Packar och drar.

Vi vaknade mycket riktigt upp till en regnig onsdag. Det avtog dock i samband med att vi steg upp, så vi har lite smått börjar packat inför Dammsjön. Vi tar och åker bara vi ätit lunch och junior sovit middag. Kommer det mer regn, så kan det lika gärna regna på oss där som det gör här hemma. Åker hemåt en sväng i morgon då jag har träningen, men efter det beger vi oss tillbaka, för på fredag ska det bli varmt!

En promenad med junior nu till affären och inhandla det sista, sen på vägen hem så kanske junior slår igen sina blå. Det låter som det är läge för det på humöret.

På återhörande!

Mellandag.

Idag verkar det vara en mellandag vad det gäller väderbiten. Inte direkt strålande solsken, men heller inte kallt. Det är varmt och så, men det är lite lurt på himmelen att det ska bli en eller annan regnskur... vore nästan skönt till kvällens träning...

Efter att vi tagit oss upp i morse, dvs vid halv 9 och sen ätit frukost och så, så åkte vi till min farmor och hälsade på. Satt ute i två timmar och fikade och lekte och inspekterade alla saker som fanns där. Skönt med en stor gräsmatta att springa runt på tyckte L...

Ska nu försöka få i oss lite lunch jag och M, sen står det inte på förrän jag lär bege mig mot träningen...

Är tänkt att det under kvällens lopp skall komma lite grus och sten till oss också...

Planen är fortfarande att åka till Dammsjön i morgon, så det kanske dröjer några dagar nu tills nästa gång. Fast regnar det i morgon, så får vi se hur det blir...

Njut av sommaren i varje fall!


Ljuvliga sommardag!

Vilket fantastisk dag det har varit idag. Vädermässigt. Helt toppen. Varför kan vi inte få ha det så här jämt?

Förmiddagen gick åt till att städa och rensa inför eftermiddagens soptippsvända. Ute i det sköna och härliga vädret och lekte. En kortare cykeltur innan L fick lunch och somnade på två röda sekunder efter det. Middagssömnen sträckte sig dock bara knappa timmen, så man får vara effektiv om man ska hinna något under tiden.

Jag valde att försöka mig på att gräva bort lite matjord ur det som ska bli sandlåda. Vi har fått bort gräsmattan på hela området som sandlådan ska vara på, men än ska mycket jord bort.... Naturligtvis eftersom vår tomt består av sten, sten och sten, så innehåller "hålet" mest bara sten och sten och sten också... så jag gav upp och inväntar nu en grävmaskin.... för det blev allt fler hällor och hål rakt ner.... så en duk i botten är ett måste, annars har L ingen sand kvar att leka med efter ett tag...

Medan M åkte till tippen, så tog jag och L oss en tur till Nås för att hälsa på min mormor och morfar. Vi hann även med att plaska lite i poolen här hemma innan jag fick lov bege mig på träning och grabbarna fick busa själva.

Träningen var nog bland de varmaste hittills i år... och att säga att det inte gick tungt för de flesta vore att ljuga... lika varmt är det nog även i morgon... på söndag när det är match, ska det dessutom vara över 30´c... shit.

Planerna för resten av veckan är att i morgon när vi vaknat åka och besöka min farmor. Om hon är hemma. Samtidigt ska vi besöka en färgaffär för att förhoppningsvis kunna köpa en matta att lägga på farstukvistgolvet. Vi har gjort en liten provisorisk grind (en långsida på en spjälsäng) som sitter på stolparna vid trapppen, på så vis kan vi ha dörren öppen och L tar sig ut på själva "trappen", men inte nerför trappstegen.. hänger ni med? Hur som helst, vi tänkte nu lägga en altanmatta därute, så att det ska bli lite mjukare ifall han skulle ramla, så slipper han ramla rakt ner i stengolvet... smart va?

Planen är sedan att på onsdag bege oss till Dammsjön för att stanna kvar där tills på fredag någongång. Först tänkte vi åka i morgon efter min träning, men det är ju Spanien-Portugal i VM, så det känns som vi inte kan missa den... så onsdag får det bli. Så i morgon får vi införskaffa lite matsäck att ha med och packa i lite badkläder och sånt! Så ge oss massa sol och bad nu! Detta är antagligen anledningen till min datafrånvaro de kommande dagarna sen... =)

Semester!

Har haft några dagars datafrånvaro, kanske blir lite mer sånt framöver. Vi njuter av vädret och spenderar dagarna utomhus, på kvällarna är jag så färdig att jag somnar samtidigt som vi lägger Ludvig... när jag sedan vaknar till liv igen är jag för trött för att göra något uppe, så det slutar med att jag borstar tänderna och går och lägger mig igen. Jag klagar inte.

Tre dagars träningsfrihet är nu över, ikväll drar vi igång igen... men sista veckan nu innan uppehållet! 4 träningar och en match kvar.

Idag är det M´s första riktiga semesterdag. Det ska vi fira med att åka till soptippen med massa skräp! Kul va?
Vi har dessutom börjat gräva för en sandlåda, så det ska vi fortsätta med... sen skulle vi (jag) behöva rödmåla klart huset också, åtminstone på baksidan då det inte är klart helt ännu... sen på framsidan har färgen släppt lite, så där måste vi måla om.... sen återstår en hel gavel att måla, men till det behöver vi bland annat hjälp av en kran.. så den skjuter vi på ett tag till..

Nu ropar solen och uteluften på oss.

Tjing!


Plask plask!

foto0133 (MMS)

Plask plask!


Korvgrillning vid Nåsen och massa bus!

foto0132 (MMS)

Korvgrillning vid Nåsen och massa bus!


Nu drar vi....

...på vällingjakt!

På återhörande!

Hej midsommar!

