Hej lördag!

Efter att vi vaknat och ätit frukost idag, så åkte vi till skogen. M ville plocka svamp. Fick tag på ett par stövlar hos "farmor", sen M var liten... som passade på Ludvig! Ibland är det bra att spara i typ 30 år... =) Att vara i skogen var dock inget som var jätte kul tyckte junior.. så han och jag gick och satte oss i bilen och sov middag. Under tiden plockade M svamp och skogshallon och förflyttade oss både hit och dit.

Eftermiddagen och större delen av kvällen har spenderats i Nås. Årets karnevalståg gick av stapeln idag, fast med typ endast 3 vagnar så är det inget att hänga i granen med längre. Blev hur som helst en tur in på parken också, lite lottköp och fika innan vi vände hemåt igen. Morfar såg till att ta hem en av storvinsterna i ena lotteriet, varpå Ludvig blev ett gosedjur rikare. =) Lite bus och kvällsmat hos mamma och pappa, innan vi vände hemåt igen med en trött L. Fick kittla honom större delen av vägen hem, för att han inte skulle somna...

I morgon har jag träningsmatch. Borta. Typ 3 timmar bort. Avresa 7.30 från stan, varpå jag måste typ åka 06.40 ungefär hemifrån... det är sjuuukt tidigt och helt omänskligt för min del. Trots det är det bara att vakna, stiga upp och se glad ut. Positivt är i varje fall att matchen är kl 12 och borde inte bli sena kvällen innan vi är hemma igen i varje fall. Har fixat matsäcken att äta innan matchen och väskan är packad. Så i morgon när klockan ringer, ska jag mest bara ta mig upp och klä på mig, bre en macka och så åka.


I min ensamhet.

Här sitter jag i soffan, helt själv i mörkret och kollar friidrott. Junior ligger och sover så sött och M är på trav i regnet.

Lämnade av Ludvig hos mamma och pappa runt 16 tiden, innan jag begav mig vidare mot träningen. Inga sura miner alls när jag åkte, utan L accepterade läget helt och hållet. Han hade dessutom fått sällskap av Oscar hos mormor, så han hade någon att busa med. 4 timmar senare är jag tillbaks på hemmaplan, liksom Ludvig, mamma och pappa. Med sig hade de även pizzarester från kvällen. Ludvig var inte sen på att ta en portion till med mig, trots sina 3 tidigare portioner.... Blev en hel del tok, bus och skratt i soffan, innan mamma och pappa åkte hemåt igen och jag och L gick för att sova. 25 minuter tog det innan L slog igen sina blå.

Så här sitter jag i hemmets lugna vrå och njuter av tystnaden. Haha. Ska hämta upp en tvätt från maskinen, borsta tänderna och göra mig klar. Ska nog besöka kudden inom en snar framtid jag med.

I morgon hoppas jag på uppehållsväder. Eventuellt blir det svampletande i morgon förmiddag, men jag kan fortfarande inte hitta Ludvigs stövlar... det som stör mig är att jag vet att han hade dem i våras men var då för stora... sen dess har jag ställt dem på ett bra ställe som jag i dagsläget inte kommer ihåg... lägg därtill att jag ska ha fått ytterligare ett par urväxta stövlar efter Oscar av syster.. dessa har jag heller inte hittat... så som det verkar har jag förlagt två par stövlar. Stövlar som är bra att ha just nu, dels för att det spöregnat de senaste dagarna, men främst kanske för att junior älskar att leka och plaska med vatten. Bra jobbat Ems.

Fredag

Så var det fredag igen. En regnig sådan ser det dessutom ut att bli.

M och svärfar ska snart bege sig till stan för att köpa lite plintar, till det stundande altanbygget. Så jag och junior får busa här hemma och inne så länge.

Liten kille i stora skorVaknade i morse till ljudet av åska och spöregn. Kul. Inte. Jag och L tog dock sovmorgon till över 9, så när vi vaknade så var det faktiskt uppehållsväder!

Ludvigs farmor kom till oss när L satt och plockade med sin mat. Det var verkligen ris över hela köket efteråt, men sånt är livet i bland. Farmor skulle plocka lite vinbär på våra buskar, så jag och L gjorde henne sällskap ute, då L vägrade sitta i vagnen och titta på... så farmor fick sig en liten assistent i plockandet... sen kanske han inte var till så mycket hjälp, då han tyckte det var mer kul att plocka ur farmors hink än plocka i. Han tog sig dock ett och annat vinbär och stoppade i munnen. Han grinade illa av surheten, men det hindrade honom inte från att ta ett till och ett till och ett till. =)

Bara farmor åkt hem, hade han tid att sätta sig i vagnen och så småningom lägga sig ner. Så nu står han i garaget och sover, då regnet återigen kommit till oss.

Tänkte ta en sen lunch idag, så behöver jag bara äta en gång innan träningen. Blir lagomt också för junior att äta mellis av min lunch. Man får inte var dum heller.

M jobbar nog sent ikväll, då hans plan är att vara ledig i morgon. Han och några till ska på midnattstravet i morgon, så då orkar han inte åka fram och tillbaks. Därför ska jag lämna av junior hos farmor och farfar när jag åker på träning, så hämtar M upp honom sedan när han kommer hem. I morgon har jag också träning, så då får junior spendera några timmar med mormor och morfar innan jag kommer hem igen. Vad skulle man göra utan farmor och mormor?


Nåsen

När Ludvig vaknade sent om sider, så stoppade jag in oss i bilen direkt och åkte till Nås. Hälsade på hos min mormor och morfar, innan vi mellanlandade hos mamma och pappa... väntade in M som kommit hem från jobbet och så åkte vi till Nåsen med mamma och pappa. Planen var att ev bada, var visserligen 22 grader i vattnet, men nej jag kom aldrig i. Ludvig däremot han plaskade i badbaljan vi tagit med oss. Perfekt för honom (baljan fylldes med lite varmvatten hemifrån och så sjövatten). Avslutade sedan besöket vid stugan med grillad korv och hamburgare!


Hett

Någon mail från Försäkringskassan har jag inte fått... så jag ringde dem idag igen. Lyckades få en plats i kön, typ plats 330, men kunde lämna nummer så ringde de upp när det var ens tur. Det tog en halvtimme. Inte så farligt ändå. Så nu har vi rättat till det. De hade så klart gjort fel.

Har försökt fått junior att somna i över en timme, vilket har inneburit promenader fram och tillbaks i gassande solsken... höll verkligen på att smälta bort innan han slog igen sina blå!

Ska hålla mig inomhus nu medan han sover. Bara han vaknar åker vi till Nås en stund. Kanske ett dopp i Nåsen också? Junior bangar nog inte.

