Regndag nr 2

Lika grått och trist väder idag som igår. Blääää. Nu börjar jag och Ludvig trötta på detta väder. Vi vill ju vara ute och busa ju! Okej, vi kan visserligen vara ute i regnet eftersom det finns regnkläder.. men njae.. inte idag. Det märks att hösten verkligen är på ingång nu, om den inte redan är här.... Så vi fortsätter att busa och leka en stund till, sen tar vi lunch och sover middag.

Efter middagssömnen åker vi till Nås en sväng för att hälsa på! Sen blir det en kväll på hemmaplan, då det idag är onsdag och med andra ord träningsfritt. Yeah!


Regniga tisdag.

Sen kvällssömn, innbar som väntat sova-länge i morse. Så nu gäller det att busa i massor så att junior blir så pass trött att han kommer vilja sova middag i någorlunda skaplig tid...

I övrigt öser regnet ner som väntat... så här blir det en dag inomhus... och vem vet, idag kanske jag också tar mig en middagsblunder.

Blå, blåare, blåast

Så här ser mitt lår ut nu efter lårkakan jag åkte på i onsdagens match:



Jag är ju totalt blå över halva låret. Detta förstår jag inte, då jag inte haft någon inre smärta av det hela, utan det har bara gjort ont om man nuddat och kännt på. Den där hårda klumpen man brukar få av en lårkaka har alltså lyst med sin frånvaro och ändå är jag så blå. Så vad jag nu undra är om kinestejpen är boven i leken?

Ludvigs middagslur varade till 15.40 ungefär... sen har det busats och lekt fram till alldeles nyligen då han bara slog igen sina blå. Inga sura miner eller protester alls, trots att det blev en sen kväll. Han är bäst vår Ludvig.

Sen middagssömn

Ludvig var seg på att vilja lägga sig och sova idag. Jag har inte mer än hunnit torka golven, så frågan är nu bara hur mycket klockan blir innan han vaknar...


Måndag 23 augusti

Så var måndagen här igen. Jag och Ludvig håller på att både städa och busa. Ser ut att bli bra torkväder ute, varpå jag bestämde mig för att slänga sängkläderna i tvätten och vädra lite. Så nu hoppas jag att det håller i sig under eftermiddagen och blåser lite. =)

Medan jag dammsög, så hoppade Ludvig upp i soffan och lekte. Kolla in vilken sötis:



Härnäst på schemat står återvinningstationen och eventuellt affären. Sen väntar lite utebus, innan det blir lunchtillverkning och middagssömn. Ingen sömn för min del idag, känner mig utvilad efter en halv sovmorgon i morse, så jag ska ta tillvara tiden och våttorka golven. Kul va?

Förresten, såg på Irene Huss igår kväll...snacka om otäckt... var ju snudd på man fick mardrömmar i natt.

En trevlig eftermiddag/kväll

Efter att ha utfärt alla sysslor vi hade att göra innan avfärd, så kom vi så iväg vid 13-tiden. Ludvig slog igen sina blå långt innan vi lämnat 50 skyltarna och slog sedan upp dem igen samtidigt som vi rullade upp på infarten. Tajming. De första 5 minuterna ville inte L släppa M´s famn, men kanske inte så konstigt eftersom han var nyvaken... från 6:e minuten och fram till vi åkte hem nästan 4½ timme senare så var det nemas problemas. Ludvig lekte och tog för sig bland Julias saker. Den där lilla bebisen var lagomt intressant. =) Vi blev bjudna på både taco och efterrättspaj. Det var en mycket trevlig eftermiddag/kväll som vi snart får göra om.

Vi lyckades sedan hålla junior vaken åtminstone halva vägen hem... sen gick det inte längre.. så efter en halvtimmes middagslur på senkvällen är M nu inne för att försöka lägga honom för kvällen... de har varit inne ett tag nu, men samtidigt har det varit tyst ett tag, så det kan vara så att en eller två grabbar har somnat.. så gick det igår. Jag tog med L in för att sova, men han vägrade helt att ens lägga sig i sängen, så efter närmare en timme kom M in och gjorde oss sällskap.. då tog det 7 minuter och så sov de båda två...

Lite söndagsslappande framför tv:n en stund, sen är det bara att rikta in sig på morgondagen. Måndag och ny vecka. Antalet dagar som det nu är kvar tills jag ska börja jobba igen, får nu plats på två händer.... det ni.

Godmorgon söndag!

Här är det full aktivitet. Jag och Ludvig busar och leker. M är ute och röjjer det sista som inte blev klart igår. Han ska sedan stryka källardörren med ett lager färg, sen blir det byte. Han in och leka med junior och jag ut och klippa gräset. Sen väntar Säter på oss.

Trevlig söndag!

Uppsala tur och retur

Kom hem för en liten stund sedan. Match i Uppsala har avverkats. Inget supermatch från vår sida kanske, men helt klart ett steg på vägen och en säker 3-0 seger bärgades!

Bara M, L och svärföräldrarna har ätit upp pizzan, så blir det lite lite mer bus idag innan det är läggdags för junior.
I morgon ska vi göra ett nytt försök med vårt besök hos M´s arbetskamrater/vänner i Säter.

Trevlig lördagkväll allesammans!


