Försäkringskassan.

Nu på kvällskvisten, när vi fått Ludvig i säng, vilket faktiskt bara tog en kvart (!) ikväll, så har jag suttit och planerat mitt klirr i kassan vad det gäller tiden som är kvar av min mammaledighet från F-kassan. Inte blir man speciellt rik om man vill snåla på dagar direkt, men å andra sidan så uppskattar man dagarna man har med sin ögonsten på ett helt annat sätt. Jag skulle inte vilja byta bort mina och L´s busdagar mot några pengar i världen! Jag måste dessutom skryta med att jag är rätt bra på att planera utan att veta om det. Jag har ju fått anmäla till min arbetsgivare hur många föräldradagar i veckan jag kommer att ta, för dessa får jag sen 10% extra i lön av dem, (jag vet, hur bra som helst!)... sen är det mitt ansvar att plocka alla dessa under tidens gång jag är hemma... tar jag mer än jag sagt, så får jag skylla mig själv och får inga extra för de dagarna, men tar jag för få så blir jag återbetalningsskyldig... hur tror ni jag har lyckats? Rätt bra faktiskt. Jag kommer att ta F E M dagar mer än jag sagt. Inte illa va??

Ska nu ta och joina M framför tv:n en stund innan det är dags att hälsa på John Blund. I morgon är det tisdagen den 1 juni 2010. Ludvigs födelsedag. Hans första. Det finns en del paket som står och väntar på honom, men de blir nog öppnade först i morgon kväll när jag kommit hem från träningen, så vi är hemma allihopa och kan öppna.

Vad dagen i övrigt har att bjuda på det vet jag inte, förhoppningsvis lite fint och soligt väder som idag, det vore nice! Eventuellt en liten tur till mormor och morfar också för att hälsa på. Fast det får mat-och-sovklockan bestämma i morgon.


Just ja, Emma, kan inte lämna någon kommentar hos dig, så du får en här. Det går så bra ändå, vi ses ju förhoppningsvis om några veckor! Vi siktar på en dag i början av v.28!


Snart dags att sova, så man är utvilad på ...

foto0069 (MMS)

Snart dags att sova, så man är utvilad på sin stora dag i morgon.


Eftermiddagsjobb.

foto0067 (MMS)

Eftermiddagsjobb.


Utelek med nya lastbilen.

foto0065 (MMS)

Utelek med nya lastbilen.


Kalasdag nr 2

Efter en förträffligt god grillatlunch, blev det lite bus och lek, innan Oscar med mamma och pappa dök upp. Fika nr 1 för dagen gick nu avstapeln samt att Ludvig fick massa paket! En traktor, en gunga och en bok. Oscar tyckte dock att det var hans traktor, hans lastbil, hans pappa och hans mamma... men så kan det vara om man bott hos mormor och morfar en hel helg. Än så länge förstår ju Ludvig ändå inte att Oscar ska ha allt som L tar sig för att leka med, utan han ger snällt O alla saker och försöker med något nytt...

Tog en promenad upp till M´s mormor, så L kunde blunda några minuter på eftermiddags/kvällskvisten... när vi sedan nästan var hemma dök mamma och pappa upp! Så nu blev det fika nr 2 för dagen och ännu mer paket! Denna gång en stor lastbil med spadar, hinkar, silar och lite smått och gott, samt en peng.

Var en trött och grinig liten kille här när mormor och morfar åkt hem, så att få honom i säng tog jag som en enkel match. Tjiii fick jag. Det tog minst 45 minuter, men nu sover han så sött... dock i princip på min kudde vilket leder till att när jag sedan också ska snarka, måste jag flytta på honom...

Soliga söndag!

Vi vaknade upp till en varm och solig söndag! Jipppppi!

Så hittills idag har vi hunnit både cykla och promenera. Junior ligger ute och tar igen sig ett tag och vi ska snart tända grillen! Blir en tidig lunch idag, så vi kan vänta in kalasgästerna sedan! Dessutom bjöd vi hit Ludvigs farmor på mat då hon är ensam idag, så hon ville också ha en tidig lunch för att kunna åka till Dammsjön och städa sen... =)


Kalasdag nr 1

På eftermiddagen har vi så haft det första 1 årskalaset. I morgon väntar andra halvan av släktet på tårta. Ludvig blev genast intresserad av ballongerna när de blåstes upp. Gästerna hade med sig en hel del paket, som Ludvig faktiskt var lite intresserad av. Åtminstone de som hade snören... men han var nyfiken som en strut då farmor hjälpte honom att öppna dem!

Dagens paket innehöll: kläder, stor lastbil med hink och spade mm, liten racerbil, skottkärra och en tavla.

Så klart att man ska få smaka tårta på sitt 1 års-kalas, en tårta som jag måste säga jag blev mer än nöjd med till slut... men någon större hit var kanske inte tårta just idag.. först var det mystiskt det som låg i tallriken, men sen smakade vi... men om sanningen ska fram så var nog bragokexen godast. =)

Bjuder er på lite bilder från eftermiddagen:

      

När gästerna tackat för sig, var Ludvig så pass trött att vi skulle ta en biltur för att han skulle få blunda en kortis. Bestämde oss för att ta en sväng förbi Nåsen så M skulle få se på spillkråkan som huserar i en tall där... såg inte röken av någon kråka först när vi kom dit, men när M knackade lite på tallen, så var det någon som tittade ut genom det stooora hålet och flög iväg, så kråkan fick vi så se, om så bara för någon sekund... men vi får åka dit en annan dag när det är finare väder.

Svängde förbi hos mamma och pappa när vi ändå hade vägarna förbi. Det var en trött men väldigt busig Oscar som underhöll dem. Blev lite bus och lek, men mest bus faktiskt innan vi åkte hemåt så O skulle få sova. Ludvig hittade även på Oscars skål med ostbågar, som han inte var sen på att provsmaka och sedan sluka.... men han var så fruktansvärt söt när han åt dem. Han plockade dem 1 och 1 mellan två fingrar... så ostbågar var gott....

Efter lite mer bus på hemmaplan var det sedan tid för junior att sova... vilket han nu gjort i en timme... och M också.... han somnar i princip alltid när vi lägger L... idag har jag varit in och väckt honom 2 ggr, men än har jag inte sett till honom vid tv:n, så nu får han skylla sig själv... jag ska i varje fall borsta tänderna och krypa ner om en stund.

I morgon hoppas jag på bättre väder så vi kan ta en cykeltur på förmiddagen, inhandla en morsdagspresent och ett kuvert till Anton som fyller år på måndag, samt att lunchen vid uppehållsväder kan bestå av grillat..... så jag håller alla tummar! Eftermiddagen kommer sedan som ni vet bestå av mer kalasande!