Fyspass

Idag var vi ju beordrade att ta med löparskorna till träningen. Jepp, löpning i Mellsta var vad som väntade oss. Intervallträning. We like. Not. Fast det gick toppen. Kände mig hur stark och pigg som helst. Så jag kanske är rätt bra tränad ändå? Vi började med att värma upp tillsammans, ett varv á 800 m. Sen sprang vi i två grupper, 7 * 800 m, med "halva löptiden" som vila. Efter löpningen körde vi sen styrka. Så idag fick vi allt känna att vi levde. Absolut den tuffaste träningen hittills i år.

M höll på lägga L när jag kom hem, men det var för mycket myror i brallan på junior så de kom upp igen. Efter mera bus och en nattmacka, så somnade han sedan på stört! Så nu ska jag hålla mig vaken en stund och koppla av lite i nya soffan.

Klas Klättermus

Ludvigs favorit sysselsättning just nu är att klättra. Han klättrar på allt och han lyckas med allt. Ska ge er 4 exempel på Klas Klättermus:

* Traktorn. Sin stora traktor som han fick när han fyllde år, klättrar han nu upp på, utan några problem. Dessutom ställer han sig upp på sadeln, lägger händerna på ryggen och flinar.

* Nya soffan. Nemas problemas att ta sig upp för nya soffan själv. Positivt är att han backar ner.

* Köksstolen. Han häver sig upp på våra köksstolar, ställer sig upp, och sen upp på köksbordet...

* Sin matstol. Här kommer det senaste! Igår visade han oss att han även kan klättra upp för sin egen stol. Via "baksidan" tar han sig upp, över ryggstädet, mellanlandar i "sitsen", innan han tar sig upp på köksbordet, ställer sig upp, händerna på ryggen och sen det där flinet igen. Allt med orden: titta på mig då! Tilläggas ska, att denna klättring gick nog som snabbast på kanske 7 sekunder igår... från golv till köksbord.... det ni. Försök slå det om ni kan.

Eftersom han nu kommer upp i sin stol själv och äter allt själv utan hjälp, så kanske man skulle lära honom att få på sig haklappen själv också?

Så som ni kanske förstår, så gäller det nu att vara på sin vakt. Konstant.Just nu, pustar jag ut i soffan en stund medan junior sover middag i vagnen. Passande nog är det damernas längdhoppskval på tv:n. Laddar lite smått inför träningen ikväll. Ordern i söndags var att ta med löparskor ikväll, så några lörsteg runt mellsta lär det antagligen bli ikväll...


21.07 till 23.10

Igår somnade jag någongång mellan dessa tider. 21.07 var sista gången som jag vet att jag kollade på klockan. 23.10 vaknade jag i sängen, med kläderna på och Ludvig sovandes över mina ben.  M hade tydligen försökt väckt mig 4 gånger, men jag gjorde inte en reaktion på att vakna! Så när jag väl vaknade var det bara att borsta tänderna, sätta på pyssen och gå tillbaks till kudden. Sen sov vi gott ända till 04.30. Då vaknade junior och vägrade sova, ja vägrade vara i sängen till och med. Så strax före 5, när L skrikit i x antal minuter, så hade jag inget annat val än gå upp. Vi var sedan uppe och gick (läs bar Ludvig) samt myste i soffan.... strax efter halv 6, somnade vi som två små köttbullar i soffan... vi hörde inte ett smack av när M var uppe och åkte till jobbet, utan slog upp våra blå efter tre timmar i soffan!

Friidrotts-VM på tv några dagar nu. Inte direkt ett svenskt mästerskap denna gång, men friidrott är skoj ändå. Återstår dock att se hur mycket jag hinner med att se. Nu lär vi busa!

Fyrahundrafemtiofyra

Det tog 1½ timme att först och främst komma fram till Försäkringskassan så pass att jag fick en köplats. Väl i kön, plats 454... lät luren ligga medan jag och L käkade lunch.. sprang fram och tillbaks mellan bordet och telefonen, efter en halvtimmes väntan och plats 354 i en kvart, gav jag upp och la på. Skickade ett mail istället. Man skulle få svar inom 2 dygn... så vi får väl se hur det blir med den saken..

Blev en tur till Nås efter lunchen. Hälsade på i brorsans hus och kollade in röran, sen åkte vi hem till mamma och pappa och busade. Fick även besök av min farmor och faster Marianne under tiden vi var där. En middagslur på lite dryga 1 timmen blev det också för junior. Lite bus och lek nu, innan vi ska förbereda kvällsläggningen!

Nya soffan


Hej omöjlighet!

Nu åker långbyxorna, regnjackorna och mössan på. Vart tog det där fina härliga sommarvädret vägen som fanns hos oss för någon vecka sedan? Det börjar kännas allt mer som höst och jag börjar befara att sommarens soltimmar är förbi...

Av en händelse loggade jag in på internetbanken nyss... upptäckte att jag fått alldeles för mycket pengar från Försäkringskassan denna månad... så hade ju inget annat val än att logga in även där för att se hur det stod till, om jag knappat in fel ändå mot vad jag trott jag gjort, eller om det var deras fel... Vad jag kan se så har jag gjort rätt. De har betalt ut helt fel. Att sedan komma fram till dem på telefon är ju mer än en omöjlighet. Det här kommer ta mer än halva dan är jag rädd.... dryyyyyyygt. Kan de inte svara nu när L ligger ute och sover och jag har tid till att krångla med dem... fan.

Junior ja, han sov nästan ett klockvarv och vaknade vid 7. Jag var rätt pigg då jag med, för jag somnade vi 21.30 igår. Efter frukosten plockade han fram sina springskor och skulle ut. Då det regnade ute blev kruxet att han skulle åka vagn om vi skulle ut, vilket han gick med på... gick ett varv runt kossorna och tittade på dem. På vägen hem sen så slocknade junior sittandes... och det redan före klockan 9....


Morgonpromenad i regnet

foto0148 (MMS)

Morgonpromenad i regnet


Läggdags härnäst.

Ludvig gjorde inget större glädjetjut över att se mig hemma igen, så det har absolut inte gott någon nöd på honom. Han kostade på sig några flin, men någon kram fick jag rakt inte. När jag kom upp till de andra, så höll svärmor på att baka bullar... medan hon hade några på svalning en sådan där skärbräda man drar ut "från" bänken... gick bustrollet dit, ställde sig lite på tå, nådde precis upp och snodde åt sig en bulle... han åt dessutom en direkt efter maten en halvtimme tidigare.... bullmonstret.

Junior hade inte sovit middag mer ön knappa 40 minuter, så idag somnade han strax före 19.30.... själv känner jag mig inte direkt sliten i kroppen, men trött trött trött, så jag ska ta och göra honom sällskap relativt snart.


Hemma!

