En uppgrävd gräsmatta.

Efter att jag kom hem från jobbet på eftermiddagen här, så har jag faktiskt sovit lite middag. Åtminstone vilat ögonen en stund. Fast till slut så gick det inte att slumra vidare pga oväsendet utanför fönstret. Grävaren är här igen, och de har snart grävt upp hela tomten... nja, kanske inte heeela men rätt så rejält iaf.. men de lyckades lokalisera läckan rätt så omgående, så nu försöker de gräva ett dikan så de kan leda iväg vattnet....tur i sig ändå, att vi såg att det rann vatten, innan bygget var klart liksom....

Vad som händer till kvällen det vet jag inte. Ska väl föröska få i oss lite mat, sen blir det nog en tur till Nås för att se på brasan och kanske några fina raketer. Varför smäller man egentligen smällare på valborg? Lugna puckar blir det i varje fall.


Grattis Ers höghet på födelsedagen.

Pysslig.

Ikväll har jag varit lite pysslig igen med mitt scrapbooking försök.... och jag har lyckats få till en sida till i det kommande albumet jag planerar göra... men det är inte alltid så lätt när man inte är så påhittig...men det är bara att göra sitt bästa. Ni ska få se någongång vad jag åstadkommit, men det blir en annan dag.

Vi fick totalt stillestånd i hjärnan idag vad det gällde vad vi skulle äta ikväll... hittade inget roligt i frysen.... men tillslut lyckades vi komma på det... tacos så klart. Så mätta och belåtna blev vi tillslut och fick även varsin dosa till img...en morgondag som även den kommer gå i hundra knyck på jobbet. Visserligen stänger vi vid 13, men med tanke på hur veckan sett ut hittills och att det bara är jag och en till (en som egentligen som varit ledig...) som jobbar, så kommer vi få häcken full... så 3 dagars ledighet tackar jag inte nej till. Sen återstår bara en arbetsvecka. Vart har tiden tagit vägen?

Var meningen grävaren skulle komma ikväll och göra ett dike och försöka leda bort vattnet från hålet... men vi sköt det på morgondagen då han inte skulle ha varit här förrän runt 21-tiden, dvs nu och våra grannar har slängt lamporna nu. Det är typ bara jag och M som är vakna efter 21.15 i detta område. "Panchis" varning?

Jag följer två tv-program just nu. Dessa två program måste jag verkligen se. Det handlar om 90210 på måndagar och 24 på tisdagar.... det senare är även ett måste för M. Kan ni då förklara för mig, hur tusan kan man helt glömma av ett av dessa program om man bara behöver ha koll på två stycken??? Varken jag eller M hade en tanke på 24 igår, utan satt i lugnan ro och såg på fotboll. Idag insåg jag vårt misstag... men som tur är så vet jag att de har börjat sänt programet även på vanlig tv4, men att de ligger några veckor efter tv400.. vad som var ännu bättre var att jag knappade mig in på
tv4.se och såg att det gick repris på detta avsnitt på söndag. Lovely! Gissa om jag har programerat hårddisken så vi inte glömmer det igen!

Img är det sista april. Valborg. Ja, kalla det vad ni vill, men efter det, så kommer äntligen månaden MAJ!
Har haft så mycket annat i tankarna den senaste tiden, att jag helt glömt bort att det bara är 2 veckor kvar tills man är halvvägs till femtio.

Ännu mera sliten.

Idag har det varit en jobbig dag. På många sätt och vis. Fullständig kalabalik på jobbet, med telefoner som ringer på varenda linje samtidigt och konstant, samtidigt med detta så är lokalen fylld med besökande kunder... är det verkligen så här bara för att det är deklarationstid? Beror nog även på att en av våra konkurrenter, den största för oss kanske inte går fullt så bra just nu, med en del miljarder eller miljoner i förlust och dålig utlåning till baltstaterna... medan vi kom med en bra delårsrapport. Sånt är bra, om man även någongång kunde få lite beröm för allt slit som vi gör också uppifrån högre makter, men icke.

Dessutom så har jag nog haft den jobbigaste dagen kroppsligt hittills. Har kanske inte haft ont direkt, men varit öm i hela kroppen, gjorde små ont när jag åkte bil och så börjar det ta på andningen... för att inte tala om när man ska försöka ta sig upp ur sängen... men det är i runda slängar bara 30 dagar kvar nu, så jag biter ihop!

Ser på Barca-Chelsea på 6:an, så jag är rädd för att det blir en sen kväll ikväll med. Fast å andra sidan så är det bara 2 dagar kvar och sen lite halvt långledigt igen. Jag får sova sen... eller inte.

Förresten, M var och hämtade vagnen idag, så nu är det ännu fullare i vårt vardagsrum... vi gjorde ju en liten förändring i vår beställning som ni kanske minns här för någon månad sedan, och som gjorde att det skulle bli 300 kr dyrare än vad som var sagt från början... men trots att M påtalade detta, så fick vi samma pris som innan... så det är väl bara att tacka och ta emot. Det var ju de själva som gjorde fel...

Trött och sliten.

Har inte mer än kommit hem, duschat, ätit en glass samt skrivit ett bygg-bloggsinlägg. Känner mig lite små trött. Kanske även beror på att jag sov rätt så risigt i natt. Inte det att jag har svårt att hitta en sovställning som är bekväm, utan mer att det är så frutkansvärt varmt att jag inte vet vart jag ska ta vägen....(kanske läge att slopa duntäcket mån tro?). Tog någon timme tror jag innan jag somnade, sen vaknade jag långt före klockan...

Efter jobbet drog vi till Insjön för att fira en kollega i efterskott till de 60 åren. Köpte med oss pizza och en blomma, sen fick vi även lite schwarzwaldtårta till efterrätt. Var mycket trevligt. Blir så fnittrigt med damerna när det figurerar lite rödvin på bordet.... och en annan ställer ju upp och kör dem. Haha!

Skulle nog behöva ta och sova nu, men känner inte riktigt att jag har lust och ro än. Kanske skulle kolla med M om han fortfarande vill se slutet på hockeyn, eller om jag kanske kan lura honom att se på 90210???