Fredag 20 augusti

En del av förmiddagen spenderade jag och Ludvig utomhus. Först till affären för att inhandla lite nödvändighet, som sedan visade sig inte vara så nödvändigt just idag.. (vi får nämligen mat både dit och hem i morgon, så jag behöver inte fixa någon matsäck!).. och sen lekte vi ute. Eller Ludvig lekte med vattnet. Han upptäckte som ni såg att han nådde upp till tunnan själv och kunde fylla på.. som han sedan hällde rakt över sig... så när han var tillräckligt genomblöt och kall, var det bara att traska in, byta kläder, laga lunch och sen sova middag.

Jag hade inte tänkt sova middag idag. Jag hade däremot tänkt att Ludvig skulle få sova ute, men då regnet hängde över oss när vi var ute och getingarna var som galningar, så fick det bli inomhus ändå. När jag sedan blev att fungera som huvudkudde åt Ludvig, så tog jag tillfället i akt ändå och låg kvar. Blundade och vips så hade vi sovit 1½ timme!

På väg till kvällens träning så fick jag ett telefonsamtal från en lagkamrat, som undrade hur långt jag kommit... visade sig att hon och coach (de samåker då de bor i Leksand och Insjön..) hade fått soppatorsk. Tur för dem, så var jag en bit bakom dem (vi kör samma väg någon mil), varpå jag kunde plocka upp dem och ta dem med till träningen. =) Medan vi tränade sedan så fixade fixar-Olle fram en fylld bensindunk åt dem, som de kunde ta med sig till bilen. =)

Hann med att äta kvällsmat och mysa en stund med junior innan han rätt ovaggad somnade som en stock. Ikväll med. Var bara att lyfta över honom i sin säng så fort han blundat. Är inne i en bra läggningsperiod just nu.

Match i morgon igen. I Uppsala. Samling halv 10 i stan, så jag måste säga att vi har sovmorgon!

Kan själv...

foto0171 (MMS)

Kan själv...


Tack och godnatt.

Vi har busat så pass mycket idag, att det i princip bara var att lägga ner Ludvig i sängen och vips så sov han! 3 minuter efter att han somnat i vår säng, lyfte jag bara över honom till sin säng, utan någon reaktion och där är vi nu. Har gått 1½ timme snart och än har han inte gjort något mer väsen av sig! Ska ta och göra honom sällskap nu jag med. John Blund har kommit på besök här med.

I morgon är det freeeedag!

Hej igen!

Lekstunden tillsammans med kusin Oscar gick inte helt smärtfritt idag, det kom en och annan tår, när den mindre blev omkull knuffad av den större.. men det är tur Ludvig är gjord av sten. Gråt i 10 sekunder och sen är det full fart igen!

M har kommit hem, men har gått ner i källaren för att försöka få till dörren där nere.. så jag och L busar och leker här uppe så länge!


Torsdag 19 augusti

En ny dag med regn. En ny dag inomhus. Efter lunch och sovning åker vi till Nås och busar lite.

Kinestejpad

Man kan säga så här: jag och Ludvig sov middag idag. Inomhus. Tur var väl det, eftersom det började söregna under tiden och sen har det hållit på så sen dess.... hur länge vi sov? Lite drygt 3½ timme! Så med facit i hand så kan man säga att L inte alls sovit klart när han vaknade och skulle upp i morse... men jag känner mig utvilad igen! =) Trots detta somnade han på 10 minuter vid kl 21 ikväll.

Själv har jag spelat match, i ösregnet. Jag tackar mig själv att jag valde att lägga ner underställströjan i sista stund. Kallt var bara förnamnet! Vi lyckades till slut vinna matchen med 3-2 efter att ha haft spelövertaget större delen av matchen... men med två otursmål (långskott på måfå) i baken fick vi kämpa.. men tre sköna poäng blev det. Jag fick dessutom göra mål. På frispark dessutom, direkt i mål. Jag offrade mig också så pass i en situation att jag åkte på lårkaka i båda låren.. smart... den ena värre än den andra. Lite laser och kinestejp efter matchen ska nu göra susen.. skönt med en träningsfri dag i morgon dock.



Imorgon är visst syster ledig, varpå jag och Ludvig ska passa på att leka med henne och Oscar en stund. Ett besök hos mormor och morfar väntar också.

Tjing!

Onsdag 18 augusti

Jag är trött. Junior bestämde sig för att vakna redan när M gick upp, dvs kl 7... detta efter att han somnade strax före 22 också... så så vidare lång nattsömn hade han inte i natt. Jag känner  mig lite halvt överkörd av ett tåg, så jag har som plan idag att L ska sova middag inomhus, så jag kan göra honom sällskap. Vad huvudersonen själv tycker om detta, det lär visa sig....

Lika grått, trist och kallt ute idag... bläää. Trots detta, så får vi ge oss ut i friska luften efter lunchen och sovningen och busa av oss lite. Antagligen leka med lite vatten också.

Match till kvällen.

Kvällsbestyr.

Så var kvällen här igen. Jag sitter här och tuggar i mig lite smörgås efter träningen, grabbarna har gått för att sova. Ja, meningen är att den lilla ska sova och den stora ska vara uppe en stund till bara den lilla somnat, men det är inte helt säkert.

