Vi tar nu tillvara på solen och spenderar ...

foto0312 (MMS)

Vi tar nu tillvara på solen och spenderar några dagar vid stugan så sjöodjuret får plaska som han vill.


Blåbär och vedplockare.

foto0309 (MMS)

Blåbär och vedplockare.


Minisemester och comeback

Idag är Molly 6 veckor. Helt sjukt vad tiden går fort. Min "vilotid" för såret/magen är därmed också förbi, vilket betydde att jag sent igår kväll begav mig ut på årets första löptur! Det var kanske inte världens längsta runda, men det var i varje fall en start och nu är jag på g igen.. Magen kändes bra, benen kändes bra.. till en början, sen stelnade det på i ljumskarna lite... men men.. bara att fortsätta ge sig ut.

I måndags packade vi in oss i bilen och begav oss ut på en liten minisemester. Med oss hade vi Ludvigs farmor & farfar samt kusinerna på den sidan. Måndagens anhalt var Örebro. Första stoppet blev Lek- och buslandet, där de sprang sprang runt och härjade i 3 timmar. Ludvig var helt lyrisk när han såg vart han kommit. Våran lilla klätterapa älskar verkligen detta. Molly sov sig genom större delen av dessa timmar, medan jag läste tidning. En tur in på netonnet, mat på McD och så incheckning på Scandic. Eftermiddagen spenderades med shopping i Marieberg. Då snackar vi shopping. För en gångs skull tyckte jag det var kul att prova kläder och att handla. Min ganska så fjuttiga och slitna garderob fick sig en uppryckning.

Efter en bra natts sömn på båda barnen, lite hårda sängar för mig och M, och frukost, så begav vi oss vidare till tisdagens anhalt Eskilstuna. På schemat stod ParkenZoo. Vädret visade sig från sin bästa sida när vi kom fram, så vi valde att inte ta med några regnkläder in. Det var så fruktansvärt varmt att vi höll på att krivera fullständigt. Såg på alla djuren och Ludvig fick klappa och pussa på massa bäää.... Innan det var dags för karusellåkningen fick vi lov ha i oss lite lunch. I och med att Molly också skulle äta, placerade vi oss inomhus.... och vips så springer allt folk utifrån in med sina brickor... regnet var här.... kul. Not. I 3 timmar regnade det sedan i princip konstand, hällregn verkligen... så grabbarna fick åka typ 3 gånger radiobilar för att ha åkt upp åkbandet, sen gav vi upp och sprang till bilen. Tur Ludvig är så pass liten så han inte vet vad han gick mista om. Planen var ju även att han skulle få åka lite. I stället för karuseller, så blev det lite mer shopping istället. =)
Stadium hade superrea. Upp till 50% rabatt på reapriset... det resulterade i att jag och M tillsammans shoppade där för 1200 kr, ordinarepris på det vi köpte hade varit 4243kr.... skaplig rabatt va? Färden gick sedan vidare till Västerås.

Planerna för igår var mest att ta dagen som den kom. Vi sov tills vi vaknade, åt frukost och sen checkade vi ut. Åkte ut till hamnen och kollade på båtarna och åt glass. Vidare till Hälla för att kolla i lite mer affärer, sen vidare ut till Erikslund och Ikea.... fy satan vad stort det kommer bli där... men ack så bra. Ludvig somnade i bilen mellan Hälla och Erikslund, så jag, Molly och L satt i cafeterian och sov/fikade medan de andra sprang genom Ikea... skönt. Hemma igen på seneftermiddagen/kvällen.

Nu väntar snart 6 veckorsläkarbesök för Molly, sen tror jag vi packar in oss och åker till Dammsjön. Hoppas på sol och fint väder så L kan få bade lite... men först, dags att väcka grabbarna!

Ps. Förlåt att jag är värdelös på att ge er lite bilder... men jag har blivit kass på att ta kort....

En liten ljusning.