Så ikväll när jag kom hem, så var det en stor grop i  marken...., grävaren har varit här gjort det som denna skulle. Nu blir nästa projekt att fylla ut med sten och grus och bärlager och allt vad det heter. Så helgen är räddad! Men jag ska väl inte klaga, för jag kan ju ändå inte bidra med så mycket än....

Sen kom första riktiga fakturan idag också, på fönstren... inte fullt lika kul i sig kanske, men utan fönster kan det bli lite väl dragit kanske...

Dags att följa vårt projekt för 2009

Så nu är det uppstartad och på g, men fortfarande under konstruktion..

kojablirslott.blogg.se

En månad...

Idag är det 26 april,dvs en månad exakt till beräknat datum för Liten. En liten fnuttig månad, helt sjukt vad tiden går fort! Min högsta önskan är att Liten skall komma före detta datum, eller åtminstone under majmånad. Tyvärr kan man ju inte vara med och påverka detta så mycket. Det blir när det blir. Fast hoppas kan man!

Redan söndag!

Helgen har gått fort, mycket fort. Fast å andra sidan så har vi hunnit med hur mycket som helst också.

Gårdagen handlade till mesta delen för min del om tvättning och städning. Sen blev det att sitta i en stol i solen och kolla på de andra som arbetade och slet. Vägen fixades klar på förmiddagen, så nu är den helt körbar! Wiiiiiiieeee! Papsen dök upp efter lunch, och sen slet hela gänget fram till klockan 19. Jag bjöd dem på fika emellanåt iaf. =) Men gårdagen var verkligen en dag då det hanns med massor. De flyttade parabol och antenn (skruvade upp en ny) till skorstenen, och lyckades i princip på få in bild utan minsta lilla problem... hur bra som helst. Sen kom det egentliga problemet.. att få ner de gamla rören med antenn och allt vad det nu var...men efter lite om och med, så hade M och pappa lyckats! Visade sig att ena röret var 9,6m långt och läggdärtill att det typ satt 3m upp på huset... så antennen satt cirkus 12 m upp i luften... och för att ni ska riktigt förstå det hela, så lär jag nog lägga in bilder på det..

Samtidigt som tv:n fixades, så fick vi lov flytta telefonen, ja själva första jacket... så nu har vi det i sovrummet och inte i vardagsrummet som tidigare, vilket har gjort att internet inte har fungerat förrän nu, och detta är bara en tillfällig lösning... så det kan hända att jag blir lite dålig på att uppdatera tills problemet är löst...

Grabbarna hade sån energi igår, ja, jag vet inte vem som var mest energisk faktiskt, så de fortsatte med att riva ner läkten (?) på gaveln som nya delen ska vara mot... vilket också var gjort på en svinblink.

Vädret under dagen var hur bedårande som helst. Helt fantastiskt!

Idag har dagen gått åt till att stryka.... tvättade massa bebiskläder igår, vilka jag fick lov stryka lite på idag samt lägga ner i lådorna... och jag kan lova, vi behöver INTE köpa kläder till Liten förrän det är dags att börja skolan. Finns hur mycket som helst här nu och mer i källaren.. men vad tusan behöver man i början egentligen? Medan jag strök, så passade jag på att se en film som jag spelat in för någon månad sedan...

Till lunch blev det grillad kyckling och pommes! (har invigt nya grillen!)

M och svärmor har flyttat en krusbärsbuske under eftermiddagen, så att den inte ska åka med grävskopan img...

Och på kvällskvisten nu, så har vi gjort en tur hem till pysen och busat lite. Tillsammans med faster Tet. Gosunge.

Ska ta och koka lite ris till dosorna img, sen ska jag starta upp en byggar-blogg och fixa lite med den... lite svårt att komma på ett bra namn... men jag har ett på g iaf....


Img blir det sent. Ska fira en 60 åring efter jobbet, och hon har lovat bjuda damerna på vin... så det kan nog bli både roligt och länge... medan jag befinner mig där, kommer min gård att börja grävas upp.... nu börjar det verkligen bli allvar i leken!Förstår ni hur ofantligt högt upp vår tv-antenn har varit?
Inte det lättaste att få ner direkt, och vägde bly gjorde den också...


Arbetsveckan fortsätter...

Det är lördag idag, men ändå lär man ju jobba. Ja, inte på jobbet som tur är, men det finns ju måsten som måste göras i hemmet + att projekt utbyggnad är i full gång.

Själv har jag dragit ur sängkläderna och hängt ut dem på vädring, sorterat tonvis med smutstvätt som skall tvättas under helgen, så maskinen kommer gå på högvarv... dock hoppas jag ju att solen kommer vara hos oss hela helgen som det sagts, så kanske man hinner få allt torrt på någon timme också... men allt detta leder ju sen också till en himla massa strykning är jag rädd...

....ska ta tag i städningen på insidan av huset jag. Är ju inte till så stor hjälp utvändigt just nu, så jag får ta tag i dammet, dammsugningen och torkningen. Men ska försöka sätta lite fart direkt, så kanske jag är klar om ett tag...

...M, svärmor och svärfar är ute och kör ut det sista (?) bärlagret på nya vägen, så senare idag tror jag att vägen är klar! Planeringen för dagen är också att vi skall flytta tv-antennerna och parabolen och allt vad det är som sitter på taket.. eller väggen.. .för dessvärre sitter våra just på den väggen som skall "rivas".... och eftersom varken M eller svärfar är någon älskare av höjder, så kommer papsen antagligen hit och ger dem ett handtag, få se hur det går. Kan eventuellt bli lite inställt också idag, då broder har åkt på någon läskig allergichock av något slag och måste ha skjuts till doktorn åt något håll... han var visserligen till vårdcentralen igår, men då sa de att det var en infektion och han fick pencillin, men det blev bara värre och värre... så frågan är om det inte måste vara en allergi... håller tummarna för att han ska få lite medgång snart.

Sen funderar jag på om jag skulle ta fram trädgårdsspaden och ta ett första liiiitet spadtag i marken... haha..

Nu lär jag sätta fart innan klockan blir ännu mer...

Övertid.