SMS-inlägg

foto0063 (MMS)


Gråa och trista lördag.

Jag och Ludvig sov som två stockar i natt när M kom hem. Vi reagerade inte ett dugg när han kom hem och har ingen aning om vad klockan varit, om det inte varit för att han talat om det för oss. =)

Uppgång vid 8, på ett dåligt humör hos den minsta. Sur och grinig och gnällig hela morgonen, dessutom inge frukostsugen. Så nu är M och L ute på promenad för att se om han möjligtvis behagar lägga sig ner denna gång.. jag och L gjorde ett försök redan vid halv 10, men det fick vi ge upp.

Ska ta och städa ihop lite här, duka fram lite och förbereda en tårta. På eftermiddagen kommer Ludvigs farmor, farfar, gammelmormor och kusiner med familj på lite 1 års-fika. Släkten på min sida är upptagna idag, så det får nog bli lite fika med dem i morgon. Ludvigs farfar åker till Österrike på jobb i morgon, så därför får det bli två kalasdagar. Fast vad gör väl det? Våra paket får han dock vänta på tills sin riktia födelsedag. Inte många dagar kvar ju!

Hej fredagkväll!

Stadsvändan gick bra. Vi hittade en hel del paket till junior, vi fick mat i magen och jag och L sprang genom kupolen en snabbis. L var vaken heeela tiden fram till vi åkte ur Mockfjärd på vägen hem.. flyttade över honom till vagnen när vi kom hem, men den totala sömnen blev bara 1 timme... det är allt han sovit under dagen.

Åkte till Nås efter att han vaknat. Spenderade några timmar med mamma, pappa, broder och Oscar. Först busade vi vid Nåsen en stund, innan vi åkte hemåt till alla leksaker, fick hemgjord pizza och grabbarna tog sig ett bad. Dock var och en för sig. Oscar skvätter och plaskar ner hela badrummet när han badar, vilket gör att Ludvig blir för rädd för att bada samtidigt med honom, men nu har Ludvig kommit in i fasen då han vägrar att sitta ner i badet, vilket gör att hans badtid är väldigt begränsad... när pyssarna kom på, styrde vi vår kosa hemåt. Lyckades så när hålla L vaken hela vägen hem, men sket sig de 3 sista minuterna... lite välling och bus här hemma, innan vi myste i sängen en stund innan L slog igen sina blå vid 21.15.

Så här sitter jag nu själv i soffan, ingenting vettigt att se på tv:n, men med lite ahlgrens bilar som sällskap. När M kommer hem har jag absolut ingen aning om, men jag går väl och lägger mig och låter dörren vara upplåst, så får han väl smyga in när han vill.


Stan nästa!

Har sovit lite knackigt i natt, men inte för den skull dåligt. Var vaken länge vid halv 5 snåret, då kände jag mig tom så pass pigg att jag hade kunnat gå upp för dagen.... men låg kvar tills L vaknade vid halv 9 i stället. =)

Bara M har gjort sig klar, så ska vi bege oss mot staden. Inhandla lite paket till Ludvigs 1 årsdag, äta thai med en kollega till M, kanske leta efter en lampa på kupolen... sen beger jag och L oss hemåt igen och lämnar kvar M. De har regionfest med jobbet ikväll, så innan han är hemma blir klockan sent. Turligt nog så hade M´s pappa också lite festligheter med sitt jobb just ikväll, så de kan ta sällskap hem.

Medan M roar sig i stan, åker nog jag och junior till Nås och spenderar några timmar med mamma, pappa och Oscar ikväll. Oscar ska sova där hela helgen, så det kan nog bli ett och annat bus.


Bus bus bus

foto0062 (MMS)

Bus bus bus


Lite trött och sliten ändå...

När väl träningen började och jag började röra på kroppen så kändes den inte ett dugg pigg faktiskt. Baksida lår och vader var rätt stumma, så det är med glädje jag nu välkomnar tre träningslediga dagar. Fast å andra sidan, så hade det kanske varit en fördel att träna bort träningsverken... hmm.. men skönt med ledig helg ändå måste jag tycka.

När jag kom hem från träningen ikväll, var Ludvig inte ett dugg intresserad av mig. Han sken upp när jag kom hem, men inte mer än så. Ikväll var det pappa som gällde och bara massa bus med honom. Fast när det är läggdagstime, så är det mamma som får mysa!

Slog som hastigast över och såg att Sverige inte gick till final i Schlagern. Förvånad? Inte ett dugg, nu väntar jag bara på morgondagens tidningsrubriker... Fiasko, skandal, osv... När ska Sverige inse att Europafinalen inte är något för Sverige?

Fredag i morgon och i morgon finns det planer. En hel massa. Bara se hur mycket som hinns med.

Hej torsdag!

Jag var rädd för att jag skulle vara himlans stel i kroppen idag efter gårdagens match. Det var ju första gången på evigheter som vi spelade på naturgräs, så man kände ju lite krampkänning ett tag.. vi får väl se hur det känns under och efter kvällens rätt så hårda träning.. men just nu känns det bra. =)

Ett tag såg det ut som att vår dag skulle börja före klockan 7, men L satte sig upp i sängen, kastade sedan omkull sig åt andra hållet, alltså med huvudet ner mot fotändan och sen sov han i två timmar till. Helt ofattbart. Han som i princip vägrade sova och var ständigt vaken när han var mindre, nu sover han toppen på nätterna!

Tidigare idag så var vi ute och cyklade i solskenet. Spelade lite bandy och busade. Efter lite fruktstund så tog vi på oss regnkläderna (!) och begav oss ut på en promenad för att få L att sova middag... vilket han nu gör i garaget under tak. Jag har bokat vår semester så nu är det klart. Jippppi!

Detta är vad vi ska göra: besöka Järvzoo! Hälsa på alla djuren och bo med vargarna strykandes runt fönstren. Det ni!


Efter bandyspelningen vid mormor igår, åkt...

foto0060 (MMS)

Efter bandyspelningen vid mormor igår, åkte hockeyklubban fram hemma.


Skön seger.

Jag och Ludvig hälsade på mamma, Oscar och alla andra dagisbarn en stund på eftermiddagen idag. Det tyckte L var skoj. Han fick prova gunga och så lekte vi i sandlådan. Dessutom visade Oscar oss hur duktig han är på att köra "crossen" de har där. När mamma slutade för dagen, tog hon och L cykeln hemåt via Shell, medan jag gick hem med vagnen och drog sedan iväg innan de kom tillbaks... så ögonblicket då jag skulle åka från L gick smärtfritt.

