Gott med leverpastej...

foto0186 (MMS)

Gott med leverpastej...


Vad äter vi för mat tro? Duschen nästa i v...

foto0184 (MMS)

Vad äter vi för mat tro? Duschen nästa i varje fall.


Även idag...

foto0183 (MMS)

Även idag...


Mynthysteri

Jag verkligen hatar mynt just nu. Alla verkar ha fått panik när de insett att det är på torsdag som 50-öringen försvinner som betalningsmedel.... varpå alla kom med sina sparbössor idag.. och jag befarar att så även blir fallet i morgon och på torsdag.... gaaaaahhh va jag bara vill krypa under bordet när jag hör folk komma med något som skramlar. För er som inte har fått denna panik ännu och som har mynt i sina sparbössor vill jag bara säga: take it easy. 50-öringen försvinner som betalningsmedel på torsdag och kan inte användas i affärer, men alla banker tar emot dessa till 31 mars 2011.... så du behöver inte växla in dessa just nu. Punkt slut.

En shoppingvända till stan för att köpa vinterskor till junior och fylla på kylskåpet med mat. Det slutade med mat i kylskåpet men att vi ärver urväxta skor från Oscar istället för att köpa.. om de nu inte är alldeles för stora vill säga, då får vi göra ett nytt stadsbesök.

Igår när grabbarna skulle och klippa sig, så upptäckte M att vi hade punka på Passaten... så någon vecka innan det är dags för snön och vinterdäcken att komma fram, så får vi lov införskaffa nya sommardäck... härligt. Vi sköt upp besiktningstiden vi hade förra måndagen för vi ville inte riskera ombesiktning pga dåliga däck (för det visste vi att det var/är..) så vi sköt upp tiden ett tag så vi visste vi hade vinterdäcken på.... en vecka senare är det punka. Skål. Det kom som på beställning.

Nu ska jag ta och krypa till kojs. I morgon har jag eventuellt lite sovmorgon... M ska till kiropraktorn vid 7(!), varpå jag inte åker till jobbet förrän han kommer hem igen... så har jag tur får jag sova ända till runt klockan 8... men det beror ju på junior det, som alltid.

Hej söndag!

Morgonen började strax efter 7. Jag och L gick upp vid halv 8, medan M blundade en stund till. Kändes bra att vakna upp till en morgon utan regn! Fortsätt så dagen!

Efter frukosten, så har jag och Ludvig höststädat sovrummet och hallen från topp till tå. Även torkat fönstren... dvs de fönster som inte är ut mot framsidan/altanbygget...för där ska det idag äntligen(!) efter 1½-2 månader grävas bort grushögen som legat framför dörren och läggas på det rättas bort... + matjorden skall ut och sandlådan skall grävas ur. Allt med hjälp av en liten grävmaskin. Tack gode.

Först ska vi dock gå söndagstipspromenaden i Nås med familjen. På eftermiddagen sen åker jag och Ludvig på 7 års kalas, medan M får vara hemma och arbeta. =)

Trevlig söndag!

Gyttjebad

Okej. Min fotbollssäsong är nu över. För denna gång. Hur framtiden ser ut vad det gäller detta, det lämnat vi åt stjärnorna så länge. Man kan aldrig riktigt veta.

Matchen borde nog egentligen inte ha spelats. Planen höll nog egentligen inte speldugligt skick.... men 90 minuter spelade vi... eller sprang runt på en gyttjeplan. Om regnet vräkte ner i första halvlek, så var det ingenting mot i 2:a, då öppnade herren själv där uppe alla kranar som han hade... svinkallt rent ut sagt och ett h-vete att spela... det var liksom så stora vattensamlingar på vissa ställen att bollen liksom bara stannade och dog... detta ledde ju till att det inte gick att ha så värst mycket spel, även fast vi trots detta försökte.. och som befarat så skulle det kunna bli tillfälligheter som avgjorde..dock inte till vår fördel. 1-3, men vi gjorde ett försök. Vi slutar som 4:a i serien och det får vi väl anse oss väldigt nöjda med.

Mamma, pappa och Oscar trotsade regnet och kom för att titta på matchen. Hällregnet gjorde ju att Oscar tröttnade, förståeligt nog, så de åkte hem i paus. Tur det, för det blev som sagt än värre efter att de åkt...

