Det närmar sig comeback.

Efter 15½ månads frånvaro från fotbollsplanen, så är det nu bara en vecka tills jag ska göra det första riktiga tränignspasset. Träningarna jag åstadkommit under denna tiden (bortsett från alla promenader) är väldigt lätträknade, får nog plats på mina två händer.... dessutom har ju den senaste tidens kyla inte gjort det bättre än att jag fått ställa in mina springturer... så att kroppen kommer vara i chock på torsdagkväll, det har jag räknat med. Fast jag tänker så här, det gör detsamma, för det är ju först i april som serien börjar... så jag har ju några månader på mig att ta mig i form..... kommer jag att lyckas? Häng med mig in i 2010 så får du veta.


Året som gått..

Okej, jag sa att jag inte orkade göra någon årskrönika, men eftersom Emma hemsk gärna ville ha en, så får det bli en liten ändå. =) Kom på igår kväll, att för att göra det lättare för sig själv inför varje krönika, så borde man ju skriva ner och sammanfatta varje månad på något bra ställe, för att sen ta fram och summera vid årets slut... så slipper man även gå tillbaks i bloggen och läsa vad man gjort i livet... haha.

2009 började med att min graviditet blev officiell för allmänheten. Snön vräkte ner, sopbilen vägrade tömma vår tunna trots att de i princip körde över den när de åkte förbi och jag drömde om att göra comeback på fotbollsplanen efter sommaruppehållet. Dessutom firade Oscar sin första födelsedag.

Februari kom och vintern höll i sig. Var till Ejendahls arena och såg en melodifestivaltävling live. Bättre än så tror jag inte att februari var.

Mars började med att bygglovet hittade hem till vår brevlåda efter någon vecka på villovägar... var förkyld och ont i halsen, varpå mina sömntimmar var begränsade. Hade bloggtorka under några dagar. Väntade frenetiskt på info från F-kassan som aldrig dök upp.

April var månaden då bygget tog sin början, åtmistone förberedelserna till det. Tonvis med grus och sten kom så vi kunde göra klart den nya infarten, det sprängdes stenar och det flyttades tv-antenner. Dessutom skedde grävningen! April var också den månad då jag började känna av de första krämporna under graviditeten (förutom halsbrännan i början), dvs lite svullna anklar och fötter... jobbade på som vanligt. Den stora födelsedagsmånaden ägde även rum. Detta var även månaden då mitt fotbollslag bestämde sig för att dra sig ur serien och mina drömmar om en höstcomeback försvann.

Maj var månaden vi sett fram emot och väntat på sååå länge. Jag gjorde min sista arbetsdag i början på månaden och då började min långa väntan. Jag fyllde 25 och hoppades jag skulle få dela min dag med Liten, men icke. Vi firade mormor & morfars guldbröllopsdag i strålande sommarväder. Under en helg sattes grunden på plats och vi kunde nu se en skymt av det kommande slottet. Månaden maj slutade äntligen med att vattnet gick och förlossningen satte igång, 5 dagar över tiden.

Med Juni så kom också Liten (på årets varmaste dag?). En liten som visade sig vara en inte så liten prins på 52 cm och 4600 gram och som fick namnet Ludvig. Efter 4 dagar på BB så fick vi så åka hem och börja vårt liv hemma. Vi spenderade några soliga sommardagar vid Nåsen och vi nöjt av livet. Oscar plaskade i vattnet och Ludvig låg mest och sov. Ju närmare semestern vi kom, ju mer regn började det desstuom komma på oss. Midsommar spenderades vid Dammsjön med hela tjocka släkten på M´s sida. Snickarna var här och reste
skalet till huset.

Juli var semestermånaden då alla var hemma och regnet stod som spön i backen. Detta hindrade inte mina familje-snickare att ta ett break i bygget. Det var nu de var som mest effektiva. En tur till Orsa Björnpark och en shoppingdag i Karlstad hann vi med, liksom en tur på Diggiloo i Hällefors, i konstant ösregn och en sovande junior i vagnen! Dagarna vid Nåsen blev allt mer lätträknade och var vi där, så fick vi spela kort på verandan och se på regnet. Dessutom fick vi tråkiga nyheter som återigen vände upp och ner på vår vardag. Vi fick över en dag även besök av Västerås-Emma!

 Augusti fortsatte med bygge, bus och skrik. Var nog här någonstans, om inte tidigare som junior skrikperioder bärjade och vår sömn blev allt mindre. M började jobba igen efter måååånga veckors ledighet tillsammans med oss. Besökte Falun för att kolla upp blåsljudet på Ludvigs hjärta, besökte sjukgymnast för att kolla den "sneda-skallen".... vi tog en dag i taget med allt vad det innebar och planerade inte så mycket.

September var nog månaden när solen behagade visa sig igen efter många veckors frånvarande. Ludvig började bli en allt mer vaken liten kille och vi busade massor. Fortfarande var skriket där och otröstliga perioder. Hyseterien om svininfluensan började ta form, men vi hann avvera Ludvigs dop i Nås kyrka innan den bröt ut och alla kunde närvara. Bästaste Ida kom hem från huvudstaden för att sjunga för Ludvig. Tack! Bygget började bli allt mer färdigt och vi började nu flytta in i den nya delen (eller var det redan under augusti?). Jag och Ludvig började träna på att sitta under våra ensamma stunder. Dessutom gjorde han sin första snurr.

Oktober var månaden då Ludvigs skrik och gråtperioder avmattades en del, med den enkla orsaken av att han började få riktig mat. Jag och Ludvig höll oss hemma hela hösten för att undvika influensan som härjade. Dock gjorde vi vårt första besök i simhallen, vilket resulterade i att junior somnade i det varma vattnet. Ludvig lärde sig att dra av sig sina egna strumpor... Majskrokar och gröt är mums!

November var ju alldeles nyss, men ändå har jag inget minne av det. Ludvig blir allt större och busigare. Vi tar våra promenade och njuter av snöns frånvaro, vi busar så länge vi orkar på golvet med alla leksaker. November var även månaden när jag en dag fick ett samtal som gjorde min comeback allt närmare. Jag och Ludvig fick så äntligen influensavaccinet. Västerås-Emma gjorde återigen ett besök hos oss!

December är det ännu och Ludvig blir 7 månader i morgon. Hann har lärt sig att sitta ordentligt, han börjar klänga mer och mer som att han skulle vilja krypa iväg, med tomten kom även första tanden fram och nu är det 4 på g samtidigt... snön och kylan har hittat.... tomten har varit här med mängder av julklappar och nya leksaker till junior... Oscar och Ludvig börjar nu allt mer bli "riktigt"intresserade av varandra, eller nu har Ludvig börjat lita på Oscar och låter honom vara nära honom... December var även månaden när allt vände. Ludvigs skrikperioder upphörde och han är numer en glad liten prick. Han är gärna uppe läääänge på kvällarna, men det gör detsamma när han är nöjd och belåten. Han har börjat hoppa i sin hoppgunga och att åka i gåstolen är kul, åtminstone bakåt.

Så med tanke på allt detta, så kommer nog 2010 bli minst ett lika bra år, även fast jag är medveten om att glädjen kommer att blandas med tårar... för så är det alltid för oss, men vi tar en dag i taget.

Gott nytt år allesammans!

(Eftersom jag inte har så bra ordning påmina bilder, så blir detta ett inlägg med baaaaara text.. men sånt är livet ibland.)

Hälften så kallt.

Huxflux så visar termometern under -10´c och det går att vara ute idag! Så detta firade vi med att ta en promenad, vilket Ludvig uppskattade till den grad att han i princip slocknade så fort han hamnade i vagnen! Som han har längtat efter att få sova ute i vagnen. Stackare.

