Nu ska här sovas.

Planen i eftermiddags var att L skulle sova i bilen till stan, för att vara vaken under tiden där och hela vägen hem. Resultatet av stadsresan blev: L var vaken hela vägen dit, hela vägen där och somnade som en stock på vägen hem.... så med tanke på att hans siesta kom mellan klockan 18-19 var det bara att ställa in sig på att det skulle bli en sen kväll så även idag.... sagt och gjort.. strax före 23 slog han igen sina blå.

Det har varit en konstig fredagkväll idag. Annars på fredagar brukar inte jag komma hem förrän vid 20.30 tiden och det i princip bara är att få något i magen, busa lite och sen är det läggdags. Idag var vi hemma vid 19 tiden och hade heeeela kvällen kvar att spendera på något vis. Man blev snudd på lite rastlös. Dock bojkottade vi allt vad majbrasor och fyrverkerier heter och har stannat hemma.

I morgon väntar match för min del på eftermiddagen. Ett av mina gamla lag, Västerås BK30 kommer på besök. Skojsigt. Dock är det inte många spelare jag känner till nu föriden, men jag hoppas att härliga Lasse fortfarande är med. Tränar-Bengt kanske också? Tuff och hård match kommer det bli, men det är bara att rycka upp oss sen förra helgen och spela som vi kan, sen hoppas vi att vi inkasserat årets första 3 poängare när domaren blåser av matchen runt 16.45 tiden. Håll en tumme.

Valborgsmässoafton.

Vilket härligt vårväder det är ute idag! Så här får det gärna fortsätta hålla i sig!

Huset är nu städat från topp till tå, pannan är sotad, tvättmaskinen rullar och Ludvig ligger ute och sussar. Han slog återigen till med att sova till klockan 9, varpå M även han fick sova ut en morgon! Dock sov han kors och tvärs över min säng junior halva natten, så när kroppen värkte efter att ha fått ligga på 1 dm ungefär, flyttade jag mig neråt mot fotändan. Haha. Så förutom en vaken skrikperiod vid halv 3 i natt, så har vi sovit fantastiskt bra hela familjen.

Börjar bli lunchdags här snart, innan det om några få timmar är dags att bege sig mot stan igen.

Godnatt torsdag.

Lite lyxfällan tittande, sen väntar John Blund. Junior har sovit en halvtimme snart. Gäller att ta tillvara på alla minuter man kan få. Man vet aldrig om han behagar vakna kl 7 eller halv 10. =)

I morgon är det fredag och vi har M hemma. Dock ser det ut som vi måste göra dagen till en städ-och-ihopplockardag... men sånt är livet ibland. Det är tur L älskar dammsugaren. =) Träning vid halv 5 och jag får nog sällskap till stan av grabbarna.

Någon brasa till kvällen? Hmm, inte en aning faktiskt.. nog för att L är uppe sent på kvällarna, men njae.. vi får se.


Det ska börjas i tid.

foto0015 (MMS)

Det ska börjas i tid.


Är det torsdag så är det.

foto0014 (MMS)

Är det torsdag så är det.


Frisk luft.

Härligt! Nyss inkommen efter en promenad i det friska vårluften. Ja, hade det inte varit för all byns gräspyromaner, så hade det faktiskt varit ljuvlig luft.... säg mig, vad är vitsen med att bränna gräs längs dikeskanten ner mot älven?? Vem sjutton bryr sig om hur grönt det blir där? Ingen slår ju skiten när det är högt som stryk sen ändå. Nej, här ska det minsan eldas för att det är kul att elda. Ingenting annat.

Dessa pyromaner gör också, att när jag för en gångs skull skulle kunna hänga ut tvätt då det inte är allergi i luften, då eldas det så det är omöjligt att hänga ut den. Skoj!

Släktresan till Mallis, ser ut att ha gått i stöpet för halva resesällskapet..... samma gamla vanliga otur när det gäller våra semesterplaner. Vi ska helt enkelt bara bestämma oss samma dag som vi ska iväg och bara dra. Det är enda chansen.

Tack för idag onsdag.

Efter ett bad och middagssömnen som slutade med att jag väckte L efter dryga 2 timmar... visade termometern 38.4´c. Dessutom hade M läst någonstans att på örontermometrar ska man lägga på 0.5´c, vilket innebär att skulle L ha haft över 40´c i morse....hmm...

Hur som helst så tror jag dock att det börjar vända lite. Jag ser i varje fall en ljusning. Jag fick dessutom honom att äta upp en hel burk med köttbullar och tillbehör. Ja, inte glasburken förstås, men dess innehåll. =) Så det finns hopp om att febern ska vara väck i morgon och att vi skulle kunna gå ut och ta lite frisk luft. Skulle inte vara helt fel. 

Om det inte är ett spår av viruset som tydligen cirkulerar just nu, så kan febern bero på tänder. FÖR jag såg ikväll att det har börjat spricka upp för ytterligare en uppe...  

Fullt ös medvetslös.

Idag har det i princip varit fullt ös medvetslös på junior, så någon sjukling har det inte setts ut att funnits här hemma. Fick besök av mamma en stund på eftermiddagen här. L började dock kännas lite varm nu igen, och somnade för en kvart sedan ----> efter att vi badat och skvätt ner hela badrummet med vatten.... tidigare under dan har han sovit totalt en halvtimme, så jag hoppas på en timme nu åtminstone.

Dröjer ytterligare minst 2 timmar innan jag kan vänta hem M från jobbet...

39.7'C i morse, men nu ser det ut som alve...

foto0012 (MMS)

39.7'C i morse, men nu ser det ut som alvedonet gett lite verkan. Nu orkar vi leka lite.


Status oförändrat.

Febern håller i sig. Det enda som vi lyckats få i herr junior under dagen idag är saft och välling. Inte ens smörgåsrån har funkat idag. Det innebär verkligen att junior är sjuk.