Jodå, det stod inte på förrän regnet kom. Det har sedan det började regnat lite till och från. Vi har spenderat eftermiddagen och kvällen vid Dammsjön. Ätit, fikat, lekt, busat och pratat. Bara tagit det lugnt med andra ord. Ludvig somnade i bilen hem (efter att ha varit vaken sen 11.. förutom några minuter i bilen dit...) och var i princip bara att lägga över i sängen. Vi förberedde och tog pyssen med oss. Vällingen också. Så nu är det bara att hoppas att han inte vaknar förrän i morgon bitti...

I morgon ryktas det om att det skall vara än sämre väder än idag.... men det gör inte så mycket. Planen för vår del i morgon är att bege oss ut på vällingjakt. Sista förpackningen lyser nu i skafferiet, så nu börjar det bli kris........

Lite fotbollstittande nu, sen godnatt!

När kommer regnet?

Det är väl bara en tidsfråga innan regnet kommer. Så att det kommer att regna även på denna midsommar är jag alldeles övertygad om. Väderrapporten för idag som jag hörde under gårdagen, var att regnet skulle komma under morgonen för att sedan avta till kvällen... än inget regn och snart middagstid... så vi får vara nöjda så här långt.

Jag har i varje fall hunnit att klippa gräset på morgonkvisten! Tack regnet! L tog inte så himla lång sovmorgon i morse, så han sover redan middag sedan en tid tillbaka...

Eftermiddagen och kvällen kommer att spenderas vid Dammsjön med tjocka släkten på M´s sida. Grillat på menyn, massa bus, lite mys och en del skratt skulle jag tro att dagen kommer att erbjuda oss.

Glad Midsommar på er allesammans!

Blå överallt. Kostar att ligga på topp!

foto0128 (MMS)

Blå överallt. Kostar att ligga på topp!


Vinst igen!

Andra dagen i rad vi inkasserar en vinst. Härligt. Dagens match var nog bland det varmaste jag varit med om.. och ändå började matchen kl 19! En halvtimme in i vardera halvlek så höll jag verkligen på att krivera helt.. orken var som bortblåst, men bara att springa ännu mer så blir det bättre. Haha. Idag vann vi med 3-1. Jag fick dessutom måla. straff visserligen, men mål är alltid mål. I övrigt kan man väl säga att jag gjorde en dag på jobbet. Kul var det.

Dagen i övrigt har bestått av ute bus och inne bus. L sov endast 45 minuter på hela dagen! Åkte till Nås på eftermiddagen, så L skulle kunna sova ytterligare en gång och att han sedan kunde vara hos mamma och pappa tills M kom och jag åkte till matchen... pytsan att han ville sova inte. Hela gänget kom dock till matchen sen och då med en sovandes L... så L´s första fotbollsmatch gick toppen! Blev visserligen en sen kväll ikväll, men det borde innebära sovmorgon i morgon och M´s första lediga morgon. Kan ju bli en sen kväll i morgon också skulle jag tro, så det var lika bra.

Ska gå och klunka i mig lite vatten nu, sen väntar sängen! Nu tar vi tre fotbollslediga dagar. Inte illa va?

Derbyseger.

Yes. Vi lämnade planen ikväll med tre poäng. Härligt!

Nu blir det lite shill i soffan en stund, innan kudden väntar och en ny dag i morgon. I morgon är det åter dags för match. Istället för att träna, så väljer jag att lira med u-laget... det är ändå närmare till matchen i morgon än till träningen. Bara att hoppas att mina skavsår står ut en hel match. Är desutom tänkt att junior ska göra debut som supporter... om vädret tillåter vill säga...

Vi kan ha ett problem.... att få tag på Ludvigs enda-välling-som-duger.... bara att hoppas att antingen Maxi väljer att fylla på sina hyllor, eller att vi hittar på den någon annastans här i krokarna.... annars vet jag katten hur vi gör...

Härliga sommar!

Vilket strålande fint, varmt och skönt väder vi har! Och vi är i Sverige! Ofattbart. Dock sägs det ju det senaste som jag hört att regnet kommer till midsommar... som alltid... så man får väl vara glad över det lilla och passa på att njuta!

L kom i säng rätt sent igår, varpå han vaknade vid klockan 9 i morse. Har varit ute och lekt och plaskat med lite vatten på förmiddagen.. vattenkannan är en stooor favorit.. dock är det ju en sådan där bamsing, så man kanske skulle köpa honom en lite mindre?

Fortsatte att busa lite inne, innan vi gjorde herren lite lunch. Efter många om och men så fick jag honom sedan att sitta ner i vagnen och då tog det inte många sekunder innan han slog igen sina blå.

Ikväll är det derby i Norrettan som gäller. Intressant.

Blir en senare lunch för min del idag tänkte jag, så jag ska ta och koppla av en stund jag med medan junior sover!

Min klätterapa till fotbollsspelare.

foto0124 (MMS)

Min klätterapa till fotbollsspelare.


Skönt. Inte.

foto0123 (MMS)

Skönt. Inte.


Sommarvärme!

Vilket härligt väder det varit/är idag! Jag och L har varit ute på förmiddagen och njutit, cyklat och lekt. Fast före det, tog sig junior som sagt en rejäl sovmorgon! Kan ju ha att göra med att klockan blev över 22 innan han somna igår... så sent var det länge sen han somnat...

Dagens tandläkarbesök känns exakt lika onödigt som jag trodde, om inte ännu mer. Var meningen vi skulle ha varit 4 st samtidigt på denna babyinfo..... det var bara jag och L där... så damen visade massa bilder på vad man bör undvika att äta och dricka och vad man hellre bör välja.... exakt det man redan vet, men man måste ju få äta någonting i varje fall tycker man.... sen fick L en tandborste och vi fick åka hem. Första besöket då de kollar i barnets mun är vid TRE ÅR......! Hon frågade INTE om han använde tutte, men hon frågade om vi borstade tänderna. Hon frågade INTE hur många tänder han hade. Onödigt var ordet.

