Med nöd och näppe...

...så håller jag mig vaken ännu... men jag ska bara se Idol omröstning först.... har trilskats med L (som vanligt nästan) innan läggdags... men man får aldrig ge upp. Till slut så tar John Blund över. =)

Jag hoppas på en bättre natt och morgon än den som var till idag.... 

I morgon är en ny dag utan planer. Kanske ska besöka mormor och morfar. Fast det får bero på hur natten varit och när vi tar morgon... måste passa in i middags-tupplurarna också..

  

Dagens träningspass...

..har bestått i att bära in en halv pall med pellets... ja, vi hade en hel, men fick lite hjälp av M på slutet... så ungefär 20 st säckar a 16kg har jag konkat på... bra jobbat Ems, det kan jag behöva!

Morgonen här har varit lite halv strulig vad det gäller sömnen. L trilskades med att somna om när klockan var kvart i 5 och så var han vaken och började prata långt före 7.... men M har varit hemma idag, så han tog en promenad med L när det var dags för dagens första upplur, så jag fick knappt en timmes vila till jag med sen.

M är som sagt hemma idag. Han kollade in veckans väder och enda dagen som det skulle kunna vara hyffsat med vit-målarväder var idag, så sagt och gjort! Han har vitmålat och rödmålat och håller nu på att skrapa lite mer färg för att kanske hinna med en knut till... själv har jag busat med L och bärt in pellets. Tänkte ta en promenad för ett tag sedan, men det blåste så förnedrans kallt att jag vände efter halv vägen!

Termometern visade på 0:an när vi kom upp i morse strax efter 7, men bilarna var totalt igen isade, så det måste ha varit några grader minus i natt.

Till kvällen ska vi lyxa på med tisdagsmaten, så idag blir det taco! Hederlig vanlig taco, ingen paj tack! Sen är det visst Djurgården-Malmö på tv också för damer + Idol och Superstars och allt vad det heter... så kvällen ser fullspäckad ut.

På tal om Idol... igår när den där timmens Idol var, så tror jag L skrek i 43 av programmets 45 minuters sändning, så så mycket till lysstring kunde det inte bli, men det gjorde detsamma, för vi glömde totalt bort omröstningen 1½ timme senare!

Gick och la mig vid halv 11 igår, en halvtimme efter Ludvig. Precis när jag är på väg att somna, så vaknar han med ett gallskrik bara så där. Från ingenstans så flyger jag upp ur sängen och M upp ur soffan... sen gallskriker han i närmare 10-15 minuter innan vi får honom lugn. Kan det ha varit en dröm? Mystiskt var det, för sådär brukar han aldrig göra.

Mitt bustroll!

Idag har vi tränat på att ligga på mage:



och att sitta:


Mina fönster....

Ja, tyvärr får jag inte gardinerna att se rättvisa ut, men ni får ta det som det blev.... i verkliga livet så är de randiga rakt ner, inte vågiga som det ser ut... haha




Jag hade turen...

....att sätta på mig regnjackan innan jag och L tog en promenad. Mest för att den skyddar mot blåsten, så jag inte ska åka på mjölkstockning igen... lyckost mig liksom, eftersom det började regna innan jag hann hem!


Ny vecka, ny energi!

Så var det måndag igen och vi är en vecka närmare julen. Enligt Emma så har Ikea börjat med julsaker och julgranar.... redan nu liksom! Tur jag inte ska med till Ikea denna gången, så jag slipper se eländet. Haha.

Igår hade vi arbetare här hela eftermiddagen och fram till kvällen. Det är numer färdig för-arbetat för att kunna tapetsera sovrummet härnäst. Så till helgen så..... härligt! Håller just nu på att storstäda Ludvigs rum, tillika vårt sovrum idag... eller storstäda och storstäda var kanske att ta i eftersom det är rätt fullt med madrasser och en spjälsäng... men jag håller i varje fall på att torka damm och ska dammsuga så gott det går där inne + vädra sängkläderna... för det är inte bra för våra näsor med allt damm tror jag... haha.

Fick besök igår på kvällskvisten av mamma och pappa + Eva & Hasse som ville se hur vi hade det i röran... dock var det så städat som det kunde vara då faktiskt... men för den skull så är det läge att dammsuga igen idag. Kan lätt bli så, eftersom golvet i hallen bara är typ spån och några skivor... så vi drar runt dammet i hela huset...

Lovade ju er kort på gardinerna igår... men jag lär göra ett nytt försök att ta kort. För när jag försökte igår, så blev ränderna på gardinerna helt knas... så jag får nog försöka med en annan vinkel....

En vecka framför oss utan några planer eller måste alls. Ingenting bokat, så vi ska nog bara ta det lugnt och vara. Njuta av vädret ute. M åker till Sthlm på fredag och ska sedan ha hämtning i Blge på lördag eftermiddag.. så jag och pysen blir ensamma hemma.


Dags att göra lite nytta och att busa en massa!

Godmorgon!

Uppstigen för en halvtimme sen ungefär, efter en mindre rolig morgon, men nu är jag utvilad!

Mellan 5 och 07, så vakna L typ 4 gånger med lite halvt panik för han inte fick någon luft genom näsan... vilket gör att man vaknar med ett ryck själv också och vid de klockslagen är man ju inte alltför pigg, speciellt inte om man varit uppe en timme tidigare också.... vid halv 8 gick jag och L upp för att äta lite, sen tog jag med honom tillbaka in i sängen, så där låg vi en stund allesammans innan M tog med sig honom upp. Jag slumrade vidare... tills M kom tillbaka med en sovande L och vi fortsatte sova båda två.... hur länge de har varit uppe och busat mellan sovningarna här, det vet jag faktiskt inte... men L sover fortfarande så sött...

Ska fortsätta plocka upp här och städa lite i röran, innan hantverkarna eventuellt kommer tillbaka på eftermiddagen här...

What a day!

Vad jag längtar till kudden just nu. Om det inte varit kaos inne hos oss under bygget, så har det alla kategorier varit det idag. Dock kommer det bli sååååå bra! Jag trodde inte det skulle hända så mycket idag, men vips så hade pappa sågat upp "hålet" till den kommande hallen! Så nu slipper vi gå genom köket varje gång vi ska in i huset.... lovely! Men ni skulle ha sett hur det såg ut här ett tag... var inte många millimetrar rena och man fick verkligen gå sick-sack vägar för att komma fram... det är väl fortfarande långt i från rent och fint än, men åtminstone hopplockat och dammsugaren har tagit det grövsta.

Mamma tittade även förbi efter lunch en snabbis, så vi hann även få upp de nya gardinerna! Ska försöka ge er lite kort i morgon hur det blev, för nu orkar jag inte. Hmm... nu slog det mig dessutom att jag skulle ha duschat innan läggdags också.... fan.

Ludvig har dessutom krånglat idag vid nattläggningen... så han slog inte igen förrän efter 22...

Har mått bättre...

Gårdagens skrik-och gråtkalas fortsatte heeeela dagen lång, tills L stupade i säng vid halv 9 tiden. Då var jag så slut och färdig och trött i huvudet att jag mycket väl hade kunnat gå och sova då jag med. Fast samtidigt så behöver jag försöka koppla av och ta det lugnt en stund. Så efter Idol, så såg vi faktiskt på Wallander-Tjuven. Inte alls så där jätte bra film faktiskt, blev lite besviken, det var liksom aldrig riktigt så där spännande som det brukar... strax före 23 stupade även jag i säng.

Kl 4 var det dags för uppstigning igen. Har ett mål varje morgon att få ligga kvar i sängen till tidningsbilen har passerat, vilket brukar vara runt 03.30 sådär... så även i morse lyckades vi! L somnade om på direkten vid kvart över 4 sen, men inte jag.... Jag kunde inte somna om... och de minuter jag sov mellan halv 5 och 7 när L började prata, de är nog lätträknade.... låg kvar till närmare kvart i 8... sen upp och åt och klädde på lilleman, sen lämnade jag grabbarna ensamma uppe och kröp ner en timme till.... men sliten det är jag.

Arbetarna är i full gång här, så jag ska väl också göra något nyttigt. Antingen fortsätta rensa i sängkläderna/gardinskåpet eller så ska jag kolla på de nya gardinerna... om skruvarna som medföljde ens kommer in i vår vägg eller om jag lär leta på nya.... men M lyckades köpa gardinerna i varje fall. Ett plus.

Vilken överraskning!

Av någon anledning så mätte jag de nya fönstren idag... för jag har hela tiden trott att de varit ungefär 123cm och 143 cm breda... eller att gardinerna borde vara så breda... men mitt måttband visar 115 och 135. Positivt! För då kan jag köpa gardinerna på Åhlens trots allt, så slipper vi sy själva! Jippiiiii! Frågan är nu bara om jag måste handla dem själv, eller om jag kan få M till det.... OM nu jag och tjejen i andra änden på Åhlens menar samma gardiner... för ringde till Ludvika där jag sett dem, men där fanns inte den blå i rätt storlek... på Kupolen finns dock samtliga tre jag vill ha.... hmm...