Dagen har med andra ord mest bara innehållit mys och liggande positioner. Grabbarna har nu lagt sig, varav den ena har åtminstone somnat, så jag ska också göra detsamma, utifall att herr junior vaknar under natten... men i morgon är en hel-ledig-dag, vilket känns bra. Inga måsten utan vi kan ta allt som det kommer, med eller utan feber.

Febern håller sig kvar.

I natt har vi inte sovit mycket. L somnade ju rätt ovaggad, men började knöla redan vid 01, då jag knappt hunnit somna än.... efter X antal knölningar i sin säng, flyttade jag över honom till vår säng vi 03-snåret...tog inte många minuter innan L börjar störtgråta... fanns inge stopp på tårarna.. och han kändes mycket varm och het... slutade med att termomtern visade 39´c och att vi var vakna till 04.45 ungefär.... då hade M tagit sitt täcke och lagt sig i soffan för att om möjligt få sova någon timme till innan jobbet.... morgonen fortsatte sen med knölande och feberyra, men vi lyckades få till någon timmes sömn i varje fall.

När vi vaknade för morgon, så visade termomtern återigen 39´c. En flaska välling har gått ner i lilla magen, men i övrigt har vi mest suttit/legat i soffan och myst.. inge vidare energi hos junior idag. Så nu ligger han i vagnen och tar igen sig lite, stackars liten. Måtte det möjligen vara fler tänder på väg denna gång?


En liten feberkille.

Ludvigs siesta ute i vagnen, varade i 2½ timme, det efter att jag väckt honom vid kl 16. Då hade vi haft besök av en grävare ute på gården en halvtimme och jag tyckte L kunde få kika lite på honom innan vi fick lov ge oss in för att äta. L satt snällt i vagnen med stora ögon och tittade när de grävde ner röret i backen som skall leda bort vårfloden från vår infart... åkdon och elektoniksaker verkar vara Ludvigs melodi.

Fick i oss lite mellis för mig och kvällsmat för L innan farmor kom. Jag smet iväg på träning och L och farmor hade varit ute och letat vitsippor när M kom hem en timme senare. Så det hade inte gått någon nöd på dem inte.

En lagomt lugn rehab/återhämtningsträning ikväll, så jag antar det blir springa av i morgon istället..... igår på matchen gick min ena stortånagel av på mitten... det blev liksom en spricka tvärs över den... och nu, så pulserar det rätt skapligt i tån... så det är bara att inse att jag ska få lov besväras av även denna nagel några dagar nu.... fast ser man positivt på saken, så efter denna så har jag ju avverkat båda två redan under säsongen...

L kändes varm nu under kvällen, vilket även termometern visade. Han somnade rätt ovaggad i min famn en stund efter att jag kommit hem, för att 5 minuter senare stå i sin säng och prata.... tjiii fick jag liksom. Eftersom första "somningen" skedde innan vällingen hann fram, så fick flaskan komma fram nu istället.. och han låg både kors och tvärs i soffan medan han mumsa i sig det mesta, för att i nästa sekund sova som en stock.

Till slut så.

Jag och L, vi gick och gick på vår promenad utan att L ville lägga sig ner och blunda... han somnade ett tag sittandes, men så fort jag försökte lägga honom ner var han vaken igen... skam den som ger sig... gruset på vår egen infart är alltid ett säkert kort att ruska vagnen på... så nu sover han. Ska ta och fixa lite med allt möjligt medan junior sover.

Om 3 timmar kommer Ls farmor hit för att vara med L en timme, när jag åker på träning och innan M kommer hem från jobbet och klippningen. Ibland är det ett evigt pusslande. Eller ganska ofta.

I natt har jag sovit såååå bra. Hörde inte ett pip från Ludvig förrän vid 7, då han också sovit i sin säng heeeela natten! Så mellan 00-06.30 sov jag också som en stock...

Under förmiddagen har vi gjort en liten snabbtur till mitt jobb för att utföra lite ärenden och för att säga hej. L somnade en kvart i bilen dit vid kl 10, men annars har han busat tills nyss. Buskallen min.

På måndagspromenad.

foto0010 (MMS)

På måndagspromenad.


Finally at home.

Ingen var nog gladare än M när jag kom hem, för ungefär en halvtimme sedan.... L hade nämligen varit mindre nöjd de senaste 2 timmarna och ropat efter mamma.... så det var en trött liten kille som mötte mig i dörren (en stor en också för den delen...), fick mysa lite med junior och sjunga lite innan han helt okomplicerat somnade i min famn...

Har packat upp väskan efter en matchdag i Sthlm, som vi bara drar ett streck över och glömmer. Åkte 10 i morse och kom hem 11 ikväll. Där har ni min söndag.

Ska ta och dra på mig nattmössan jag också och göra grabbarna sällskap. I morgon ska jag och L mysa och busa hela dan!

Tack och godnatt.

Fredagen är alldeles strax förbi. Jag är trött och fryser som en gnu. Dessutom tog det en evighet och två vällingflaskor innan Ludvig slog igen sina blå för en liiiiten stund sedan. Han håller ut in i det sista lillgrabben, trots att han de senaste dagarna bara sovit en rejäl middagssömn... dessutom är han ett busfrö delux. När jag åkte på träning, tog M fram dammsugaren för att dammsuga hallen (den blir alltid lortig eftersom vi kär vagnen in och ut....), under tiden roade sig L med att inventera städskåpet... dvs.. ur hushållspappersförpackningen så lyckades han få ur en rulle papper, samt få upp den och rulla ut i princip hela rullen på golvet.... gissa om M blev förvånad när han såg synen.... haha...

Imorgon väntar en ledig dag! Hipp hurra! Om vädret tillåter det, så ska vi grilla! Hoppas hoppas!
Match först på söndag. Skönt. Dock blir det en heldag eftersom matchen är kl 16 i Enskede.

Förresten, förra inlägget har jag lyckats få till via mobilen. Jag är inte så dum som jag tror ibland. =)


Ludvig kan nu dricka själv med sugrör, så ...

foto0003 (MMS)

Ludvig kan nu dricka själv med sugrör, så där försvann min festis.


Lediga fredag.