L höll sig vaken hela vägen dit, så på vägen hem slockna han som en stock.. så nu ligger han ute i vagnen och snussar... just det, han hade rätt mycket myror i brallan vid tandläkaren och ville inte sitta still....

Om 2 timmar är det dags för mig att åka på träning, så för att inte L ska behöva åka med samma väg igen, så kommer farmor hit och hämtar honom strax innan... varpå hon sen bjuder M och L på kvällsmat... =)

Först tar han sovmorgon till 9.40, sen ska...

foto0122 (MMS)

Först tar han sovmorgon till 9.40, sen ska han bara åka vagn, med pysse och utan frukost.


Mer vild än tam.

Det blev sent igår innan jag kom i säng. Jag fick bara lov att se bröllopsvalsen! Vilka fantastiska tal det var, både av Olle Westling, men framför allt av Prins Daniel. Jag kan inte annat än älska honom. De är så fiiiina tillsammans!

Lyckligtvis för vår del, så tog junior sovmorgon till 8.20, fast sista 1½ timmen så sov han raklång rakt över mig, så min sömn var sisådär då..

Lekte och busade på förmiddagen, medan humöret hos junior började tryta allt mer.. och efter en promenad för grabbarna så sov L i en timme. Vaknade lagomt till lunchen var klar. En lunch då han totalvägrade att äta burk-kalopsen, men petade i sig massvis med makaroner, köttfärssås och majs. Alltså den mat jag och M åt.

Jag drog iväg på match på eftermiddagen.. en match som inte var så mycket att hänga i granen med, så den glömmer vi här och nu.. tar nya tag till veckan här i stället.

Under kvällen har vi varit ute och slagits med myggen, medan svärfar har grävt bort lite gräsmatta här. Jag vet, vi gör inte annat än gräver... men just här, så ska det fyllas upp med matjord och sten, sen skall det byggas en trätrall som ska sitta ihop med altanen. Kommer bli great.

Ett kvällsbesök av mamma, pappa, Eva och Hasse.

L var seg på att somna ikväll, men visade sig att han var hungrig stackaren. 1 rostad macka och några smörgåsrån senare, så somnade han efter lite bus.

Just det. Igår när vi var hemma hos mamma och pappa, så lärde L sig att klättra. Själv. Vilket han har fortsatt med här hemma idag... så nu är han mer vild än tam och kan inte lämnas ensam för en sekund snart.... busfrö, men såååå goooo!

I morgon är det nya vecka och nya tag. På schemat står Ludvigs första tandläkarbesök.... Ett besök jag känner kommer vara en helt onödig resa dit. Jag skulle tro att L inte ens behöver öppna munnen, damen kommer fråga två frågor, använder han tutte? och ni borstar väl tänderna? På sin höjd att hon kommer fråga hur många tänder han har hittills.

Kära brudpar!

Jag måste säga att jag varit en av alla dem som följt rätt många timmar av dagens bröllop. Jag skulle dessutom tro, att bara fotbollen är slut, så tar vi och kollar en stund till. Victoria var så fin. Så söt. Så fantastisk. Liksom Daniel. De är så kära och lyckliga! Världens finaste brudpar. Önskar er all lycka!

Efter sömn och lunch, åkte vi på marknad en stund. Världens sämsta marknad, så vi nöjde oss med ett varv och sen hälsade vi min ena faster med familj istället. Fick då också tillfället att träffa 3 av alla tjejkusiner. Var hundra år sedan jag träffade dem sist tyvärr. Behöver jag säga att vi inte köpte ett smack?

Mellanlandade hos mamma och pappa på hemvägen, där vi blev kvar på mat då Eva och Hasse kom från Sthlm för några dagar... Så ikväll har L varit upp lite längre än vanligt, men inga problem ändå att hålla honom vaken i bilen hem. Lite välling och sen somnade han på 20 minuter. Sånt gillas.


Bröllopetsdag!

Idag är det så dags. Kronprinsessan Victoria ska äntligen få sin Daniel. Som vi har väntat. All lycka till dessa två. Daniel kommer bli en bra prins och representera oss väl. Kommer kanske inte följa bröllopet minut från minut, men till och från måste man ju se! Cermonin är ju ett måste, om så inspelad och i efterhand...

Morgonen startade här klockan 8, efter ytterligare en bra natts sömn. L ligger nu ute i vagnen och snussar. Ska plocka lite här och där tror jag under tiden. Efter lunch blir det nog en tur till Järna för att gå på lite marknad. Antagligen absolut inget att se eller köpa, men håller regnet sig borta så kan vi alltid ta en sväng dit i varje fall.

Statusen för vår sjukstuga är att M´s halsont även det är borta, snoret på junior rinner inte alls lika mycket, min näsa är full och tät på samma gång, men känns bättre än igår... så vi snorar vidare ett tag och hoppas det blir ännu bättre till i morgon. Min plan är fortfarande att göra ett försök till att spela match i morgon eftermiddag.

Godnatt fredag.

Så var denna snoriga fredag till ändå. Dags att borsta tänderna och entra sängen.

Både jag och M har haft noll energi och kraft idag (trots det har han jobbat)... så kvällsmaten idag fick bestå av pizza. Något som junior inte hade något emot. Det har fortsatt att regna mer eller mindre hela dagen, så minutrarna vi varit ute idag är lätträknade. Vi har i stället fått vara inne och busat och lekt, vilket jag måste säga vi har gjort rätt så bra.

Tog ett tag att få junior att somna ikväll, men han låg snällt stilla i kanske en halvtimme och myste innan han slog igen sina blå...kvällens fotbollsmatch var rätt kass, så där blev man lagomt road. Nya tag i morgon.

