Hemmets tysta vrå.

Just nu är det så tyst och stilla i vårt hem. Vi fick Ludvig att somna för en liiiten stund sen. Efter en del bus och lek på förmiddagen, så sov Ludvig middag i tre timmar! 3 timmar INNE! Det ni. Det hände inte igår.

På eftermiddagen blev vi bjudna på fika hos M´s mamma och pappa. Kusinerna bus kom också dit, så det blev en massa mera bus innan det var dags att åka hem för att äta kvällsmat för alla. Ludvig slocknade som vanligt (!) i bilen hem och det tar liksom 1 minut hem... hur lyckas han?

Så förutom den där minuten hem, så är den enda siestan Ludvig haft idag är den mellan 11-14.... så vi kanske har kommit på knepet för att få honom i säng i normal tid?

I morgon är det måndag igen, ny vecka, ny månad och nya tag. Ludvig påbörjar då sin ÅTTONDE månad. Shit. Min stoooora kille! På tisdag är det så dags för BVC besök igen för att äntligen få 6 månaders-vaccinationen bland annat... (den förskjöts ju i och med svinspurtorna...). Undra också vad vågen kan visa... 10,5 kilo? Fast jag är nog mest nyfiken på att se hur lång han är, för det känns som han växt på slutet.

Lite tv-tittande nu, sen ska jag nog föra L sällskap hos John Blund. Känner mig lite sliten trots att jag "vilat" i två dagar...

Jippi!!!

Ni kan aldrig ana, men Ludvig sov HELA natten UTAN att vakna en enda gång förrän 8.15 i morse!

Hemläxa

Eftermiddagen spenderades som planerat i Nås. Gjorde först ett litet besök hos min mormor och morfar (som nu var hemma!). Dock hade junior myror i brallan och hade ingen som helst lust att varken sitta still eller göra något annat, så vi blev inte kvar så länge.

Fortsatte till mamma och pappa där vi spenderade några timmar, innan M anslöt efter revyn och vi åt tacos. M passade samtidigt på att fixa till mammas dator som krånglar lite till och från... då junior inte hade ro att somna trots vårt försök på 1½ timme nästan så gav vi upp och åkte hemåt vid 19.30 tiden. L hade då inte sovit sen kl 13! Han slocknade på direkten i bilen, men när vi kom hem var han vakna L igen... vi såg hela Robinson och lite till innan han gav med sig och somnade efter 22 någonting...

Angående Robinson. Yes, det kunde inte slutat bättre. En värdig vinnare helt klart.

Tiden sen L somnat har jag sysselsatt mig med att knåpa på hemläxan vi har till på måndag. Hemläxa tänker ni, jag går väl inte i skolan? Nix. Vi ska däremot ha lite mat+lära känna varandra efter träningen på måndag, och tills dess har vi fått i uppgift att svara på lite "frågor" om vem jag är och lite så, men även göra en illustration av så mycket som möjligt av det jag svarat.... klurigt och svårt, eftersom jag är totalt värdelös på att rita. Tacka vet jag streckgubbar.

I morgon hoppas jag att det är min tur att få lite sovmorgon om junior inte behagar sova så vidare länge... men det återstår att se. Av termometern att döma, så verkar det utan några som helst bekymmer att bli en dag i soffan framför vinterstudion. OS är ju runt knuten nu och står inte på.... härliga tider! Inte dumt att vara mammaledig precis nu måste jag säga. =)

Hur kallt ska det bli?

Närmare -30´c i morse när jag och L gick upp. Fy bubblan. Hur kallt ska det egentligen bli? Och hur länge ska det hålla i sig?

I och med kylan förflyttades gårdagens träning från konstgräset till en gympahall. Lite styrkestationer och sen smålagsspel 2-mot-2... lagomt en fredag men rätt drygt ändå. Det positiva är att jag börjar känna allt mindre i mina lår! Det vänstra är helt ok, det högra är fortfarande lite stelt, men det gör inte fullt så ont nu, tack äntligen!

Blev en date med Kurre Wallander även igår. Helt ok film, bättre än de senaste vi sett i varje fall. Såg även att det inte var någon Johan Falk img... varför inte??

Dags att sätta i motorvärmaren kan jag tro, om jag och L ska kunna göra någon tur till Nås efter siestan och lunchen... lär ju ta någon timme att tina bilen är jag rädd.... M ska på revy på eftermiddagen, så jag och L drar till Nås och får sällskap en stund. =)

Robinson-final till kvällen. Må bäste man eller kvinna vinna, det vill säga den person från det "utröstade laget" som tar sig åter in i tävlingen, för de andra är inte värdiga ett dugg, trots att de har bäst egenskaper enligt sig själva och är därför de är kvar.... men sanningen är ju liksom att de som de röstat ut, inte haft sämre egenskaper utan snarare varit för bra. Jag undrar om de skäms när de ser sig själva på tv:n, för det borde de göra.

Kylslaget.

Städningen är klar.
Promenaden är tagen.
Junior ligger ute och sover.
Nästa Wallander är hyrd.
Dags för lunch.

 

John Blund nästa.

Träningen är utförd, magen har fått sig lite mat, Robinson är sett och junior har somnat. Det tog sin tid att få L i säng ikväll, men han var inte arg och ledsen eller så. Han var helt enkelt inte redo att lägga från sig leksakerna för att sova förrän för ett tag sedan.... =) M är hemma med oss img hela dagen, så det gör detsamma att han är uppe sent.. så länge som han är go och glad. Så img hoppas vi på sovmorgon!

På schemat img står städning, bus, byte av sängkläder, promenad och träning.

Ingen hemma.

Efter lunch och lite middagssömn, skulle jag och L göra ett besök hos min mormor och morfar, men där var det ingen hemma, så vi åkte hem till mamma och pappa istället. Där var det heller ingen hemma, förutom katten Saga som ville in. Så jag och L fick busa och klappa Saga tills mamma dök upp från sin promenad. Ludvig var väldigt nyfiken och imponerad av katten. Han fick t o m klappa henne.

Hemma igen, redo att äta en macka eller två, byta om till träningskläder, ligga på spikmattan en stund.. och ev ge L lite mat... Han slockande som väntat i bilen hem, så det var bara att lyfta över honom till vagnen... så vi får allt se om han vaknar innan jag åker...

Robinson till kvällen igen, men det lär spelas in eftersom jag inte är hemma när det går.

Tror vi skulle få slippa konditionsbanan ikväll på träningen, men istället köra massa konditions-spel... så jag vet inte vilket som skulle vara bäst... haha.. antar det har att göra med finskan som vi har på provträning under veckan (att vi slipper springa alltså.. =) ).

Just ja, igår kväll hade Ludvig ingen som helst lust att varken leka på golvet med sina grejer, åka i gå-stolen eller sitta i soffan.. det var mer intressant att kolla ut genom fönstret när farfar skottade snö med fyrhjulingen.... så ska det bli en traktor-nisse redan nu? =)

Innedag.

Det blev aldrig någon mer siesta för min del igår. Det hela slutade med att M fick ta en promenad med vagnen när han kom hem för att L skulle få blunda några minuter till. Själv begav jag mig på träning. En vanlig syn i vårt hem just nu, jag och M möts i dörren och lämnar i princip bara över Ludvig och bilnyckeln till varandra, men sånt är livet ibland. =)

Det började snö precis när träningen skulle börja och när den var slut så såg man nästan ut som en snögubbe. Det konstiga var att när jag kom hem, så hade det inte ens börjatr snöa här hemma!