Kvällen hos mormor och morfar har gått bra för Ludvig. Inga sura miner alls. Massa bus och lek vad jag kan förstå. Han somnade i varje fall utmattad i M´s famn innan jag kom hem.

Själv har jag ju som bekant spelat match ikväll. Slutresultatet skrevs till 1-2, med andra ord seger till oss. Nice! De hade inte släppt in ett endaste mål innan ikväll och leder serien... men tjiii fick ni idag, idag var vi det bättre laget. Var lite sena till matchen också, sen var vi ju några från A-laget som inte varit med tidigare, vilket gjorde att försnacket inför matchen drog ut på tiden.. så vi kom inte igång med uppvärmningen förrän typ 18.40..... snabba puckar innan domaren blåste igång matchen 20 minuter senare... Innan matchen fick vi reda på massa om hur Korsnäs brukar spela. Hur offensiva de är och flyttar på massvis med folk framåt. Idag spelade korsnäs allt annat än det vi trodde. Vi tryckte tillbaks dem och styrde matchen helt, bortsett från kanske de 20 första minutrarna (fast då värmde vi kanske fortf upp?)... Det lutade åt att sluta 1-1, men med 4 minuter kvar, fick vi tillslut utdelning på vårt spelövertag. Hur gick det för mig då? Jag spelade mittback/libero, vilket kanske inte är min ultimata position kanske, men i div 3 funkar vad som helst.. resultatet av mitt spel belönades i varje fall med utmärkelsen matchens lirare, så jag måste ju ha skött mig rätt bra. Ska jag vara ärlig så kunde jag ha lite lekstuga emellanåt... som siste man...


Semesterplaner.

Det står inte på förrän det börjar bli semestertider för de flesta. Jag har ju dock fördelen för andra året i rad att gå hemma heeela sommaren, men efter denna sommar, så har verkligheten kommit ikapp även mig och det har blivit tid för grabbarna mina att spendera dagarna tillsammans ett tag.

Hur som helst. Vi börjar ju så smått planera vad vi kan tänkas göra för utflykter och resor under sommaren här... den mesta tiden kommer förhoppningsvis att spenderas vid Nåsen och Dammsjön men en och annan tur bortom 50-skyltarna ska det allt bli. Dock har jag ju fotboll större delen av sommaren också, men vi får i varje fall 2½ veckas ledigt, innan vi börjar hårdköra igen.

Vi har ju en längre tid pratat om ett visst resmål tillsammans med mina föräldrar och syster med familj. I år ska detta resmål bli verklighet, vilket förhoppningsvis kommer bli något alldeles extra, då vi upptäckte ett visst speciellt boende i anslutning... nu väntar jag bara på att få en bokningsbekräftelse på att bokningen blivit gjord och sen ska jag berätta för er vad som väntar oss! Jag kan säga om så, att i år styr vi kosan mot nordligare breddgrader!

Vad vi sedan ska hitta på med Ludvigs farmor och farfar och ev kusiner på den sidan, det är ännu lite oklart. Vi var ju som bekant till Mallis nyligen och de andra har en resa bokad dit i september också, så det kommer nog att bli någon kortare tur. Vi har pratat lite smått om Furuvik. Skulle tro att det är ett litet lagomt resmål för Ludvig i varje fall. Inte så långt i bil, se på massa djur och äta lite glass och god mat. Sen kanske det finns något mer i trakterna där man kan hitta på att göra, så det även kan bli en övernattning där? Förresten, Emma, det är ju lite av dina trakter! Har du några tips?? Annars får vi komma och våldgästa dig i stugan. =)

Sovmorgon och sol.

Efter en sovmorgon, så vaknar vi till strålande solsken. Så det är bara för oss att sätta på oss cykelhjälmen och ta oss en tur!

I och med att det blev sen uppvakning och sen frukost, får jag nog planera om dagen lite... har lagat min mat, som jag tar med mig i dosa till Nås och äter, medan L får äta lunch innan vi åker dit, sen åker vi lagomt till hans middagslur... så när han vaknar efter den, så är vi redan i Nås och klockan kanske till och med närmar sig 16 när mamma slutar för dagen... så någon bilstödning idag blir det kanske inte, om jag inte lånar en trasa i Nås...

Ut i solen var det.

Åter läggdags.

Så var även denna dag förbi och det är hög tid att gå och sova. Det kommer en dag i morgon också, då vi ska bara utvilade och redo för nya bus.

Eftermiddagen spenderades först hos min mormor och morfar i några timmar. Lite fika och massa bus så klart, mellanlandade sedan hos mamma och pappa en stund för att kolla läget inför i morgon, innan vi återvände hemåt igen.

I morgon ska jag spela match med vårt u-lag, därav min träningsfria kväll ikväll. M har innebandy med jobbet och är vanligtvis inte hemma förrän 18.30 tiden på onsdagar, varpå Ludvig i morgon får spendera några timmar med mormor ensam, innan M kommer och hämtar honom. Så för min del blir det en sen kväll. Visserligen bara bortamatch i Falun, men ändå. Skoj ska det bli. Motståndarna är serieledare och favorit tippade, så någon lätt match blir det inte.

Så där ja.

Ludvig sover middag och jag har hunnit städa bilen. Sitter nu och intar min lunch, för att idag slippa dela med mig halva tallriken till junior. Haha. Han vill verkligen ha allt som jag äter.... så inte undra på att han börjar bli en stor liten kille nu. 1 vecka kvar nu bara tills han stora dag.


På promenad. Så klart ett stopp hos fåren.

foto0057 (MMS)

På promenad. Så klart ett stopp hos fåren.


Tisdag

Vi har vaknat till en ny morgon. Än ser jag inge regn utanför, men heller ingen sol. Så min plan förLudvigs middagssöm, är att torka och dammsuga ena bilen. Tråkigt, men nödvändigt.

Bus, cykelturer, promenader.... det blir nog vår dag det.


Hemlisen var....

......inget mindre än fäktning! Japp, ni hörde rätt. Kvällens träning bestod av fäktning. Vi snackar vit dräkt, mask, värjor, stötar och massa skratt. Var sjuuukt svårt, men ändå på nå vis skoj... ett skojsigt avbräck i vardagen kan man säga. Fast jag fördrar nog curlingen framför fäktning.

Direkt efter träningen brassade jag hemåt och skalade av gräsmattan med klipparen, så i morgon kan det regna om det måste, men det behöver inte göra det. =) Har "kommit på" saker jag borde göra om vädret tillåter det de närmaste dagarna också..... städa bilar invändigt och kanske rensa i syrénhäcken.....

