Borta bra men hemma bäst.

När Ludvig insåg att vi var hemma sken han upp! Detta har han sedan firat med att gå genom alla lådor, skåp och garderober mer än en gång. Dessutom har dammsugaren fått leka ett och annat varv också. Som han saknat dammsugaren. Tokstollen.

Vi började vår resa strax efter 8 tiden i tisdags, i sällskap med mamma och pappa. Resan upp tog betydligt längre tid än vi trott, men det var mycket skräp ute på vägarna och hastighetsskyltarna visade mest 50, 60, 70 och på sin höjd 80.... så vid 12-tiden anlände vi tillslut till en väntande Oscar.

Vi fick våra rumsnycklar direkt vi kom dit, men tog ett varv i parken innan vi installerade oss. Hotellet ligger mitt i djurparken, så vi hade tillgång till parken även innan och efter stängningsdags, vilket var toppen! "Vägen" runt i parken bestod av en 3 kilometer lång trätrall, något som Ludvig gillade att springa runt på själv, helst i motsatt riktning till oss andra... Första varvet tog oss nästan 3 timmar att gå runt, men då stannade vi ju länge vid varje djur + att vi rastade och tog en korv som lunch. Vi styrde sedan kosan in till Järvsö centrum för att få något mer i våra magar. Det var bara att välja och vraka bland byns 15 pizzerior. =) Vi gjorde även en kvällstur in till Ljusdal för att äta en glass, innan vi åter anlände till djurparken och våra rum. Att sova vägg i vägg med varghänget och med bara en vägg och ett stort panoramafönster mellan 2 stora vargar och 4 små, det var magiskt, men samtidigt lite läskigt. Helt klart en upplevelse. Vid 19 tiden bestämde vi oss för att ta ytterligare ett varv runt parken och det var nu det hände. Det var ju nu man såg som mest och bäst. När vi hade heeeela parken helt för oss själva. Vi fick se alla djur på nära håll. Dessutom var björnarna på lekhumör, varav en liten nalle klättrade högst upp i en tall! Ludvig, han tog sig en liten siesta i vagnen innan vi var tillbaks till rummen.

Fotboll på tv:n för en del av sällskapet, medan jag och Ludvig gick in till oss för att sova, liksom Oscar och syster till dem. När L somnat, satte jag mig i en fåtölj och kollade ut genom panaramafönstret och njöt av min utsikt.

Onsdagen började tidigt, närmare bestämt klockan 6.... då var det upp och hoppa, men varken jag eller M var speciellt trötta så det var helt ok. Blev en halkolycka i duschen för junior med tillhörande gråt och skrik vid 06.20 snåret, varpå vi skyndade att klä på oss och ta en morgonrunda i parken, allt för att inte störa de andras sömn. Förutom oss, så var det bara 2 till på hotellet (fanns 6 rum), så det var rätt skönt. Även morgonrundan var toppen, vi såg visserligen inte alla djuren, men de vi såg fick vi se från nära håll. Vi kom tillbaks lagomt till frukosten öppnade och de övriga vaknat och blivit färdiga.

Då vi redan gått ett varv för dagen, så stannade vi kvar i trakterna runt hotellet och djuren som befann sig där, så fick L springa runt och busa av sig som han ville, medan övriga i sällskapet tog ett sista varv. Så vid 11 tiden, kände vi oss alla nöjda och belåtna med våran vistelse och vi tackade för oss. Oscar med familj valde tråkvägen vi kom dit med hem, medan vi + mamma och pappa styrde vår kosa mot Hudiksvall. Blev en tur längs hamnen, centrum och en thailunch innan vi åkte mer norrut och mamma och pappa åkte hem till Dalarna.

Anhalten här näst blev Härnösand. En stad vi inte blev så imponerade av. Vi undrar fortfarande vart man äter om man vill äta ute, men inte vill ha pizza eller fisk? När L somnat såg vi på lite fotboll innan vi slocknade som två stockar bredvid L.

Igår efter frukost började vi vår resa runt Höga Kusten, med bron som främsta mål, men även lite krokar runt om, vilket dock blev lite av en nit då vägen gick rätt långt från vattnet..... sprang av oss och busade vid bron innan vi åkte vidare mot Sundsvall där denna kvälls övernattning skulle ske. Vi spenderade dock 5 timmar på Birsta Köpcentrum med bl a Ikea innan vi entrade Scandic. Somnade i princip lite utmattade alla tre på samma minut...

Idag var så dagen jag bävat för som mest... då vi skulle ta oss från Sundsvall och hem på samma dag.. ungefär 40 mil tror jag... men det gick galant. Ludvig slocknade i bilen i princip samma sekund som vi åkte ur Sundsvall, sen sov han till 3-4 mil innan Valbo... varpå vi tog oss en lunchrast på Ikea och sprang i lite affärer för att busa av oss... efter att ha lämnat Valbo, slocknade både jag och L igen... jag vaknade upp i Falun och L i Mockfjärd.... så resan hem blev en baggis.

Dagens höjdpunkt: lunchpriset för oss 3 idag på Ikea: 67 kr. Hur är det möjligt liksom? =)

Kommentarer
Postat av: Inger

Ja, man måste bort för att uppskatta hemma. Men det är bra att se andra miljöer för att se hur fint vi har här också.



Kram mamma

2010-07-09 @ 22:19:20
URL: http://snartmormor.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0