Så var jag åter på hemmaplan efter en träningshelg i Fredriksberg. Har hunnit packa upp och slängt i en tvättmaskin. Ska snart ta och åka upp till svärmor och svärfar där M och L befinner sig just nu för att få sig lite lunch... ska vänta någon minut till bara, så L har tid att äta i lugn och ro... om han nu har saknat mig vill säga. Det har gott toppenbra för grabbarna utan mig. I natt har de t o m sovit vid Dammsjön.

Vi har under helgen tränat 2 gånger i fredags, 1 träning + match igår, sen har vi även hunnit med ett pass i morse. Benen känns faktiskt förvånansvärt pigga ändå, för att ha kört så hårt och intensivt några dagar nu.. men stel lite här och där, det är man! Matchen spelades mot Mallbacken, i Mallbacken. Den slutade 3-1 till dem, efter att vi gjort en bra 1:a halvlek där vi t o m ledde med 1-0. 2a halvlek lyste våra trötta ben igenom och vi tappade en del, några olycksaliga minuter runt 75 minuten gjorde att de gick till en 3-1 ledning... men vi är nöjda ändå. Vet ni vad? Jag målade. Det ni. Under helgen har jag naturligtvis fått brottats med ett skavsår lika stort som en enkrona... man kan säga att man ser ända in i köttet... inte det minsta skönt om jag ska vara ärlig och klaga lite, men det är bara att bita ihop och övervinna den första smärtan, sen funkar det...

Sitter just nu i den nya soffan. Det blev verkligen toppen. Här kommer man kunna sova gott om kvällarna...

I morgon är det måndag igen och en ny vecka. En vecka vilket också innebär att M ska jobba lite innan han tar lite semester igen... så jag och L får busa hela dagarna själva!

Det går bra nu!

Jag måste erkänna att vi har flyt just nu. För 1-2 veckor sedan någonting, satte M ut en annons på blocket med sin "gamla" stereo... några dagar senare så var den väck. Den gav inge större klirr i kassan direkt, men vi slapp husperera den någonstans alternativt frakta den till tippen, vilket var huvudsaken.

I samma veva såg vi en annons i tidningen om rea på en "divan-soffa". Vi har länge sagt att nästa gång vi ska köpa ny soffa ska vi ha en divan. Mamma och pappa har en och den älskar vi! Så bara sådär så gjorde vi en chansning och la ut vår soffa på blocket. Lite med tankarna lyckas vi sälja den gamla så lär vi köpa en ny. Får vi den inte såld får vi drömma tills den är utsliten.... Annonsen hade legat ute kanske en vecka, då det ringde en tjej igår kväll när vi var vid Nåsen (som jag berättade igår). Idag klockan 11 hade de hämtat den. Paret som köpte den blev helt saliga och sålda på den direkt. Den var sååååå fin tyckte det, inte en skavank (vilket det heller inte var, toppskick verkligen...) och hur skön som helst att sitta i... så det var inge snack om saken. En kvart efter att de åkt, innan vi hunnit ta bort annonsen så blev det två spekulanter till på den!

Så utan soffa är det rätt så kalt och tomt i vårt vardagsrum just nu. Sent om sider efter att L sovit sin middagssömn... ja, jag väckte honom efter 1½ timme... och han är tydligen inte en person man ska väcka.. raseriutbrottdelux för jag vet inte vilket gång i ordningen den senaste veckan brakade lös... som räddande änglar dök Oscar med familj upp för en kortis och lämna lite grejer. Då återkom humöret på junior och vi kunde sedan bege oss mot stan. Vi hade sedan en halvtimme på oss att spana efter ny soffa innan jag fick lov bege mig mot träningen... Vi behövde bara en affär. Efter några soffor så bara stod den där. Soffan för oss. Inte alls den soffan som vi sett i annonsen, utan en helt annan, men helt klart mer oss. Det räckte med att provsitta den så var vi än mer sålda. Junior la sig till och med ner på en kudde i soffan och myste. Så det var liksom inge snack om saken. Ludvig hade bestämt sig. Så klart var soffan som vi befarade beställningsvara.. men försäljningskillen skulle kolla utifall det möjligtvis fanns en soffa i rätt färg och rätt håll kvar på lagret (den var inte vändningsbar utan man lär bestämma direkt..). Guess what! Det fanns EN soffa kvar på lagret. Vår soffa! Hade det inte funnits en kvar, hade vi fått vänta tills slutet på augusti - början av september... Tack snälla för det. Så i morgon åker M och svärfar och hämtar hem den. Våra bilar saknar ju nämligen dragkrok, så det gäller att flirta in sig hos de som har... =) Under tiden får L busa med farmor på hemmaplan.

Så kan man säga annat än att det går bra nu?

Själv packar jag nu min träningsväska och beger mig till Säfsen på träningsläger över helgen. Åter på söndag.

Godmorgon torsdag!

Regnet står som spön i backen och man kan inte annat än att vara inne idag. Soffan skall dock säljas om en stund, om de nu inte ångrat sig... sen lär ju eftermiddagen gå åt till att åka till stan och så småningom träning.

Ska ge er en söt bild från i tisdags uppe vid M´s mormor:


Pizza vid vattnet

Idag gjorde vi ett nytt försök med att köpa glass. Det blev ett lyckat sådant. Idag fanns det massvis med goda smaker att välja bland, så att hitta tre smaker jag ville ha var inga problem.. de lyckades även falla Ludvig i smaken. Jag valde idag: hallon/saltlakrits, polka och bubbelgum. Den första var helt suverän! Den andra har jag ätit många gånger förut och gillas, den sistnämnda var väldigt mysko i konsistensen, men jag fick helt enkelt bara lov att testa. Det stod liksom bara Emma på den först...

Framemot kvällskvisten började vi bli lite rastlösa av att bara sitta här hemma (orken saknades för att göra något...), så vi packade in oss i bilen och tog en liten tur. En liten tur som visade sig sluta hemma hos mamma och pappa och vi var hemma 4 timmar senare!

Den första som mötte oss var katten Saga. Hon har börjat gilla grabbarna nu också, så nu kommer hon fram till dem helt frivilligt. Vilket Ludvig tycker är kul, för då får han myyyysa!Vi beställde sedan pizza, som vi tog med oss till stugan för att inta där. Ludvig älskar pizza och mormors pizzasallad. =) Han plockade sedan med lite leksaker på golvet medan vi andra spelade lite kort. Fast när han hade tröttnat på att leka själv, då ville han vara med och spela...

Så det blev en sen kväll innan vi var hemma... klockan hann passera 22... och innan L somnat hade klockan passerat 23... så jag räknar med att vi vaknar sent imorgon....