I morgon slipper jag åka på träning, då jag istället ska spela match på onsdag. Så i morgon har jag och junior en heeel dag tillsammans att göra massa bus på. Det gillas. En tur till Nås kanske för att hälsa på min mormor och morfar. Det visar sig.

Vad är hemlisen?

I torsdags efter träningen, samt i lördags efter matchen, så uttryckte coachen att han hoppades att alla kunde komma på måndagens träning, för då skulle vi göra något som vi aldrig gjort. Idag är det måndag. Frågan är nu, vad tusan är det vi ska göra ikväll?

I övrigt så är det ny vecka och nya tag. Vi har varit vakna några timmar, varpå vi redan har hunnit varit ute och cyklat, busat, bakat en tårtbotten till, promenerat och L har somnat i vagnen....

Jag tänkte ett tag att jag skulle försöka få liv i gräsklipparen medan L sov... men M var rätt säker på att jag inte skulle få igång den, då den stått hela vintern nu och är lite trögstartad i början.... jag fick ju så klart lov testa om jag möjligtvis skulle få igång den, men icke. Så planen är nu istället, bara vädret håller i sig, att jag brassar hem direkt efter träningen och klipper gräset då istället..... när M eller  svärfar är hemma och kan hjälpa mig igång med mackapären. Det ryktas ju om sämre väder denna vecka och gräsmattan blir allt högre, så det börjar brinna i knutarna att få den klippt fortast möjligt. Haha.


Kvällsrelax.

Idag har vi haft en extremt busig Ludvig här hemma. Det har varit fullt ös medvetslös heeeela dagen i stort sett. Förutom när John Blund gjort sig påmind och humöret har svajjat..... man får verkligen vara på sin vakt nu, för nu börjar det bli skoj att klättra också.....

På eftermiddagen gjorde vi en tur till Nås för att kolla läget, men förutom det så har vi tillbringat dagen på hemmaplan. Kanske just därför också som kvällen kännts så himla lång. Vi lyckades dock få L i säng relativt lätt, men klockan hann passera halv 10 innan han slog igen de busiga blå.. nu ska vi kvällsrelaxa i soffan framför någon serie och hämta andan efter allt bus en stund.

Söndagslyx!

foto0056 (MMS)

Söndagslyx!


Regniga söndag!

Det har ösregnat ute sedan vi gick upp. Så att hoppas på något finare väder och sol, det vore bara dumt. Tyvärr. Så planen att få åka till Nåsen och fika under förmiddagen, den gick helt i stöpet. Så istället har vi städat, bakat havreflarn och en tårtbotten, gått en promenad i ösregnet, strykt och fått upp nya gardinen i sovrummet.... så regnet har i varje fall gjort att vi fått några måsten gjorda. Alltid något.


Hej lördag!

Den är dagen har varit fullspäckad. Fast det är och andra sidan vi själva som har gjort den fullspäckad. Ludvig bestämde att familjen skulle vakna vid halv 9 i morse, vilket inte jag och M hade något emot. Vaknade till ett strålande väder, så efter frukost bestämde vi oss för att ta en cykeltur.

Visade sig ganska omgående att ena cykeln behövde pumpas, så det var bara att ta sikte på kompressorn hos M´s mormor.... vilket skulle visa sig bli rena släktkalaset. Ludvigs farmor cyklade i kapp oss innan vi hann fram, sen tog det inte många minuter sen vi kom fram innan kusinerna bus 1 och 2 med mamma dyker upp ur skogarna på varsin fyrhjuling.... och några minuter senare dyker pappan i huset upp på cykel.... så man kan ju undra hur alla tänkte. Ingen hade pratat med någon, men alla dök upp på samma ställe under några få minuter. Var alla fikasugna mån tro? Mormor G dukade upp förmiddagsfika för oss alla ute på altanen. =)

Direkt efter fikat var det bara för oss att trampa hemåt igen för att inta lite tidig lunch, då jag sedan skulle iväg på match.... en match vi vann ganska enkelt med 4-0. Skönt. Fick dessutom göra ett kortare inhopp också + att jag under de minutrarna hann med ganska mycket och fick en hel del boll, så jag är nöjd.

Storhandlade på maxi innan jag begav mig hemåt för att grilla med grabbarna. Det fina vädret hade dock vid denna tidpunkt flugit all världens kos, men ska man grilla så ska man. M stod halvvägs i garaget med grillen.... men vi blev proppmätta och nöjda alla 3.

Lite efter alla andra så ser vi nu på Champions-finalen... har fått L i säng för snart en timme sedan, så nu njuter vi av fotbollen och äter lite choklad.

Söndag i morgon och det finns en hel del att göra, bara man vill och orkar. Skulle behöva tvätta, BAKA, plocka lite... men är vädret fint, blir det nog en fika och bus vid Nåsen också...

Hes.

Då Ludvig endast sovit en middagslur idag (mellan 11.10-12.40), så trodde vi att det skulle bli en relativt enkel match att få honom i säng ikväll. Dessutom när han busat som sjutton hela dagen och sen tagit ett kvällsbad i badkaret hos farmor och farfar. Pyttsan heller. Det tog nog 45 minuter innan han låg still så pass länge att han kunde låta de små blå vara stängda... så vid 21.30 blev det godnatt. Energi har killen. Det kan man inte säga något annat om.

Jag har rethosta och börjar bli hes... men jag har direkt inte ont i halsen och inte förkyld. Bara täppt i näsan. Har varit så några dagar nu, men det händer inget mer. Konstigt.

Ska ta och kolla lite tv nu en stund, innan det är dags att borsta tänderna och uppsöka kudden. Match i morgon eftermiddag igen och det är åter dags att möta/träffa en gammal klubbkamrat. Tja, man har ju hunnit skaffa sig lite lagkamrater genom åren och genom alla klubbar....

Trevlig helg allesammans!


Förresten, har min blogg synts på blogg.se´s första sida idag? Ovanligt många kommentarer liksom.

Hej fredag!

Igår när jag var på väg till träningen, så möttes jag av spöregn i Djurås. Det var dock väldigt lokalt och var över på några hundra meter(!). När jag sedan närmade mig Blge, så kommer det en blixt alldeles rakt framför bilen och jag hinner knappt reagera förrän det smäller. Ovädret och åsk och blixtvädret var då ett faktum. Lyckligtvis så hade vi träning i inomhushallen, så vädret bekom oss inte... inte mer än att det var kanske 85´c varmt inne i hallen och luften stod helt stilla. Fast ska man plågas så ska man. Haha.

När jag kom hem så hade ovädret även nått västra dalarna. Fast det var rätt skönt, för vädret de senaste dagarna har varit nästintill olidligt kvaft. Så nu hoppas jag att luften rensats upp och blivit frisk igen.