Som jag sa igår, inga planer för dagen finns. Vi får ta dagen som den kommer.


En kvällstur.

Jag har varit utanför dörrarna, det ni! Tog en liten biltur nu på kvällssidan och hamnade hos mamma och pappa några timmar. Skönt att komma ut och se något annat än våra väggar, faktiskt.

Vid hemkomst blev det pysse dags för junior, (mormor, den nya passar perfekt!) sen började det hela att få honom att somna... det såg ut att gå så bra till en början, men efter att han snurrat runt och knölat och jag lyft upp honom på kudden igen för sjuttioelfte gången, så gav jag upp. Inte så att han var arg och ledsen, han kunde helt enkelt inte ligga still så pass länge att han hann träffa John Blund.... M fick ta över och kämpa kanske 20 minuter han med, innan han somnade vid halv 12. Nattuggla som sina föräldrar. =) Dock har jag lagt om mina vanor... jag och Ludvig brukar gå och lägga oss samtidigt och sen går vi även upp samtidigt, så egentiden, den är när jag sover...

I morgon är det visst nyårsafton, men vem orkar bry sig? Behöver man ens vara vaken vid tolvslaget? Det blir väl 2010 i varje fall? Inga planer finns. Eller jo, vi ska vara hemma och ha en helt vanlig dag och försöka få junior i säng i skaplig tid. Lycka till. =)

Nu är julen snart ute

Idag har vi städat. M har städat i köksskåpen och slängt massa saker-inte-bra-att-ha, så nu finns det lite mer space. Själv har jag dammat, dammsugit, våttorkat och kastat ut julen. Så när som på julgranen och julgardinerna i hallen... men gardinerna lär nog få dispens, för jag har inga nya att sätta upp....

Varför ha julen kvar när den ändå är slut och en evighet tills den kommer igen? För M fick jag göra som jag ville, så då var det snart sagt. Mina lampor är tillbaks i fönstren! Jag trivs. Det är visserligen mysigt när man får ta fram ljusstakarna, men det är en lika skönt när man får ta ner dem....

Har haft motorvärmaren i bilen några timmar nu, utifall att vi ska ta oss en tur någonstans och se något annat än dessa väggar... för än har jag inte varit ut... men inte går det någon nöd på mig för det.

Ludvig sover middag nu igen, varpå jag hoppas han sover en längre stund nu, då förmiddagspasset endast blev 45 minuter långt...

Har suttit och kollat i nya hm katalogen, som jag sett framemot länge! Jag såg dock absolut nada som jag ville ha själv, men destomer till Ludvig.. så jag håller mig till barnavdelningen i den katalogen! Däremot såg jag en del fint i Ellos/jsfn igår när jag kolla som hastigast, så eventuellt att det blir några klick för mig i den istället... mina tröjor är rätt urtvättade och trista just nu... men har man inget annat, så får man ta det man har... haha.


Ni kanske är några som väntar på en årskrönika? Jag är ledsen att göra er besvikna, men jag tror faktiskt inte jag orkar göra någon. Latmask som jag är.

Ge mig sommar!

-28 när man går upp. Bra start på dagen. Blir återigen en innedag, med risk för att jag måste städa... man kanske skulle ställa ner tomtarna igen?

Halsen känns någpt bättre idag, men den känns fortfarande. Ludvig är piggare idag, han har iaf kunnat sitta och leka lite själv..men han klänger sig på mig hela tiden, så det kanske inte står på förrän han kryper??


En slagen hjälte...

...mitt i leken så slocknade Ludvig i pappas knä.... så så gick det med den icke-tuppluren... bäst att väcka honom snart så han inte sover för länge.. eller med andra ord, hade varit toppen om vi hunnit fått på honom pyjamasen innan så hade vi kanske kunnat lagt honom för natten... hmm... svårt dilemma.

29 december...

...statusen är likadan som tidigare.... snorkallt ute, dvs över -25´c, jag har inte varit ute på hela dan, har en övertrött son som inte sovit någon eftermiddagslur idag (och inte känns det som någon idé heller nu)... halsontet är detsamma.....och jag har slagit ihjäl en fluga! Hur och var tusan har den kunnat överleva denna kyla?

Ett steg åt fel håll...

Idag är ingen bra dag. För det första visade termomtern -26´c när vi kom upp... skål och grattis liksom. Innedag idag? ja.com

För det andra så gör min hals än mer oooooooont idag än igår... visste inte vart jag skulle ta vägen i natt när jag vaknade...

För det tredje verkar det som att Ludvig också fått en släng av min sjuka.. för han verkar ha snor bakom näsan som inte går att få lös, + att han känns varm... och sen är det ännu fler tänder på g... så en blandning av allt detta, har gjort att han varit en grinfis heeela förmiddagen. Till slut fick vi honom somna, så nu hoppas jag han sover en timme eller två... ska kanske göra honom sällskap även idag och vila min hals lite.

Dagens bild tillägnar Ludvig till mormor:


En innedag.

Jag har inte varit utanför dörren idag.. eller jo, jag var ut och hämtade tidningen, men det är allt. Ludvig har också varit inne. Kylan har dessutom sakta kommit farande under dagen och kvällen och termometern visar över -20'c...bläääää.

Blev ingen hockey för mig och L, men M såg en match åtminstone.

Jag har fortfarande ont i halsen. Huvudet har blivit bättre efter några alvedon, men helt hundra känner jag mig inte. Jag gjorde Ludvig sällskap även under kvällens tupplur... så M väckte oss efter 1½ timme när klockan var 19..... så kan det gå. Trots en sen middagssömn, så fick jag L i säng vid 22.30.

I morgon borde man försöka få sig lite frisk luft... så jag hoppas termometern visar max -10'c åtminstone...

Sov gott!

Ändrade planer.

Måndag och ny vecka. Hade som plan att ta en promenad över till ishallen för att kolla på M´s kusin, när denne spelar cup här i dagarna två.... det sket sig redan innan vi vaknat. Skulle nog säga att det av tre anledningar inte blev någon match för vår del på förmiddagen...
1. Sovmorgon. Vi var visserligen halvvakna redan vid 6.15, men lyckades somna om tillslut allihopa, sen vakna inte junior förrän närmare halv 10.... grabbarna gick upp och jag slumrade en stund till.
2. Halsont. Jag vaknade idag med rätt så rejält ont i halsen, dessutom har jag lite ont i huvudet...
3. Insnöade. Detta är kanske den största orsaken till att vi förblev hemma. Under natten har det kommit minst 1dm snö och det snöar fortfarande... så vi tar oss liksom inte ut från vår gård förrän vi skottat oss ut.... så att dra ut en vagn i denna snö är ingen idé.

Så vi får allt se hur det blir med hockey för vår del... kommer en match i eftermiddag också tror jag, så vi får se hur schemat vårt ser ut då... först lär M ta sig upp till sin mormor för att låna hem fyrhjulingen och försöka skotta med den....... jag funderar på att krypa ner bredvid junior och blunda en stund till.

Ska ge er en liten bild på rallykalle.=)


Rally i vardagsrummet

Idag har vi varit till stan. Inte för att vi så gärna ville tränas med reashoppare på kupolen, utan enbart för att vi såg att Barnens Hus hade rea på bilstolar och vi är ju i behov av en till.. så sagt och gjort. Kom dit någon minut innan de öppnade och det var lite utanför till och med. Nog för att de hade en del stolar på lagret, men det var ändå tur att vi var där när de öppnade... för det var bra många fler än vi som var ute efter samma sak... men vi fick en stol och det var toppen. Dessutom fick vi mer oss mer hem än beräknad därifrån... en födelsedagspresent till Oscar, men också en gåstol till Ludvig.... så just nu kör han rally här inne i vardagsrummet! Han är såååå söt. Dock upptäckte vi när vi kom hem att den håller bara för 12 kg... men det ska väl dröja någon månad innan vi är där...

