Lycka är en egen sandlåda!

foto0273 (MMS)

Lycka är en egen sandlåda!


Välkommen sommaren!

Den här påskhelgen har varit helt fantastisk vädermässigt. För en gångs skull så var vädret med oss på våra lediga dagar. Idag har jag t o m gått i shorts! Och dessutom hållt på svettas bort i solen..... skall även tilläggas att jag fått lite solbränna! Det ni. Jag kan återigen konstatera att jag är glad att jag inte behöver gå höggravid i typ julimånad (som jag hoppas blir varm och solig även den...).

Så idag har vi spenderat större delen av dagen utomhus. Från 9 i morse till 19.30 tiden ikväll. Nice. M har pulat med altanen, L har gjort allt och lite till, jag har försökt hänga på så gott jag bara kunnat och hunnit med... blev en cykeltur till M´s mormor på eftermiddagen för att få oss lite fika. Sen avslutade vi kvällen med att jaga runt i byn efter glassbilen samt tog oss en sand-till-sandlådan-letar-tur.

Som sagt. Veckorna tickar på i rasande fart måste jag säga. Man hinner knappt reflektera över saker och ting.. det står inte på förrän det är junimånad. Det är mindre än 2 månader kvar nu till beräknat födelsedatum. Under veckan är det återigen dags för att utsätta kroppen för en sockerbelastning. För er som inte vet vad det innebär, så kan jag säga som så, att jag skall dricka ett stort glas med någon form av sockerblandning.. sen ska jag sitta/ligga still i två timmar (endast gå på toa i akuta akutfall!)... innan jag blir stucken i fingret igen. Ett stick i fingret görs även innan jag börjar dricka.. sen jämför man hur kroppen reagerat på det hela.. detta för att se att jag inte löper större risk att drabbas av graviditetsdiabetes (detta görs pga att L var stor när han föddes...). Jag har även bara ca 5 veckor kvar att jobba. I månadsskiftet maj/juni är det dags för mig att ta lite långledigt igen. Det är verkligen helt sjukt. Ni kanske undrar hur jag mått de senaste 7 månader? Fina fisken. Prima! Inte en känning eller krämpa så långt ögat kunnat nå.......

Nu är det dags att tänka på refrängen. I morgon ringer klockan vid halv 7 snåret, för då väntar återigen dagis och jobbet på oss...

Glad Påsk

Hoppas att ni alla haft en hyfsad trevlig påsk.

Själva njuter vi av att sommaren (?) verkar ha kommit väldigt tidigt i år... man får helt enkelt ta och ta tillvara på varje minut vi får av sol och vämre. Man kan aldrig veta när den är över för denna gång.

De lediga dagarna har spenderats utomhus, blandat med att vi firat mamma som fyllt år i dagarna två med god  mat. Storstädning och vårfix samt altanbygge har också påbörjats... synd bara att man inte är ledig en hel vecka.

Dags att tänka på refrängen...

Idag har vi hunnit med mycket. Kan inte förstå hur vi lyckats. Speciellt inte med tanke på att vi befann oss i Västerås så sent som vid middagstid. Sådana här dagar gillas!

För att sammanfatta helgen lite kort:

Vi tog oss kors i taket i väg i princip den tiden jag tänkt, så vi anlände till Västerås vid halv 11 tiden. L slocknade i bilen en stund på vägen ner, men vaknade i Fagersta när M kollade lufttrycket i däcken samt fyllde på spolarvätska. Det skall tilläggas att vi inte behövde vakna av någon ringande klocka, L väckte oss strax efter halv 7....

Började förmiddagen med en fika och lite bus hemma hos Emma & Patrik, innan vi intog relativt nyöppnade Max för en hamburgare. L åt kanske 15 strips. Max. Hamburgaren åt han inte. Möjligtvis så kan den ha varit rätt strak och pepprad, för de tendenserna hade de andras burgare... styrde kosan vidare till hamnen, där vi gick runt och tittade på lite båtar... men de flesta stod ännu på land... L levde loppan i det öppna och härliga landskapet genom att springa springa springa överallt och mer där till. I foppatofflor. Härliga vårväder! Efter lite protester, så gick han med på att sätta sig i vagnen en stund för att vila... om Patrik körde... =) Så medan L sedan vilade sina ögon i en timme, satt vi i solen och hade det bra.

