Hemligheten avslöjas

Kommer ni ihåg för jätte jätte länge sen när jag berättade om att jag hört "ett rykte från säker källa men då inte var bekräftat och jag heller inte kunde avslöja det sanna ryktet"? Ikväll gott folk, så kan jag avslöja det. Det är så himla coolt. Stört skönt verkligen. Jag säger bara en sak, järngänget!

Hemligheten avslöjas

Lyx!

Den här dagen blev nog faktiskt bättre än väntat. Jobbat några timmar innan M kom och hämta upp mig igen. Åkte på föräldraträffen i Mfjd till halv 2... trodde det skulle vara hur hemskt som helst, men jag ser ut att ha överlevt. Inte en kotte jag kände, men vad gör det. Trodde vi skulle vara där i flera timmar, men vid 15-snåret tyckte de att det räckte för idag! Så vi var hemma före 4 båda två.. när tusan hände det senast liksom?

Har ätit tacopaj och tagit en långpromenad, samt påbörjat vårat maraton-tittande på 24... hade inte hunnit se några avsnitt än, eftersom vi fick lov se 24-filmen först... så vi har en 7 avsnitt någonting som ligger och väntar på oss.. och eftersom vi såg filmen tillslut i söndags, så är det bara att plöjja igenom avsnitten också! I love 24.Jack Bauer är min favorit, alla gånger.

Ska se ett avsnitt till innan jag ska försöka sova. I morse vakna jag vid halv 7 av att en pippifågel satt och picka på väggen utanför eller något såndat.. det var iaf så högt och störande att jag inte somnade om igen.


Ca 25 arbetsdagar kvar.


Vilken dag!

Dagen har gått i hundra knop från halv 9 till ca kl 19... Härligt. Not.
Dagen började med att chefen var sjuk och vi blev endast 2 stycken som jobba idag...
inte så värst kul direkt vid månadsskifte kan jag lova er... telefonerna ringde konstant på alla linjer,
så vi har säkert svarat på ett 50-tal samtal idag, + att vi inte hunnit med att svara... lägg där till en en hop med kunder i lokalen... halleluja! Säg mig en sak, hur kan man komma på att man inte kan betala på lånet precis på förfallodagen? Jag menar, 95% av alla får garanterat sin lön den 25:e eller 27:e... säkerligen inte efter det... och vet man inte ungefär då eller till och med innan, hur utgifterna ser ut? Nix. Aldrig skall man förvånas. Vid 15 var det bara att packa ihop och bege oss iväg vidare på nya äventyr. Kvällsaktivitet i Björbo med de kommunens övriga 2 kontor... och som traditionen då lyder= smörgåstårta! Så idag kan man iaf säga att man har kännt att man lever. Positiva av denna dag= nästan 4 timmar komp! Kommer behövas.

Har duschat och fixat färdigt en matdosa tills img. Nu får det bli soffan för resten av kvällen och sen tidigt i säng.

Img är det dags för första föräldragruppsträffen, jag längtar inte.

Överskottsenergi.

I dag har jag haft sådan överskottsenergi. Vette katten vart jag fick all energi ifrån, men det är bara att passa på att stå i medans det varar. För att sammanfatta dagen lite kort:

√ Fått hjälp av svärmor att baka tekakor
√ Bakat mockarutor och havreflarn
√ Tvättat 2 maskiner
√ Torkat alla fönster
√ Bytt sängkläder
√ Bytt gardiner överallt (inkluderar tråkig strykning..men ett par strök svärmor, thanks!)
√ Dammsugit och torkat golv
√ Torkat ur badrumsskåpet
√ Diskat massor
√ Bjudit på fika
√ Och en massa massa mer
√ Sett på 24 filmen


Och resultatet av allt slit och släng idag, onda fötter och en trött rygg.... så tack och godnatt för idag!


Proppis.

Eftermiddagen har spenderats i Vanå tillsammans med Tet. Ätit fruktansvärt god mat, så vi kunde rulla därifrån sen... vidare hem till Tet för att spana in hennes lya... eller det var taskigt att säga, för hennes lägenhet är större än vårt hus.... kanske dags för en utbyggnad?

Sitter och ser på lite damfotboll som jag har spelat in. Jag saknar bollen lite grann, men kanske inte i just det väder som vi har utanför fönstren just nu... men i sommar så när allt är grönt och fint... Robinson om en stund, och efter det fotboll. Fast jag känner mig lite trött och sliten, så jag undrar hur tusan jag ska kunna hålla mig vaken till midnatt typ. Kommer det verkligen att gå?

Måste berätta en sak. Träffade på kusin-vitamin gänget idag när vi stod vid Ica och skulle ta ut pengar. Både jag och M står med ryggen åt, när vi hör en röst "men Emma är det du". Vi vänder oss om, och där står Ebba tillsammans med sina 4 systrar. Nästa replik från Ebba blir i stil med: "Jag tyckte väl det var ni, men jag såg bara en SKÄGGIG och en JÄTTE STOR". Tack för den liksom!