Efter lite om och men vid halv 7 snåret i morse, bestämde sig junior för att åter ta sovmorgon till klockan 9. Fick i oss lite frukost innan vi susade till Nås. Där var även kusin Oscar, som var hemma från dagis med hosta. M och pappa åkte och inhandlade en vägtrumma, medan vi andra gjorde det mesta.... varken O eller L har tid att göra en sak speciellt länge... =) Fick lunch av mamma allesammans, innan jag följde med O in för att sova lite middag. L slocknade i bilen hem och ligger nu ute och sover han med. Ska därför passa på att få lite saker gjorda här hemma jag med, innan jag ska bege mig mot träningen... och innan dess ska jag göra lite inhandlingsärenden på Ica Maxi. =)


Nu tar vi helg!

I morgon är det fredag och M är ledig. Så man skulle kunna säga att det är helg i vår familj nu. Skönt.

L hade somnat en stund innan jag kom hem ikväll, men vaknade 20 minuter efter att jag kom hem.. och då var det bara mamma som gällde, så vi hann mysa lite innan han åter somnade om.

M ser på hockey, så bara den är slut blir det nog lyxfällan för oss och sen John Blund.

Planerna för morgondagen är att M och pappa (som också har ledigdag!) ska åka till Vansbro någongång under dagens lopp och inhandla en vägtrumma... Nämligen så att vad vi inte tänkte på när vi flyttade vår infartsväg i samband med utbyggnaden, är att vårfloden passerar just där på sin färd ner från berget... så det är liksom lite översvämning på vägen, som vi får leda bort just nu med hjälp av små "diken".

Det försvunna körkortet.

Minns ni, att jag berättade om när vi var till polisen för att fixa pass till Ludvig, så upptäckte M att hans körkort var borta? Hur som helst. M har sedan dess vägrat att fixa ett nytt, med hopp om att det skulle återfinnas ute på våran gård när snön behagade tina bort....

För en stund sedan, när jag höll på fixa lite mellis till mig och junior, så råkade jag av en slump kolla ut genom ena köksfönstret.... där ser jag äldre man ta några kliv in på gräset/ängen utanför här och sen plockar han upp något.... jag fick en sådan aha-känsla direkt... Mannen vänder på grejen han plockat upp både en och två gånger, innan han fortsätter ut på vägen igen... blir så nyfiken så jag måste skugga mannen genom fönstren... då han sedan stannar utanför vårt postlådeställ och efter lite funderande lägger han ner något i vår postlåda. Så fort mannen försvunnit utanför synhåll, så springer jag ut för att kolla i postlådan ------> M´s körkort!

Slutsatsen
är nu att körkortet är återfunnit och vi vet nu när det försvann. För platsen där körkortet hittades, var bara några meter in på åkern där M en halkig vinterdag för längesedan kanade rakt in i snöplogkanten med Corre och fick lov skottas lös... dessutom är M säker på att detta var samma dag som han hämtade ut paketet som han vet var sista gången han använde körkortet och som han också var säker på att han aldrig stoppade tillbaks i plånboken.... så lite koll hade han ändå.

Nu tror jag även hade jag har så stor koll på mannen i frågan som hittade hans körkort, att M får ringa denna och tacka så mycket.

Så det är så sant, det som göms i snö, kommer fram i tö...

En utmaning!

Nästa omgång i Svenska Cupen är lottad.

Kvarnsveden-Djurgården.

Yes,
vi fick ett allsvenskt lag. Skoj! Sen har väl inte Djurgården börjat allsvenskan så himla lysande heller.... så det är bara att göra så gott vi kan!

Sovmorgon igen!

Dag nummer två i ordningen då Ludvig tog sovmorgon. Idag stod klockan på 09.39 när han slog upp sina blå! Spår från gårdagens dåliga sömn tro?

Har städat och vädrat på förmiddagen sen vi kom upp + busat en del. Sen tog vi oss en promenad i det lite blåsiga vädret, så nu ligger L ute och sussar.  I och med en sen uppgång och en sen frukost, så blir det även en sen lunch för vår del idag.

Inga planer för eftermiddagen mer än träning om rätt många timmar, så tills dess ska vi busa!


Upp och nervänt dygn.

Imorse sov Ludvig till 9.20, vilket gjorde att jag inte var sen på att hänga på. Gissa om jag var förvånad när jag insåg vad klockan var! Så hääär länge var det längesen han sov...när han dessutom somnade runt 22 igår...

Tog oss sedan en liten promenad vid lunchtid, men L behagade bara slå igen sina blå i ungefär 5 minuter. Så vi traskade hem igen, åt lunch och busade en stund. Åkte sen till Nås för att hälsa på lite. L somnade i bilen och det var bara att lägga över honom i vagnen utan minsta protest.. härligt tänkte jag... tjiii fick jag en kvart senare när han återigen var vaken...

Spenderade sedan några timmar i Nås med bus, badande, kvällsmat och så hann vi träffa kusin Oscar innan vi begav oss hemåt igen... L slocknade ganska direkt i bilen, och sov kvarten det tar att åka hem.... så sammanlagt under dagen idag, har L sovit middag i 30-45 minuter....! Dessutom höll han sig vaken till efter 21 också... men det var efter många protester innan han gav med sig...

Så vad jag funderar på är nu... borde han inte sova som en stock i natt nu?


Dagen till ända.

Så lägger vi snart denna tisdag till handlingarna. Ska bli skönt att lägga huvudet på kudden och slå igen de två blå. Jag är inte avis på mina kamrater som sitter i en buss på väg hem nu... men glad att vi vann matchen! Spännande att se vilket motstånd vi får nu i omgång 3....chansen till ett allsvenskt lag finns ju åtminstone...

Eftermiddagen spenderades i stan med Ludvig och svärmor/farmor. En snabbis på kupolen för att leta tag på gympadojjor åt junior (vilket hittades!) och en fika, innan vi bemästrade Maxi. En utmattad junior somnade sedan som en stock på vägen hem...