Vilar huvud och öron.

Efter en dag full med skrik och gråt hittills, där inget har varit passande för lille herr'n, så sover han nu så sött ute i vagnen. Hoppas jag. Han slocknade direkt vi kört ner för trappen, men för att få lite frisk luft jag med, så tog vi ändå vår vanliga promenadrunda. Jag hoppas på att han slumrar ett tag till...

Bara M kommer hem, vilket kan dröja ett tag (då han har jourtelefonen på jobbet till 16 egentligen... + att han skulle in på PK Möbler och höra om pris på ett matsalsbord...) så ska vi åka och handla lite. Vad maten ikväll kommer bestå av vet jag inte, men jag gissar på fredagsmaten, pommes och korv. =) Vore gott med en godisbit till Idol också. Sen ska jag försöka hinna få en liten middagssömn också medan grabbarna busar...

Fredag.

Jag har huvudvärk och känner mig lite hängig, funderar på om jag börjar bli krasslig eller om jag bara behöver lite mer sömn?

Ludvig brås på sin morbror. Han är en riktig pratkvarn...... och speciellt strax efter 6 sådär.... lyckas åtminstone få honom att ligga kvar till efter 7, men sen börjar morgonen... idag lyckades jag återigen få honom att sova inne i sängen, vilket gjorde att jag fick ytterligare en timmes sömn jag med, men jag känner mig än mer överkörd just nu... får hoppas jag kan få några minuter på eftermiddagen också.

Fredag, löning och helg. Vad är planerna?

Trött och sliten.

Idag känner jag mig lite trött, sliten och hängig. Kanske för att vi i stort sätt varit inne hela dagen pga regnet? Idag har det bara blivit en promenad, mot normala tre liksom.... fast det räckte med en, för jag var så slut så jag knappt höll på att ta mig runt och hem.... hmm...

Ludvig har varit övertrött nu ikväll, efter att bara ha tagit en "slumring" på eftermiddagen medan vi var ute i typ 20 minuter.. så efter några om och men, så lyckades jag få honom att somna för snart en timme sen. Hann nog sjunga Imse vimse sjuttioelva gånger. Ska göra honom sällskap snart jag med och i morgon planerar jag att ta en siesta jag med. Om jag får L att somna inomhus vill säga....

Fredag i morgon och löning. Yeah. Inte så mycket att se framemot egentligen, för jag blir ju inte direkt rik nuförtiden, men jag värdesätter tiden hemma med Ludvig betydligt högre än klirr i kassan!

Förresten, har glömt att nämna två saker för er.
1. Ikea ska byggas i Blge, inom några år... typ 2012 eller något planeras det stå klart. Inför detta känner jag både si och så. Jag menar, det är ju bra det kommer närmare, men samtidigt så är ju ikeabesök något man planerar och längtar till just nu.... jag är rädd för att man kommer att "missbruka" detta och springa och småhandla där jämt. Haha!
2. Mallorca väntar på oss i maj!

Jag visste det.

Besöket av Folksam-damen var över på typ 10 minuter. Efter att ha skrivit på blanketten och skrivit under det on var hit för, så kom frågorna jag visste hon skulle ställa. Har du gjort omvalet på pensionen i år? Vilken försäkringsbolag har ni idag på hus och bil? Hon kan alltid räkna på det få se hur de ligger i jämförelse med vad vi betalar idag. Pensionen däremot har jag koll på själv. Haha.

Blev fullt upp där ett tag strax innan 11.... L gjorde ett lass, M behövde ha hjälp med att få koder till sin internetbank (dock kan jag inte hitta hans bricka.... kommit bort i "flytten"....?), hade börjat baka lite smått... + att innan jag hinner få på en ny blöja, så kissar Ludvig.... + att folksam-tanten ringde på hemtelefonen för att hon inte hittade..... hade jag varit en bläckfisk så hade det inte varit några problem, nu är jag baaaara en vanlig Emma.

Moccarutorna är klara och inlagda i frysen, undra nu bara om de räcker till alla? Dessutom slog jag på och gjorde lite muffins som jag kan fika på om dagarna.... men jag var så inne i packeteringen av moccarutorna, att jag råkade bränna dem liiiite..... bagare-jag i ett nötskal!

Kall och regnig torsdag.

Ludvig började prata långt före klockan 7 i morse... men han låg snällt kvar och bladdra tills kvart över 7..jag var så trött så trött så trött. Går upp och inser att det är is på bilrutorna, termomtern visar +1,5´c....hua! Efter att ha gjort morgonens bestyrer med mat och påklädning + dammsugning, så var det dags för en lillemans siesta. Hoppades att jag skulle få honom att somna antingen i sängen eller i vagnen inne. Allt för att jag skulle slippa kylan ute... jag gick dock bet, så jag klädde på oss och bylsade ner honom i vagnen, för att när vi kommer ut, inse att det regnar. Upp med L ur vagnen för att ta av honom vintervästen innan han somnar, eftersom min plan är att han ska med in snabbast möjligt.... tar en varv runt vår infart och vips så sover han. Kör försiktigt upp vagnen på trappen och in... och där befinner vi oss nu! Ja, inte sitter jag i hallen och dator kanske, men L sover där.

Inväntar besök från Folksam om lite drygt 1½ timme... tänkte försöka hinna med att baka en sats moccarutor innan dess. M ska bjuda på fika i morgon på sitt jobb, för att tacka för uppvaktningen i samband med Ludvigs ankomst... så jag får vara bagarmästare! Dessutom jobbar han ju på två orter, så det ska bjudas två gånger..... typ 70-80 pers kanske.... härligt! Dock vet jag inte om jag ska dra igång det nu, eller om jag ska skjuta på det till eftermiddagen. Måste ju använda elvispen rätt mycket, och hallen är i anslutning till köket, så det kanske är att utmana ödet? Fast å andra sidan så kan jag ta vispen och bunken med mig längre in i huset. Svårt val.

Jag hoppas sen att regnet upphör framemot eftermiddagen och efter lunch, så kanske jag kan få mig en längre promenad under dagen trots allt.

Höll på glömma...

....att jag lovade er bilder förut idag... så jag bjuder på två stycken här.

 


Aj aj aj.

Satan. Jag är rädd att jag har mjölkstockning. Det gör så ont så ont så ont, men jag biter ihop. Sitter här med värmekudden och kämpar på och faktiskt så börjar det kännas liiite bättre. Jag hoppas hoppas hoppas. Ajajaj.

Det blev visste en heldag i Nås idag. Var inte meningen från början, men så blev det. Besökte mormor och morfar i över 3 timmar, så jag hann få både lunch och fika. Fortsatte hem till mamma och pappa för att invänta mammas hemkomst från jobbet. Hittade gardintyp på PreCent! Visade sig sedan att M kommit hem från jobbet för han ville fixa ordning datorerna, så han var på väg till Nås... så jag blev kvar och vips så var middagen serverad... men nu så är datorerna och internet äntligen igång! Har dock en liten hemuppgift kvar, att få mammas räknare att fungera igen..... mindre kul, för jag kommer inte ihåg hur jag gjorde sist, men får testa få se...

Tänkt vi skulle se Wallander ikväll också, men det sket sig helt... fan.

I morgon kommer så Folksam på besök. Vad tusan vill hon liksom? Jag har inga som helst planer på att bjuda på fika heller. Det är hon som har bjudit hit sig själv, så då får hon klara sig utan. Om hon kräver, så har jag en skorpa.

Tjing!

Onsdag

Gårdagskvällen spenderades i Nås, då M skulle försöka få sprätt på internetuppkopplingen, men det gick helt åt skogen.... så de lär tyvärr vänta några dagar till som det verkar...

Uppe före 7 idag, så strax efter 8 avverkade jag och Ludvig dagens första promenad. Hann inte mer än hem och ta av mig skorna förrän han slog upp sina små blå igen. Grattis. Så vi får busa ett tag till innan vi gör ett nytt försök.... efter nästa vila så tror jag vi ska ta och åka till Nås..... råkade som precis som jag befarade, att glömma mina glasögon där igår..... kände det på mig redan när jag tog av dem och la de på bordet... men men... får passa på att uträtta lite andra ärenden där också samtidigt... tänkte ju ändå hälsa på mormor och morfar i morgon, så det kan lika gärna bli idag istället + att jag ska besöka Precent för att kolla på ev gardintyg.... däremellan lite lunch till mig också.

Ska försöka bjuda er på lite kort senare idag, för det var ett tag sedan tror jag som ni såg lillgrodan min!

Livet på en pinne!

Livet på hemmaplan ser i princip likadant ut dag för dag. För den skull, så lider jag inte. Jag älskar detta livet!

Dagarna börjar någon gång mellan 3-5.30 med att jag och L är upp och äter en sväng. Sen somnar vi förhoppningsvis om relativt snabbt, för att sova någon timme och sen ta morgon allt emellan 6 och 8. Dags förmat igen, av med pyssen och på med kläder, jag ska klä på mig och äta frukost och läsa tidningen... innan allt detta är gjort, har L tröttnat på att sitta i babysittern bredvid och lekt + att John blund kommit på besök igen.. så då är det bara att på med utekläder, i vagnen och en promenad.