Jag går på övertid just nu, men har inte tid att gå och sova riktigt nu heller. Har gått i hundra knyck hela dagen. Konstant kö av kunder heeeela dagen, så man har inte haft en lugn stund att ta igen sig på. Hemma först vid halv 7.. då det blev utryckning för att försöka spärra ett borttappat Ica-kort och lite andra ärenden. Väl hemma slängde jag mig i duschen, och då kom mamma och pappa på besök.. tog en promenad i byn och sen var det dags att betala lite räkningar igen.. och här sitter jag nu och knappar in...

Lär ta och göra klart allt så jag kan sova sen.

M och svärfar var till Kommunen idag för något obligatoriskt "byggsamråd" i samband med vår utbyggnad... hade trott man skulle få massa info om vad man behöver tänka på och så... MEN, mötet var över på 7 minuter och det enda snubben typ ville, var att vi ska skicka in 3 "intyg" under tiden, när grunden är klar, när stommen är klar och typ hur vi gjort med ventilationen... väldigt värt att ta ledigt från jobbet för.

Idag fick vi hem sista lastet med bärlager, som kommer få arbetas ut under helgen, sen på lördag så blir det att försöka flytta tv-antenner och sånt, för på MÅNDAG BÖRJAR VI GRÄVA! Helt sjukt vilket flyt vi har med allt just nu. Hur länge ska vi få ha det så här?


Förresten, ska ta och fixa ihop en utbyggnads-blogg, lär bara komma på ett bra namn på den, samt leta fram lite kort på saker som hänt utanför här hittills...

Funderar på...

..om jag kanske skulle ta och starta upp en blogg om vår byggnation som står runt knuten, så ni kan följa kalabaliken som kommer råda under de kommande månaderna... ska fundera på det lite mera...

Grattis mamma!

Dagen började med att jag svängde förbi BM på väg till jobbet med ett urinprov, vilket visade sig vara bra, så det var skönt.

Jobbat och slitet ytterligare en dag. Inte månda sådana kvar nu. Helt sjukt egentligen. Tiden har gått fort, men inte mig emot! Hem direkt och fixa ihop lite käk, ikväll beståendes av taco. =)

Eftersom det kommit några flak med bärlager ute på gården, och svärfar skulle komma med traktorn typ vid 19, så åkte jag till Nås själv så M kunde hjälpa till med gruset. Mamma fyller år idag, grattis! så det vankades lite fika. Hade turen att alla var kvar också när jag kom. Full fart på pysen. Kommer bli en riktig busunge det där.

Min mormor tror bestämt att vi får en liten tjej. Min farmor tycker jag har en typisk killmage. Syster är övertygad om att det är en tjej, vilket M också hela tiden har varit... men vette katten om han inte börjar tveka nu... haha... Spännande är det ju. Man kan ju inte låta bli att spekulera och fundera. Vem är det där inne som sparkar mig och håller på? Vad det gäller namnen så har det stått still ett tag. De första månaderna funderade man massvis, men de senaste månaderna så har vi knappt tänkt en tanke. Tjejnamnet är vi rätt överens om, så det är inga problem. Killnamnet däremot är mer tveksamt. Eller jag har bestämt mig, men har nog inte riktigt fått med M på det till 110% än.. för han är ju, har åtminstone varit så säker på att det är en tjej, så han "behöver inte" ta ställning till ett killnamn säger han.. haha... och samtidigt kommer han int emed något mot-förslag mot mitt... så jag anser att vi har namnen klara. Men är fortfarande runt 5 veckor kvar, så än kan det hända mycket. Funderar på om det inte är dags att ta tag i kartongerna och väskorna med alla kläder vi fått snart... börja kolla genom vad som är neutralt och i de minsta storlekarna, för att sedan tvätta och lägga i lådorna (som jag nu har städat fram)... för då kan Liten komma när Liten vill. =) Måset kolla upp de hittat på spjälsängen också, samt kanske hämta vagnen snart?

Läggdags nu, men vi hörs img efter en mastodont-torsdag.

Tisdag idag...

...vilket innebär att det är 5 veckor exakt till BF.

De första krämporna...

....sedan halsbrännan försvann runt jul och vecka 18, börjar nu märkas av på allvar. Idag upptäckte jag att jag var jätte svälld runt anklarna och fotlederna. Tidigare har man bara kunnat sett att det var tendens till lite svullnad, men idag var hela fotknölarna borta... men kanske har haft tur ändå att det är först nu jag börjar samla vatten?
I vilket fall som helst så var jag ju på vanlig kontroll till BM idag, nämnde för henne att jag var rätt svälld, men proverna vi tog idag var bra, + att jag mår bra i övrigt, så det tyder inte på att det ska vara något allvarligt. Det är ju som sagt rätt vanligt att man samlar på sig vätska + att mitt jobb kanske spelar in också, då jag sitter still hela dagarna.. men ska för säkerhets skull, svänga förbi där img bitti på väg till jobbet med ett urinprov. I övrigt så har mitt blodvärde förbättrats betydligt sen förra kollen. Idag hade jag 135 mot 118 för 2 veckor sedan.. så det är positivt!

Har suttit och sett på lite fotboll på tv nu, Djurgården-Umeå, men det var rätt så ospännande med 1-4 i halvtid redan så..
har samtidigt varit full aktivitet på gården här ute. Ska vise er lite...

Så här såg det ut när vi kom hem från jobbet:och nu när vi ska sova så ser det ut så här:Bra jobbat va? Dock kan jag ju inte påstå att jag har kunnat bidra med så mycket just här... men M, svärmor, svärfar och traktorn har. =)
Så img kommer det lite bärlager eller vad det nu heter, så till helgen kanske vägen är klar!
Gott folk, snart kommer grävskopan att kunna ta sitt första tag i marken här ute... jipppppiiiii!

90210

Jag är trött och slut. Haft en rätt så stressad och kaotisk dag på jobbet, det är låneansökningar, K4-blanketter och e-legitimationer konstant. Vilken himla hysteri med allt i deklarationstider alltså. Bläää. Dessutom börjar magen och kilona att ta emot lite smått nu. Har dock bestämt mig för att försöka jobba de dagar jag har kvar, och inte ta någon extra semesterdag.. eventuellt gå hem tidigare eller börja senare någon dag, men i övrigt kämpar jag på. 13 arbetsdagar kvar, varav en halvdag. Det borde jag klara...