Ni minns att jag beställde en mobil igår va? Idag vid lunchtid fanns den att hämta ut... expressleverans eller vad? Har inte hunnit kolla så mycket på den än, men det känns som det kommer ta sin tid att förstå sig på den... men men... huvudsaken den var billig. =)

Soliga tisdag!

Att vakna på morgonen vid 8 snåret och att solen redan tittar fram, det är lovely!

Jag och L har redan hunnit med en liten prommis för att återvinna lite skräp, vilket resulterade i att L somnade på vägen hem.

På eftermiddagen idag, ska jag och junior till stan och shoppa med farmor. Ska försöka mig på att hitta ett par gympadojjor till junior, så han har något ordentligt att gå runt i, i sommar... så vi får väl se hur kul L tycker det är att prova skor... sen blir det till att fylla på kyl och frys. =)


Spiderman!

Idag hade jag mina nya pjucks hela träningen, utan att känna något som helst skavsår... jag vet att jag inget borde säga, men detta lovar gott! Mina lagkamrater tycker skorna ser ut som Spiderman, vilket de kanske gör också... så jag är en spiderman! Dessutom, tyckte jag idag att jag fick ett bättre tillslag, vilket måste bero på skorna. =)

Det är just nu hemmets tysta vrå här, då L somnade för en stund sedan. Utan minsta protest idag, det tackar jag för. Ska inte dröja länge förrän jag gör honom sällskap. Ska bara lite först. Som alltid.


Det sket sig.

Jag hade en förhoppning om att L skulle sova middag så pass länge, att det inte skulle vara några problem att hålla honom vaken tills jag skulle iväg. Min förhoppning gick i stöpet. Runt halv 4 nu, var han arg som ett bi och att lyckas hålla honom vaken i 1½ timme till ungefär, det vara för mig en omöjlighet. Så vad gör man? Man lägger honom i vagnen och går ut och går, ringer farmor och kollar om hon möjligtvis är hemma och utan planer för någon timme under kvällen... och vips, så får L sin efterlängtade sömn, M slipper skynda sig hem från jobbet och jag kan åka på träning utan att behöva ta med en sur och grinig inte-vill-åka-bil-just-nu-kille.

Efter att min mobil hållt på att ge upp en längre tid nu, så lyckades jag hitta en telefon till kampanj-pris som jag skulle kunna ha, och vips så har jag klickat hem den. Nice och perfekt. Den jag har, har hängt med i över 4 år nu (rekord för mig!!) och dessutom så håller den på att bli uppäten av en lite Ludvig mest hela tiden, varpå man knappt hör att det ringer eller piper, då telefonen nog är fylld med massa dregel.... så om några dagar när jag får min nya, så kan L få äta upp den i fred. Inte blev jag rånad på kuppen heller, jag har betalt ca 1350 kr, inkl frakt. Det ni.

Lite mellis nu, invänta farmor och så träning! 


Måndag igen!

Så var det en ny vecka igen. Ruskigt vad veckorna springer iväg.... men idag skiner solen igen! Vår vår vår!

Blev ju kalasande igår i stort sett hela dagen och juniors middagssömn hamnade lite ur fas, vilket gjorde att han vägrade gå och lägga sig igår kväll. Han somnade i famnen på oss båda två,  men så fort vi la ner honom i sängen så flög han upp och började prata.... det hela slutade med att hela familjen tillslut somnade utmattade vid 23.15 tiden..... vilket i sin tur gjorde att L vakna först vid 8.15 i morse, men han var ändå på nå vis trött igen vid halv 10... en promenad i solen gjorde att han somnade i vagnen för en halvtimme sen ungefär... hoppas att han sover en stund nu, så att jag lyckas hålla honom vaken ända tills jag ska på träning sen, så att han kan sova en stund i bilen.... alltid ett pusslande detta..

Inte så mycket planer för dagen, ska mest slappa och ta det lugnt när L sover, sen blir det fullt ös när han är vaken och inte en lugn stund. Då ska vi gå runt och gå runt och gå runt. Gofisen!

Idag åker grillen fram!

Trots att det inte är något direkt solsken ute, så har vi tagit fram grillen och ska göra årspremiär! Kyckling och ris står påmenyn för min del, någon form av kött för M. Nice!

Hade en junior som trilskades både inatt och i morse med sömnen...jag hann inte ens somna igår förrän han pigg och alert satt i sin säng och pratade...tog en halvtimme innan han somnade om.. för att åter vara vaken före 6.... en halvtimme till och sen sov han till halv 9. Inte illa i slutänden ändå det. =)

Fick besök vid "lunchtid" av syster, Anton och O. Så det blev lite födelsedagsfika och bus, innan L helt ovaggad somnade i vagnen och gästerna begav sig vidare mot lunchen... återstår nu att se hur länge L lyckas sova... vore bra om det blev en stund, eftersom eftermiddagen kommer att bestå av fullt hus och kalasande....

Först var det grillat.

Rånade.

Jag är nyss hemkommen från matchen. En match man helst skulle förändra sista minuten på. Eller sista sekunderna. Slutresultatet skrevs till 1-1, vilket gav oss 1 poäng i premiären. Hade domaren blåst av matchen 5 sekunder tidigare, så hade vi fått 3 poäng. Då förstår ni hur nära det egentligen var. Därför känns det lite som att vi blivit bestulna på segern. Fan, rent ut sagt. Fast om man vänder lite på det, så hade vi ju kanske kunnat avgöra med ytterligare ett mål... så hade vi sluppit paniken i slutet. Men men. Bryt ihop och kom igen. Ny match på tisdag redan i svenska cupen.

Kvällen får bestå i bus, lek och lite tv-tittande. Tidig läggning ikväll som det känns.

Upp till bevis.

Blev sent igår innan filmen var slut... och inte blev det bättre av att junior vaknade pigg och alert 05.40.... men efter att ha krånglat i över en halvtimme, så somnade han om och sov i 2 timmar till. Tack söta L.

Så efter en förmiddagspromenad här, så ligger nu L återigen och sussar en stund. Jag har dammsugit och plockat ihop lite, nu väntar packning av väska och sen är det dags att fixa lite käk. Klockan 15 i eftermiddag smäller det, nu är det upp till bevis som gäller.

