!



Blev en tur till Nås för att flytta på mina ägodelar, till min lillebrors stora förtret dock, men nu är det gjort. "Bara" en micro kvar nu ungefär....dock återstår det nu för mig att gå igenom tre väskor, för att se om det finns något att ha eller om man kan kassera det mesta... ska bli intressant och spännande på samma gång, skulle tro man kan få någon aha-upplevelse för vad man har i sina gömmor. Har ju tidigare varit en "bra-att-ha-i-fall-spara"brud, så risken är överhängande...

Sett på lite fotboll på kvällen och busat med L. Ikväll var det en snäll liten busfis som satt uppe med oss till strax efter 22.... det blir bättre och bättre må jag säga...

Ska kolla in jotex lite nu, innan det är dags att gå och sova, för imorgon blir det operation storstädning. Planen är som det verkar att städa ur sovrummet bland annat, så att vi även kan flytta in sängarna dit och göra Ludvigs rum tomt för inflyttning av hans saker i sitt rum. Dessutom skulle det vara skönt att städa ur vardagsrummet och kunna skruva upp nya matsalsbordet och stolarna.... mycket på som sagt, men med en bra dag hos junior och utnyttjande av dygnets alla vakna timmar, så kanske vi kan komma en bit på vägen åtminstone. Hoppas!

Lördag.

Någon vidare sovmorgon i morse blev det icke. Visserligen sov vi ända till halv 7 innan vi vaknade för första gången, men då tyckte junior även att det fick vara sov klart..... lyckades dra ut på det lite i varje fall med hjälp av speldos-gubben, men sen var det bara att ta tjuren vid hornen och stiga upp...

Efter frukost och lite så, så kom John Blund tillbaks, till min stooora lycka. Jag vaknade efter 1½ timme och smög mig sedan ut... innan vi fick besök av mamma, syster och Oscar. Hann med både fika och lite bus innan Ludvig behagade vakna till liv (han sov hela 2½ timme!)..

Pappa och M håller på att lista det sista lilla som är kvar, sen är det baaaara spackel av spikskallar och diverse småpyssel kvar...nästan i varje fall... målning av 2 dörrar och 2 element återstår också.....

Funderar på att ta en tur till Nås på eftermiddagen/kvällen, för att kanske efter fyra år rensa ur lekstugan på miiiiina grejer.... det borde vara på tiden väl? Dessutom har jag 2 bagar i garaget med textiler.... som också får följa med hit. För nu har jag ju faktiskt plats själv att förvara mina saker. Till mammas stora lycka skulle jag tro. Till våren vill ju säkert busgrabbarna leka i lekstugan dessutom så...

Ska skynda mig att pyssla lite nu innan junior vaknar igen.

Freeeeedaaaaaag!

Att Ludvig ska ha så förbaskat svårt för att gå och lägga sig på kvällarna. Det leder ju i sig att jag inte hinner göra ett endaste dugg. Fast det kommer väl bättre tider, hoppas jag. Igår var han dock inte det minsta sugen på att sova, utan klockan hann bli 23 (!) innan vi stupa i säng alla tre, tillslut. Funderar allvarligt på att skippa den där kvällstuppluren och kanske få honom i säng vid klockan 20 istället, MEN det är lagomt roligt att vara i hans närhet när humöret tryter och inget passar att roa sig med... så det är ett litet dilemma vi har. Kanske man får försöka stå ut med skrik och gråt i 2 timmar om han kommer i säng 2-3 timmar tidigare? Hmm...

Vi sov till klockan halv 5 i morse. Då vaknade jag av att L var så täppt i näsan att han knappt fick luft, men ändå så sov han.... lite käk och så sov vi till halv 9.. fast i natt har jag inte sovit speciellt bra.... 

Jag hann i varje fall knåpa ihop ett födelsedagskort till nästa helg, som får duga... 

Väntar på att snickaren (läs pappa!) ska dyka upp här och fixa klart det sista i hallen, sen kommer M hem från jobbet någongång på tidiga eftermiddagen också. Sen är det helg! 


Hoppsan!

Gissa om vi var lika förvånade både jag och M, när vi tittade på klockan för första gången när Ludvig vaknade och den stod på 06.35! Har det någonsin hänt förut? Lite mat och sen somnade vi om till halv 9. Mycket skönt och välbehövligt. Jag och Ludvig har dessutom sovit middag i 1½ timme..... + att det verkar vara dags för junior igen, humöret är inte riktigt på topp...

Ska försöka hinna baka en liten kaka innan vi ska börja krångla med John Blund först.... hade tänkt ta en promenad, men det börjar bli så fruktansvärt mycket snö ute nu som ligger kvar (ja, säkert 1 cm!) så jag vet inte om jag orkar göra ett försök... om det bara fastnar på vagnen... aja, får se.. sista utvägen om han inte somnar inne....