Jag och L trotsade små regnandet för en timme sedan och tog oss en promenad. Såg på fåren och ett timmertåg, innan L slocknade några hundra meter från hemma....


Hej det är Ludvig! Ska vi busa?

foto0055 (MMS)

Hej det är Ludvig! Ska vi busa?


Ludvig lekte ensam i sitt rum en stund.. I...

foto0049 (MMS)

Ludvig lekte ensam i sitt rum en stund.. Inte konstigt det var tyst..


Hej torsdag!

Idag har vi hunnit busat, varit ute cyklat, knatat runt lite ute, busat lite mer inne, ätit druvor, tagit en promenad... L sover nu lite siesta och jag ska försöka hinna få i mig lite pannkaka. Är det torsdag så är det. =)

...

Eftermiddagen har spenderats i Nås. Först hos min mormor och morfar och sedan en stund hos mamma och pappa. Blev också en promenad och besök hos Precent, där jag hittade en gardin jag är sugen på. Eller två. Behöver en ny till sovrummet. Den första jag var inne på, den har jag ångrat mig på, då jag tror att den kommer försvinna in i tapeten, så jag tror det blir den vita.....

Medan jag och M åt mat ikväll, så smockade Ludvig nära på i sig en halv låda med vindruvor. Grabbar verkligen älskar vindruvor. Han är så söt när han får en skål med druvor, för i princip det första han gör är att tömma den upp och ner så alla druvor hamnar i en hög på bordet. Fast vad gör egentligen det, när han ändå slukar alla han ser?

L har sovit sen lite drygt 40 minuter tillbaks. Jag har tagit mig en kvällsbulle och ska ta och göra honom sällskap. De senaste tvinn-nätterna från L´s sida sätter sina spår hos mig, jag känner mig ständigt överkörd av ett tåg. Jag ska ändå göra ett försök att lägga över honom till sin säng, till en början...

Tornadon.

I natt har jag verkligen sovit uruselt. När jag gick och la mig igår, gjorde jag ett nytt försök att få L att sova i sin säng. Det funkade. I 40 minuter. Fast igår tror jag det var näsan som spökade för honom. Han hade nämligen ramlat när han kröp runt och slagit näsan så pass att blodet sprutade... vilket gjorde att det torkade blodet i näsan gjorde luftgångarna rätt täppta.... Inte nog med detta, precis när jag la mig så fick jag ont i halsen, snudd på halsbränna... vilket även M hade fått visade sig... så vad vi tror var orsaken till detta måste ha varit ramlösan vi båda drack under kvällen, M tyckte dessutom den smakade mysko...

Natten fortsatte med att L snodde runt runt runt i sängen. Han kan verkligen inte ligga still den grabben. En tornado är bara förnamnet.... han skulle behöva en egen säng med storleksmåttet 2*2m, jag skojjar inte.

Vakna strax efter 7 och då vaknade vi på fel sida. Efter några timmars bus och grin, så tog vi oss en cykeltur för att få lite frisk luft båda två. Trampade upp till Ludvigs gammelmormor, där vi bjöds på fika och lite bus. På vägen hem, slocknade sedan L i cykelsitsen som ni kunde se... och där är vi just nu... fast jag har kunnat flyttat över honom till vagnen... men ingen lunch är intagen...

Har kommit på att jag måste baka. Om jag planerar ha 1 års kalaset redan nästa helg, så är det kanske på tiden? Frågan är bara när jag ska hinna? Har ju träning typ varje kväll, match på helgen, en junior som alltid inte vill sova middag... så svaret blir nog: när Ludvig lagt sig på kvällen, typ runt 21.30 tiden....

En slagen hjälte!

foto0047 (MMS)

En slagen hjälte!


Varning för bus!

foto0046 (MMS)

Varning för bus!


Läggdags.

Jag känner mig rätt så trött i ögonen nu faktiskt, så det ska inte dröja länge förrän jag intar kudden. Dock tänkte jag först leta lite födelsedagspresenter till junior..... står inte på nu ju förrän det vankas 1 års kalas. Helt sjukt. Ett helt år har passerat bara sådär.

I morgon är det onsdag och en ledig dag. Skönt. Några planer finns inte förutom en sväng till Nås någon gång under dagen... allt beror på när vi vaknar och när det är äta och sovdags.

Jag-vill-inte-sova-dag

Igår kväll när jag gick och la mig, lyfte jag över Ludvig i sin säng, med hopp om att han skulle sova några timmar i den. Detär nämligen så att han är som en tornado när han sover.... och ska helst sova vågrätt i vår säng, så jag och M har antingen ett litet huvud i magen, eller två par sparkande fötter... Han sov så sött i sin egen säng, i lite drygt 1½ timme..... sen var det bara att lyfta över honom igen. Pust. Strax efter klockan 5, så satt han sedan upp i vår säng och var klarvaken. Pust. Efter en timmes knölande ungefär i sängen, så somnade så åter om till klockan 8.

Sedan dess så har vi varit vakna fram till alldeles nyss! Grabben har totalvägrat att sova, hur trött han än varit. Jag gjorde ungefär 7 försök ute i vagnen och 2 inne, innan han tillslut gav med sig och somnade sittandes ute i vagnen! Så med tanke på alla promenadvändor vi varit ute på idag, så måste våra grannar tro att jag blivit knäpp. Ibland är det en nackdel att ha pensionärer till grannar, då de kan ha fullständig koll på oss. Haha.

Så jag ska nu försöka hinna få i mig återigen en sen lunch, försöka hinna slappa i soffan lite, innan junior återigen är vaken..... han får heller inte sova allför länge nu, då han måste följa med mig på träning en bit på vägen... så innan avresa måste vi ha hunnit stoppa något i hans mage också.. annars kan det bli en mindre rolig resa...

Pust.

Träning avklarad.

Jag överlevde dagens träning utan problem. Det kändes bra. Kroppen var pigg och alert, fast kanske var det bra med en mjukstart kallad rehabträning. Vi får väl se hur bra kroppen mår i morgon kväll efter ett riktigt pass...

L hade nästintill somnat när jag kom hem, vilket jag uppfattade alltför sent... då jag råkade både smälla igen ytterdörren och dunka träningsväskan i golvet... skål och grattis Ems. Så klart resulterade detta i en klarvaken liten junior... men vad gör väl det, jag fick mysa lite innan vi gjorde ett nytt läggningsförsök hela familjen... vilket tog endast 20 minuter. Jag måste erkänna att det går bättre och bättre... vi slog nytt rekord en kväll förra veckan på Mallis, då tog det 7 minuter.