Bus och mys nu påkvällskvisten + att vi storstädat Ludvigs rum från topp till tå. Ludvig är inte den som viker sig när det är dags för städning och dammsugning! 3:de tvättmaskinen snurrar också... finns även lort för en fjärde, men den får vänta tills dessa tre maskiner torkat...

Läggdags om en stund. Imorgon väntar tipspromenad och kusinkalas på oss!

Matchdags

Okej, cirkus 5 grader varmt (kallt!), det ösregnar ute och jag har inte rört en fotboll på 2 veckor. Man skulle väl kunna säga att förutsättningarna hade kunnat vara lite bättre, men nu är det bara att gilla läget och ge järnet. Kul ska det bli i varje fall.

Städning pågår..

foto0182 (MMS)

Städning pågår..


Fredagsmys

På vägen hem från jobbet idag, så hämtade jag upp lite thaimat åt oss, vilket vi sedan smackade i oss med god aptit. Till skillnad mot sin kusin, så älskar Ludvig thaimat.

Efter massa bus under dagen, så slocknade junior precis, på två röda sekunder... så jag befarar en relativt tidig morgon även i morgon... inga sovmorgnar här inte.

I morgon ska så fotbollssäsongen avslutas. Sista matchen. Bortamatch tillika lite derby mot Gagnef. Med andra ord innebär det lite av en hemmaplan för min del, eftersom jag mer eller mindre tillbringar mina dagar just i den byn, men framför allt har jag närmare till bortamatchen i morgon än vad jag skulle haft om det varit hemmamatch. Det ni.

18 är mitt lyckonummer, MEN...

..när jag nu snart avverkat min artonde dag som förkyld, måste jag erkänna att jag börjar bli rätt less. Mitt hopp finns dock genom att folk säger att det hänger i i tre veckor... vilket i sig innebär att jag nu är på slutklämmen... låt oss hoppas på det. Min bästa vän under dessa veckor har varit nässprayen, för utan den har nog inte folk hört vad jag sagt, utan jag hade pratat helt i näsan..

I morgon är det fredag igen. Ena dagen är det måndag, nästa är det fredag.. veckorna går så sjukt fort just nu. Fast jag klagar inte.

Grabbarna har idag spenderat eftermiddagen i Falun på M´s jobb. L hade tydligen inte varit ett dugg blyg inför alla damer och farbröder, utan han hade tagit för sig som bara den.. hjälpte en dam att byta kontorsrum t o m (plockade ur hennes kartonger...)... när det sedan efter kanske 3 timmar var dags att styra hemåt igen, blev han arg och ledsen... han ville stanna kvar längre! Så om dagis någon dag kommer ha stängt sen, då har jag lösningen. L hänger med pappa på jobbet och fungerar allt-i-allo på verket. Smart va?

Ludvig kan  numera också peka vart pappa, mamma, Ludvig, farfar, farmor, morfar, mormor osv är.... dock när han ska visa vart Ludvig är, så petar han sig själv i ögat... När något skall slängas i soporna och han ska hjälpa till att slänga, så duger det inte med papperskorgen i köket, utan vi ska ut till självast soptunnan! Igår lärde han sig också hur man kör pappas borrmaskin... + att han är så smart så han vet att i en liten ask så finns det "bits" som skall sitta längst fram på borrmaskinen..... smarta lilla gullgroda.

Helgen är över

Så var denna helg snart till ända. Börjar bli dags att tänka på refrängen, först för junior, sedan för mig.

Gårdagen spenderades först på hemmaplan med att vara ute och räffsa löv och busa, träffa Ludvigs farmor och farfar som tagit sig hem från Mallis, eftermiddagen spenderade jag på IP med att se laget spela ihop 1 ny pinne. När domaren blåste igång matchen öppnade himlen sig fullständigt, när han blåste för pausvila drogs kranen åt och det blev stekhett och gassande sol... väldigt varierande väderlag måste jag säga...