....men vi sålda soffan ikväll, varpå köparen kommer i morgon klockan 11 för att hämta den, så då måste vi vara på benen.... och i och med detta, så måste vi ut på soffjakt innan min träning i morgon.... men nu är i varje fall denna såld, så nu var det skit samma om jag måste sitta på golvet någon vecka tills vi får en ny (kan ju vara besällningsvara om man har otur...).. men vi slipper i varje fall husperera en soffa någonstans om vi så köper en ny.


En mulen dag

Idag är långbyxorna på. Det är molnigt, grått och det regnstinker. Ingen direkt sommardag med andra ord. Fick sovmorgon idag med, sen ville Ludvig ut på promenad med vagnen. Han hämtade M´s keps, pekade på sin egen och sen gick han till vagnen och visade att han ville åka. Snacka om sötis! Blev en sväng förbi kossorna och fåren, innan regnstinket började och vi begav oss hemåt igen.

L äter nu lunch och min plan är sedan att L ska sova middag, sen om det är L´s plan också, det visar sig.


Fika, lunch, fika.

Det gick inte bättre än att vi blev kvar hos M´s mormor större delen av dagen, i varje fall i lite drygt 7 timmar. Vi kom lagomt till förmiddagsfikat (vilket jag dock hoppade över),  sen blev det grillat till lunch för hela balunsen och så tyckte mormor vi kunde vara kvar till eftermiddagsfikat också.. så sagt och gjort. Däremellan blev det massa bus, lek, laduinventeringar, ogräsrensning (för en del) och lite annat smått och gott. Vissa fick sig också en åktur i kranen med svärfar, en sisådär 22 meter upp i luften! Jag hoppade det erbjudandet. Jag med min höjdrädsla med skakis bara jag såg på dem...

Hade problem att få junior att sova sin middagssömn idag med... vid 15.30 lyckades vi övervinna honom och han slog igen de två små blå, tills vi väckte honom 1½ timme senare!

Ett lååååångt läggningspass på nästan en timme är precis slutfört, L har somnat... men han är inte ensam... än har jag inte sett röken av M sen jag lämnade rummet.... =)

I morgon är det sista hellediga dagen för denna gång. 2½ veckas fotbollsuppehåll är då till ända och vi drar igång träningarna igen. Vi åker dessutom till Säfsen på träningsläger fredag-söndag... vilket betyder att jag ska sova utan min junior för första gången, dessutom i 2 nätter... =(

Lite tv och sen läggdags. Kommer en dag i morgon också som sagt.


Sovmorgon

Efter gårdagens "icke-lyckade-middagssömn", så kostade Ludvig på sig att sova ett klockvarv i natt istället och vaknade först klockan nio.

Nu ska vi ta och cykla upp till M´s mormor, där övriga släkten befinner sig och tar hand om allt det röjda gräset. Fram emot lunch/eftermiddag vankas det visst grillfest också. Lyx!

Nöjda med dagen.

Vädermässigt har de här senaste dagarna varit helt perfekta för oss, dvs helt perfekta för målning. Efter ytterligare några timmars slit idag, så är nu det mesta i princip målat. Nu återstår bara pytteliiiiite ovanför farstukvisten och sen en vägg på framsidan som vi nog måste måla om... vi målade den väggen i höstas, men av någon anledning så har den färgen börjat släppa... lyckligtvis så är det en vägg som vi kommer åt med stege, en del t o m utan. Så den fixar till och med jag. =)

Eftermiddagen har därför spenderats tillsammmans med Ludvigs farmor, farfar och kusinerna bus. Kalasfika med paket och skön stämsång, där t o m födelsedagsbarnet bad oss sjunga högre... och lek och bus i massor. Jag passade dessutom på att ge mig ut på en löprunda medan jag hade barnvakt. =)

Hur gick det då med Ludvigs sömn? Han var vaken ända tills vi åkte till Ica för att handla, då sov han i nästan en halvtimme (klockan var då 17.30!).... och som jag befarade så vaknade han på heeeelt fel sida när vi väckte honom. De påföljande 20-30 minuterna innehöll raseriutbrott delux. Han skrek och grät och var totalt hysterisk. Det fanns ingen botten. Räddaren i nöden blev köttbullarna. Han slukade maten som aldrig förr, så kanske var det lite hunger med i raseriutbrottet också.. kan vara så att min son ärvt mina syskons "måste-ha-mat-NU-annars-kan-ni-inte-umgås-med-mig" syndrom... Vid klockan 21 påbörjade vi så läggningen. Ikväll orkade han inte ens rulla runt i sängen, utan la sig ner och myste på direkten innan han slog igen sina blå några minuter senare...

Planen för mig nu är att ta tag i ipoden. Försöka komma på hur jag tar bort massa låtar vi aldrig lyssnar på, samt få in lite y och fräsch musik.. så frågan var nu igen, hur tusan gjorde jag...

Kalas nästa.

Än lyser Ludvigs middagssömn med sin frånvaro och klockan passerar just nu 15... så jag börjar bli mer och mer orolig inför eftermiddagen/kvällen. För chansen att han skall hålla sig vaken till kanske 19-20 den är stor, men att hålla sig vaken och glader är ja mer tveksam till....

Kalasdags härnäst!

Inga problem att ta sig upp på traktorn sj...

foto0146 (MMS)

Inga problem att ta sig upp på traktorn själv inte..


Måndag 19/7

Idag har vi hunnit med en del, trots att klockan inte är alltför mycket. Började med att jag tog mig nästan en timmes sovmorgon och gick upp strac före 9. Ludvig var halvt vaken redan vid klockan 6, men jag fick honom att somna om 2 gånger till efter det och kunde hålla honom till halv 8.

Efter frukost så åkte jag och L till Nås som planerat. Mellanlandade hos mamma och pappa en stund, så att L skulle kunna få lite lunch, eftersom jag var övertygad om att han skulle somna i bilen hem... vilket han sedan också gjorde, för att vakna direkt vi kom hem igen, dvs efter 10 minuter ungefär... så hur den här eftermiddagen blir får vi allt se, om vi lyckas få honom att sova någon mer middag eller om det räcker med de där 10 minutrarna... det är frågan det.

Snuvad på glassen.

Hade en trevlig eftermiddag med farmor, faster och tre kusiner. Ludvig var till en början lite skeptisk och ville helst inte släppa taget om mitt ben, men efter en liten stund lyckades Kajsa charma honom och de höll sedan ihop hela tiden. Stina gjorde dessutom vad hon kunde för att få vara med på ett hörn. Såå söta. De var till och med ute och lekte själva med Ludvig.När gästerna åkt hemåt igen, så hamnade vi hos M´s mormor en stund, innan vi åkte vidare för att köpa den där glassen som jag sett framemot så länge... Jag säger en sak: tur vi åkte bil! FÖR de där 28 sorterna såg jag inte röken av, snarare 10-15 stycken kanske... och de enda som skulle ha kunnat funka för mig, de var slut. Kände mig inte så lockad av att ta smaker som punsch, ägglikör, konjak/jordgubb, lingon.... Så vi bojkattade alltsammans för denna gång och åkte hem istället. Får göra ett nytt försök en annan dag, när de förhoppningsvis fyllt på de goda sorterna igen....