Nu har äntligen mitt favvo-program 90210 starat om igen, så äntligen har måndagskvällarna någonting att ge igen!
Dessutom tror jag att det är fotbollskväll också.

Img ska jag på vanlig koll till BM igen. Inte långt kvar nu ju.... spännande... och lite läskigt på samma gång.. men inte ska man väl behöva bli nervös snart heller?

Innan läggdags skall jag även försöka slänga i väg en beställning till Panduro på lite smått och gott.

Deklarationen är inskickad och klar. Lagom till midsommar blir det klirr i kassan igen. Härligt!

Back home!

Så var vi tillbaks på hemmaplan igen efter en dag i Örebro. Varit en lugn och rätt så billig dag måste jag säga. Tog en sväng runt Ikea, men det var mest till syrran vi handlade, förutom mörkläggningsgardiner till oss. Lunchades på Pizza Hut och så letade vi luft-trycksmätare i halva stan. Bra med gps ibland. =) Ja, inte för att den talar om vart mätarna är, men åtminstone bensinmackarna.

Fortsatte eftermiddagen med att leta oss till Behrn Arena för att kolla fotboll. Så länge solen var framme var det varmt och skönt, men ju längre tiden gick, ju blåsigare och kyligare blev det. Sen var det dessutom inte M´s dag riktigt, han glömde fleecetröjan, tjock-strumporna och långkalsongerna hemma. Ja, han plockade fram dem iaf, men med kom de inte... haha...så han var mest frusen av oss. Jag själv har ju höjt min kroppstemperatur något de senaste månaderna, så jag fryser typ aldrig.

Matchen var Hammarbys från början, men man skulle kunna säga att de inte riktigt hade turen på sin sida. Dåliga på att göra mål framåt, en straffmiss och så ett självmål förstörde dagen.. slutade 2-1 till Kif. Fast det var skoj och se! Pratade några minuter med Lissel och kollade läget med allt lite snabbt, så nu har vi lite koll på varandra igen. Fick även en kortis pratstund med Elin & Hanna (f.d lagkamrater under Västerås-tiden, nu den ena i Bajen och den andra i Örebro...). Så jag har haft en bra dag.

Slängt ihop en matdosa till img... men nu räknar jag ner dagarna jag ska jobba. Nog för att jag lär laga mat åt mig sen när jag är hemma om dagarna också, men jag slipper iaf göra sådana hära måste-matdosor för att inte svälta.

Ska ta och äta några små godisar, kolla lite i pandurokatalogen, koppla av en stund och sen krypa till kojs. Är måndag snart igen. =(

Dags att dra!

Ska ta och ta påmig ett par skor och en tröja och sen lasta in lite extra kläder i bilen, sen bär det av mot Örebro för en hel dag. Hur kallt blir det på matchen egentligen, det är stora frågan....


Ha en bra dag i solen allesammans!


En riktig fika-dag.

Hade besök av svärmor och svärfar samt av min mamma och pappa på förmiddagen. Kånkade lite sten och jobbade och slet. Passade samtidigt på att bjuda på lite födelsedagsfika, och lagomt till det så dök pysen med familj upp också, så det blev fullt bord. Tur man bakade igår kanske. =)

Eftermiddagen nu har jag varit på 50-årskalas med smörgåstårta och vanligt fika. Dock kände jag mig rätt nöjd efter en smårgåstårta-bit, så jag hoppade fikat. Känns som jag måste försöka ta en lite promenix senare ikväll.

Ska se på Robinson om en stund, om nu M behagar komma hem innan det börjar vill säga.. för annars lär jag väl spela in kan jag tro och så senare...

Örebro hela dagen img, skoj med allsvensk fotboll bland annat.

Godmorgon Världen!

Här har man varit vaken lääänge. Pigg och alert sen klockan 7, men lyckades hålla mig kvar i sängen till halv 9, men då var det kört.

Tänkte ge er lite före-efter bilder från sprängningen....

 
 Före                                        Efter

 
Före                                          Efter


Stora födelsedags dagen.

Äntligen fredag och lite ledighet, även om denna helg kommer försvinna fortare än jag hinner blinka. Är trött som jag vet inte vad, så någon sen kväll ikväll lär det inte bli.

Idag är det stora födelsedags dagen i vår familj/släkt. Det är 1 års kalas i Äppelbo för kusin-Sally, och här i mitt eget hus har jag också ett födelsedagsbarn. Älskade M fyller ojämt. Och ett barn förblir man alltid. Så det så.

Lite oplanerat sådär, när vi ändå inte hade något för oss och var hungriga, så drog vi efter jobbet tillbaks till Blge (för M´s del iaf...) och införskaffade ett paket till honom, samt bjöd honom på thaimat. Har liksom inte haft tid eller möjlighet att köpa något paket till honom innan.. finns inte så mycket valmöjligheter och alternativ på landsbygden, men det löser sig alltid ändå. Så nu är M´s lååååånga väntan på att få ett Monopol över. Idag blev det hans. (han har tydligen önskat sig detta sen han var en liiiiiten liiiiten grabb...). När jag var yngre så fanns det ett enda Monopol, jag menar, ett hederligt monopol. Idag finns det typ 10 olika att välja på (det var världen, barn, på dvd osv... helt sjukt)... så det var faktiskt tur att M själv fick följa med in i affären och välja precis det han ville ha. Och eftersom det hänt en del sen det gyllene åttiotalet när man spelade det som mest, så föll valet tillslut på ett lite mer uppdaterat Monopol Sverige (dvs var inte bara Stockholm nu utan massa Svenska städer och dylikt som svenska folket varit med och röstat fram...).

Sen hemkomst har jag slängt ihop lite bak. Gjort lite havreflarn och en sockerkaka... men vi får väl se hur jag lyckades eller inte.. .det känns sådär, men men...