Har jag tur, så vaknar han inte så fort vi kommer hem igen, utan jag hinner med att göra något av vad jag måste, borde och vill.... efter allt mellan 30 min-3 timmar så vaknar grodan till liv och vi börjar om med allt igen. Mat till honom, sen dags för lunch till mig (japp, har kommit på att om jag försöker äta medan han är vaken, så spar jag tid till annat jag måste göra!), sen blir det bus och lek någon timme....

...för att sedan klä på oss igen och ta en eftermiddagspromenad och en siesta. Även denna med varierande längd.. eventuellt att jag hinner lite saker under denna tiden också, men inte alls säkert.

Fortsätter eftermiddagen med mera mat och ännu mera bus, tills vi framemot 18-19 någongång är så pass trötta igen och har lust och ro att slå igen de blå ytterligare en gång med hjälp av en promenad. Detta är dock inte helt säkert varje dag... ibland busar vi från eftermiddagen och fram tills vi stupar i säng vid 21-22....

Så rullar det påoch jag njuter av varje sekund!



På förmiddagen idag, trotsade vi regnet och tog en promenad i varje fall. Blev en tur för att se om Ludvigs gammelmormor var hemma, vilket hon var. Så en fika och lite bus där, innan vi vände kosan hemåt igen- nu i rejält blåsväder. Så med andra ord så är hösten här.

Börjar bli dags för lunch här snart. Resterna av kycklingen och riset från igår, mums! Sen blir det bus och mys, innan vi framemot kvällen styr vår kosa mot Nås för att äntligen installera datorerna!

Full ös medvetslös.

Idag har vi jobbat som bara den och dessutom hunnit massor. Rödmålat medan Ludvig sovit middag, M har grundmålat det vita på nocken, typ 5-6m upp på en stege... eller med andra ord, för farligt för att jag ens skulle våga kolla på...

....därtill har jag dammsugit två gången (!) och våttorkat kök och vardagsrum, frostat av lilla frysen uppe och busat en massa med Ludvig. M och svärfar är dessutom till tippen med massvis med skräp! Kvällen är inte slut än, så än hinns det med en del.... bad av Ludvig, betala resa åt M´s föräldrar,  fixa käk beståendes av kyckling och nå kött till M.... sen tror jag M är rätt sugen på att se på hockeyn på tv, ja inte för att det är Färjestad utan mer för att det är just hockey. Lägg där till att Carro ska komma och hämta soffbordet. Japp, vi har gjort oss av med soffbordet bara så där. Nog för att vi redan ställt ut det i ladan i brist på att det tog sådan plats när vi hade så trångt, men eftersom vi inte har några planer som helst att bära in det igen, så kunde vi lika gärna göra oss av med det. =)

Gårdagens bilresa till Blge för att inhandla lite färg och spackel mm gick hur bra som helst. Lite protester var det allt av junior, men en liten sångstund så slocknade vi både dit och hem. Tack snälla.

Ringde från Folksam idag. Jag är nu så pass stor att min barn-ungdomsförsäkring snart går ut... så hon skulle komma på ett hembesök, då det var en del papper jag skulle skriva på....okej tänkte jag...brukar man göra så? Antar att hennes mål med det hela är att göra mer-affärer med sitt besök, medan mitt mål bara är att eventuellt förlänga denna till en vuxenförsäkring.... skulle tro att hon kommer fråga vart vi har alla försäkringar, pensionen och dylikt.... skål och grattis säger jag, jag jobbar ju för sjutton själv på bank.... =) Blir intressant det. På torsdag kommer hon.

Ändrade planer...

...för när ställningen väl kom på plats, så insåg jag återigen att min höjdrädsla försvårar vår målning... var betydligt högre än jag trodde till toppen av huset.... så det lär M göra... framsidan av huset ska jag klara, för där behöver jag bara så på stege en bit upp.... + att jag kanske kan stå på stegen liiiite på baksidan.. kanske inte där källaringången är, för där är det typ över 2 m upp till fasaden ens börjar....(!)

Så istället för att måla, så har jag dammsugit för gång nummer 2 idag, fixat käk, putsat några fönster, städat toan.....

Sen tänkte jag lära mig spackla idag, för då kan jag roa mig med det under veckan när alla andra jobbar! Bra va?Fast M funderar på att ta lite semester och vara hemma i morgon, om vädret är okej.... för det lär målas.....och en skylift skulle behöva hyras..... dessutom en sväng till Coop ikväll för att köpa mer färg...

OM vi sen inte kurkar i säng hela familjen, så ska vi försöka hinna se Wallander -Tjuven också...


Söndag.

Fick återigen sovmorgon i morse. Pysen sov ända till 04.20 när vi var upp första gången, men sen sova vi ända till 8. En timme senare hade vi besök av både snickar-pappa och bus-Oscar!

Efter lunchen här och om L vill sova något, eller om kanske farmor vill vara lite barnvakt, så är det tänkt att jag ska ta och rödmåla lite.... innan vintern kommer liksom... finns ju en del kvar....fan.

Efter att inte ha varit in på blocket på ett tag, så var jag det igår kväll. Hittade en växasäng. Visserligen inte vit, men den var billig och hade gått att måla... + att den fanns i Dala-Järna... dock hade annonsen varit ute ett tag... så så klart var den såld....attans järnspikar... får försöka kolla regelbundet nu ett tag.... om ingen har en växasäng över till mig som jag får köpa? Helst vit, men att den annars går att måla i varje fall...

Ikea besök eventuellt för M och svärmor framemot helgen... måste kolla i katalogen och nätet vad det är vi behöver.... i dessa influensatider, så stannar jag och L hemma. Varför utmana ödet liksom.

Inom en snar framtid...

....så ska jag lägga huvudet på kudden och slå igen mina två blå. Det har varit en lång och lite dryg dag. Som ni redan vet så tog jag och L morgon redan vid kvart över 6... från klockan 9 och fram till halv 7 cirkus, så har det hållits på att arbeta och bankats och hamrats... men nu är sista fönsterbytet gjort! Dessutom så är all tapet som skall rivas i "sovrummet" nere, så nu har det börjats spacklas! Dock ser huset än mer ut som ett lorthål på golven... damm, sågspån, isolering, gräs och grus efter vagn och skor... men det får ligga tills img bitti, för nu kan jag inte slå igång dammsugaren....

...för Ludvig har somnat och det tackar jag för. Tog en biltur här på kvällskvisten för att han skulle få sova lite.... han gallskrek i stort sätt i en hel timme... ville inte ha vatten och inte mat... bara skrika skrika skrika.. det ekade i huvudet på oss båda två... stod inte på förrän han slocknade i min famn bara han kom ur bilstolen, svettig som en gnu.... så nu räknar jag med att han tagit kvällen. Det i sin tur leder ju till att jag också ska göra detsamma så jag hinner få lite timmars vila...

....och idag flyttades byggställning, så i morgon hoppas jag att L sover en lång och skön middagssömn, så jag hinner rödmåla massa......... men jag har inte så stora förhoppningar.

Just det, idag har Ludvig vänt sig en gång till ----> framför ögonen på farmor, Maria och Jon... men han vägrar göra det så M ska få se... min sötaste Ludvig!

Lördag!

Härligt väder ute idag. Borde nog vara ute mer än jag har varit. Fast det är så mcyket fix inne idag, så tiden räcker inte helt till, till allt man önskar.

Ludvig bestämde sig för att ta kvällen redan vid halv 8 igår.. vid halv 10 la jag honom i sängen med tanken att antingen sover han vidare eller så vaknar han. Han gjorde det första, så jag var inte sen att haka på, för att få alla minuter jag bara kunde... gick ända till halv 2 innan det var matpaus! Trodde det skulle bli svårt att få honom att somna om efter detta, men efter lite bökande med näsan så blev det tyst. Sen sov vi ända till kvart över 6.

Fönsterbyte pågår och rivning av tapeter med därtill hörande spackling och donande sen.. för att sen kunna tapetsera i nya sovrummet! Allt arbetande och slitande, gör att vi idag är lata och ringer bagarn för att få oss lite lunch.

En dag att minnas.

Fredag 18 september är en dag jag sent skall glömma! När jag och Ludvig låg på golvet och busade och lekte på förmiddagenrullade han runt själv från mage till rygg, två gånger! Jag lyckades fånga det andra ögonblicket på min mobil-videokamera, men när jag sedan hade hämtat riktiga videokameran, då hade han redan tröttnat.......

Hej fredag!

Så var det så fredag och helgen stundar. För mig och Ludvig så är det ju helg varje dag... fast kul med riktig helg så alla andra också är lediga.. (förutom de som måste jobba helg då... ).