Har pysslat en del innan vi drog iväg också.. lite brist på fantasi, men tillslut fick jag ihop en albumsida. Om ni är snälla kanske ni får se en skymt av det img... har iaf hämtat mina brillor nu, så nu kan jag se ordentligt utan att kisa också.


Du där uppe...

...måste ha missförstått det där med att vi dels ska ställa om klockan i natt så vi får sommartid, och dels att det i nästa vecka är april månad, dvs en månad som räknas till våren. Men icke. Var ju snöstorm igår kväll och det yrde och höll på, så när man kollade ut genom fönstren i morse, blev man ju inte speciellt förvånad att det typ ligger 1 dm nysnö utanför och att bilarna är översnöade... nja, man blev snarare ännu mer matt och less.

Vaknade före 8 i morse, utvilad och alert. För att inte störa M´s sömn, försökte jag läsa lite, men fick ingen ro, så jag smög upp och duschade och åt lite frukost istället... hur lätt det nu är att smyga i 2 rum och kök... men tror antingen jag lyckades rätt bra, för han gick inte upp förrän efter halv 10... eller så var han så trött och slut så han inte märkte av mig. Det förtäljer inte historien.

Var hem till mamma och pappa igår och träffade en snorig pysen. Fick hembakad pizza och såg på lite hockey...  men vi gäspade rätt så bra allihopa där ett tag, så vi begav oss hemåt strax efter 21 tror jag...och som befarat så stöp jag i säng vid 22-snåret.... vaknade till liv 3½ timme senare när M gjorde likadant och möttes av kommentaren.. "hade det tagit sådan tid att rensa datorn, så hade jag låtit bli"...

I eftermiddag blir det en tripp till Vansbro för att hälsa på Tet och se hur hon har det. Skojsigt. Blir även en mumsbit på Sehlins. =)

Skidskyttet på tv:n är inte förrän om några timmar, så jag vette katten vad jag ska göra tills dess.. funderar på att pyssla lite... men mitt klantskal glömde brillorna på bänken i Nås igår, så först lär jag nog vila ögonen en stund.. Såg det var damfotboll på tv:n idag också, funderar på att spela in matchen.

26 mars.

Två månader kvar  plus-minus x antal dagar beroende på vad Liten själv tycker.

Har varit lite små kyligt i några dagar här nu, riktigt trist. Känns ju som det kommer ta en evighet innan snön kommer försvinna här, och då är det ändå april nästa vecka. Sjukt.

Idag har det varit en lång arbetsdag. Var inte hemma förrän efter halv 7, helt färdig och kaputt, nästan bara redo för sängen. Har ingen som helst energi till att få ihop någon matdosa till img tyvärr, men eftersom jag inte kan svälta, så får jag sno M´s felix-pizza... ibland har nöden ingen lag... och M själv har ju hela stan full i restauranger om det kniper för honom.... jag längtar så enormt till helg. Måste få sooooova.

Vad helgen har att erbjuda det vet jag inte, kanske ett besök hos Tet eventuellt. Vore trevligt.

Ska nog försöka mig på att bre en macka iaf, och invänta lyxfällan... men inte helt hundra på att jag orkar hålla mig vaken under hela programmet... sova i soffan vore guld just nu...


Trött på snö!

Vaknade tiiiidigt av snöplogen, som vanligt..... bara att försöka ligga kvar och halvsova några timmar till innan klockan ringde.... väl dags att åka till jobbet, så var det ju i princip bara att skotta sig ut till bilen och skrapa rutor och allt sånt där... fy skrutt vad jag hatar vintern just nu.

Sitter och ser på Kattis & C:o, familjen Wahlgren är så härliga! Inte konstigt jag gillar att läsa Pernillas blogg. =)

Kvällens måltid var en delikatess, men vågar inte berätta om min konstiga blandning... för då förstår ni hur knasig jag kan vara ibland.... mätt är jag iaf och gott var det... haha... M kan bara skratta åt mig ibland...

6½ arbetsvecka kvar nu, och 9 veckor till beräknad ankomst. Vart tar veckorna vägen?


Bilder från helgen...

    

Soffläge.

Då svärfar förtillfället har problem med ryggen, och inte var så sugen på att sitta och kolla på hockey under eftermiddagen, fick jag rycka ut och vara M sällskap. Behöver vi ens kommentera hockeyn? Man skulle kunna säga såhär, vi har biljetter till lågt pris till salu till resterande hemmamatcher.... om någon är sugen på att se bedrövlig hockey?

Åkte över skogen hem för att svänga in en sväng i Nås, avlämna lite strumpor och få lite oriflame. Fick även lite varma mackor av mamsen, vilka satt som en smäck. Våra magar är inte vana vid att äta lunch redan vid 12-snåret på helgerna.... haha.. sen in en sväng hos fam Z där det var full rulle och fart. Gosungen. Får ta ett längre stopp där snart.

M drog direkt vidare på bandy och än är han borta, så jag har en timme i min ensamhet kvar. Dock gjorde hockeyn att även min rygg gör lite ont... skönare kan man ju sitta liksom.. men men... så jag intar soffläge för resten av kvällen. Se på Wipe Out och så Beck så klart. Söndagens höjdpunkt. Sen är det läggdags.