Idag väntas det ju flera dm snö, vilket har gjort att mitt lite halvt planerade besök hos min mormmor och morfar (på min lediga dag) har skjutits upp... kändes inte så lockande att ge sig ut i detta vädret.... på förmiddagen kom det tunna tunna flingor, men nu är de stora som dasslock och att skotta är ett måste om man ska ut. Fan.

Natten som var var faktiskt riktigt bra. Ludvig somnade strax före 22, sen hörde vi inte av honom förrän 01.50, men då lyckades han somna om utan problem. Vid 4.15 var det dock kört, så då fick jag och L gå upp en stund... satt i soffan och myste och sjöng  till 4.50 då han slog igen sina blå igen. Sen hörde jag inte av honom förrän 8.40 när han skrattade bredvid mig och hade snurrat över på mage!

Så idag fördriver jag och L tiden med att busa, leka, skratta, sjunga, gråta och skrika. Ingen promenad som det verkar.... snön som vräker ner bekommer mig inte så, men det är en omöjlighet att köra vagnen på våra oplogade vägar.... sladdikurvinen hej.

Hej igen!

Jag hann lägga huvudet på kudden och blunda i 14½ minut, sen var siestan över..... Jag hoppas nu på att vi kan busa av oss så pass fort att vi återigen blir trötta om kanske 1½ timme? 45 minuter är då alldeles för lite tid för junior....

Tillbaks på ruta 1.

Nyss hemkomna från Oscar och syster. Vi har busat i över 2 timmar, fikat, ätit lunch och öppnat "ket". Ludvig slocknade nästan omgående i bilen, så det var bara att bylsa av honom overallen när vi kom hem och lägga ner honom i sängen.....

Natten som var, var rent ut sagt bedrövlig nästan. Jag tror vi var vakna mer än vi sov, åtminstone var det så det kändes... Det gick bra till en början och L sov från 21.30 ungefär och fram till klockan 02 (med undantag för lite vakenhet däremellan men som vi lyckades med att somna från rätt omgående..).. sen var vi vakna klockan 03, klockan 04 och klockan 05. Kvart över 5 fick jag nog, så jag och L gick upp och lekte istället. 45 minuters bus krävdes innan vi återigen föll in i dimman och sov till halv 9. Måste ta och känna efter i munnen få se, ifall att jag kanske kan känna någon mer tand på g... för något knas är det verkligen. Lillkillen måste ju liksom sova om nätterna, för trött är han åtminstone. Det positiva med natten, var í varje fall att han inte var ledsen eller arg en endaste gång!

Så just nu känner jag mig återigen lite sliten och ska skynda mig och göra L sällskap i siestan en stund.. men som sagt, bäst att skynda sig, man vet aldrig när siestan är över...

  

Födelsedagsbarnet med paketen från Ludvig. =)

Sov vi något?

Ni undrar säkert. Hur gick det igår kväll/natt, sov vi något? Svaret är ja, men vi var även vakna en del.
Det började med att L somnade strax innan filmen började, men innan det blev nyheter så var han återigen vaken. Slutade med att han fick komma upp igen. Satt och myste och plockade lite i soffan, innan han ville somna om igen... sen sov han till halv 4. Då var han återigen pigg och vaken, men inte ledsen och arg. Alltid något. Slutade med att jag tog med mig honom upp i soffan istället, så M skulle få sova vidare... L var inte sugen på att plocka med tv-dosan ens, utan han var verkligen trött men ville inte slå igen igen... men vid kvart över 4, så kunde jag återigen lägga ner honom i sängen och så sov vi vidare, till kvart över 8. Då började han vrida och vända på sig, snurrade över på mage, sen slog han igen sina blå i en timme till! Så i morse kände man sig relativt pigg igen! Tack L.

Dessutom så sov han middag mellan 12.30-14.50 idag (jag mellan 13.15-14.50!)!

Så vi har i varje fall återhämtat oss lite.

Idag var det tidig träning på schemat, så L fick följa med en bit på vägen...tills vi mötte upp M som kom från jobbet. Bytte bara bil och fortsatte vidare. Låren känner jag fortfarande av, men idag kändes det bättre än på länge, så det känns som det börjar gå åt rätt håll. Äntligen!

Nu blir det paradiset och sen väntar John Blund. I morgon när vi vaknat ska jag och L åka till Oscar och syster en stund. Oscar fyller 2 år och det ska firas med paket och lite bus! Eftersom jag har träning img kväll när de andra ska kalasa, så hade vi turen att syster var ledig i morgon på dan så vi kan busa då istället.

Tandborstdebut


Award...Denna award har jag fått av mamma. Om jag ska tacka eller inte, det vet jag inte...

Awarden skickar jag vidare och den för med sig lite förpliktelser till er som får den för att föra den vidare.

A. Kopiera awarden.
B. Länka personen som har gett dig den.
C. Berätta sju fakta om dig själv.
D. Ge awarden till sju bloggare och länka till dem.
E. Lägg en kommentar i deras blogg om att de har något att hämta.

1. Fotbollslirare på relativt hög nivå (elit?).
2. Kräsen vad det gäller mat.
3. Mammaledig.
4. Pysslig men saknar tid.
5. Har inte gröna fingrar.
6. Vill ha sommar året om.
7. Godisråtta.

Det där med att skicka awarden vidare till 7 stycken, det skiter sig, eftersom jag inte vet sju stycken som läser min blogg.... och dessutom har mamma skickat till några av dem jag vet... så man får helt enkelt ta åt sig om man känner sig träffad. =)


Gårdagens mums!


Ännu på minus.

Jag vet inte om jag kan säga att natten som var nu blev nå bättre än den innan. Visserligen tror jag att jag fick fler än fem timmar, men inte var det mycket mer heller..... vi är helt enkelt inne i en svacka just nu vad det gäller sömn och humör, för även i vaket tillstånd på dagtid är vi (läs L) mest arg och sur... men man får bita ihop och komma igen.

Nyss fyllt magen med mammas mat, så nu står vi oss nog heeeela dagen och kvällen lång. Ris och chicken, my favourite!

Till kvällen väntas Johan Falk, och av trailern att döma kommer det bli allt mer spännande och otäckt..... kommer sitta på helspänn kan jag tro... eller springa runt med en gråtande L. Det återstår att se.

Sängen nästa...

Måste ta och stänga ner och borsta tänderna direkt. I natt gäller det att ta vara på varje sömnminut jag kan få, för natten som var blev det inte många timmar...... så att jag känner mig som en zoombie just nu, det är bara förnamnet.

Kvällen igår blev annars helt ok. Ludvig somnade precis innan vi började se på filmen. Jag gick och la mig direkt efter filmens slut, men kunde inte somna. Efter två timmars knölande vaknar L och är pigg. Inte direkt ledsen som tur var, men inte ett dugg sugen på att sova....pust och stön... jag börjar försöka, men misslyckas. M tar honom och går runt med honom 15-20 minuter och han somnar. När han sedan lägger ner honom, så vaknar han igen. Jag får ta honom med mig upp i soffan. Ger honom tv-dosan, men säger ingenting. Han sitter och kollar på den i kanske 10 minuter och leker lite... efter en halvtimme uppe i soffan (totalt 1½ timme efter att han vaknat....) så slockar både han och jag..klockan är då halv 3! Gissa då hur man mår och känner sig när L återigen är vaken vid klockan fem. Får honom att somna om, men klockan sex är det kört. Jag får ta honom med mig upp. Vi äter frukost, leker och ser på film i 1½ timme. Sen somnar vi om mellan halv 8 och halv 10.... så jag har sovit max FEM timmar i natt.......... härligt.

Bestämmer oss bara sådär för att åka till stan innan kalaset på eftermiddagen. Besök på kupelen för att köpa längdskidor till M och ett till underställ till mig. Skidorna finns nu i hans ägo, så nu återstår bara att se om han tar sig ut på någon tur...