Idag vaknade vi för andra dagen i rad strax före 7... så den senaste veckan har jag stigit upp klockan 7 varje dag... efter lite fix här hemma så åkte vi till Nås på förmiddagen för att gå tipspromenad med mamma, pappa och Oscar. Mamma bjöd oss sedan allesammans på lasagne och fika.. grabbarna somnade båda två i sina vagnar under promenaden som sträckte sig över 3 km... så en tidig middagssömn gör nu att junior börjar få påhälsning av John Blund. M har åkte på innebandy och än har jag inte sett honom komma hem, så kanske kanske att det blev av ikväll...de senaste gångerna har han kommit hem efter en kvart pga för få... så jag och junior ska mysa en stund i soffan nu innan vi sätter på pyssen och går och snarkar.

Fredagsmys

Så var helgen här. Härligt med två dagars ledighet!

Det har varit en intensiv dag på jobbet idag med. Knappt en lugn sekund. Knappt så man hade tid att käka lunch. Sånt är livet ibland... och ibland kommer det perioder då man får leta saker att göra.. haha... jag föredrar nog ändå fullt ös medvetslös.

Junior och M har toppendagar här hemma, men det finns inga lediga minuter för M, förutom när L sover lite middag... för junior är nu inne i en fas då det bara är bus bus bus och fullt ös medvetslös där också. Helt vild är han och han klättrar på allt.. totalt orädd och bara kastar sig raklång bakåt.. så det gäller att vara med och fånga upp... Positivt det senaste dagarna är ändå att M har lyckats få junior att ha stövlarna på sig! I morse hade han dessutom lyckats fått i ena foten i den ena, sen kom han gående med den andra i handen, satte ner den- stödde sig mot väggen och stoppade ner den andra foten... visserligen blev det fel fot, men det blir det oftast när man kan själv. Västen som jag köpte åt honom för kanske 2 veckor sedan, ville han inte ens testa att ha på sig när jag kom hem med dem... men idag när grabbarna var ute så var det full mundering som gällde, gummistövlar, överdragsbyxor, fleece, västen och mössan. Nästa stora prövning kommer bli vinterskor...

Planen var att jag skulle spela match i morgon seneftermiddag/kväll, men fick veta nu ikväll att motståndarna lämnat w.o (vilket betyder att vi vinner matchen med 3-0 utan att spela)... tråkigt i sig tycker jag för det är alltid kul med match, men men... det är bara att vila sig i form ytterligare en vecka och ladda inför säsongsavslutningen nästa helg med derbymatchen mot Gagnef. Positivt med det hela om man ska se det så, är att jag kan se hela A-lagsmatchen. Dessutom är den mot Sundsvall där järngängs-Jullan numera finnes... evigheter sen vi sågs, så jag finns på plats på IP.

Dags att tänka på refrängen och inta kudden. Jag behöver alla sovtimmar jag kan få, veckan har tagit hårt på lilla mig.

Plötsligt händer det

Så har det passerat några dagar igen. Det är fullt ös på jobbet och knappt en lugn stund, så det säger bara svisch och så är arbetsdagen förbi. Har hundra grejer på gång samtidigt och vill gärna hålla på med allt på en gång...

Kvällarna spenderas sedan tillsammans med junior och M. Vi busar och leker och har oss. Igår gjorde jag och junior en sväng till Nås för att hälsa på min mormor och morfar en snabbis. Slutade med att vi även var till elljusspåret och hejade fram Oscar när han sprang terränglöpning.. mamma gjorde ett tappert försök att även få junior att springa runt, men som jag befarade så vägrade han ens ta på sig nummerlappen... mellanlandade också sedan hos mamma och pappa en stund för att få i oss lite mat i magen. Så kan det gå.

Idag kom ögonblicket jag länge väntat på. Plötsligt händer det liksom. Dock menar jag inte en trissvinst i detta fall, utan när man står där och ska betala och ens kort inte fungerar. Köp medges ej. Kommunens apotek firar 35 år med att ha kvällsöppet till klockan 20 tors-fre samt 20% på allt utom mediciner.. så jag passade på att svänga förbi när jag passerade på vägen hem från jobbet... hittade massvis med grejer och bunkrade upp med ett lager Ludvig-tandborstar och tvål... men så när jag skulle betala så funkade inte kortet. Slutade med att jag fick gå ut och ta ut cash i automaten utanför, där kortet fungerade utan problem och jag kunde gå tillbaks och betala... Att jobba på banken själv och ens kort inte fungerar, det känns ju sådär måste jag säga.. haha... lyckligtvis så sa damen i kassan att denna kortterminal brukade krångla ibland.. och eftersom mitt kort är relativt nytt, så tror jag fortfarande att det var en tillfällighet, men som sagt.. plötsligt händer det.