Img är det måndag, en ny vecka och en dag närmare löning. Ska förbi hos M´s föräldrar och kolla in lite matt-prover till deras (dvs våran kommande) tvättstuga.


Snöiga söndag.

Gårdagens Robinson tyckte jag var helt ok. Kommer bli skoj. Tufft för dem, men det är väl så det ska vara... ska inte vara någon solsemester i paradiset heller ju. Själv skulle jag inte ens fundera tanken på att söka dit.... Dock blev det ju som jag befarat direkt, paktspel. Så otroligt tråkigt att börja med det redan efter 4 dagar... snacka om att man då är rädd för sin egen plats... ett straff för alla paktspelareborde införas!

Var helt död igår kväll i soffan, så jag la mig efter 22 redan och sen sov jag rätt så skapligt hela natten. Åt frukost för ett tag sedan och snart är det dags för lunch... hur tusan kan man lägga en hockeymatch kl 14? Hallå tv4 hallå...

Snöar gör det utanför fönstret också, så man är inte så vidare hågad att göra något ute... ser dock ut att bli en tur till Nås under eftermiddagen här för lite bus med pysen!

Robinsson.

Så var vi hemkomna från en tur till storstan. Började dagen där med att Frippe skulle ha en ny klocka... och säg den kille som inte säger ja tack till första bästa som expediten visar... haha... Fortsatte eftermiddagen med att äta. Dock hade grabbarna varit på barnkalas innan, så ingen av dem var någon vidare ätare... sen blev det bowlande för alla andra utom lilla jag, som nöjde mig med att kolla på. Ska kolla genom kameran sen få se om jag kan bjuda på något kort...finns iaf ett par stycken där Jon varit fotograf, dock föreställer korten kanske inga "in action kort"... men rätt roliga ändå!

Om en halvtimme börjar Expedition Robinsson igen.... 1½ timme långt program. Ska bli kul att se det igen faktiskt. Hoppas bara att det inte bara blir pakter och rävspel hela tiden.

Img är det dags för kvalhockey igen. Som det ser ut nu, så slipper jag följa med som sällskap. Men det kan ändras det med inom avfärd img.

Härliga lördag!

Man vaknar och går upp strax före halv 10, utvilad för länge sen (ja, det blev 1½ timmes sömn i soffan igår....) och inser att det är +7 grader ute, och det utan sol! Så det var bara att dra på sig kläderna och ta en liten promenad. Ljuvligt!

Trodde jag skulle få se på lite skidor idag på tv:n, men icke.. allt börjar ju så "sent" idag, så då har vi redan åkt...

Ska ta och göra mig klar och hitta på det som skall med. Ska hämta M´s bror om en halvtimme cirkus och så blir det Blge nästa. Pizza, bowling och så lite mathandlande. Yeah.

Ha en fortsatt trevlig och fin lördag allesammans!

Äntligen fredag!

Har en softarkväll i soffan framför tv:n. Sååå skönt. Veckorna går verkligen hur fort som helst just nu, men jag klagar inte, för jag ääääälskar när det är helg! =)

Bjöd svärmor och svärfar på lite grillad kyckling när vi kom hem från jobbet, sen blev det en lång promenix runt byn, och sen har det varit soffläge sen dess. Sett på Månsan på så ska det låta och diggat järnet. Man kanske lär ta och införskaffa hans ny skiva som kommer i veckan?

Börjar känna mig lite slumrig... så vi får väl allt se om jag orkar se 24-filmen nå idag som vi tänkt, eller hur det går... hmm...

Img ska jag ta och sova ut.... åtminstone inte ha någon klocka på ringning...me like!

Kille eller tjej?

Av hjärtljuden att döma på vår lilla Liten, så verkar man inte kunna avläsa vem Liten egentligen är. Idag låg de på 130 igen. Så varannan gång nu har de varit 140 och varannan 130. Det kvittar ju egentligen, men nog är man rätt nyfiken vem det är som gömmer sig därinne ju... bara ca 10 (+-2) veckor kvar nu! Jippi! Allt såg bra ut på dagens kontroll också, verkar som jag sköter mig som jag ska. Var 2 veckor sen sist vi var dit, ändå känns det som att vi är där rätt ofta. Hmm.. Men från slutet av mars nu så kommer vi i princip bo där, eller åtminstone blir det ett besök i veckan ett tag framöver... 3 tisdagar i rad med föräldragrupp sen, kombinerat med vanlig kontroll och faderskapsskrivande. Fick veta idag att vi är 5 par som ska gå föräldrautbildningen nu i mars-april..... 5 par.. det är inte många det inte enligt mig... kanske om man ser på att det är 5 barn på en kortare tid (?), men bara 5 par som ska sitta i samma rum och så... jag gillar inte riktigt sånt där... blääää... och vilka är de andra?

M har åkt på bandy, verkar som det blev träning av ikväll också.. så jag blir ensam ett tag till som det ser ut. Lite halvt trött och sliten, men ska försöka hålla mig vaken över lyxfällan iaf.. kanske ska slumra lite i soffan samtidigt..