Efter detta var nästa anhalt elgiganten och onoff för att se efter en dator till svärmor.. medan övriga var inne där och letade, så sprang jag in på Åhlens för att byta/återlämna vinterjackan Ludvig fick i julklapp.... man var inte ensam på Kupolen kan man säga, så där gick det fort. Naturligtvis var strl 80 det största som fanns i just den jackan, så jag kunde inte byta.. fick pengarna tillbaka och så får vi leta på en annan. Gjorde en snabbtur in på Stadium och på Kappahl... hittade en på det sistnämnde som jag skulle kunna köpt, men köerna på Kappahl är ju aldrig att leka med, så det fick vara. Vi får köra med overallen till efter nyår, så får vi ta en tur till stan då när hetsen lugnat ner sig lite...

En hamburgare på max var det sedan tänkt, men där vände vi redan i dörren och begav oss till en pizzeria istället... sista stopp maxi innan vi vände hemåt igen och Ludvig somnade innan vi lämnat maxis parkering... men inte ett ljud han sa på hela dan, trots att vi kånka honom ur och i bilen x antal gånger!

Hockey på tv till kvällen, men först lite glögg och pepparkaka!Insnöade

Det har mer eller mindre snöat och yrt och blåst sen igår eftermiddag. Rätt värdelöst. Så idag har vi haft en innedag och några som helst planer på att gå ut, det har jag inte.

Efter att ha ätit frukost och busat i några timmar, tog jag och Ludvig och sov lite middag i 1½ timme. Det var toppen!

Sitter här nu och ska försöka mig på att göra en fotobok gratis, så jag måste leta på alla kort som jag ska ha med... M är ute och skottar snö, utifall någon trotsar vädret och kommer och hälsar på oss... (L´s farmor skulle hämta en julskinka i varje fall.. om hon inte ångrat sig...) och Ludvig sitter på golvet och leker med sina klappar. Lite frustrerad och arg på att telefonsladden är för kort för att han ska kunna leka och slita som han vill... sötnos.

Juniorhockey och Robinson till kvällen. Kanske lite kex och ost?

Julen 2009

     

Och dagen fortsatte:

  

med resultatet:

     

När tomten kom...

...så tittade även Ludvigs första tand fram. Den syns inte ännu, men den känns. Vi har sett att det är tänder på gång ett tag och så igår på självaste julafton så får jag känna att det är vasst i munnen!

Gårdagen var som sagt julafton och denna spenderades från morgon till kväll, på två ställen. Efter att ha tagit oss upp på morgonen och ätit lite frukost så begav vi oss till mamma och pappa. Ludvig somnade så fort han sattes i sin bilstol, så det var bara för M att lyfta över honom till vagnen när vi kom till Nås och sen sov han i två långa timmar. Under tiden åt vi massa julmat (läs alla andra) och umgicks hela bunten + mormor och morfar. Fika på det, massa bus, lite Kalle och drösvis med klappar. Ludvig och Oscar fick så klart mest.

Efter paketöpppning och inspektion av varandras nytillhörigheter, tackade alla för sig och drog vidare. Ludvig somnade på stört även denna gång så fort han sattes i sin bilstol (tilläggas ska ju att han var megatrött mitt under paketöppningen och myste mest med Ante..), flyttades över till vagnen när vi kom fram till Björboland och så sov han i en timme till.

Runt 19-tiden dök det upp två tomtegubbar. En säck med julklappar delades ut innan tomtarna drog vidare till andra barn och vi fortsatte med de resterande klapparna som tagit upp hela mormor Gerds sovrum (!). Ännu mera klappar inkasserades för junior och även något till för mig och M.

Vi höll sedan ut med lite fika och julklappsleken fram till klockan 22.30 då vi tackade för oss och begav oss hemåt. Fick Ludvig i säng nästan på en gång, men innan han slocknade så låg vi och myste och rullade runt i sängen i ungefär en halvtimme.

Jag och M satt uppe och prata och inspekterade Ludvigs alla klappar till närmare 01, då gick jag och gjorde junior sällskap, medan M gick ut och tände lite marschaller.

Nu kanske ni undrar vad tomten kom med till junior? Ska ge er lite bilder från julen, men det blir inte idag... men det blev en och annan ny leksak, det mesta med ljud, kläder, ny vinterjacka, pjamasar, lära-gå-vagn, nå-upp-pall, bilmatta, pengar, nallar, sits till cykeln, böcker.... mm...

Vad jag lyckades inkassera var lite presentkort, pengar, handdukar, Westlifes nya skiva, schampoo, muffinsbok, powerstövlar, lite godis och en duk... har jag glömt något? Det kan hända.


Idag har det så varit juldagen. En promenad när det var dags för Ludvigs förmiddagslur, vilket resulterade i lite skavsår för mig (vilket var väntat, men baaaara under fotknölarna så det är lugnt!), upp till M´s mormor för att se om de ville ha hjälp att städa, men där var det redan kliniskt rent.... lite fika innan vi traskade hemåt med en fortfarande sovandes junior.. lite lunch för honom och sen tillbaks till mormor för att äta rester från gårdagen.

Vidare till Nås för bus hos mamma och pappa. Fick även ett snabbesök av Oscar med familj. Oscar är så duktig, han hämtar nu kuddar för att lägga bakom Ludvig i fall han ska ramla när han sitter. Dessutom verkar Ludvig mer bekväm och litar mer på Oscar nu än innan... han låter honom nu vara på honom... och Oscar vill göra precis likadant som lilla Ludvig. Han kan nu även säga Ludde är bäst.

Ludvig har sedan vi kommit hem suttit på golvet och lekt med lite nya grejer. Dock har vi inte öppnat så mycket nytt än, utan han får ta lite i taget. Han fick en sådan där grej som om man trycker, vrider och lite olika så "flyger" det upp olika djur som man sedan kan trycka ner igen. Ludvig har lärt sig att stänga och trycka ner djuren. Dessutom har han kångar hela den där grejen fram och bak och runt sig och hållt på. Han var så duktig att leka och hålla på. I morgon ska videokameran fram! Han var så inne i leken att han inte somnade förrän 23.30, men inte var han ledsen och arg för det heller. Gofis var ordet.

Från oss alla....

..... till Er alla......

EN RIKTIGT GOD JUL!
Uppesittarkvällen är snart över och man kan gå och sova och vänta på tomten. Ludvig somnade för en stund sedan....

Har tillbringat kvällen i Nås med hela familjen. Lite försmak av julen, bus och lite bingo. Det blev visserligen inga miljoner på bingon, men åtminstone 100 kr och en bingolott till det där ståhejet den 30:e vad det nu heter... så vi gick nog plus i år. Inte illa.


Nya upptäckter.

Nu har Ludvig fått göra två nya upptäckter eller man ska uttrycka det.

1. Köra bil i matstolen. Skoj att leka med ratten!2. Hoppgungan. Det var toppen det lilla vi hann testa innan sovstunden.Bara junior vaknar från sin middagslur, så ska vi bege oss mot the big city Nås... ska bara slå in de sista julklapparna först... och packa in allt i bilen, om det får plats... för då slipper vi komma ihåg så mycket i morgon... smart va?

En tröttis.

Efter kvällsmaten och gröten så hoppade jag in i duschen. När jag sedan var klar, så hade junior redan somnat! Skapligt liksom! Han var en liten tröttis han, fast samtidigt så har han varit vaken sen 17 när vi kom hem.

I morgon är det dagen före dopparedagen och vi får ha M hemma då med. Inte så mycket planer på schemat mer än att hämta en julskinka hos M´s mormor, äta lite julmat hos mamma och pappa och sen så klart uppesittarkväll som alla andra. Tänkte vinna en miljon eller två.