Bara hem och hämta lite mat åt junior, sen direkt hem till M´s mormor för lite kalasande med smörgåstårta och tårta bland annat.

Sett på robinson och trilskats med en icke sovsugen Ludvig... han gav upp alldeles nyss. 23.40 för att vara nästan exakt... hur sjutton orkar han? Vad är han inne i för period? Fler tänder på väg?

Nattmössan nästa var det ja, med hopp och drömmar om fler än 5 timmars snarkande...

I morgon bjuder mamma på lunch. Härligt!


Fredagsrepris

Idag är det fredag igen och helg. Denna fredag kommer se ut som de två senaste fredagarna. Jag åker på träningen framemot kvällen, grabbarna får busa och roa sig själva under tidet. När jag kommer hem blir det lite mat i magen och sen blir det filmtajm med Wallander igen. Hoppas på att denna film är bättre än den förra.

Kvällens träning kommer att ske ute på konstgräset... och efter promenaden som jag och L tagit nyss, känns det som att det kan bli kallt trots att det inte ät så värst många grader.. det blåser isvindar emellanåt... men men, bit ihop och kom igen. Det finns kläder. =)

Natten som var blev toppen. L vaknade till igår kväll efter två timmar ungefär vid 22.30, men somnade om utan några som helst problem och så sov han till 7.15! Dock har jag sovit lite knackigt, då jag låg på lur hela tiden och var rädd han skulle vakna... men får skylla mig själv. Tog en liten powernap samtidigt som junior på förmiddagen.


Tro det eller ej...

...men under kvällens träning kunde jag röra mig helt obehindrat och obykymrat för mina två lår. Kan inte fatta att det är sant. Nu ska vi dock inte skrika hej än, för idag var ett pass utan boll, dvs ren fysträning..... så vi ska nog avvakta till imorgon kväll innan vi vet hur det egentligen ligger till. Vad jag nu funderar över, är om M´s spikmatta gjort susen? Jag lånade nämligen denna igår kväll samt idag innan träningen...är kanske inte det skönaste jag legat och vila på kanske, men måtte det ha gjort susen? Måste ta en omgång till redan ikväll, utifall att. Jag håller tummarna.

Under dagens kondiotionsbana kändes kroppen förvånans värt pigg faktiskt... klart det är drygt, men inte föööör drygt. Lagomt flåsigt. Sen styrka på det sen och där har jag ju en del att ta igen om man säger så, men det hade jag haft även fast jag tränat och spelat förra säsongen, så det är lugnt. Jag och styrketräningen har aldrig riktigt gått så bra ihop, men jag ligger i och kämpar ändå.

Medan jag varit borta, har L och M haft besök av kusinerna bus. Verkar ha varit så pass busit och tröttsamt för L att han somnade UTAN protest på två minuter och långt innan jag kom hem! Ser man på..... så snart har han sovit 1½ timme och än har vi inte hört av honom... så håll en tumme där också...

Idag fick jag ett paket på posten. Från en okänd avsändare. Åtminstone tills jag öppnat det.... =) Det var från min kära vän Lisa. Nu var det visserligen mest till Ludvig, men i varje fall. Väldigt skoj och överraskande. Vi bugar och bockar igen! Vad det innehöll? Det ska jag berätta för er, men inte just nu. Ni får hålla er till tåls en stund. =)

Överkörd av ett tåg.

Det är just så jag känner mig just nu. Natten blev allt annat än bra. Trilskades med Ludvig igår kväll innan han till slut somnade vid halv 11-11 snåret... vi var inte sena med att göra honom sällskap jag och M. Strax efter midnatt vaknar han sedan och gallskriker. Det är återigen den där Ludvig i en helt annan värld och som man har svårt att få kontakt med.... Han är totalt otröstlig och skriker i nästan 1½ timme... behöver jag säga att M inte kom iväg till jobbet så tidigt som han önskat i morse? Stackars lilla L, han måste drömma mardrömmar...Dessutom sov vi inte så värst länge i morse heller, så detta kommer bli en låååång dag..

Träning till kvällen med mina lår, härligt. Innan dess hoppas jag att jag får någonminuts middagssömn.. annars blir det inte kul. Sen träning dessutom ju...


Bortskänkes...

....två stycken framsida lår i träningschock.

Jag har så ont så jag vet ärligt inte vart jag ska ta vägen. Detta är tacken för att man inte tränat på 1½ år..... haha. Det gick bra på uppvärmningsvarvet idag, då kände jag inget, men så fort jag slog första passet då högg det. Jag genomför ju passen, inte så att jag går av, men jag är rätt hämmad. Tänk er att lårmusklerna blir totalt stumma, snudd på krampar.. du ska slå passningar, skjuta, slå  långa bollar, jaga motståndare, springa fort, trycka i från... och vad använder man som mest, lårmusklerna. Härliga tider, not. Blir så frustrerad, när sjutton ska det släppa? Jag kan väl inte behöva ha det så här i flera veckor till väl?

Tack och godnatt.

Trötter.

Om jag ska välja en av de sju dvärgarna att vara idag, så känner jag mig utan minsta tvekan som trötter. Sov visserligen middag alldeles nyligen, men det verkar inte ha gjort susen.

Ludvig valde att inte vilja sova förrän sent igår kväll.... + att när klockan var kvart i sju var han så vaken man kan bli och bara snurrade i sängen... japp, det är det bästa han vet just nu, att snurra runt runt runt i sängen! Han kan även resa sig till sittläge i sängen emellanåt.... lyckades få honom att somna om någon timme, men sen var det kört. Sen tog det bra många mer timmar än det brukar att få honom att sova middag idag på dan.. klockan blev nästan halv 2 innan han gav med sig! Lite mer än en timmes vila, men sen är det full fart igen!

Ska ta och äta lite mellis tror jag. Jag kan behöva fylla på magen med en smörgås inför träningen om några timmar och Ludvig ska få sig lite djungeldessert.

Vi har haft eller vi har M hemma idag. Han har sovit som en knubbad säl i natt och vaknade med nackspärr... så efter ett besök hos massören i grannkommunen, så tyckte denne att han skulle stanna hemma från jobbet idag... så sagt och gjort. Lika bra det kanske, för han hade inte mer än hunnit dit heller, förrän han nästan har fått lov åka hem igen för att hinna möta upp mig och L i tid till min träning... så nu löste det sig också. Bara att hoppas att M piggnar på sig lite och kan vara någorlunda buskompis medan jag är bprta och springer skiten ur mig.

Idrottsgala utan stjärnor.

Den här måndagen brukar vara årets höjdpunktsmåndag, bortsett från när det är Fotbollsgalan vill säga.... men i år känns idrottsgalan väldigt sval på nå vis... jag har inget riktigt sug av att behöva sitta bänkad framför tv:n... helt enkelt är jag rätt ointresserad av den i år. Dessutom är ju knappt några idrottare där och kan motta sin pris, men jag förstår dem helt. Varför åka på en sketen gala och eventuellt dra på sig någon sjuka så här nära inpå ett OS? Inte skulle då jag inte.

Så jag tror det blir tv i bakgrunden och en massa bus istället.. tills junior tycker det är dags att sova... men först gröt kanske?

Tog en promenad på eftermiddagen, vilket slutade med att junior sov i nästan 2½ timme! Sista halvtimmen dessutom fullt påklädd inomhus i vagnen, då jag tyckte det var dags att vakna, men inte han....

Med en väldans fart...

...åker nu Ludvig fram och tillbaks över hela vardagsrummet i sin gåstol.... för knepet var att vara barfota, då fick han bäst fäste. Bäst att se upp!