Nu ett glas vatten och ett snytpappaer, sen tandborsten och kudden. Nässprayen icke att förglömma.


Ute och kör med vällingen. Nu läggdags!

foto0118 (MMS)

Ute och kör med vällingen. Nu läggdags!


Ruskiga tråkiga fredag!

Godmorgon fredag!

Igår var det shortsväder och strålande solsken. I natt drog ovädret in och idag är det regn och rusk och inte ens 10 grader varmt... kul jul. Det innebär att jag och Ludvig får försöka roa oss inomhus idag. Förutom när det blir middagssovningsdags, då får vi trots regnet och bege oss ut.

Jag kan meddela att natten va toppen! L fick alvedon innan han somnade... sen hörde vi knappt röken av honom förrän han slog upp sina blå vid klockan 8 i morse!

Statusen idag är att halsen inte har blivit värre, snarare kanke bättre, men förkylningen har tagit ett steg till så nu kallar jag mig dunderförkyld. Börjar bli trött på att sitta här hemma innan för dessa väggar nu... förutom en tur till Ica igår och promenaderna, så har jag inte varit från hemmet en i måndagskväll när jag hade träning.... så snälla gör oss lite friska nu! 


En och samma bacill.

Pratade med coach i morse och meddelade min sjukhet. Vi skulle höras senare ikväll för att se hur jag mådde då och ta ställning till hur vi gör till helgen, eller i morgon... förkylningen har blivit värre under dagen och just nu är det snor överallt. Tacka vet jag nässpray. När jag är förkyld så är det okej med nässpray för min del, annars har jag ju lyckats vänja mig av med det efter kanske 10 års non-stop-användande.... Halsen har också tjocknat till lite mer, så svaret på hur det blir till helgen var rätt givet på förhand. Så nej, Östersund får klara sig utan mig i helgen. Återstår istället att se hur jag mår framemot söndag, om jag kan lira lite match med u-laget istället, eller om jag får lov ställa in även den... jag har iaf fått en mirakelkur av M att dricka, vad det innehåller det vet jag inte, men den gick ner.

Just ja, M har också ont i halsen. Så nu är hela familjen sjuk. Så vi har blivit smittade av en och samma bacill skulle man kunna tro... men vart tusan kommer det i från?

Lite fotboll nu och sen hoppas vi på en natt med mycket sömn... helst bara sömn...

Som ett brev på posten...

...så kom så även förkylningen till mig. Liksom halsontet. Hade jag förväntat mig något annat?

Att få L att somna igår kväll, gick hyffsat bra. Dock vaknade han efter 40 minuter och då brakade helvetet lös. Han gallskrek och grinade konstant i två timmar! Vi prövade allt, busa, äta, mysa osv... men icke. Det enda vi ville var att gråta och skrika. Behöver jag säga att när L väl slog igen sina blå, att jag och M inte var många minuter efter... det ekande ljudet i våra öron ville aldrig ge sig.... Natten däremot har varit hyffsat bra. Bara vakna 3-4 ggr kanske... och vid 7 tog vi morgon.

Så dagen, kvällen och natten som kommer, kan bara bli bättre än det föregående dygnet. Nu är vi ju dessutom 2 som kan snora ikapp här hemma under dagen... så detta blir nog återigen en låååång dag i vår ensamhet. Ser dock ut att vara hyffsat varmt ute, så vi kan försöka vara ute och busa lite åtminstone... sen är det ju en del fotboll om man vill se det.

Träningen ikväll känns ju väldigt osäker.

Gott med yoghurt.

foto0112 (MMS)

Gott med yoghurt.


Det står nog inte på...

...förrän junior slocknar för kvällen. Han har endast sovit 70 minuters middag idag och det var redan vid klockan 1.... men inte har humöret svikit honom för det. Lite tandborstning och välling, sen kvällsmys och John Blund. Efter det, blir det en lugn kväll i soffan med VM-fotboll. Härliga tider!

Förkylningen hos junior verkar bättre nu. Sen seneftermiddagen så har det knappt runnit.. och det har varit fullt ös hela eftermiddagen. Vädermässigt har det också varit en toppen dag!

Inte lätt när man både vill mysa och damms...

foto0109 (MMS)

Inte lätt när man både vill mysa och dammsuga samtidigt.


Onsdag.

Svaret på gårdagens trötthet och mysighet skrivs feber. Inte konstigt det inte var så värst med fart på junior igår. Idag är febern i princip borta, men höll på att bli en tidig morgon idag med. Vid 06 slog han upp sina blå, efter att ha knölat och snorat hela natten/morgonen... ja för snorig det är han nu! Han fick dock gå upp själv och springa runt lite, medan jag och M låg kvar och blundade.. efter ett tag kom L tillbaks och ville mysa, vilket resulterade i att han sedan somnade om en timme till.

Lite halvt sol idag, eller ännu i varje fall, så vi kanske skulle ta oss en morgonpromenad och hälsa på fåren?

En till tröttis.

Ludvigs förmiddagssiesta, slutade med att jag väckte honom efter TRE timmar! Trots detta, så har han mer eller mindre varit en tröttis och snuttis hela dagen och gått runt med snutten i handen. Så för en stund sedan tog vi en promenad och nu powernapar han i vagnen en kortis!


Trött tröttare tröttast.

Smesterplanerna för norrland höll på att gå i lås igår kväll, tills vi insåg varför det var så svårt att få ett hotellrum i Sundsvall en viss dag... en av Sveriges största festivaler eller något sådant.... halleluja liksom. Så natten vi bokat inne i city, den avbokade vi snabbare än kvickt. Så nu får vi börja om på ruta ett och tänka om. För att bo inne i Sundsvalls city tillsammans med alla 180.000 besökare, det ska vi inte. Inte vill vi heller ha festivalmusik i öronen om junior ska kunna somna i skaplig tid...