En mellanlandning hos E&P igen, innan vi skiljdes åt för en stund. Vi åkte till hotellet för att checka in och vila lite, så att även Emma fick göra detsamma. =) Kvällen spenderades sedan på Jensens Böfhus med alldeles för god mat. L satt stilla och hade sig. Tacka vet jag att han nu börjat gilla att måla och att allt fler ställen bjuder barn på kritor och papper... Tackade för dagen och sa godnatt till vännerna strax efter 20.... Klockan blev sedan strax efter halv 10 innan L slog igen sina blå på hotellet och jag strax därefter...

Hade hoppats på en någorlunda sovmorgon idag, men icke. Andra dagen i rad då L vaknade strax efter halv 7 tiden.... så vid 7 var vi nästintill helt vakna.... Vi intog frukosten före 8 tiden, och guess what. L åt som bara den. Pannkaka med sylt, macka och juice. Sedan ville han leka i lekhörnan och där var han inte blyg inte.

Checkade ut vid 9 snåret, drog oss mot Coop Forum för att kolla efter en eventuell trehjuling... innan vi vågade höra efter om våra vänner vaknat.... så efter det mötte vi upp Emma igen ute vid Erikslund. P fick lov vara hemma och packa och fixa inför sina dagar på bortaplan... Gjorde Biltema och L var rätt busig... innan vi kramade Emma hejdå och begav oss hemåt. L´s tidiga morgon hade för länge sedan gjort sig tillkänna... blev lunch i Ludvika innan vi nådde den nya vägen vid 14 tiden.


Så i dagens vårväder har vi så varit ute sen vi kom hem i princip... eller mycket av tiden iaf. L har sågat och haft sig, lekt med traktorna, gjort bus, vi har premiärcyklat (dock med alldeles för lite luft i däcken), ätit glass och M har planterat om lite blommor. Fick sedan besök av L´s farmor och farfar + kusin Jon som vi så bjöd på fika, eftersom det sägs vara M´s födelsedag, något som jag helt glömt bort och M fick påminna mig långt in på förmiddagen..... L ville sedan följa med dem hem, så medan vi blev juniorlösa en stund på kvällskvisten, så hann vi med att storstäda huset (!), M planterade om lite mer blommor, medan jag drog ner de mörka gardinerna i vardagsrummet, och putsade fönstren! En gardin har efter många om och men även kommit på sin plats.... i morgon väntar fler på min ilska skulle jag tro...

L har efter ett långt bad och skrubbning efter dagens lortande och utomhus lekande somnat som en stock i soffan bredvid mig... och jag ska göra honom sällskap. Fast i sängen på min kudde. I morgon är det vardag igen med jobb och dagis. Skönt med en lite kortisvecka och långledigt sen.


Hej hopp!

I morgon när klockan ringer, så äter vi lite frukost följt av att vi slänger oss i bilen och drar till Västerås! Ska bli skönt att komma bort en stund och framför allt ska det bli skoj att få umgås med Emma & Patrik. Vi har inte ett enda måste som måste göras under vår vistelse i stan, vi tar helt enkelt dagen som den kommer och bara är. 

Så trevlig helg allesammans! 

Härliga tider!

Yes. Det är vååååååår! Det är så ljuvligt väder ute just nu. T o m vår skuggård är snart friiiiii från all snöööööö.
I love it.

Välkommen april!

Det är några grader PLUS och det regnar ute. Jag kan inte vara lyckligare. Snön tinar i en rasande fart (förutom på vår gård som befinner sig i nästintill total skugga....) och våren är äntligen på intåg! Jippi!

Vi ser nu fram emot, våren, sommaren och allt vad det nu för med sig. Jag har knappa 2 månader kvar att jobba som det är planerat, sen får jag vara hemma och busa med juniorerna ett bra tag! Underbara tider.

Vi lägger nu förhoppningsvis även en lång "sjukdomstid" till handlingarna och hoppas att vi kommer få vara relativt friska de månaderna som är kvar innan sommaren....Marsmånad har bestått av närmare 15 VABdagar! Försök slå det ni..... så då kan ni även räkna ut att dagarna junior kunnat spendera på dagis, är lätträknade för månaden...... Igår gjorde vi även ett besök till mamma och pappa för att hälsa på, efter över 2 veckors isolerande hemma utan besök.... L fick hjälpa till att såga lite ved och även testa köra traktor med Jajja...om han trivdes!

Månaden april kommer även att bjuda på en Västeråsvisit till bästa Emma & Patrik. Det ser vi framemot allihopa! L pratar dessutom om IKEA... men det får vi se hur det blir med det.. japp, ni hörde rätt... Ikea är ett av alla ord L kan säga helt klockrent....=)

RSS 2.0