Jag har dessutom äntligen hunnit med att klippa gräset ikväll. Grabbarna var inne och busade under tiden, så pass mycket att L på något vis hade ner en blomkruka, varpå krukan gick i delar och M fick till och plantera om blomman, gissa om han var lagomt imponerad på sonen just då..

Fick Ludvig att somna på kanske en kvart idag med. Det går bättre och bättre. Inget klättrande idag heller, bara lite "snurra runt hit och dit i sängen först".

Planerna för imorgon är lite diffusa ännu. Planen är väl att M ska fortsätta att rödmåla medan han har ångan uppe och medan svärfar fortfarande har kranen hemma... så under tiden får jag och L hitta på något annat. Funderar på ett besök hos min mormor och morfar på förmiddagen, allt ute efter när L vaknar vill säga, men eftersom han somnade efter 21 ikväll, så borde han sova till 8 i varje fall. Så ett besök i Nås före maten kunde passa. Eftermiddagen tror jag är vikt åt 5 årskalas.

Väntar främmande!

Min ena faster ringde nyss och undrade vad vi gjorde. Eftersom vi inte gör något annat än rödmålar (vilket i princip bara M gör...) så passa det ju bra att de kommer på besök! Faster, kusiner och så min farmor! Trevligt!

Jag har faktiskt rödmålat lite idag jag med. Medan L tog sin middagslur, så passade jag på att hjälpa M en bit på vägen. Så nu är nästan hela gaveln klar...

Eventuellt en cykeltur till Fänan ikväll för att njuta av en glass!

7.13

Det blev inte alltför tidigt i morse, 7.13 slog junior upp sina blå. Så det får jag vara nöjd med. Han sov nära på ett helt klockvarv. Dock satt jag uppe och såg 2 filmer igår i min ensamhet, så jag själv kom inte i säng lika tidigt... därför har jag nu halvslumrat i soffan en stund...

L har varit myspysig en stund nu, så han gick frivilligt till vagnen och gjorde oss uppmärksamma på att han ville ut och åka. Så M snörade på sig skorna och gick ut... återstår att se om han sover eller är vaken när de kommer tillbaks..

M ska fortsätta rödmåla även idag... så frågan är om jag hinner måla något på sängen medan L sover?

Vädermässigt är det grått och trist idag, men ännu inget regn i varje fall, vilket jag även hoppas lysa med sin frånvaro idag.

Regnet öser ner

Någon gräsklippning blev det inte. Regnet och åskan kom som ett brev på posten. Det bekymrade inte Ludvig ett dugg, trots att han låg ute i vagnen och sov.... fick väcka honom efter över 2 timmar!

Trots den långa middagssömnen, så har han varit trött hela kvällen och supermysig! Vilket jag tackar för eftersom vi varit ensamma sen klockan 17. Regnet har gjort att vi inte kunnat tagit oss utanför husets fyra väggar en enda minut.. John Blunds tidiga besök hos junior, gjorde också att vi gick och försökte sova kväller redan vid 19.30. Tro det eller ej, men 19.45 kunde jag smyga mig ut ur sovrummet....! Risken är ju därför överhängande att det blir en tiiiiiidig morgon i morgon bitti... och eftersom M kommer hem sent ikväll, så blir det jag som får pallra mig upp med honom... så jag kanske gör bäst i att slumra någon timme i soffan??


Som ni kanske märkt så har bloggen förändrats lite.. måste erkänna att jag är imponerad av mig själv, att jag lyckats få till det så pass... planen var att få in några bilder också i headern, men det visade sig vara en omöjlighet för mig att få till... men får låta det vara några dagar, så kanske jag kommer på det sen.. vem vet.


Lördag 17 juli

M och svärfar har rödmålat sen vi steg upp i morse. Eller M målar och svärfar kör kranen. Jag och L har städat hela huset. Dammsugningen gick bra, men när det blev dags för våttorkning av golven, blev det lite för halt för junior att deltaga... lyckligtvis kom farmor ner i samma veva, så hon och L busade ute medan jag gjorde klart inne!

Fick precis L att somna i vagnen efter andra försöket. Första försöket var det bara bus och han stod mer i vagnen än vad han satt.... det ser inte ut att bli någon målning för min del idag. Ska ta och fixa lite lunch nu, sen är det inte många timmar kvar tills la Familia drar sig mot Falun... beroende på hur länge Ludvig sover, så kanske jag åtminstone hinner klippa gräset innan.... fast det beror också på vad vädergudarna anser... det sägs ju att det skall bli regn och oväder idag...

Kvällen kommer att fördrivas genom bus och lek. I massor. När och om L slocknar innan de andra kommer hem, så får jag passa på och njuta i soffan framför tv:n i min ensamhet också.

Fredagkväll.

Ludvig somnade på stört ikväll, men det var kanske inte så konstigt eftersom han var trött redan vid halv 7... och sen fick han vara uppe till kl 21...

Har nu grundmålat hela sängen, varpå jag hoppas det finns lite tid över i morgon att måla en gång med riktig färg... fast gräset skulle helst ha klippts också + att övriga familjemedlemmar (förutom L då) ska på Diggiloo i Falun på kvällen. Dessutom kommer svärfar ner vid 9 snåret och hissar upp M i korgen på en kran så M kan måla det som vi ligger efter med... hänger ni med? Det är så högt där det skall målas att det är att föredra en korg/lift före en stege om man säger så..

Var meningen jag också skulle varit med på Diggiloo, det har ju blivit en tradition nuförtiden, men tror det kommer bli en omöjlighet för en eventuell barnvakt att få L i säng, eller snarare stå ut med L när han klättrar och klöser i sängen innan han är redo att sova... så jag kände det var likabra jag stannar hemma själv. Så snälla kusin-Carro ville hemskt gärna överta min biljett, vilket jag är tacksam för. Så med andra ord kommer jag och junior att spendera lördagkvällen helt i vår ensamhet.

Ett snabbesök av mamma och pappa nu också på kvällskvisten har det varit, nu väntar lite tv innan läggdags.. fast jag är även sugen på att försöka grejsa lite med bloggen... återstår att se...

Kul med vatten. Man behöver inte till stra...

foto0145 (MMS)

Kul med vatten. Man behöver inte till stranden för att bada...


Målning pågår!

Halva sängen är nu grundmålad.
Mer grundfärg är inhandlad, så nu fortsätter resterande halva!

Soliga fredag?

