Dystert väder

Vart sjutton tog sommaren, solen och det fina vädret vägen? Det senaste tiden har det mer känts som höst. Det här helgen har ju inte annat än varit grå, trist, blåsig, kall och risk för regn mest hela tiden.

Igår gick M och L ut en sväng för att skruva ihop ett bord-med-bänkar som vi köpt till L, medan jag pulade lite inne och fixade. M var inge sugen på att börja snickra och såga då regnet mer eller mindre hängde över oss.. så vi packade istället in oss i bilen och åkte till Ludvika.... gräsfrö, skruv och en bäddmadrass stod på inköpslistan. Vad vi däremot inte visste förrän vi tänkte parkera i stan och gå och äta någonstans, var att det var marknad..... mycket folk och dåligt med parkering.... men men, vi blev av med bilen, fick mat i magarna och tog även ett varv runt marknadsstånden.

Mellanlandade hemma för att dels packa ur det vi köpt, men även för att byta bil..... under turen så hände något med passe som gör att det låter som vi åker helikopter....... och sen begav vi oss till Nås för att L skulle få bada i ett stort riktigt badkar. Ingen hemma när vi kom, så vi tog en glass på cafét innan vi åkte tillbaka.. fortfarande ingen hemma... men vi gick in och började leka ändå. =) Efter timmars lek, god mat och en nybadad som åkte vi så hem igen för att se på fotbollsfinalen. Men det "bästa" av allt under resan hem var att junior somnade i bilen....

Den senaste veckan har junior varken velat lägga sig eller sovit speciellt länge. Han har hållt sig vaken till mellan 22-22.40 tiden typ hela veckan... lägg därtill att han gråtit skrikit och haft sig innan han tillslut blundat igen... i fredags gick det t o m så långt att vi efter 1½ timmer gråt slängde honom i bilen och tog en skogstur, då somnade han på stört... klockan hade då passerat 22.40.... då kan man ju även tycka att han skulle sovit längre på morgnarna... men icke. Han har vaknat mellan 6.15-6.45 heeeela veckan. T o m igår skulle han upp halv 7 efter 8 timmars sömn... jag menar, vilken mer liten unge klarar sig på 8 timmars sömn??? Därför kändes det så bra när han igår somnade i bilen hem redan vid 20.30.... vi kunde sedan bära in honom och lägga honom i sängen och han fortsatte sova, visserligen med fleecejackan på, men den krånglade vi av när han sovit en stund, och pyssen den sätts på redan vid mormor och morfar efter baden. =) Vi kunde ju inte riktigt vara säkra på att han skulle sova speciellt länge och att det var för natten.... men i morse gick han inte upp förrän halv 8! Han sov nu i 11 timmar!!! Tack snälla junior! Idag tror jag dock inte att vi ska göra så allvarliga försök med någon middagslur... idag får vi försöka hålla honom vaken hela dagen....

I övrigt är det nu inte långt kvar förrän minijunior kommer till oss. Mindre än 3 veckor till det planerade datumet.... jag räknar inte med att något skall hända innan dess, men helt säker kan man ju inte vara....så egentligen är det kanske dags att börja förbereda oss för lite saker... ingenting är framplockat... ingenting. Har visserligen fått kartongen med de minstakläderna av syster som Alice redan växt ur... men det är i kartongen som de ligger ännu.... man kanske skulle ta ett ryck och lägga det i lådan åtminstone?

Det återstår nu också endast 2 dagar kvar att arbeta.

onsdag är det nymånad igen vilket denna gång innebär är LUDVIGS FÖDELSEDAG! så i veckan blir det kalasande och massa paketöppnande!

Fotbollstisdag!

Jag gillar tisdagar. Då är det damfotboll på tv. Just idag visas Tyresö-Umeå, vilket innebär att järngänget är representerat. Sånt är coolt. Träffade dessutom Lissel på Kolmården när vi var där.... inte illa va? Av alla ställen, så ses vi bland aporna. =)

Ludvig sitter bänkad vid andra datorn och ser på "lilla röda traktorn". Det och "stora maskiner" är det enda som får honom att sitta still.

1 vecka kvar att jobba nu!

Tur eller vad?

Jag måste bara berätta en sak för er. Idag fick jag en födelsedagskuvert innehållande lite lotter av M´s mormor. Tror ni mig om jag säger att jag vann på 8 av 9 lotter? Jag kan i varje fall meddela att det är sant. Om nu jag bara har fattat instruktionerna på någon av dem också...
3 stycken 10:an lotter innehöll 10 kr vardera.
2 stycken trisslotter med 25 kr vardera.
1 mini skrapbingo med 20 kr.
(samtliga dessa satt ihop i ett trisspaket! Fatta vinst på samtliga!)
Lägg därtill följande:
Miljonlotteriguldbingo med 40 kr vinst
1 trisslott med 75 kr.

1 trisslott var nit, det var det enda.

Så vad ska jag nu spendera 215 spänn på?


I övrigt så har ytterligare en arbetsvecka hunnit passera. Tiden går så fruktansvärt fort just nu att det är rent utav läskigt. Jag har bara 7 dagar kvar att jobba. Det är inte ens 2 veckor kvar tills Ludvig fyller 2, lägg därtill att det är mindre än 1 månad kvar tills minijunior är hos oss....

