En fixardag!

Gårdagen var rent ut sagt en fixar dag. Pappa fixade och donade i Ludvigs rum med lite av varje, la klart golvet och gjorde klart ytterligare ett fönster. M hjälpte pappa en del, sen satte han i dörren in till L´s rum + rödmålade. Svärfar putsade spackel och satte upp en easy cover i vardagsrummet som förberedelser inför element-flytten idag (alt img?) och svärmor rödmålade. Snacka om att jag hade alla i arbete. =) Tro nu inte att jag bara låg på latsidan, det gjorde jag faktiskt inte! Jag busade med Ludvig alla hans vakna stunder, fixade lunch, bakade en sockerkaka till fikat, plockade bort alla blommor ur vardagsrummet och tömde apotekardisken upptill så den gick att flytta.

Så nu är Ludvigs rum i praktiken klart... det fattas bara en liiiiiiten list runt vindsluckan. Japp, Ludvig får precis som sin mamma, stå ut med att vägen upp till vinden (på nya delen iaf...) går via hans rum när han är liten. Blommorna fick sig en dusch och två fönster i nybygget fick sig en tvätt, så nu ser det nästan beboerligt ut utifrån vägen! Apotekardisken är intryckt i köket, där den såsmåningom också ska stå, bara det att vi ännu inte fått ut hyllan från köket... så vardagsrummet innehåller numer bara soffan (dock itu delad!), tv:n och så skötbordet.

Om allt går som det ska, så är tanken att vi ska slå upp hålet mellan delarna till helgen! Visst har det gått snabbt? Så inför det, så lär vi ta ur madrasserna och skruva isär sängen och tömma väggarna i sovrummet. Sen får Ludvigs rum bli tillfälligt sovrum för hela familjen. Soffan skall bäras in på sin plats i hörnan i det nya.. och på så vis blir det nuvarande vardagsrummet tomt, så vi kan påbörja projekten där. Att dra bort fyra lager (!) gammal tapet, spackla och fixa till för att vi ska kunna få upp de nya tapeterna och så småningom få klart det nya sovrummet. =)

Projekt hallen sen blir det sista. Ett fönster skall bytas och sen skall det även slås upp ytterligare en vägg... + att vi nog ska lägga in ny matta på golvet där.... Just det, det absolut sista, är nog ändå att slå igen dörröppningen mellan köket och kommande sovrum.... så vi är en bra bit på vägen, men ändå långt i från slutet. Haha. Jag ser dock en ljusning.


Idag händer det inte så mycket. Ska ta och fortsätta fixa lite av det jag kan medan L sover. Kan alltid börja städa upp i apotekardisken och göra lite mer plats för annat som skall i, fortsätta riva tapet borde jag väl klara också?

Om det är hyffsat väder tisdag och onsdag, så planerar M att ta semester dessa dagar... så att vi kan fortsätta fixa lite här hemma. Eftersom han tycker det är rätt tråkigt att måla och jag tycker det är kul, så har jag erbjudit mig att jag kan rödmåla hela dagarna bara han tar uppdrag Ludvig. Så det är en deal.

Kommentarer
Postat av: HelloNicki

Hej, mysig blogg!



Spana gärna in tävlingen som jag har i min blogg som avslutar inom någon dag!



http://hellonicki.blogg.se/2009/august/tavling.html#comment



Kram!

2009-09-01 @ 10:28:54
URL: http://hellonicki.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0