Jag hämtade ut  mina nya pjucks igår. Nöjd som tusan över ett "på-chans-köp". Jag hade de till och med på gårdagens träning, förutom sista kvarten då vi spelade... utan att få skavsår (!), så det kändes bra. Bara jag mjukar upp de lite mer så kommer de bli super. Jag känner det på mig.

Igår kväll fick vi även sortera alla newboodybeställningar när jag kom hem, så jag kunde skicka med en drös med mamma och pappa, som ska ut på sina håll och kanter... ni kan ju gissa vem som ville hjälpa till. =)
Fredagkväll.

Lite Wallander popcorn nu, sen blir det sängen för en prinsessömn. I morgon är det dags för seriepremiär och det gäller att vara laddad. Om ni åker för att se matchen, så hittar ni mig dels med nr 20 på ryggen, men också till höger i backlinjen!
'
Fick besök av mamma och pappa på kvällskvisten. De kom för att hämta kylskåpstillbehöret jag hämtat ut till dem, men också en drös med newbodyprodukter, som nu ska ut till sina rätta ägare.. jag har BARA 74 paket att fördela ut.... wish me luck. Haha.


Deklarationshjälpen.

Efter att ha ätit frukost och busat lite grann, så åkte jag och L till Nås för att få hjälp med sommardäcken. Som utbyte för det, så har jag nu deklarerat åt mamma, pappa, broder, morfar och morfar. Inte illa va? =)

L somnade i bilen hit, men vaknade så fort vi kom fram... trots en promenad så vägrade L att somna om igen.. så vi har ätit och busat en stund till, sen stod det inte på förrän de två blå slogs igen. Så det ser ut som att jag blir kvar en stund till.

Medan vi är i Nås nu, så är M hemma och byter däck på Passaten, men han borde vara klar med det nu, så jag hoppas han vilar upp sig lite nu. =)

Har några ärenden att göra på vägen hem... hämta ut mina fotbollsskor på "macken", samt hämta ut något kylskåpstillbehör till mamma och pappa på elaffären. Sen är det nog inte långt kvar tills jag ska bege mig mot träningen... har ett ärende att försöka utföra under vägen dit också... M fyller ju nämligen år i morgon..

Kudden nästa!

Ytterligare en dag är förbi. I morgon är det fredag och helg. En träning kvar, sen är det seriepremiär på lördag! Fatta, på lördag! Vart tusan tog försäsongen vägen??? Fast, vi har tränat och kämpat hårt, så vi ska vara mer än redo på lördag.

Kvällens träning är genomförd. Jag hann till och med få vara med lagfotot som togs idag... sen om man fastnade eller inte, det lär ju visa sig...

Borsta tänderna och uppsöka kudden kanske?

Planerna för morgondagen är att på förmiddagen, åka till Nås för att få däcken bytta av pappa, samt en del andra ärenden... sen är det lucka i almenackan fram till det är dags för träning vid 18.


Gråtrista torsdag.

Inte ett spår finns av någon sol idag. Istället är det grått, trist, regnigt och ruskigt. Trots det, begav jag och L oss ut på en promenad.. vilket resulterade i att L somnade i vagnen i detta väder... men frisk luft är det åtminstone.

Dagen i övrigt har spenderats inomhus med lek, bus, mat och en förmiddagsblunder.

Operation städning.

L ligger ute och sover i vagnen, jag har storstädat huset med allt vad det nu innebär. När solen kommer fram och skiner in så syns det mycket klart och tydligt vart dammet finns.... synd nog. Tvättmaskinen rullar för fullt och lär så göra hela kvällen. Dock kan jag inte hänga ut tvätten för torkning, då M är allergisk... så det blir att köra elementet i tvättstugan. =)

Bara L vaknat och vi ätit lunch båda två, så ska vi bege oss bort en sväng.

Sååå söta!

Adidaspjucksen jag pratade om förut, i storlek 19. Visst är de för söta? Dock har L inte fattat galoppen med att ha skor på sig ännu, men övning ger färdighet ska vi se.På eftermiddagen gjorde vi ett besök hos busiga-Oscar. Spenderade några timmar där med MASSA bus och lek, innan vi tackade för oss och begav oss mot min träning. Andra dagen i rad som jag lyckades hålla L vaken hela eftermiddagen, så han somnade återigen i bilen på stört! Dock vaknade han medan vi inväntade M i Sifferbo, men eftersom magen var mätt och belåten så blev resan hem inga bekymmer ändå. Skönt.

Träning nr 2 för veckan är avklarad och jag ser nu framemot en träningsfri onsdag. En promenad kommer det nog att bli ändå. Sen planerar jag att åka och hälsa på min farmor en sväng när vi sovit och ätit, det var ett tag sen nu. Kanske baka något mer också. Mycket på.


Och som ett brev på posten...

...så var det någon som satt i vagnen och ropade när jag precis skrivit klart förra inlägget.=)

Jag hann!

Mockarutor och snickers finns nu klara och Ludvig ligger och sover ännu. Pjuuuu! Dock återstår det att skära upp i bitar och frysa in.. varpå jag antar att det är då L kommer vakna... vara minut nu som följer är en ren bonus tror jag, för han brukar sova 1½ timme ungefär och det har det precis gått nu... men samtidigt kanske han njuter av vårvädret ute och sover lite till... ingen som vet.

Tisdag 13/4

Återigen en strålande fin dag! Sånt här tycker jag om!

Morgonen höll på att börja redan vid 05.40 imorse, men på något sätt lyckades L till slut somna om, visserligen lite kors och tvärs i sängen, men just vid det klockslaget så fick det vara! Han kunde omöjligt vara pigg redan då, eftersom klockan passerade 22 igår innan han somnade... 07.18 var det så till slut dags att gå upp.