Just nu är det sol ute och när jag är in på klart.se så visar det +21´c och sol heeela dagen. Yr.no däremot har varmare grader här men molnigt.. så jag håller mina tummar för klart.se.... och det kanske trots allt kan bli en eftermiddag på stranden idag??

Bara M kommer tillbaks från sin morgonpromenad, ska jag gå ut och putsa och förhoppningsvis måla!

Repris idag... igen!

Eftermiddagen spenderades återigen på stranden! Idag var det dock inte så mycket sol trots att de lovat, utan mest moln och blåst.. men vad gjorde det? Vi kunde bada och plaska ändå + sitta i sanden och fika! Dessutom var faster med 3 av mina kusiner där också.

Efter badet drog vi åter hem till mamma och pappa, där vi återigen blev bjudna på kvällsmat... smågrabbarna käkade upp deras lunchrester bestående av korvstroganoff och ris, medan vi andra åt varma mackor. Tack mamma!

Svärfar kom ner till oss nu på kvällskvisten och hjälpte M ner med sängen... så imorgon ska det allt bli putsa av och förhoppningsvis en grundmålning!

Regnet har dessutom mer eller mindre kommit från himmelen hela kvällen, så någon gräsklippning har det inte blivit, men däremot en blötare tvätt på strecket än vad den var när jag hängde ut den... men sånt i livet. Får hoppas på lite sol i morgon!

Njuta av solen.

Det ser ut att bli riktigt fint och soligt idag med, så vi kanske lär passa på och ta en stranddag till. Imorgon väntas det det molnighet igen och på lördag och söndag blir det regn... så idag lär vi ta tillfället i akt och njuta! Det blir dock efter lunch och efter middagssömn.

Så innan dess, kanske man skulle försöka med något annat. Klippa gräset eller putsa säng? Först dammsugning, vilket inte junior har något emot.

Playa del sol.

Efter att Ludvig sovit sin middagssömn, packade jag in oss och for till stranden, med ett mellanstopp hos min mormor och morfar. Oscar med familj kom till beachen ungefär samtidigt, följt av mamma, pappa och brosan en timme senare... Vi var där i ungefär 2½ timme, jag ljuger inte om jag säger att L var i vattnet 2 timmar av den tiden.... han fullkomligt älskar vattnet!

Så det som såg ut att vara sådant grått och trist väder i morse, det övergick till de där +21 och sol, OM inte fler grader än så. Var härligt på stranden. Lagomt varmt, solen stekte inte på en vilket var skönt...=)

Efter att vi var nöjda och belåtna med badandet, ja inte Ludvig då, han hade nog kunnat bada hela kvällen, så åkte vi återigen hem till mamma och pappa och hade mys i trädgården, ikväll med taco. Här slöt även M upp med oss andra, efter han varit till Byggmax en vända samt fixat hemma. Ludvig, han har dock en liten ovana att han vill inte vara där vi andra är utan bara springer iväg...

På kvällskvisten nu, så har Ludvigs farfar och farmor varit här. Farfar har kört bärlagret(sten) med traktorn så det kommit närmare den rätta platsen där vi nu får skotta ut det för hand... Så jag passade på att ta mig en löptur medan farmor busade med Ludvig.

Det gick sedan hyffsat fort att få L att somna för kvällen, ensam!

Nu lite tv, sen läggdags. Hoppas på en minst lika fin dag i morgon, så kanske det blir lite mer Playa del sol då.


Hej nya dag!

Ludvig sov nästan i ett helt klockvarv! Så gårdagen tog verkligen kol på honom, men det var kanske inte så konstigt eftersoom termometern visade +36,5'c när vi kom tillbaks till bilen från besöket i Furuviksparken... dessutom en busig kväll hos Emma.

Vädermässigt är det lite molnigt och inte alltför varmt ännu, men enligt klart.se så ska det vara så här nu fram till lunch ungefär då det ska bli +21'c och sol, det resten av dagen... så det är vad vi får hoppas på!

Tack för idag!

En superduper dag är nu till ända. Dagen började med att vi fick väcka en trött Ludvig. Kom iväg efter 8 som var sagt, men före kvart över... så alltid något. =) Då Ludvig somnade i bilen, så hoppade vi över fikarasten utmed vägen och väntade in de andra vid Ikea istället. Återlämning av madrass och sen vidare till Furuvik. Till ett stekhett Furuvik dessutom. Kanske världens sämsta dag att vara just där idag... det fläktade typ inte ett dugg och det var sjukt varmt... men vad gjorde det. Traskade runt bland de få djuren som fanns, vissa åkte lite karusseller och så blev det mat och glass.

Planen var att avsluta parkbesöket med plask i vattenlandet, men där var det såååååå sjuuuuukt mycket folk när vi bara tittade in, så vi gav liksom i princip upp redan där och styrde om våra planer. Våra medresenärer bemästrade vattenlandet trots allt, men vi däremot, vi hängde på Emma till deras stuga istället! Visserligen några få mil åt fel håll så att säga för oss, men det var det helt klart värt. Vi var där i nästan 3½ timme tror jag innan vi styrde kosan hemåt igen de 18 milen... vi hann med att bada i en varm dalälv, (det svalkade inte ens! Var bara att lägga sig i. Aldrig kännt nå varmare vatten!), fika, äta mat, inspektera hela gräsmattan, busa, och umgås med hennes föräldrar, syster, morbröder och kusiner. En toppen dag med andra ord.

Ludvig tyckte det var så skönt att plaska i vattnet, det var dessutom höga vitvågor(!) men det tyckte han bara var skoj! Dessutom sprang han runt och levde livet på tomten där.. så det var en trött och utmattad kille som somnade på stört i bilen hem och sov ända hem. Han vaknade till när vi tog ur honom i bilen, men somnade i sängen igen på två röda...

Jag ska nu tacka för mig för idag jag med och slå igen mina två blå. Det kommer att gå på en röd idag. Så sliten är jag.


Sjöodjuret

Löprundan tidigare idag mitt på dagen gick bra, trots att jag klämt x antal småplätt bara en halvtimme tidigare och att värmen var tryckande. Alltid lika skönt efteråt när passet är gjort.

Planen var att bara Ludvig vaknade från middagssömnen, så skulle vi åka till Bysjön och bada. Vi kom till badet till slut, men det efter att vi väckt Ludvig efter 2½ timmes sömn! Vid stranden väntade mamma, syster, Anton och Oscar och en hel del andra strandbesökare. Tog inte många minuter innan sjöodjuret hittat till vattnet och som han plaskade och badade!Vi åkte sedan hem till mamma och pappa allesammans, där mamma dukade upp till korv-och-hamburgareparty i det gröna! Dessutom fanns det massvis med uteleksaker att busa med. Ett trevligt avslut på dagen.