Sedan ganska tidigt i livet, så har Molly haft utslag i ansiktet, magont och sovit ganska knackigt. Detta har gjort att vi lite halvt oroat oss för mjölkallergi.... men de senaste dagarna har det varit mycket bättre, så nu har vi i princip slagit från oss att det är allergi. Åtminstone inte nu. Skönt. Dock lär jag fortsätta att inte överkonsumera mjölken själv, i och med att det finns en risk att det kan utveckla sig (M är ju allergisk...).

Altanbygget tog ny fart igår då pappa var här heeeela dagen med M och arbetat. Plus Ludvig så klart. Han älskar att vara ute och arbeta och snickra och hamra och borra! Man blir så glad när man ser honom, när man ser hur han älskar livet. Världens bästa.

Lite pausar blir det emallanåt också, då vi går till bäää och ger dem lite macka. När vi kommer och Ludvig gnuggar hårtmackorna mot varandra, blir det spurt fram till oss för att få smaka. Så söta! L är dessutom inte det minsta rädd, utan han matar dem och de får äta ur hans händer. =)

Nästa vecka ser det ut att bli en liten kortare semestertur!

Ludvigs inköp under dagens stadstur. Pappa...

foto0304 (MMS)

Ludvigs inköp under dagens stadstur. Pappan försökte få honom att ta en blå eller svart, men det gick inte sonen med på...


Fredagsmys när pappan är på diggiloo.

foto0303 (MMS)

Fredagsmys när pappan är på diggiloo.


Livet rullar på.

Hej på Er!

Lite dålig uppdatering här, men det hinns liksom inte alltid med just nu. Livet rullar dock på.

Molly äter, sover (främst dagtid, lite sämre nattetid...) och är vaken med jämna mellanrum. Ungefär som vilken annan 3 veckors bebis som helst. Att min nattsömn blir lite sisådär, får jag ta igen med att sova middag även dagtid... Besök hos BVC igår vilket resulterade i en vikt på 4200 gram nu. Så äter som hon bör det gör hon allt.

Ludvig är fortfarande lika snäll på lillasyster, även fast han gör ett och annat bus emellanåt... Han älskar att vara utomhus och arbeta och snickra och skruva och "klippa gräs"... han skulle verkligen kunna bo ute i garaget om det vore så. En stor kille som inte alltid sover middag numera... somnar utan några större protester till "lilla röda traktorn" i soffan, så det bara är att lyfta in honom i sängen. Storebror har även haft bra nätter den senaste tiden och det är snart 2 veckor sedan förra nattskräcksattacken... peppar peppar...

Dags att ta tag i lunchen nu... men vart tusan tog grabbarna vägen? Skulle BARA hämta något verktyg hos M´s mormor...... men efter att ha varit borta i kanske 45 minuter, så befarar jag att de blivit bjudna på fika..... så det kanske blir en sen lunch och ingen middagssömn idag heller?? ¨

Kvällen kommer dock att spenderas med hela tjocka släkten på M´s sida, då hans mamma fyllt lite halvjämt och har bjudit hem oss alla på smörgåstårta ikväll. En får tacka.

Soliga dagar.

I måndags när det visade sig att det skulle bli riktigt sommarväder de kommande dagarna, så packade vi in oss och styrde kosan mot stugan. Så vi har spenderat mån-tors där i strålande solsken och hur ljuvligt som helst. Närmare 30´c i solen och 23´c i vattnet. L har varit som ett sjöodjur i vattnet, som t o m slutade med att han hoppade som en tok från bryggorna igår! Det ni.

Sovit gott har vi också gjort. L fick visserligen en attack första natten, men sedan har han sovit toppen. Molly hon trivdes som fisken i vattnet hon och sov som en stock. Uppemot 6-7 timmar i sträck (!)... första natten fick jag t o m lov att väcka henne!

Tur i oturen att vi åkte hem igår kväll, för idag står regnet som spön i backen.


RSS 2.0