En gnällig dag

Ludvig somnade strax efter att Johan Falk började igår, så vi kunde koncentrera oss helt på filmen... förutom när Ludvig vaknade och lät några ggr då... men sånt är livet. Filmen var riktigt riktigt bra faktiskt. Hundra gånger bättre än senaste Wallander vi såg. Ser framemot de kommande söndagarna med spänning!


I morse vaknade Ludvig vid 8.15 och sen dess har det varit gnälligt värre. Ingenting har varit kul att göra, förutom att gråta, skrika och knöla. Vill inte åka gåstol, vill inte leka på mattan, vill inte sitta i knät och leka, vill absolut inte äta i sin matstol..... pust och stön... Efter 3 timmar slockande vi till slut båda två och sov i 1 timme och 20 minuter. Efter att ha fått i oss lite käk nu så verkar vi ha hittat formen igen. Ludvigs lunch bestod för andra dagen i rad av Flygande Kalle och till efterätt lite djungeldessert. Vi har börjat med 8 månaders-burkar redan nu, så nu är det lite större bitar och tuggmotstånd i... och vad tycker han om det? Han smaskar i sig som aldrig förr! Visserligen har vi bara prövat Flygande Kallen, men det ser lovande ut...

Nu blir det bus några timmar innan vi ska klä på oss och gå ut och få lite frisk luft en stund.... men först ska jag lämna återbud till kvällens träning så jag kommer ihåg det.

På banan igen.

Igår var det min otur att åka på vinterkräksjukan..... sov riktigt bra under natten och L sov ända till 9.20... men rätt snart efter att vi vaknat kände jag att jag inte mådde så himla super..... så gårdagen spenderades till mestadelen i soffan framför vinterstudion... Ludvig kunde inte riktigt förstå varför han helst inte skulle vara med mig och blev så klart en riktig mamsgris just igår... men som sagt, han kände väl på sig att jag "undvek" honom lite... Han vägrade t o m att sitta i sin matstol när han skulle äta vid samtliga tillfällen, vilket slutade med att han fick sitta i mitt knä vid varje måltid...

Från klockan 17 sen så lugnade det ner sig och jag började återgå till det normala igen, eller normala och normala. Jag kände mig trots allt rätt så pigg måste jag säga för att ha magsjuka.... men jag var sååååå törstig heeeela kvällen. Som jag längtade efter en iskall Loka Citron.

Efter Robinson gick jag och junior och la oss. Jag frös som en gnu till en början och kunde inte somna... när jag väl somnade så svettades jag som en tok i stället och kunde inte sova för det... så natten var ingen höjdare. Jag börjar känna mig lite småhungrig sådär, men jag har direkt ingen vidare matlust... har fått i mig lite nyponsoppa och smörgåsrån i varje fall. Det är magsjukemat det. Kan ju säga som så, jag är rätt glad över att vi hoppade över pizzan i fredags...

Så dagen idag har bestått i att sanera hela huset från topp till tå. Så nu är det snudd på kliniskt rent överallt och alla bacillusker är borta och ute ur huset.. så nu är det bara att hålla tummarna för att M inte ska åka på det också...

Eftersom det sägs att man ska hålla sig i karantän i 72 timmar efter sjukan, så lär jag ju hoppa över träningen både i morgon och på tisdag.... satan. Inte bra alltså. Jag som behöver all träning jag kan få... men som sagt, än är det långt kvar till seriepremiären, tur är väl det... Fast om jag tänker efter, det har gått 72 timmar tills på tisdag.. så bara energin finns, så blir det nog träning av!

I morse vaknade Ludvig redan vid halv 8.... så här har det varit full fart hela dagen. Han sov dessutom bara en halvtimme när M tog honom med sig ut på förmiddagen... men nu har han precis slagit igen sina blå för en stund... eller inte! Nu är han vaken igen.... blev 20 minuter...... så hur tusan ska kvällen bli???


Aj som satan.

Mina lår är stela och möra och gör sååååå ont. Jan kan knappt röra mig.... vad jag gjort? Ingenting speciellt, förutom att börja träna igen....! Jag gissar på att det är en chock för låren att få arbeta så mycket som de gjort i en veckas tid nu... det är bara att bita ihop och komma igen.. men ont gör det, det kan jag inte förneka.

Inte blev det bättre av dagens träningspass heller. Ett pass jag trodde skulle bli på konstgräset, men icke. Vi tog oss in i en liiiiiten gympahall och där hade vi lite återhämtningsträning inte om man frågar mina lår men ok beståendes av en 4-lags turnering i dels fotboll, men även i innebandy. Inte var vi så värst många heller, vilket kanske var tur, för då hade vi inte fått plats i hallen....

Wallander är färdig sedd. Prästen denna gången. Jag vet inte riktigt än hur jag tyckte den var... lite små mysko sådär.. man kunde nästan lista ut på direkten hur det låg till... så njae, inte bland de bättre kanske, men helt ok.

Planerade ju under dagen att äta pizza till kvällen också, men det suget infann sig inte efter träningen, så vi sket i det. Vi tar det en annan dag i stället... så det fick bli te och macka istället. =)


Kändes som tö...

Jag och Ludvig var ute och promenixade i över en timme! När hände det senast? Det kändes ju som att det var tö ute ju. Ludvig somnade nästan på direkten, men sov bara i 40 minuter ungefär, så halva tiden låg han bara och myste och sa inte ett ljud.

Lunch har vi ätit både jag och L. Idag gick maten ner utan problem, så nu tror jag vi har kommit på banan igen.

Eftersom det inte blev så lång middagssömn, så blir det nog en till inom kort skulle jag tro... tveksamt till om L håller sig vaken tills M kommer hem.


Ut i friska luften, jippi!

Imorse tyckte Ludvig att vi kunde sova till 9.40, inte mig emot. Börjar bli lite bortskämt nu av min lilla pys.... =)

Döm om min förvåning när jag inser att det är mindre än 10 grader kallt ute... detta ska vi fira med att gå ut och få frisk luft jag och pys. Ludvig ska äntligen få åka vagn och sova i friska luften, som han älskar.... men först lär vi busa en stund till så vi blir lite trötta. =)

Ska under vår promenad ute passa på att hyra nästa Wallander i turordningen. Så ikväll när jag kommer hem från träningen blir det filmtajm med grabbarna och eventuellt en pizza. Det beror på lite om M redan hunnit äta sig mätt innan dess eller inte...

Någon direkt träningsvärk känner jag inte av ännu, men den lär dyka upp, det är jag säker på. Har dock lite ont i varsin sena på fötterna... samt stel i högerlårmuskel fram... men det är jag säker på att beror på att jag är ovan denna träning och muskeln har fått sig en liten chock... så det är bara att fortsätta träna och bita ihop så blir det bra ska vi se.

Just ja... på schemat är det uteträning ikväll, med en reservplan på en gympasal om det är för kallt... men fortsätter det såhär, så måste vi ju vara ute.... shit egentligen, för då vet jag inte hur jag ska klä mig... alltid lika svårt det där...

Nattmössan nästa!

Dags att krypa till sängs och sova några timmar, förhoppningsvis många. Mina ögon är trötta och kroppen är sliten efter träningen. En träning som idag inte bestod av någon fotboll alls, det var ett rent fyspass med konditionsbana och sedan lite styrka på det. Härliga tider. Dryyyygt, men kul. Träningsvärken i morgon kommer nog inte vara att leka med... det firar vi med att köra ett träningspass till innan vi tar helg. =)

M var hemma i 10 minuter ungefär innan jag stack iväg.. så det var snudd på att vi bara möttes i dörren och gav varann bilnyckeln... men sånt är livet. Grabbarna har haft en busig kväll utan mig och Ludvig har också fått i sig 2 tallrikar med gröt (mindra portioner men ändå....)... så i morgon ska han få lite riktig mat igen få se... Om man tittar på honom, så kan man inte tro att han låg däckad för 2 dygn sen....

