Kyligt värre....

Befarade redan igår kväll innan läggdags att det kunde bli en kall morgon idag.... ändå blev jag förvånad när termometern visade -21.3.... halleluja! Om detta kommer hålla i sig i 100 dagar som jag hört sägas, då ska jag nog på allvar fundera på att vinna miljoner och flytta utomlands vinterhalvåret...


Utmanad...

Har åkt på att blivit utmanad av syster, så jag har väl inget annat val än att ställa upp och ge er ett inlägg.

4 saker jag gjort idag:

borstat tänderna
jobbat
kört bil
duschat junior

4 saker jag ser på tv:

Så mycket bättre
Biggest Loser Sverige
Lyxfällan
Robinson

4 saker jag längtar efter:

våren
sommaren
att snön försvinner
ledighet i massor

4 personer jag utmanar:

Emma, Bengt, Lisa och mamma.
I övrigt kan jag meddela att vi lever, vi har inte frusit inne, även fast vädret är så pass kallt och bedrövligt att jag mår dåligt varje gång jag vet att jag måste gå ut... men det är bara att bita ihop. En månad kvar till tomten kommer, sen vänder det hela och vi börjar se våren igen.


Vinterkille

foto0207 (MMS)

Vinterkille


Semestermåndag!

Eftersom jag har X antal semesterdagar som jag måste ta ut innan årets slut (om jag nu inte får dispens med några...), så har jag passat på att ha lite ledigt idag med. Så här har det vankats långledigt.

Några direkta planer för dagen finns inte. Ta det lugnt, städa och plocka och allt som man gör vanligtvis. utanför våra fönster så både snöar det och regnar det känns det som... så inomhus håller vi oss ett tag till.

I övrigt är det fotbollsgalamåndag också. Intressant. Att någon annan än Zlatan skulle ta hem guldbollen, det finns väl inte på kartan? Diamantbollen däremot, där kan det finnas fler än 1 kandidat.

Hej hallå!

Så har det gått några dagar sedan sist då. 4 arbetsdagar har genomförts, innan jag tog lite mini semester från jobbet. Så i fredags gick vi upp i vanlig klocka-ringer-upp-för-jobbet-tid, åt frukost och packade in oss i bilen för att bege oss till Västerås!

Vi Ludvig somnade strax efter Ludvika och sov sedan sista biten fram till Hälla... liksom jag.. Vi började med att besöka Ikea, inhandlade lite smått och gott, samt käkade lunch alla tre för 88 kr! Ludvig traskade på egna ben genom heeela Ikea och tog sig ett och annat stopp för att kika på grejerna. Barnens Ikea var toppen tyckte han, varpå han även passade på att möblera om med stolarna där...

Vi mellanlandade sedan på Toys´r us.. där Ludvig levde loppan! Den affären ville han inte lämna i första taget. Vi hittade en och annan julklapp till junior och Oscar.... men det största kapet var ändå en borrmaskin som Ludvig fick direkt. Från att vi sedan lämnade affären har den borrmaskinen gått varm.

Tog oss sedan till stan sen för att traksa i lite affärer medan junior sov sin middag i vagnen.... detta var dock Ludvig inte nå intresserad av, fastän att satt och myste i vagnen... turen på stan blev kort för vi tröttnade rätt snabbt... så jag bestämde mig för att ta mig en promenad med junior i vagnen mot Net on net, medan M med hjälp av gps:en fick leta sig dit med bilen... men icke ville han sova nu heller...

Vi tog oss sedan till Scandic när natten skulle tillbringas. Återhämtade oss lite där innan vi åkte hem till Emma & Patrik. Där blev det mys, bus, borrande, Tacos, prat, wii-spelande och en hel del annat... när klockan närmade sig 21.30 tackade vi för oss och begav oss mot hotellet igen. Vid 22.30 slocknade jag och junior helt utmattade. Junior med sin borrmaskin i handen.
Så i princip sov inte Ludvig middag på hela dagen.....!

Allt detta resulterade i att jag och M vaknade 8.40 igår, då vi bestämde oss för att ta morgon och väcka junior. Natten för min del var sådär... jag och Ludvig delade säng, men det var inte det som var problemet.... sängen var stenhård och kudden platt... helt fel för att jag skall trivas och kunna sova bra.... men men. Frukosten var i varje fall toppen. Det tyckte även Ludvig, trots att han blev vansinnig när inte borrmaskinen fick följa med till maten...

Efter att ha plockat ihop och packat in oss i bilen igen, återvände vi hem till Emma och Patrik. Fikade och busade någon timme, innan Ludvig visade att det var dags att sova. Så vi packade in oss alla i vår bil och tog oss en tur runt, blev hamnen-björnön-erikslund-hälla..... såg på fina hus och drömde oss iväg... gjorde sedan ett kort stopp i deras lägenhet igen innan vi tackade för oss och begav oss hemåt igen. Ludvig sov heeeela vägen hem, varpå vi fick vara vakna till 22.30 igår... men då somnade vi alla 3 som två stockar... någon med kläderna på och med alla lampor i huset tända...

Så vi tackar Emma&Patrik för massa roliga och trevliga timmar och hoppas att vi ses snart igen!

Host, snörvel och rossligt värre

Vi säger så här. Förkylningen bor fortfarande i vårt hus. Den verkar aldrig vilja ge med sig... 2 månader har vi nog snörvlat och hostat och rosslat... jag och M pendlar mellan att ha det, men stackars junior han har fått dragits med eländet konstant... De senaste dagarna har det dessutom brutit ut än värre. Dock är min förhoppning nu att det börjar vända efter det här.

Det har varit några jobbiga nätter under veckan... först två nätter i sträck då vi fick spraya och blåsa snor både en, två och femton gånger. Tredje natten vaknade vi klockan 02 av att junior höll på krypa ner i fotänden på vår säng för att försöka finna luft... när jag sedan skulle lyfta upp honom igen så kom hostan. Krupphostan. Den natten var inte att leka med. Minuterna vi sov från klockan 2 är lätträknade... men lagomt till klockan slog 7 och det var time för mig att stiga upp, så somnade junior, och M lika så. Tack snälla att det råkade vara en av få kortdagar på mitt jobb. Dag före röd dag som gör att vi stänger redan vid kl 13.

Igår fortsatte han att hosta och snora, liksom idag. Krupphostan har dock lyst med sin frånvaro sen den förra natten och det tackar vi för.

Eftersom i princip någon här och där i släktet också är förkylda, så slipper vi isolera oss helt och hållet.

Vi har några dagar på oss och friskna på oss nu, för till helgen väntar ju storstan på oss!

RSS 2.0