Slavarbete?

Igår morse när jag skulle åka till jobbet, så var det precis som jag befarat. Järnvägen var totalt blockerad av grävare, traktorer och massa arbetande gubbar. Så där kunde man inte passera. Nähä liksom. Bara att leta sig fram på en halvt igenväxt skogsbil väg några hundra meter åt helt fel håll, innan man kunde svänga ut på stora vägen igen och bege sig tillbaka de där alla hundra metrarna åt rätt håll. Pust och stön. Men nu är det iaf asfalterat och klart. Hoppas jag.

Ikväll när jag åkte hem från jobbet så tankade jag. Vilken fröjd det var! Tanken var visserligen inte helt tom, men snudd på och taxametern visade inte ens 400 spänn... när hände det senast? Bensinen är ju nästan gratis. Jihooooo!

Börjar närma sig löneförhandling för oss nu. Ska vara klart inom några veckor iaf. Så idag fick vi lite material om vilken BESTA-kod man tillhör och hur fördelningen i pengar ser ut mellan alla i samma tillhörandegrupp. BESTAn visar typ vilken behörighet och så man har, lite svårt att förklara. Och jag fick det också svart på vitt. Jag slavarbetar. Jag gör verkligen det. Heeeeelt sjukt. Så krävs en förändring. Min lön är mindre än procentilen 10:e. Den innebär att 10% av alla i min grupp har lägre än den summan som står vid 10:e och 90% har mer än den summan... ja, hoppas ni fattar. Jag låg iaf under det beloppet.... Det är jag som sliter och fixar och hjälper och kan på mitt jobb. Jag som lär mig och förstår hur lätt som helst, ingenting är omöjligt liksom.... och vad tusan får jag för det. Inte ett skit. Dessutom ligger prioriteten på de kvinnliga lönerna detta år, allt för att få vår värld lite mer jämnställdhet. Så jag hoppas chefen tar detta till sig hon också. Det är dags att bita ifrån och sätta stopp nu. Lär ta och sätta mig ner och skriva ner lite argument. För jag är bra på det jag gör.

En dag kvar, sen är det helg ledigt. Super. Det känner jag att jag behöver. Just nu är livet en pers, på många sätt och vis.

Img har jag dock en liten kortare arbetsdag. Jag ska nämligen göra ett gästinhopp här i byn! Jag har gångavstånd till jobbet! Jippppi!!! Dessutom får jag plocka ihop och gå hem direkt efter stängning, dvs vid 13.30 (redan!), så jag är förhoppningsvis hemma runt 14 img. På en fredag och allt. Kommer bli skoj att se vad byn har att erbjuda, om några har saknat mig, eller om de minns mig överhuvudtaget... var ändå över 2 år sen jag var här sist och jobba....


Kommentarer
Postat av: Inger

Emma!

Vad kul att höra att du tänker ta för dig. Visa på allt du har gjort, vad du kan och tänker göra på jobbet. Fråga om vidare utb, visa att du vill framåt så går det jättebra!



Massor av kramar till min Emmson/Mamma

2008-10-16 @ 21:35:21
URL: http://snartmormor.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0