Han ÄR världens bästa Ludvig!

Idag var så dagen D, dopdagen. En dag vi kanske varit lite oroliga för hur det skulle gå... men som jag hoppades skulle gå bra. Hur gick det tror ni? Hur bra som helst! Det stod inte på förrän Ludvig efter några få minuter in i dopet slog igen sina blå och slumrade en stund. Sötisen min! När det var dags att få vatten på huvudet och prästen bökat med honom en stund, så kollade han upp och sen slog han återigen igen de blå! Så inte ett ljud han sa lillgrodan. Han skötte sig hur exemplariskt som helst.

Dopet i kyrkan blev jätte bra. Solosången av bästaste Ida, blev hur lyckat som helst, trots att hon och kantorn bara övat genom några gånger två timmar innan! Jag hade själv valt ut två låtar hon skulle framföra. Shirley Clamps "Det är du" och så "Himlen måste sakna en ängel" av Linn Maria Wågberg. Tack snällaste Ida för att du ville ta dig ända hem från Stockholm för Ludvigs skull. Och för min! Du är guld. Jag tror du dessutom fick gästerna att fälla en tår.

Festen fortsatte till Björboland, där det serverades paj, pommes&korv, kaffe, tårta och glass. Alla blev mätta och belåtna och ändå fanns det rätt mycket mat kvar... så lunchen är räddad i morgon! Kanske en tårtbit till frukost dessutom... =)

Vill tacka alla underbara gäster som gjorde dagen till ett stort minne! Tack snälla för alla fina presenter och för ni ville dela denna dag med oss. Tack snälla mamma & svärmor (+papsen så klart) för allt fix och all hjälp. Ni är diamanter!

Under hela festen så höll sig Ludvig vaken. Han skrattade och flirtade med alla gäster och var nöjd och belåten. Inte en ledsen stund och han låg till och med helt ensam i vagnen och bara mös... för tröttheten fanns där kan jag lova, men som vanligt när det är lite rörigt runt om honom, så har han svårt att slappna av och att somna. Så fort gästerna tackat för sig och när städningen skulle påbörjas, så slocknade han på direkten utan minsta protest.

Kvällen har fortsatt i samma anda. Varit så nöjd med att sitta i våra knän och bara varit, vilket har varit än mer skönt för oss kanske, som sluppit gå runt och konkat och konkat på 8 kilo... han tog kvällen för en timme sen ungefär. Vi har påbörjat att se dopet som vi filmade + att jag snor lite bilder av mamma och svärmor. Sitter här med 4 olika kameror och fixar ihop en dopmapp... finns ju en del som är i princip likadana, och en del röda ögon att redigera bort....

Just ja, icke att förglömma. Vi fick med oss dopvattnet hem, ifall vi ville hälla det på någon grav. Dopvatten slängs tydligen inte i slasken eller så, det hälls över någon grav. Aldrig hört talas om det förut, men väldigt vackert när man tänker på det. Så på kvällskvisten här, så var vi till Floda kyrkogård för att besöka Ludvigs gammelmorfar Gunnar, som tyvärr bara är med oss från himlen och stjärnorna idag.  

Till sist, så tänkte jag ge er lite bilder från dagen!                     Gunnar LUDVIG Mattias         


Kommentarer
Postat av: Emma

va fina ni är!!

2009-09-14 @ 19:50:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0