Ska nu ta och ladda upp lite semesterbilder och skicka iväg på framkallning, både till oss och till svärmor. Dessutom letar jag efter en bra och passande bild på junior som jag kan pryda ett av mina bankkort med. Jag känner att det är hög tid att göra plats för lilla prins där nu.

Mitt nästa målar-projekt blir nog att göra...

foto0044 (MMS)

Mitt nästa målar-projekt blir nog att göra tåget lite roligare!


Sjuttonde maj.

Här har det varit fullt ös hela dagen, så när som på en timmes siesta på förmiddagen för både mig och junior. Det var behövligt kan jag säga. Sen dess har vi busat, lekt, ätit, fikat, promenerat 3 turer, varit ute och härjat, kollat på fåglar..... och nu sover äntligen junior en liten eftermiddagslur.... så jag ska skynda mig att få i mig en sen lunch jag med. Tur det blev rester från igår. =)

M är på kurs i Gävle hela dagen, varpå farmor kommer och hämtar Ludvig strax före 17, då jag återigen ska bege mig på träning. Vardag igen med andra ord. =)

Söndag.

Junior vaknade "ovanligt" tidigt i morse, halv 8.... men han var vaken ett tag redan vid halv 7... så jag fick maka mig upp medan M fick sova en timme till.

När hela familjen var vaken började jag operation storstädning. Sovrummet är nu kliniskt rent från damm, så nu vare väl tusan om L skulle bli täppt i näsan.... återstår att se i morgon bitti med andra ord... när L blev trött, så hade regnet även kommit, men M och L gick ändå ut för en promenad, sen fick L och vagnen stå i garaget och sova.... i  T-R-E T-I-M-M-A-R sov han!

Igår smakade L makaroner och korv när jag och M åt vår lunch, idag var det dags för potatismos, det var också smaskens. För att inte tala om leverpastejen som L fick smaka på smörgåsrånet ikväll... det sa bara slurk det och så hade han klämt 3 stycken. Det positiva under helgen är också att han börjat sluka vindruvor. Idag blandade jag druvor och majs i en tallrik åt honom att plocka själv. Majs är bland det bästa han vet och kan äta hur mycket som helst, men idag åt han vindruvorna först... sen majsen.... intressant. För han kan väl inte 11 månader gammal vara så smart så han sparar det godaste till sist?

På eftermiddagen var vi till M´s mormor och fikade och umgicks lite. Blev en kortare biltur på vägen hem för att L skulle få blunda några minuter.....och när vi sedan kom hem var det fullt ös. Han var rent ut sagt hel tokig vad det gäller gåningen ikväll. Nu har nog alla spärrar släppt. Ikväll ville han INTE hålla något finger på en, utan mer eller mindre sprang runt hela huset själv.... + att han gapskrattade samtidigt... så han var nog mycket stolt och mallig över sig själv, lillgrodan vår. Sen att det blev ett och annat huvud i golvet och dörrkarmarna, det verkade inte bekymra honom ett dugg. Vi lyckades även fånga en del av allt detta på film!

Mina nära & kära känner mig. Rosa blomma a...

foto0039 (MMS)

Mina nära & kära känner mig. Rosa blomma av svärmor, rosa muggar & skålar av mamma, en klocka i silver-rosa av M. Tack snälla.


Fanns solen i resväskan?

Igår när vi lämnade Mallorca regnade det med tillhörande åska. Idag när vi vaknade regnade det även här, men sedan sprack det upp och så kom solen. Över 20´c under dagen. Helt fantastiskt. Så vad jag nu funderar över är, om vi hade solen med oss hem utan att veta om det?

Efter att ha varit och fyllt på kylskåpet samt ätit lunch, ville L ut... så vi satte på oss skorna och traskade ut. Slutade med att vi gjorde en premiärtur på cykeln, vilket junior uppskattade! Gjorde ett snabbesök hos kusinerna bus nr 1 och 2, innan vi fick trampa hemåt igen, då kusin bus nr 3 kommit på besök. Öppnade paket, fikade och busade. L och Oscar höll sams hela tiden.

Strax efter att O med familj åkt hem, så kom mamma och pappa på besök. Fick ett paket till, åt tacos, pratade ikapp oss om veckan som gått och så gjorde vi ännu mera bus. Fick även besök av svärmor som efter att ha varit till stan, svängde förbi med en typiskt-Emma blomma (läs rosa) och paket. Så idag har det varit en hälsa-på-dag-då-vi-saknat-er-och-grattis-på-födelsedagen"dag. Väldigt smidigt egentligen att ta allt på samma gång. Nu riktar vi in oss på 1 års kalas om några veckor istället och ställer till med lite mer kalasande istället då. 26 var väl ändå inget att fira?Ett smakprov från veckan.

Veckan som gått.

Veckan som varit har verkligen varit toppen. Avslappnande, varmt väder, lite kläder, sol, bad, god fet mat, en junior som blivit en stor kille... och mycket mycket mer.

Flygningen både dit och hem gick över förväntan för junior. Inte ett pip han sa på vägen ner, somnade som en stock på bussen till hotellet... liksom på ditvägen somnade han som en stock på bussen till flygplatsen, för att sedan vara vaken hela flygningen, tills 10 minuter INNAN landning, då slår han igen sina blå... sen sover han heeela vägen hem, för att vakna till liv när vi är hemma för att byta blöja och sätta på pjamasen... sen sover han vidare till kl 9 i morse! Dock protesterade han igår när vi skulle lyfta med planet, men det var inte för att han hade ont någonstans, utan han ville verkligen inte sitta fastspänd.... när bältessymbolen sedan släcktes, så blev humöret på topp igen och han kunde busa!

Vädret har varit toppen. Sol varje dag, blandat med lite molnighet och blåst. Igår var det dock oväder med regn, åska och blixtar, men det gjorde ju detsamma eftersom vi ändå skulle åka hem. Då kändes det liksom som att semestern ändå var över.

Har badat i havet och poolen, men någon värme har det ännu inte kommit till vattnet... Ludvig var skeptiskt till vattnet till en början, men framemot mitten av veckan så kunde han t o m sitta vid havskanten och leka i sanden och plaska lite. Sanden var också läskig till en början, men till slut var det även skoj att gå runt i den.

Mat har vi ätit så vi har klarat oss. Mycket flöt och fett som alltid när man är iväg... pommes till det mesta ju.... men jag åt även en och annan pasta! Ludvig har blivit en stor kille vad det gäller maten nu och åt allt som jag hade på tallriken, så jag fick gott dela med mig.... det har gått ner macka, yougart, pommes, pizza, carbonara, potatis....