Dags att tänka på refrängen.

Så är även denna dag till ända, Ludvig somnade relativt snabbt ikväll, men än finns risken att han ska vakna igen... ska dock inte bli så långvarig häruppe jag heller. Ska ta och plocka ihop lite först bara. Kommer ju en ny dag i morgon med nya möjligheter. Inga planer alls för dagen. Vi tar den som den kommer helt enkelt.

Skulle ha pysslat ihop lite kort också, men just idag orkar jag inte...Ludvig har en tendens att vakna rätt tidigt och somna rätt sent, så egentiden man har innan man själv faller till sömns, är väldigt minimal... men jag har 1½ vecka på mig än...

Onsdag 4/11

Imorse kom det så liiiite snö. Fy skrutt vad man kan bli less. Trotsade yrvädret och begav oss ut på en promenad. Lika novembertrist och grått och dystert som vanligt. Inte får man direkt någon ny energi av vädret just nu heller...

Efter en bra natt återigen, så busade vi lite under förmiddagen, för att efter lunch bege oss till Nås en sväng. Ludvig somnade i bilen, så jag tog en liten rundtur kring byn för att ge honom några extra sovminuter. Sen spenderade vi nästan 1½ timme hos min mormor och morfar.

Åter hemma nu och dags för eftermiddagssiestan, men L har dock ingen ro och lust att slå igen trots John Blunds närvaro. Väntar på att papsen ska titta förbi på vägen hem, för att kolla om golvlisterna räcker av det vi har eller om vi lär införskaffa lite mer.... sen om kanske 2½ timme väntar vi hem M från jobbet...

Hade hoppat L kunde sova åtminstone en timme sen, så jag om möjligt kan hinna med någonting under tiden... kanske baka? Fast det får vi välallt se hur det går med det...

Kvalfotboll på televisionen och bönder och Persbrant och Arlanda.Verkar som jag har kvällen räddad. Fast jag vet ju hur det går med allt sånt... vid denna tidpunkt, dvs kl 20, då går munnen som mest på junior.

Operation storstädning.

Natten som var blev faktiskt riktigt bra! Ludvig började visserligen knöla i samma stund som jag hörde tidningsbilen åka förbi, dvs någonstans runt halv 4... men han vaknade inte förrän 05.20! Dock låg ju jag på helspänn från halv 4 då och sov säkert inte så värst djupt från det, men jag får skylla mig själv. Efter lite mat, så somnade vi om, sov trots M gick upp vid 7 för att invänta hantverkare och sov till en bit över 8! Lägg därtill 2½ timme ute i vagnen på middagen. Så han kan bara han vill. =)

Hallen har nu fått en ny golvmatta och tapeterna är på plats. Lovely. Tänkte jag skulle ge er lite bilder här så ni får se vad jag pratar om. Tänkte dock försöka hitta en före-bild också, så ni kan jämföra. Det blev verkligen sketabra!

I och med detta, så har nu operation storstädning påbörjats. Lite smått i varje fall, men det kommer ta tid. Toan har fått sig en omgång + att vi gått i genom brötgarderoben med vinterkläder och lite diverse andra "bra-att-inte-ha" kläder... verkligen välbehövligt, speciellt eftersom vi planerat att göra städskåp av just den garderoben... =) Rensningen där resulterade även i en full sopsäck med kläder som skall till Erikshjälpen (läs M´s kläder!). Här skall inte sparas utifall att. Aldrig mer..

Sitter och fixar lite här, innan det är dags att gå och sova. Ludvig somnade strax före 22 för att vid halv elva sedan vakna och gråta konstant i 5 minuter.. antagligen en dröm nu igen..

Får se hur L är i morgon, om han är lite pigg som idag, i sådana fall kanske det blir ett besök hos min mormor och morfar under dagen...

Ikväll efter badet, så satte jag på Ludvig tomtedräkten för att eventuellt kunna få till ett hyffsat bra julkort såsmåningom här. Jag vet, lite tidigt kanske, men då slipper man känna pressen sen... När junior då hade tomteluvan på sig, så såg till och med jag hur likt sin pappa han är! Han är en kopia av M. Min lilla prins!

Ooooops, nu var det dags för gråtattack nr 2... så vi får väl allt se när vi kommer till ro ikväll...

Sov gott.

Har blivit hög tid att gå och sova. Ludvig har sovit en halvtimme ----> vaknat med ett gallskrik och varit ledsen en stund.. men nu sover han igen.... så jag bävar för att detta blir en minst sagt lika jobbig natt som föregående... men man får bita ihop och komma igen. Lär ta vara på de få minuter som ges.