Det tog ikväll bara en halvtimme att få L att lägga sig i sängen och att somna. Trots att jag var ensam med honom. Det gäller att vara snabb och flexibel då, för L förflyttar sig över heeeela sängen på nolltid innan han får ro och kan lägga sig ner. Busfröt.

På tal om busfrö... för någon vecka sedan, så såg det ut så här hemma. Behöver jag säga att han är en klätterapa?Börjar bli dags att tänka på refrängen för idag. Plocka ihop lite efter dagen, samt förbereda för morgondagen. För i morgon åker vi till Furuvik, tillsammans med Ludvigs farmor, farfar, farbror, "faster", kusiner och så Emma.
Eftersom Emma spenderar stora delar av somrarna i trakterna av Gävle, så passar vi på att träffas i morgon genom att hon möter upp oss och hänger på till Furuvik! Perfekt. Det var dessutom bra längesen vi sågs nu. En tur till Västerås får det bli snart igen ju. Först lär vi dock förbi Ikea och lämna tillbaks madrassen vi köpte till Ludvigs växasäng, den visade sig vara i fel storlek... Det sägs att det kommer att regna större delen av dagen här hemma i morgon, i Furuvik blir det däremot +31´c sol... det ni.
Hej måndag!

Så var fotbolls-VM slut för denna gång. Trist tycker jag. 4 år till nästa. Finalen igår kunde ju egentligen ha slutat hur som helst, så det hade inte spelat någon roll vem som gjort mål av lagen, båda var lika värda. Enligt mig.

Idag har vi varit och handlat och fyllt upp vårt kylskåp som gapat tomt sen vi kom hem i slutet på förra veckan.... busat massor och så ätit småplätt. L ligger nu ute och sover middag och jag funderar på vad jag ska göra härnäst.. tänkte putsa på L´s säng, MEN måste ha hjälp av svärfar att lyfta ner den från loftet och han kommer kanske om en timme först... SÅ nu funderar jag på om jag istället skulle knyta på mig löparpjucksen och svettas en vända redan nu? Så får det bli.

En glass på eftermiddagskvisten kanske i solen?

Gott med pannkaka.

foto0140 (MMS)

Gott med pannkaka.


Svettigt.

Igår eftermiddag åkte vi till Dammsjön för att bada och fika med Ludvigs farmor, farfar, gammelmormor och kusiner. Det var ett blåsigt Dammsjön vi anlände till, men av någon anledning var det riktigt varmt vid stranden. Jag hoppade aldrig i vattnet, trots 23 grader, men det gjorde däremot Ludvig. Tiden gick fort när vi var där, så vi kom inte hem förrän närmare 19.. L somnade i bilen hem och vaknade helt på fel sida när vi kom hem. Han totalvägrade att äta någon kvällsmat och välling gick inte ner förrän vi försökt somna i en timme eller så... tillslut somnade han, liksom jag och M... men vi hade slagit fotbollen på paus, så vi kunde se den trots att vi var tidsmässigt långt efter... M han valde dock att fortsätta att sova i soffan och av fotbollen såg han typ nada. Väckte honom några gånger och senast när jag gick och la mig vid midnatt....

L vaknade till vid 7 snåret så då trodde jag det var time to stiga upp, men icke. Han sov i 2 timmar till! Det visade sig också att M sovit i soffan ända till halv 4! Vilket inte gjorde honom så mycket för det var säkert 10 grader svalare där än i sovrummet...

Förmiddagen har tyvärr också bestått av en del gråt och skrik och ingenting duger... så för en kvart sedan somnade L i vagnen, utan att vilja ha någon lunch....

Under promenaden för att få honom att somna höll jag verkligen på att smälta bort av värmen, så hett och varmt och kvavt på samma gång... kanske åska till kvällen trots allt?

Sökes: +30´c

Vart är de utlovade 30 graderna?

Det blev en löptur sent igår kväll. Skön temperatur. Fick dessutom se ett rådjur med 3 små söta kid.

Idag har vi inte gjort så mycket än. Tvättat sedan vi kom upp, busat och så fixar M med stuprör och hängrännorna..

Vad dagen mer har att erbjuda det vet jag inte. Fotboll till kvällen.

Jag är kanske tokig.....

...då klockan är 22.15 och jag är dödstrött, men funderar på om jag inte skulle ta och avverka ett löppass typ nu på direkten ändå.....?

Borta bra men hemma bäst.

När Ludvig insåg att vi var hemma sken han upp! Detta har han sedan firat med att gå genom alla lådor, skåp och garderober mer än en gång. Dessutom har dammsugaren fått leka ett och annat varv också. Som han saknat dammsugaren. Tokstollen.

Vi började vår resa strax efter 8 tiden i tisdags, i sällskap med mamma och pappa. Resan upp tog betydligt längre tid än vi trott, men det var mycket skräp ute på vägarna och hastighetsskyltarna visade mest 50, 60, 70 och på sin höjd 80.... så vid 12-tiden anlände vi tillslut till en väntande Oscar.

Vi fick våra rumsnycklar direkt vi kom dit, men tog ett varv i parken innan vi installerade oss. Hotellet ligger mitt i djurparken, så vi hade tillgång till parken även innan och efter stängningsdags, vilket var toppen! "Vägen" runt i parken bestod av en 3 kilometer lång trätrall, något som Ludvig gillade att springa runt på själv, helst i motsatt riktning till oss andra... Första varvet tog oss nästan 3 timmar att gå runt, men då stannade vi ju länge vid varje djur + att vi rastade och tog en korv som lunch. Vi styrde sedan kosan in till Järvsö centrum för att få något mer i våra magar. Det var bara att välja och vraka bland byns 15 pizzerior. =) Vi gjorde även en kvällstur in till Ljusdal för att äta en glass, innan vi åter anlände till djurparken och våra rum. Att sova vägg i vägg med varghänget och med bara en vägg och ett stort panoramafönster mellan 2 stora vargar och 4 små, det var magiskt, men samtidigt lite läskigt. Helt klart en upplevelse. Vid 19 tiden bestämde vi oss för att ta ytterligare ett varv runt parken och det var nu det hände. Det var ju nu man såg som mest och bäst. När vi hade heeeela parken helt för oss själva. Vi fick se alla djur på nära håll. Dessutom var björnarna på lekhumör, varav en liten nalle klättrade högst upp i en tall! Ludvig, han tog sig en liten siesta i vagnen innan vi var tillbaks till rummen.

Fotboll på tv:n för en del av sällskapet, medan jag och Ludvig gick in till oss för att sova, liksom Oscar och syster till dem. När L somnat, satte jag mig i en fåtölj och kollade ut genom panaramafönstret och njöt av min utsikt.