Så sedan dess har vi ätit frukost, dammsugit, busat, tagit en promenad, handlat bakingredienser på affären, satt in småpengar på banken och handlat dammsugarpåsar på elaffären. L slockande i vagnen strax innan hemma, så nu är det bäst att jag sätter igång med bakandet! Planen är att hinna med både mockarutor och snickers...

Ett litet klick...

....och så är det ett par nya fotbollsskor på väg hem till mig. Det sket sig helt med dem jag hoppats på, då de inte längre finns att få tag på... som alltid när jag väl hittar några. Så nu har jag helt enkelt klickat hem ett par på måfå... de kan ju inte bli sämre än de jag redan har ju... och passar de inte, så kan jag alltid lämna tillbaks dem... men vore ju guld om jag lyckats dra vinstlotten. Så nu håller vi tummarna och så får vi se hur det går. Jag hoppas de dimper ner i slutet av veckan!

Godnatt.

Måndag 12/4

Tro det eller ej, men Ludvig sov i sin säng hela natten och vaknade inte förrän 7.20! Godmorgon!

Busade och hade oss några timmar på förmiddagen, innan vi sov middag, åt lunch och sen åkte vi till Nås. Sådant ljuvligt vårväder det har varit idag. Jag njuter! Det gör nog junior också, som slipper ha overallen på sig. Idag hade han till och med på sig adidasskorna ett tag. Jag ska försöka få till en bild sen, så ska ni få se. Hur söta som helst, men lite svåra att få på, på en liten kille som mest spretar med tårna och spänner hela fötterna...

Tog oss en promenad, som slutade med att L inte ville sitta i vagnen, så vi fick vända hemåt igen och spänna fast honom i selen.... är man busig så är man. Lyckades hålla honom vaken hela eftermiddagen fram till att vi tackade för oss och begav oss mot min träning... då slog han igen sina blå innan vi ens passerat shell,dvs inte ens efter 2 minuter! Så han hade noll koll på att hans mamma och pappa bytte bil med varandra några mil bort.. utan vaknade i bilen med pappa 200m innan de var hemma. Skapligt va?

I helgen slog det mig en sak.... under de kommande 7 veckorna, så kommer hela familjen att fylla år, först M, sen jag och strax efter mig junior.... OCH frysen innehåller inte det minsta tillstymmelse till kaka eller bakverk.... Observera också att M fyller år redan på LÖRDAG... så det kanske är dags att ta tag i saken redan i morgon?


Solen skiner alltid i Karlstad.

Dagen har till största delen spenderats i en buss, till och från Karlstad, men morgonen började med sovmorgon till klockan 8 för hela familjen! Det efter att L sovit i sin säng ända till kl 6!

Matchen spelades i strålande solsken (som alltid i Karlstad ju...) och slutade med en klar 7-0 seger. Jag ljuger INTE när jag säger att vi var närmare 15 mål än de 1...

Kom hem vid 21, så jag hann med en timmes bus och mys innan L slocknade i min famn! Jag och M  har sett klart på andra Milleniumfilmen, så nu vankas det läggdags även för mig.

Att stå på egna ben.

Tänkte bjuda er på två bilder idag. Var ett tag sedan jag orkade lägga ut några.
Jakten på skorna fortsätter...

Efter lite letande på nätet, så har jag hittat på fotbollsskorna som jag söker... problemet är dock att jag inte hittar ett endaste litet ställe som verkar sälja dessa... kul. Har de möjligen bytt "namn" till denna säsong? Det här kan göra mig galen, så det är lika bra jag lägger ner det just nu. Dock börjar mina två gamla favoriter som jag kör i nu, att ge med sig lite här och där... snart hjälper inte ens eltejp längre, då är det kris! Å det, innan säsongen inte ens har börjat.

På söndagen tjuvstartar vi säsongen lite, med en svenska cupen match borta i Värmland på söndag. Har ännu inte bestämt mig till hundra hur jag ska ta mig till samlingen... om jag ska ta bil själv, eller om jag ska få skjuts... dilemmat är att vi nog inte är hemma förrän mitt i Ludvigs läggdags, så då kan nog inte L och M hämta mig.. så kanske egen bil ändå. Jag kommer i vilket fall som helst, stiga på bussen i Ludvika, vilket gör att jag känner ca 2 timmar i tid. Inte illa. Får fundera under morgondagen få se.

Inga direkta planer för morgondagen finns. Funderar dock starkt på att ta mig en förmiddagssiesta om det tillåter... har varit dåligt med sådana nu de senaste dagarna.. men först får vi se hur natten blir. L sover i sin säng. Än så länge.


En stadstur.

När jag kom hem från träningen igår kväll, så hade Ludvig som väntat somnat. Dessutom i sin säng. Där sov han ända till kvart i 4 då jag vaknade av att han satt upp och pratade. Flyttade över honom till oss och sen sov vi i 4 timmar till. Lyx!

Lite halvtråkigt trist väder ute, så jag frågade mamma om vi inte skulle ta en tur till Ludvika. Hennes f.d symaskin, nu min (!) som varit på service var klar för att hämta idag.. så varför inte göra det, samtidigt kolla i stans nya galleria och lite god lunch på det? Sagt och gjort. 2 timmar i stan spenderade vi med allt detta. Dock handlade vi inte mycket, men alltid kul att komma ut lite. Proppmätta blev vi också, efter en lunchbuffé på Kina.

L somnade i bilen hem, så nu ligger han ute i vagnen och sover. Antagligen svettas han som en gnu eftersom solen är framme, men sånt är livet. Han har i varje fall fått komma ur åkpåsen för någon vecka sedan och har bara filtar över sig.

Ska slå en kik på lite fotbollsskor här igen om jag hinner innan han vaknar, om två timmar är det dags att bege sig mot träningen igen... men fredag, det är det!


Torsdag 8/4

Om sovmorgonen lyste med sin frånvaro igår, så tog vi igen det i morse istället. L vaknade visserligen strax efter 7 då M´s klocka ringde, men vi låg kvar till efter 8 jag och junior!