I morgon är det fredag och efter lite jobbtimmar så tar vi helg!

Resume...

Hej alla!

Det har nu gått en tid sedan jag senast skrev, så jag tänkte ge er en lite update i korthet om veckorna som senast nu passerat.

Sista veckan i augusti, så var det bara tiden med Ludvig som gällde. Vi busade och lekte både inomhus och utomhus, städade huset varje dag, sov middag inomhus medan det regnade.... sen fortsatte vi lekande igen. Vi tog tillvara på våra "sista" dagar hemma tillsammans på riktigt.. gjorde det bästa vi kunde av dem.

Sedan 1½ vecka tillbaka, så återfinns jag nu på jobbet och min status är inte längre föräldraledig. Det tog ungefär 1 dag, sedan kändes det som jag var tillbaks på allvar igen och som jag bara haft 3 veckors sommarsemester.... visst är det konstigt hur fort tiden kan gå men samtidigt som att den står helt stilla?

Så om dagarna nu är M hemma med junior. Att jag åker till jobbet och försvinner bekommer inte L ett dugg, han bara vinkar till mig när jag ska åka och så är det bra med det. M och L busar och leker och har sig sedan så pass mycket, att de knappt hinner av gården när det är dags för middagssömnen, innan L slår ihop sina blå...

En annan stor förändring har också hänt. Den senaste veckan har jag inte gjort ett enda träningspass. Jag valde att avsluta säsongen lite i förväg i och med att jag började jobba. Detta har funnits med i bilden sedan jag och klubben disskuterade en comeback för mig redan i decembermånad. Jag kunde ju bara lova att satsa fullt ut fram till september, sen när jag börjar jobba igen så visste jag inte hur det skulle kunna gå, om det skulle kunna gå. Jag insåg väl där också för någon vecka sedan att det inte skulle kunna gå att kombinera. Inte samtidigt som det skulle kunna finnas tid över att träffa Ludvig. Så jag gjorde min sista träningsvecka förra veckan... och efter den sista träningen avtackades jag med blommor, choklad och trisslotter(vinst 25kr!)! Snacka om att jag blev förvånad. Inte alls vad jag väntat mig så, men det var kul att få lite uppskattning. Så en vecka har nu gått utan att jag gjort ett enda träningspass. Jag har åkt direkt hem från jobbet och varit hemma vid 16.30-17 tiden och hunnit busa med Ludvig i flera veckor innan vi tagit kväller. Jag har dock inte avslutat säsongen helt och hållit. Jag kommer att spela färdigt u-lagets matcher (spelade igår, så nu är det 2 helger kvar!), innan skorna läggs på hyllan igen på obestämd framtid.

Igår fick vi besök av Emma. Hon kom på förmiddagen, hann busa lite, äta lunch med oss och sen fick hon hänga på till stan för att kolla min match.... hon som absolut inte gillar fotboll, men fick tacksamt ställa upp ändå. Tur hon fick sällskap av M, Ludvig, syster och Oscar! Kvällen spenderades sedan med god mat, bus, lek och soffhäng. Efter frukost och lite lek idag, så drog hon vidare på sin lilla roadtrip. Tack för denna gång, vi får boka in en helg för oss i storstan sen! Kanske i november eller så innan all julrush kommit igång?

Lilleman ligger nu ute och sover, jag ska ta och fixa ordning lite lunch åt oss. Idag står tacopaj på menyn. Ludvig har hunnit äta lite lunch redan, så pajen får fungera som mellis för honom. Sen om några timmar, tar jag junior med mig och åker till stan för att kolla lite fotboll. Jag gör i varje fall ett försök att kunna få se lite när brudarna lirar hemma förhoppningsvis 3 ytterligare poäng, men med en springglad liten junior kanske det inte blir allt för många minuters tittande... =)

Efterlysning!

Har någon sett mig? Jag har lyst med min frånvaro ett tag, men hav förtröstan, jag återkommer!


RSS 2.0