Dagen hjälte!

Inte långt efter att jag skrivit förra inlägget så biter jag sönder tråden som sitter i min underkäke efter tandställningen för hundra år sedan.... den har varit lite halvt lös förut och varit vass när man känt med tungan, men nu flyttade den på sig ännu mer och verkligen skaver heeela tiden. Vad göra? Ringer tandläkaren här i byn (tack snälla att det finns en!) och vad händer. Hon har stängt, men om jag har tid att komma på en gång så skulle hon titta på det! Panikringer svärmor som lyckligtvis slutat jobbet och kan komma ner för att underhålla junior medan jag är iväg... det tar 2 minuter att laga, högst. Vi bestämmer kanske snabbt att det är lika bra att hon tar bort tråden från en tand och minskar ner tråden liksom... sagt och gjort, det blev toppen! Dessutom när jag var sista patient innan julen, så tyckte hon inte jag skulle behöva betala något. Tack snälla! Snacka om att ha tur! Kul och fått lov gå med de där skrotet under julen....

Efter tandläkarbesöket packade jag och L på oss alla kläder och åkte till mitt jobb.... japp, Ludvig fick plats i stolen, men det var inte mer heller... stackars liten. Prio 1 att köpa är ytterligare en bilstol så vi även har i älskade Corre. Fick smörgåstårta och en julklapp, innan vi styrde kosan hemåt igen.

Ändrade planer...

Jag och Ludvig har lagt om dagens planer lite.. eller vi gör ett försök...

Först sov vi över två timmar middag och nu har vi ätit lunch.

M tycker vi ska åka på julkalaset på jobbet, han tror att jag kan klämma ner Ludvig i "lilla" stolen.. så varför inte... ska bara göra en koll få se hur han reagerar när jag sätter ner honom i den.. var ju ett tag sedan han behövde sitta i den... återstår att se hur det går...


Granen står så grön och grann i stuganEn ny kall morgon är här. Vi har varit vakna sen ca halv 8, så nu har L precis krypit ner under täcket igen. Eftersom det inte finns så mycket att göra, eller jo det gör det bara man vill och orkar, men jag tänkte krypa ner bredvid min myspys och blunda lite till jag med.

Min chef ringde nyss och kollade läget med oss. Frågade om vi hade någon lust att ta oss ut i kylan idag, för då fick vi komma och äta smörgåstårta och få julklapp efter stängning. Dessvärre, så har jag inte bilen med Ludvigs bilstol hemma, så vi fick tacka nej. Julklappen ligger ju dock kvar tills vi kommer någon annan dag. =)

Igår blev det också "klart" att jag ska hoppa in och jobba 3 dagar i januari. Inte på mitt kontor, utan ett grannkontor, men i varje fall. Detta gör att M´s julledighet förlängs med tre dagar! Hoppas bara att det kommer fungera och att grabbarna kan busa utan mig. Behöver ju dock bara finnas på plats under öppettiderna, dvs 10-15 så det borde funka... kruxet är också dock, att jag har träning 2 av dessa kvällar sen... men de får i värsta fall hänga med mig dit.. det löser sig ska vi se, det är ett tag dit.

Läggdags och -20´c.

Klockan har passerat läggdags, men måste slå en kik här först på lite grejer. Har kämpat med en trött Ludvig att få honom att somna.. tog kanske 20-25 minuter innan han slog igen sina blå.

Ludvigs mat-och-sovklocka idag slutade med att jag fick väcka honom efter tre timmar ute i vagnen, så han kunde äta och vi senare kunde komma i väg någongång! Den grabben älskar verkligen att sova ute när det är kallt. Det har han inte ärvt av mig, det kan jag garantera.

Fick sällskap av Oscar och syster till farmor. När de åkte hem för att äta, så stannade vi kvar i nästan 2 timmar till. Träffade på både farbror Jonas och faster Britt. Fick dessutom med mig min 25 års present från systeryster hem som Britt varit så snäll att hämta. Bättre sent än aldrig heter det ju, jag som fyller i maj. =) Jag ska visa er vad jag fick... som jag fått vara med och bestämma utseende på själv. Jag blev suuuuuuper nöjd. Det skall invigas på julafton.

 

Då jag inte är någon proffsfotograf, så är inte bilden så super tydlig direkt.. men kan inte göra något åt det... hur som helst, på stjärnan står det Ludvig och på baksidan 2009.

Julgranen har nu blivit pyntad och står nu och lyser fint. Några klappar ligger också under, mest på grund av att de tog upp plats i en garderob då de är lite för stora för korgarna jag packat resterande i... gäller ju att kolla några gånger innan vi åker sen, dels så vi tar rätt korg med till rätt ställe och att rätt klapp ligger i rätt korg... blir en delad jul som vanligt. Först hos mamma och pappa och fram mot kvällen när vi firat klart, beger vi oss vidare till Björboland och M´s mormor för vidare festligheter med tjocka släkten där. Eftersom vi är nattugglor hela familjen läs Ludvig så har vi ingen större brådska hem heller för att sova.

Imorgon är en dag då jag och Ludvig ska hålla oss hemma. M tar familjebilen till jobbet för att den skall få tina lite och för att dörrarna/låsen förhoppningsvis skall rätta till sig... (just nu går det bara att öppna passagerardörren fram inifrån....)... och eftersom vi inte har någon bilstol än till Corre, så kommer vi ingenstans. Vi får nöja oss med en promenad, om nu inte kylan håller i sig.. för -20 är lite väl kallt tycker jag för junior att sova ute...

John Blund nästa var det va?


Snart kommer tomten.

Idag är det måndag och jag insåg att det är på torsdag som tomten kommer.... om man nu varit snäll vill säga! Shit alltså, vart tusan tar tiden vägen? Tomten är välkommen hit, det är inga problem, för nästan alla klappar är klara... M ska fixa de 2 sista idag och sen väntar jag på leverans i postlådan av en.. sen så.

Idag ska vi klä granen är det sagt. Så vi får väl allt se om vi hinner och vad Ludvig vill...

Har inte mer än tagit oss upp jag och L och tagit av oss pjamasen. Frukosten väntar! Ska ringa farmor sen för att se om hon är hemma, så ska vi ta en tur dit och ge henne lite julklappar! Dessutom hade syster och Oscar semester idag, så vi kanske gör ett stopp där också om de inte ska med oss... men allt beror på Ludvigs humör och mat-och sovklocka så klart.


Damma av skorna.

Om igår var en dag på bortaplan, så är dagen en dag på hemmaplan.

Varit nere i källaren och tvättstugan och städat (fortsatt) på förmiddagen och när Ludvig sov ute i 2 timmar.... så snart kommer vi nog fram till granen... tog i varje fall tillfället i akt och plockade fram alla mina pjucks igen. Det finns en del och en del finns det bara en av, men jag kan inte slänga dem, utifall att liksom...Om man bara kollar såhär, så ser det rätt bra ut, men tar man en närmare titt på mina bästa pjucks,
då ser det inte fullt lika bra ut....Trots detta, så tänker jag inte kassera dem... måste ha dem i reserv utifall att jag får skavsår eller något sådant... för med eltejp så funkar de ett tag till. =)


Har inte varit särskilt aktiv framför vinterstudion idag heller. Jag har så mycket annat för mig att det hinns liksom inte med.... synd nog....

Om en stund, så ska vi nog ta en liten biltur för att junior ska få sova en stund... så vi passar nog på att ta en tur till mokkjokk för att spana in julbelysningshuset.


Bortaplan

Idag har vi haft en borta-dag.