Igår ringde jag till vår löne-avdelning för att kolla upp hur många semesterdagar jag var berättigad till detta år nu när jag snart går hem, samt hur mycket innestående komp jag hade kvar... jag har räknat med 8-10 semesterdagar i år, så jag har sparat dem och snålat för att kunna gå hem nu i maj... och vad får jag till svar... ut efter föräldradagarna du planerar ta ut och så, så har du 24 dagar och du får spara 4 dagar. Grattis liksom. 4 får jag spara och 8 har jag planerat att ta ut, det är 12 st. Det innebär att jag har 12 semesterdagar kvar att ta ut i år, och sen endast 14 arbetsdagar kvar.... ser man på. Hade jag vetat det här, så hade jag ju kunnat planera lite annorlunda kanske, men det gör det samma. Jag får de där 12 dagarna utbetalda i pengar istället, i februari 2010... säkerligen en bra förstärkning i kassan då. Man blir ju inte rik på F-kassan direkt.

Img fm får vi besök av våra föräldrar. Ska höra och kolla efter hur vi ska göra med snickarna och så.. alltså hur mycket vi ska lejja bort, och hur mycket VI (läs våra fäder och bröder + M) kan göra själva... så passar vi samtidigt på att bjuda dem på lite födelsedagsfika. På eftermiddagen tänkte jag följa med övriga familjen till Uppsälje på 50 års kalas och träffa tjocka släkten.

På söndag planeras det för ett Örebro besök. Anledningen till att vi drar dit är för att jag är sugen på att se Lissel lira boll (att åka till Sthlm känns lite långt att göra "över dagen", men Örebro är ju bara runt hörnet!)... och kan ju samtidigt passa på att göra ett liiiitet Ikea besök när vi ändå är där... Så jag har sms:at med Lissel under kvällen för att kolla av så vi hade rätt matchtid.. och vad visar det sig... stjärnan fixar in oss på "VIP-listan" gratis.... ibland är det bra med kontakter! =) Hoppas på att få en möjlighet att prata några minuter med henne också för att kolla läget med allt, och kanske samtidigt ta ett idolkort och autografen. Viktigt. Hon har liksom gått från lilla Ornäs till att bli lagkapten i Hammarby (!) i damallsvenskan... om vi hade vetat det under våra bussturer till de norrländska skogarna brudar.... jag är stolt.


Tänt var det här!

Kom hem för dagen vid 21-tiden, efter en låååång dag, men rätt så lyckad som jag kan förstå. Så det är kul. Tjänat ihop en himla massa komp-timmar idag med... =)

Idag har vi skrämt livet på våra grannar, inklusive alla hundar.... lite ska de få lida de med, eftersom vi får stå ut med deras bajs överallt.... Sprängarna har varit här på eftermiddagen och sprängt en himla massa stenar... så finns det någon därute som vill ha lite arbete, så är ni mer än välkomna hit och plocka sten över hela gräsmattan.... har tydligt hört över hela (åtminstone halva) byn när de exploderade... men det gick bra, bara en sten som landa på taket, en på trappen och så en som skrapade färgen på min enda nymålade sida på garaget..... men sånt är livet.

Idag tog projektet ytterligare en vändning, snickaren har varit här och lämnat offert.... så nu är det bara att bestämma hur mycket vi vill ha hjälp med... om de skulle göra totalt allt, så skulle det ta 1 månad ungefär... 1 månad liksom.. helt sjukt vad fort det kan gå egentligen... MEN det kostar på också ju.... om man ändå kunde vinna några miljoner på lotto...

Läggdags nu, för img är det en sådan där lång dag igen! Fan.

Rensning i röran!

Idag har jag jobbat halvdag, för att tillbringa eftermiddagen på sista föräldragruppen innan alla ankomster. Snabbt överstökat idag med, så vi var hemma runt halv 4. Skönt. Drog igång att storstäda "apotekardisken" (heter det så?) som vi har i vardagsrummet. Liksom ta tillfället i akt att städa ur, kasta, spara eller flytta det som fanns i... för av någon anledning så har denna byrå blivit en möbel för "vart ska jag lägga de här-sakerna, och som liksom försvinner för ögat bara man lägger dem i en låda"... det är sjukt vad mycket man spar. Till vilken nytta? Fick ihop en hel påse (vanlig ica-maxi påse) som gick rakt ner i soptumman, en hel del som kan böras ner i källaren och samla damm där (tills flytten går i framtiden här och det finns plats). Man ska inte förvånas av sig själv. Verkligen inte. Vi plockade ur varenda låda och la i en hög på golvet, och därifrån så har vi nu tömt golvet på alla dessa saker och byrån är knappt halvfull! Amazing! Detta har i sin tur nu, lett till att vi kanske får plats med Litens kläder och sånt i vårt lilla krypin trots allt, utan att behöva offra våra egna garderober... I think so! Men det värsta av allt, vi la ner alla VHS-filmer (som legat i ett skåp i bokhyllan) i en stooooor kartong som jag hittade på jobbet idag.. och kan ni säga mig, varför har man hundra miljoner vhs-filmer "framme", när vi inte ens har VHS-spelaren kvar framme? Ofattbart men sant fram till idag.

Som ni kanske har förstått, så mår jag fortfarande fina fisken. M har repat sig så pass bra att han åtminstone har börjat fått i sig mat och varit vaken större delen av dagen, men för säkerhets skull, så blir han hemma img med.

Och snart står det tusan inte på förrän utbyggnaden sätter fart på allvar... svärfar är upp över öronen ivrig att komma igång nu och håller på fixar och donar så vi knappt hinner med, men det är ju mer än bra, så händer det något? Kanske är det även så att han vill få det klart så han kan välja när han vill flytta hit? =) Img kommer det sprängare hit och tar bort lite sten, på torsdag kommer det eventuellt ett gruslass, sen är det bara att ringa grävaren (som svärfar också fått klart med...) så kommer denna och hjälper oss ut med gruset så vägen kan bli klar... sen börjar grävningen för grunden och så bara ett telefonsamtal bort så kommer grunden på kanske en vecka... och så gäller det bara att få ett definitivt ok från snickarna också.. annars skiter det sig rätt kraftigt... men tycker att vill de inte ta åt sig jobbet, så borde de ju ha sagt nej direkt... så det händer grejer vill jag lova!

Img blir det en lång dag. Har kundträff mellan 18-20 angående Skog-lantbruk, så jag är nog inte hemma förrän närmare halv 10 skulle jag tro.... pust och stön... visserligen massa komptimmar, men ändå. Kommer jag att orka?