Det blev ingen mer middagssömn, åtminstone inte hemma. Vi gjorde ett försök, men det blev aldrig av att vi hade tid att blunda... förrän vi satte oss i bilen för att möta upp M och byta bil.. då slog junior igen sina blå och så vaknade igen först när de kom hem!

Morgondagen skall spenderas på hemmaplan, fram till 17-snåret då junior får lämnas till farmor en stund och jag sticker iväg och lirar match. Jag hoppas på lite bättre väder än vad det varit idag. Riktigt kylslaget och grå kallt. Ge oss någon mer grad åtminstone.

Sov gott.

All middagssömn?

Förmiddagen har spenderats hos min farmor. Ludvig gick runt hela huset och tog för sig av alla leksaker. Gav även L sin lunch där, eftersom jag var rätt säker på att han skulle somna i bilen på väg hem sen... och visst gjorde han det. Problemet var bara att han vaknade en kvart efter att vi kommit hem och jag flyttat över honom till vagnen... så hittills har han bara sovit 35-40 minuter idag.... måtte detta ska räcka eller kommer det bli en surgart framemot kvällen? Eller han kanske inte säger nej till att ta en till liten blunder inomhus sen? För då skulle jag kunna göra honom sällskap...

Så istället får vi ta och busa lite nu, sen inom en snar framtid göra lite pannkakor, så jag får min lunch och junior sitt mellis. =)

Plötsligt händer det?

foto0169 (MMS)

Plötsligt händer det?


Tröttis

Det tog inte mer än kanske 5 minuter, sen hade Ludvig somnat raklång över mig i sängen, varpå jag bara kunde lägga över honom i sin säng. Sådana läggningar gillar jag. Så det var en liten tröttis ikväll!

Kolla lite 24 igen, sen blir det läggdags här med. En dag i morgon också utan något planerat. Ja, träning så klart men inget annars. Jag har dock lite små planer för förmiddagen, men det beror på när vi vaknar och så.

Återhämtning

Just nu är det återhämtningsperiod hemma hos oss. Ludvig blev rätt gosig och trött innan lunchen blev klar, så han spenderade som ni såg en stund på golvet mysandes med snutten. Sötis! Efter lucnhen tog vi oss en promenad, varpå det inte var några protester alls om att sova! Så nu ligger junior ute i vagnen och snarkar, medan jag tänkte ta igen mig i soffan en stund jag med. Fast först, tänkte jag visa er lite bilder från förmiddagen.











Jag sa väl att vi skulle leka med vattnet?

En tröttis i väntan på maten.

foto0168 (MMS)

En tröttis i väntan på maten.


Måndag

Det ser ut att bli en fin dag vädermässigt.

Natten har varit bra. Dock vaknade junior redan vid halv 7, men när han kom över till vår säng somnade han om och sov till klockan 8. Tack söta!

Frukosten är klar, så nu beger vi oss ut och busar jag och junior! Skulle gissa på att vattnet där ute lockar mest...

Tack och välkommen åter!

Jag tackar och bockar SEMESTERN för denna gången och hälsar den varmt välkommen åter!

Alla M´s planerade semesterveckor är som sagt nu till ända. Det har varit en bra sommar. På många sätt. Vädret kan vi inte klaga på, vi har hunnit med att se norrland, besökt Järvzoo, badat i Dammsjön, Nåsen och Bysjön, men framför allt så har vi fått en hel del fixat och klart här hemma!

* målningen utvändigt har blivit klar
* de omålade dörrarna inomhus är målade
* Ludvigs säng är fixad, målad och klar
* altanbygget har påbörjats...
* källardörrarna har blivit gipsade
* grunden har blivit målad och fin

Ja, sen har det nog säkert hänt fler saker som jag absolut inte kommer ihåg just nu. Vissa saker återstår dock ännu, men än är inte hösten över, så än hinner vi med lite till.


Ändrade planer

Dagen blev inte alls som vi planerat. Värdfamiljen för vårt lilla besök drabbades under natten av sjukdom, varpå vi fick lov ställa in allt. Så vi försöker göra ett nytt försök näsa helg.

Eftersom vi planerat att inhandla lite grejer på vägen dit, så fick vi helt enkelt ta en tur till stan i varje fall. Gräsmattan hann dock bli klippt innan vi drog.

Så istället är planen nu att åka till Nås och hjälpa pappa med att städa Corre lite... min älskade vän som nu skall säljas.... förresten, du kanske är intresserad? Verkar som det också blir en tur till stugan för att grilla en och annan korv, samt lite bus med kusin Oscar!

Söndag 15 augusti

Godmorgon söndag!

Återigen en bra natt där L sovit i sin säng! Han verkar stormtrivas i sin alldeles egna säng med bra svängrum!

Igår var det match halvadan och sen spenderade vi några timmar i Nås med mamma och pappa.

Idag har vi mest bara vaknat och ätit frukost. Jag och junior ska plocka ihop och dammsuga lite, sen väntar nog gräsklipparen på mig medan grabbarna får busa. Efter juniors lunch sen, drar vi till Säter för att hälsa på 2 kompisar/arbetskamrater till M.. de fick sitt andra barn i april, men vi har inte haft tid att hälsa på nytillskottet förrän nu... så vi åker i samband med juniors middagssömn, som idag får ske i bilen.. sen blir vi bjudna på tacos och lek när vi kommer dit.