Väckte familjen när jag vakna vid 9, upp och hoppa och äta lite frukost. Direkt vidare till Nås för firning av mormor på födelsedagen. Fika med tårta och lite bus, innan vi gick hem till mamma och pappa så L skulle få sova.. ute i ca -10´c. Det är det bästa han vet när det är kallt verkar det som, för vi väckte honom efter tre timmar!

Fick lunch av mamma och busade med Oscar. Han vägrade helt sova middag också, så tillslut var det bara Memma som dög för honom... sagt och gjort, lite Lilla katt och Mors lilla Olle så sov han som en stock. =)

Färden fortsatte hemåt och ett mellanstopp hos M´s mormor för lämning av julkort och hämtning av en tavla....

Och nu är vi äntligen hemma!
Lite käk igen för junior, betala lite räkningar och sen ska vi nog gå ner i källaren och fixa lite innan tv:n... fast det får vi nog spela in, för annars lär vi inget hinna med...

Kalla fredag

Jag tror det var tur vi åkte till Ludvika igår, med tanke på dagens kyla! Hualigen vad vi kommer vara inne idag... bortset från en tur till M´s mormor kanske och en sväng till återvinningen med skräp.

Håller som bäst på att städa och plocka och fixa i källaren och tvättstugan, men Ludvig tyckte det var lagomt kul efter en stund, så jag fick ta en paus och gå upp med honom och busa lite. Ska ta vara på kylan ute och frosta av frysboxen nere idag i varje. Något positivt med kallgraderna... =)

Dagen skall fortsättas med att städa toan, plocka ihop lite här uppe, sortera lite tvätt, fixa lite lunch, sen skulle jag behöva börja klistra i Ludvigs album också som han fick av finaste Ida i doppresent.... men vi får väl allt se hur mycket man hinner...

Dessutom har vi ju tänkt klä granen i år... men inte riktigt än... dock står den längst in i förrådsrummet, så långt in du kan komma i ett hörn och vägen dit är väldigt fullstoppad... så det är lika bra att försöka ta sig dit redan idag... för att vi sen typ kan duscha av den i morgon kväll och klä den på söndag kanske? Tacka vet jag plastgranar!

Just ja, vi hade en vaken och grinig timme i morse/natt också mellan 04.30-05.30....

En vaken natt.

 Jag hann aldrig somna igår kväll, innan Ludvig vaknade... och då förblev vi vakna i många timmar till.. Vid 00 slog hann upp sina blå och sen gallskrek han så fort vi försökte lägga ner honom på kudden... så mellan midnatt och halv 3 satt/låg vi i sängen hela familjen och busade... det ni. Vid halv tre fick vi nog och gick upp och åt. Jag och M åt macka och Ludvig fick gröt..... sen vid halv 4 somnade han tillslut... för att sedan vakna igen vid 4.. men då gick det hyffsat fort att få honom att somna igen... tack snälla.

I och med den vakna natten, bestämde sig M för att inte åka och jobba och inte åka på någon julfest... så vi har haft M hemma hela dagen. Så när Ludvig åtminstone var feberfri, så bestämde vi oss för att ta en tur till Ludvika idag istället för som tänkt i morgon....blev lite inköp, men dåligt med julklappar... förutom några stycken till julklappsleken....

Så i morgon kan vi ha en hemmadag, vilket kanske är lika bra eftersom det nog kommer vara rätt kallt ute.... ännu kallare än nu vill säga....

Jag önskar mig några timmars sömn ikväll. Helst fler än tre timmar...

Febern håller i sig.

Jag och junior har haft en mysid dag inne, men rätt gnällig och jobbig. Febern håller fortfarande i sig, lyckligtvis är den bara runt 38´c, så i morgon hoppas vi den är borta.

Ludvig har i varje fall somnat för kvällen utan protest, så det är hög tid att jag också går och kryper ner för att om möjligt få några fler timmars sömn i natt.

Jag hoppas på en feberfridag i morgon, så jag och junior kan ta en promenad och få lite frisk luft. M har julfest med jobbet efter jobbet så att säga, så han kommer inte hem förrän "senare än vanligt". Blir en lång dag för mig och L. M är dock hemma med oss hela fredagen!

Ska klicka hem en julklapp till morfar nu, sen blir det godnatt.

Som ett brev på posten...

....så kom så febern till oss...

Kom inte i säng förrän efter 23.30 igår, då jag blev kvar framför datorn och fixade mig en ny almenacka för nästa år. Sen låg jag och vred och vände på mig i 1½ timme innan jag somna. För att sedan från klockan 3 ungefär fått vara mer eller mindre vaken med en vaken och lite gnylande junior. Strax efter 6 fick vi nog och gick upp. M tog tempen på L och där kom ju svaret på nattens vakenhet. Nu har vi visserligen bara en örontermometer till L och vi har nog inte fått in rätta knycken med den än, så jag vet inte exakt vad febern ligger på, men åtminstone en bit över 38´c.... stackars liten!

När M sen åkte till jobbet strax efter 7, gick vi och la oss igen. L somnade nästan på direkten och sov sen i närmare 3 timmar. Jag hade återigen svårt att somna, så jag sov inte fullt så länge... så med tanke på att jag kanske sovit 3 timmar i natt och någon enstaka nu, så känner jag mig inte bara överkörd av ett tåg, utan även av dess vagnar...

Gårdagens skottning av snön känns ju sådär idag, när det kommit någon cm till... jippi... not... men det gör ju detsamma egentligen, för jag och junior får ju hålla oss inne och mysa hela dagen istället.

Härnäst hoppas jag att jag kan få i honom lite mat i varje fall, gröten i morse ville han inte ha...

Läggdags.

Kvällen börjar lida mot sitt slut. Ludvig har somnat och vi ska nog ta och göra honom sällskap.

Under kvällen har det hunnits med att dels koka knäck (läs M....) men även lite rischoklad (läs Emma). Detta trots att junior inte varit på tipptopp humör under kvällen.... men antar/gissar på att det är sprutan som är boven i dramat där... så vi får väl allt se hur han mår i morgon, om han åker på feber eller inte. Sägs ju att det är fler som får feber efter dos 2 än efter dos 1... inte bra.

Någon promenad har det inte blivit idag. =( Anledningen till det stavas S N Ö. Plogen dök inte upp förrän runt 17 och då hade Ludvig redan sovit 2 timmar ute.... måste nog ta ett snack med den där plogaren...haha.. för han är inte farlig. I know him. Dessvärre också, så har det ju återigen börjat snöa,... men jag hoppas det är gåbara vägar här utanför i morgon. Annars storknar jag.

Sov gott.

Dagen hittills idag:

* sovmorgon till över 10, efter att ha varit vakna redan vid 8 men somnat om
* frukost och lite bus
* vidare till BVC för svinspruta nr 2 för L
* hem och äta lunch
* ut för att junior äntiligen skulle få sova
* skotta hela gården för hand tack gode att det inte är töööö
* in och skynda mig baka ut några plåtar pepparkakor. finns fortfarande deg kvar till en annan dag

Junior sover än och jag sitter här och inväntar M. När han kommer hem, ska jag sticka och handla lite, sen blir det taco och knäck-kokning!

sist men inte minst: EN EFTERLYSNING!
VART FAN ÄR SNÖPLOGEN?
om ni har sett denne, skicka honom hit, för här har han då rakt inte varit

Om jag är i matchform..

...så måste jag säga att jag har liiite "flyt".... Vi drar ju som bekant till Mallis i början av maj, under tiden vi är borta, så har vi bortamatch i Piteå och helgen när vi kommer hem bortamatch i Sundsvall.... nu är det visserligen bara ett preliminärt schema jag sett, men det borde bli detta, bara frågan om tid och vilken helgdag som det skall spelas på. Så två norrlandsresor försvinner för min del bara sådär... (visserligen är ju Sundsvall runt hörnet nästan, men ändå...).... Dock väntar Umeå Södra borta någon vecka senare sen också... och Östersund borta... så vi betar av Norrland redan på våren...... åhhh hej va jag älskar norrlandsskogarna....