Ídag känner jag mig än mer trött än jag gjorde igår kväll innan jag la mig. Anledningen stavas om inte Ludvig, så åtminstone knackig sömn. Från klockan 4 när jag och L var upp och åt, så var vi sedan vakna till närmare halv 6..... han vaknade så klart när jag la ner honom efter måltiden, sen fick han ingen rast och ro, var knöligt i näsan, mycket att prata om osv....  men till slut så blir han tyst och somnar... gäller bara att vara lugn... hur nu lätt det är när man vet M´s klocka ringer någon timme senare.... och klockan 7 var vi vakna igen... jippiii.

Har fått i mig lite frukost nu och kollat av vad som händer med datorerna och det verkar röra på sig i varje fall, kan dock ännu inte se vart i världen de är... blir så less.

Funderar på att klä på oss varma kläder och avverka dagens första promenad.


Trötter!

Från halv 4 på eftermiddagen, så var Ludvig vaken tills nu vid 22 bortsett från kanske max en halvtimme... gjorde 2 försök på eftermiddagen att få honom att somna med hjälp av en promenad, tjiii fick jag. Tänkte dock att, han får väl vara vaken då- för då kanske han somnar enkelt och rätt tidigt ikväll. Tjiiii fick jag. Knöligt och efter 22 blev resultatet.... så mitt nästa hopp nu är att han ska ta en lååååång sovmorgon..... jag är i varje fall super trött.

Dock lär jag slå en kik på ving igen innan jag får ro att sova.... =)

Fredag i morgon med dess fredagsmys.....?


Begränsade möjligheter

Från vårt hus och till närmaste bro som kan ta oss över västerdalälven, så har vi kanske 500 m. Denna bro håller just nu på att repareras och är helt avstängd. Från vårt hus och via "nästa" bro (tro nu inte att jag bor på en ö!som kan ta oss över till andra sidan byn och ut på stora landsvägen och räknat fram till bron som är avstängd, är det kanske TVÅ kilometer! Detta begränsar liksom mina möjligheter till att variera mina promenader. För hur kul är det liksom att först gå 1.5 km extra för att komma till bron och sen ta en promenad på några kilometer? Lägg därtill att det är 1.5 km extra hem sen också....

Jag och pysen är dessutom ute och går 2-3 ggr/dag...

Hur blir det sen när vintern kommer med des snö och alla oplogade vägar? Hur ska jag och grodan kunna sysselsätta oss då? Bara sitta inne?


Jag drömmer mig bort!

Jag fick sovmorgon i morse. Pysen tyckte det var så skönt att sova, så han sov ända till 05.20, för att somna om vid 06 och sova ända till klockan 8, så idag är jag riktigt pigg och alert.

Har varit ute på två kortare promenader + att jag städat en massa! Dammtorkat båda här och där, dammsugit överallt, vädrat sängkläderna + bytt, tvättat lite granna... så en liten hemmarfixar-dag är det här.

Just nu sitter jag och drömmer mig bort mot varmare breddgrader. Det här blir ju ett år utan någon solresa för oss, så till våren är det mer än dags igen och då är ju lill-pysen nästan 1 år också! Jag vill jag vill jag vill! Lär höra oss för lite till kvällen hur det blir med allt... sen ska vi bara hitta på ett bra hotell och så bokar vi. Svårare än så är det väl inte?

Burr!

Fy bubblan va kallt det var ute i kväll. Visserligen stod termometern på +10´c, men det var hur kallt som heeeeelst, det kan jag lova. Så efter terränlöpningen, så följde jag med mamma och pappa hem och fick en tekopp. Tur för L att han fick sova under täcket denna tid och bara ha det bra! Snart dags att leta på vinterjackan är jag rädd.... för det sägs också att det kan bli ner mot -6´c här i natt..... hujedamej!

Idol och Superstars är avklarat för idag, lilleman har sovit i snart en timme och jag ska göra detsamma. Idag kommer jag somna på stört, det känner jag det. Ska bara klunka i mig lite vatten först!

Datorerna är spårade... dock har de inte ens kommit till Sverige än..... så det verkar dröja....

 

Tjing tjing!


Gomorgon onsdag!

Vi har varit vakna i 1½ timme snart, så efter att jag har fått i mig lite frukost, så funderar jag på att ta en långpromenad. Inte så värst kallt heller, inte om man jämför med igår då termometern visade +2....

Har satt pappa på dator-span nu i varje fall, få se vad som händer.

Till kvällen planerar jag en resa till Nås, för att dels kolla på Oscar som ska springa sista gången på terränglöpningen, men också för att kolla om det finns nå gardintyg vid Precent.

Time to sleep!

Har sett på lite tv nu ett tag, medan vi försökt fått Ludvig att somna och till slut så. Ibland får man kämpa mer än andra dagar, fast så är det väl.

Tog en skogstur på kvällen för att se om det fanns nå svamp på M´s ställen. Ludvig var kanske inte lika begaistrad som sin pappa, men gick ändå över förväntan. Jag blir mer och mer fundersam på om det inte är så att han inte gillar skogsbilvägar....

Superstars och Idol är sett, så nu kan jag med gott samvete gå och borsta tänderna, fortsatt lika fundersam om hur det går med datorerna.... fast jag får annars sätta pappa på fallet, eftersom det är meningen att det är hans arbetsgivare som sköter denna frakt, så kanske någon där kan hjälpa oss spåra försändelsen? Naturligtvis är tjänsten stängd just nu också, så jag kan inte se om statusen ändrat sig något... får slå en kik i morgon bitti.

Sov gott.

Nå vajsing?

Eftersom familjen inte har någon fungerande dator, så är de nya beställda i mitt namn.... och de verkar vara på ingående, men när jag kollar leverans-statusen, så har det inte hänt något mer sen igår... utan det står "Invalid-missing postcode". Började tänka på det där.... från första juli eller när det nu var, så bytte posten av någon anledning alla postnummer här i kommunen och gjorde fler... ibland när man ska göra någon beställning på nätet så kan man få till svar "postnummer saknas", så nu funderar jag på om det spökar här med? Är det så att Dell inte "känner av" att vi har nytt postnummer och därför inte vet vart paketet ska? Att postnumret som jag angett inte stämmer med postorten... om det är så, så blir jag så less på posten....Hallå liksom, man får väl ta och se till så att alla system ändras och kan ta emot om det blir förändringar. Det är liksom inte jag som har flyttat på mig, min postlåda sitter fortfarande på samma stolpe som förut...... gaaaaaah. Hoppas innerligt nu att den tar sig hit innan helgen....varför kan inget gå som det ska någongång??

Det gick förresten hur bra och snabbt som helst att ladda upp korten, så nu hoppas jag de dimper ner i brevlådan typ på fredag.... fast å andra sidan har jag inga album heller.. jo kanske nerpackade långt in i bröten i källaren, så jag lär nog be M springa in på Classe i morgon när han är i Falun.... har ju bara en bunt med kanske 150 bilder liggandes i min klädgarderob(!) sen tidigare som väntar på album-insättning....


Bildfix

Sitter just nu och utnyttar lite av tiden då L sover middag. Har tagit tag i alla kort som skall framkallas och håller som bäst på att ladda upp dem på datorn för framkallning. Tycker att det tar så förbenat lång tid när jag försökt gjort det tidigare, men jag ger det en ny chans. Dessutom tog jag den nyaste datorn, så jag hoppas den är snabbare. Haha

Imorse var vi uppe och hoppade halv 7, vilket resulterade i att vi slockande i sängarna igen både jag och L vid kvart i 9.... för att sedan väckas av telefonen (hemligt nr så jag vill inte svara, bara konkurrensverket ändå...) strax efter 11.... var hur skönt som helst att sova, så jag blev lite less på telefonen.. fan. Undra hur länge vi sovit annars? Efter att vi hade käkat båda två, så tog vi en promenad över till andra sidan, för att besöka banken och sätta in lite doppengar. =) Var hur härligt väder som helst. Hur kan det vara finare väder nu än i sommarmånaden juli? L somnade efter en stund i vagnen, så jag lät honom stå ute medan jag var in, så klart vakna han när vagnen stod still, så han fick komma in och träffa damerna han med. Sen sov inte han nå mer på vägen hem, vilket gjorde att han var rätt less och urtråkad innan vi var hemma...



Lite tidsfördriv fick jag ta fram, vattenflaskan och en skallra... men hem kom vi, efter att ha mött L´s farmor på vägen också, så då fick han komma upp ur vagnen en stund och skratta lite.

Några timmars bus och mat och så var det så dags att ta igen den där sömnen som han inte riktigt fick på promenaden. Envis som han är, så fick han så klart lov att skrika några minuter innan han slog igen de blå. Nu har jag inte hört av honom på kanske en timme.

Skulle tro att M kommer hem om en timme eller så, så snart har den här dagen passerat också. Inga datorer kom det idag heller till the family, så det blir ingen tur till dem ikväll. Så vad hittar vi då på?


En eftermiddag med mamma.