Imorgon är det måndag och då är verkligheten här. M´s semester är nu slut och vi får återgå till vardagen. Fast om 2½ vecka blir det omvänt. Jag åker på jobb och M är hemma med L.

Lördag 14 augusti

Jag har sovit knackigt i natt. Det har dessutom tydligen åskat och blixtrat rätt rejält. Det sov jag dock över tack och lov. Trök väder ute just nu, men ändå rätt så många grader, så jag befarar att det återigen kommer bli en sådan där kvav och hemsk värme under dagen.

Lite bus och lek nu, innan lunchen skall lagas och intas, sen blir det stan nästa och match. Kvällen??

En dag på jobbet

I morse smög jag upp strax efter klockan 7. Ludvig låg då fortfarande i sin säng och sov. Det skulle visa sig att han kunde sova där heeela natten och morgon.. för han vaknade inte förrän efter 9! Hurra! Stora killen ju.

Arbetsdagen gick faktiskt över förväntan. Jag hade trott jag skulle vara helt off, men efter en timme så var jag back in business igen. Så att det snart börjar närma sig återkomsten, det behöver jag inte oroa mig för.

Blev någon timmes fördrivande av tid i stan innan träningen.. rätt drygt och segt måste jag säga... så vi får väl allt se hur hösten utvecklar sig...

Snabbt hem för att busa och toka med junior en stund innan det var läggdags. Ludvig har kört i hundra knyck hela dagen tydligen och han var hur busig som helst när jag kom hem. Stackars liten hade blivit getingstucken på handen idag också. Under middagssömnen. En JÄVEL till geting rent ut sagt, hade på något vis tagit sig in innanför myggnätet och sen stuckit.. L hade vaknat med ett gallskrik... =(

Lite tv-slappande innan kudden väntar och en ny dag i morgon. En matchdag.

Inblick i vardagen

Idag har vi först spenderat förmiddagen på hemmaplan. Efter  middagssömnen åkte jag och Ludvig till min mormor och morfar och hälsade på. Efter lite drygt 1½ timme, tyckte Ludvig det var dags att åka hem, då han kom med sin tröja och skor... sötis!

Träning nu på kvällskvisten. En intensiv och bra träning. När vi lämnade omklädningsrummet inför träningen, lämnade vi också tisdagens match bakom oss. Nu ligger allt fokus på lördag och då jävlar ska alla som tvivlar få se vad vi går för.

Ludvig somnade för en stund sedan, på några få minuter igen! Visserligen i min del av sängen, men jag lyfter över honom till sin sen!

I morgon ska jag få en inblick i hur min vardag kommer se ut inom en snar framtid. Jag ska jobba. Det var inte igår det. Sen bär det direkt av till stan för att invänta träningen.. så jag kommer att vara borta i ett klockvarv... så grabbarna får roa sig på egen hand. Så imorgon gäller det att ha klockan på ringning. Shit.

Nya sängen



och ett första test:



Natten gick över förväntan. Lyfte över Ludvig till sin säng när jag lade mig. Där sov han sedan till kvart i 6, då vaknade han och var ledsen. Flyttade över honom till vår säng, där han genast slog igen sina blå igen och sov i två timmar till.

Spännande

Efter lite slit nu på kvällskvisten, så fick vi Ludvig säng helt klar och redo att sova i. Det har även kommit på sin plats, där vi tänkt den skall stå ett tag framöver... Ludvig somnade dock i vår säng, men min plan är att lyfta över honom i sin säng när jag går och snarkar.. och sen hoppas på att han sover gott hela natten... Spännande att se hur det går!

När L vaknade efter sin middagssömn, slängde vi in oss i bilen direkt och åkte hem till mamma. M höll nämligen på att måla lite dörrar här inne, varpå det inte vore så lyckat att ha en busig och nyfiken liten junior i samma hus... Kusin Oscar fick sedan höra att vi var vid mormor, varpå han genast skulle komma och leka med oss. Så någon timmes bus innan vi tackade för oss och åkte hemåt igen.


Ledig onsdag

Idag är det en träningsfri onsdag, som så många veckor förut. Idag firas det genom att vi har operation storstädning. Hela huset är dammsuget och torkat, sovrummet är kliniskt rent från topp till tå, nya sängkläder i pch spjälsängen är ituskruvad... så bara L sover lite middag ska vi ta upp den nya sängen! Jag hade ingen lust att sova direkt jag kom hem igår, så vid kl 23 gick jag ner och målade klart den!

Matchen igår drar vi ett streck över, kändes personligen mer som ett löppass/intervallpass... men men, vi tar nya tag och kommer igen på lördag!