Vid 10-tiden idag så packade vi in oss i bilen och åkte till Nås en stund. L somnade i bilen på direkten, så vi tog en promenad med mamma det första vi gjorde. Sen bjöd mamma oss och morfar på småplättor. Underbart gott. Pannkaka är väl det godaste som finns? Lite bus och uppvisande av gåningen, innan vi begav oss hemåt igen då mamma skulle vidare till frissan.

Återigen somnade L i bilen, vilket inte gjorde något, för OM han lär med en sväng i bilen ikväll när jag ska på träning, så har han nog varit vaken så pass länge att han inte tröttnar ur på det hela.... stod inte på förrän babyvakten gav ljud i från sig efter att jag gått in.. och när jag kollar till om det redan är vaket, så upptäcker jag att det regnar ute! Så fort ut och på med regnskyddet på vagnen... ingen reaktion från junior, så jag antar han är tröttis. Jag tror jag ska slå omkull mig på sängen jag med, kanske läsa lite i en bok eller bara blunda. Dilemmat är numera dock, att Ludvig inte alltid säger något när han vaknar, utan bara sätter sig upp i vagnen... detta leder ju i sin tur att babyvakten heller inte avger något ljud så jag vet han är vaken.... busig liten kille va?

Jag har ont i högra baksidalår. Jag kan inte påminna mig att jag gjorde något på träningen så jag skulle ha kunnat "skada" mig.... utan jag hoppas mer att det är träningsvärk från mjölksyrelöpningen... lite varmt stift på ikväll och så hoppas jag det är bra... eller att fler har ont på samma ställe som jag... haha.

Det verkligen ösregnar ute nu. Bra för snön, men junior den stackaren då...

*ingen rubrik*

När det efter några timmars bus var dags för lite siesta, så var grannen återigen i vedhögen.... jag tror ta mig tusan att han kör intervallpass med kapen.. för han kapar en stund, sen är det tyst en stund, för att sedan fortsätta... så där håller det på...varför inte kapa hela högen på en gång när man ändå inte har något bättre för sig? Fast, med tanke på att de går upp vid 4-5 på morgonen, så får man kanske vara glad att de inte börjar väsnas förrän halv 8...

Vi sov i varje fall 1½ timme till slut, det tackar jag och bockar för. Dagen fortsatte sedan med lunch och massa bus, tills vi på eftermiddagskvisten begav oss ut för att få oss lite frisk luft.

Återigen en kväll då Ludvig helt ovaggad somnar i mitt knä i soffan! Återigen en kväll då jag ska göra honom sällskap rätt snart, ska bara hänga en tvätt först.

Pensionärer!

När Ludvig (ja, jag med!) för en gångs skull hade kunnat sova längre på morgonen, då slår grannen igång vedkapen strax före halv 8...... ljudet av denna, går raka vägen in i vårt sovrum..... halleluja och så var den sovmorgonen förstörd.

Alltid lika spännande...

...att se hur Ludvig sover, när man själv kryper till kojs....för med det menar jag, att man kan hitta honom både kors och tvärs i sängen.

Kvällens träning skulle avslutas med en mjölksyrelöpning. Det visade sig vara stjärnan, som jag sprang redan på Tommys tid i Nås eller Dala-Järna! Okej, tungt blev det i låren, men mjölksyran lyste med sin frånvaro... hmm.

Imorgon är det onsdag och vi har ingenting planerat. Skönt visserligen. M kör nog en långdag på jobbet eftersom jag inte tränar, så jag och L får busa hela dagen själva. Hoppas på lite sol och fint väder, så vi kan promenixa lite och få oss lite frisk luft.

L somnade utan protest ikväll med. I mitt knä, i soffan. Börjar bli en vana det. Ikväll satt vi och kollade/läste en bok, då han helt plötsligt bara slänger sig bakåt och är supertrött. Pangbom och så snarka han. Så jag ska passa på att göra honom sällskap nu direkt och samla på mig så många timmar som jag bara kan få. L har sovit i snart 25 minuter, så jag ligger inte så långt efter honom för en gångs skull.

Lite extra fett.

Jag trodde ett bra tag att det skulle bli en riktigt tidig morgon i morse, då junior började röra på sig redan vid halv 6.... men som många gånger tidigare, kommer tröttheten tillbaka och han sover till nästan halv 8. I och med det, kunde utan problem hålla honom vaken tills vi skulle till Mockfjärd och BVC. Dock somnar han i bilen och hinner sova kanske 7 minuter innan vi är framme.

Besöket hos BVC gick bra. Han fick leka med två små klossar (litet test på utvecklingen...), som han till en början vägrade ta och bara kastade iväg, men efter en stund var de roliga! Vågen visade bara 100 g mer än sist! Hon sa att när man slutar att amma eller med ersättningen, så brukar vikten rasa lite... så det är bra om man tillsätter olja eller fett i varje måltid...

Lyckades sedan hålla honom vaken ända hem, så att L kunde få i sig lunchen innan vi gick ut för att ta en promenad och L skulle få sova sin lilla siesta... Hann i princip inte mer än hem, sätta på makaronevattnet på spisen och sen får jag oväntat besök av mamma och morfar. I samma veva som de svänger in på gården, så reser sig även L upp ur vagnen och är vaken! Han sov max en halvtimme!

Så för en stund sedan, efter några timmars bus, klädde vi på oss igen och tog promenad nummer 2. Det slutade med att L somnade sittandes! Så nu ligger han ute och sussar och jag sitter här, ombytt för träning ---> som börjar om 2½ timme. Man får utnyttja tiden. Haha. M har sagt att han ska åka så han är hemma INNAN jag ska bege mig av, så L slipper åka mer bil idag... vilket kanske är klokt eftersom han sover nu och säkert tröttnar ur och sitta still vid 17 igen...

Junior sover!

Klockan är snart 21 och junior sover!

Johan Falk här näst, sen nattmössan!

Eftermiddagsfika.