Helgen ser ut att vara fullspäckad... eller kanske inte helt. Lördagen kommer iaf bestå av att äntligen komma iväg och utföra vår födelsedagspresent som Filip fick av oss i november.... men är man hockeygrabb så verkar man ha fullt upp heeeela vintern... Dessutom ska hela familjen F följa med, så även lillebror Jon ska få bowla lite.. bäst att ta med kameran! Personligen tror jag att jag skippar det där bowlandet, med tanke på att jag kanske inte ska kånka på ett tungt klot (?), så jag förblir nog åskådare. Före allt detta, så blir det ett pizzeriabesök också.

Söndag är det kvalhockey igen... om M har lust att åka dit... och vill inte svärfar dit, så får jag ta hans biljett och göra M sällskap... så vi får väl se vart allt slutar. Besöka familjen E-Z känns mindre lockande just nu eftersom syster i dagarna haft bläää-sjukan....

När tusan ska jag få någon info från F-kassan?

En frustrerad sambo.

M är om inte helt vansinnig just nu, så iaf väldigt upprörd. Anledningen stavas hockey. Han undrar hur man gör för att sluta tycka om ett lag man gillat i hela sitt liv? Och om det eventuellt finns någon som vill köpa några biljetter till kommande matcher. Bra platser, men bra hockey kan inte garanteras. Man skulle kunna säga att han är rätt besviken och arg, eftersom han sitter med biljetter till de fyra hemmamatcherna som är kvar, och det är i praktiken kört redan innan det börjat....

Ska bjuda er på ett sms från dagen också för en gångs skull:
"nästa år om jag för mig att köpa biljetter till kvalserien, be mig vakna och hota med att lämna mig om jag köper...För det där jävla skitgänget ska jag inte se på live i nästa kvalserie."

Hejja Leksand!



Har spenderat flera timmar med att fika med Jenka ikväll. Trevlig att träffas och prata lite. Även fast dagens främsta samtalsämne kanske inte var det positivaste direkt, men det är kanske det enda rätta, trots allt? Nästa vecka lär ett beslut tas. Usch. Har fått med mig 2 gigantiska kassar med newbody-grejer också, så nu är det bara att börja leverera och hitta plats i våra egna garderober...

Medan jag har varit borta, så har M haft snickaren på besök. Så det börjar röra på sig. Härligt! Jag ser skymten av lite större plats.... långt långt bort där bakom molnen...

Img bitti har jag ett nytt besök hos barnmorskan. Var först tänkt att ske på tisdag nästa vecka, men BM själv ringde i veckan nu och ville byta tid, så det blev redan img... dags för ett stick i fingret igen och lite sånt.

Tack och godnatt.

Mästare Per.

Har precis sett på finalen av Mästarnas Mästare, Elofsson är ju hur grym som helst ju! Blev en spännande final till slut ju!

Efter jobbet idag tog vi direkt en promenad upp till Handbacken, för busungarna var ute och busade, samt att vi fick en liten present av mormor Gerd till lilla Liten. Blev sen även bjudna på mat av svärmor, visserligen spaghetti och köttfärsås som vi åt i söndags samt i gårdagens dosa, men det var det samma. Slapp ju laga själva och komma på något... blev även rester så jag fick en dosa.... =)

Upptäckte för en stund sedan att snickaren hade försökt ringt hit i kväll när vi inte var hemma... attans... då kanske han hade tänkt besökt oss i kväll och spanat... M får ringa honom img och höra efter.... och img får vi kostnadsförslag på grunden också.... undra tusan vad den hamnar på alltså.... lite oroliga är vi allt... men utan grund så blir det svårt att få en utbyggnad...

Om allt går som det ska img och inget kommer i vägen eller ändras, så blir det en fika med Jenka. Trevligt.

Dagens present...


Besviken.

Jag blev totalt blåst på måndagens höjdpunkt. Mitt favoritprogram 90210, visar ett gammal avsnitt i repris... blev så frustrerad.. fick lov kolla in tv4.se... "vi repriserar tidigare avsnitt ur serien då det är ett kortare sändningsuppehåll av serien i USA"... men de kunde de väl ha förvarnat redan förra veckan... Fan.

Göra nu då. Gå och snarka?


Jag älskar regn!

Underbart härligt när det i mars månad ösregnar! Jag är så glad. Kanske kan all denna snö försvinna inom en snar framtid trots allt?

Avverkat en ny måndag på jobbet utan problem. Tog en promenad när vi kom hem, men ingen av oss var egentligen speciellt sugna och på g, men vi tog oss runt ändå. Så nu väntar det lite mat på oss och sen blir det televisionen.

Har under dagen även bokat in en tid för att göra klart faderskapet innan födseln. Duktigt gjort av mig.

I övrigt vet jag inte vad jag ska skriva här till er, jag tror jag nöjer mig så för dagen och hoppas att det åter regnar img.