Efrter matchen stod ju storhandling på schemat... jag måste säga att det var förvånansvärt mycket folk på maxi för att klockan skulle vara 21.30.... Fick ett problem när jag kom fram.. hittade inte på kundvagnsfemman som brukar ligga i bilen... hade absolut inga som helst cash i min plånbok heller så jag kunde gå in för att växla, att ta ut i bankomaten och sen växla kändes också drygt... så vad gör man inte? Man tar EN korg och några påsar och så sliter man och kånkar fram och tillbaks i butiken... men jag säger då det... aldrig mer utan kundvagnsfemman... =)

På vägen hem sen, så hamnade jag bakom en bil som inte körde specillet fort.. när jag sedan kom till ett bra omkörningsställe med en fin raka, så kände jag bara att nej, jag kör INTE om....ett femtiotalmeter senare så tvärnitar bilen framför, varpå jag gör detsamma och varorna i baksätet flyger fram och tillbaks... ser att det kommer ett djur upp på vägen i motsatt körbana... en grävling! Sen blir det liksom så att denne inte vet om han ska fortsätta över eller vända, men efter viss tvekan vänder han tillbaks.... men tänkt följande, om jag hade gjort omkörningen, så är det nog tveksamt om jag hunnit förbi bilen innan grävlingen skulle ha dykt upp framför mig... det hade bara betytt en sak. Krock. Så jag tackar mitt sjätte sinne.


Gott med rostad lök...

foto0167 (MMS)

Gott med rostad lök...


Etapp 1 avklard

Dagen har spenderats i Vansbro. Både jag och Ludvig har blivit friserade. Grabbarna har däremellan fått försökt roa sig så gott de kunnat... men vid junior-klippningen började John Blund komma, varpå L var lättsövd i vagnen bara de begav sig ut... när L sedan vaknat och jag var klar, lunchade vi innan hemfärd.

Etapp 2 tar sin början om en stund. Åker mot stan och match inom 1 timme. Sen blir det storhandling på Ica Maxi efter matchen, dvs strax före stängning.. så ikväll blir det seeent innan jag är hemma.

Fullspäckad dag

Träningen blev blöt och regnig men inte speciellt kall... skulle vara under de minutrarna då när vi tränade fasta situationer och jag mest fungerade åskådare.. men sånt är livet. Matchdags i morgon igen. Höstsäsongen drar igång för vår del och det börjas med derby.

Gick in och la mig ensam med Ludvig när det var dags för nattsömnen där... tog knappa 10 minuter sen sov han! Jag har fått in ett bra flow just nu på att natta honom ensam! Hoppas det fortsätter så.

Tog återigen tag i målarpenseln och rollern och målade sista delen av sängen, så nu är den klaaaar. Förutom det där lilla extra som skall piffas till lite... i en annan färg... kommer bli sketa bra! De gipsade dörrarna i källaren fick sig också en omgång så nu är vi redo för sotaren!

I  morgon vankas det en fullspäckad dag. Ska infinna mig (oss) i Vansbro vid klockan 10 för att besöka faster Tette. Klippning och färgning står på programmet för min del, samt lite klippning för junior. Hans hår växer som ogräs! Planen var också att svänga förbi vid min farmor en sväng på vägen hem när vi ändå passerar, men osäker på om vi hinner med det... det kommer antagligen kollidera med Ludvigs middagssömn, som garanterat kommer att inträffa i bilen på väg hem... jag har sedan heller inte tid att stanna en längre stund, då det vankas match och jag ska vara i stan vid 17.15... men dagen får visa hur mycket som hinns med helt enkelt.

Konstant spöregn

Det har verkligen ösregnat hela dagen! Booooring! Jag och L tog oss en promenad efter hans lunch för att han skulle få sova middag... när det regnar så brukar vi ställa honom i garaget sen när han somnar, så märker han inte av regnet. Idag hade inte Ludvig samma plan som mig att sova, varpå vi fick gå hem igen och busa lite till. Slutade med att vi la oss inne i sängen och där somnade sedan junior. När han sov middag senast inomhus, det kommer jag inte ens ihåg!

Har målat en omgång till, så nu återstår bara att måla ena delen en gång till och sen ska det bara till en liten detalj. Sen är det klaaaaar!

Träning om 1 timme och 45 minuter. En träning som väntas bli kall, blöt och regnig.

Regn!

Måndagen är här igen och det är långt till helg igen, men å andra sidan njuter vi fortfarande av att ha semester, så man kan säga att det nog kvittar för oss vilken dag det egentligen är.

Det regnar ute, eller det gjorde åtminstone när vi gick upp.. till Ludvigs stora förtret. Han som älskar att vara ute. Finns visserligen regnkläder, men stövlar är ju inte något han upptäckt är skönt att ha på sig ännu när det är blött ute...

Har hunnit med att städa lite på morgonkvisten, välbehövligt. Det är nu M´s tur att städa upp i källaren, eftersom sotaren kommer på kontroll på onsdag.... och bara han är klar med det, vilket kunde ta ett par timmar enligt M själv.. så ska jag ta och måla sängen lite mer. Så jag skulle tro att det blir efter att L ätit och somnat... Har vad jag hoppas i varje fall, bara en omgång målning kvar på ena delen och 2 på den andra... så snaaart är den klar och kan tas i bruk!