Nattmössan nästa var det ja.

dagen fortsätter...

...med lite siesta för junior...

..jag ska passa på att byta om till träningskläder, äta lite mellis och kanske hinna lägga in lite ren tvätt på sina platser... om jag hinner....

Det blir kanske allt för idag kära vänner. Hemma efter 21 någongång..och då kanske det blir lite bus och tv innan läggdags istället.

Fredag imorgon!


Godmorgon torsdag!

Jag och Ludvig tog sovmorgon till nio i morse, medan M smög sig i väg till jobbet runt 7. Känner mig liiite bättre utsövd nu i varje fall, även fast jag planerar att göra L sällskap på en siesta om någon timme. =)

Statusen på lilleman just nu är rätt bra. Han är go, glad och leker för fullt. Dock var han inte sååå värst förtjust i gröten jag försökte ge honom till frukost... så det fick bli majskrokar och smörgåsrån... får försöka vidare med gröten under dagen... än går det ingen nöd på honom.

Planerer lite smått att försöka ta oss ut på en promenad i eftermiddag också för att få lite frisk luft... men för det krävs nog att det blir åtminstone minus 15´c varmt.... Just nu är det 18-19 någonting....


Grattis Carro på födelsedagen!

Vardag igen.

Statusen just nu är bra, ungefär som tidigare. Ludvig börjar bli Ludvig igen. Han har knaprat i sig lite smörgåsrån och majskrokar under kvällen och druckit vätskeersättning och äppeldryck. Gjorde även ett försök att ge honom lite blåbär efter tips från Ludvigs farmor... hade turen att ha en blåbärspure hemma, men detta blev en nitlott. Ludvig tyckte det var lika otäckt som banan på sked.... så med det kom vi inte så långt.... men samtidigt verkar det inte gå någon nöd på honom än heller, så han klarar sig. I morgon får vi äta gröt hela dagen i små mängder och fylla på den lilla magen. (om vi inte vaknar i natt och är hungriga.....)

Ludvig sov dessutom i tre timmar under sin kvällsvila här... det har aldrig hänt att han sovit så länge i sängen förutom när det är natt förstås.. så nog är han sliten min junior.

I morgon är det vardag även för vår familj igen. Efter 3 veckors julledighet (!) så är det nu dags för M att återgå till jobbet och jag & Ludvig får spendera dagen i vår ensamhet. Till kvällen är det dags att snöra på sig pjucksen igen också och lite lite boll.


Dagens bild.


bättre-återfall-bättre

Gårdagskvällen fortsatte med att Ludvig låg näst intill helt utlsagen nerbäddad på mattan framför tv:n. Till slut somnade han en stund och när han vaknade igen så var det som att Ludvig var tillbaks. Han t o m lekte lite grann. Det blev visserligen sent innan han kom i säng, men sånt är livet. Jag hann inte mer än somna själv förrän han återigen var vaken. Gråt och skrik. Antog han var hungrig stackarn, så M tog honom med sig upp så jag skulle få ligga kvar (jag skulle ju upp och jobba!)... M hann inte mer än sätta honom i matstolen och slå i grötvatten i tallriken förrän han ser att L i princip somnat vid bordet... så det blev sängen och godnatt i stället. Hörde knappt ett ljud från honom förrän han vid klockan 7 vaknar med ett ryck och så är det dags igen.... Han har ju dock ingenting kvar i kroppen att få ut, så det kommer bara massa galla. Vatten är inte det lättaste att få i honom och han ser rätt färdig ut...

M ringer sjukvårdsupplysningen för att få lite råd om hur vi ska göra... tycker vi ska åka in till Falun eftersom han är så liten.... så sagt och gjort. Så klart somnar L medan M är i telefonen, men vi hinner under tiden göra oss klara.. väl framme på barnakuten tycker de så klart att det är lite onödigt att vi är där. De gör ingenting förrän det gått x antal dygn... och undrar om inte sjukvårdsupplysningen bett oss prova vätskeersättning? Nix. Vi får i varje fall sätta oss på ett rum och så får vi lite sådant att ge honom... dessutom kommer det kors i taket en läkare in och undersöker junior lite lätt. Kollar näsa, öron, mage och lyssnar på hjärtat... allt ser bra ut.. så det är bara att vända hem samma väg igen och se hur det utvecklas. Försöka få i honom vätskeersättning och kanske senare ikväll eller i morgon försöka ge honom mat... allt beroende på om han får behålla det han får i sig eller inte....

Så i princip gjorde vi nog en vända till Falun helt i onödan. Visserligen hade vi ju lov fått åka halvvägs för att komma till närmaste apotek (om det inte finns i apoteks-skåpet i affärn vill säga..) ändå och vi fick en burgare i magen på vägen hem... men ändå liksom.

Ludvig mår rätt bra just nu faktiskt. Vi har fått honom att sova lite middag igen och innan dess har han suttit och lekt med sina saker på golvet... han har fått behålla allt sen i morse... så vi håller tummarna för att det är på bättringsvägen... man kände sig så maktlös igår när man så gärna ville hjälpa honom, men man visste liksom inte hur.... stackars liten.

Så som ni förstår, så fick jag ställa in min tredje och sista arbetsdag... vilket i sin tur ställde till med lite kaos i morse på alla håll och kanter tror jag.. men som slutade med att systeryster fick rycka in från Vansbro för att ersätta mig... Det är konstigt det där... större kontor med säg 15-20 anställda, de kan inte avvara 1 stackare en dag, utan det ska de mindre kontoren göra som redan från början är typ 4-5 st bara och det funkar. Konstigt det där. Fast sen är det väl skillnad på statsbor och lantisar också....?


Hej hopp!

Igår blev det en lång dag med först jobb och sen träning. Jobbet flöt på bra för att jag skulle ha varit i från det så pass länge som jag har. Tog en timme innan supporten lyckats fixa så jag ens tog mig in på datorn, eftersom min använder egentligen ligger vilande just nu. Detta för att mail och annat inte skall komma till mig och bara bli liggandes... trodde jag... för vad sägs om 575 nya mail i inkorgen? Visserligen mest bara skräp som kunde kastas direkt, men ändå liksom. Snacka om populär.

Tredje träningspasset och det börjar kännas allt bättre. Ge mig någon vecka till så är jag riktigt farlig sen... haha... sen vidare hem för att busa med junior! Han blev glad att se mig igen, men igår var han en liten papgris för en gångs skull. Någon vidare lust att sova hade han heller inte. Klockan hade precis passerat midnatt när han först slog igen sina blå.... jag och M var hur trötta som helst..... men vi hann inte mer än somna förrän han efter en halvtimme var vaken igen... pust...

Imorse sov grabbarna återigen (gjorde det igår också) när jag smög iväg till jobbet. På grund av urställdheten för junior igår kväll (kanske beroende på min frånvaro under större delen av dagen...), så bestämde jag mig för att hoppa träningen ikväll och åka hem istället. Det var kanske lite optimistiskt tänkt att jag skulle kunna vara borta hela dagen två dagar i rad... Det var nog meningen att jag skulle lämna återbud till träningen, för jag hann i princip inte mer än hem, förrän Ludvig spydde ner sig själv, mig och halva köket. Härliga tider. Så hela familjen är duschat, köket är skurat, tvättmaskinen arbetar och junior sover middag... ungefär där är vi just nu och får allt se hur morgondagen blir.

