Kvällsaktivitet.

foto0423 (MMS)

Kvällsaktivitet.


Nu har busan börjat suga på tummen! Toppen...

foto0417 (MMS)

Nu har busan börjat suga på tummen! Toppen då hon aldrig tagit någon napp.


Kompisen är häääär!

Idag så kom han så äntligen till världen,  Emma & Patriks efterlängtade bebis, tillika vår efterlängtade lilla kompis. Vem vet, kanske även kan bli Mollys kommande pojkvän? =)

Stort stort GRATTIS och åter grattis till världens bästa Emma&Patrik!

Det första riktiga skrattet

Ikväll kom lillasysters första riktiga skratt. Ett sådant skratt som man nästan kan kalla gapskratt. Det liksom kiknade riktigt. Hänger ni med hur jag menar? Så klart var det storebror som gjorde något roligt så hon började skratta. Det kallas syskonkärlek.

Snörvlet fortsätter...

Här är det fortfarande lite sjukstuga. Storebror och lillasyster snorar om inte mer idag än tidigare dagar, men på samma gång känns det som att det är det sista som är på väg ut. Dessutom har M också fått en släng av sjukan och varit hemma i två dagar... det tackar jag för idag, då lillM hade en jobbig natt och vi var mer eller mindre vakna mellan 3-6... kändes guld att kunna ligga kvar och sova 1½ timme till när grabbarna gick upp med lillasyster... 

Hur jag har lyckats undkomma denna snora hittills är för mig ett mysterium, men än är det väl inte för sent för att åka dit...


Två små sjuklingar.

Det tog knappa dygnet från att L började snora, tills även lillasyster gjorde detsamma. De två senaste nätterna har varit kraxiga. Molly har fått halvt sovit sittandes för att överhuvudtaget fått luft när hon sovit, men ändå har hon lyckats sova ganska många timmar... L har också sovit bra för att vara så snorig. Han har blivit en duktig kille och kan fräsa ordentligt nu.

Vi tog oss trots allt till faster Tet igår, så nu är Ludvig nyklippt och fin. Blev lite lek hos mormor och morfar + lite mat i magen innan vi begav oss hem till våra fyra väggar igen.

Idag har vi återigen en dag på hemmaplan. Mollys ögon rinner och kladdar.... det snyts och det snyts.. så vi tar en till se-på-Emil-dag.


Status just nu...

Storebror är förkyld och snorig de lux. Lillasyster har en vägra-sova-middag-dag och har varit vaken sen före 7 i morse.... hur orkar man?
Detta innebär att vi nog får ställa in veckans alla planer. förutom morgondagens klippbesök hos faster Tet.

Vad det gäller mjölkborttagninsätningen för min del så går det bra. Lite tråkigt när de andra har fikat under helgen, men sånt är livet. Man överlever utan en liten kaka. =)

I fredags var M ledig.. så på förmiddagen provade vi att återigen sätta M i bärselen för att kolla hur hon trivdes, denna gången fina fisken, varpå vi beslöt oss för att ta en tur till Rättvik och gå på marknad. Skulle hon tröttna på vagnen, så hade vi nu selen att ta till... men det behövdes inte. Hon somna i bilen dit, sov sig genom alla timmar vi gick runt där i vagnen, samt vaknade när vi satte oss i bilen igen. Duktig tjej! Ludvig var också en duktig kille och satt snällt tyst och stilla i vagnen hela tiden, förutom när han fick springa runt och kolla på utställningstraktorerna! Avslutade kvällen med att köpa med oss thaimat till Nås.

I lördags fick vi besök av Ms kompisar och deras barn. Så det blev bus och fika några timmar innan de vända hemåt Säter igen.

Igår hade vi återigen en dag på hemmaplan, innan vi frampå eftermiddagen åkte till Ms föräldrar för att fika och för att L skulle få bada i ett badkar. På kvällen sen var vi så pass färdiga allesammans, så vi hade inte ens på tv´n överhuvudtaget och vi somnade i soffan allesammans. Ludvig var nog den som höll sig vaken längst....
Lite knöl i natt med nästäppa för storebror och lite magknöl för lillasyster runt 4 tiden, men annars har vi nog sovit rätt bra allesammans. Tack ovh lov!

En slak och snorig sotrebror idag som spenderade hela förmiddagen i soffan framför en film... efter lunch har det bara varit tok och bus och allt som man inte får göra, varpå vi varit osams delux idag också... hoppas nu istället på en lugn kväll och en lång nattsömn....

