Helgen.

Gårdagen började med att vi städade och fixade här hemma. Efter lunchen var det som vanligt middagssovning för junior, vilket han själv inte riktigt ville gå med på till en början... men som sedan slutade med att vi väckte honom efter 2½ timme för att vi skulle kunna åka till Nås.

Eftermiddagen och kvällen spenderades sedan tillsammans med min mamma, pappa, bror, syster och Oscar. Vi busade, jagade "katta", åt thai/pizza, badade och plaskade och gjorde massa mer bus. Efter förra gångens klockomställningsresultat i bakhuvudet, då det inte alls blev mycket sömn... så bestämde vi rätt snabbt att försöka få till omställningen redan INNAN klockan skulle ställas tillbaka.. genom att försöka hålla junior vaken en timme längre än normalt. Det funkade. Han somnade nästan på 2 röda när klockan passerade 22... sen vaknade han visserligen redan vid 05.30 tiden, men duktig som han är somnade han om och så gick vi inte upp förrän närmare halv 8. Tack snälla.

Idag har vi varit uppe hos M´s mamma och pappa hela dagen. Det var avverkningsdags i skogen som stod på schemat idag... Ludvig gick runt och grävde med en spade i grusvägen, jag roade mig med att kratta en massa löv och de andra högg ner träd. Många träd. Lunchen fick bestå av burgare för oss alla. Snabbt och enkelt. Dessutom gott. Ludvig sov snällt i vagnen efter maten i ca 2 timmar, i ljudet av motorsågar, traktorer, fyrhjulingar...

På kvällskvisten nu har vi busat och haft oss medan M varit och spelat bandy. Var en trött junior som slocknade för ungefär 1 timme sedan.. tar på krafterna att vara ute och arbeta hela dagen.

Måndag och ny vecka igen väntar. Härnäst nattsömnen. Over and out.

Hej svejs.

Jag vet. Jag är numer en värdelös bloggare. Jag har bara varken ork, tid eller lust att slå på datorn när jag kommer hem från jobbet. Ikväll när jag slog igång den, så har jag inte rört den sen i lördags eller söndagskväll. Det ni. Att sitta framför en dataskärm mellan 8-16 om dagarna, gör att man känner sig rätt fyrkantig i ögonen när man går hem för dagen... och det är därför ingenting som jag för tillfället prioriterar på kvällarna.

Jag jobbar om dagarna. Grabbarna busar hela dagarna. När jag sedan kommer hem på tidiga kvällskvisten blir det ytterligare några timmars lek, innan vi tar kvällen och snarkar i kapp.

Igår var det dags att göra ett besök hos optikern igen. 3 år sedan sist, ganska precis. Det verkar heller inte vara något som jag prioriterar att kolla upp regelbundet. Som jag befarade (varpå jag även tog tag i saken...) så hade brytningsfelet försämrats något... väldigt marginelt dock vilket kändes bra i sig. 0,25 är inte så farligt. Jag bestämde mig i varje fall för att byta glasrutor till den "nya" styrkan, men samtidigt behålla bågarna som jag har. Jag har trivts med dem, och efter att knappt ha haft en inkomst senaste 1½ året, så är nya bågar inte heller något måste. Haha.

En dag kvar, sen är det helg. Återigen en helg utan några direkta planer. Eller jo, det finns... städning, tvättning, sänklädersbyte, hälsa på och umgås med nära och kära vi inte hinner träffa i veckorna....

Dessutom håller jag på att planera lite semester. Har ju några dagar jag måste ta ut i år... så inom en snar framtid kommer vi besöka Västerås!

Redo att gå ut... i -7'c... Om junior själ...

foto0199 (MMS)

Redo att gå ut... i -7'c... Om junior själv får bestämma.


Årets första julklapp har anlänt..

foto0198 (MMS)

Årets första julklapp har anlänt..


Kylslagna dalarna!

Tackar pappa för att han fixade på vinterdäcken på min bil igår. I morse när det var dags att bege sig till jobbet så visade termomtern nästan -8'c.... halleluja. Tackar nästan honom där uppe för varje dag som går utan att snön hittar till oss... känns väldigt mörkt och trist ute nu tycker jag.

Fullt ös på jobbet som vanligt, men det är samtidigt kul. Dagarna rullar på och det står inte på förrän jag får bege mig hemåt till junior igen.

Jag och junior är fortfarande förkylda. Har i princip varit förkyld i snart 2 månader. Ända sedan jag började jobba igen. Dock börjar jag känna mig mycket bättre, men junior... han har det inte lätt i näsan och nätterna är ingen höjdare.. vi vaknar både en och två och tre gånger för att blåsa ur lite snor och för att få bort nästäppan. Stackars liten.

En dag kvar och sen tar vi helg igen. En helg utan planer?


Lördag igen!