Ska fortsätta se på champions League bollen nu, sen är det sent nog att snarka.

Just ja, fyra-S E X-åtta veckor kvar till BF idag!

Jag står upp...än...

Huset är städat, sängkläderna bytta och vädrade i regnet, M har tagit sig från sängen till soffan och jag har fördrivit dagen alldeles själv. Än mår jag bra och står på benen. Ska lösa lite korsord, se på fotbollskväll och sen krypa ner till kojs, för att se vad morgondagen har att erbjuda.

Vår (o)tur....

Jaha, så var den här då, innanför våra fyra väggar, bläää-sjukan. Dock är det bara en av oss som åkt dit ännu, och det är inte jag... så frågan jag ställt mig de senaste timmarna är, hur länge ska jag slippa undan? Jag menar, sjukan har cirkulerat på jobbet, och nu har den även hittat till mitt eget hus... bläää verkligen. Kände mig lite sisådär visserligen jag med när jag la mig igår kväll, med lite magont, huvudvärk och en Liten som inte ville sova... tiiiidigt i morse vaknade jag av att M var uppe... och sen låg han på soffan resten av morgonen...

Så den här dagen som skulle bestå av regn, grillat, promenerande, besök hos mormor och morfar blev det inget av. Det regnar, det gör det visserligen till och från, något besök är inte att fundera på, och någon grill kommer inte att monteras ur kartongen nå idag... men en promenad kanske jag kan få till i min ensamhet under eftermiddagen.

Har suttit vid köksbordet och pysslat under dagen, fått till en sida till i mitt blivande album....  funderar på att försöka få till ytterligare en sida idag... men vi får se. Gjorde pannkakor med ägg att stoppa i magen och det gick ner utan problem.. sen kom svärfar hit en sväng (utomhus förstås) för vi fick besök av "sprängaren" som skulle kolla in stenarna vi ville ha bort... så på onsdag smäller det rent ut sagt.

Funderar på att kolla igenom byrån vi har i vardagsrummet, för att kanske kunna slänga och rensa bort en del onödigt som ligger i den? Vi behöver ju till en liten ommöblering om några veckor i vårt lilla kryp in.. så man kanske skulle förbereda sig?

Dessutom skulle jag vilja städa bort alla baciller, men känns som det inte är någon idé förrän kanske tidigast img eller när vi ser om jag åker dit eller inte. Men vi kan iaf säga som så, att jag är nöjd över att inte ha orkat byta några sängkläder under påskhelgen här som jag skulle ha gjort....

Bara söndag!

Lika fantastiskt väder idag med. Bäst att passa på att njuta, för img ska det bli regn och kallare igen... =(

Tog faktiskt sovmorgon i morse, vaknade inte förrän halv 10. Gick rätt så bra att sova inatt faktiskt. 

Gårdagskvällen spenderades hos Frippe o Maria. Lite mat i magen och sen blev det tv med "Robinson" och "Jag vet vad du gjorde förra lördagen", innan jag tror vi satt och gäspade alla 4 innan vi begav oss hemåt. Rätt ner i sängen och snark. Inte ens M hade ork att slå sig ner i soffan något mer.

Började dagen med att tvätta lite och så en promenad. Dock börjar det kännas på nu i ryggen när jag går, så det blir inte allt för långa vändor... men men..

Funderar på om jag ska börja pyssla lite idag igen. Det har stått still en stund nu, men köpte lite tillbehör i fredags när vi var till stan... men man behöver ju ha lite fantasi också för att det ska bli bra.

Till kvällen ska vi upp till M´s föräldrar och äta lite mat. M´s mamma fixar mat och vi fixar lite efterrätt. Eftersom vår kyl för en gångs skull innehåller rätt myckert frukt, så var det ju inte så svårt att komma på något att göra... blir fruktsallad och glass!

Så skönt att det är ytterligare en dags ledigt efter denna!

Fortfarande sol.

Upptäckte för en stund sedan att mitt inlägg från tidigare idag inte blivit upplagt, därav att klockslaget inte stämmer så bra... men det spelar väl ingen roll.

Eftermiddagen har spenderats i Nås med mat och kladdkaka, även en promenad och lite bus med pysen. Idag har jag faktiskt traskat jätte mycket och får vara nöjd, så med all rätt så blir det ingen promenad till storänget ikväll, dit får bilen eller kanske cykeln ta mig. Börjar känna mig lite öm i ryggen nu igen. =(

Varit härligt väder heeela dan, och solen visar sig fortfarande!

Ska ta och ge er en bild på mina nya pjucks nu äntligen! Det är dessa som skall hjälpa mig komma i matchvikt igen snart...


Härliga påsk!

Det är inte bara 4 dagars ledighet i samband med påsken, det är äen härligt påskväder! Sol och nästan vindstilla.
Ska om en stund ta och bege oss till Nås, för att bli bjudna på lite mat. =)

Gårdagen spenderade vi överallt utom just hemma. Steg upp vid halv 9 (har börjat blivit en helg-vana nu...), och strax därtefter kom M upp, så vid 9 så var vi ute och traskade! Käkade lite frukost och hade sen inga planer att göra, så vi bestämde oss för att ta en tur till stan för att köpa en ny grill. Slutade med att vi fick åka till Falun för att köpa den, men nu har vi en iaf. Som det mycket väl kan tänkas bli en premiär-grillning på redan under helgen nu.... hann dessutom med att avverka lite kosing på Coop, Maxi, Babyproffsen, Panduro, Matpalatset.... trots lediga påsktider, så var det faktiskt inte så fasligt med folk ute igår, skulle tro det är värre idag... 
Efter hemkomst drog vi vidare till Nås, där vi fördrev lite av kvällen med Så ska det låta och en räkmacka. Hem lagom till Singing Bee för att se på tv3 profilerna... där var väl där någonstans som jag somnade... M väckte jag i soffan vid 2 snåret....

Ska ta och dammsuga av hallen lite och ta in tvätten, sen bär det av. 

Kvällen planeras spenderas på Storänget med lite spelande. 

Låsta dörrar.

Om man inte har hunnit eller orkat skaffa sig något påskgodis, och de enda sedlarna som ligger i ens plånbok är av 100-valörer, så får man med all rätt låsa in sig i sitt eget hus och låtsas att man inte är hemma när påskkärringarna knackar på dörren.... taskigt kanske, men vad gör man?

