Imorgon smäller det....

...för då ska vi göra ett försök att åka till dagis igen! Första dagen sedan tisdag för två veckor sedan... spännande att se hur junior reagerar på det. Jag riktar in mig på att vi för tredje gången skall köra "inskolning" igen med lite gråt hit och dit.. frågar man L idag om han ska till dagis i morgon och leka med barnen så svarar han bara nehej. Däremot så börjar han prata om tattor och Oooo, (Oooo=kusin Jon), så hoppet finns att även Jon befinner sig på dagis i morgon och kan hälsa på L på hans avdelning och leka lite med traktorna. =)

Själv har man en långdag på jobbet...


Hemma...

...är vi fortfarande och blir så säkert ett tag till.... ögoninflammationen vill inte ge med sig. L och M var till distriktan igår, hon tyckte det såg så fint ut att det inte behövdes någon salva, men skrev ut ett nytt intyg åt oss några dagar..... vi är dock inte så säkra på att det kommer läka utan hjälp... för imorse var det supertotalt igensmetat... stackars liten.

Jag och L har dessutom varit vakna och uppe halva natten + att han sedan vaknade före 8... så idag är jag överkörd av tåget. Hoppas kunna få honom att sova middag inne idag, så kan jag göra honom sällskap... snön vräker dessutom nere ute...

Hemma eller dagis?

Det är den stora frågan just nu. Ludvig kunde inte öppna något öga i morse när han vaknade pga allt var och gegg.... inte alls kul. Trots att det fortfarande sitter i, så är han hur glad och pigg som helst. Så om man kollar på honom på långt håll, så kan man inte tro att har är krasslig. Så beslut om det blir hemmaplan eller dagis i morgon, det tas nog först i morgon bitti då vi ser hur natten passerat och om han får upp ögonen när han vaknar... blir det en dag på hemmaplan, så behöver vi uppsöka läkare igen... vi har ingen rätt att vabba längre om vi inte får nytt läkarintyg.... drygt... och skulle vi ta oss till dagis, så vore ju det mer än great. Om det ska fortsätta så här, så är det bra att jag bara jobbar i 2 månader till....

Så hela helgen har varit en helg på hemmaplan i vår ensamhet för att förhindra spridning av våra baciller och bakterier. I morgon är dessutom sista dagen med penicillin.

Status update!

Svinkopporna har nu äntligen börjat gett med sig! De på kinden är i princip borta, man ser bara vart de suttit och det nya skinnet som är på g.... "bläffan" på handen har också börjat tappat skorvarna nu, så yes! Däremot så rinner även näsan lite på junior nu och jag upptäckte när jag kom från jobbet igår att hans ena öga var kladdigt och geggigt... så hej du kanske lilla ögoninflammation. Var fortsatt kladdigt imorse när han vaknade, men nu under dagen har det sett bättre ut. Antar att han ska tömma kroppen på alla bassilusker nu och att det kryper ur honom lite varstans. Han äter ju penicillin några dagar till, så efter det kan det inte vara ett fel på honom. Pencilinätandet går faktiskt rikitgt bra! Han är en riktigt duktig kille nu som tar sin medicin, efter liiiiite protest men iaf. Så på måndag räknar vi med att åka på dagis igen... efter nästan 2 veckor isolerade hemma.

L ligger nu ute och sover sin middag, men börjar bli dags att väcka honom.... M passar på att spola av ena bilen lite... och jag har bakat snickers... när junior vaknat och M är klart, får det bli en tur till affären för att inhandla lite förnödenheter typ juice och mjölk.


Vad dagen mer har att erbjuda det återstår att se. Hoppas på en relativt tidig kväll ikväll iaf, då de senaste veckornas nattsömn varit väldigt knackiga och ryckiga... de senaste nätterna har L varit så täppt i sin lilla näsa att vi typ fått spruta in näsppray en gång i timmen.... och det efter protester som heter duga...

Mmmmm marabou!

Men lite marabouchoklad som muta, så går nu medicinen neråt för junior! Med penicillinet i en liten spruta, så vill han helst spruta in det i munnen själv också... vilken helomvändning från igår. Jag kan inte annat än säga Tack Marabou!


Det är blir en match må jag säga...

L somnade i bilen strax efter att vi passerat 50 skyltarna idag, så det blev en middagslur på ca 45 minuter idag bara... under tiden roade jag mig med lite rundkörning med bilen och så bläddrade jag genom dagens reklambladsskörd. Strax innan tiden till läkaren mötte vi upp M vid vårdcentralen. Han ville absolut med, för han skulle i princip vägra att åka därifrån utan medicin...

Redan i väntrummet stötte vi på vår bvc-sköterska, som redan vid en snabbtitt på kinden konstaterade "det där hoppas jag ni får penicillin för", men inte ens hon verkade säker på den saken. Besöket inne hos doktorn varade inte många minuter. Han behövde knappt titta på svinen, frågade bara om det fanns utslag någon mer stans på kroppen och så sa han: "jag vill ge penicillin för det där, är det ok?". Om det var! Så vi pustade snabbt ut och insåg att vi nu slapp ta fighten med att tvätta och smörja in de där förbaskade svinen hundra gånger per dag.... att ta penicillin skulle väl vara en enkel match...

Då det inte med exakthet kan sägas hur fort det läkar och slutar att smittas, så fick vi ett intyg att skicka till FK som ger oss ok att vara hemma resten av vecken! Så både pencillin och intyg utan minsta bekymmer och utan att behöva propsa. Tack snälla!

Under hela dagen har L gått runt och sagt "doddo" och så har han pekat på såret på handen och sen har det låtit "siin". Alltså, han skulle till doktorn med såren för att få medicin. Vilken sötnos va?