I eftermiddag/kväll har jag och Ludvig umgåtts med mamma och det i Ludvika. Mamma följde med mig som sällskap, eftersom jag skulle till lassarettet och göra en röntgen och därför behövde passning till Ludvig. Mamma var inte sen på att nappa och vi kunde ju lika gärna passa på slå två flugor i en smäll, dvs även kolla lite på stan. =) Ludvig skötte sig exemplariskt även idag. Jag höll honom vaken från halv 11 och fram till vi åkte vid 13.15, då somna han på stört när vi åkte. Sedan lyfte jag bara över honom i vagnen när vi kom fram och han fortsatte sova en timme medan jag var borta. Så mamma fick sig en promenad och Ludvig frisk luft. 

Några stor-shoppare kan man inte påstå att vi är, men det är kul att titta. Fick med mig ett packe hårsnoddar, hand-desinfektion och en salva mot mjökskorvar hem. Magen fick sig dessutom både lite fika och en donk. En trevlig eftermiddag med andra ord.

Har skickat iväg en beställning på lite tackkort precis, ska redigera lite på korten och radera en del kanske, innan jag skickar iväg för "vanlig" framkallning. Funderar dessutom på att göra en förstoring på ett av Ludvigs dopkort. Ska fundera på saken.

Ludvig har sovit i 1½ timme ungefär, så jag lär göra honom sällskap nu. Kostar på krafterna att ha en son som är pigg och fullt pratglad halv 4 på morgonen..... =) 


Bakslag på gårdagen?

Jag tror att Ludvig har pratat konstant sen typ halv 4 i morse! Kan detta möjligen vara ett bakslag på gårdagen? Vi var upp och åt, sen somna han i famnen, så jag bäddade ner oss igen, för att han direkt slog upp de blå.. efter kanske 10 minuters försök att få honom tyst så gav jag upp, gick upp en sväng till... återigen så somnade han i famnen, och jag bäddade ner oss igen...men de blå tittade återigen upp och han började prata och sparka av sig täcket.... både jag och M var måttligt imponerade när klockan började var en sisådär halv 5 och det var full aktivitet... vet inte vem som somnade av först sen, om det var jag eller L...men jag vaknade sedan av att det pratades igen vid klockan 7. Gomorron!

Så jag har precis fått L att somna i vagnen igen, men nu får han sova inne i hallen, för jag måste också vila mer, så då kan jag inte ha honom ute...lär ju höra när han vaknar...

Efter lunch kommer mamma hit, sen bär det av till Ludvika. Ska besöka lasarettet där och göra en liten röntgen och sen blir det nog en sväng på stan tror jag!

På återhörande!


Han ÄR världens bästa Ludvig!

Idag var så dagen D, dopdagen. En dag vi kanske varit lite oroliga för hur det skulle gå... men som jag hoppades skulle gå bra. Hur gick det tror ni? Hur bra som helst! Det stod inte på förrän Ludvig efter några få minuter in i dopet slog igen sina blå och slumrade en stund. Sötisen min! När det var dags att få vatten på huvudet och prästen bökat med honom en stund, så kollade han upp och sen slog han återigen igen de blå! Så inte ett ljud han sa lillgrodan. Han skötte sig hur exemplariskt som helst.

Dopet i kyrkan blev jätte bra. Solosången av bästaste Ida, blev hur lyckat som helst, trots att hon och kantorn bara övat genom några gånger två timmar innan! Jag hade själv valt ut två låtar hon skulle framföra. Shirley Clamps "Det är du" och så "Himlen måste sakna en ängel" av Linn Maria Wågberg. Tack snällaste Ida för att du ville ta dig ända hem från Stockholm för Ludvigs skull. Och för min! Du är guld. Jag tror du dessutom fick gästerna att fälla en tår.

Festen fortsatte till Björboland, där det serverades paj, pommes&korv, kaffe, tårta och glass. Alla blev mätta och belåtna och ändå fanns det rätt mycket mat kvar... så lunchen är räddad i morgon! Kanske en tårtbit till frukost dessutom... =)

Vill tacka alla underbara gäster som gjorde dagen till ett stort minne! Tack snälla för alla fina presenter och för ni ville dela denna dag med oss. Tack snälla mamma & svärmor (+papsen så klart) för allt fix och all hjälp. Ni är diamanter!

Under hela festen så höll sig Ludvig vaken. Han skrattade och flirtade med alla gäster och var nöjd och belåten. Inte en ledsen stund och han låg till och med helt ensam i vagnen och bara mös... för tröttheten fanns där kan jag lova, men som vanligt när det är lite rörigt runt om honom, så har han svårt att slappna av och att somna. Så fort gästerna tackat för sig och när städningen skulle påbörjas, så slocknade han på direkten utan minsta protest.

Kvällen har fortsatt i samma anda. Varit så nöjd med att sitta i våra knän och bara varit, vilket har varit än mer skönt för oss kanske, som sluppit gå runt och konkat och konkat på 8 kilo... han tog kvällen för en timme sen ungefär. Vi har påbörjat att se dopet som vi filmade + att jag snor lite bilder av mamma och svärmor. Sitter här med 4 olika kameror och fixar ihop en dopmapp... finns ju en del som är i princip likadana, och en del röda ögon att redigera bort....

Just ja, icke att förglömma. Vi fick med oss dopvattnet hem, ifall vi ville hälla det på någon grav. Dopvatten slängs tydligen inte i slasken eller så, det hälls över någon grav. Aldrig hört talas om det förut, men väldigt vackert när man tänker på det. Så på kvällskvisten här, så var vi till Floda kyrkogård för att besöka Ludvigs gammelmorfar Gunnar, som tyvärr bara är med oss från himlen och stjärnorna idag.  

Till sist, så tänkte jag ge er lite bilder från dagen!



                     Gunnar LUDVIG Mattias



         






Äntligen läggdags.

Den här eftermiddagen/kvällen är nu snart äntligen förbi. Har gått i hundra knop i stort sätt hela tiden, så nu längtar jag till kudden.

Har varit och dukat och gjort ordning så mycket vi kunde inför kalasandet i morgon. Var kanske inte sååå städat när vi kom, så vi fick t o m våttorka alla stolarna... hmm..

Vid hemkomst var det att lägga L i badet och sen försöka få honom att ta kvällen, så vi kunder fortsätta med allt annat. Dvs skruva ihop cd-hyllorna och fylla dem, rensa i röran så folk kan komma in i morgon (för jag antar en del vill se hur det ser ut...), duscha, plocka ihop lite kläder till morgondagen och M ska stryka sin skjorta... japp, det får han göra själv, för jag tycker det är såååå boring.

Klockan har passerat 23 nyss och det är hög tid för sängen. Dopet är klockan 12, men borde vara i Nås långt innan dess i varje fall, så L kan äta så sent som möjligt och sen ska både han och jag klä om... spännande dag. Jag hoppas att han är en pigg och go kille som han brukar under de kanske 20 minuterna i kyrkan, men man kan ju aldrig vara säker... det lär visa sig.

Sov gott och dröm sött.

Magknip deluxe.

Igår kväll var ju såååå slut och färdig att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Försökte få Ludvig att tänka i samma banor som mig, en liten siesta på kvällskvisten... tjiii fick jag... M tog över honom så jag skulle få sova lite.... men då satte magknip deluxe in på honom, så han gallskrek de kommande 90 minuterna och att sova för mig för en omöjlighet. Det skär i hjärtat på en när man ser hur ont han har och att man inte kan hjälpa honom... till slut lyckades vi somna både jag och han vid klockan 21. Jag med kläderna på! 2½ timme senare kommer M in och väcker mig, bara upp och borsta tänderna och på med pjamasen och ner på kudden igen, ända till klockan 4! Dock tyckte Ludvig att det var färdig sovet efter den måltiden, så vid halv 5 när han inte somnat om, fick jag allt häva mig upp jag med... satte oss i soffan en sväng och myste, sen åt han en stund till och vips så hade han somnat i famnen igen... halleluja! Så timmarna fram till klockan 7 sen, var de längsta och bästa hittills. Jag känner mig nu mer på banan igen!

En morgonpromenad har avverkats redan. Ska ta tag och rensa i röran. Hoppas på att M kan fixa till cd-hyllorna så jag kan plocka i alla skivor igen.... sen skall det dras tapet.... och dukas till morgondagens dop... mycket att stå i må jag säga... bara hoppas att lilleman har en bra dag!


Tack snälla för den extra timmen!

Det höll på att bli en extremt tidig morgon här idag, men lyckligtvis så somnade pysen om efter en andra måltid och sov 1½ timme till. Skillnad på att gå upp klockan 7 än klockan halv 6 må jag säga! Ett tag trodde jag att jag skulle få göra en paj redan vid klockan 6 för att fördriva lite tid, men nu fick det bli vid kl 8 istället. Det gäller ju att utnyttja dygnets alla timmar. =)

Har tagit en timmes promenad nu på morgonen, i lite små kyla och ändå soligt och halv varmt. Svårt att klä sig. Lillgrodan ligger ute i vagnen och slumrar och jag hoppas han gör det kanske en timme till, så hinner jag med att göra något också. Fredag är det i varje fall och jag har insett att jag har ett litet problem. Jag har direkt inga skor att ha till dräkten....... så what.... får ringa mamma! =)


Lekstuga och gräsklippning.