Bankrutt

Igår invigde vi M´s födelsedagspresent från mig, Sverige-monopol. Tilläggas bör kanske att han fyllde i April, så man kan säga att spelet legat orört ett bra tag. Till en början var det jag & L mot M. Ludvig satt lugnt och snällt i mitt knä och tittade på, samtidigt som han lekte med lite gosedjur. Efter nästan en timmes spelande, så insåg vi att L höll på att slå igen sina blå i mitt knä! Så det blev ett litet break för junior-läggning och paradiset. Från att jag gick in i sovrummet med L och tills jag gick ut ur detsamma, hade det gått ynka 8 minuter och L hade hunnit somna! Nytt rekord.

Själva spelandet sen gick upp och ner för oss. Droppen kom när jag fick ett chanskort med texten "Du vill se Umeå IK spela match. Gå tillbaka till Umeå utan att passera GÅ". Okej, toppen att få se på fotboll ju, men inte när M har hotell på just Umeå, spelets dyraste gata och jag blir skyldig honom 20 miljoner! Att jag var bankrutt då var ett faktum och spelet var slut. Revansch ska jag ha!

Idag har vi sovit länge igen! Det börjar bli en vana nu att sova till närmare 10. Jag klagar inte. =)

Beroende på vad klockan blir när vi ätit lunch och sovit middag, så kan det eventuellt bli en tur till Nås. I morgon är det dags för junior att få sin svinspruta nr 2, så då hinner vi inte... därför lär vi nog passa på att göra besök redan idag.


Söndag

Hann med att se de sista 5 minuterna på tv3´s program "vårt bröllop i era händer", där dagens brudgum var en klasskamrat från gymnasiet. Fan. Skulle vilja ha sett det juuuuu.. ingen info om att de börjar sända det igen verkar det som.. och vilken dumm tid... verkar heller inte gå i repris, så jag hoppas man (och jag!) kan se det på nätet här så småningom...

I övrigt har det varit en lugn dag. Besökte Oscar & c:o på förmiddagen för lite bus, sen hem och äta för oss alla, lite städning och så en promenad så junior får sova... vilket han gör nu ute i -5´c ungefär, men det är då han trivs som bäst.

Tror jag ska gå in till vardagsrummet, tända lite ljus och bara vara. Njuta av att denna söndag snart även är till ända. Snart kommer tomten. Shit.


Busunge!

Just nu sitter vi runt matbordet, jag & M, kusinerna-bus och farmor och tittar på en ätande lite junior... som roar oss rätt bra när han får mat... att kladda är det bästa han vet..(bråss han på mig tro??). och särskilt när alla skrattar och tycker han är rolig.... tokstollen!

Robinson om en stund och vi kommer sitta bänkade. Ludvig också. Blir nog ingen gröttajm förrän efteråt, eftersom middagen serveras först nu.... men det blev bara så, för L sov längre än vi trodde efter en promenad hem från M´s mormor... men sånt är livet. Vi är ju vana att vara uppe på kvällarna, så det är lugnt. =)

I morgon är det söndag och kanske att vi kan träffa kusin-ännu-mer-bus än dessa två som är här nu.. var över 2 veckor sen sist tror jag...

Trevlig lördag!

Så var det lördag igen.

Igår kväll tvingade vi nästan Ludvig att vara vaken.... för vi kunde ju liksom inte missa vem som skulle vinna idol, så han hade i stort sätt inget val än att vara uppe med oss.... stackarn. Så fort vinnaren var korad, så gick jag och junior och kröp ner under täcket. Utan minsta lilla protest. Sen låg vi och myste och sjöng i ca 20 minuter innan Ludvig lugnt och stilla slog i igen sina blå. Utan att vakna efter en halvtimme! Vi sov sedan fram till 6, då vi åt och myste lite innan vi fortsatte morgonsömnen fram till nio. Lyx! Han skämmer bort oss just nu våran bästaste Ludvig!

Efter frukost så tog vi en vända till affären för att köpa ingredienser till knäck och sen vidare ut till skogen för att ta lite ris. Ludvig vaknade precis när vi skulle kliva ur bilen i skogen, men han satt nöjd och belåten helt ensam kvar i bilen medan vi var borta några minuter.... snacka om snäll kille!

Sett på lite skidskytte och sett Helena inkassera ännu en vinst. Hon är mer än grym.

Lunchtajm nu för junior och sedan även för oss. Idag blir det chicken och pommes!

Träffat släkten.

Idag har vi träffat stora delar av släkten, bara sådär.

Min farmor ringde på förmiddagen och ville se hur det var med oss, så då bestämde jag att vi skulle komma och hälsa på henne! För det var verkligen evigheter sen vi var dit.... =( Så vi gjorde en tur dit, där vi även träffade på faster Lisa och kusin Kajsa och farbror Jonas... fortsatte kosan mot Vansbro där vi handlade blöjor på konsum, åt en pizza och såg syster/moster genom fönsterrutan. Mellanlandade på hemvägen hos mamma och pappa, för att Ludvig skulle få sova lite (vilket han bara gjort i bilen dit och hem stackarn...)... lite bus och en kopp glögg innan hemfärd.

Nu äter vi gröt och spelar in Idol. Så är det alltid i vårt hus nuförtiden. Så fort det börjas på televisionen, då är det gröttajm för grötmonstret vårat. =)

I morgon är det lördag och inga som helst planer. Skönt!

Snart godnatt

Ska relaxa en kort stund till framför tv:n, sen ska jag krypa ner bredvid Ludvig och mysa.

Då Ludvig hade sovit i över 1½ timme, började känna paniken över hur mormor väntat ihjäl sig på oss, så jag förflyttade en sovandes junior från vagn till bilen och så åkte vi till Nås. Inte en reaktion från junior förrän jag lyfte ur honom när vi kom fram... så han sover i över 2 timmar idag också.. han älskar verkligen att sova ute!

Två timmar bus hos mormor och morfar innan vi styrde vår kosa hem igen för att få i oss lite mat. Dessutom har jag varit ute och sprungit ikväll också! Jag känner mig sååå nöjd. Om man kände efter så var det halt, därför valde jag att inte göra det och bara springa på istället... =) Orken och flåset är det inget fel på... så länge jag håller mitt tempo vill säga... annat lär det bli när det är tempoökningar och ändringar som gäller, men den dagen den sorgen.... såg nyss att första träningen är klockan 19.30... inte så bra kanske, med tanke på att jag inte är hemma förrän tidigast 22... och då ska helst junior sova, så det kan bli en tuff start för M om vi inte fått in en bättre rutin innan dess..... Lyckades dock nästan att få honom att somna direkt i sängen ikväll också... men bara nästan.


Jag hade så rätt!

Efter en halvtimmes sömn igår kväll, så vaknar Ludvig. Det slår nästan aldrig fel. Lyckligtvis tar det inte särskilt lång tid längre att få honom att somna om heller, vilket är skönt. Sen tog han och jag sovmorgon till halv 10 (då mormor ringde och väckte oss!), medan M smygit upp flera timmar tidigare....... stackarn. Så nu hoppas jag att Ludvig är lite snäll på sin pappa och ger honom lite sovmorgon åtminstone en dag av dessa tre som han kommer vara hemma med oss!

I och med att vi sover så länge, så blir hela dagen helt upp och ner. Vi hinner busa och ha oss och även äta lunch innan det är sovtajm igen. Så nu ligger L ute i vagnen efter en kortare promenad och jag sitter här och väntar på att han ska vakna, för då ska vi åka till Nås en sväng och hälsa på. Mormor undrar säkert varför vi aldrig kommer någon gång, trots att jag sa att det blir nog senare på eftermiddagen vi kommer eftersom vi nyss vaknat när hon ringde...