Höll heller aldrig på att somna någongång i natt. När L vaknade till med en krånglande näsa vid 00.15 tiden, hade jag fortfarande inte somnat. Sista gången jag kollade på klockan, var den närmare halv 2... dessutom fortsatte Ludvigs näsa att krångla hela natten och han höll på och hostade slem och hade sig var och varannan minut.. han själv fick nog så pass nog av det hela han också, så han bestämde sig för att slå upp sina blå för dagen strax FÖRE 6..... hej tisdag!

Så vi har hunnit med en hel del bus redan idag. En promenad är redan gjord och L har snart sovit en halvtimme... regnet har dessutom börjat komma, så det ser ut att bli en lååååång dag inomhus.

Kvällsfotboll.

Vi sitter bänkade framför kvällsmatchen som vanligt. Det är en underbar månad vi har framför oss. Att VM bara inträffar vart fjärde år, gör att man lär passa på att njuta av stunden!

Träningen är slutförd för idag.

L slocknade på 10 minuter i samma veva som jag kom hem.

Ska nu leta hotell till Norrlandssemestern.

Har man inget trumset så får man göra sig ...

foto0107 (MMS)

Har man inget trumset så får man göra sig ett.


Mellis på golvet.

foto0103 (MMS)

Mellis på golvet.


Måndag 14/6.

Ännu en morgon då vi varit vakna sen före 7. M försökte smyga sig upp i morse, men det gick inte. L flög upp och hade sedan klarvakna ögon. Så vid kl 9 var vi redan på besök hos min mormor och morfar. Spenderade 2 timmar där, innan vi mellanlandade hos mamma och pappa, så L fick sin lunch.. för som väntat slocknade han i bilen hem.... där är vi nu. Var bara att lyfta över honom till vagnen och han snarkade vidare.

Jag tror jag ska försöka passa på att gå ner i tvättstugan en stund. Plocka ner lite tvätt om den torkat, sen börja städa lite i förrådsrummet kanske.... så man åtminstone kan gå in där och hämta det man vill ha, utan att behöva flytta allt annat först...

Holland-Danmark kommer nog att kollas på.... så mycket som L vill, vill säga, för då kommer han ha vaknat... men vi kan alltid bygga duplo framför tv:n. =)

Efter sol kommer regn....

Morgonen startade med att junior slog upp sina blå, före sju. Eftersom M var lovad en sovmorgon, fick jag pallra mig upp. Vi åt frukost och busade i 1½ timme, innan M kom upp. Dammsög och våttorkade golven, innan vi begav oss ut på en promenad hela familjen. Under tiden vi var ute så var vi eftersökta. M hade sin mobil i fickan, men inte påslagen. Så varför har man då med den?

Visade sig att eftersom det var så fint väder, jaaa det var faktiskt sol i morse, så skulle de komma och sätta upp våra markiser idag! Sagt och gjort, det tog ungefär en timme lite drygt att få 4 stycken markiser och en "rullgardin" uppsatt. De kan sitt jobb med andra ord. Fast under tiden så försvann det fina vädret lika fort och det började att stinka...

L ville inte sova under vår promenad, så vi hann med att både äta lunch och busa både en och två gånger, innan han tippade baklänges av sig själv i vagnen vid klockan 13....! Jag och M planterade sedan våra växter medan regnet tilltog allt mer...vid 14-tiden lämnade jag grabbarna och åkte på match. L hade sovit till över 15...

Nu på kvällskvisten har vi busat och lekt, innan L slog igen sina blå på en kvart och jag och M kunde fortsätta se på fotbollen, där vi än befinner oss...

Snark.

Hela tjocka släkten, eller åtminstone halva, dvs mamma, pappa, syster, Anton, Oscar och så vi tre, har spenderat delar av kvällen i Ludvika. Så våra magar är mer än mätta och belåtna. L ville dock inte äta den burk bestående av ris och stroganoff som vi tagit med i termosen, utan han smackade i sig ungefär 1½ kycklingspett istället.... O däremot hade önskat sig pizza, så han nöjde sig med att äta 3 mandariner som jag hade med mig och några smörgåsrån, framtill efterrätten kom in, då slukade han en stor "skål" med glass! I övrigt var vi glada och snälla och hade det trevlig!

L var vaken hela vägen hem också, vilket resulterade i att efter lite bus och välling så gick jag och L in för att sova, en halvtimme in i kvällens match. Efter 40 minuter kommer M in och väcker mig, då har nog även jag sovit i 20-25 minuter...... så kan det gå! Så jag tror inte jag ska bli så långvarig uppe ikväll heller. Igår la jag mig vid 22... är friidrott på tv:n efter fotbollen, men skulle tro jag får kasta in handduken innan dess...

I morgon är det match igen. Hemma klockan 16, så innan dess finns det tid att ta tillvara på. Skulle behöva plantera resterande växter som står på trappen i varje fall.. så det vore bra om det kunde sluta att regna.

Hej regn!

Det har soöregnat totalt heeeela dagen idag. Tack snälla för att vi har lyxen med en inomhushall, varpå morgonens träning kunde förpassas dit. Lovely!

I övrigt kan jag berätta att L sov mellan 20.15-07.40 i nattt... + att han somnade vid klockan 10 igen och sov i 2 timmar.... trött stackarn efter gårdagen??

Detta urusla väder gör att det är rätt boring att sitta inne. Visserligen fotboll på tv hela dagen, men ändå. Därför tar vi tjocka släkten med oss och besöker Ludvika till kvällen. Thaimat here we come!

Hej VM!

Då har VM sparkats igång och vi har en underbar månad framför oss. We like!