På eftermiddagen/kvällskvisten här så tittade Jon förbi med en liiiiiten leksak....



....och med lite trix och fix, så lyckades han flytta iväg en hel del dunderklumpar till stenar, samt fylla igen lite i hålen som varit här utanför...(resultatet av grävningen till grunden, men ändå....). Helt sjukt vilka bjässar det var och vilken tomt vi har. Bara sten, men nu ser det sååååå mycket bättre ut än tidigare.. bara att fylla upp med massa matjord nu och försöka få till en ny gräsmatta... men det får bli till våren... nu lär vi fylla på lite sten och grus på infartsvägen och få den lite stabilare och jämnare inför vinterns snöplogning.... men Tack snälla Jon för "leket" idag!

Dessutom har jag hunnit med att klippa gräsmattan ikväll. Jag tog mig tid till det och det var mer än behövligt. Rätt mycket gräs om man säger så, snudd på åker... haha.. så jag kanske inte ska vänta 3 veckor till nästa gång nu... fast det borde å andra sidan inte vara så många gånger kvar att klippa i år... eller?

Nu är det snart dags att borsta tänderna och sen sova. I morgon är det fredag och fredagsmys. Yeah!


Världens bästa Ludvig!




Naturbilder från gårdagen!
















Massa promenader.

Igår blev det en datafri dag. Mest för att vi spenderade halva dagen i Nås jag och L, men kanske främst för att L var vaken i stort sätt hela tiden vi var hemma... hans sovstunder igår var återigen nere på under timmen. =(

Började dagen igår med att ta en promenad så lilleman skulle sova. Istället för att gå runt och bära på 8 kilo junior och sjunga i kanske en halvtimme, så underlättar dagar när vädret tillåter promenader och frisk luft. Hann gå runt "området", dra in vagnen i hallen (för regnet hängde i luften och var stprm!) och gå ner i tvättstugan för att ta upp lite tvätt, då var det finito. Så typ 40 minuter blev det och jag hann inte med ett jota av det jag skulle. Fram på förmiddagen packade vi ihop oss och åkte till Nås. Hade en möte inbokat med prästen för att gå igenom lite inför helgen. Innan det hann vi ta en lite promenad för att L skulle få några minuters sömn igen. Trots 15 minuters vila, så var han glad och pigg och skrattade och flinade åt prästen!

Efter besöket där, gick vi förbi hos mamma på dagis och hälsade på en snabbis. Kanske var tur att det var efter lunch, så Oscar var inne och sov middag... på vägen hem somnade L om, så jag hann med att äta lunch och ta en promenad till mormor och morfar innan han vaknade. Spenderade sedan eftermiddagen där, så mormor fick syta och mysa, alltid lika uppskattat! När det sedan var dags att bege oss tillbaka så kom mamma och mötte oss för ytterligare en liten promenad. Slutade sen med att även syster med familj kom på besök då Anton skulle ha hjälp med bilen lite. Så jag och Oscar lekte med ALLA bilar och traktorer innan jag och L begav oss hem till oss. Jag menar verkligen ALLA fordon som fanns... var bilar totalt överallt.. men sånt är livet.

Av fotbollen igår kväll såg vi inte så mycket, vilket kanske var tur. Matchen började ju så pass tidigt att vi inte hade en chans att vara klara för soffan redan då.. så lite av andra halvlek blev det och det räckte ju.

När L sedan gick och kvälls lade sig vid 22-tiden, så gjorde jag honom sällskap. Att ha varit vaken sen typ halv 7 utan att få sova lite middag, det tär på krafterna ibland.

Idag var vi uppe vid 7 och redo för en första promenad strax efter 8. Termometern visade endast 6´c, så jag bylsade på L västen tom och letade på ett pannband och vantar till mig! Innan jag kommit hem igen, så hade jag fått tagit av mig det mesta... hur kan solen vara så varm i september?

Fick besök av papsen på förmiddagen, då han skulle fixa min bil lite. Låset i förardörren har slutat fungera huxflux bara, men dessvärre så hade det inte kommit några delar än, så det blidde inget av det. Istället fick han pula med lite annat, dvs skruva lös garderoberna som så småningom här skall flyttas... blev torsdags-pannkakor innan han återvände hem till gräsmattorna.

Just det, gräsmattan... det skulle behöva klippas, för jag vette katten när den blev klippt sist... 3 veckor sen, minst. Fast finns det ingen tid så gör det inte, jag kan inte hjälpa det. Ludvig sover ju inte så pass länge just nu att jag hinner med det och annars när tiden finns, så regnar det. Orka bry sig om gräsmattan egentligen? Haha Tänkte jag skulle ge er lite bilder från min naturpromenad igår, få se om jag hinner innan L vaknar och behöver min fulla uppmärksamhet, annars kommer de ikväll. =)


Frisk luft.

Idag har vi fått mycket med frisk luft jag och L. Efter att ha busat några timmar, så tog vi åter oss en promenad på eftermiddagen. Tänkte ta en variant längre denna gång än på förmiddagen. Hann inte mer än 5 minuter kanske, då åkte svärmor förbi oss och stannade. Hon skulle också ut och gå och undra vart vi skulle, så vi fick sällskap på promenaden! Ludvig somnade snudd på direkt, med bara liiite protest denna gång, sen sov han en halvtimme ungefär tills vi vände och skulle gå tillbaka.. då slog han upp sina blå. Var lite rädd att han skulle skrika hela vägen hem sen, men icke. Han låg där snällt och belåtet och bara myste!

Efter att ha varit uppe ytterligare några timmar nu med massa bus, så tog M med sig honom ut i vagnen igen.. hann inte mer än lägga honom i vagnen och köra vagnen nerför trappen förrän han sov... trött mån tro? För säkerhets skull så skulle de ta ett varv runt kvarteret i varje fall... och de har varit borta många minuter nu, så kanske att han har vaknat ändå? Skenet kan ju bedra i bland.

Tror att M och svärfar ska fortsätta skruva lite ikea, så jag kanske skulle försöka ägna några minuter åt tapetrivning?

Idol är tillbaka ikväll. Pinsamt värre kan jag tycka, men ändå måste jag se. Varför?


Andra bullar.

Idag har varit en näst intill magisk dag, förutom om vi bortser att vi var uppe klockan kvart i 3 och kvart i 6.... varför har Ludvig fått för sig att jag vill gå upp före 6???

Vi har busat och gosat och myst på förmiddagen. Hann även med att göra en paj medan han satt i babysittern helt nöjd. När det var dags för middagssömn, så tog jag en promenad. Det var inte en protest när jag la honom i vagnen, trots att den stod still ett tag innan jag var redo att gå. Han mös där i en bra stund innan han somnade. Där är han än. I vagnen, men på väg att vakna. Det knorrar lite grann emellanåt. Jag har hunnit med att både äta lunch och baka moccarutor! Hur ljuvligt som helst. Så till skillnad mot igår då jag inte hann ett jota, så har det varit andra bullar idag.

Eftermiddagen fortskrider nog med massa bus och mys.


Lite fix här och lite fix där.

Under kvällen har M och svärfar skruvat ihop Ludvigs byrå, samt påbörjat monteringen av vitrinskåpet... fick dock ge upp där för dagen eftersom klockan blev mycket men främst för att spiken tog slut... Under tiden har Ludvig busat med sin farmor och varit uppe jätte länge innan läggdags (!) och jag hann med att sno ihop ytterligare en paj....som jag nu sitter uppe och väntar på ska svalna så jag kan paketera den och frysa ner... och paketeringen var ingen lek. Pajen är gjord i en rund form med löstagbara kanter. Jag hade inga "buttar" som passade och inge folie att slå in den med.. så jag var till M´s mormor och fick en 5-liters och en 7-liters påse.... men det hjälpte inte, de var för smala de med... men med lite frystejp till hjälp så fick jag ihop ett paket till slut. =) Gäller att vara lite finurlig.

Jag och Ludvig har inga direkta planer för morgondagen. Ska mest fortsätta pulandet här hemma. Torka ur byrån och lägga i kläder, fortsätta med lite pajbakeriet, tvätta... och soooova!


Inte längre någon sjusovare..

Den senaste tiden, så har Ludvig kortat ner sina sovpass avsevärt, från att ha varit kanske 2-3 timmar på förmiddag och eftermiddag, så har vi nu kommit ner på en timme. Detta resulterar i att jag inte får speciellt mycket gjort av det jag borde. På förmiddagen tog vi en promenad för att jag dels skulle få njuta av solen (!) lite och Ludvig skulle få mysa i vagnen. Ludvig sov när jag kom tillbaka, så jag skulle passa på med lite av det som skulle göras... dammsög halva huset (jag har ju så stort numer!), satte på pastavatten och la smör i stekpannan.. då var det klar sovet, vad kan det ha gått 45 minuter, max! Lillgrodan fick lugnt sitta i babysittern medan jag åtminstone fick steka klart tacofärsen... men det var med vilda protester! Efter en timmes bus och skrik, så tog vi en promenad igen, varianten kortare denna gång.. återtog mitt pastakokande och påbörjade en paj... pajen hann in i ugnen och jag skulle just röra runt ketchupen på maten, då var det dags igen... lyckligtvis så var det nappen som åkt ur och han somnade igen... det har nu gått en timme och jag har lyckats äta både lunchen och gjort klart en paj. Härligt. Detta är livet på hemmaplan det.