Så har det gått en vecka sedan sist. En arbetsvecka till är nu förbi. Vi börjar allt mer närma oss min första riktiga lön igen på väldigt väldigt länge. Känns helt okej måste jag säga. Första månaden sen juni förra året som jag inte lever på försäkringskassan. =)

Igår innan hemfärd från jobbet, så kom så även den första snön. Den låg visserligen inte kvar så värst länge, men det var verkligen snö som kom ner och det blev lite vitt för en stund. Snö i mitten på oktober redan... nej tack. Än sitter sommardäcken på ett tag till hoppas jag. Dock är det läge att leta fram kupévärmaren och motorvärmarsladden. I natt när M gick och la sig, så var det upp mot -6´c... det ni.

Idag är det älgjaktsköttsdelningochfix som står på schemet för de flesta. Dock inte för oss... så förmiddagen har spenderats genom att städa,tvätta,städa,tvätta,städa,tvätta. Igår höll grabbarna dessutom på att få panik på förmiddagen då dammsugaren helt bara la av... dammsugaren som hos oss går runt 7 timmar om dygnet (eftersom junior bestämmer....) och det hade kunnat leda till kaos. En ny kontakt och 22 kr fattigare, blev dock deras räddning.

Några ytterligare större planer för dagen har vi inte. Junior ligger ute och sover middag, M är ute och fixar och snickrar lite och jag sitter här och väntar på att damfotbollen skall börja vid kl 14. Har jag tur så hinner jag med att se första halvlek innan junior vaknar... men ingenting är säkert. Sen kanske man skulle ta och bjuda in sig på fika någonstans runt 16-snåret?

Lördag

Igår kväll hade vi mamma, pappa och brorsan här på mat och på massa bus. Det resulterade i att junior var vaken till över halv 11... men då slocknade både han och jag helt ovaggade. Gjorde dessutom ett försök att få junior att sova i sin säng, vilket gick toppen ända fram till klockan 6. Då la han sig mellan mig och M, för att en halvtimme senare vakna, slänga sig över M och sen ner på golvet och ett varv runt huset.. sen kom han tillbaks och sov till klockan 8.

Förmiddagen spenderades hos M´s mormor där det idag varit storstädning. Efter fikat åkte jag och junior vidare för att inhandla en present på Precent. Mellanlandade hos mamma och pappa för att junior skulle få äta mat innan vi skulle åka hemåt igen... men det det var först efter att L fått bada. Han gick själv in till badkaret, pekade på vattnet och sen satte han sig och började ta av strumporna. Sötis!

Valde att hoppa över sista hemmamatchen för säsongen idag.. kände bara att jag inte hade varken tid eller lust eller ork... jag väljer istället att se på Lissel på televisionen! Mycket varmare och beghagligare.


Jippi!

Internet har krånglat för oss i över 1½ månad, men sen helgen har det varit i princip omöjligt att ta sig in, innan man har blivit galen... så man har gjort bäst i att låtit bli. Telia såg även att vi hade nå vajsing och att hastigheten var alldeles för låg... så det skulle komma ut en tekniker nästa vecka.... gissa vår förvåning när det ringde en kille idag och var på väg hit! Så nu funkar både internet som det ska och alla tv-grejer! Så nu är det sport sport sport på vår tv dygnet runt. Just nu Leksand-Malmö.

Det är bra när grejer funkar!


Lite drygare grej.. över 100 olästa blogginlägg... drygt. Tror jag markerar alla och börjar om från och med nu.

Välkommen hem till oss!

foto0189 (MMS)

Välkommen hem till oss!


Frisk luft.

I morse gav junior oss sovmorgon till 8.23, vilket vi inte hade någonting emot. Så vi hann inte med så mycket mer än äta frukost, vädra-byta sängkläder, dammsuga huset... innan vi fick lov paketera in oss i varma kläder och bege oss till Nås. Söndagstipspromenaden för 3:dje söndagen i rad. Denna gången valde dock min pappa att fortsätta snickra, varpå det idag bara var jag, M, L och mamma. Det blåste friska vindar i början och var rätt kallt, men ju fortare vi gick ju varmare blev det. =) Halv svåra frågor var det och vi chansade på en del.. så pass bra att jag, M och L alla tre drog in alla rätt. Mamma 1 mindre. Dessutom drog jag in en rad på bingospelet som också ingår i promenadmarschen.. lägg där till att jag tipppade 1 fel i antalet på utslagsfrågan... så om ingen lyckades pricka exakt rätt på antalet där och med 10 rätt totalt, så gick jag segrande ur dagens promenad! Lägg där till, att L förmodligen kom 2:a och M 3:a... så för andra veckan i rad sopar vi rent på prisbordet, familjen Ens-lund. Det ni. På söndag är det dags för årets sista runda.

Efter promenaden var det bara att åka hemåt igen för att fixa lunch. Så idag blev det en sen middagssömn för junior... men det tog också bara 3 minuter att få honom att somna... så jag och M passar på att vara ute och fixa och dona nu medan junior sover.... M spikar altan och jag har planterat ljung och lite växter (ska visa er en bild sen...) och så har jag krattat löv.... har nu en liten paus, men ska skynda mig ut igen en stund till.

Så idag har vi verkligen inkasserat oss frisk luft.

RSS 2.0