Jo förresten, img ska laget träffa styrelsen... få se vad som händer och sker. Vet egentligen inte vad de vill och så... men spelar-situationen är ju inte allt för stabil för att vara ett div 2 lag... i längden håller det ju aldrig med 4-5 spelare på träningarna... bara att hålla tummarna. På onsdag sen, så åker jag till Ludvika och tar en fika med Jenka, för att samtidigt få hem lite newbody-produkter att sen leverera ut till höger och vänster.

Tv:n nästa.

Har haft mamma och pappa här på eftermiddagen. Pappa och M har fixar i källaren, och jag och mamma tog en promand. Avslutade det hela med fika med nybakade muffins. =)

Har fixat lite i källaren jag med, men nu blir det tv för hela slanten. Wipe out och sen Beck. Så ikväll kommer det bli sent innan man kommer i säng.

Måndag img igen då. Pust och stön.

Dripp drapp dripp drapp

Vilket fantastiskt vinterväder vi har! Det är så här det ska vara under vinterhalvåret, jag är så lycklig! Massa plusgrader och solen skiner. Lovely! =)

Har kommit in i ett stim när jag inte kan sova länge på morgnarna längre... eller så hör det ihop med att jag heller inte är uppe så sent om nätterna längre... uppe före 9 idag... och fick snabbt sällskap av M som heller inte kunde sova. Så vi drog på oss kläderna och tog en promenad. Dock hade inte solen hunnit komma fram, men det var härligt ändå!

Om schlagerkalaset igår kan jag egentligen bara sammanfatta allt med sju bokstäver. S-K-A-N-D-A-L. Visserligen var det miljoner gånger bättre att operan vann och inte den där ugglan... men hallå Sverige, hur fan röstar ni? Nog för att man nu slipper bry sig i Moskva och att operan säkert kommer ha en större chans än någon normal vi kunnat skicka... men kallar man det där schlager? Vem fan kan sjunga med i låttexten? Jag vet då en sak, det spelar mig då absolut ingen roll om jag måste spendera den där kvällen i maj när Malena är i Moskva på ett BB i Falun....

Ska kolla om M har tid att göra lite köttfärssås åt oss snart, sen kommer papsen och hjälper oss lite under eftermiddagen/kvällen här med att förhoppningsvis få in en dörr mellan tvättstugan och pannrummet... och jag kanske skulle börja måla lite?

Schlagertankar...

Nyss hemkommna från kalasande hos kusinskaran i Järna, där även farmor var! Fick 2 superba tårtor och massa smaskens.Kusin-Stina var i sitt esse och underhöll oss alla utan problem. =) Så nu dröjer det lite drygt 1 månad till nästa kusinkalas...

Bara hem och vända nu. Blir thai och schlager hos fam Forslund ikväll. Skulle säkert tro att vi kommer sitta där i soffan och vara så less och arga på vilka idioter som väljer att rösta på snälla snälla.... garanterat att hon kommer topp 3 alla gånger, men vinna det får den då ta mej fan (rent ut sagt ja!) inte vinna! Jag tror jag hejjar på Måns, eller EMD, eller Emilia, eller Molly... eller kanske Alcazar? Vem som helst men inte 3 stycken enligt mig, inte Ugglan, inte operadivan och inte hårdrockarna. I övrigt var det lika fan, för det går åt fanders i Moskva eller vart det nu är i maj i vilket fall.

Vi hörs väl img gott folk.

Ha en trevlig kväll!

Nattens födelsedagskort...

...blev så här..


Friday

Har haft en myskväll hemma i Nås med mamma, pappa och Saga... ja broder var med ett tag han med och åt lite tacopaj innan han drog på andra äventyr. Blev relax i sköna soffan med skidskytte, hockey och lite Singing Bee innan jag drog mig hemåt...

M är på väg hem från hockey med sin pappa.. har varit och kollat på Leksand, men det gick ju på skit som vi kunde se...

Skönt att det är fredagkväll och två dagars ledigt. Ska försöka sova ut om morgnarna... img blir det nog lite tvätt och städning när man tagit sig upp, en tidig lunch och så stundar 9 års kusinkalas på eftermiddagen.. sen är det väl schlager till kvällen skulle jag tro.

Ska se på lite skidskytte nu, sen lär jag försöka pyssla ihop ett grattis-kort till kusin-Kajsa tills img..

Tjing för idag!

Sov gott.

Det finns lite pysslande inom mig allt.


I´m back!



 

♣ Har haft blogg och skrivartorka
♣ Varit trött och slut
♥ Avverakat 4 jobbar dagar
♥ Sett på lite tv
♥ Vilat en massa i soffan
♥ Fått Henke Larssons autograf
♥ Kommit igång med promenaderna efter sjukan
♥ Pysslat en massa
♥ Lagt mig i god tid
♣Termometern har varit upp på -17´c och vänt
♥ Längtat mig bort till våren
♥ Klarat mig utan nässpray





 


Update.

