Det är blir en match må jag säga...

L somnade i bilen strax efter att vi passerat 50 skyltarna idag, så det blev en middagslur på ca 45 minuter idag bara... under tiden roade jag mig med lite rundkörning med bilen och så bläddrade jag genom dagens reklambladsskörd. Strax innan tiden till läkaren mötte vi upp M vid vårdcentralen. Han ville absolut med, för han skulle i princip vägra att åka därifrån utan medicin...

Redan i väntrummet stötte vi på vår bvc-sköterska, som redan vid en snabbtitt på kinden konstaterade "det där hoppas jag ni får penicillin för", men inte ens hon verkade säker på den saken. Besöket inne hos doktorn varade inte många minuter. Han behövde knappt titta på svinen, frågade bara om det fanns utslag någon mer stans på kroppen och så sa han: "jag vill ge penicillin för det där, är det ok?". Om det var! Så vi pustade snabbt ut och insåg att vi nu slapp ta fighten med att tvätta och smörja in de där förbaskade svinen hundra gånger per dag.... att ta penicillin skulle väl vara en enkel match...

Då det inte med exakthet kan sägas hur fort det läkar och slutar att smittas, så fick vi ett intyg att skicka till FK som ger oss ok att vara hemma resten av vecken! Så både pencillin och intyg utan minsta bekymmer och utan att behöva propsa. Tack snälla!

Under hela dagen har L gått runt och sagt "doddo" och så har han pekat på såret på handen och sen har det låtit "siin". Alltså, han skulle till doktorn med såren för att få medicin. Vilken sötnos va?

När vi så kom hem så var det så dags att ge den första dosen... testade först att ge honom den som den var ur en sked.. men det gick inte... det kom upp och ut fortare än han hann smaka på det.... så vi gjorde ett försök att blanda det med juicen till maten.... han tog en klunk, kollade misstänktsamt på mig och uttryckte orden usch och blää ett antal gånger. Tjiiii fick vi.... jag smakade även på juicen för att känna och det var faktiskt inte gott... så det blev att hålla fast honom och försöka tvinga i honom genom att "hälla" in det.. gick väl sådär kan man säga och det som inte kom bredvid munnen redan vid ihällningen, det kom snudd på upp ändå...så det här blir en match det. 3 gånger dagligen i en veckas tid. 20 gånger kvar med andra ord..... hur sjutton ska man lyckas? 

Så resten av veckan blir jobb blandat med vab. Kan vi inte lika gärna få vattkoppor också då på samma gång, så har vi även det klart sen?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0