Ludvigs nya favorit

foto0164 (MMS)

Ludvigs nya favorit


Söndagkväll

Så har lugnet kommit till vårt hus. Junior har nyss slagit igen sina blå, eftersom några timmars bus med farmor, farfar, mormor och morfar. De kom som räddare i nöden, efter att L varit sur, tvär, arg och konstant elak någon timme och både mina och M´s öron var rätt trötta... Mamma och pappa har spenderat helgen i Sthlm, varpå de hade med sig present till Ludivg. En alldeles egen dammsugare! Ska visa er den någon dag, för den var stört skön. =) Pratar gör den också. "det ser ut som en svinstia här" var bara 1 av 30 olika uttryck. =)

Blev en sen lunch för oss idag, närmare kl 17... då vi fick oväntat men uppskattat besök av M´s bästa kompis och hans fru. De bor i Uppsala, men han kommer från en grannby... så nu tittade de förbi när de var på väg hem till stan igen. Var eveigheter sen vi sågs senast, så det var mycket trevligt! Så vi tog en fika före lunchen idag.. inte Ludvig emot... men han hade ju redan ätit sin lunch någon timme tidigare..

Har börjat drömma oss bort mot varmare breddgrader igen... ser ut som vi kanske kan få resesällskap också.. skoj.... men vi får se hur det blir.. får spana och kika få se vart det leder..

Nu blir det något av snitt 24 igen och sen läggdags.

M har en veckas till semester, så vi kan ta det lugnt i veckan också. Alla andra börjar jobba, så vi kan nog inte annat än hålla oss hemma och fixa.

Perfekt ställe att kolla in grillmästaren på!

foto0160 (MMS)

Perfekt ställe att kolla in grillmästaren på!


Dagens

Bilder från dagens målning:

:



Så här har det sett ut innan, två olika färger varpå man sett rätt tydligt vart vi byggt ut....:



Och slutresultatet ser nu ut såhär:




Grundmålning

Här hemma händer det grejer! Hade turen att farmor inte hade någonting för sig, utan kunde mer än gärna busa med Ludvig medan jag och M tog tag i grundmålningen.... x antal timmar senare så är det nu färdigt. Åtminstone för idag. Återstår att se när färgen torkat helt om vi lär köra ett varv till.... men kanoners blev det och ska jag vara ärlig så blev det som ett helt annat hus. Bara M kommer upp med kameran från källaren, så ska ni få se lite bilder!

Medan L sov middag så spacklade även M sängen, varpå jag tänkte ta en omgång med den bara M är klar med penselrengöring och sådant efter-målnings-jobb... så än ser jag inte slutet på dagen...

Hej lördag!

Jag och Ludvig har spenderat hela förmiddagen ute, i det blöta gräset och utan stövlar, eftersom L vägrar att sätta ner foten i dem...

Nyss haft junior-lunch, så nu väntar vi bara in läget att gå ut och sova.

M tvättar grunden, så att vi kan börja måla i eftermiddag alternativt i morgon...

Bara L har somnat, ska jag ta ett ryck med L´s säng igen.. men eftersom det måste slipas och ev spacklas igen något hål på den delen jag håller på med, så får det nog bli en omgång på del 2 istället.


Helgens todo

Jag hann måla en del av sängen precis klart en första gång innan junior slog upp sina blå från middagssömnen. Upptäckte under min målning också att färgen inte kommer att räcka till hela sängen flera gånger om, så jag bestämde mig för att åka förbi och köpa färg på vägen till träningen. Sagt och gjort, för när vi tänkte eftersom så behövde vi ju lite annan färg också, varpå grabbarna tog egen bil och hängde på till Mfjd. Så vår förhoppning är nu att det skall vara så pass med uppehållsväder under helgen att vi kan tvätta och måla grunden på huset i samma färg. Just nu ser det ju lite roligt ut, då gamla grunden har en färg och nybyggnadsgrunden en annan... så här ska det göras enhetligt. Så snälla regngubbe, håll dig borta är du snäll.

Jag tänker också hinna med att måla klart den delen av sängen som jag har börjat med. Det är ett måste, men med tanke på att jag har 2 hela helgdagar helt lediga från träning och match, så måste jag hinna. Förresten, jag hade kunnat få spela match i morgon också, men med tanke på att förfrågningen kom ikväll efter träningen, så kändes det lite sent påtänkt... har en hel del att göra hemma som sagt, men hade de bara frågat någon dag tidigare, så hade vi kunnat planera annorlunda, men sånt är livet.

Så nu tar jag och släcker ner den här maskinen, gräver ner mig i soffan och glor på tv:n en stund. Fick förresten Ludvig att somna på 8 minuter idag. Ensam.


Städdag

Så var det fredag. Veckans bästa dag? Möjligtvis kan det vara så, fast denna vecka tror jag nästan att lördagen är den bästa, eller söndagen, för jag har hela helgen tränings och fotbollsfri. Sista helgen på väldigt väldigt länge...

Vädret är sisådär. Det regnar inte, men det är allmänt grått och trist... så än så länge håller vi oss inomhus... och städar. Har plockat både här och där, dammsugit och stoppat undan, M duschar blommar och ja jag vet inte allt.. så denna fredagen får nog något gott med sig den också..