Skönt att få gå hem från jobbet redan strax efter halv 2..helt lovely. Har ju känts som dagen varit jätte lång och så har vi 4 dagars ledigt framför oss! Var upp till M´s mormor och fikade en sväng på eftermiddagen, sen har vi degat i soffan och sett på 1½ 24 avsnitt.. innan M åkte på en tidigarelagt bandy. Har bara ett halvt 24 avsnitt kvar tror jag, sen är vi i kapp och lär vänta in programmen varje vecka....=(

Hoppas på att solen kan visa sig någon av dessa dagar, så att man kanske skulle kunna tvätta samt få den torr utomhus på en svinblink.

Trevlig påsk gott folk och njut av er ledighet (ni som har).

Proppmätt.com

Kom hem för dagen för en liten stund sedan.  Efter att vi avverkat dagens arbetspass, så drog jag och mina kollegor vidare till Blge. Fördrev en timme på kupolen innan vi begav oss vidare till Broken Dreams. Har ätit god mat och druckit gott, lite som en avslutning inann jag går på ledighet. Det var trevligt. Men ajajaj vad mätt jag blev... börjat kosta på att ha jeansen på sig nu också, så nu är det f*n i mig nästan kris... måste jag ta ett försök till shopping-tur under helgen för att kanske kunna hitta en kjol/klänning någonstans? Jag tycker det här är skit svårt. Mamma-kläder som ser normala ut existerar ju inte, iaf inte i kupolens affärer.. helt sjukt... tacka vet jag att vara hemma och få gå i sina mysbrallor..

Dessutom så var natten som var den jobbigaste hittills... hade svårt att hitta någon bekväm sovpostion, så sömnen har varit väldigt knackigt... är rädd för att det är nu det börjar allt....

Besökte Began iaf medan jag var på kupolen. Fick hjälp att hitta ett par nya löpar-pjucks! Du är guld Bengt. =) Ni ska få se en bild på dem så småningom, men nu orkar jag inte ta fram kameran... så en annan dag. Pratade även lite skit som alltid och gjorde en snabb-uppdatering. Fick dessutom veta att det varit väpnat rån mot Swedbank i Säter idag, snackades om K-pistar.... börjar bli lite läskigt nu faktiskt. Börjar hände och ske så ofta... usch... när man sen läser tidningarna nu, så tror man att Svartenbrant var/är inblandad...ska man bli förvånad? Usch, lider med de drabbade i vilket fall som helst... känner till en av dem som jobbade under dagen där idag, medan min f.d arbetspolare, nu Swedbankare som brukar vara där till och från, idag jobbade i city.... läskigt som sagt.

En halvdag på jobbet img. Helt underbart!  Istället för som vanliga torsdagar då vi sänger vid 17, så stänger vi redan vid 13 img, och sen hemgång snarast möjligt efter det... NICE! Sen 4 dagars ledigt. Härligt.

Tack och godnatt. 

Två vårdnadshavare.

Pjuuu, nu sitter jag äntligen i soffan för kvällen och pustar ut. Har lite ont i ryggen faktiskt om jag ska vara ärlig.. kanske att +kilona börjar göra sig påminda på mer än ett sätt (omkretsen) nu... men samtidigt är det bara fem S J U nio veckor kvar nu! Och cirka 4½ arbetsvecka..men en del halvdagar och röda dagar dessutom. =)

Vi har tillbringat eftermiddagen på MVC. Först träffade vi en soc-tant, och skrev på X-antal papper vad det gäller faderskap och vårdnad. Så nu har Liten i praktiken två vårdnadshavare. Sen var det föräldragrupp igen... och efter det en vanlig koll hos barnmorskan. Liten växer och står i som den ska, om man nu ska se på de senaste gångernas hjärtljud, så är Liten en liten kille... men stämmer det? De flesta tror ju det är en tjej. Spännande att se vem som gömmer sig där inne och ger mig en knuff då och då. =) Något ännu mer positivt är att Liten har vänt sig redan och ligger med huvudet neråt!
Mina värden var helt ok de med, förutom blodvärdet (precis som jag trott) hade sjunkit en del... har ju kännt mig lite tröttare de senaste 1-2 veckorna, men har samtidigt varit förkyld, så jag har liksom inte kunnat säga av vilken anledning som tröttheten kommit ifrån.. dock har jag varit så förutseende så jag började äta järntillskott för 1½ vecka sen... och vilket som jag nu ska fortsätta med för att bygga upp inför det som komma skall... och så hade vi ändå planerat att äta blodpudding idag. =)

Tog en promenad vid hemkomst till Storänget och besökte tokstollarna. Full rulle som vanligt. 

Hockey på tv för resten av kvällen här som jag tror... dock är jag inte så intresserad av den, men M får kolla för min del hur mycket han vill, för det finns ändå inget bättre att se. Heja HV!

Guess what, äntligen har F-kassan registrerat mina papper jag skickat in, så nu tror jag att min SGI är klar uträknad... dock var det ju 3 månader sen jag skickade in intyget till dem om graviditeten och så står det "sen kontaktar vi dig"... än har jag inget hört, så snacka om lång väntetid. Välkommen till F.kassans värld, Emma!

Igår när vi kom hem från jobbet så tog det inte många minuter förrän M uttryckte sig "ikväll har jag ingen lust att bara sitta hemma"... så det slutade med att vi efter maten åkte till Nås en sväng. Fick lite fika och så tog vi en sväng runt Närsjö för att spana efter vargen, men den höll sig undan. =( 


Ingen shoppoholic.

Någon shoppoholic (hur tusan stavas det?) är jag då rakt inte. Har nog aldrig varit och kommer nog inte bli heller. Tur nog. Svärfar hade en massage/behandlingstid vid kl 11 idag i Falun, så vi hängde på för att kanske shoppa något. I Falun öppnade det mesta 12, så där blev det mest bara en promenad i väntan på att han skulle bli klar... tog en tur förbi plantagen, där vi iaf slog till med två blommor.. en påskblomma och en pelargon att blomma upp köksfönstret med. Drog oss vidare mot Blge istället, där vi gjorde kupolen en stund. Kollade efter ett par skor, men vette katten vad jag ska ha.. så jag lär höra med Bengan om proffset kan hjälpa mig någon dag med det problemet... dagens handling gjordes på apoteket... över 700 spänn där.. men men sånt är livet inför framtiden... och så avslutades allt på Ica Maxi för att köpa en grill, bara det att det fanns ingen grill där.... Lunch på Tzatziki också.