Under veckan har Ludvig mer eller mindre lärt sig att gått än mer självständigt. Han kunde ge sig i väg på längre och längre utflykter på egenhand + att han börjat klättra.... så nu får man börja se upp! Han är så otroligt söt när han stapplar i väg med sina små fötter och ben. =)

Jag ska ta och kolla genom kameran på alla kort som tagits, så ska jag bjuda på några stycken från veckan.

Just ja, jag hann även med att fylla år under gårdagen.


På hemmaplan!

Sent igår kväll landade vi så på svensk mark igen. Så nu är det bara att ta tag i verkligheten igen.

Det blir inte mycket mer än så här just nu, har en överfull tvättstuga, tomt kylskåp osv..... men resväskorna är åtminstone uppadckade. Det är ett måste för mig direkt jag kommer hem. Skönt när man vaknar dagen efter!

På återhörande!

Sommar och sol!

Vädret här pa Mallis är toppen! Tillräckligt varmt for att vi ska vara fullt nojda och belatna.

Ludvig trivs fortfarande lika bra och njuter av värmen. Igar var vi pa stranden hela dagen och da kunde vi gräva i sanden och ha oss. Det var skoj. Dock är han fortfarande ingen badare. Jag och M har dock tagit oss i poolen nu, kallt till en borjan men sen skont.

Sa vi fortsätter att njuta av var tid här nere!


Hola Sverige!

Skickar en varm, solig och härlig hälsning from Mallorca!

Efter en massa timmars väntetid pa att fa vara hotellrum, sa kom vi sa pa plats igar eftermiddag.

Idag har vi haft helt ljuvligt väder, absolut over 25 grader, lite molning emellanat, men nog sa varmt for oss! Skulle tro att vi är lite roda framemot kvällen. =)

Flygningen igar och hela resan gick over all forvantan for Ludvig. Inte ett knysst han sa pa hela resan. Det var kul att aka bade flyg och buss! Ludvig njuter av vadret har, men ar lite skeptiskt till vattnet ännu.. jag kan farsta honom, for det är rätt kallt... poolerna i varje fall. Fint väder i morgon och vi besoker stranden!

Pa aterhorande en annan dag. Nu vet ni att vi har det toppen i  varje fall!

Klockan är strax efter 5 och vi börjar beg...

foto0024 (MMS)

Klockan är strax efter 5 och vi börjar bege oss!


Packat och klart.

Jag/vi lyckades hålla L vaken hela dagen från att han vaknade vid 13.20, så när som på 8-10 minuter hem i bilen från Nås.... men inte ville han sova nå tidigare för det. 21.45 slog han igen sina blå efter ungefär 40 minuters försök.... men bättre sent än aldrig. =)

Jag har packat klart och känner mig färdig. Ska stoppa någonting i magen och se på lite lyxfällan, sen blir det kudden någon timme för mig med. Om 7 timmar börjar vår resa...

Jag ska försöka att ge er lite uppdate under veckans gång, men kanske inte alla dagar. Det återstår att se.


Torsdag 6/5

Jag hade kunnat må bättre om man säger så. Förkylningen sitter fortfarande i, om något värre än igår, ögonen är tunga.... det enda lilla positiva just nu med förkylningen är att halsen inte gör ont. På grund av allt detta, så bävar jag lite för hur morgonens flygning kommer att gå. Jag är inte ett dugg orolig för hur L ska klara den nu, nu tycker jag mest synd om mig själv.... kommer så väl ihåg vilket tryck jag hade i öronen när vi flög hem från träningslägret i Italien med IFK... halsontet och förkylningen jag drog på mig där var inte att leka med och flygningen hem blev ett helvete... men som sagt, jag får bita ihop och komma igen. Kurera mig med hjälp av lite bad och förhoppningsvis lite sol under veckan som kommer. =)

I morse väckte jag L. När klockan var 9.30 tyckte jag inte han fick sova nå längre..... dessutom ska vi försöka att endast få honom att sova en gång under dagens lopp... det vill säga, det han sover nu..... för i morgon lämnar vi hemmet tidigt tidigt.... och vore ju bra om L hade sovit rätt många timmar innan vi lär väcka honom, eller förflytta honom till bilen.....

Den mesta packningen för min och juniors del är klar. Bara lite småfix kvar. Så det känns som vi har läget under kontroll. Än så länge.

Bara L har ätit lunch ska vi ta oss en sväng till Nås igen och utföra lite ärenden.

Sovit som en kratta.

Den här natten har varit hemsk. När väl Ludvig sovit utan problem, i stort sätt utan i varje fall... så har jag själv haft sömnsvårigheter. Först och främst tog det säkert 2 timmar innan jag somnade, sen har jag sovit knackigt och ryckigt... för att på morgonkvisten sen vakna av någon form av lastbil utanför sovrummsfönstret som stod och brummade... fick lov gå upp och kolla vad det var, och då är är det någon form av kran med en gubbe i högst upp i lyktstolpen utanför... tack och lov lyckades L sova över detta oljud, men inte jag... så att jag sovit som en kratta i natt, det är bara förnamnet.

Fick besök av en arbetskamrat till mig vid lunchtid. Så det blev lite bus med junior, och en fika innan vi begav oss ut på en promenad. Hon hade dessutom med sig deras vovve, så L hade något att kolla på. Så nu ligger L ute i vagnen och snussar så sött och jag sitter här och tar det lite easy.

Förkylningen är som igår, det rinner lite till och från, men är i varje fall inte värre. Tack och lov.

Match ikväll. Stormatch på IP. Kvarnsveden-Djurgården. Kl 19.00. Spännande!

...

Sovmorgon i morse igen. Trots detta så var jag såååå trött hela förmiddagen. Antagligen för att det är en förkylning på väg in i min lilla kropp och lite halsont. Jag skojjar inte, om jag säger att när klockan var 03.30 inatt, så nös jag 5 gånger, minst.

Dagens väder vill jag inte ens kommentera, men det gjorde det ju omöjligt att lägga L i vagnen och gå ut.. så jag gjorde honom sällskap under middagssömnen inomhus istället. =) Efter lunchen och lite bus, åkte vi till Nås för att hälsa på, vilket uppskattades och gick hur bra som helst. Mellanlandade hos mamma och pappa i några timmar också, innan vi styrde kosan hemåt igen strax efter 19.... L hade då inte sovit någon middag sedan han vaknade vid 12.40.... en liiiten kortis blunder på vägen hem bara.. så vi trodde på en enkel match att få honom i säng ikväll. Gröten vägrade han äta upp, men en vällingflaska sluka han.. sen tog det 1 hel timme inne i sovrummet innan han slocknade. DOCK har han inte varit arg, sur eller elak på hela dagen, trots lite sömn...!utan rubrik.