Dessutom kommer ju mattläggaren i morgon strax efter klockan 7.... yeah.... så jag och L får fördriva tiden (sovandes HOPPAS jag...) i Ludvigs rum alternativt vid tv:n fram till matten är lagd... så jag hoppas det går fort...


Grå och trist dag.

Nyss inkommen från en långpromenad. Över 6 kilometer, för att hämta ett sketet lite paket som inte fick plats i postlådan... men motion och frisk luft fick jag + att junior åtminstone fick sova! Han gör det ännu dessutom, över 1½ timme nu snart, det behöver han... jag däremot får sova ett annat år.

Gjorde två försök att få sova lite middag jag med, när Ludvig somnade i min knä och jag la honom i sängen. Första gången resulterade i 30 minuter och andra i 35. Jag hann som ni kanske förstår inte mer än lägga huvudet på kudden dessa gånger heller, förrä han vaknar med ett gallskrik.

Har gett honom lite alvedon under dagen här i varje fall, så jag hoppas han blir glader när han vaknar sen!

Mattläggaren var hit på förmiddagen också och spaklade lite mer på golvet. Ikväll skulle han komma med mattan så den fick bli lite varm här inne, innan han kommer i morgon bitti och lägger in den! Jippi! Lyckligtvis så kunde M byta sin lediga fredag till i morgon istället, så då kanske jag och L slipper gå upp före tuppen i morgon, fast det kanske vi är i vilket fall. Jag ser slutet på röran här hemma!

Hoppet som försvann.

Det där hoppet om att få en hel natts sömn, det försvann i praktiken redan när jag la ner huvudet på kudden. Jag gick och la mig relativt tidigt igår med, men så fort jag la mig ner så började Ludvig knöla och flänga runt i sängen. Lät gjorde han också, men det var inte som att han var vaken. När jag fortfarande inte hade somnat efter 1½ timme, så var det dags för nattens första riktiga gnäll, som slutade med lite mat och så la vi oss igen. Vi gick visserligen inte upp förrän vid 4-snåret, men under de timmar som passerat sen vi la oss, hade vi nog inte sovit mycket... lyckades somna om en stund, för att fortsätta knölet och gnället en stund och så rullade det på, tills vi steg upp strax före halv 9.... antalet minuter och timmar som jag (vi) sovit en djupsömn i natt, det får nog plats på två händer....

Anledningen till allt detta tror jag är att vi börjar bli krassliga hela familjen. M har ont i halsen, Ludvig verkar förkyld och jag har bara ont i öronen... men det kanske inte är så bara, för det rinner jocks nästan i dem.... hmm....

Så vi får väl allt se hur mycket sömn det blir denna dag. Jag ser redan framemot förmiddagssömnen, om den så bara skulle vara en kvart, så skulle det vara grymt skönt.

En riktig tröttis.

När jag tänker efter, så tror jag att Ludvig har sovit middag totalt TVÅ timmar sedan han gick upp i morse.... så hur sjutton har han kunnat hålla sig vaken? Det händer väl så mycket här hemma, att han inte har ro att sova, han vill väl också se vad som händer här hemma... =) Om det händer saker kan jag säga! Halltapeterna är på sin plats, förutom bården som kommer upp i morgon! Jippi! Nästa helg så kommer det bli städa av och sen såååååååå är det inflyttningsklart överallt. Yeah!

Efter lite kämpande så slocknade Ludvig för ungefär 20 minuter sedan och jag kan inte låta bli att hoppas på att han nu kommer sova heeeeeela natten lång.

Avslutningsvis för dagen, tänker jag ge er en bild på min 5 månaders kille.




Söndag 1/11

Veckans sista dag. En ny månad, vilket innebär att Ludvig nu är en månad äldre igen. Idag blir lillkillen 5 månader! Vart sjutton tog tiden vägen?

Ludvig har nu lärt sig att inte bara ligga still och sova i sängen, han rör sig nu allt mer och tvinnar och snor... så i natt låg vi tätt tätt tätt ihop han och jag, vi delade nog på en halvmeter av sängen, så jag fick ha rumpan utanför... när jag försökte lyfta upp honom på kudden igen, så stod det inte på förrän han kom mot mig igen. Gullunge! På morgonkvisten innan han och M gick upp, så låg han till och med raklång mellan mig och M! Såååå söt.

Det tog inte många minuter igår kväll efter att L somnade tills jag också slog igen mina blå. Det var tur det, för vi var uppe både 02.45 och 06.15.... vart tusan tog den där långsovningen till klockan 06 vägen??

Tapetserarna är i full gång i hallen igen. Kommer bli såååå bra. Kanske klart innan kvällen är slut? Själv ska jag ta junior med mig på eftermiddagen och åka på upptakt. Lyssna lite på vad de har att säga och så inför nästa säsong. Vem vet, jag kanske är redo att snöra på mig pjucksen igen?


RSS 2.0