Skulle ha varit ut och sprungit ikväll också, men vi får allt se hur det blir med det. M kommer ju inte hem förrän runt 18 och sen kommer det liiite snö ner och det känns som att det börjar frysa på... så vi får allt se hur väglaget ser ut när möjlighet ges.

Tillslut vinner John Blund.

Efter tappert kämpande, dvs femtonminuters protest och skrik, så somnade tillslut Ludvig (av utmattning??) i sängen igen! Tredje dagen på raken nu som vi inte bär honom eller som han inte äter/gosar så han stupar.... visserligen i vår säng, men på nå vis så känns det okej ändå. Jag vet, det bästa hade varit att få honom att somna i sin säng nu, så slipper man det jobbet sen...men med tanke på Ludvigs vill-inte-sova-för-natten, så känns det helt okej att han sover i vår. Det är ju liksom ett steg i rätt riktning att han kan somna av att ligga i sängen.... det underlättar också en hel del om han kan göra det, när jag kommer vara borta var och varannan kväll från nästa år...... dock räknar jag ändå med att han är vaken när jag kommer hem om kvällarna, men om han skulle få för sig att somna före 21 någon kväll menar jag.....

Ska ta och läsa lite bloggar här lite snabbt och sen göra grabbarna sällskap hos John Blund. Är inställd på att L kommer vakna till om kanske 20 minuter eller så....

I morgon är det torsdag och vi har en lång dag att spendera tillsammans jag och L. M har möte så han måste upp vid 6, sen har han klippning så han är inte hemma förrän runt 18 kan jag tro... mat, bus, promenad och sova kan jag tro står på schemat.

Sov gott.

Nya smakupplevelser

Imorse blev det inte någon sovmorgon, men det gör detsamma, för vi tog igen det nu med 2 timmars middagssömn. Dock har vi varit vakna några gånger under natten, men det positiva med hela kvällen igår, är att M lyckades få L att somna i sängen! Visserligen vakna han med lite skrik efter den där halvtimmen igen, men själva grejen att han lyckades somna i sängen är stort! Det tar sig!

Börjar bli dags för lite lunch för oss här, sen bus och så en promenad i regnet som det verkar om några timmar!

Igår fick Ludvig testa smörgåsrån för första gången. Det var smarrigt! Det tillsammans med att dricka vatten själv ur muggen, resulterade i en genomblöt liten pys. =) I lördags när vi var i Nås, gjorde vi även ett försök att ge honom banan på sked...... det var nog det äckligaste han ätit hittills tror jag... han grinade riktigt illa, spotta ut det och fick kväljningar........... så ren banan var värre än välling.

Avslutar detta inlägg med att ge er en bild på smörgåsrån-trollet!


Nya smakupplevelser

Imorse blev det inte någon sovmorgon, men det gör detsamma, för vi tog igen det nu med 2 timmars middagssömn. Dock har vi varit vakna några gånger under natten, men det positiva med hela kvällen igår, är att M lyckades få L att somna i sängen! Visserligen vakna han med lite skrik efter den där halvtimmen igen, men själva grejen att han lyckades somna i sängen är stort! Det tar sig!

Börjar bli dags för lite lunch för oss här, sen bus och så en promenad i regnet som det verkar om några timmar!

Igår fick Ludvig testa smörgåsrån för första gången. Det var smarrigt! Det tillsammans med att dricka vatten själv ur muggen, resulterade i en genomblöt liten pys. =) I lördags när vi var i Nås, gjorde vi även ett försök att ge honom banan på sked...... det var nog det äckligaste han ätit hittills tror jag... han grinade riktigt illa, spotta ut det och fick kväljningar........... så ren banan var värre än välling.

Avslutar detta inlägg med att ge er en bild på smörgåsrån-trollet!


Sovmorgon..... igen!

Jag och Ludvig tog sovmorgon idag igen! Junior behagade för andra dagen i rad att sova till närmare 10! Skillnaden mot igår, var dock att vi sov lugnt och skönt hela natten, utan några gallskrik. Visserligen kom vi inte i säng förrän sent, men det efter ganska små protester i varje fall...

Hade tänkt göra ett besök hos mormor och morfar idag, men innan vi hann stiga upp, så ringde mormor och sa att hon inte var nå pigg, så vi tar det en annan dag! Kanske lika bra eftersom hela dagen blir upp och ner när vi sov så länge. Jag menar, innan vi har ätit lunch och sovit middag, så är nog klockan rätt mycket på eftermiddagen...

Ikväll är det dags för M att få sitt stick i armen, så han kommer hem rätt tidigt idag. Det innebär att jag skall ta tillfället i akt att ge mig ut på ett löppass innan nattens mörker kommer.

Dags att klicka hem lite klappar till Ludvig!

Mardröm och sovmorgon

Igår kväll var det återigen lite problematiskt att få L att somna, men till slut så... men vid 00.20 ungefär när både jag och M är i koma, så vaknar L med ett gallskrik och är helt otröstlig. Han är i en helt annan värld... antagligen en mardröm eller något, det måste det.... men skriket varade i ungefär  T J U G O F E M minuter innan vi fick honom lugn.... pust. Dock följde han sedan upp gallskriket med att sova till 9.50 i morse. Tack snälla junior!

Så dagen har inte mer än börjat för vår del idag. Hunnit äta frukost och nu är det bus som gäller!

Ett datafritt dygn.

Japp, så är det. Har inte suttit vid datorn sen igår förmiddag typ... bra gjort av mig!

Igår eftermiddag/kväll umgicks vi med mamma, medan pappa var på julbord med jobbet. Fick hembakad pizza och såg på lite Robinson innan vi begav oss hemåt för L började bli trött.... vilket resulterade i att han somna 3 timmar senare vid 23.30, så hur trött han kan ha varit det är frågan det.... men han är så nöjd och snäll nu förtiden, så det gör inget att han är uppe. Dessutom är har han blivit så duktig och stabil på att sitta, så nu kan han roa sig lite själv också!

Hade träningsvärk efter fredagens löptur igår och idag... så det följde jag upp med att ta en ny tur i morse efter frukosten! Shit pommes va halt det var dock... men samtidigt tur att jag gjorde det då och inte nu på kvällssidan, för nu är det isbana ute...

Jag och Ludvig en liten snabbis till Nås för att köpa lite lotter på julmarknaden idag. Vi kom hem med 10kg potatis, en kudde, en isskrapa och ett nyckelband. Trodde vi skulle få se en skymt av Oscar idag också, men vi var för snabba därifrån, så han hann inte komma... =( Eftermiddagen fortsatte med fika hos M´s föräldrar och sen en promenad så junior äntligen kunde sova en stund.

Sen dess har vi busat en massa!

Idag på förmiddagen fick vi dessutom äntligen upp klädhyllan i hallen och Ludvigs egna lilla krokar. Blev kanoners! Så nu har vi fått lite mer ordning i hallen!

  
Bilder från veckan.

    Så var det lördag igen! Vad dagen kommer att bestå av det vet jag inte. Finns väl en del att göra, men frågan om man orkar göra just det. En förmiddagslur vore på sin plats först...

Lyckades få Ludvig att somna redan 21.30 igår och det utan att han vakna en stund senare... det dröjde ända till 00.45 innan det var dags... och sen 03.30...... och sen 05.45....... hur vi sedan lyckades få honom att ligga kvar i sängen till över 8 det kan jag inte förklara... jag sov då till och från och M med.. så vad L roade sig med om han inte sov, det vet jag inte....


Jag är nöjd med dagen!

Idag har jag hunnit mycket.