Så bara M kommer hem från jobbet, så ska jag försöka göra ytterligare en paj + att jag skulle behöva göra en sats med moccarutor till... dock har jag tömt mitt lager på glasslådor och byttar, så jag lär nog upp till svärmor och råna henne på några om det här ska gå bra... fullt blir det i frysen också, men jag hoppas det mesta äts upp i helgen.... Dessutom skall kvällen spenderas tillsammans med ikea-kartongerna, för det fanns ingen tid till att skruva möbler igår nämligen... att dra om tv-kablarna och antennerna till nya vardagsrummet tog längre tid än planerat och dessutom gick de bet... tack vara att elnissarna här sagt att det skulle fungera med typ en kabel eller något sånt, men det gjorde det inte... och inte vore det så värst kul att få lov ha sönder nya väggen det första vi gör heller... (på nå vis så har de gjort så kablarna skall gå från taket, ner på vinden och genom väggen och ut i nya vardagsrummet..... väldigt smart, bara det fungerar....) Så för tillfället tills vi köpte någon grej som behövs, så har vi alla tv-kanals-lådor igång.... Inser nu att detta blev väldigt rörigt... men hänger ni inte med, så är det lugnt.... =)

Prio 1 möbel att få upp idag, är Ludvigs byrå! Jag får panik över hans kläder som just nu ligger i en leklåda med lock (!), en enda stor röra och jag hittar inte det jag söker... + att vi börjar övergå till nästa storlek nu, så alla kläder som finns där i, passar inte längre....


Kudden nästa!

Ytterligare en lång dag är till ända och jag ska göra Ludvig sällskap på kudden. Jag hoppas han är trött i natt och vill sova till typ 5 i varje fall. Dock har vi inte så mycket planer för morgondagen, än jag kan passa på att sova medan han sover sina middags-tupplurar... det är lätt att säga det nu, men när det väl är dags, då kommer jag alltid på något annat jag ska göra och vips så har han sovit klart och jag har berövat mig själv sömn. Jag verkar aldrig lära mig.

Så vi hörs i morgon kära vänner.

Kram och godnatt.

 

 


Med huvudet fullt.

Just nu känner jag att huvudet är överfullt med massa att borde göra och sånt som måste hinnas. Inte nog med att vi snickrar och flyttar, så kommer vi allt närmare det där dopet nu också. Vilket gör att jag nog har en hel del att stå i bara jag tänker efter... snudd på att man får lite panik faktiskt. Dock kommer vi göra dopet till något enkelt bara. Nära och kära får ta allt som det kommer och blir. Fast det lär ju finnas mat och fika att bjuda på.. och sen skall allt handlas och kommas ihåg... hmm... tur jag får hjälp av mamma och svärmor... nog för att jag är hemma heeeela dagarna långa, men när Ludvig är vaken och alert så finns det ingen tid över. Då är det Ludvig-tid som gäller. Hur som helst, så kommer allt bli bra tillslut, men jag vill ju liksom göra allt och ingenting samtidigt.

Flyttstädning pågår!

Ja, är kanske inte så allvarligt som det låter, men ska bli mycket skööööönt! Jag har hoppat in i cd-hyllorna för att torka av varendaste liten en och torka ur själva hyllorna.... jag tror jag har fleratlet av mina skivor i Nås.... fortfarande... så ägaren till merparten av de sjuttioelvatusen skivorna är M....

Natten sovs i Ludvigs rum, utan varken gardin eller rullgardin, men det gick hur bra ändå! Ludvig somnade långt innan vi ens hunnit in med sängarna och i med sängkläderna, så han fick sova första timmen i vagnen... men så kan det vara. Sen har vi nog sovit gott hela familjen bland alla djur på väggarna, förutom att jag och L var uppe vid halv 3 och sen tog vi  morgon vid halv 6... (dock har jag hunnit sova lite middag!). Var en extremt jobbig dag igår. Inte för att vi gjorde så mycket så, men det hände så mycket och det var hög volym och lite så.. fick lite huvudvärk på kvällskvisten och den sitter i än idag.

Vi var inte i närheten av att vara klara för att se på fotbollen vid klockan 20 igår, så vi började att spela in matchen så vi kunde se den bara vi fick rast och ro...dvs efter att matchen var slut... jag orkade se 25 minuter, sen tackade jag för mig... haha.. så jag missade Zlatans mål, men ändå inte. Det fanns ju kvar så jag kunde se det i morse. För en gångs skull, så hade Sverige lite flyt.

Funderar på att ta ett litet break och kanske baka lite. Skulle behöva få till lite kaffebröd till dopet... för att sen också hinna fixa lite käk under veckan till detsamma...

Sen ska det möbleras idag. Ja, åtminstone det som finns nere i källaren och som skall skruvas upp. Fattas ju även en heeeeel del möblera att möblera det stoooora vardagsrummet med... för vi är ju liksom inte vana vid detta stoooora hus! Det här är fantastiskt, känns nästan som man hade en mil till toan i natt när  man var upp.... det ni.


Okej... är ni redo!?

Före:



hokus pokus:

  

Öppet:


Idag smäller det!

Dagens arbetspass har redan inletts. Sängen är itu skruvad, allt är tömt, vardagsrummet ser än mer ut som ett bombnedslag, tvättstugan är avtorkad sen rörmokaren lortat ner... huset är dammsuget för att det skall kunna skitas ner mer, tvättmaskinen är i full gång... och pappa har påbörjat pulet som är kvar innan det stora för dagen skall ske, uppsågningen av hålet. Några fönster kvar att fixa och en list runt vindsluckan i Ludvigs rum, sen tror jag att det smäller... så jag lär skynda mig att ta ett kort på hur väggen ser ut nu, så jag kan bevisa för er senare idag. =)

Bara hålet sen är öppet, så antar jag det är min tur att arbeta... måste ju städa ur Ludvigs rum ordentligt så vi sedan kan lägga in madrasserna och allt där inne...+ städa nya vardagsrummet så vi kan bära in soffan... + tv:n och bänken..... jipppppiiiiii! Kanske är det så att kvällens fotbollsmatch kommer att ses i det nya! Ska verkligen bli skönt nu med lite mer yta och plats.. jag börjar tröttna på att bo i en kappsäck nu. Ut med allt ur vardagsrummet sen, så vi kan fortsätta att riva tapetlagren och påbörja omtapetseringen där....yeeeees!


Sista natten.

Eftermiddagen/kvällen har som jag nämnt tidigare spenderats i Nås of course. Besök hos min mormor och morfar, storhandling på Precent och sen resterande tid hos mamma och pappa. Skulle kolla fotbollen, men efter att matchen typ var avgjord redan i mitten på första halvlek, så kan jag inte påstå att någon av oss kollade så värst mycket... M försökte fixa till datorn, men det är nå knas med den, så de kom på andra tankar i stället. Ludvig somnade i bilen på väg hem och vi har lyckats få honom i säng utan krångel direkt... men oroar mig för en tidig natt i natt med nu...

...så det är bäst att jag också kryper ner. Ska sova sista natten i nuvarande sovrummet i natt. Img ska sågen gå genom väggen är det tänkt och sovrummet blir hall. Spännande! Så om vi skulle vakna tidigt i morgon, så har vi en hel del att syssla med.. har fortf inte varit hemma så pass mycket att vi haft tid och ork att skruva isär sängen och plocka ut... men i morgon är det ett måste.

Regnig fredag

Har regnar mer eller mindre hela natten, morgonen och dagen tror jag. Inget verkar väl tyda på att det ska ge med sig heller är jag rädd.

I natt var jag upp och gav L lite mat redan vid kvart i ett, lagomt mör när man tog sig i säng vid halv 12... han var rätt så het då, så jag tror febern hade krupit fram... somnade lyckligtvis om strax efter 01 och sov bredvid varandra fram till 05.15, då tog vi morgonen. Fick dock ytterligare 2 timmars sömn mellan halv 8 och halv 10, så jag är på banan åtminstone känns det som. Efter lite bus och lek och mycket sång, så sover nu L en sväng till och jag ska passa på att fixa lite lunch till mig, chickybits och äggnudlar. Mums. Sen planerar jag att spendera resten av eftermiddagen/kvällen i Nås. Först ett besök hos mormor och morfar och sen resten hos mamma och pappa. M ska försöka att installera om deras dator så det blir nå fart på den igen.. dessutom blir det nog en besök hos Precent.

Sen var det fotbollsdags igen ikväll för Sveriges del. Heja!

Omvänd effekt?