Tanken är ju att jag ska göra sista arbetsdagen för nu i morgon, så jag hoppas det inte blir något mer här..för annars vet jag inte hur vi löser det... har åtminstone ingen träning i morgon heller, så jag är hemma före 16.

Tänkte åka och hälsa på mormor och morfar nu när jag kom hem från jobbet....TUR att vi inte hann ut i bilen och i väg... TUR att vi var i köket och inte i vardagsrummet på ryamattan och ALLA leksaker... hujedamej!

Fortsättning lär följa...

Söndag

Det såg länge ut som att jag och junior skulle börja dagen redan halv sju, men efter en torr blöja och lite rulla-runt-i-sängen så somnade han som tur var om och sov till nästan halv 10! Sen dess har vi ätit frukost, busat och sett på vinterstudion. Ut är det nog tveksamt till om vi kommer idag också. Orkar inte ens nämna kylan längre...

Den senaste veckan så har det ju varit sådan hysteri angående vargjakten och överskjutningen här i Dalarna.Rätt eller fel att skjuta vargar har ju frågan varit. Igår smet tydligen en flock med vargar på en djurpark i Skåne och dessa sköts. Då verkar det inte ha funnits mer än ett enda alternativ, dvs att skjuta. Jag fattar ingenting. Är det skillnad på tama och vilda? Jag fattar nada.

Dagen får nog fortsätta med att göra lunch, fortsätta se på vinterstudion, fortsätta busa när Ludvig vaknar, fixa en matdosa till morgondagen, packa träningsväskan inför morgondagen, se på massa tv med Köping och Johan Falk bl annat, sen läggdags för att ställa klockan på ringning (för första gången på en evighet) så jag tar mig upp och jobba i morgon. Just det, imorgon ska jag jobba. Och tisdag. Och onsdag. Jag tror jag gruvar mig lite faktiskt. Inte för själva jobbet, men för att jag även har träning img och på tisdag och därför kommer jag vara borta näst intill heeela dagen... img är jag nog hemma 20 och på tisdag 20.30.... blir långa timmar utan min Ludvig det.

Räkmacka.

Fick besök av mamma och pappa på kvällskvisten här. Med sig hade de räkmackor! I love räkmackor. Dessutom blev det lite godis i magarna, bus med Ludvig och Robinson så klart.

Ludvig slockande strax före halv 11, så jag hoppas på att han sover skapligt länge i morgon också. Jag skulle behöva det inför de 3 dagarna som kommer sen... hur tusan ska jag klara mig utan min Ludvig så länge? Samtidigt är det bara tre dagar det gäller (varav 2 jättelånga!).. sen får jag busa hela dagarna igen!

Skulle önska nu att det åtminstone kunde bli 10 grader varmare så att man skulle kunna ta en promenad. Skulle även behöva göra ett besök hos min mormor och morfar nu, var alldeles för länge sen nu och jag vet att mormor längtar och väntar... men känns inge vidare att ta bilen i -30 grader nästan...

Den som längtar mest efter att kunna få gå ut är nog ändå Ludvig. Han sover 1½ timme när han sover inne (det slår väldigt sällan fel....) medan när han sover ute kan sova upp till 3 timmar... (i runt -10´c t o m...). Han behöver få lite frisk luft snart stackaren han med.


Dagens bild


Lördag igen!

Idag är kroppen liiiite stelare än igår, men jag kan ännu gå. Det gör fortfarande mest ont i stortån, men även rätt stelt i axlarna/skuldrorna av någon anledning. Gårdagsträningen var dryg med kul. Det kommer bli bra det här, bara jag får lite mer tempo i kroppen. =)

Ludvig sov middag när jag begav mig igår, så han såg aldrig att jag åkte. De spenderade sedan några timmar med att busa hos farmor och farfar, så jag hämtade upp dem när jag kom hem. Hann med att busa en del efter hemkomst också innan junior slocknade i mitt knä vid 22.30 tiden.

Kvällen fortsatte med att vi såg nästa Wallander-film i vår turordning, Cellisten. Den var bra, men lite små otäck sådär....

Ludvig sov till halv 9 någonting idag, men då fick M gå upp och jag sov/vilade en stund till. Välbehövligt!

Några större planer för dagen det har vi inte, lämna tillbaks filmen innan klockan 15 bara... för kallt för att vara ute, så det är nog lika bra att sitta kvar framför tv:n.

Idag får vi säga grattis på namnsdagen till världens bästa Ludvig!

Dagens status.

Jag slapp gå upp klockan 6. Ludvig sov till närmare 8! Dock var vi vakna och åt både vid halv 4 och vid kvart i 5... men i övrigt så har junior sovit bra. Verkar som vi börjar få in en liten rutin nu på att få honom i säng tidigare och att han sover för kvällen utan att vakna! Själv hade jag för andra kvällen i rad problem med att somna. Så just nu är jag trööööött och längtar och väntar på att junior vill sova sin middag, så jag kan göra honom sällskap. =) Kroppen känns oförskämt bra faktiskt från igår, men jag antar det kommer efter i morgon eller på söndag... lite ont i stortån än och stel i axlarna, men annars känns det rätt bra. Kan visserligen ändra sig när man börjar springa ikväll igen, men man får leva i nuet.

Satans kallt idag igen, så det blir en innedag igen. Vilken skräll. När ska detta ge sig?


Grattis kusin-Ebba på födelsedagen!

Då kör vi.

Har tagit mig hem från träningen, fått i mig lite kvällsmacka och ska snart borsta tänderna för att göra junior sällskap. Hoppas på att kunna somna rätt snart i kväll. Jag får rikta in mig på en tiiiidig morgon, för Ludvig hade slocknat vid 20.45...

Träningen idag bestod av som ni vet tester. Fyra stycken för att vara exakt. 1 spänsttest, 1 magtest, 1 snabbhetstest och så konditionstestet. Dessvärre faktiskt, så var det inte riktigt beeptestet, utan en variant av det, dvs jojo-testet... + att vi startade mitt i själva testet som jag fatta det, på nivå 8... så det var snabbt över och gick fort kan man säga.. + att man aldrig hann in i andra andningen pga att man hunnit bli lite kall däremellan. Jag klev dock inte av först och det var ju mitt mål. Avslutade med att spela lite tvåmål på stooooor plan. Hur jag tycker det gick? Tja, testerna tar jag med en nypa salt och spelet gick överförväntan. Det saknas fortfarande en hel del tempo i kroppen och lite bollkänsla... men det ser inte allt för mörkt ut för mig ändå tycker jag. I april är jag mer än redo. Så det så. Har lite ont i en stortå just nu (den är lite blå efter att ha kanat lite i skorna, men sen var det hundra år sedan jag hade dem på mig också....), men antar jag är rätt stel i morgon. Jag hoppas att jag åtminstone tar mig ur sängen lagomt till det är dags att åka på träning igen. =)

Hur det gick för grabbarna? Bra. Ludvig blev lite ledsen och grinig när jag åkt, men det berodde mer på att han var trött än att han saknade mig tror jag.. han hade visserligen kollat en del mot hallen efter att jag åkt, stackarn visste ju jag var där sist han såg mig... men sen hade farmor och farfar varit här och busat lite, så sen somnade han utan protest vid 20.45. Även idag har han bara sovit en middagstur och då vaknade han klockan 3. (bortsett från 1½ timme vid halv 8 i morse).

Läggdags nästa!


Bara -20´c.