Eftermiddagens bad tillsammans med syster och O gick hur bra som helst. Ludvig tyckte det var skönt och hur skojsigt som helst. Knappt ett ljud på hela tiden, trots att vi duschade, badade i stor bassäng och duschade igen! Hade inte alls behövt oroat mig. O är ju som ett litet sjöodjur, men skvätta faktiskt inte ner L något, bortsett från i duschen när han tog slangen och sprutade honom rätt i ansiktet....

Naturligtvis, gjorde vi ett stopp vid byns café efter badet och fick oss bulle, saft och glass!

Mellanlandade hos mamma och pappa en stund, lekte av oss och busade innan vi fortsatte hemåt med en trött L. Han sov i bilen till Vansbro, så en timme är allt han fått sova tidigare idag... han bojkottade vällingen helt ikväll och slog igen sina blå på några minuter, vid klockan 20.15!! Så tidigt har han aldrig somnat tidigare! Med andra ord kommer det nog också bli en relativt tidig morgon i morgon, men hoppas på att klockan blir åtminstone 7.. för jag har ändå träning vid 9 så jag lär upp.. vid 8 får M ta över.

Åter till fotbollen.

Äntligen är VM igång!

foto0099 (MMS)

Äntligen är VM igång!


Fika är ett måste efter badet!

foto0095 (MMS)

Fika är ett måste efter badet!


Tack torsdag.

Efter att L hade sovit sin tidiga middag och ätit en tidig lunch, följde vi med Agnes och Sabina ut på en promenad. Dock vågade jag inte ta vagnen, då "gamla" älvbron återigen är stängd för reparation och vi måste gå via den nya bron, dvs en omväg på någon kilometer(!), med tankarna om att Ludvig har säkert tröttnat på att sitta still i vagnen redan innan vi har mött dem.... (eftersom han rätt nyligen sovit i vagnen också...) tog jag beslutet att ta cykeln istället. När vi sedan mötte dem, gick jag med cykeln o ch L satt kvar där bak. Där satt L sedan i en hel timme snäll och glad. Gav han visserligen ett och annat rån, men han var nöjd hela tiden. Det tackar jag för!

Efter att vi kom hem, så gräddade jag lite små hjärtplätt åt oss, vilket resulterade i att L åt fem stycken utan problem! Han verkar tycka om pannkaka minst lika mycket som jag gör... så här kommer det bli storgräddning framöver är jag rädd...

I och med den tidiga middagssömnen, så blev det en liten powernap även på eftermiddagen. Dock en liten promenad före han slog igen sina blå. Kom lagomt till två barn med mormor och morfar skulle mata fåren med lite hårdbröd. Jag och Ludvig besöker fåren i princip varje dag. L tyckte det var intressant att se på när barnen matade dem och vi fick även veta att två av dem (finns 3 där) heter Martin och Anita. =)

Ett träningspass har även avverkats på kvällskvisten. Match först på söndag, så även denna helg tränar vi på lördag fm istället förfredagkväll.

Dagis är stängt i morgon, varpå systeryster är ledig från jobbet och kan vara hemma med kusin Oscar. Därför ska vi på eftermiddagen åka och bada tillsammans. Nu blir det inte till någon sjö, utan till simhallen. Jag är dock lite orolig för hur L ska reagera... kommer han ens ta sig i vattnet? Den senaste tiden vägrar han ju sitta i badkaret, på Mallis vägrade han bada i inomhuspoolen..... så det blir spännande. Jag gör ett försök att få honom att bada i varje. Funkar det inte så gör det inte. Då får vi gå upp igen helt enkelt. Oscar däremot, han är ett sjöodjur...

Blomplantering.

Förmiddagen har passerat så snabbt att det känns som jag inte hunnit blinka än. L vaknade före halv 8 och då var det fullt ös direkt. Varför spara på energin?

Strax efter 9 tänkte jag att vi skulle ta en cykeltur och njuta av solen som tittat fram. L hade dock andra planer, han var trött och mysig och ville hellre ta en promenad i vagnen för att hälsa på fåren. På vägen hem sen tippade han omkull och slog igen sina blå. Så en tidig powernap idag.

Under tiden som han sovit, så har jag planterat lite blommor. Yes, jag hann! Fast nu hör jag lite morrande utifrån vagnen...


Omvända kast.

Hux flux, så tog det bara cirkus 20 minuter att få L att somna ikväll. Här är det omvända kast emellanåt.

Kvällen har till en viss del spenderats ute tillsammans med all knott och mygg, med att kolla på grävaren som arbetade frenetiskt på vår gård... L tyckte det var hur intressant som helst, varpå jag tackar och bockar för den som uppfann myggnätet (till vagnen)! Två timmar har det flyttats och grävts sten här ikväll, sen gick det lite delar sönder, så arbetet får upptas en annan kväll... men nu ser det betydligt bättre ut än tidigare, så det finns hopp!!!

Hade lite planer på att hinna plantera lite av alla växter vi köpte i helgen, men icke hanns det med... tur det kommer en dag i morgon och en dag efter det också.... ska försöka hinna med någon kruka i morgon medan L tar sig en tupplur... försöka sa jag.

Sa jag att vi hade sten?

foto0094 (MMS)

Sa jag att vi hade sten?


Mest bara sten..

foto0091 (MMS)

Mest bara sten..


1 års statusen.

Mycket riktigt. I morse fick jag väcka Ludivg. Först väckte M mig ska sägas. Fast inte gick det någon nöd på hans humör vid 7 snåret heller. Alltid lika go och glad, mysgrodan!

Det gick bra hos BVC. Var läkarkontroll dags idag och egentligen vaccination. Dock ligger vi ju lite efter det schemat i och med att vi valde att ge L svinsprutorna och det måste gå en viss tid mellan sprutorna. Vågen visade idag 11900 gram och måttbandet 77,5 cm.  

Vi slog två flugor i en smäll, så när vi ändå var i Mfjd, så köpte vi med oss lite pellets hem. Så dagens styrketräningspass är avklarat. =) Var en trött kille som sedan somnade i bilen hem och ligger nu ute i vagnen och snussar.