Efter hemkomst fick vi besked om att pysen hade lärt sig gå idag, så det var bara att dra dit en sväng för att se hur duktig han var. Och innan vi åkte därifrån, så var hans energi i hundra knop.

Sitter nu och kollar på Umeås match som jag spelat in. Det är verkligen inte det gamla vanliga Umeå nu mer. Kan verkligen Marta ha varit allt under dessa år? Men, det betyder ju också att Damallsvenskan kan bli riktigt kul i år! Funderar dessutom nu på att åka till Örebro den 19:e och se på Kif Ö-Hammarby.... får fundera på saken!

Gårdagen spenderades på hemmaplan. M tvättade båda bilarna och var duktig. Besäkta hans föräldrar en sväng, innan vi bestämde oss för att ta en liten biltur. Hem och ställde in inspelning av Robinson först bara. Tog en sväng runt Floá och Mokkjokk... åkte lite i byarna och kollade. Sen blev vi så hungriga så vi fick dra oss hemåt för att äta lite tekaka och dricka te. Kollade genom Robinsson innan det var dags för mig att gå och slumra. Robinsson alltså, finns några personer där som är såååå störiga, som jag knappt klarar av att se på ens...blää verkligen. Ut med dem bara.

Bara M kommer från bandyn, ska vi nog äta lite kvällsmacka och sen ska vi plöjja genom några fler avsnitt av 24, innan det är dags att se framemot en ny vecka igen. En kortis vecka för en gångs skull... Me like a lot! 

Vår?

Börjar man kunna säga att våren har gjort sitt intrång nu? Solen skiner, det ser härligt ute och det droppar från taket. Fast, sen är det den där j*la snön som inte vill försvinna här. Inte blir det bättre av att man har skugga på större delen av tomten heller... så idag blir det nog att ha ut aska, för att hjälpa den bort på traven... =)

Dock ska jag faktiskt ta och göra lite vårpremiärer ute idag.
Ska först skotta mig fram till tvättvindan och hänga dagens tvätt ute! (jag tvättar bort täckbyxorna för säsongen nu bland annat... det är väl okej?) Sen till lunch, så tror jag det blir en grillad hamburgare på utegrillen!

Gårdagskvällen var trevlig. Käkade mat på China i Ludvika tillsammans med laget. Styrelsen bjöd på en avslutningsmiddag, vilket i sig kändes konstigt eftersom säsongen inte ens dragit igång ännu, men så är ju tyvärr läget. Det var vi 8 säkra spelare som alltid tränade förra säsongen + i år (inte jag då...) och så 2 från styrelsen, dvs Jenka och Selinas mammor. =) Så 10 brudar som åt gott och snackade lite skit. Trevligt, men ledsamt.

Om dagen har något mer att erbjuda, det återstår att se. Nu ska jag ta fram snöskyffeln och ge mig ut!


yes yes yes!

Massa massa massa massa plusgrader idag, vilket gör att snön tinar som bara den! Nu har t o m tunnan vi har vid ena stupröret tinat helt, och det skall då tilläggas att den varit totalt igen klakad sen november kanske.. men nu är det bara härligt vatten i den. Sånt gillar jag!

Man skulle nog också kunna säga, att hade vi bara haft grejer för det, så hade vi nog kunnat börja gräva här utanför... för vår gård är rätt lerig och smetig precis där...

Haft världens längst jobbardag igen, men det har börjat röra på sig igen så nu är det fullfart från ankomst till hemkomst. Kanske spelar det lite in också att det är rena sjukstugan på jobbet nästan och vi är underbemannade.. i måndags var chefen hemma med "maginfluensan" som härjar, så då blev vi bara 2... I morse ringde nästa och hade åkt dit, så hon var hemma idag liksom img.. + att chefen är ledig img... så då är vi återigen 2 stycken bara... Det är tur att jag som är i åttonde månaden är så pigg och alert och kan jobba! Hur skulle det annars gå? Tilläggas kan ju, att jag de senaste 2-3 dagarna varit lite halv snorig och tät i näsan + att halsen gör ont.. men än går det ingen nöd på mig så att jag måste vara hemma, är bara att bita ihop och komma igen.. och tur är väl det som det ser ut.

Är ensam hemma just nu. M är på hockey i Ejendals, så det blir nog sent innan han kommer hem... eller läs jag har nog lagt mig innan han kommer hem... klockan 22 är en magisk tid, då har John Blund kämpat emot nog länge.. haha

Fredag img och helg = ledighet! Härligt vad veckorna går fort. Det står inte på nu.

Eventuellt kommer fredagskvällen bestå av en tur till Ludvika, för att äta en avslutningsmiddag med laget och styrelsen...


Fått en klipptid av bästaste Tet nu också, så det är bara att "hoppas" att jag fortfarande är hemma då, vilket om fallet inte skulle vara så, inte gör mig det minsta egentligen... bara peruken som blir lidande...


Käppar i hjulet.

Om gårdagens inlägg innehöll glädje och roliga hemligheter (sett ur järngängets synvinkel iaf....) så är dagen rena motsatsen. Min planerade comeback med en boll vid mina fötter under hösten här, har stött på patrull. Har fått stora käppar i hjulet skulle man kunna säga. Läs följande:

Min framtid....

Så där gick det på skit. Det var iofs rätt så väntat och varit på g ett tag, men hoppet är ju det sista som överger en.. men nu är det bara att inse sanningen. Jag är klubblös.

Så min träning som förhoppningsvis kan börjas ta sin sakta start kanske i juni-juli, ser ut att få gå mot någon helt annan sport. Men vad. Schack kanske?


Jullan, missade du att klicka på länken i förra inlägget? Fast hemligheten jag avslöjade har ju inte varit någon hemlighet för dig ju. =)


RSS 2.0