Envis liten rackare.

Att Molly sover 7-8 timmar i sträck under natten är ju helt underbart, men när hon sedan vaknar och klockan endast visar 05.33... då känns det tungt. Mycket tungt.

Storebror ropade att han var vaken strax före 7. Morgonen spenderades sedan till största delen framför dvd:n, men idag var det inte Lilla röda traktorn eller Stora maskiner som stod på önskelistan, idag skulle han se på EMIL! Så i 45 minuter satt han blickstilla och bara kollade och halvt skrattade åt Emils alla hyss...

När det sedan var dags att bege oss mot dagis, så var det återigen en protestensdag. Slutade med att jag först fick gå in med Molly, för att sedan bära in en ledsen Ludvig... men efter 10 minuter kunde jag och Mollis vända hemåt igen.

Trots bilåkande, promenad och allt vad jag kunde komma på, så ville inte lillasyster slå igen sina blå... jag som längtat sååå efter en middagslur idag. Jag har faktiskt inte kunnat vila/sovit middag en endaste dag hittills... kanske under de 2-3 första veckorna i Mollys liv, men sen har det varit helt kört.. dottern behöver ju knappt sova! Vart får hon energin ifrån?

Bestämde mig istället för att åka och hämta hem Ludvig från dagis en timme tidigare än hans sluttid, för att Molly sedan skulle kunna sova utan att jag behöver transportera henne hit och dit mellan vagn och bilstol... och då vill inte Ludvig hem från dagis istället. Så det kan slå om under en och samma dag!

Vid 14-tiden ger sen Molly upp och slår igen sina blå... lilla tjejen var vaken mellan 05.30 och 14.00. Slå det ni om ni kan....själv har jag ännu inte kunnat sova någon minut, så ikväll blir det en tidig kväll... hoppas jag... allt hänger ju på lillasyster... =)

Nummer tre.

Idag började tisdagen vid halv sju, medan att Molly låg och skrattade. Bra start på dagen! Storebror vaknade till liv strax före sju... så här var vi uppe före tuppen. =) Tredje hela natten på raken nu...... man ska aldrig ta något för givet, men just för tillfället så känns det braaaa!

Vi tog oss till dagis utan någon direkt protest. Lät bli att nämna ordet dagis förrän det var dags att klä på sig... jag och lillasyster stannade med honom 10-15 minuter, sen kunde vi åka hemåt igen. Hade en kort förhoppning om att hinna med något här hemma, men där fick jag... medan Molly sov i vagnen i knappa halvtimmen, så hann jag nästan stryka halva strykhögen... tyckte inte att hon sovit klart efter den lilla tiden, så jag klädde på oss och begav oss ut på promenad... en promenad som Molly höll sig vaken hela vägen...

När det så klart började närma sig hämtning av storebror, så blev lillasyster mycket trött..... det slår aldrig fel.. har inte riktigt fått in den rätta tajmingen med de två juvelerna ännu. =) Efter att ha hämtat en mycket glad och nöjd storebror, tog vi en promenad till fåren så M skulle kunna få sova.... när vi närmade oss hemma igen så slog hon igen sina blå.... och höll dem sedan stängda i tre timmar! Jag och Ludvig hann under tiden klippa delar av gräsmattan, sparka lite fotboll, bygga hus och kakor i sandlådan, samt leka i hans rum. Så om jag får utvärdera dagen, så har den varit väldigt lyckad. Jag kunde ge Ludvig några timmar "ensamlek med mamma".

Det var sedan en trött liten kille som vid 19-tiden hade en period av bus-trötthet, dvs så fort han är trött, så blir det såååå mycket bus och tok.... men det stod inte på förrän hans två små blå slagit igen på kudden. Halv 8 var det tack och godnatt. Att sluta med middagssömnen var helt klart ett bra alternativ.


Traktor och gymnastik.

Denna måndag började tidigt. Molly vaknade strax efter 6 och storebror ropade att han var vaken vid 06.40. I min värld så är allt före sju väldigt tidigt... men just idag gick det för sig ändå, för detta var ANDRA natten i rad för denna gången som Molly sov hela natten! Det var några veckor sedan vi hade hela nätter nu, så detta har suttit bra. Var dock lite småtrött vid 9-tiden och halvsov i soffan framför barnkanalen medan Molly åt och Ludvig myste bredvid.

Måndagar betyder för oss att det är en dagisfri dag. Lyckligtvis så håller de just nu på att laga vägen runt om oss, varpå vi har varit ute och sett på en grävare som gräver undan stora hällor som tränger upp ur vägen.... dessutom så stannade åkdonet precis utanför vårt sovrumsfönster. Gissa vem som hade första parkett?Efter lite eftermiddagslek och när Molly vaknade från sin siesta, så var det dags att ta farmor med oss och åka på barngymnastik. Ludvig har tjatat hela dagen om att åka på tiik. Så det var en lycklig kille som kom till gymnastiksalen. Först var han lite försiktig och kollade in de andra barnen.. de flesta var några år äldre, så det var ju helt förståeligt.. men sen släppte han lös rejält. Vi hoppade, klättrade i ribbstolar och gjorde miljontals kullerbyttor. Ungen är 2 år och har kunnat göra riktiga kullerbyttor läääänge! Det ni.

Vi kommer absolut göra gymnastiken till ett måndagsmåste! Gissa om junior somnade på två röda i soffan ikväll...

Molly har också somnat... bara gjort ett enda försök att lägga ner henne i sängen och än har vi inte hört av henne.. det hör inte till vanligheterna.. hoppas på en bra natt igen och att vi tar oss till dagis i morgon utan protest och några tårar...

Sist ska jag bjuda er på en bild på vår stora arbetskille, kolla in de nya cooooola byxorna.


Ett nytt kapitel är skrivet.

Trots att jag lyst med min frånvaro vad det gäller inlägg en tid nu, så hälsar ni fortfarande på här inne hos mig. En stooor kram och eloge till Er. Kanske vore på sin rätt att jag började skriva igen?

För er som inte redan vet och hört, så ska jag först passa på att berätta att vi för en vecka sedan skrev ett nytt kapitel i våra liv. I samband med Mollys dop, överraskade vi våra nära och kära med att även ställa till med bröllop. Perfekt att slå två flugor i en smäll. =) Det blev minst sagt lite chockade och förvånade gäster, men ack så kul! De enda som visste om vad som skulle hända var mina två närmaste (dock inte ur geografiskt synhåll =( )vänner, Västerås-Emma (inkl hennes sambo P) och Stockholms-Ida. Passade samtidigt på att utnyttja deras "intressen" lite.... Emma fick agera fotograf och Ida bidrog med bedårande solosång!

Efter kyrkobesöket så blev det fikakalas hemma hos oss. Lite småtrångt kanske, men finns det hjärterum så finns det stjärterum! Tack till Er alla som delade vår dag. Bjuder på en bild från fotograf-Emma:I och med denna familjehögtid, så har även hela familjen nytt efternamn. M, Ludvig och Molly är redan färdigbytta och klara, medan jag fortfarande väntar på registrering och bekräftelse... vilket gör att jag just nu lever i en värld där jag är högst osäker på vem jag egentligen är.... När detta väl blir klart, lär jag påbörja projekt-byta-alla-kort.... nykörkortsbild är i varje fall tagen.... med sen finns det ju miljontals fler kort att ändra...


Man ska börja träna att sitta i tid.

foto0342 (MMS)

Man ska börja träna att sitta i tid.


Lördagsmys med stora maskiner.

foto0338 (MMS)

Lördagsmys med stora maskiner.


RSS 2.0