Gårdagskvällen spenderades i Äppelbo his kusinligan. Alltid lika trevligt. Sally går för fullt och är hur söt som helst. (kanske dags för pysen att hänga på snart? Han är ju ändå 2½ månad äldre..). Selma och M busade som bara den i garderoben, medan vi andra gick genom lite barnkläder som faster mer än gärna ville bli av med... vilket slutade med att vi hade en heeeeel trunk med oss hem med diverse kläder i blandade storlekar, det mesta i rosa och rött så om Liten visar sig vara en tjej, så behöver vi inte köpa kläder de näramaste 10 åren typ..... om Liten inte är en tjej, så får vi lägga det på hög till framtiden. Hjälpte faster med lite bloggande, och jag tror vi fick till det skapligt till slut iaf. Spana in själva Fasters-blogg. Blev sent innan vi var hemma, så det var inga problem att somna på stört.

Sovmorgon i morse. Sen bara upp och äta en rejäl frukost och iväg och kolla på lite fotboll. Resultatmässigt slutade det som det alltid gör mot Gustafs, förlust med rätt stora siffror, idag 0-6.... men det var inte allt för illa. Första gången på fullstor plan och många nya spelare, så det var ett bra träningspass iaf. =)

På eftermiddagskvällen nu så var vi till Storänget en sväng och överlämnade en försenad födelsedagspresent, så där blev det också lite bus... innan vi åkte därifrån med ännu mer barngrejer..... (lägg därtill kartongen vi fått låna av syrran....)
och vårt störtsta problem just nu är som ni kanske kan förstå i två rum och kök, vart tusan ska vi förvara allt??? Den där utbyggnaden skulle behöva sitta på plats nu.... men skulle tro att de kommande 2½ månaderna går skapligt fort ändå...

Dags att se på 5:ans nya satsning... ser helt livsfarligt ut att genomföra, men säkert hur kul som helst att titta på... sen är det Beck.


Lördag

Jag har sovit så fantastiskt bra i natt, efter att först ha sovit en timme i soffan igår kväll. =) Gick upp 10.15 ungefär och var såå utvilad. Så nu känner jag mig pigg och alert igen. Skapligt iaf.

Har hunnit med ett äta frukost och startat en tvättmaskin. Slagit på tv:n och insett att det är lite alpint idag med.

Sen får vi se vad dagen har att erbjuda.

Fredag.

Jag är trött. Mycket trött. Kan inte förneka att det varit en tuff och jobbig vecka. Därför känns det extra bra att jag överlevt och att det nu äntligen är helg och det finns tid till att vila.

Förkylningen sitter fortfarande i, men jag kan emallanåt åtminstone få luft nu, så lite har det nog gett med sig, trots allt.

I morse vid 6-snåret högg krampen till i min ena vad utan några som helst förvarningar... vilket gjorde att jag skrek rakt ut, för den gick inte att döda... så M vakna med ett ryck och blev livrädd.... men men, sånt kommer vara livet för honom nu de kommande veckorna är jag rädd, så det är lika bra han vänjer sig...

Började dagen med ett besök hos barnmorskan. Liten växer fortfarande på fint, bra hjärtljud och mitt blodtryck är bra. Slapp ta ett stick i fingret också, då hon inte tyckte vi behövde göra det idag eftersom jag mår så bra som jag gör och inte har några problem... tar det vid nästa besök om 2½ vecka istället.

Har verkligen inte haft någon ork ikväll. Inte ens orkat gjort mat. Vi har ätit mackor och sen en fika hos M´s mormor, men i övrigt så har ingen av oss haft någon vidare hunger eller ngt matsug.. men sånt är livet ibland. Kommer ju en dag img också. Ska se på lite Skavlan nu med Sanna Kallur, sen ska det bli skönt att ta kvällen. Fredag trots allt, men det ska bli såååå härligt.

Inga direkta planer för morgondagen, den får bli som den blir. Ska åka till Nås och hämta hem min älskade corre någongång bara, så jag & Corre kan ta en tur till Blge på söndag... Att corre skulle gå genom besiktningen utan några som helst problem eller anmärkningar, det var väl inget som förvånade någon? Min corre är den bästa. Alla kategorier.

Snörvel snörvel snörvel.

Igår kväll gick jag och la mig strax efter 21, låg och läste en stund innan jag släkte efter 22 någongång... men det gick verkligen inte att sova. Så fort jag la mig ner så blev det total tjockt i näsan, snött mig gång på gång, försökte med Renässans, men icke... (hur jag nu kan tro det ska hjälpa men....)... vid 23 fick jag nog, gick upp och såg på lite tv, sen insåg jag att för att på någon sätt kunna vakna som människa idag, så fick jag lov synda lite. Fanns inget annat alternativ. Så, det blev första gången sedan i september ungefär, som jag tog min kortisonspray.... och vilken befrielse! Det lossna direkt och gav mig syre och fria andningsorgan.. sen somna jag som en stock och sov bra hela natten... har antagligen snarkat som sjutton, men det kan inte hjälpas. Huvudsaken jag fått sova!

Så dagen idag har kännts relativt bra. Om man jämför med igår och i tisdags iaf... mina kollegor frågade om jag inte ville åka hem och vila på eftermiddagen nu när det var som mest jobbigt att andas och prata i telefon samtidigt.. men vad tusan, har jag klarat av att jobba hela veckan innan, så skulle jag lätt klara dagen också, dessutom hade jag ingen bil att ta mig hem med... så det var snart sagt. Och för det tredje så behöver jag all innestående komptid jag har till framtiden.
Man kanske inte kan säga att jag har varit så värst drivande på jobbet dessa dagar, utan det har mer varit att man har sett till så det har rullat och gjort det som skall göras.. men jag har iaf varit där.