Våra planer för övrigt för dagen är lite vaga, men lunch när L vaknar, sen bus och lek, kanske lite utevistelse om det blir lite ljusare ute....., M kommer hem runt 17-tiden idag då det är sagt att vi ska få hit en grävare som ska försöka flytta lite sten åt, så att vi eventuellt kan börja få till den "nya" gräsmattan efter bygget.... om man ser på hur det ser ut just nu, så känns det ganska hopplöst, men på nå vis ska det väl gå att få till... kanske ska gå ut och ta en bild åt er på eländet?

Milda makter.

Ikväll tog det mer än en evighet att få junior att somna. Det tog så pass lång tid, att vi t o m fick ta en paus för att jag skulle få lite mat i magen efter träningen och i och med det ny energi. Inte så att han var arg och så, men knölig till tusen och kunde inte ligga still. Kvällens läggning tog i runda slängar t v å timmar! Milda makter liksom.

Detta lovar inte alls gott, att han somnade först efter halv 11, då vi i morgon har en tid att passa. Ska vara på BVC i Mfjd för 1 årskontroll vid halv 9. Måste åka strax efter 8... och innan dess ska vi ta oss upp, klä på oss och äta frukost... så i morgon lär jag nog väcka herr junior...

Ska ta och se klart på programmet jag ser på, sen ska jag ropa på John Blund jag med...

Bus.

Juniors middagssömn idag, sträckte sig över nästan 2 timmar, så jag hann mer än väl att städa tvättstugan!

Lunch och frukt har vi ätit, så nu ska vi fortsätta att busa en timme till, sen blir det mellis och träning för min del, medan L får fortsätta sitt busande med M.


Hej tisdag!

Solen skiner lite smått faktiskt idag och det var varmare än jag trodde när vi var ut på promenad. L somnade när vi kom hem precis, så nu har jag fått för mig att jag ska ta och städa och rensa upp lite i tvättstugan. Jag börjar där, så kanske jag avanserar in i förrådet om några dagar... en loppis vore inte helt fel kanske?

Läggdags!

Jag fick en välbehövlig powernap på förmiddagen. Dessutom 1 timme och 40 minuter lång. Tack junior!

Vi har förutom morgonens promenad, bara varit inne idag. Okej, när jag kom från träningen var vi ute i 10 minuter också.. men annars har vi varit inne och busat, jag har byggt med duplo och L har rivit.. jag har plockat ihop det i lådan och han har vänt den upp och ner... busfrö!

Träningen ikväll var lite av rehabträning efter gårdagen, men ändå en riktig träning. Mycket avslut och mycket mål var det idag. Riktigt kul. U-laget spelade match efter oss, där några av oss skulle vara med, så vi var bara 8+2 på träning. I morgon blir det nog hårdkörning igen..

Fick L att somna rätt så på direkten ikväll med, men klockan blev strax före 22... så nu ska jag bara ta några djupa andetag och sen ska jag gå och blunda för natten.

Sommaren som försvann?

Vart tusan tog sommaren, solen och värmen vägen? Jag och L har varit ute och tagit en promenad, men det var verkligen isvindar ute. Burr.

Kom hem vid 00.10 snåret igår natt, somnade runt halv 1... hoppades på att junior skulle vara en tröttis imorse, men icke. 06.45 slog han upp sina blå och jag hade inget annat val än att göra detsamma. Andra dagen i rad nu han vaknar före 7.... det ledde också till att M´s enda eventuella sovmorgon denna helg, gick upp i rök...

Dock hoppas jag på att både jag och L kan gå och ta oss en liten powernap inomhus om en liten stund, det skulle sitta rätt bra måste jag säga!


Fortfarande någon timme kvar hem, sen är...

Fortfarande någon timme kvar hem, sen är dagens färd till umeå över. Matchen slutade 4-4!! Återigen poängtapp i slutminuterna, men vi hämtade samtidig+ upp några underlägen så..


Hej lördag!

Dagen har sett ut som följande:

* vi tog oss upp alla 3 utan problem och hann i tid till min träning
* jag tränade och grabbarna kollade in Blge
* en sväng genom stan i Falun på marknaden
* lunch
* inhandlat växter på plantagen
* mathandling på City Gross, men tacka vet jag Ica Maxi.
* hemma igen --> packat upp allt inhandlat
* nu fixa dosa till i morgon
* BUS
I morgon lämnar vi Blge kl 08.30 med minibussar, lyfter från Bromma och landar i Umeå för match. Omvänt sedan tillbaka och beräknas vara i Blge igen vid 23-tiden. Hej söndag! Positivt: jag spelar!


Dagens fredageftermiddag/kväll:

* tacos
* slänga skräp på återvinningen
* Nås
* fått traktorn fixad och monterad
* fika vid Nåsen
* bad i badkaret, dock inte sittandes
* bus i bilen hem
* välling
* L somna på 13 minuter
* för att 45 minuter senare vakna i en mardrömsattack
* ser nu på lite tv, sen läggdags.

Träning om några timmar var det ja.


Det ska börjas i tid.

foto0088 (MMS)

Det ska börjas i tid.


Fredag hela dagen lång.

Fredag idag och ännu en sommardag! Visserligen inte fullt lika varm som de senaste, sen blåser det till och från också.. men vi klagar inte!

Jag och L tog oss en cykeltur på förmiddagen efter att vi hade ätit frukost, tvättat fönster och busat. Vi hamnade hos L´s gammelmormor G, som bjöd oss på fika, vilket L gillade. Bullar är mums. =)

När vi kom hem så gräddade vi lite småplätt till lunch, varpå L åt dels sin matburk, men också  F Y R A plättar! En promenad på det, där L somnade på några minuter! Bara hem och fortsätta tvätta det sista fönstret, damma lite och nu ta det lite lugnt. Igår sov L endast 1 timme, mot normala 1½... så frågan är nu hur länge han sover idag...