Idag efter jobbet fick gräsklipparen göra årspremiär. Den startade t o m på första försöket! Ludvig var inte sen att hänga på han heller, han satte på sig sina hörselskydd och tog sin maskin och gick efter mig. Sötis!
Ett kvällsbesök av mamma och pappa, innan L slocknade för en stund sedan i soffan helt utslagen...

Nu hoppas vi på lite finväder i helgen så man kan vara ute... fast samtidigt skulle jag behöva vara inne och baka så det finns något att bjudas på när det nalkas kalasande.... mycket man ska hinna med...


En minisemester

Torsdag-söndag spenderades på bortaplan. En minisemester var vad som stod på schemat, för det är väl högst osäkert om vi tar oss någonstans under sommaren...

Målet för dessa dagar var Kolmården. En tvådagars vistelse på parken bland alla djuren, blandat med 3 timmars fullt ös på leklandet i Örebro, shopping i Vingåker och på Ikea i Örebro.. det var våra dagar det. Lägg därtill att vi fick trevligt sällskap under lördag-söndag av bästaste Emma & Patrik (även kallad Kacka av en viss junior). =)

Som väntat älskade Ludvig girafferna, men framför allt barnens lantgård. Han skulle nog ha kunnat vara inne hos lammen och minigrisarna hela dagen och klappat dem om han vara fått... ett och annat gosedjur skulle också "den mää hem".

Så det var min sista riktiga semester på ett tag. Nu återstår det i princip 2 veckor att arbeta, sen går jag hem på lite långledigt igen! Födelsedagen börjar närma sig med stormsteg.

Aj aj aj

De senaste nätterna/morgnarna har jag drabbats av sendrag.... det gör så farbaskat ont...men men, bara en 6-7 veckor kvar nu ungefär...

Nu på med kläderna, slå på en tvättmaskin och så ut i solen och arbeta!

En semesterdag

Med lite kortvarsel så blev det en semesterdag idag. Enda tiden som fanns i Falun för att jag skulle hinna byta, var just idag (ringde i onsdags!). Så idag blir det en stadsvisit. Eftersom L och M i vanlig ordning är fredagslediga och L inte har någon dagistid på fredagar, så ställde det ju dock till med lite problem eller kanske snarare extra fix och trix även där. Allt går dock att lösa. =)

Imorgon är det dags för Alice att döpas, så i morgon kommer nog större delen av dagen att spenderas i Nås. Ikväll ska vi därför ta oss en sväng till mamma och pappa så L får bada i riktiga badkaret. De senaste veckorna har han fått stå ut med att bada i badbaljan här hemma... så nu längtar han efter stora badkaret! M´s föräldrar håller på att göra om sitt badrum, varpå det just nu inte finns något badkar att bada i där.. och när vi varit i Nås de senaste gångerna så har tiden inte funnits till något bad... men ikväll så ska han få plaska, pysrackaren!

Söndagen har däremot inga planer. Hoppas nog på bättre väder så att vi kan vara ute. M behöver snickra altan, jag skulle behöva rensa och snygga till i häcken och L vill alltid vara ute så det blir inga problem med honom.

Förresten, jag som såg framemot en sovmorgon idag, vaknade vid 7 med sendrag både i fot och skenben.... så här sitter jag medan grabbarna snarkar vidare.... orättvist.


Miss i protokollet...

Att helgen varit snorkall med isiga vindar och lite snö/hagel, var inte riktigt vad jag hade förväntat mig efter påskens strålande solsken och shortsväder... men tjii fick jag. En riktig miss i protokollet med andra ord. Inte blev det bättre av att det även fortsatt vara kallt och halv snöat av och till under dagen.... bläääää för det och välkommen på riktigt nu våren/sommaren!

Var totalt väck och mega trött i morse när klockan ringde, trots att jag sovit relativt bra inatt. Så idag måste det bli en tidig kväll... vilket innebär att lite av det jag önskar se på tv ikväll, lär ses en helt annan dag...

Idag påbörjade jag så också den sista arbetsmånaden. Cirkus 4 veckor kvar att jobba och då ingår också några semesterdagar.... så tiden springer verkligen iväg just nu... läskigt och spännande på samma gång.

Fick en tid till Falun idag. Så klart när vi är borta på vår lilla minisemester... så det blir att försöka ringa och få en annan tid... aldrig ska något få klappa utan krångel, men men, allt är till för att lösas! För er som följt bloggen sedan Ludvigs födelse för snart 2 år sedan, minns kanske att det då slutade med ett akut snitt. Lite därav och andra anledningar, kommer därför denna förlossning ske med ett planerat snitt. Så vi skall in till Falun för att gå igenom hur allt kommer gå till (tror jag!), ev göra ett tillväxtultraljud (hoppas jag!) samt framför allt få ett datum då lillebror eller lillasyster ska få komma till världen. Läskigt men spännande på samma gång. Det står inte på nu. Välkommen våren/sommaren!

RSS 2.0