Har en lugn kväll hemma. M ser på lite hockey och jag kollar läget på nätet. Ska inte göra så värst mycket mer idag heller, men jag har faktiskt dammsugit, så lite nyttig har jag varit. Och gjort en pytt-i-panna dosa till img.

Img ska jag vara i Mockfjärd kl 8. Intressant att se hur alla värden ser ut nu, om jag fortfarande har skött mig som jag borde...
.....sen en jobbardag som vanligt, och sen helg! Underbara efterlängtade helg!


Behöver jag säga att min näsa är förstörd och rätt uttorkad?


Mardrömsnatt.

Man kan ha mardrömsnätter på flera olika sätt. Jag hade önskat att jag hade drömt något hemskt, dvs haft en riktig mardröm. Det hade ta mig tusan varit mycket bättre. Jag la mig strax efter 21.30 och gick upp vid 7 i morse. Under den tiden, så har jag sovit sisådär 3 timmar! Helt sjukt... det kallar jag mardrömsnatt. Har inte kunnat sova pga många orsaker, full näsan och huvudet i snor, halsont, lite rethosta och så problem med sovställning.... när kroppen börjar bli lite annorlunda till utseendet, så är det inte alltid så himla lätt att sova som man vill... men det är bara att gilla läget och välkomna verkligheten.

Hade det varit en vanlig dag på jobbet med full personalstyrka, så hade det inte funnits en chans att jag hade jobbat idag. Det tror jag inte. Nu var det dock ingen vanlig dag, utan jag var tvungen att jobba... bara varit jag & chefen både igår och idag.. så det har bara varit och bitit ihop och kämpat på. Så glad som jag var när M hämta mig på jobbet vid 16 idag... det var nog länge sen...var sååå skönt att få komma hem och bara vila! La mig i sängen för att försöka sova lite middag, men det gick naturligtvis inte... ska se på lite tv nu och äta en chokladbit, sen ska jag göra ett ordentligt försök igen.
M har ju också åt dit på allt, så han sov heller inte alltför bra i natt, dels pga sin egen snorighet och hosta, men även på att jag kraxar och snarkar som jag gör... Man skulle kunna säga att han ligger en dag efter mig. I måndags hade jag satans ont i halsen, bara. Igår började snoret rinna, och idag är det som det är... I tisdags fick M ont i halsen, och vips så var han snorig idag....

Ska nog ta och stänga ner datorn för dagen nu, men borde logga in på F-kassan få se om det hänt något nytt sen sist.. tycker jag borde få lite post från dem snart, men det innebär också att jag måste byta dator, eftersom jag var så puckad att inte ta den med Bank-ID direkt... synden straffar sig själv sägs det ju.

har en tvätt att hänga om en stund också.
+ att man måste se på lite semestersvenskar.
Jag vill också ha lite sol och bad! Guuu va härligt att det slaskar och braskar ute!

Snörvel.com

Har överlevt dagen tack vare 2 paket näsdukar och säkert en toarulle med papper och så klart x antal halstabletter. Huduvdet är i detta nu sprängfyllt med s*or plus att det inte går att få luft genom näsan ett dugg. Snudd på om man inte har lite feber också? Så, nu har jag klagat klart för idag.

Fick mat av mamma efter jobbet, spaghetti och köttfärsås, vilket senare även räckte till 2 dosor... =) Bytte bil där hemma, eftersom min favorit corre ska besiktas på torsdag och jag själv inte har någon möjlighet att åka dit med den... men pärlan ska nog gå genom utan problem. Han är ju den bästa.

Har sett på Mästarnas Mästare nu och ska se på lite bygglov, sen är det läggdags.

Förresten, har pratat med min mormor på telefon ikväll också. Hon är lika säker som M på att Liten är en tjej. Så jag kanske borde ta och ställa in mig, inse det jag med... (jag har ju ingen som helst känsla för vem det är som bor inne i mig....) för min mormor är typ synsk. Hon visste jag var gravid innan jag ens berättat det. Det visste hon direkt jag klev in i rummet, påpylsad med en tjock vinterjacka, inte en tillstymmelse till mage typ... sån är min mormor.

Förbi hos syster en snabbis också för att hämta lite oriflame grejer att leverera, såg helt dött ut i huset som att det var läggdags där, så jag smög lite tyst in, men tjiii fick jag, där var det bus på högnivå. Sicken lill-pys.

Plus och minus.

Veckan har startat med både plus och minus.

PLUS är att byggnadslovet äntligen har hittat till vår brevlåda! Nu är det beviljat och klart iaf, även
fast det krävs något "byggsamråd" innan allt startas, vad nu det än är.... dock kommer det ju en faktura på detta snart också, men den var inte alls så farlig som jag trodde så det blir nog bra.