Morgonen startade vid halv 8 då jag och junior traskade upp. Tilläggas bör att han började knöla redan vid halv 6... så halv 8 får jag vara nöjd med. Vi käkade frukost och hoppade i badet, medan M tog sig en sovmorgon. Stod heller inte på förrän både jag och L blev så pass trötta att vi tog oss en gemensam middagssömn på 1½ timme. =)

I övrigt idag så har vi bara busat, lekt och ätit taco. M och L gick för en stund sedan ut på en promenad då det återigen blev tröttsamt hos junior... sen ringde svärmor och bjöd in oss på fika vid 16-tiden.. så dit ska vi bege oss alldeles strax.

Kvällen kommer bestå av tv-tittande och för att allt ska klaffa och gå ihop med allt som går samtidigt, så hoppas jag innerligt junior somnar senast 21 ikväll. Hoppas var ordet.

I morgon var det åter vardag igen efter lång ledighet. M ska jobba. Jag har träning igen. Dessutom har jag och junior en tid vid BVC att komma ihåg.

Uppskjuten debut.

Gårdagen spenderades till största delen i Nås. Detta resulterade i att vi fick både lunch, fika och kvällsmat. Massa bus med Oscar, en långpromenad med hela familjen i underbart väder och framför allt, så ville Ludvig gå gå och igår! Han tog 10-15 steg helt själv vid flertalet gånger. Han var verkligen på sådant humör, så vi fick passa på att öva och öva och öva! =)

I morse var det min tur att få ta sovmorgon. Ludvig vaknade strax efter 7, men kunde ligga kvar till närmare halv 8... själv sov jag vidare till nästan 9. Vid tio var det dags för lite siesta för junior, så då tog vi oss en promenad i det ljuvligt härliga vårvädret. Siestan varade i närmare tre timmar(!), så vi hann massvis under tiden. Jag planterade lite tagetes, M började städa i garaget och lådan och sen monterade vi Ludvigs cykelsits på cykeln. Tanken var att vi skulle göra debut på cykeln under eftermiddagen, när det var så varmt ute. Detta fick dock skjutas på framtiden, då det visade sig att cykelhjälmen (som var en doppresent....) var för liten! =(

Efter lunch för oss alla, så bestämde vi oss för att fortsätta njuta av det härliga vädret, så vi klädde på oss lite lättare kläder (läs ingen vinteroverall) och skor och begav oss ut igen. Det här med skor, det var spännande det tyckte junior... men samtidigt var det något konstigt som satt på fötterna... att gå ute, det får vi allt öva på mer... Fick istället besök av syster och Oscar, som kom för att busa lite och för att lämna en påse med urväxtakläder. När det var dags för dem att bege sig tillbaka till Oscars farmor och farfar, så hängde jag och Ludvig på i vagnen och fick oss en till promenad.

Efter lite bus inne, så tog vi en liten biltur för att L skulle få sova en kortis. Kvällen har sedan spenderats framför Bingolotto och med en massa bus. Ludvig slog igen sina blå för 20 minuter sedan och jag känner att det är läge även för mig att göra detsamma... jag kan nog inte räkna med någon sovmorgon imorgon...
Långfredagen.

Matchen är avklarad och jag är hemkommen. Till ett öde hus. Jag ska ta och stoppa något i magen, sen kanske ta och leta tag på mina grabbar... för jag vet vart jag kan finna dem, om de inte gett sig av någon annanstans.

Matchen vanns med 3-0, men med ett rätt bedrövligt spel av oss, så här får vi ta nya tag och komma igen. Spelade 75 minuter lite drygt. Åkte på en lårkaka efter typ 10 minuter, men man får bita ihop och komma igen. Under första halvlek agerade jag innermitt och i andra vänsterback... men nu lämnar vi fotbollen för några dagar och tar oss lite påskledigt. Det har vi gjort oss förtjänta av!

Glad Påsk.

Så sitter man här igen och inväntar John Blund, eller bara jag har sett klart på Lyxfällan (som vi spelat in...) så ska jag ta och leta på honom. Ska försöka få mig några fler timmars sömn inatt.. det är min förhoppning. Ingen tid till siesta finns det i morgon heller, då jag ska vara i stan 10.50 och hemma runt 16 sådär... så snälla junior, var en tröttis och sov till åtminstone halv 8.

När jag komhem från träningen vid 21, så hade junior redan slocknat... och inte har han pipit än heller, så någon godnattkram blev det inte ikväll. Sånt är livet. Jag antar vi ska dela sänghalva i natt också så. =)

Glad Påsk kära vänner.
Njut av ledigheten (ni som är lediga..).

April april.

Man skulle kunna göra ett aprilskämt, men det låter jag bli, så för del skull slipper nu fundera. Dagens aprilskämt i Falu Kuriren, måste i varje fall vara att man ska kunna besikta bilen via nätet! Eller?

Vi vaknade i regn och rusk vid halv 8. Var rädd för att junior skulle vakna vid 5, eftersom han somnade vid 20, men icke! Han sov nästan ett klockvarv, men en virvelvind det var han. Själv har jag sovit bedrövligt. Har kommit in i ett sånt stim nu och jag vet inte varför.

Med regnet i bagaget bestämde vi oss för att ta en tur till stan. M ville köpa en såg och sen tänkte vi köpa lite påskpresenter.... det slutade med att vi besökte en hel del butiker utan Maxi och Kupolen! Det ni. Började färden med att besöka Coop, sen en hamburgare på Max, Barnens Hus och däremellan Dollar Store. Efter besöket på Barnens Hus, bestämde vi oss för att skippa Kupolen och dra oss hemåt. För då hade vi en ny sittvagn med oss hem och någon plats för en såg fanns inte... men vagnen var verkligen perfekt. Precis en sådan som vi letat efter, med 4 "fasta" hjul och suflett. Kostnadsmässigt sved det inte i plånboken heller. Perfa! Så nu är ännu ett problem inför resan löst! Och så klart, så följde det även med en ratt hem till vagnen. =) Ja, just det, på en av bilderna i förra inlägget, kan ni se vagnen. =)

Träningsdags om två timmar, sen hem och sova för att upp och iväg på match img förmiddag. Sen tar vi påskledigt.

Ludvig 10 månader
RSS 2.0