Jag och junior tog efter lunchen en tur till Nås och överraskade min mormor med ett fredagsbesök, det var lyckat! Efter 1½ timme där, gjorde vi en mellanlandning för att hälsa på pappa i snickarboden och sen vidare hem. I bilen hem slocknade L, så det var bara att lägga ner honom i vagnen och han fortsatte sova två timmar ute! M tog dock en promenad med honom samtidigt, men det vet han inget om lillpysen. Jag snörade på mig pjucksen och tog en runda! Så nu är jag på g! Kände av vaderna efter typ 300m kanske, men det släppte snabbt och sen var det bara att tuta och köra... känns bra faktiskt.

Vid hemkomst blev det lite styrketräning i form av bära-in-pelletssäckar.... tungt, men nödvändigt. Efter lite te och macka, så har jag bakat ut resterande del av pepparkaksdegen som jag fick av mamma i måndags! (gräddade 2 plåtar redan då, men blev en snutt kvar....).

Lite fredagsmys väntar med bus, mys och kanske Idol eller På Spåret kan jag tro....

Funderingar över dagen...

Hmm... sitter här och funderar lite hur vi ska lägga upp dagen, om vi ska göra något eller om vi bara ska vara hemma och busa. Funderar på att överraska mormor och morfar för andra gången denna vecka... för det vet jag är uppskattat... så bara lite middagssömn och lunch, sen tror jag vi tar en tur.

Funderar dessutom på att försöka ta en springtur idag. Dock lär ju det bli först när M kommit hem från jobbet, så det är bara att hoppas att han kommer hem i någorlunda tid så det inte är helt bäcksvart ute. 

Ludvig har sovit ute två dagar i rad i över två timmar och i måååånga minusgrader. Han verkar brås på sin pappa även där, för han skulle tydligen baaaara sova ute hur kallt det än var.... det jobbiga är ju att babyvaktens batterier tar lite fortare slut när den ligger ute i kylan och det är ju ingen höjdare att ha dörren öppen heller....


Så här ligger det till...

Dagens besök hos läkaren gick bra. Ludvig flirta som alltid med allt och alla. Stoooora killen har han verkligen blivit dessutom, det är helt klart. 71,5 cm lång och 9,7(!) kg lätt. Det är min junior det. =) Fick dessutom tid till influensados nr 2 och det redan om 1½ vecka. Härligt!

Okej, så här ligger det till gott folk. Jag kommer att göra en helhjärtlig elitsatsning på bollen nästa säsong. Fram till jag börjar jobba åtminstone, sen får vi se hur det går att pussla ihop. Jag kommer att tillhöra en klubb jag aldrig tidigare tillhört, men varit riktigt nära och spela på en nivå (åtminstone är målet det) som jag aldrig trodde jag skulle göra igen. Har jag turen, eller oturen (beror på hur man ser det) så kommer jag att få se de norrländska skogarna igen. Jag får ta allt i den takt som jag klarar av och de kommer inte att stressa på mig något, jag blir redo när jag blir redo....dock har jag gett mig f*n på själv att jag ska vara i form snarare än snarast, det är bara hård träning som gäller för att lyckas, så är det... men fram i april-maj där, då ska jag ta mig tusan vara på g... så det så. Ett försök skall åtminstone göras och sen får vi se hur de går. Eftersom jag antagligen räknas som klubblös just nu, så behöver jag förmodligen inte skriva på några övergångspapper, räcker med att de bara licensierar mig..... men min åttonde klubbtillhörighet är snart ett faktum. Ny adress: Kvarnsvedens IK i div I. Det ni. Dessutom gör min vapendragare i Ludvika och tillika nära vän Jenka, mig sällskap och byter klubb även hon till KIK... och vi båda återförenas med Järngängs-Bengan igen!

Inte många timmar sömn....

I natt har vi inte sovit särskilt bra, inte särskilt mycket heller. Ludvig somnade vid 22.15, så så långt var allt frid och fröjd. Vid 01.45 var han nästintill klarvaken! Fick gå upp och ge honom lite mat och efter en halvtimme uppe så somna han.... jag en stund efter det.... sen vid 04 så är han vaken igen.... får honom att somna om mellan oss, för att sedan ska vara vaken och morgonpigg vid 05.45.... jippi! L har sovit middag nu mellan 8.30-10 och jag har åtminstone vilat detsamma... dags att göra oss klara för BVC och läkarbesök nu.

Igår kväll när jag var borta så gick det kalas för grabbarna. Ludvig somna i bilen redan innan vi tagit oss ur byn, trots att han sov ute i 2½ timme i -7'c en stund innan vi åkte.... vaknade sedan i bilen hem med M... men sen har de busat och myst. Ludvig saknade inte mig förrän jag kom hem och han märkte jag varit borta. Skönt på sitt sätt.

Det var kul att vakna i morse/natt och inse det var -14'c ute.... eller inte.... nu tror jag det är typ 12... åhhhh va jag inte gillar vintern.

Dags att varmköra bilen och dra på oss tonvis med kläder....


Kallt kallt kallt

Usch, idag står termometern på cirkus -10´c! Vart tusan kom kylan i från liksom? Blev lagomt sugen på att ta någon promenad idag, men ska trotsa mig själv och göra det ändå innan vi ska iväg.. eventuellt kanske i varje fall. Beror på när L vaknar nu och när det är dags att sova igen.... för det vore ju bra om han slog igen i bilen sen också...

Igår hade Ludvig en mindre bra dag. Kvällen bestod i stort sett bara av gråt och skrik. Inte ens kvällsgröten ville han ha.... när hände det senaste? Svar: det har aldrig hänt. Jag och han tog och la oss vid halv 10 istället och han somnade hyffsat snabbt, dock vakna han ju med gråt efter ett tag igen... men sånt är livet... sen sov vi till över 8 i morse, så jag måste säga att jag just nu är ganksa utvilad. Därför sitter jag här nu och inte sover middag med honom igen....! Tänkte läsa lite bloggar och sen läsa tidningen i lugn och ro, om jag hinner...

Städat ihop lite här hemma och dammsugit hela huset medan junior busat, inte illa att jag hann med det...

Igår installerade M Ludvigs nya bilstol, eftersom han snart växt ur den andra.... så det ska bli intressant att se vad han tycker om den när vi ska iväg sen... och om han sover nå gott...


Med december kom kylan.

Som från ingenstans så kom också minusgraderna och lite snöfjun när decembermånad tågade in till oss...... =(

En dag full med lek och bus, en promenad i kylan, fixat klart julkorten (!) och så försökt få omkull en argsint liten kille för några minuters sömn... för att räkna med att detta var godnatt det gör jag inte....

I morgon är det onsdag och jag har lite planerat för dagen, eller för kvällen. Ska göra ett litet besök få se vad som kommer att sägas..... intressant. Får ta Ludvig med mig och sen byta bil med M längs vägen när han kommer från jobbet... sen får vi hoppas att grabbarna kan busa utan mig en stund. =)

Inget intressant på tv:n i kväll heller, så jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Vänta på att L vaknar skulle jag tro...

Smärtan i armen, är nästan borta nu!

Så var december här!

Första december idag och med andra ord ett halvt år sedan junior kom till världen! Helt sjukt. Vart tusan har tiden tagit väder? Ludvig är nu ingen liten bebis längre, han är en stor och duktig kille.

Igår spenderade stora delar av dagen i Nås. Hälsade på mormor och morfar i 2½ timme, tills Ludvig slocknade pang bom bara och jag fick klä på honom alla ytterkläder sovandes.... en promenad i byn innan mamma kom från jobbet. Tog sällskap med min morfar till massvaccineringen av Nåsborna.... där jag också slank in och fick en spruta, äntligen! Idag har jag ont i armen något fruktansvärt.... sen kan man väl säga att jag har sovit lite sisådär i natt....

RSS 2.0