STORT MINUS är att jag vaknade halv 4 i morse och hade så satans ont i halsen att jag inte visste vart jag skulle ta vägen... pallade mig till jobbet iaf och kämpade mig genom dagen... trots tryckande halsont, liiiite huvudvärk och allmänt färdig... Halsen gör fortfarande förbannat ont konstant, vet inte vad jag ska ta mig till.. ska ta och testa lite te och honung nu, varvat med lite glass. Har två dagar framför mig när jag måste jobba, hur dåligt jag än mår. Dessutom, så kan/får jag ju i mitt tillstånd inte äta vad som helst heller, inge hokuspokus-mediciner, inga värktabletter (jo, någon sort kan jag ta, men kommer inte ihåg vilken och ska klara mig utan ändå...)... och lite sånt. Så halstabletter, te och glass får stå till min tjänst....

Dags för massa tv-program nu!
Sen lär jag försöka sova så halsen får vila så gott det går.

Img bjuder mamsen på mat efter jobbet!

Paus i filmen.

Ser på Beck som många andra, men blir så less över denna j*la reklam och nyhetsuppehåll.... varför inte ta nyheterna redan vid 21 och sen köra filmen i ett sop sen?

Spenderade eftermiddagen och kvällen hos mamma och pappa. Blev lite kortspel, fick både semla och kvällsmat innan det blev hemfärd till Beck. Gosade och busade med Saga lite, tror tom hon fick sig en liten spark av Liten idag. Sötnos. Riktigt mycket bus idag.

Denna dag är snart förbi och en ny vecka är på g... en vecka närmare våren. Lite tråkigt känns det att det nog kommer vara sportuppehåll nu ett tag, jag menar, man har ju varit lite bortskämd de senaste veckorna med VM i alla skidgrenar. Men sånt är livet. Nästa år bjuder oss ju på ett OS. Sånt gillar vi. =)

Faster Britt, har försökt skriva en kommentar i din blogg några ggr nu, men inte lyckas... jag fattar ta mig tusan inte hur tusan jag ska lyckas heller, lär nog ta hjälp av mamsen där...så  jag ger dig ett svar här och hoppas att du läser det här, och att du inte tror jag är otrevlig... "klart vi kan få till en sådan åt dig, blir väl kanske kalas hos er inom de närmaste veckorna? Annars får vi ta oss en tur till Äppelbo någon helg här ändå! Och vad det gäller sakerna som finns hos er, så mottager vi mer än tacksamt allt som erbjuds. =)"

Fick en (stor) kartong med oss hem från syster i fredags också innehållande bebiskläder och kläder som pysen växt ur.... och bara av snabba kollen, så ser det ut som vi inte behöver köpa ett plagg under hela nästan år, till att börja med.....


Nu är filmen på g igen, härligt.

Hörs img. Då kanske jag blir av med ett par till jeans också... de dyraste t o m.... =)

Tack och godnatt!


Snart vår?

Så var det mars månad. Känns bra på nå vis. För nu borde vi ju bara komma närmare och närmare våren.... eller?

Som det med all säkerhet är i alla andra hushåll i vårt avlånga land idag, så står tv:n på, med Vasaloppet. Känns väl sisådär spännande tycker jag, men är ju samtidigt årets höjdpunkt. Fast riktigt spännande blir det väl först sista 5 km eller något sånt... M har dock varit uppe sen starten vid halv 8, ja, han tog täcket med sig till soffan och sen har han väl skulle jag tro halvsovit lite emellanåt, tills jag steg upp 2 timmar senare!

Jag beundrar de som åker Vasalopppet. Verkligen! Fatta, 9 mil! Helt sjukt långt ju... hur tusan laddaer man upp, hur orkar man psykiskt och fysiskt? Hur tränar man inför? Imponerad av alla är jag i varje fall.

Igår kom jag hem strax efter 23. Åkte strax efter 16. Mellanlandade hemma hos Selina först, där brudarna gjorde sig i ordning, sen bar det av via en tur på Ica hem till en nykomlingen i laget. Där beställdes det mat och sågs på melodifestivalen, efter det blev det musik och lite dans och snack. Trevligt. Fick dessutom ett posítivt besked under kvällen när vi satt där, ett nyförvärv var klart! Kommer bli super. 
 
Schlagern var den sämsta i historien tror jag. Totalt värdelös och så boring! Var tur att det inte var det där startfältet i Leksand förra helgen, då hade jag dött. Sen kan jag väl inte säga att jag tycker det var rätt låtar som gick till Globen heller..... jag och opera går liksom inte ritkigt ihop... och är verkligen inget för schlager (men säkert det som kan vinna hela skiten...), och Agnes låt var väl ingen direkt hit så här direkt? Då var det ju snudd på att Thorleifs hade mest fart och fläkt ju.....

Vad dagen i övrigt kommer bestå av vet jag inte. Har slagit igång en tvättmaskin iaf. Lite små kallt ute som det ser ut, men kanske kan bli en promenad ändå? 5-milen på eftermiddagen, men utan Södergren så är väl det rätt ointressant också kan jag tro, så jag vet inte riktigt.

RSS 2.0