Natten blev faktiskt hyffsat bra ändå, förutom att jag hade svårt att somna. Ludvig vaknade vid 01.30 och vid 04.45, men sov fram tills dess i sin egen säng. Vid 5 fick han ligga mellan oss...och sov en timme till innan jag och han fick gå upp vid 6.15... M fick sova vidare. Efter frukost och bus, så kom tröttheten igen vid halv 8.. varpå det bara sa vips så sov han igen! Vid 9 var han vaken igen, men då fick M ta honom med sig upp och jag fick sova en stund till.... =)

Sen dess har Ludvig ätit en tidig lunch och vi har fått busa massvis innan det var dags för lite vila igen. Om en stund är det dags för oss att göra lite käk, men skjuter på det lite för att det ska passa in mot min träning bättre...

Vid 17.30 ungefär är det dags att bege sig. Dags att lämna mina grabbar ensamma hemma. Det kommer gå toppen för dem, säkert svårare för mig att vara utan junior! Dessutom skulle jag tro (och hoppas?) att han sover när jag kommer hem, för då har klockan passerat 22.....

Dags att packa väskan och börja ladda för konditionstest och styrketester... yeah!

Eftermiddagsbesök.

Fick ett telefonsamtal på eftermiddagen. I andra änden av luren fanns Oscar, som frågade efter Ludde och ville leka. Så det blev en busig eftermiddag. Oscar sprang runt och ville ha tacos (vilket han även ville sist han var här.=)), men jag kunde tyvärr inte stå till tjänst med detta idag, pga grönsaksbrist. Nästa gång, ska han dock få sig lite taco pysrackar´n. =)

  

Träningsväskan är nu framplockad och skorna är framtagna. Jag känner mig sugen på att lira boll igen, testerna däremot skulle jag kunna hoppa över...

Ludvig har endast sovit en middagslur idag, vilket var mellan 13-14.30, så han somnade strax efter 20 efter bara två minuters sångstund... dock vaknade han en sväng vid 21 också, men somnade hyffsat snabbt igen, denna gång i sin säng. Hoppet finns att han ska sova kvar där några timmar...

Med tanke på att det kan bli en tidig morgon i morgon, så ska jag inte bli så långvarig här jag heller...

Efter lite knåpande...

...så har jag kommit på hur jag gör! Tack Emma för guiden och instruktionen!


Burr!

När vi vaknade vid klockan 9 i morse, så visade termometern -33,5´c.... härliga vinter, not. Har inte kollat hur kallt det varit under natten, men det känns som det räcker just nu. Känns ju lagomt motiverande att fotbollssäsongen drar igång i morgon och det är minus trettio grader ute..

M och pappa har isolerat golvet här några timmar nu, så nu är det skillnad! Det har dock gjort att lilleman inte har haft någon lust att sova middag förrän alldeles precis nyss! För mycket intressant att se på tydligen... så kanske det blir en liten hantverkare så småningom?

Dagen kommer nog fortsätta med att spenderas inomhus. Skidorna har precis börjat i princip och det är ännu mera skidor, skidskytte och slalom under dagen. Me like!

Hej och hå...

...och så visade termometern över -30´c... vart tusan kommer detta att sluta?

Ett säkert kort.

På eftermiddagen åkte vi upp till M´s föräldrar för att installera en dator. Japp, jag säger upp, för fågelvägen är det kanske 200 m ovanför oss... men kanske 400-500 m med bil... efter några timmar där var det tid att åka hem så junior fick äta och sova en powernap, för att om möjligt få honom i säng i skaplig tid ikväll också. Vi hann inte ens hem innan han sov i bilen och vad tar det hem? 1½ minut MAX. Så det var bara att lyfta in honom och lägga honom i sängen, med overallen på och där snarkar han nu..... så bilen är ett säkert kort för Ludvig att somna.

Kylan håller i sig och kallare väntas det ju bli, så det är lika bra att rikta in sig på att man kan utan några som helst problem stanna inne i morgon och se på all sport på tv:n. Sådana dagar gillar jag. =)


Det gick vägen... trots allt.

Kom på igår kväll när jag i princip var på väg för att äta kvällsmackan att det var paradiset på tv igen, vilket innebar att jag fick lov vara uppe till 23.... programmet hann inte mer än börja heller förrän Ludvig vaknade... men efter lite kort snussande så somnade han om.... för att vakna klockan TRE! Halleluja liksom! Vi visste ju att det skulle bli tidigt om han nu lyckades sova hela kvällen/natten, typ en 6-7 sådär, men klockan t-r-e var inte vad vi räknat med.... så vi låg vakna i sängen i en timme och krånglade innan M gick upp med L för att få på honom en torr blöja... och sen vips så av någon anledning så slog han igen sina blå igen bara sådär! Sen sov vi till över halv 9..... så förutom en liten vakenhet vid 22 och timmen mellan 3-4 så har Ludvig i natt sovit ett helt klockvarv, utan sin kvällsgröt dessutom! Det måste vi väl ändå säga var grymt bra gjort?? (jag är så innerligt tacksam att jag slapp börja dagen klockan 3....!)

Jag är så täppt i näsan. Jag kan dock inte säga om det beror på förkylningen som fortfarande sitter i näsan på mig, eller om täpptheten beror på svullnaden runt näsan....hmm....

Vad jag dock vet, är att det är 2 dagar tills jag ska börja träna igen och förutsättningarna kunde ju ha varit liiiite bättre, men vad tusan. Det är nu eller aldrig som gäller. Ska bli kul att lira boll igen, även fast det lutar åt att första passet kommer bestå av beeptest bland annat...härliga tider.

Bilderna jag lovade er..

 
Psssst..... än sover Ludvig utan minsta pip..... måtte det hålla i sig.... lite macka i magen och sen göra honom sällskap kanske?

Powernap eller nattsömn?

Ludvig slocknade vid halv 9, han har legat i sängen sedan dess..... och jag undrar nu om detta kan vara nattsömnen eller om det bara blir en powernap och vi får vara uppe hela kvällen?

Turen till stan gick som en dans. Ludvig slocknade i bilen redan innan vi kommit av vår gård. Började med ett stop vid Byggmax, där M sprang in och jag satt kvar i bilen med en sovande L. Nästa stopp blev max för att vi skulle få i oss lite käk... där Ludvig fick väckas. Efter lunchstoppet så åkte vi mot Sängvaruhuset för att inhandla lite "innehåll" till stolsdynorna... varpå Ludvig var i vaket tillstånd. När vi sedan parkerade vid kupelen, så stoppade vi Ludvig i vagnen och begav oss först till PK Möbler för en tur. Där slocknade Ludvig återigen. Sen sov han sig genom hela kupolenbesöket (som visserligen var kortvarigt men ändå) med fullmundering på vad det gäller vinterkläder.. men det bekom honom inte. Med en ny vinterjacka och en hög med nässpray i bagaget så lämnade vi kupan och styrde vår kosa hemåt. Fortfarande med en sovandes son. Underbara unge! Ingen fara att dra med honom inte på galej.

Det fanns två vinterjackor på hela kupolen tror jag i storlek 86. Bortsett från de dyyyyra jackorna (läs ca 600 kr) som känns helt onödiga för ett litet barn som knappt kan ha samma jacka en hel vinter... men en av de där två jackorna fick följa med oss hem. Eftersom L sov hela tiden, så kunde vi inte prova den, men skulle den inte ha passat så hade vi väl fått lämna tillbaks den igen, men den passade. Ska ge er en bild på den sen, dock blir den nog inte med junior i.... + en bild på stolsdynorna kanske?

Jag skulle ha hoppat i duschen också, men gör jag det, så vaknar garanterat junior... så frågan är....

Min näsa gör fortfarande ooooont och är sväld. AJAJAJ

Just ja, nästan direkt efter att vi kom hem från stan så fick vi trevligt besök! Ida och Jon kom förbi på en fika, så vi hann prata om allt mellan himmel och jord. Mina bästaste vänner.