När vi så kom hem så var det så dags att ge den första dosen... testade först att ge honom den som den var ur en sked.. men det gick inte... det kom upp och ut fortare än han hann smaka på det.... så vi gjorde ett försök att blanda det med juicen till maten.... han tog en klunk, kollade misstänktsamt på mig och uttryckte orden usch och blää ett antal gånger. Tjiiii fick vi.... jag smakade även på juicen för att känna och det var faktiskt inte gott... så det blev att hålla fast honom och försöka tvinga i honom genom att "hälla" in det.. gick väl sådär kan man säga och det som inte kom bredvid munnen redan vid ihällningen, det kom snudd på upp ändå...så det här blir en match det. 3 gånger dagligen i en veckas tid. 20 gånger kvar med andra ord..... hur sjutton ska man lyckas? 

Så resten av veckan blir jobb blandat med vab. Kan vi inte lika gärna få vattkoppor också då på samma gång, så har vi även det klart sen?


V - A - B

Svinen vill inte ge med sig. Trots att vi tvättar och smörjer och tvättar och smörjer, så vill de inte försvinna... snarare tvärtom.... så om några timmar väntar ett läkarbesök, få se om vi kan få något starkare alternativt antibiotika. Vi har dessutom bara en VAB-dag kvar att ta ut innan vi behöver ett läkarintyg för att kunna få ut några pengar från försäkringskassan... så idag är läkarbesöket snudd på ett måste.

Så jag och junior är hemma idag och leker. Som vi leker. Han har dragit ut alla leksaker från sitt rum ut i vardagsrummet... och då menar jag verkligen allt... så välkommen kaos!

Börjar dessutom bli dags att ta tag i dagens lunch, så vi sedan kan sätta oss i bilen och bege oss mot läkarstationen samt kombinera detta med lite middagssömn. På återhörande!

Kruppen blev till svinkoppor...

Vi förebyggde måndagens kruppvarning med att sova med fönstret öppet....åtminstone på glänt... och det trots att det var -17´c grader utanför..... behöver jag säga att jag behöll mitt duntäcke på hela natten? Tilläggas ska dock att så bra som vi sov alla 3 den natten, det var länge sen....

Så någon krupp blev det aldrig. Ludvig spenderade därför hela tisdagen som planerat på dagis. När jag skulle hämta honom vid halv 5 tiden var det full ös medvetslös som gällde och han ville inte hem. Väl hemma var vi ute en timme och skottade snö och åkte bob. Vid matbordet sen märkte vi att junior var lite varm.... vilket termomtern även visade...lite snorigt och hostigt har det också varit, men inget överdrivit. Så igår var junior och M hemma och vabbade, för att återhämta sig och hämta nya krafter. Under dagen upptäcktes det att juniors "plita" i ansiktet förökat sig och var nu svinkoppor! Hur sjutton kan jag ha missat det? Hur kan jag ha missat att komma på den tanken? Jag har ju haft det hundramiljonertusen gånger själv...

Förutom svinkopporna så är det inga större fel på honom. Lite snor och lite hosta okej, men i övrigt hundra knop. Var dock inte att tänka på att skicka svinen till dagis idag.. och vad gör man när både mamma och pappa har lite svårt att vara hemma just nu från jobben....? Jo, man får fråga mormor om hennes möjligheter till vabb är något bättre. =) Idag hade hon dock ett frisörbesök påeftermiddagen, vilket gjorde att jag fick jobba halvdag.. men det funkade det också. Morgondagen blir även det en vabbdag tillsammans med mormor... + att både morfar och jajja är lediga från sina jobb!

Så bara Lyxfällan är slut för ikväll blir det läggdags. Senaste dagarna har vi varit vakna strax efter 6, pigga och alerta och vakna för dagen... sen ska jag dessutom skjutsa junior till Nås innan jag beger mig mot jobbet, så dagens resa börjar strax efter klockan 7... det är tur att junior kan äta frukost hos mormor och jag på mitt jobb. =)

Sen tar vi helg!

Vi förbereder oss...

....för en natt med krupp här. Risken är överhängande känns det som. Den stränga rossliga hostan hör man långt där bak...+ att han blivit hes under dagen... så här blir det nog läggdags fortast möjligt, för att få alla minuters sömn som man kan få...

Oftast är försäkringskassan bara omständiga och krångliga, man får vänta på utbetalningar hit och dit och det krävs intyg hit och dit... idag är det dock en bra fk dag... dels fick jag VAB-dagarna utbetalda efter endast  1 veckas väntetid, men främst gillar jag dem idag för att mitt tandläkarbesök blev 600 kr billigare tack vare bidraget man får varje år. Så tack och bock FK.


Så har den anlänt....igen...

...vinterkräksjukan. Tredje gången på lite drygt två månader. När tusan ska vi det få vara bra nog? Ludvig kan ha haft en tendens till det redan natten till lördag nu, men det hände inget mer. Så igår var en helt vanlig dag med jobb och dagis. I natt vaknade M med sjukan.... och när L vaknade så var han lös i magen.. så jag skulle tro att även han har en släng av detta... så idag är en dag på hemmaplan... stora killen ligger totalt utmattad i soffan, den lilla har varit arg som ett bi under en timmes tid, menhar nu så somnat så tyst. Det helt utan mat i magen. Han har druckit två glas saft idag. Det är allt.

Själv har jag legat vaken sen 5 i morse och det känns som jag blivit överkörd av ett tåg... men sånt är livet.. bara att bita ihop, få i sig lite lunch och sen blunda i soffan en stund jag med. Det gör ju heller inget att det är VM på tv om en stund...

RSS 2.0