Planen är att måla när junior sover middag.... men det kan ställa till problem, då jag tänkt måla sängen nere i tvättstugan det som är kvar.... och M måste gipsa 2 dörrar där nere innan onsdag.. för då kommer sotaren på "brandskyddskontroll" igen.. senast var för 3 år sedan och tills han kom nästa gång fick vi lovv gipsa dörrarna för att förhindra spridning mellan rummen vid en eventuell brand.... så det börjar bli hög tid... för är det inte gjort på onsdag får vi böter.... men vad sjutton gör gips på väggarna egentligen säger jag? För jag menar, börjar det brinna, så brinner det ju.. finns inte så värst mycket skadligt där nere och väggarna är av sten.. men men.. upp ska gipsen.

Träning till kvällen sen tar vi ledigt!

Äntligen!

Regnet har hängt över oss hela dagen idag, men det har aldrig riktigt blivit något av det. Så efter thaimaten, skyndade jag mig ut för att klippa gräset. Jag hann precis klart, innan det var dags att bege sig mot staden. Så pust och stön, nu slipper åtminstone det hänga över mig.

Medan Ludvig sov middag (närmare 2 timmar!) så passade jag på att måla lite på hans säng. Eftersom jag inte visste hur lång tid jag hade på mig, så tog jag alla ben och knoppar som jag måste måla med pensel.. det övriga ska jag försöka att rolla. Planen och förhoppningen är att jag ska hinna fortsätta måla i morgon, åtminstone medan L sover middag... Jag skulle ju hemskt gärna vilja ha den klar inom en snar framtid, så att den kan flytta in. Spjälsängen fungerar ju bara som stoppkloss så inte L ska ramla ner från vår säng... Men innan dess har jag minst 2 strykningar med färg att göra... men bra blir det. Ni ska få se. =)

Bara L har somnat för kvällen nu, så blir det nog lite popcorn i soffan framför något avsnitt av 24.


Thaimat och tidig träning

Hej torsdag!

Uppehållsväder idag med, vilket vi tackar för. Har varit ute på förmiddagen och busat. Ludvig har nu ätit lunch och slocknat i vagnen. Det tog inte många minuter. Så nu är bara frågan, vad av allt jag skulle kunna göra ska jag göra nu? Jag skulle tro jag har ungefär 1½ timme på mig....

När L vaknar, ska vi beställa lite thaimat tillsammans med M´s föräldrar. Sen står det nog inte på förrän det är dags att bege sig mot träningen igen. Ikväll en tidig sådan, vilket gör att grabbarna hänger på till stan och uträttar lite ärenden. Lämnade tillbaks lite felinköpt material, men främst för att köpa födelsedagspresent till Ludvigs farfar.

Orkeslös

Jag och Ludvig spenderade några timmar i Nås på eftermiddagen. Först hos min mormor och morfar, där Ludvig slukade två kanelbullar. Vi åkte sedan förbi hos mamma och pappa eftersom Oscar skulle vara där... kom lagomt till maten där, så Ludvig var inte sen på att tacka ja. En portion ris och korvstroganoff slank utan några som helst problem ner i lilla magen... Vi mötte regnet när vi åkte till Nås. Det ösregnade sedan undan hela besöket hos mormor och morfar. Lyckligtvis för M´s del, så hade det inte regnat någonting här hemma!

Då M inte kunde göra något mer utan hjälp på altanbygget, så fanns det ett läge för mig att äntligen klippa det höga gräset.... men jag hade verkligen ingen ork eller lust till att klippa, så det får vara långt ett tag till och de som eventuellt stör sig på vårt gräs, får nöja sig med Ludvigs körningar någon dag till.


En liten tår fälldes

Jag och M hade fullt upp med att försöka hålla Ludvig vaken i bilen både till och från Mockfjärd, men vi lyckades. Kände att det bästa vore om han åt lunch innan han somnade. Så sagt och gjort, nu slumrar han sött ute i vagnen.

Vaccinationen gick bra. Fast det fälldes en tår hos junior som alltid när sticken kom. Lyckligtvis så går det över på 30 sekunder och han kunde till och med kosta på sig att vinka när vi gick därifrån. Vi passade även på att väga och mäta när vi ändå var där. Han har nu passerat 80 cm, men vågen ligger kvar på detsamma som för 2 månader sedan. Detta har garanterat att göra med att han springer och klättrar hela tiden nu och gör slut på all mat och energi. För äter, det gör han. Allt.


Ruskväder

Det var inget sommarväder man vaknade till direkt imorse, så man kan väl säga att vädergudarna har tippat rätt igen. Det regnar visserligen inte just nu, men det har gjort och det kommer antagligen att göra... så en dag inomhus idag? Känner jag junior rätt, så vill nog han ut ändå...

Besök hos BVC om en stund nu, sen blir det lunch och förhoppningsvis en middagssömn. En tur till Nås på eftermiddagen har jag också halvt bestämt. M ska ända snickra och fixa, så vi gör nog bäst i att hålla oss borta, annars får han nog en liten assistent i skurvkartongerna...

Trött och sliten

Vi har spenderat större delen av dagen utomhus. Klockan 8 hämtade Ludvig sina skor och pekade på kepsen, vilket innebar jag ska ut. Nu. Så jag och junior traskade ut och lekte i det blöta gräset... efter någon timme tog vi cyklarna och cyklade upp till M´s mormor, där vi fick oss lite fika.