Skallad och en virvelvind till son

Igår blev jag knockad av Ludvig. Han råkade skalla mig på näsan och det tog så illa att jag fick oooooont och när jag kollade i spegeln så är näsan rööööööd och sväääääld.  M tycker jag ser ut som en boxare.... kul.

Just nu rör sig Ludvig fritt över hela vardagsrummet. Inte så att han har lärt sig krypa än, men det står nog inte på. Han snurrar runt-runt-runt och drar sig runt lite här och där... kul när han börjar röra på sig!

Bara M har sett klart på hockeyn som han spelade in i natt/morse, så drar vi mot stan en sväng. Lagomt till junior ska sova sin middagslur också. Kallt är det ute dessutom, vilket inte är särskilt kul. Fast jag antar att det bara är att gilla läget.

En liten lagom tur.

Efter att grabbarna isolerat klart och att vi fått väcka Ludvig efter 2½ timmes sömn ute i vagnen (så att han skulle kunna äta lite lunch) så gjorde vi en sväng till Insjön. Vi kom dit en timme innan de stängde, helt lagomt. Dessutom var vi på väg därifrån innan stängning också....

Bytte Ludvigs fleecis till en större storlek. Där kan man inte snacka om några omständigheter hit och dit med massa papper och påskrifter heller... killen i kassan tog overallen jag hade med, tog av galjen på den nya overallen och stoppa ner i en påse tillsammans med gamla kvittot. Det var ungefär lika enkelt som att jag bara gått in och hängt upp den "lilla" och tagit en storlek större själv... haha.

En sväng in på Classe också för att köpa ett säkerhetsskåp, så att vi kan förvara lite värdefulla saker och ting ifall att det skulle brinna... dock har vi ännu inte kommit på vart någonstans det skall stå, vilket lär funderas på...

Vi planerar även en liten utflykt i morgon, till metropolen Kupolen, eller åtminstone Blge. Ska leta efter en ny jacka åt Ludvig (ett måste!), köpa innehåll till de nya stolsdynorna så att de äntligen kan tas i bruk... kanske något annat skog på rea? Skulle behöva en ny tv-bänk också, men skulle tro det är rätt urplockat. Dessutom tar vagnen upp större delen av skuffen, så allt för stora ting kan inte följa med oss hem...

Är det någon som kan tala om för mig hur man lätt vattenstämplar sina bilder? Lätt måste det vara, för jag är rätt osmart vad det gäller bildredigering och sånt... någon?


Tomtenissar

 


Det blev sent...

Gårdagskvällen blev inte så bra som jag trodde. Ludvig vaknade efter kanske en kvart med det där gallskriket igen. Helt otröstlig och antagligen inte i något vaket tillstånd. Det är jätte otäckt, för man vet inte om han är medveten eller inte... efter kanske 15-20 minuter så blev han lugn och sen somnade han om i min famn i soffan... och där fick han ligga medan vi såg klar på Läckberg, så vi kom i säng vid halv 2.... men sen sov han faktiskt till 7.15 innan han vaknade första gången. Somnade om och så gick jag och L upp vid 9... medan M sov en stund till... så img är det inte mer än rätt att jag får sovmorgon. Så det så!

Efter lite frukost så fick Ludvig bada. Han upptäckte idag att man kan plaska. Jag var dyblöt, men sånt är livet. Efter lite bus och lek, så var det bara att klä på honom, lägga ner honom i vagnen och köra ut honom, så sov han. =)

M, pappa och svärfar håller på att försöka tilläggsisolera lite för att det om möjligt ska dra lite mindre längs golven här... så vi får se om det lyckas eller inte. Det verkar så i varje fall.

Jag tänkte jag skulle försöka mig på photoshop lite, men jag är helt värdelös på sånt, så jag ger upp.

Skulle ha behövt vara till Insjön också för att byta Ludvigs fleeceset till en större storlek.... idag eller en annan dag i veckan?

Pjuuu.

Äntligen sover Ludvig. Ikväll tog det sin tid och det var en del gråt, vilket gjorde att han blev minst lika täppt i näsan som jag självär nu... Under dagen som han ute i vagnen i ca 1½ timme, sen åt vi lunch allihopa och så åkte vi till Nås. Var sedan där några timmar och Ludvig var vaken heeela tiden. De 15 minuter det tog att åka hem, de sov han, men sen har han varit vaken i nästan 4 timmar tilll.... hur tusan orkar han? Hur kan han inte vara nå trött? Hur kan han ha så bra humör som han ändå har nuförtiden? Jag är imponerad.

I nås följde jag och Ludvig med mamma, syster och Oscar på julfest. Lite lucia, fika och sång. Oscar var tomte, men ville inte delta i tåget, han ville hellre vara med Ludvig. Ska försöka komma ihåg att ge er en eller två bilder på tomtekusinerna i morgon, nu är klockan för mycket för att jag ska orka tänka. Känner mig fortfarande sliten sen natten/morgonen.


Höll på att bli en tidig morgon...

05.30 slog Ludvig upp sina blå och var pigg... något som hans föräldrar allt mindre var... jag kom inte i säng förrän närmare halv 1, efter att ha sett på båda avsnitten av Stenhuggaren. När M gick och la sig, det har jag ingen aning om, för då snarkade jag och L ikapp....

Lyckades lyckligtvis efter lite om och men få L att somna om och så sov vi till närmare 9, men jag känner mig lite överkörd av ett tåg ändå...

Ska nog ta och klä på oss lite kläder och bege oss ut med vagnen så junior får sova middag. Vad dagen i övrigt har att bjuda på, det får vi se.

Grattis Emma på födelsedagen!

För andra kvällen i rad...

...så som Ludvig somnar utan minsta protest och efter massa bus! Världens bästa Ludvig.

På programmet idag har det stått bus och lek med kusin Oscar, samt med farmor och farfar. Plus en massa snöskottning. DOCK har svärfar upptäckt varför det drar kallt längs golven här.. så img blir det att isolera... det var vad de sa i varje fall, men jag har fortfarande inte förstått om de skojade eller inte...

Dagens utesömn för Ludvig varade i nästan 2½ timme! Han sover verkligen kanon utomhus i kylan...

Ny dag, ny månad, nytt år och en månad äldre.

Nyårsdagen är här med allt vad det innebär. Ny dag, ny månad och till och med ett nytt år.

Snön vräker ner och vi har nyss varit ute och traskat i minst 5 cm nysnö. Plogen har inte vaknat till detta år än, så det fick bli en rally-runda med vagnen... men vad gjorde det för junior som somnade på stört i vilket fall. Igår var han så pass nöjd och glad över att kunna få sova ute igen, så han vaknade nästan 3½ timme senare... så frågan är hur länge han kommer sova idag?

Gårdagskvällen spenderades hemma i myspysbyxor och pjamas. Mamma och pappa kom hit lagomt till hockeyn skulle börja. Blev en del bus och lek med junior, kolla hockeyn och ätande av lite smått och gott. Väntade dessutom in det nya året med att se på den urgamla filmen En på miljonen... efter lite fyrverkeri-tittande-genom-fönstren, så begav sig gästerna hemåt och jag gick och sov.

Ludvig var go och glad hela kvällen. Vi busade och hade oss ända tills han i princip stupade i säng vid 22.30 utan någon som helst protest! Jag hörde sedan inte av honom förrän 04.15.... och hur han lyckades sova över alla smällare som sköts under natten är för mig en gåta.. för det small högt och länge...

Idag är det den första vilket innebär att Ludvig är ytterligare en månad äldre. Sju månader har han nu blivit min stora kille! Världens bästa Ludvig.

RSS 2.0