Jag tror den där sprutan fick omvänd effekt. Det sas att han kunde få hög feber och bli grinig till kvällen. Sa för mig själv, kan man bli grinigare än kvällarna vi brukar uppleva? Ikväll har jag och L suttit i soffan och myst, sjungit massa låtar hundra gånger om och så har vi pratat massvis. Vi pratade så länge och mycket att vi (läs Ludvig) till och med (nästan) somnade sittandes i mitt knät....! Så ikväll har vi haft en kväll utan protester och skrik!

   

Skratt, tårar och så lite mer skratt.

Man skulle kunna sammanfatta BVC besöket med tre ord, skratt, tårar och skratt. Ludvig började med att charma in sig hos BVC-tanten med massa flin, skratt och prat. När det sedan var dags för vaccinationen beståendes av två sprutor, så blev det lite kven, skrik och några tårar. Dock var man så smart att man tog båda sprutorna samtidigt, i varsitt lår... så det var att slå två flugor i en smäll skulle man kunna säga. Ganska omgående så tog tårarna slut och han sken upp som en sol igen. Vi avslutade besöket med att återigen skratta och prata. BVC-tanten tyckte han var duktig på att prata. Märktes att vi sjöng eller lyssnade på musik sa hon. Inte för att jag kan sjunga så värst bra direkt, men skrålar det gör vi. =)

Hade lite funderingar angående influensa-vaccinationen som är i ropet just nu, rätt så överdrivet kan jag tycka, men ändå. Är ju lite fundersam på om vi ska vaccinera L eller inte. Vaccinationen sägs innehålla äggproteiner, vilket M är allergisk mot... så frågan är om vi vågar ge L det, då vi inte vet hur han reagerar på detta ännu... är ju rätt mysko egentligen ju, för allergier blir ju bara vanligare och vanligare i vårt avlånga land.... och hur många äggallergiker måste det inte finnas? Det är nog bra med % av befolkningen det, innebär detta då att kanske säg 15% av befolkningen inte kan vaccineras? Då kan det ju inte bli så dyrt för den som nu ska betala notan... Hur som helst, så visste de ingenting mer än vad som står i tidningen ännu. Ingenting vart klart, det var inte ens klart från vilken ålder man ska få vaccinet...

Jag gissade ju på att vågen skulle visa 7800 gram idag. Den visade bara 7650 gram. Så nu tror jag att han lugnat ner sig lite på tillväxten. Han vägde ju strax över 7,2 när vi var till Falun, så 400 gram på ca 3 veckor, känns bra. Däremot har han sprungit iväg lite på längden.. 64,5 cm har jag för mig...

Torsdag

Min oro för natten var helt klart befogad, för inatt vaknade lillgrodan redan vid 02.40! Vadå snark snark snark? Dock gick det relativt snabbt att få honom i blunder igen efter maten, så vi fick 3½ timme till innan vi tog morgon strax efter halv 7...

Idag är det så dags för den första sprutan. Jag hoppas det kommer gå bra, utan några större protester... jag räknar med det åtminstone, för han har tidigare inte sagt ett ljud när de hållt på kränkt och bråkat med honom, ja, förutom vid sjukgymnasten då.... så för att samla krafter för besöket på BVC, så har Ludvig nu tagit sig sin förmiddagslur och jag ska nog försöka göra honom sällskap en timme eller så... om jag inte blir fast här vill säga... skulle vilja hitta en fin lampa till Ludvigs rum... men vart ska jag leta?

Kvartsfinal dags i dam-EM idag, jag är redo och eftermiddagen/kvällen är räddad om så är!


Vi kammade noll....igen!

Jag kommer faktiskt inte ihåg vad jag har gjort idag, men jag har inte gjort något av det som jag sa fanns att göra... hmmm... har mest busat och myst med lillgrodan. Han var dessutom vaken mellan 15 och tills han äntligen somnade för en halvtimme sen, efter massvis med protester... som vanligt... övertrött.com. Jag är dock rädd för att det kommer bli en tidig natt, då han åt senast vid typ 19....

Efter århundradets värsta regnskurar, så gjorde vi ett nytt försök vid Älgberget att se vildsvinen. Reslutat: nada. Så nu ger jag upp, det är inte meningen att vi ska få se de där kultingarna. Ludvig håller sig dessutom vaken heeela tiden vi är dit. Trots en längre stund i bilen. Beror det på att det är grusväg eller vad?

Ludvig är så söt. Han har verkligen blivit stor nu. Han kan nu hålla i nappen själv, ta ur och stoppa in den själv, dessutom så har han börjat gnugga sig i ögonen när John Blund kommit till honom.. ni skulle se honom och ni skulle smälta. Världens goaste Ludvig.

I morgon är det dags för BVC besök igen. Var 1½ månad sen sist vi var dit nu, dock har vi ju besökt Falun två gånger sen dess. Vägning och mätning men framför allt första sprutan står på schemat i morgon. Undra sa flundra hur mycket vägen visar nu.. han vägde ju 7225 gram när vi var i Falun i mitten av augisti... så vad ska vi tro... 7800 gram?

Slutet på Bachelorette nu, sen blir det läggdags. Är rädd för att hon väljer killen som jag inte tycker hon ska välja....

Sov gott.

September=höst?

Vi hinner inte mer än ta oss in i september, förrän hästen känns vääääääldigt väldigt nära. När solen är framme så är det hyffsat varmt, men när den går i moln, då är det kaaaaallt. När hösten kommer, så kommer automatiskt vintern allt närmare också... fattar inte vårt klimat.. vintern är ungefär ett halvår och de resterande 3 årstiderna, får dela på ett halvår. Snacka om orättvist.

Inte gav då ersättningen någon mättnads-effekt första natten i varje fall, snarare tvärt om. I natt satt vi uppe redan strax efter tre.... lyckligtvis somnade vi redan vid halv 4 igen och sov sen fram till 7.

Egentligen finns det en hel del att göra här hemma bara men vill, men frågan är om man ska göra det idag eller om man ska vänta... finns att riva tapet, måla, skruva itu sängen, klippa gräs... fast nr 1 och 3 kanske man ska vänta med till närmare helgen? Svårt det där. Klippa gräset borde jag göra, men samtidigt behöver det torka upp lite mer ute, så det får bli tidigast på eftermiddagen.. och då fundera jag på om vi istället skulle åka till Nås efter maten och installera om datorn. Återstår att se.

Tiden springer iväg!

Idag blev Ludvig tre månader! Helt sjukt vad fort tiden gått. På kvällskvisten här när det började vankas grinkalas, så tog jag fram en mjölkersättning, för att se om han var mer hungrig (och ätit slut på all mjölk redan idag....)... och vilket kalas vi hade! Han mumsade och åt så bodyn var rätt så blöt när vi var klara! Så vi kankse har kommit på knepet för att få lugnare kvällar? Att komplettera med ersättning innan läggdags. Det är nu 1½ timme sen han slutade äta och än är han vaken och nöjd! Det pratas och pratas från vardagsrummet. Gosfisen! Om vi nu har lyckats mätta honom mer än vanligt, så kanske det finns ett liiitet hopp om att han ska sova en stund längre i natt/morgon? Återstår att se!

Fick oväntat men välkommet besök på kvällskvisten här av mamma, pappa, mormor och morfar. Välkomna in i röran! De hade varit till Älgberget och sett vildsvinen.... varför får vi aldrig se dem? Så vi lär ta en tur igen någon dag vi med. Skam den som ger sig.

Läggdags bara lillgrodan vill sova.

Siesta.

Gårdagskvällen blev återigen ett skrik-kalas. Mellan klockan 14.30 och 21.15, så sov Ludvig endast 40 minuter. På sin höjd. Efter att våra öron inte orkade med så mycket mer, tog vi en biltur som allt som oftast resullterar i att Ludvig somnar. Vid hemkomst försökte vi lägga över honom i sängen.. men det sket sig... efter lite mat och mys så somnade han i min famn.. gjorde ett nytt försök att lägga honom i sängen och då gick det vägen!

I morse var han och jag vakna mellan 04.30-05.30... för att L sedan skulle vakna för morgonen en timme senare.. M var dock så snäll så han tog honom med sig upp och jag fick slumra en timme till. Nice!

Jag och M började sedan att rödmåla gaveln... jag tog mig upp på högsta platån på nyggställningen, men min höjdskräck gjorde sig påmind och jag kunde bara inte måla där uppe.. det var för högt för mig.. därav fick M lov rycka in och ta det högst upp... Gränsen för min höjdrädsla är hårfin, för en meter längre ner var det nemas problemas. Så efter lite raster och matpauser under dagen, så är gaveln nu helt färdigmålad. Jippi! Efter detta var både jag och L så trötta, så vi tog oss en gemensam siesta bredvid varandra i 1½ timme!

Rörmockaren har fixat och trixat här hela dagen och lagomt till han skulle packa ihop för dagen, så upptäckte han att ett element läcker... så han lär komma tillbaka img igen.

Nu är pysen inge glad, så bäst att ge grabbarna ett handtag.

Godnatt.


Jag målar...

...och målar och målar... men bra blir det. =)

I med lite lunch nu och sen ut igen. Yeah.

RSS 2.0