Efter lunch blev Ludvig trött, vilket passade bra eftersom vi skulle ut på vår loppisrunda. Kan meddela att junior hade somnat i bilen innan vi ens tagit oss till grannbyn. Gjorde besöket på jobbet direkt så kunde L sova en stund till. Besök på tulavippen blev det. Shit pommes frites vad mycket grejer det finns där... mest skräp om ni frågar mig, men det fanns även ett och annat av värde och nytt. Dock sparade jag mig från att göra inköp, men mamma gjorde några få. Tog en fika på byns café innan vi styrde kosan hemåt. Vi såg massa skyltar efter vägen om en loppis med barngrjer, vilken vi även gjorde en tur för att besöka.... men av någon konstig anledning så slutade skyltarna att visa vägen, så vi hittade aldrig fram... =(

Fortsatte att busa och leka ute när vi kom hem, innan jag packade ihop träningsväskan och begav mig halvvägs tillbaks samma väg och lite till. Det är tungt och stelt i benen just nu, så det är tur det är 1 vecka till match. Lite soffhäng nu, innan jag ska göra junior sällskap med kudden. Imorgon är det BVC och de eftersläpande 1 års sprutorna som gäller.

Nu slipper jag klippa!

foto0151 (MMS)

Nu slipper jag klippa!


Tidig morgon

Det blev inte alltför sent igår innan Ludvig somnade. När klockan var 21, frågade jag honom om vi inte skulle gå in och mysa. Jag tänkte just då på att sitta i soffan och hade inga förhoppningar på att få honom att ligga still... men junior själv tänkte annorlunda. Han tog tuttut och snuttis och gick till sängen! Så det var bara att haka på och påbörja läggningen. Han la sig stilla rätt direkt, men han slog inte igen förrän närmare 22, så nog kan man säga att han låg och myste!

Däremot bestämde han sig för att vakna och stiga upp vid klockan 7 i morse... inte kul när man är van att han sover till typ 8.... =)

Så nu har vi några timmar på oss att spendera tills mamma/mormor dyker upp vid 12-tiden.

Ludvig och "Gaga"


Morfars lotterivinst sedan helgen har blivit en favorit hos Ludvig. Huden Gaga (som vi nu döpt den till då det är ett av Ludvigs specialord...) får både en, två, tre och fyra kramar av sin husse varje dag.






Sömnsvårigheter

Någon vidare rehabträning vill jag inte påstå att det blev. Fast å andra sidan så gick benen rätt okej efter uppvärmningen, även om det var segt att ta en och annan löpning. Bara att ta nya tag på morgondagens träning.

Vi misslyckades nästan fullständigt med att få junior att sova middag idag... gjorde x antal försök och junior var sur, arg och tvär hela dagen. Vid 15.30 (!) fick M honom tillslut att slå igen sina blå, då på två små röda sekunder...sen slutade det hela med att M fick väcka honom också en stund efter att jag åkt på träningen! Så ikväll kanske vi lär vara uppe länge, men det gör detsamma!

Planerna för i morgon är att M ska fortsätta snickra och jag och junior ska följa med mamma på en loppisrunda! Huvudmålet för dagen är Tullavippan i Gagnef, så då ska vi även passa på att svänga förbi mitt jobb när vi är i krokarna, har brev att hämta sen lär jag höra hur det blev nästa fredag, om jag ska jobba eller inte. Passar nog även på att ta en eftermiddagsfika vid Flottbrokafét om det har öppet. Vem vet, kanske besöker någon annan loppis längs vägen också. Mitt mål med dagen är inte att jag ska shoppa, mest kolla och se vad som finns och kanske skratta åt allt skräp. Målet är att komma iväg och se något annat en stund. =)

Måndag 2/8

Jag fick mig en liten sovmorgon i morse. Grabbarna gick upp strax efter 8, medan jag blundade en timme till. Det behövdes måste jag säga. Känner mig helt mör och stum i kroppen idag. Låren är inte att leka med. Så för en gångs skull, hoppas jag på en form av rehabträning ikväll.

M har gått ut och börjat arbeta med altanen som skall komma upp.... L däremot vägrar att sätta på sig ett par skor, varpå vi får hålla oss inne....

Blåögon

Både jag och Ludvig har blåöga just nu. Ludvig har fått sitt genom att springa in i en bordskant hos farmor, medan jag har erhållit mitt genom att jag precis när skulle nicka på matchen fick en knuff i ryggen och i och med det lyckades ta bollen med sidhuvudet/okbenet.... så hur vi två kommer se ut i morgon, det får vi allt se.

Att gå upp strax före 6 imorse, det var ingen lek måste jag säga, men jag tog mig iväg och fram. Halvsomnade i bussen dit i varje fall. När vi kom fram så kom även solen fram och det blev stekhett! Blev en varm match och mjölksyran/krampen hängde i luften efter de 90 minutrarna. Slutresultatet skrevs återigen till 1-1, precis som i vårsäsongsavslutningen. 45 minuter som vänsterback och 45 minuter som innermitt blev mitt resultat. Hemma igen strax efter 18.30.

Så nu blir det lite bus, innan det är läggdags för en redan trött junior!

Måndag och ny vecka imorgon igen! Ny månad idag också, varpå Ludvig nu har blivit 14 månader! Endast 1 månad kvar också tills det är dags att börja jobba igen....

RSS 2.0