Dag Två.

Än funkar det bra. För min del. Än är det för tidigt att säga hur denna ta-bort-all-mjölk påverkat lillaM. Vi startade i varje fall vår morgon kvartöverFYRA i morse. Det ni. Var en pigg och pratig liten tjej som inte hade det minsta lust att sova efter att ha fått sig lite mat... vid 6, gjorde jag ändå ett försök och la ner henne i sängen och kröp ner igen jag med...men icke... en kvart senare var det bara att hämta upp henne igen.... snark. Hoppades sedan att hon skulle kunna behaga hålla sig vaken till efter 9 när vi lämnat L på dagis, men icke. 7.20 föll hon i koma i famnen... 5 minuter innan storebror vaknade till liv..... Så klart vaknade hon sedan när vi fick lov bege oss till dagis och det var dags att flytta henne från vagn till bilstol...

En vaken och glad tjej större delen av dagen här... tills för typ 10 minuter sen och det strax är dags för dagishämtning... så vad gör man? Man ringer 112 och frågar om hon möjligtvis har tid att antingen hämta L... Det är egentligen bara torsdagar som det passar sig att någon har slutat när Ludvig ska ha hämtning.. så tur i oturen var det just torsdag idag! Å jag vet nog en som blir glad när någon annan än mamma kommer...

Ikväll väntar föräldramöte på dagis. Det står "pyssel" på kvällens schema till viss del, vilket gör att det verkar bli mammornas möte ikväll.. M hoppas nog innerligt att M är en pigg, glad och nöjd tjej ikväll, så han kan vara hemma med bustrollen och slippa åka till dagis och klippa och klistra ihop vårt familjetåg. =) Jag däremot, jag älskar ju att pyssla, så jag är på. =)

I morgon tar storM ut lite komptid och är hemma med oss hela dagen. Det kommer L gilla! Igår när han vaknade så låg M fortfarande kvar i sängen. Det första L säger är "Pappa hemma nu" och skiner upp som en sol. Det är pappas pojk det där.

Från igår, en arbetar och en vilar sig lit...

foto0395 (MMS)

Från igår, en arbetar och en vilar sig lite.. Eller så är det massa tok på g..


Dag Ett.

Vi har ända sedan Molly varit några veckor gammal, befarat och funderat över om hon kanske är överkänslig mot mjölk. Detta har dock några dagar efter att tankarna kommit, försvunnit igen i och med att symtomen försvunnit och att det pånå vis känts bättre. Hon har ju dessutom hela tiden gått upp i vikt som hon ska. Nu har vi dock återigen kommit till en sådan här punkt i livet, då vi befarar att så är fallet... Hon har den senaste veckan + lite mer kanske, haft och har böjveckseksem i knäveckan.. dessa har de senaste dagarna blivit värre, och när vi sedan funderar över saken, så har jag kanske inte överkonsumerat mjölk dessa dagar, men åtminstone ätit ganske mycket..... lägg därtill att hon har svårt för att komma till ro och kunna sova middag om dagarna... så igår tog vi ett beslut. Från och med idag så skall jag äta en helt mjölkfri kost. Detta i 2 veckor, sedan skall mjölk börja intas igen för att se vad som händer... Detta kommer absolut inte bli lätt, men det är väl värt ett tappert försök. Det handlar ju om Mollys bästa. Så nu får jag säga hejdå till mycket som jag tycker om... men som sagt, det är det värt. Huvudsaken är att Molly blir nöjd, glad och får en glad mage! Älskade skruttunge!

Helgen är här!

Tiden går så fort. Redan oktober nu! Herrejösses.... men nu är månaden här då vi snart får en kompis! =)

Har spenderat tor-fre själv med barnen då M varit iväg på galejj med jobbet. Så vi fick åka till Ludvika igår och hämta hem honom när de kom med bussarna från Kallestad. Åkte lite tidigare då jag var säker på att även L skulle somna i bilen.. så den 1½ timme vi skulle fördriva i väntan på storM, spenderades i lekparken vid stadsparken. Hur toppen och megakul som helst tyckte Ludvig. Han åkte rutschkana och hade sig i evigheter. En sväng på stan när M anlänt innan vi återigen besökte lekparken innan hemfärd. Passande nog är den granne med McD. =)

Idag är det lördag och här ute har det snickrats några timmar. LillM har sovit en stund i vagnen och maten är precis klar.. så bäst att skynda sig innan lillasyster skriker och är vaken igen!

På återhörande!

RSS 2.0