Onsdagen började tidigt, närmare bestämt klockan 6.... då var det upp och hoppa, men varken jag eller M var speciellt trötta så det var helt ok. Blev en halkolycka i duschen för junior med tillhörande gråt och skrik vid 06.20 snåret, varpå vi skyndade att klä på oss och ta en morgonrunda i parken, allt för att inte störa de andras sömn. Förutom oss, så var det bara 2 till på hotellet (fanns 6 rum), så det var rätt skönt. Även morgonrundan var toppen, vi såg visserligen inte alla djuren, men de vi såg fick vi se från nära håll. Vi kom tillbaks lagomt till frukosten öppnade och de övriga vaknat och blivit färdiga.

Då vi redan gått ett varv för dagen, så stannade vi kvar i trakterna runt hotellet och djuren som befann sig där, så fick L springa runt och busa av sig som han ville, medan övriga i sällskapet tog ett sista varv. Så vid 11 tiden, kände vi oss alla nöjda och belåtna med våran vistelse och vi tackade för oss. Oscar med familj valde tråkvägen vi kom dit med hem, medan vi + mamma och pappa styrde vår kosa mot Hudiksvall. Blev en tur längs hamnen, centrum och en thailunch innan vi åkte mer norrut och mamma och pappa åkte hem till Dalarna.

Anhalten här näst blev Härnösand. En stad vi inte blev så imponerade av. Vi undrar fortfarande vart man äter om man vill äta ute, men inte vill ha pizza eller fisk? När L somnat såg vi på lite fotboll innan vi slocknade som två stockar bredvid L.

Igår efter frukost började vi vår resa runt Höga Kusten, med bron som främsta mål, men även lite krokar runt om, vilket dock blev lite av en nit då vägen gick rätt långt från vattnet..... sprang av oss och busade vid bron innan vi åkte vidare mot Sundsvall där denna kvälls övernattning skulle ske. Vi spenderade dock 5 timmar på Birsta Köpcentrum med bl a Ikea innan vi entrade Scandic. Somnade i princip lite utmattade alla tre på samma minut...

Idag var så dagen jag bävat för som mest... då vi skulle ta oss från Sundsvall och hem på samma dag.. ungefär 40 mil tror jag... men det gick galant. Ludvig slocknade i bilen i princip samma sekund som vi åkte ur Sundsvall, sen sov han till 3-4 mil innan Valbo... varpå vi tog oss en lunchrast på Ikea och sprang i lite affärer för att busa av oss... efter att ha lämnat Valbo, slocknade både jag och L igen... jag vaknade upp i Falun och L i Mockfjärd.... så resan hem blev en baggis.

Dagens höjdpunkt: lunchpriset för oss 3 idag på Ikea: 67 kr. Hur är det möjligt liksom? =)

Åter på hemmaplan!

Tänkte börja med att ge er lite bilder från dagarna som gått, så kommer en summering av dagarna lite senare, läs när junior sover!

       

Härnösand! Vi tackade nej till ett rum med...

foto0136 (MMS)

Härnösand! Vi tackade nej till ett rum med havsutsikt för 200 kr extra och fick denna utsikt. För mig är det här havsutsikt...


Packa pappas kappsäck.

Har lite smått börjat packa inför trippen. Det tar dock bara en liiite aning längre tid när man har hjälp av en liten hjälpreda. En sak i, innebär oftast två saker ur.... =) Så därför är det bäst att passa på nu medan han sover lite middag... men ska bara lite först... som alltid. Dessutom är det lunchdags också. Idag blir det våffla med vaniljglass och hallonsylt!

När L sedan vaknar, så styr vi kosan mot Nås för att hälsa på en stund. Sen lär vi hem till gräsklipparen.

Fick sovmorgon i morse igen. L har kommit in i en bra rytm nu, eller en trötthetsperiod, så han sover ett klockvarv. Imorgon gäller det dock att ha klockan på ringning och upp i tid.... men det är i och för sig bra om L inte sovit klart när vi lär upp, för då kanske han slumrar till i bilen igen.. har ju några timmars bilresa innan vi anländer Järvsö och vi möter upp Oscar med familj (de begav sig iväg igår för att bl a besöka Mulle Meck).

Stockholm tur och retur.

Denna dag har spenderats på följande sätt:

* några timmar sittandes i en stekhet buss till Solna.
* match i en ännu mer stekhet temperatur
(fanns inte skugga någonstans, inte ens på avbytarbänken där jag befann mig).
* ännu fler stekheta timmar i en buss hem. Inte gjorde det saken bättre av att vi blev dubbelt så många personer hem än dit och att AC:n var från stenåldern, om man ens kan kalla det ac?

Så min söndag den 4 juli är nu snart förbi. L sov när jag åkte i morse och L sov när jag kom hem nu. =( Så i morgon blir det allt en mysa-med-Luddis-dag! + en massa annat, typ hälsa på mormor och morfar, packa inför semestertrippen samt gräsklippning (om regnet lyser med sin frånvaro).

På tisdag åker vi så bort för några dagar, då väntar bland annat Järvsö, Härnösand, Höga Kusten, Sundsvall och lite sånt på oss.

Bilder
På hemmaplan!

Så är vi så hemma igen efter några dagar och nätter vid Dammsjön. Vi har haft det toppen och L har trivts som fisken i vattnet. Det regnade ju visserligen i princip hela dagen i onsdags, men idag har det ju varit kalasväder. Så pass varmt att både jag och M bränt oss en aning, men det bjuder vi på! Nätterna har varit grymma. L har sovit heeeela nätterna och mer därtill, närmare bestämt ett klockvarv båda nätterna. Så om det blir några dåligt-med-sömn-nätter framöver, så vet vi vart vi ska åka för att vi ska få sova! L har plaskat och badat och varit totalt orädd. Att vattnet var kallt igår och att han fick en och annan kallsup, det bekom honom inte ett dugg. Så han kommer nog att bli ett sjöodjur han med. På kvällskvisten här, medan solen fortfarande var uppe, så packade vi ihop oss och åkte hem.

Jag tänkte bjuda på några bilder från dagarna, men det tog sin tid att få L att somna även ikväll, så innan L slagit igen sina blå så hade även jag och M gjort detsamma... så nu är jag för trött för att orka leta på kamera och sladd... nu blir det bara bloggläsning, tandborstning och sen kudden. Träning om 10 timmar väntar mig...

När jag kommer hem från träningen packar vi ihop oss och åker till Nås. En granne till mamma och pappa ska ha auktion, så då passar vi på att ha lite loppis medan människor samlas runt om oss.. så kom och fynda vettja! Så lunch, födelsedagstårta, lek, bus och plaskande i poolen väntar i morgon.. och förhoppningsvis är vi en och annan ägodel fattigare!

Ludvig hittade tom sin bästa vän i dammsjön.

foto0134 (MMS)

Ludvig hittade tom sin bästa vän i dammsjön.


RSS 2.0