Ikväll var det återigen dags för ett liiiitet skrikkalas innan L behagde slå igen sina två små blå. Vad som är konstigt är att han skriker för att han vill vara med mamma, men han skriker än lika mycket fastän han är hos mig... helst ska det ju gå runt och bäras på 11 kilo junior hela tiden... men icke. Nu när vi äntligen lyckats få honom att somna i sängen direkt, så ska vi inte falla tillbaks i gamla banor igen. Positivt är dock, att det endast tog 15 minuter idag.

I morgon är det en helledig dag igen. Sånt gillas och uppskattas. Får se om vi kanske får besök av en arbetskamrat till mig under förmiddagen, sen är planen att åka till Nås efter lunch och siesta. Ska hälsa på min mormor och morfar lite, sen ska jag lämna av mina tagetesplantor hos mamma, så hon kan vattna dem medan jag är borta. =) Eftersom det är träningsfritt för min del imorgon, får M passa på att jobba över...


Hej måndag!

Så var det återigen en ny vecka! En vecka som har kännts som en evighet bort, men som nu är här!

Jag befarade ju att natten skulle bli ryckig, men jag måste säga att jag är positivt överraskad. Vi har inte varit vakna alltför många gånger och sen sov junior till halv 9, för att efter några minuter somna om igen till halv 10. Jag börjar känna att det blir mer och mer oroväckande svårt att få liv i honom vid kl 04.40 någonstans där på fredag... bara hoppas han somnar om i bilen + på flyget sen...

Ska fortsätta packa lite få se om jag får ihop mina kilon och väskor... sen blir det lite senare lunch, då det visade sig vara träning redan halv 6 ikväll...

Jag vilar öronen lite innan läggdags.

Att få L i säng ikväll var ingen lek och öronen fick känna på att de fungerar. Detta trots, att L bara sovit en middagssömn idag och vaknade före kl 15. Efter vilda protester, gallskrik i kanske en halvtimme och en snorig näsa, så gav han till slut upp, antagligen helt utmattad strax före 22.... jag bävar för att natten kommer bli ryckig även i natt, för han nyser och hostar och snorar vart om varannat...

Var som sagt till Nås på kvällskvisten här. Uträttade lite ärenden, träffade kusin O och systeryster och så bjöd mamsen oss alla på taco. Mums! Efter maten blev det som vanligt det obligatoriska badet för O hos mormor... det slår aldrig fel, så fort han ätit där och är klar, så är det bad som gäller. Det bestämmer han själv. Gjorde ett försök att även ha L i samma badkar som kusin O, men det gick inte lång stund förrän L ville upp... Anledning? Kusin bus plaskade och skvätte ner honom fullständigt, så L var mest rädd för honom.... men så kan det gå ibland.

Har packat och plockat här. Svårt det här att få kilona att räcka till. Ludvigs mat väger verkligen bly. Vi har dock beställt till lite extra bagagevikt, men ändå. Vart ska vi ha vad och vad behöver vi med oss? Dessutom hoppas vi att "farmor & farfar" har lite plats över till oss också i sina väskor.... det roliga är dock, att när vi åker hem, då skulle vi nig kunna åka hem med en helt tom väska........!

Sjuhundratrettioelva gånger.

Ungefär så många gånger har L (och med andra ord vi...) vaknat under natten/morgonen, så att man kände sig som man blivit överkörd av tåget, det var bara förnamnet. Allt detta, kan ha en anledning: förkylning! För det nyses, snoras och hostas hos junior idag..... TUR det är några dagar kvar till fredag än. Så får vi hoppas att det värsta har gett sig i varje fall, så att det inte kommer bli allt för stort tryck i hans öron när vi ska flyga..

Gjorde ett försök till att få L att sova i vagnen på förmiddagen, men det blåste för mycket så det blev inget av det.. så han satt nöjd och belåten i vagnen och kollade på medan farfar, farmor och M kapade ner lite buskar här hemma  och bar iväg allt skräp....

Så efter lite lunch hos junior, så tog vi och la oss med L inne istället för att försöka få till sömnen där istället.... det tog 30 minuter (!) sen hade vi lyckats.

Dags att ta tag i packningen lite kanske. Att vi förlorade lite medresenärer, innebar också att vi förlorar lite packningsutrymmen.... för L kräver ju en hel del grejer med sig + mat och andra tillbehör.... men han får inte ha något eget bagage, vilket betyder att allt som vi ska ha med måste ingå i våra 15 +5 kg *2.... hänger ni med? Så vi kommer att vara fullastad ner, men när all mat är uppäten där nere, så kommer vi vara lättviktare på vägen hem.

Mot kvällningen blir det sedan en tur till Nås för att hämta en till resväska. Vore ju bra om så mycket som möjligt blev klart idag, med tanke på att jag har träning imorgon, match onsdag och träning torsdag.... bara tisdagen annars som som finns som reservdag...

3 pinnar!

Vi inkasserade idag årets första 3 poängare. Man kan säga att de poängen satt väldigt fint att få. Resultatet skrevs till 2-0 och det var aldrig något snack om saken. Vi var snarare närmare 3-0 än de 2-1. Så nu njuter vi av det här, laddar om och är redo för Djurgården på onsdag.

Blev en snabbis in på kupolen innan samlingen. Oscar behövde nya gympaskor, så det blev ett lika par som Ludvig fick för någon vecka sen, men i några storlekar större. =) Man kan säga som så, att jag var inte ensam på kupolen, en röd dag som denna när lönen nyss har kommit och regnet stod som spön i backen..... så tack snälla säger jag att jag visste vad jag var ute efter!

Kvällen har sedan spenderats med junior-bad, bus och lite tv-tittande. Att Moraeuskören skulle ta hem körslaget, det visste man ju redan när de offentliggjorda vilka körer som skulle delta.. så det var liksom ingen överraskning. Ingen kan slå små bondläppar liksom, bönder ställer upp för bönder. =)

Att få junior att somna gick relativt smärtfritt ikväll också. Den senaste tiden, så har vi faktiskt lyckats få honom att somna direkt i sängen, men det efter att han har fått klösa och snurra runt lite i sängen ett tag... men har man tålamod och låter honom hålla på ett tag, så kommer John Blund sedan snabbare än man kan ana. Att han sedan ligger kors&tvärs i sängen och att när man själv ska sova, måste försöka flytta honom på, det är en annan femma...

Ludvig blir 11 månader idag!

foto0017 (MMS)

Ludvig blir 11 månader idag!


RSS 2.0