När M kommer hem blir det tacos, sen åker vi till Nås en sväng innan läggdags. Planen är att L ska bada innan vi åker hem, i stora badkaret, men de senaste gångerna har han ju inte velat sitta ner, så vi får väl se hur det går ikväll....

Träningsfritt ikväll, men dock träning i morgon bitti klockan 9. Har pratat om att L och M ska följa med, så vi kan åka på en lite shoppingrunda efteråt, men då blir det för killarna att gå upp tiiiiidigt, så vi får väl se ikväll om de ångrat sig eller inte.

Rubrik saknas.

Så var det återigen dags att tänka på refrängen, efter ytterligare en solig och varm dag! Jag och Ludvig njuter verkligen!

Några fönster har jag även hunnit med att torka, dock kom jag på när jag var klar med köket, att om någon vecka kommer vi få markiser uppsatta på vissa fönster, så det kanske är onödigt att tvätta dessa just nu? Kanske borde vänta typ 2-3 veckor? Det kommer ju visserligen inte vara något skitigt jobb att få upp dem, men man vet ju aldrig... och fönster är ju inte så kul att tvätta två gånger liksom...

Träningen för dagen är över.... gick väl kanske inte hundra bra, men bara att ta nya tag och satsa på lördag. Umeå borta på söndag. Kul. Not.


Åh, grattis Falun till Skid-VM och ebb i kassan. Visst, det är coolt med VM, absolut, men så fruktansvärt mycket onödiga pengar det måste läggas ner på det, speciellt när det finns bättre luckor att fylla... så njae.

Prinsen i slottet.

foto0086 (MMS)

Prinsen i slottet.


Vildsvin runt knuten!

Fick veta aven granne när jag och L var ut och gick nu, att det för ett litet tag sedan sprang två vildsvin förbi hos grannarna och sen upp i åsen..... mitt på blanka vardagen liksom och rätt centralt.... så nu tycker jag det är liiiiite läskigt att L ligger ute i vagnen och sover....

I övrigt njuter jag och L av dessa varma och härliga sommardagar vi har! Det gäller att passa på ju, för man vet aldrig när de är förbi.... så vi är ute och cyklar, promenerar och busar så mycket vi kan! Sen går vi in och busar lite mer, äter mat och mellis emellanåt... helt perfekta dagar med andra ord. 3 månader kvar nu bara av min ledighet.... shit.

Ska ta och få i mig lite lunch nu medan junior sover, sen funderar jag på att påbörja med fönstertvättningen.... ta något fönster lite då och då...

Träning till kvällen. På naturgräs, då helgens match i Umeå kommer gå på just naturgräs.

SMS-inlägg

foto0085 (MMS)


SMS-inlägg

foto0083 (MMS)


Nyklippt.

Igår kväll somnade L på rekord fart, ungefär samtidigt som klockan slog 21. Efter att ha varit vaken lite i morse när M smög upp, så somnade han sedan om och jag fick väcka honom vid 09! Annars hade vi aldrig hunnit till Vansbro och Tette till klockan 11. Så en riktig sjusovare har han varit i natt. Drygt att fylla år med andra ord.

Gårdagens paket innehöll en stor traktor med släp, liten traktor, duplo och en verktygslåda. Idag har det kommit en mindre traktor och en peng.

Klippningen av junior gick hur bra som helst måste jag säga. Trots sovmorgonen så var han lite pömsig och trött och satt still i mitt knä. Fanns mycket att se på, så huvudet gick fram och tillbaka, men still i knä satt han och sa i princip ingenting... så det här gick smärtfritt. Några hekto hår mindre har han nu också, vilket är bra. Nog varmt ändå med peruken han har. =)

Stannade hos farmor på vägen hem, så både jag och L fick lunch och busade lite. Hennes trapp var så klart en favorit. L slocknade sedan i bilen, så jag sprang in och gjorde slut på mina presentkort som jag hade och var på väg och gå ut... så fort jag stannade bilen hemma så vaknade L.. så dagens middagssömn har varit kort...

Planen för kvällen om inte regnet kommer, är att klippa gräset... det är min lediga kväll det.

Dagens sista paket, innan L slocknade på 2...

foto0077 (MMS)

Dagens sista paket, innan L slocknade på 2 sekunder.


Största paketet kom morbror jajja med idag...

foto0075 (MMS)

Största paketet kom morbror jajja med idag! Nu väntar L bara på att pappa ska komma hem och kan hjälpa honom att skruva ihop allt..


1 juni 2010.

Idag är det Ludvigs dag. Fast det har han egentligen ingen större koll på. Några paket ligger i tvättstugan och väntar på honom till kvällen, men det blir då det.

Efter frukosten åkte vi till Nås och hälsade på ett tag. Ludvig har ju dock myror i brallan,  vilket är förståeligt, så han springer mest bara runt, runt och runt. Härligt stora korridorer finns det också att springa i..

Lyckades så när hålla honom vaken hela vägen hem... men fick väcka honom.. i med lite lunch i magen och sen göra ett sova-middag-försök. Han har nu kommit på att man heller inte ska sitta i vagnen när det är läggdags, utan ställer sig och reser sig upp typ hela tiden, varpå jag de senaste dagarna har fått spänna fast honom i selen.... sa jag att han var ett busfrö? Till slut så, ger han upp och slår igen sina blå. Så under tiden nu ska jag försöka hinna med att rensa någon mer meter av häcken...

Ludvig, mamma och pappa älskar dig överallt annat.
Du är bäst!
Grattis på din 1 årsdag.


Hipp hipp hurra på min födelseda!

foto0072 (MMS)

Hipp hipp hurra på min födelseda!


RSS 2.0